Dodaj do ulubionych

Dwie debaty?

IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 18:17
Z góry przepraszam uczulonych na tematy wyborcze. Czy to prawda, że w TVP
Rzeszów były 2 debaty kandydatów na prezydenta Rzeszowa, tzn. po
poniedziałkowej była jeszcze jakaś? Czy ta może miała miejsce wczoraj o 22.oo?
Byłem przeknany że to będzie powtórka. Widział to ktoś, było w niej może coś
ciekawego? Czy może wie ktoś, czy będzie powtórzona?
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: tropiciel Re: Dwie debaty? IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 19:08
      Rzeczywiście.We środę o godz.17.50 była debata w TV Rzeszów między Panem
      Szlachtą,a tow.Ferencem przypominająca znane z literatury dzieło M.Reja.Kto był
      Panem,a kto plebanem nie trudno się domyślić.Jeżeli chodzi o wiedzę i osobowość
      to różnica między nimi astronomiczna.Jeżeli tego czerwonego plebejusza
      zobaczyliby w Brukseli to pomyślą,że jakiś bidak przyjechał z Polski po
      jałmużnę.Mnie to wszystko jedno bo tu nie głosuję,ale jak wybierzecie
      tow.Ferenca na swojego Prezydenta to kompromitacja będzie na skalę europejską.
      • Gość: Element Re: Dwie debaty? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 15:09
        Gość portalu: tropiciel napisał(a):

> Rzeczywiście.We środę o godz.17.50 była debata w TV Rzeszów między Panem
        > Szlachtą,a tow.Ferencem przypominająca znane z literatury dzieło M.Reja.Kto
        > był Panem,a kto plebanem nie trudno się domyślić.Jeżeli chodzi o wiedzę i
        > osobowość
        > to różnica między nimi astronomiczna.Jeżeli tego czerwonego plebejusza
        > zobaczyliby w Brukseli to pomyślą,że jakiś bidak przyjechał z Polski po
        > jałmużnę.Mnie to wszystko jedno bo tu nie głosuję,ale jak wybierzecie
        > tow.Ferenca na swojego Prezydenta to kompromitacja będzie na skalę europejską.

Dziękuję za odpowiedź na moje pytanie. Co prawda niewiele z tego, jak to zwykle
        w Twoich odpowiadziach, wynika, ale liczą się dobre chęci.
        Chciałbym tylko powiedzieć, że nie sądziłem, ze uznajesz Ferenca za księdza
        (pleban to po staropolsku ksiądz, więc zakładam że nie wiesz co piszesz, albo
        nie czytałeś tak naprawdę "Krótkiej rozprawy" Reja). Owszem, pleban, plebejusz
        i plebiscyt np. brzmi podobnie, ale to tylko dlatego, że plebs to po łacinie
        lud. Pleban to opiiekun ludu, plebejusz to jego reprezentant, a plebiscyt to
        rozstrzygnięcie sprawy przez lud. W sumie możesz tego nie wiedzieć, ale - jeśli
        tak, to zalecałbym więcej pokory.
        • Gość: tropiciel Re: Dwie debaty? IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 19:05
          No cóż jak większość Czerwonych masz kłopoty z kojarzeniem.Nie wiem na jakiej
          podtawie uważasz,że Ferenca skojarzyłem z kimś innym niż księdzem.Właśnie jego
          sposób bycia i wygląd skojarzył mi się ze średniowiecznym plebanem z "Krótkiej
          roz.." Mikołaja Reja.Czy w tym coś złego?.Chyba nie zaprzeczysz.
    • Gość: bleblak Re: Dwie debaty? IP: *.rsk.pl 08.11.02, 19:22
      No no tylko para nie zostancie.W koncu ko sie czubu ten sie lubi ... i nie
      tylko hehe .
      • Gość: nin Re: Dwie debaty? IP: 80.51.255.* 08.11.02, 19:54
        A mnie rzeczywiście Ferenc przypomina facjatę jednego znajomego prałata. W
        dodatku ten semicki akcent i geszefciarski styl.
        W 2 debacie Ferenc stwierdził, że on sam też przyczynił się do budowy mostu, bo
        założył Stowarzyszenie na Rzecz Budowy Mosty. O spodenkach i trampkach już nie
        wspominał.
        • Gość: Element Re: Dwie debaty? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 21:38
          Gość portalu: nin napisał(a):

> A mnie rzeczywiście Ferenc przypomina facjatę jednego znajomego prałata. W
          > dodatku ten semicki akcent i geszefciarski styl.
          > W 2 debacie Ferenc stwierdził, że on sam też przyczynił się do budowy mostu,
          > bo założył Stowarzyszenie na Rzecz Budowy Mosty. O spodenkach i trampkach już
          > nie wspominał.

To ten prałat mówił o semickim akcencie Ferenca? Chyba za bardzo się przejął
          tym, ze LPR zostawiła decyzję na kogo głosować swoim wyborcom i koniecznie
          chciał pomóc im myśleć. W ogóle to Żydzi mieli głowy do interesów, więc czego
          się bać - kto wie czy nie wyszlibyśmy na tym dobrze?
          PS O spodenkach i trampkach już nie mówił? No i dobrze. Przynajmniej jest jakaś
          nadzieja, że mu przejdzie zanim wprowadzi się do ratusza. Robi chociaż facet
          postępy, bo innym to jakoś w ogóle to nie szło.
      • Gość: Element Re: Dwie debaty? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 20:49
        Gość portalu: bleblak napisał(a):

> No no tylko para nie zostancie.W koncu ko sie czubu ten sie lubi ... i nie
        > tylko hehe .

Znasz takie przypadki z własnego doświadczenia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka