Dodaj do ulubionych

Radni chcą mostu ukośnego

IP: 82.177.98.* 22.01.06, 20:11
mam nadzieje ze ten projekt wreszcie zostanie zrealizowany, a sam most bedzie
podwieszany.
Obserwuj wątek
    • Gość: krak2 Radni chcą mostu ukośnego IP: *.krak.tke.pl 22.01.06, 20:17
      Coś pan "ślizgaczu" Ramski wymyślił przed nowymi wyborami. Ja proponuje most
      podłużny; nie będzie trzeba kupować drogich działek w mieście. Most byłby nad
      Wisłokiem.
      • Gość: xyz Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.viknet.pl 22.01.06, 20:18
        ramski nie jest w stanie wymyslic nic normalnego i dobrego.
        • Gość: res Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: 82.177.98.* 22.01.06, 20:25
          O co wam chodzi znowu od razu najlepiej skrytykowac ten projekt istnieje od
          wielu lat i nie Ramski go wymyslil i mam nadzieje ze wreszcie go zrealizuja, bo
          to odciazy centrum od razu z rejtana pojedzie sie na polnoc miasta. Sam projekt
          mostu oczywiscie wstepny i totalnie nie wiazacy spozadzili studenci katedry
          mostow kilka lat temu, byla to nowoczesna podwieszana konstrukcja a projekt
          wyglada tak slavres.rzeszowiak.pl/most1.htm wiec co Wam sie znowu nie
          podoba.
    • Gość: ss Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 20:28
      pomysł moze i fajny /
      ale gdzie w rzeszowie korki . hahahaha od 14do18 w niektorzych miejscach
      zatrzyma sie pare samochodow i Wielki korek . hahah .
      • Gość: xyz Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.viknet.pl 22.01.06, 20:29
        Wyrzucanie kasy w błoto, zamiast zainwestować w infrastrukturę południa (ulica
        łącząca Podkarpacką z Sikorskiego) to będą 10 most budować... Miasto ma dobre
        rozwiązania komunikacyjne, niepotrzebny jest nowy most.
        • Gość: res Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: 82.177.98.* 22.01.06, 20:32
          xyz Ty jakis nawiedzony jestes, miales jakies klopoty w dziecinstwie, złe
          doświadczenia a może mrozik dziś Ci mózg przymroził Ty tak zawsze masz i zawsze
          wszystko krytyujesz, może jednak jakaś iskierka optymizmu pojawia sie czasami
          no jak to jest opowiedz o tym.
          • Gość: xyz Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.viknet.pl 22.01.06, 20:38
            Krytykuje złą koncepcję palanta który przez 4 lata głównie rozwalał miasto i
            blokował wszystko a teraz nagle wychodzi z idiotyczną inicjatywą ktora co
            gorsza przejdzie we wtorek.
            • Gość: res Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: 82.177.98.* 22.01.06, 20:44
              uzasadnij dlaczego budowa mostu i nowej drogi na polnoc miasta tak w kierunu
              lotniska jak i byc moze nowego osiedla i kompleksu handlowego na staromiesciu
              jest zla inwestycja, uwazasz ze np za 4 lata jak powiedzmy zakonczy sie
              realizacja nie bedzie potrzebna a caly ruch dalej bedzie kierowany przez rondo
              Dmowskiego, bu pojechac na polnoc miasta?????????????????????troche sie
              zapedziles.
              • Gość: Ja Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 21:42
                3xTAK dla tej inwestycji
              • Gość: Yapa Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.internet4u.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 22:18
                Bo wiesz, to rzeczywiście jest droga inwestycja, ale jak mówią, że na moście
                mają być dwie jezdnie, to jestem przerażony. Dwie jezdnie w jedną strone to
                jest dziś za malo. Gdzie tu perspektywa!!! Niech sie pukną w czolo zanim
                podejmą decyzje wydatkowaniu kilkudziesieciu milionow na "mostek" który bedzie
                mial po jednej jezni na kierunek!!!! To będzie "efektowna kladka" za ciężkie
                miliony, dostosowana do ruchu ulicznego z lat 30-tych!!! Poza tym inwestycja na
                samym moście i tunelu sie nie konczy- skrzyżowanie Siemieńskiego z Maczka (kolo
                BGŻ jest mimo światel nisamowicie niedrożne oraz strasznie wypadkogenne.
                Ponadto skrzyżowanie Maczka ze staromiejską i Partyzantów jest nie do
                opuszczenia w godzinach szczytu (chora górka do natychmiastowej niwelacji) a
                mieszkańcy co jakiś czas jadą "R-ką". Więc powiedz gdzie chcesz skierować ruch
                z nowego mostu?????????? może przez Trembeckiego? bo to też "swietne"
                rozwiązanie;-)) Po prostu jeżeli mialoby to być przedsięwzięcie z prawdziwego
                zdarzenia to musialoby pójść nie kilkadziesiąt mln PLN, tylko co najmniej dwa
                razy tyle. A zaznaczam, są inne nie cierpiące zwloki inwestycje, o wiele tańsze
                na które a prawde nie ma pieniędzy. Ile czasu sie dostrajają, żeby poączyć tę
                Podkarpacką z Przemyslową??? No chyba, że w podziemiach ratusza jest drukarnia
                pięniędzy- no ale to żart...
            • Gość: knz Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 22:09
              przeciez to nie ramski wymyslil.. koncepcja ma pare lat.. a na pewno by
              rozladowala ruch kolo hotelu rzeszow. najprosszte wg mnie rozwiazanie - zmusic
              cushmana, zeby to wspolfinansowal. ale nasi radni nie wpadna na taki pomysl i
              skonczy sie jak zwykle. cushmana przeplosza w koncu, a inwentycja mostu skosnego
              skonczy sie na przygotowaniu dokumentacji, bo nie bedzie pieniadze:(
              • zzyxyryzzy Re: Radni chcą mostu ukośnego 22.01.06, 22:54
                > najprosszte wg mnie rozwiazanie - zmusic
                > cushmana, zeby to wspolfinansowal.

Taaak, bo Cushman jak wiadomo, to są grubi amerykańscy kapitaliści w cylindrach
                w kolorze amerykańskiej flagi i cygara sobie przypalają studolarówkami!

Czy przyszło ci do głowy, że KAŻDYM przedsięwzięciem, a już na pewno
                komercyjnym, rządzi rachunek ekonomiczny? Jeśli Cushman z jednej strony założył
                jakiś tam poziom zwrotu z inwestycji, to musiał też założyć poziom kosztów,
                przy których ta inwestycja się opłaca. I takie napinanie budżetu, wyciąganie
                łapy bo-Amerykanie-są-bogaci-to na-pewno-mogą to sfinansować może w końcu
                spowodować, że inwestycji nie będzie, bo zwyczajnie przestanie się opłacać!

Co jeszcze Cushman ma zrobić, jak bardzo jeszcze wejść w d... radnym prawicy,
                żeby wreszcie przestali piętrzyć trudności?

I dlaczego nie dojdziesz do takiego wniosku, że może lepiej by było, żeby to
                Podkulski wspólfinansował ten most, skoro do dzisiaj dla Rzeszowa nie zrobił
                LITERALNIE NIC ???!!! A metraż tych swoich bazarków ma łącznie większy niz cały
                Cushman.
                • Gość: lol Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.viknet.pl 06.02.06, 13:58
                  no to lol
            • Gość: xcyz Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 20:15
              Gość portalu: xyz napisał(a):

> Krytykuje złą koncepcję palanta który przez 4 lata głównie rozwalał miasto i
              > blokował wszystko a teraz nagle wychodzi z idiotyczną inicjatywą ktora co
              > gorsza przejdzie we wtorek.
              Misiu - uśmiechnij się . Nie dość że gadasz głupoty to jeszcze podszywaśż się
              pode mnie :))
              To za trudny temat dla ciebie
    • Gość: Yapa Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.internet4u.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 21:59
      Masz chyba-niestety-rację...;-[ Wiesz, ale ci zawsze blokuja rozwój miasta, to
      nie jest prawica, bo to co robią nie jest prawym zachowaniem.
    • Gość: golwes Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: 80.51.180.* 22.01.06, 22:14
      uważam że ten pomysł jest poroniony, niemówiąc już że cholernie drogi
      co da skierowanie ruchu na wyzwolenia??, przecież to bardzo wąskie gardło,
      należy przenieść tranzyt na autostrade , która będzie jednocześnie obwodnica a
      nie pchać ruch na wąskie drogi, także niech pisiorki nie popisują sie na radzie
      miasta tylko dadzą kase na a4
      • Gość: janek Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 23:11
        bardzo dobry pomysł, pomimo tego że potrzebna kupaaa pieniedzy to pomysł
        (oczywiscie juz tsray) godny realizacji, niech cos ruszy w tym kierunku, niech
        zaczynaja pisac projekt o dofinansowanie, mozna wyciagnąc z UE troche kasy wiec
        trzeba korzystac
      • Gość: xyz Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.viknet.pl 22.01.06, 23:30
        Zgadzam się z golwes no ale ten głupek tego nie umie zrozumieć.
        • Gość: res Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: 82.177.98.* 23.01.06, 00:04
          gadanie w stylu po co most zamkowy, a jednak przydal sie. ludzie wezcie plan
          miasta do reki i zobaczie ze ten most jest potrzebny by ograniczyc ruch w
          srodmiesciu. za 4-5 lat iedy moze ta inwestycja sie skonczy ruch beddzie
          wiekszy i ten most jest potrzebny i nie traktujcie go jak jakiejs
          miedzynarodowej alterii to ma byc zwykly miejski most a nie jakas obwodnica.
          czego wy oczekujecie a i bez urazy uwazam ze duzo bardzij jest potrzebny ten
          most niz polaczenie podkarpackiej z przemyslowa. od tego sa fundusze unijne by
          ta inwestycja byla realna i smieszy mnie przedkladanie i porownywanie tej
          inwestycji z Cushmanem tez jestem za ta inwestycja ale wybaczcie most i nowe
          drogi sa wazniejsze niz centrum handlowe, aczkolwiek jak Cushman zostanie
          zablokowany to jasna rzecz ze sie w...wie.
          • shovvman Re: Radni chcą mostu ukośnego 23.01.06, 00:05
            Ramski nie udawaj teraz że ci zależy na mieście, tego co zrobiłeś przez 4 lata
            ci nie wybaczę. Cisną mi się różne słowa na usta ale daruję sobie.
            • Gość: res Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: 82.177.98.* 23.01.06, 00:10
              jak to ma byc jego zadoscuczynie za te 4 lata to ja poprosze.
              • Gość: asd Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.netcontrol.pl 23.01.06, 18:16
                ja takze :)
      • Gość: Wujek Dobra Rada Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 08:33
        uważam że ten pomysł jest poroniony, niemówiąc już że cholernie drogi
        > co da skierowanie ruchu na wyzwolenia??, przecież to bardzo wąskie gardło,
        > należy przenieść tranzyt na autostrade ,która będzie jednocześnie obwodnica a
        > nie pchać ruch na wąskie drogi,

DOKŁDNIE!! Wyzwolenia i etc. to żadna obwodnica!!! Droga miejska ! Jakie
        obwodniece w Rzeszowie???? NIE MA!
    • Gość: res Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: 82.177.98.* 23.01.06, 00:19
      a widzisz wypowiadacie sie a nie wiecie nawet o co chodzi ot cala Polska.
      przedluzenie ul Rejtana w kierunku pólnocnym.
      slavres.rzeszowiak.pl/most1.htm
      • dkuki Re: Radni chcą mostu ukośnego 23.01.06, 08:12
        Popieram inwestycję. Tyle tylko, że wolałbym, żeby pieniądze przeznaczyć
        najpierw na szybsze dokończenie całej północnej obwodnicy, a dopiero potem
        zająć się mostem ukośnym. W końcu obwodnica też może rozładować ruch w centrum,
        a jej dokończenie jest bliższe, bo przecież część inwestycji jest już
        zrealizowana.
    • Gość: DELAJ Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 08:54
      BRAWO, MOZE CUSHMAN SFINANSUJE TA INWESTYCJE, A RADNI NIE BEDA ROBIC PRZESZKOD
      PRZY REALIZACJI CENTRUM HANDLOWEGO
      • Gość: ZIUTEK mżonki o kasie z za oceanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 13:39
        CUSHMAN MUSIAŁ BY BYĆ CHORY ŻEBY FINANSOWAĆ POPRAWĘ DOJAZDU DO......GALERII
        NAWE MIASTO
    • Gość: peja Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: 80.51.180.* 23.01.06, 10:39
      czasem umieja myslec rzeszowscy radni bo to spowoduje to ze w centrum miasta
      bedzie mniej aut
    • Gość: widz Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 11:16
      Brawo taki most bez wiazdu niech stai w centrum - droga na Lublin już taki ma
      można wjechac i tyle.
      A dzierżakowa b będzie mogła go co tydzień otwierała z ramskim i zamykała
      Mamy Piekny pomnik ........... będziemy mieli ukosny most!!! A CO
    • Gość: Tom Re: Korki w rejonie ronda Dmowskiego IP: 213.77.14.* 23.01.06, 16:35
      ... jaka jest przyczyna korków na rondzie: brak pasa wyłączającego w prawo (od
      strony banku Handlowego) skręcający na Warszawę i Lublin blokują jeden z pasów
      do jazdy na wprost (na Kraków), drugi pas blokują skręcający w lewo w
      Cieplińskiego (gdyby przedłużono pas wyłączający do lewoskrętu o kolejne 50m
      problem z korkami na Piłsudskiego by się skończył)ponadto Lwowska blokuje się
      na moście na Wisłoku także z przyczyny pasa wyłączającego w prawo, gdyby zabrać
      trochę terenu sprzed autokomisu możnaby zrobić dwa pasy do skrętu w prawo.
      Swoją drogą ten "skośny most" to koncepcja z siedemdziesiątych lat.
    • Gość: wyborca Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.dab.tke.pl 23.01.06, 18:42
      Brawo !!!!nareszcie ela i janusz narobili na parapet tak jak chcial JEG. Mam
      tylko jedną wątpliwość czy tam będą projektowane takie estakady jak przy hotelu
      Rzeszów które muszą być wykonane dla zadowolenia ww.
      Żenada dla BEZRADNYCH pa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: mieszkaniec Świetny pomysł- ten most powinien już dawno być IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 24.01.06, 09:18
    • Gość: Gość Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: 81.15.189.* 06.02.06, 09:23
      kilka lat temy most podwieszony przez Wisłok jako przedłużenie ulicy Rejtana na
      skrzyżowaniu z ulicą Lwowską był tematem pracy dyplomowej na Katedrze Mostów
      Politechnki Rzeszowskiej
    • Gość: Showman Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.viknet.pl 06.02.06, 13:23
      Jak dla mnie ta inwestycja nie ma sensu.
      • Gość: asd Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.netcontrol.pl 06.02.06, 15:41
        bo...?
    • Gość: res Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 15:30
      wkrotce bedziesz w Bostonie to faktycznie tam wiecej tuneli niz mostów wiec Ci
      sie spodoba, bo widze ze mosty Ci przeszkadzaja.
      • Gość: Showman Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.viknet.pl 06.02.06, 15:47
        Do asd - cynikom i kretynom nie odpowiadam, do res - owszem, dokładnie za 2
        tygodnie opuszczam forum. I nie tylko forum :) Nie mam nic do mostów, ale są
        lepsze miejsca na jego lokalizację.
        • Gość: asd Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.netcontrol.pl 06.02.06, 15:57
          nie odpowiadasz bo nie umiesz odpowiedziec :P
          • Gość: Showman Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.viknet.pl 06.02.06, 15:58
            Przez tygodnie swej dzialalnosci pokazales ze nie umiesz normalnie dyskutowac,
            takze akurat tobie nie będę mówić jakie są argumenty przeciw budowie tego
            mostu, anonimowy trollu.
            • Gość: asd Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.netcontrol.pl 06.02.06, 16:00
              mamy podbne zdanie o sobie:) , anonimowy? a ty jestes moze nieanonimowy tak ?
              hehe :) :)
              • Gość: Showman Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.viknet.pl 06.02.06, 16:05
                To zrob przysluge temu forum studenciku z krakowa i sie zamknij, bo poza
                autorem i paradiusem nikogo twe posty nie podniecaja. Ja wlasnie jutro spotykam
                sie z forumowiczami, ty nawet nie mialbys z kim :) Zakoncz ten cyrk kolega
                Anonymous Sucker of Dicks.
                • Gość: Shovvmann Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.viknet.pl 06.02.06, 16:05
                  Kolego mialo byc :)
                • Gość: asd Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.netcontrol.pl 06.02.06, 16:13
                  bo ja nie zyje tym forum tak jak ty i mam sie z kim spotkac, spokojna twoja
                  rozczochrana :), kolego ktory podales swoje dane do publicznej wiadomosci :)
                  • Gość: Showman Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.viknet.pl 06.02.06, 16:16
                    Jasne, jasne kretynie. Ja zyje forum tak? Kiedy pisalem posty? 31 stycznia, 1
                    lutego, 4 lutego i dzis. Imponujące. Krótko mówiąc - odpieprz się wiesniaczy
                    frustracie :) Nara.
                    • Gość: asd Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.netcontrol.pl 06.02.06, 16:17
                      tez cie lubie frustraciku ty nasz :)
                    • Gość: Shovvmann Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.viknet.pl 06.02.06, 16:17
                      Jeszcze zobaczymy kto tym zyje a kto nie :) 20 lutego mija rok odkąd pojawilem
                      sie tu pierwszy raz (mimo to dopiero od lipca zacząłem wiecej pisac) i właśnie
                      wtedy opuszczam to forum. A ty dalej bedziesz tu pisal idiotyzmy kryjac sie za
                      nickiem asd :)
                      • Gość: asd Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.netcontrol.pl 06.02.06, 16:23
                        dobrze juz sie nie tlumacz :)

"A ty dalej bedziesz tu pisal idiotyzmy kryjac sie za
                        nickiem asd :) " - ja przynajmniej pisze pod jednym te kretynizmy a ty chcesz
                        rozdzielic je na kilka(nascie/dziesiat) :P
                        • Gość: Showman Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.viknet.pl 06.02.06, 16:28
                          Asd - moja propozycja jest taka. Wracaj do książek albo zajmij się tym co
                          wychodzi ci najlepiej - tworzenia konfabulacji o proteście, koszulkach, listach
                          poparcia dla - jak to mówisz - Tadeusza F. i picia piwa :) Ja sie juz z Toba
                          pozegnam.
                          • Gość: asd Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.netcontrol.pl 06.02.06, 16:33
                            ciumek, przeslij kartke z bostonu i napisz kogo podkapowales :)
                            • Gość: Showman Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.viknet.pl 06.02.06, 16:38
                              Nie ma problemu podrzeszowski wiesniaczku, wyslij adres na maila:
                              michal_mc@gazeta.pl
                              • asd995 Re: Radni chcą mostu ukośnego 06.02.06, 16:46
                                asd995@gazeta.pl dzienki z gory znaczy z dolu ;)
    • asssd Student z Krakowa 06.02.06, 16:20
      Taka podróba premiera z Krakowa :)
    • townmaker Re: Radni chcą mostu ukośnego 06.02.06, 17:06
      Most ukośny to bardzo dobry (choć drogi) pomysł, ale pod warunkiem
      przebudowania poza wiaduktem Franciszka Józefa także ulicy Siemieńskiego po
      skrzyżowanie z Maczka.
      • Gość: letowniak Re: Radni chcą mostu ukośnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 19:32
        jestem za dobry pomysł tylko niech on jakoś wygląda a nie jakaś kładka czy coś
        może być taki jak na tym projekcie
        slavres.rzeszowiak.pl/most1.htm
        • Gość: jojo Pomysł mostu ukośnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 20:29
          Bardzo ciekawe rozwiązanie - pomysł i nowatorski i całkiem możliwy do
          realizacji. Brawo pomysłodacy.
          Watpliwości może budzic rozwiązanie "wpięcia" się trasy mostowej za torami
          kjolejowymi w ową ul. maczka - ale przy dzisiejszych mozliwościach
          technologicznych - to raczej nie jest "węzel gordyjski" :)
          • Gość: juzeg Re: Pomysł mostu ukośnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 12:35
            W zasadzie problem jest jeden. Dogadanie sie z koleja co do przebicia pod
            torami. W latach nalbizszych (czytaj ok. dwudziestu) ma byc modernizowana
            magistrala kolejowa i moze daloby sie polaczyc te dwie rzeczy.
            • Gość: letowniak Re: Pomysł mostu ukośnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 12:50
              piękni by się taki mostek prezentował było by jak w warszawce. i korki by się
              zmniejszyły. bo co do korków to one są i nikt mi nie powie że to chwilowy zator
              od 15 do 17 to nic poważnego. trzeba myśleć troche do przodu bo co będzie za rok
              lub pięć
              • Gość: klient Re: Pomysł mostu ukośnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 14:40
                macie takie podejscie do tej inwestycji ze ...
                jak chca to niech buduja przynajmniej mozna bedzie sie normalnie przez miasto
                przedostac - choc ten kolejny most nie rozwiaze problemow komunikacyjnych w
                miescie, a co do wyzwolenia ze jest za waska przeciez ja poszerzaja, no co fakt
                to fakt siemienskiego czy maczka tez nalezalo by poszerzyc chociaz do 2 pasow w
                kazda strone, a do tych co maja problem ze wzrokiem ten most bedzie mial po 2
                pasy w kazdy strone tylko sie troche przyjzec wystarczy
                a takich mostow skosnych w polsce nie ma za duzo choc w tym bedziemy sie
                wyrozniac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka