Dodaj do ulubionych

Znany lekarz oskarżony o łapownictwo

• Gość: KD Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.ostnet.pl 25.01.06, 20:44
      dlaczego czepiacie się tego człowieka jest wspaniałym doktorem znajacym sie na
      swojej pracy uratował wielu ludzi dlaczego lekarz z 25 letnim doswiadczeniem i
      olbrzymia wiedza ma zarabiac tyle samo co ten ktory ledwo skonczyl studia.
      dlaczego obchodza was jego samochody mogl je sobie kupic - ciezko na nie
      pracowal kazdy z was moze je sobie kupic gdyby ktos wzial sie do roboty ale
      niektorzy wola zazdroscic innym i robic im kolo d*** nie wiem jak mozna byc tak
      bezczelnym zeby najpierw pokornie prosic o zalatwienie czegos a pozniej donosic
      ze dalo sie lapowke. SZANUJMY TAKICH LUDZI JAK DOKTOR WIESŁAW ktorzy znaja sie
      na swojej pracy i potrafia leczyc ludzi nawet jesli uznaja go za winnego
      powinien dostac niewielki wyrok w zawieszeniu i wrocic do pracy ktora tak
      dobrze wykonuje
      • Gość: zielony Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.ostnet.pl 25.01.06, 21:28
        Bo to taki kraj i tacy ludzie ! Do dołu róóóóóóóóóóównaj!! ( za kilka lat z powodu nagonki totalnej na doktorów śmiertelność na 100 tys. mieszkańców w tym kraju wzrośnie i zrównamy się z zachodem). Czekamy teraz na informację o łapownikach : ginekologach, położnikach, internistach, neurochirurgach, rehabilitantach, okulistach, dermatologach, psychiatrach, neurologach, nefrologach, hematologach, kardiologach, gastrologach, pediatrach. Ortopedów nie wymieniam bo sprawa w toku w przemyślu- jeżeli jakiejś grupy zawodowej nie wymieniłem to najmocniej przepraszam. Wystawcie sobie L4 ale tak na 4 dni-tylko wy macie prawo do wystawiania tego typu druków.
        • Gość: felek Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.airm.net / *.airm.net 25.01.06, 21:45
          Do Zielonego i zielonopodobnych, jeśli rzeczywiscie chcecie pomóć Wieśkowi juz
          więcej sie tutaj nie odzywajcie. Coś mi sie wydaje, że celowo "podgrzewacie"
          temat, żeby jak najwięcej brudów wywlec Wieśkowi. Jak nie bedziecie pisać
          głupot, wątek szybko zejdzie do dołu i zostanie zapomniany.
          • Gość: zielony Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.ostnet.pl 25.01.06, 22:10
            Nic celowo nie podgrzewam i już się nie odezwę w temacie. Ciiiiisza.
      • Gość: zielony Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.ostnet.pl 25.01.06, 21:46
        Wiesz - ten kraj jest chory. We Francji płacisz lekarzowii pytasz się czy ma czas przyjść dzisiaj bo jak nie to może jutro, dostajesz rachunek, idziesz do ubezpieczalni która wypłaca Ci 80 czy 90% wartości rachunku i po frytkach. Brak korupcji w służbie zdrowia, każdy zadowolony, no może oprócz płatnika. U nas ze względu na niskie nakłady na służbę zdrowia wmawia się ludziom że za darmo ma być - to tak jakbym z kolegami płacił składkę 80zł na rok za serwisowanie samochodu cokolwiek by go nie spotkało-nikt przy zdrowych zmysłach z warsztatowców na taki układ nie pójdzie. U nas ludzi inteligentnych się nie szanuje, igrzyska mają być. Nic tak nie cieszy jak nieszczęście bliźniego ( a szczególnie jak d..ę lekarzowi skopią ). Ciekawe, że nikogo nie bolą te dyżury 24-48h, nocne powroty do domu, kłotnie w domu bo z przepracowania znowu zapomniałeś coś załatwić. W tym kraju nie szanuje się lekarzy - ten kraj posiada większość ludzi z kompleksem doktopra którym miałam/em być ale pod górkę było. To jest leczenie kompleksów narodu kosztem tej grupy zawodowej. Proponuję-zlikwidować lecznice rządowe. Kolejki oczekujących 3-4 miesięczne dla wszystkich bez wyjątku.
    • Gość: STUDENT Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:00
      Porządny lekarz,poczciwy czlowiek,znakomity fachowiec,ale w domniemaniu zeby za
      takie "marne" serbrniki narazac sie to tylko musial byc przypadek. Jestesmy z
      panem Doktorze Wiesławie....studenci UR
    • tow.kurt Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo 25.01.06, 22:23
      Ludzie wy jesteście CHORZY!!! Bronicie faceta który wzią w łape i jeszcze
      opowiadacie brednie że ktoś podłożył mu świnie!!!. W jaki sposób mu niby
      podłożył. Przyłożył pistolet do głowy i kazał wziąść pieniądze!!! Opowiadacie
      brednir go broniąć i tłumaczycie tym że, zdolny znakomity i co ztego goś ć jest
      pieprzonym łapówkarzem. A jak mówicie że jest dotego bogaty to facet jest
      poprostu kretynem i świadczy to o jego głupocie że zrobił to dla paru złotych.
      A zresztą naco My płacimy podatki i tych koniowałów ytzrymujemy!! Ok zaraz mi
      ktoś powie że ludzie sami dają, ok zgoda tylko jak on by niebył ku ...wą tylko
      człowiekiem utrzciwym to by niebrał pieniędzy.
      • Gość: nobody Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 25.01.06, 22:38
        Wiesz co"tow.kurt"?!Zamknij się lepiej bo GO nie znasz a ja go bardzo dobrze
        znam...Ty nie wiesz że jest dobry szlachetny,że ma rodzinę ktorą kocha...Ty nie
        wiesz jak się troszczy o jej członków...Ty nie wiesz jak się troszczy o swoich
        pacjentów..To że człowiek jest bogaty nie oznacza że jest kretynem!!Pracuje
        dużo,nie dostaje pieniędzy tak o!!Jeśli tak uważasz to sam jesteś kretynem!!
        Bardzo sie wkurzylam,nie pozwole żeby tak go obrazano.
        • tow.kurt Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo 25.01.06, 22:49
          Gość portalu: nobody napisał(a):

> Wiesz co"tow.kurt"?!Zamknij się lepiej bo GO nie znasz a ja go bardzo dobrze
          > znam...Ty nie wiesz że jest dobry szlachetny,że ma rodzinę ktorą kocha...Ty
          nie
          >
          > wiesz jak się troszczy o jej członków...Ty nie wiesz jak się troszczy o
          swoich
          > pacjentów..To że człowiek jest bogaty nie oznacza że jest kretynem!!Pracuje
          > dużo,nie dostaje pieniędzy tak o!!Jeśli tak uważasz to sam jesteś kretynem!!
          > Bardzo sie wkurzylam,nie pozwole żeby tak go obrazano.

Jaki ku...wa szlachetny. Ludzie!!! Czy ty jesteś ograniczona, Facet brał
          łapówe. i co kasy niedostaje!!! tro to że ja niemam mieniędzy to mam dać Ci w
          morde i wziąść torebke bo co!!! bo pracy niemam Cioty za pier...oły opowiadzasz
          w cywilizowanym kraju gość by już siedział w areszcia . naco Ja ku...wa
          Ppodatki płace na służbe zdrowia mało gość zarabia!! niech prywatnie przyjmuje
          jak mu mało.
          • Gość: nobody Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 25.01.06, 23:00
            ..Wiesz?NIE MA PEWNOŚCI CZY BRAL TĄ LAPOWE A CO TY JESTES WSZECHWIEDZĄCY/A CZY
            CO?!?!?WYOBRAŹ SOBIE JAK MUSI SIE CZUĆ JEGO RODZINA?!?!JESTEŚ ZWYCZANJNIE
            ZAZDROSNY/A I BEZ SERCA!!a MOŻE JESTEŚ ŚWIETY/A CO?TO UCZCIWY CZŁOWIEK!
            • tow.kurt Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo 25.01.06, 23:14
              Gość portalu: nobody napisał(a):

> ..Wiesz?NIE MA PEWNOŚCI CZY BRAL TĄ LAPOWE A CO TY JESTES WSZECHWIEDZĄCY/A
              CZY
              > CO?!?!?WYOBRAŹ SOBIE JAK MUSI SIE CZUĆ JEGO RODZINA?!?!JESTEŚ ZWYCZANJNIE
              > ZAZDROSNY/A I BEZ SERCA!!a MOŻE JESTEŚ ŚWIETY/A CO?TO UCZCIWY CZŁOWIEK!

Gościu a co mnie obchodzi jego rodzina!!! jak niebrał jak złapała go policja.
              Czemu mam być zazdrsny że kość ma kase. Ciebie chyba powaliło musiał bym być
              zadrosy o ludzi dookoła bo pieniądze maja,. Ty nadal niepojmujesz sparwy gość
              brał Ku...wa łapówke ti jest przestępstwo na krórym go złapali. Dlaczego mam
              mieć serce bo gość mnie okradał i załatwiał jakims nierobom i jełopom lewe
              renty. Ludzie komuna skończyła się 16 lat temu. A ja niezamierzam codziennie
              zapi...daalać na jakiegos nieroba któremu się niechce pracować tylko brać lewą
              rente\.
              • Gość: nobody Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 26.01.06, 11:37
                Oczywiście,bo policja jest święta i zawsze ma racje,tak?!?!?!A zdanie co mnie
                obchodzi jego rodzina mówi o Tobie najwięcej!!!!!!!!!!Skąd wiesz,może jestem
                właśnie członkiem jego rodziny?!?Zastanów się co piszesz...
                • Gość: ( ??? ) Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.osk.enformatic.pl 27.01.06, 16:52
                  Sąd stosuje areszt . Nie Policja . Do szkoły !!!
        • Gość: mohamed Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 12:41
          Którą rodzinę,bo miał ich kilka...
    • Gość: Smuta Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:51
      I tak jakoś umknęło, że te wyłudzane renty to nie są wirtualne pieniądze tylko
      takie wypacane z tego, co ja pracujący odprowadzam dla państwa. I nie piszcie
      bzdur o składkach na ubezpieczenie rolnicze bo opłaca je skarb państwa czyli
      znowu ja i tacy jak ja. Poza tym zwróccie uwagę że sfinansujemy nie tylko renty
      ale również fikcyjne leczenie w szpitalu , bo przecież jakieś papiery być muszą!
      I też za składki opłacane przez skarb panstwa bo biedni rolnicy nie płacą. A
      naprawde chory to syszał , że trzeba czekać , że są kolejki, że za mało
      pieniędz! Pewnie, że za mało skoro miejsca w szpitalu i specjalist zajmują
      ludzie chorując na brak rent.
      Tak więc nie użalajcie sie za bardzo nad tym Panem W. M a poza tym kolejna
      sprawa - o tyle jest podejrzewany czyli tyle jest zarzutów a ile było
      naprawdę ? Bawi mnie też to straszenie, że co mu pacjenci zrobim jak poasadzą
      tych łapowników różnych, bo pewnie lepiej trzymać ich na wolności ? Lepiej im
      płacic żeby nie kusiło? czyli ile? bo zawsze jest lepszy samochód, meble
      telefon , urlop itp.
      • Gość: smuta Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 23:00
        Z nerwów napisałem za szybko i mi pouciekały końcówki . Poprawiam w tej części
        _
        > naprawdę chory to słyszał , że trzeba czekać , że są kolejki, że za mało
        > pieniędzy! Pewnie, że za mało skoro miejsca w szpitalu i u specjalistów
        zajmują
        > ludzie chorujący na brak renty.
        > Tak więc nie użalajcie sie za bardzo nad tym Panem W. M. A poza tym kolejna
        > sprawa - o tyle jest podejrzewany czyli tyle jest zarzutów a ile było
        > naprawdę ? Bawi mnie też to straszenie, że co pacjenci zrobią jak posadzą
        > tych łapowników różnych, bo pewnie lepiej trzymać ich na wolności ? Lepiej im
        > płacic żeby nie kusiło? czyli ile? bo zawsze jest lepszy samochód, meble
        > aparat telefon , urlop itp.
        Dodam tylko w sprawie komplementó wobec tego lekarzai od razu zastrzegam nie
        znam go i nie oceniam jako wybitnego specjalistę czy wyjątkowo uczynnego
        człowieka,
        czym innym jest miła twarz, miłe usposbienie i sympatycznośc a czym innym to o
        czym piszę powyżej.
        • Gość: nobody Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 25.01.06, 23:06
          masz racje,ale zapewniam Cię że znam go 14 lat i wiem jaki ten człowiek
          jest...wiem jak traktuje swoje dzieci ktore kocha ponad życie...wiem jak
          raktuje pacjentów,ratuje im życie,radzi,nie bierze za to pieniedzy od
          nich.Uratował wielu ludzi.Zawsze sympatyczny,miły,chętny do pomocy.Wątpie jeśli
          naprawde to zrobił.Nie ma pewności.Jestem po jego stronie,bo zawsze będę jego
          przyjaciółką.Ale Twoje poglądy są mądre,bo nie zakładasz z góry tak jak
          niektorzy,że jest bogaczem i kretynem.Dziekuje Ci za to.
          • Gość: Smuta Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 23:22
            Właściwie powinienem dodać jeszcze jeszcze jedno, być może najważniejsze -
            Wyroki należy zostawić dla sądu i nie oceniać przed zakończeniem sprawy.
            chociaż w przypadku tymczasowego aresztowania można spodziewać sie , że zarzuty
            są potwierdzone.
            Współczuję rodzinie , szczególnie dzieciom bo myślę, że to straszne dla nich
            doświadczenie i okropne jest jak czytały o swoim ojcu i znosiły docinki
            kolegów.
            interesująca jest też taka mobilność mediów- w TV pokazali jak prowadzą, w
            gazetach są zdjęcia z zatrzymania? Co to jest? skąd taka wiedza dziennikarz?
            Prawie jak w USA
            • tow.kurt Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo 25.01.06, 23:26
              Gość portalu: Smuta napisał(a):

> Właściwie powinienem dodać jeszcze jeszcze jedno, być może najważniejsze -
              > Wyroki należy zostawić dla sądu i nie oceniać przed zakończeniem sprawy.
              > chociaż w przypadku tymczasowego aresztowania można spodziewać sie , że
              zarzuty
              >
              > są potwierdzone.
              > Współczuję rodzinie , szczególnie dzieciom bo myślę, że to straszne dla nich
              > doświadczenie i okropne jest jak czytały o swoim ojcu i znosiły docinki
              > kolegów.
              > interesująca jest też taka mobilność mediów- w TV pokazali jak prowadzą, w
              > gazetach są zdjęcia z zatrzymania? Co to jest? skąd taka wiedza dziennikarz?
              > Prawie jak w USA

i Dobże media powinny się przypatrywać
              • Gość: xx Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.chello.pl 26.01.06, 00:17
                Tak czytam wasze wypowiedzi, i stwierdzam ze sa na tym swiecie debile, nie
                ktrych pasowaloby wystrzelac jak np. tow.kurt. Nie znacie go wiec nie mowicie o
                nim zlych rzeczy, wszystko sie okaze co i jak, ja wiem jedno ze nei bral nic, a
                to co ma zawdziecza nauce i pracy i takze matce ktora mu pomogla. Jak
                zadroscicie, wezcie sie za nauke i zacznijcie po tym byc dobrymi lekarzami,
                prawnikami, skonczcie dobry kierunek po ktorym mozna miec pieniadze, a nie
                myslicie jak kogos okrasc, jak najlatwiej zarobic .....Chcecie sie czepiac?? to
                czepiajcie sie panstwa, ministrow, poslow ktorzy kradna miliony a nikt ich nie
                oskarza, i zeruja na nas jak tylko sie da.
                • tow.kurt Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo 26.01.06, 00:27
                  Gość portalu: xx napisał(a):

> Tak czytam wasze wypowiedzi, i stwierdzam ze sa na tym swiecie debile, nie
                  > ktrych pasowaloby wystrzelac jak np. tow.kurt. Nie znacie go wiec nie mowicie
                  o
                  > nim zlych rzeczy, wszystko sie okaze co i jak, ja wiem jedno ze nei bral nic,
                  a
                  > to co ma zawdziecza nauce i pracy i takze matce ktora mu pomogla. Jak
                  > zadroscicie, wezcie sie za nauke i zacznijcie po tym byc dobrymi lekarzami,
                  > prawnikami, skonczcie dobry kierunek po ktorym mozna miec pieniadze, a nie
                  > myslicie jak kogos okrasc, jak najlatwiej zarobic .....Chcecie sie czepiac??
                  to
                  > czepiajcie sie panstwa, ministrow, poslow ktorzy kradna miliony a nikt ich nie
                  > oskarza, i zeruja na nas jak tylko sie da.

Tak an na sanki za 3 miechy trafił za ładne oczy. Człowieku nikt tu niejest
                  onic zazdrosny zwłaszcza o jego pieniądze. Tylko oto że ja musze jak wszyscy
                  dokoło zap...erdalać a gość z Moich i nietylko moich podatków załatwiał lewe
                  renty bo nierobom się pracować niechciało. LUDZIE TEN FACET WAS OKRADAŁ nikt tu
                  niewątpi w jego wiedze czy w jego umiejętności. Tylko normalnie nazywajac żecz
                  po imieniu facet kradł OTO CHODZI
                  • Gość: wkurzona Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 26.01.06, 08:22
                    Dla Twojej wiadomości tow.kur, ten facet, jak to ładnie ująłeś, zap....a, i
                    możemy się założyć, że więcej od Ciebie. Gdzie domniemanie niewinności, ze tak
                    wszyscy osądziliście człowieka bez procesu. A nie przyszło Wam do głowy, ze Jan
                    M. ratuje d..e jak się da i wrabia, może niewinnego czowieka, żeby dzięki temu
                    dostać niższy wyrok. A co do trzymiesięcznego aresztu, który podobno ma
                    wszystko wyjaśniać, to napisze tylko tyle, że w sprawie która dotyczyła mnie
                    bezpośrednio, gość przesiedział 6 miesięcy podejrzany o zabójstwo, podobno były
                    niezbite dowody na jego winę. Finał: po 6 miesiącach został zwolniony,a sprawa
                    umożona z braku dowodów. Czy to nie paranoja, zmarnowali człowiekowi życie, raz
                    więzieniem,dwa łatką przestpcy na całe życie Dodam, ze sprawa dotyczyła
                    mieszkańca wsi a do procesy nigdy nie doszło, to są poprostu nasze sądy i nasz
                    wymiar sprawiedliwości. Media wydały już wyrok bez rzetelnego zbania sprawy, to
                    jest dopiero przestępstwo.
                • Gość: gość1 Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 11:19
                  Bardzo trafne podsumowanie. Brawo!
            • Gość: nobody Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 26.01.06, 11:39
              I Ty masz w przeciwienstwie do tow.kurt serce...bo koment tow.kurt zaczyna się
              od"co mnie obchodzi jego rodzina".Dzieki za to.
            • szczupak276 Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo 03.02.06, 07:43
              Zawsze są winni przyslowiowi żydzi i cykliści.Tutaj ,podejrzewam,
              dziennikarze.Po co trąbić o sprawie w przypadku kiedy sąd niczego jeszcze nie
              wydal orzeczenia. Zawsze powinno być domniemanie niewinności.
    • Gość: Komitetu Pacjentów Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.strzyzow.sdi.tpnet.pl 26.01.06, 09:56
      Bądźmy solidarni wejdź na stronę Komitetu Pacjentów Obrony dr. Wiesława
      Mendyki: www.wladyslawagolab.republika.pl
      Podaj linka dalej, a będziemy Ci bardzo wdzięczni:*
      • Gość: mtg Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.delv.east.verizon.net 26.01.06, 10:20
        Chca doktora ukartowac i to wszystko.
        • Gość: klient Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:21
          Mendyka sprzedawał grupy inwalidzkie hurtowo od lat.Dziwne, że dopiero teraz
          wpadł.Urząd Skarbowy powinien już dawno zapytać o żródła tych willi i
          samochodów.
          A mamę w Ameryce, która robi za zasłonę dymną też powinno się zapytać o dochody.
          Mam nadzieję, że przestępca Mendyka odsiedzi kilka lat i będzie przestrogą dla
          innych mendykopodobnych. Czerwiński nie powinień się wypowiadać, żeby się nie
          więcej nie kompromitować.Chociaż, czy go można bardziej skompromitować, jako
          szefa Postawowej Organizacji Partyjnej PZPR ?
          • Gość: wkurzona Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 26.01.06, 12:28
            lepiej Ci kiedy już wylałeś z siebie ten jad zazdrości?
            • Gość: klient Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:36
              Trzeba mieć pewne zasady.
              Miejscem przestępcy jest więzienie !
              A jak ich nie masz to niedobrze !
              • Gość: tao Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 13:44
                Dobrze,że ty masz zasADY- ETYKĘ WIDAĆ NA PIERWSZYM MIEJSCU-SZKALOWANIE I
                OSĄDZANIE-PIĘKNIE- WIDAĆ WIĘCEJ MASZ KOMPETENCJI NIŻ NASI SĘDZIOWIE. mOŻE tWOJE
                MIEJSCE JEST GDIEŚ W KRAJACH ARABSKICH, TAM SOBIE UKAMIENIUJESZ W SAMODZĄDZIE?!
                • Gość: klient Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 13:58
                  Natomiast twoje miejsce jest na Białorusi, albo na Ukrainie.Tam lekarze biorą
                  łapówki w najlepsze-a potem je wydają na nartach w Bieszczadach.W Unii
                  Europejskiej należy przynajmniej z łapówskartwem walczyć, a go nie
                  usprawiedliwiać.To jest początek drogi!Mendyka do pierdla !
                  • Gość: tao Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:44
                    porażka-nie biorą tak jak sugerujesz, tam nawet jak jesteś w szpitalu, to za
                    wszystkie leki płacisz sam. ciekawe, skąd ta łatwość wydawania osądów, skąd
                    taki radykalizm? jeszcze się taki niewinny nie urodził, co by sumienie miał bez
                    skazy?
                    • Gość: ŻAŁOSNI Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.osk.enformatic.pl 26.01.06, 17:12
                      Ile bierzecie i za co SPRAWIEDLIWI OBROŃCY ? Gadajcie , szczerze i odwaznie
                      tak jak sie wypowiadacie w obronie łapówkarzy ? No odwagi !!!
                      • Gość: Tao Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:17
                        Zalecam poskromienie odwagi w kwestii ferowania wyroków.
                        • Gość: (...) Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.osk.enformatic.pl 26.01.06, 17:24
                          A za ile zalecasz ? Moze mnie nie stać na realizację zalecenia ?
                          • Gość: Tao Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:27
                            Masz to gratis!!!!
                            • Gość: (...) Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.osk.enformatic.pl 26.01.06, 17:45
                              GRATISU sie nie spodziewałam. Jestem w szoku ?
                              • Gość: Tao Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:47
                                mam nadzieję, że na tyle długo, żeby zamilknąć!
          • Gość: nobody Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.intertele.pl / *.intertele.pl 26.01.06, 17:52
            Wiesz dziwne że ja go znam 14 lat i nic o tym nie wiem.Proponuje żebyś nie
            rozdawał fałszywych rzeczy:/
            • Gość: guer Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.244.156.222.ip4.tnp.pl 26.01.06, 22:35
              nobody....nie wiem kim jestes..ale to,że brał lapówki jest tak samo pewne jak
              to że jutro tez zaswieci sloneczko...a co do tej jego uczciwości i kryształowej
              postawy moralnej...swoje wiem ale pozostawiam bez komentarza....
              • lilly_lilly Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo 26.01.06, 22:50
                nikt nie jest bez zastrzeżeń.Czemu zamiast dobrych stron, szukamy złych. To
                jest wyjątkowa sytuacja, a popatrzmy na to przez prymat zasług i dobrych cech
                • Gość: klient Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 13:00
                  Dobre i złe strony będą rozważane na Sądzie Ostatecznym.
                  Na ziemi za przetępstwa Mendyki karze się go karą więzienia!
                  • Gość: Tao Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 13:14
                    Coś się Go tak uczepił? Co tak się o tę karę dopominasz? Czemu Ci na tym
                    zależy? Skorzystasz na tym, czy co?
                  • lilly_lilly Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo 27.01.06, 13:21
                    więzienie- oszalałeś?! zapomniałeś, że mamy prymat kar wolnościowych, jak do
                    więzienia będą szli porządni ludzie, to dokąd poslesz morderców, gwałcicieli,
                    pedofili?
    • Gość: Bratanek Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.chello.pl 27.01.06, 13:48
      Jestem bratankiem dr M i z tego co czytam tu i wypowiedzi "klient" i "tow. kurt"
      wnioskuje ze po prostu mu zazdroszcza tego co ma i co zdobyl dzieki ciezkiej
      pracy, a oni tego nie maja bo sa leniami uczyc im sie niechce i po to te swoje
      komentarze pisza zeby podniesc cisnienie ludziom tym co go lubia i sa za nim.
      • Gość: wkurzona Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 27.01.06, 13:57
        klient to nieudacznik, który musi kilka razy dziennie spuszczać jad, żeby się
        sam nie zatruł, nie ma się co nim przejmować
      • Gość: klient Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 14:02
        Drogi bratanku, niczego nie zazdroszczę, tylko szlag mnie trafia, jak niejaki
        Mendyka handluje hurtowo od lat rentami, wyciskając ostatnie grosze z biednych
        ludzi. Łapówkarswo nie ma nic wspólnego z ciężką pracą !
        W Urzędzie Skarbowym tłumaczy, że to od mamusi z Ameryki i szpanuje Mercedesem
        SLK. Łapówkarstwo to zło, ale tak rozpowszechnione, że się ludziom w głowach
        poprzewracało i myślą,że jak doktor bierze w łapę, to jest OK. A nie jest !
        • Gość: Tao Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 14:33
          ty się chyba jesteś nienormalny klient!!!!!!!!!!!!! Jeśli wiedziałeś, że od
          lat, to może trzeba było zadenuncjować wcześniej?! Skąd wiesz, że cokolwiek
          tłumaczył w US? Mercami mało można poszpanować, ale ty masz chyba jakieś
          popmieszany szereg wartości, skoro uważasz, że to jest to, co nobilituje w
          oczach innych. Milcz już lepiej. Nie kompromituj się i nie pisz bdur! i
          przestań, po raz klejny, przestań szargać nazwiskiem! Bo to nie twój
          kumpel!!!!!!!!!!!
          • Gość: wkurzona Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 27.01.06, 15:04
            Nie bardzo rozumiem, więc może drogi kliencie mi wytłumaczysz. Jak już na tym
            forum zostało ustalone, w łapę biorą wszyscy, więc dlaczego tyle ludzi chodzi
            na wolności. Kto bierze i ile to tajemnica poliszynela i sam chełpisz się ponoć
            bardzo dobra wiedzą na ten temat. Więc o co chodzi, czy może o to żeby
            zniszczyć człowieka dla przykładu, ku przestrodze innych, za to że jeździ
            dobrym samochodem? Sam sie nad tym zastanów. Czy ten człowiek jest jakimś
            strasznym przestępcą? Zabił kogoś, nie wręcz przeciwnie ratuje życie ludziom,
            ale musieli go zamknąć na trzy miesiące jak jakiegoś bandziora. Chcesz go
            postawić w jednym szeregu z mordercą, pedofilem itp. Chyba trochę przesadzasz i
            życze Ci żebyś kiedyś nie potrzebował pomocy chirurga, bo najlepszy jest w tej
            chwili niedostępny.
            • Gość: klient Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 16:08
              Że nie bardzo rozumiesz, co się dzieje wokół - widać po treści twoich wpisów.
              W łapę wcale nie biorą wszyscy, ale Mendyka brał wyjątkowo długo, dużo i
              bezkarnie.Czy jest przestępcą strasznym, czy niestrasznym ustali sąd przy
              pomocy setek ludzi, którym sprzedał renty.
              Przestępcą jest w każdym razie.
              Życzę ci dobrego zdrowia-również umysłowego !
              • Gość: Tao Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 16:37
                Milcz, klient, milcz!!!!!!!!!! bo to przechodzi ludzkie pojęcie- pomyśl, że
                swoimi słowami ranisz tych, którzy sa po Jego stronie!
                • Gość: wkurzona Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.krak.tke.pl 27.01.06, 17:09
                  No cóż z Twoich wypowiedzi wynika tylko tyle kliencie, że Tobie nawet życzenia
                  zdrowia nie pomogą,jad zatruł Ci umysł więc uwierz mi na słowo jeżeli dziesięć
                  osób Ci mówi, że jesteś pijany to tak jest(w domyśle - jesteś w błędzie) Ludzie
                  stają za Doktorem bezinteresownie, a Wy przeciwnicy jesteście w mniejszości.
                • Gość: ( xxx ) Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.osk.enformatic.pl 27.01.06, 17:11
                  A jak będziesz wygladał ze swoim poparciem , swoja moralnościa jeżeli okaże się
                  winny, a wina ta zostanie stwierdzona wyrokiem niezawisłego sądu . Sadu
                  powołanego do oceny takich spraw. Po przeprowdzeniu postępowania dowodowego.
                  Poczekajcie na wyrok .
                  Czyżby podwójna moralnośc ?
                  Bo naszych biją ?
                  I dlatrego do boju ( BO NASZ ) bez pytania gdzie jest racja .
                  Nie wam orzekać o winie lub niewinności ( w internecie ) sa do tego powołane
                  organy, nie komisje etyki .
                  Jakiej etyki ( nawiasem mówiąć pytam )- OGÓLNOLUDZKIEJ ? , powszechnej ? ....
                  A zamykanie ust przeciwnikom zamiast wysłuchania ich zdania ?
                  SAM SOBIE ODPOWIEDZ CZYM JEST ?
                  • Gość: ( ??? ) Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.osk.enformatic.pl 27.01.06, 18:07
                    PONIZEJ CYTATY ZE STRONY POPARCIA !!!!!!!!!!

nazwisko: koledzy
                    e-mail: ssssss
                    www: ssssss
                    treść: wiesiu trzymaj się ,Ci ktorzy to zrobili zaplaca za to!Liczcie chwile
                    szykujemy dla was chile
                    kiedy: 2006/01/27 08:48:04

nazwisko: Mela
                    e-mail:
                    www:
                    treść: Doktorku nic sie nie bój..jak bedą jakieś problemy z gliniarzami to my
                    tu na WF-ie mamy kolesia który pomoże zawsze i wszedzie..niejaki CHAMPION
                    kiedy: 2006/01/27 02:04:25

• Gość: cdn Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.osk.enformatic.pl 27.01.06, 18:19
                      Kolejny cytat .

"nazwisko: ZSZOKOWANY
                      e-mail: VV
                      www: LL
                      treść: Niech prokuratura z naszą prymitywną policją robią pokazówki na
                      mordercach i przestępcach, po ktorych dr Wiesław nie raz ratował zycie ich
                      ofiar... ( ... )"
                      • Gość: KD Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.ostnet.pl 27.01.06, 18:36
                        Dr Wiesław to porządny człowiek uratowal wielu ludzi czy to nic nie znaczy? Czy
                        tak dobry lekarz ma siedzieć w więzieniu za to że podobno wział średnio 417zl
                        miesięcznie? Policjant z drogówki bierze więcej!
                        • Gość: wkurzona Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.krak.tke.pl 27.01.06, 19:09
                          I o to właśnie cały czas chodzi. Dookoła pełno łapówkarzy: policja i o tym wie
                          każdy i zapewne nie jeden z Was migał sie od mandatu wciskając im 50 zł,
                          lekarze, urzędnicy, celnicy. Tu nie chodzi o to, żeby popierać tego typu
                          proceder, ale o to, że ten kraj jest popie....ny. CBŚ przyszło do szpitala i
                          wyprowadziło człowieka w kajdankach, dostał 3 miesiące aresztu jak pospolity
                          bandyta, a to jest dobry człowiek i świetny chirurg, nie uciekał, nie chował
                          się, czy trzeba było Go tak traktować. Jeżeli wziął, a tego Mu jeszcze nikt nie
                          udowodnił, to jest tylko kroplą w morzu tych co biorą. Chyba nikt Go nie może
                          porównać, do policjanta stojącego przy drodze, który macha lizakiem, żeby
                          zarobić troche kasy, albo do takiego co wynosi narkotyki z magazynów. On
                          pomagał ludziom i za to mu teraz dziękują i dlatego Go wspierają. Nikt nie
                          broni innym wyrażać swojego zdania, tyle że jest ono bardzo tendencyjne i
                          pewnie każdy zauważył, że oprócz postawy pełnej oburzenia ciągle przewija sie
                          jeden wątek, jakim samochodem jeździ Doktor! Do znudzenian czepiacie sie Jego
                          majątku, tak jakby ten samochód miał przesądzać o Jego winie. Chyba człowiek
                          czterdzietoparoletni ma prawo sie czegoś w życiu dorobić ,szczególnie tak dużo
                          i ciężko pracujący. A może gdyby nie kłuł w oczy samochodem to nie
                          urządzalibyście takiej nagonki na Niego. Skończcie z tą hipokryzją, bo stała
                          się już nudna.
                          P.S
                          Bardzo tendencyjnie wybraliście słowa poparcia dla Doktora, więc ja dołączam
                          coś od siebie
                          Znajoma
                          treść: Jesteś wspaniałym człowiekiem, o wielkim sercu. Wierzę, że wkrótce ten
                          koszmar się skończy i wrócisz. Jestem cały czas sercem z Tobą. Trzymaj się i
                          nie poddawaj.

Marzena i Bartek
                          treść: Popieramy akcję, to dobry i życzliwy człowiek. Sposób w jaki go
                          potraktowano jest oburzający. Trzymaj się Wieśku.

Pianista
                          treść: Pamietam Doktora jako mlodego lekarza na Hetmanskiej,do którego tlumnie
                          czekaly starsze osoby.Z kazda z nich porozmawial,pocieszyl oraz sumiennie
                          leczyl.Zycie poswiecil na nauke,prace i pomoc pacjentom.Nic sie nie zmienilo od
                          tych 25 lat,poza tym,ze stal sie wysokiej klasy specjalista z ogromna intuicja
                          lekarska.Trzymam za Ciebie kciuki.
                          • Gość: guer Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.244.156.222.ip4.tnp.pl 27.01.06, 19:58
                            wkurzona..to co wypisujesz to po prostu jest żenujące.Taki policjant na drodze
                            zarabia 1500 zł a PAN DOKTTOR pewnie ze 20.000 zł(taki pracowity w koncu..na
                            pewno nie broniłabys tego policjanta tak zarliwie, prawda?No ale pan doktor
                            musi utrzymac kilka domów, kilka samochodów z górnej półki, kilka byłych i
                            obecnych żon, kilka kochanek no to i koszty ma większe. Tylko wiesz co? Być
                            moze ten policjant na drodze tez komuś życie uratował, nie pomyślałas o tym?Ja
                            mysle ze Pan Doktor niedługo dla ratowania skóry do wszystkiego sie przyzna a
                            wtedy padnie blady strach na WIELCE SZANOWNYCH I POWAZANYCH medyków (absolutnie
                            nie mowie w tym momencie ze wszystkich, wiem, że jak w kazdej grupie spolecznej
                            uczciwi tez są wśrod nich! Ale poziom na jakim zyl M.był nie do osiągnięcia
                            NORMALNIE!!I kit z mamusia w USA....no to juz pusty śmiech!! Mamusie to on mógł
                            utrzymywać!!
                        • yaninka1 Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo 27.01.06, 20:15
                          Gość portalu: KD napisał(a):

> Dr Wiesław to porządny człowiek uratowal wielu ludzi czy to nic nie znaczy?
                          Czy
                          >
                          > tak dobry lekarz ma siedzieć w więzieniu za to że podobno wział średnio 417zl
                          > miesięcznie? Policjant z drogówki bierze więcej!

WRĘCZAŁAŚ ??? Powiadom organy ścigania skorzystasz z dobrodziejstwa tego
                          samego przepisu jaki ci co do karania których nawołuja poniektórzy .Własnie
                          tych ktorzy sprowadzaja poprzez wręczanie "dowodów wzięczności " na złą drogę .
              • Gość: zielony Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.ostnet.pl 27.01.06, 19:35
                Miałem się nie odzywać-ale to czy jest przestępcą sąd ustali a nie jakiś "klient". Jak taki odważny jasteś to pełne dane podaj coby adwokaci na tobie zarobili!!. I skończ z tymi bzdurami-istnieje gradacja o której wcześniej pisałem-kierownik który zatrudnia i pewnie sypie coby dalej w domu siedzieć i się śmiać - jak zwykle wszystkiemu lekarze są winni. Zawsze byli. Normalka. Zazdrość piękna rzecz i o osądy tłumu też. Pomyślałeś jak to na dzieci gościa działa - ojciec siedzi z bandziorami za zabójstwa czy pobicia, a Ci co dużą kasę w tym kraju skroili z pracy naszych rodziców chodzą na wolności. Sprzedane za bezcen majątek narodowy gdzie umarza się postępowania z powodu braku dowodów czy też tajemniczych zgonów. Przypomnijcie sobie prezesa NIK i jego zastępcę co to tajemniczo w latach 90-tych w autach służbowych zginęli bo papiery mieli dowodzące winy tych ze świecznika. Przecież dla takich to nikt się narażał nie będzie bo zginie - inaczej z doktorami-w mordę nie da bo fizyczny nie jest a sądząc po ilości postów taki i splendoru przysporzy i efekty są. Jeżeli to robił-nie jest to powodem do chwały i wymaga ukarania, ale ważmy winy i stosowane środki.
      • tow.kurt Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo 27.01.06, 22:38
        Gość portalu: Bratanek napisał(a):

> Jestem bratankiem dr M i z tego co czytam tu i wypowiedzi "klient" i "tow.
        kurt
        > "
        > wnioskuje ze po prostu mu zazdroszcza tego co ma i co zdobyl dzieki ciezkiej
        > pracy, a oni tego nie maja bo sa leniami uczyc im sie niechce i po to te swoje
        > komentarze pisza zeby podniesc cisnienie ludziom tym co go lubia i sa za nim.

Poimij wreszcie, że wali mnie ile on ma pieniędzy tylko chodzi mi oto, że
        wydawał lewe renty bo jakiemuś nierobowi niechciało się robić. A ja
        niezamierzam zapie..dalać na jakiegoś gościa. I zrozum wreszcie kretynie że on
        okrada wszystkich bo wszyscy płacimy podatki.
    • Gość: Medyk Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.hostplus.net 27.01.06, 19:23
      Lapowkarze bronia lapowkarzy.Kraj nigdy nie bedzie funkcjonowal normalnie
      jezeli sie to nie skonczy.Mamusia w usa......emerytka pewnie..???
      • yaninka1 Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo 27.01.06, 19:39
        Gość portalu: Medyk napisał(a):

> Lapowkarze bronia lapowkarzy.Kraj nigdy nie bedzie funkcjonowal normalnie
        > jezeli sie to nie skonczy.Mamusia w usa......emerytka pewnie..???

Ich wsypowiedzi zdaja sie to sugerowac : " Czy ty jestes ten co brał ? " . Tuba
        propagandowa , wszyscy sa zli , totez ....
        • Gość: zielony Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.ostnet.pl 27.01.06, 19:47
          Jest takie powiedzenie: Ryba psuje się od głowy. Właściwą gradacją jest zacząć od głowy, jednak tak nie jest. Głowa ma kasę i może pogryźć, ogon nie.
          • Gość: anna Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 22:39
            nie znam lepszego i bardziej troskliwego lekarza jak doktor, on mnie operowal
            i byc moze dzieki jego szybkiej diagnozie dzisiaj zyje,opieke w szpitalu
            omialam wspaniala a nie dalam ani grosza dla mnie to byl szok jak przeczytalam
            o tym jak z nim postapiono,dajcie mu spokoj niech leczy chorych bo jest im
            potrzebny.
      • Gość: zielony Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.ostnet.pl 27.01.06, 19:42
        Poziom medyka żenujący-medykowi już dziękujemy i go nie czytamy.
        • yaninka1 Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo 27.01.06, 20:00
          Gość portalu: zielony napisał(a):

> Oni tu niektórzy tacy cwani-a jak trwoga to sami by z kasiorą polecieli, o! W
          d
          > ..... byli i g... widzieli

ZIELONEMU TAKZE DZIEKUJEMY , zielonego nie czytamy !!!!
          • Gość: sdhsdjghsdkg Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.osk.enformatic.pl 27.01.06, 20:33
            Popularny ten temat , nawet i tam sie ukrył watek ( który to już 5 topic ):

kto nas będzie leczył ?
            Autor: Gość: Zofia IP: *.internetdsl.tpnet.pl
            Data: 27.01.06, 10:37 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
            Zaczyna chyba być z tym problem,tylko że nie z powodu emigracji.
            Ciekawe jak długo zajmie tym wyjeżdzajacym zmiana swojej mentalości lub też
            tamtejszych tybylców, Chyba że wyjeżdzają ci, którzy nie zhańbią się łapówką.
            Ale to dotyczy nie tylko lekarzy( i jak na razie dotyczy to ludzi świetnie
            zarabiających na swoich etatach)- jak w każdym środowisku jest róznie ,
            deneruje tylko uzasadnianie łapownictwa - małymi zarobkami i to jest właśnie
            denerwujące, bo jak na razie nie biorą biedaki ale ci b. zamożni ( i nie z
            łapówek ale pracy!)
            W Nowinach dzis piszą, że kolejny lekarz został zatrzymany i wypuszczony za
            poręczeniem, też za podobne rzeczy czyli pobieranie opłat( ?).
            Ciekawe, że te wszystkie zarzuty dotyczą ludzi majętnych i dobrze
            zarabiających z samej pracy , którzy nie powinni potrzebować tych ,,
            dodatków"
            Chyba coś jest w powiedzeniu, że pieniedzy nigdy dosyć zawsze można przecież
            mieć coś nowego?
            Pachnie królem Midasem tym od złota - jemu też było ciagle mało

• Gość: Medyk Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.hostplus.net 28.01.06, 00:26
      Hey "zielony"pewnie lubisz ZIELONE co....?
      • Gość: nihil novi Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.osk.enformatic.pl 28.01.06, 10:04
        Na stronie poparcia to sie znajomi i rodzina wyczerpali i nie ma komu popierac ?

Ps. Zarówno zanim bezmyslnie poprzecie( to do PRO ) jak i stwierdzecie
        autorytatywnie jakis fakt ( do to KONTRA ) dalibóg POMYSLCIE chwilę .
        • lilly_lilly Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo 28.01.06, 10:08
          nihil novi-daruj sobie cynizm..brak kultury?! no no- kiepskie masz pojęcie w
          tym temacie!
          • Gość: guer Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.244.156.222.ip4.tnp.pl 28.01.06, 13:43
            No, że też prawie same kobiety bronia Pana Doktora..chyba musi coś w tym
            być..hahahhaha
            • Gość: Tao Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 14:27
              nie same- a płeć tu ma najmniej do znaczenia!
          • Gość: nihil novi Re: 2 lilly_lilly IP: *.osk.enformatic.pl 28.01.06, 20:47
            2 lilly_lilly W temacie kultury wcale niezłe .
            Kłania ci sie zapoznanie z tzw. E R Y S T Y K Ą .
            Pogadamy wtedy. Bez zamykania ust.
        • Gość: xxx Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.inquad.com / *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:02
          Czytając to po prostu chce mi sie śmiać...wcześniej czy późnej ten koszmar
          wspaniałego i szczerze lubianego przeze mnie Doktora sie skonczy...to jest
          niezwykle inteligentny mężczyzna, człowiek ciężko pracujący z prawdziwą
          klasą...Pięć naszych żyć by nie starczyło zeby dogonić Doktora z przepracowanymi
          godzinami...nie macie tez pojęcia co oznacza praca chirurga i nigdy na szczęście
          sie nie dowiecie...Jakkolwiek by sie to nie skończyło on sobie poradzi,bo ma
          wsparcie i zasługuje na wszystko co najlepsze, a wy nadal będziecie niby
          pracować po skonczeniu lub nie jakis podrzędnych uczelni, siedząc przy
          podrzędnych komputerach i jak głodne psy szukac ofiar dla zawiści i swoich
          flustracji...a jeśli chodzi o jego samochody i kobiety...wasze zony czy kobiety
          nadal nie są bezpieczne, bo na szczeście jest jeszcze paru gości z klasą, której
          wam brakuje...Jesteście żenujący...Pamietajcie, tacy lekarze jak On poradzą
          sobie bez polskich pacjentów, tylko czy polscy pacjenci bez Nich sobie
          poradzą?zastanów sie nad tym "zielony, medyku i inni pseudomyslący ludzie"
          • Gość: ... Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.krak.tke.pl 28.01.06, 16:05
            Zgadzam się z Tobą ...
          • Gość: Mariusz Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:29
            Ok wymienilas tutaj wiele wspanialych cech, zalet i zaslug - wcale tego nie
            kwestionuje i zgadzam sie z tym w 100% !
            Ale czy w zwiazku z tym, pan M. ma byc inaczej traktowany przez prawo, czy to,
            ze jest znakomitym lekarzem i wspanialym czlowiekiem ma oznaczac moze brac
            lapowki, okradac nas i panstwo.
            A moze dla takich ludzi ma zostac ustanowione jakies nowe prawo - takie, ktore
            np. pozwala okradac panstwo i byc bezkarnym.
            On doskonale wiedzial co robi, wiedzial jakie moga byc tego konsekwencje i czym
            ryzykuje.
            Prosze nie pisz, ze nie ma jescze wyroku - to, ze bral lapowki jest zbyt
            oczywiste i nie ma sensu oszukiwac samego siebie, ze bylo inaczej.
            I to nie forumowicze krzywdza go tutaj na tym forum, bo maja pelne prawo
            wyrazic swoja opinie w tej sprawie. Doktor M. przede wszystkim skrzywdzil sam
            siebie i swoich najblizszych.
            • Gość: xxx Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.inquad.com / *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:43
              Ja nie pisze jak to się skończy...nie wiem...mam nadzieje, że jak
              najlepiej...piszę, że tak czy inaczej, On sobie poradzi...Jestem tylko
              zszokowany poziomem i kierunkami wypowiedzi osób na tym forum...Dałem temu
              wyraz...To wszystko.
              • Gość: mik Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.krak.tke.pl 28.01.06, 17:18
                Oczywiście, że każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii i nikt tego nie
                neguje, ale osoby wyrażające konstruktywną krytykę można policzyć na palcach
                jednej ręki, reszta to niestety zaślepieni zawiścią i zazdrością maniacy. W ich
                wypowiedziach pojawiają się ataki w stylu "jeździ autem z najwyższej półki, do
                pierdla z nim", "miał ileśtam żon, zamknąć go", "ma extra dom, przeciez niemógł
                na niego zarobić uczciwie". To jest właśnie chore podejście, skoro człowiekowi
                się powodziło to teraz trzeba mu za to wymierzyć najsurowszą karę, czy to są
                okoliczności obciążające, samochód, dom, trzecia żona? Czy nikt z tych
                atakujących nie zastanowił się nad tym, że ten człowiek pracuje na kilku
                etatach, ma prywatne gabinety i to chyba są niemałe pieniądze, wykłada na
                uczelni i tu chyba też dobrze płacą, oprócz tego ma chyba jeszcze ze cztery
                inne etaty, a poza tym czy nikomu nie przyszło do głowy, że może On pochodzi z
                majętnej rodziny? Ten człowiek pracuje od 25 lat w zawodzie, czy tu
                wypowiadający sie znają dokładny przebieg jego kariery, żeby uczciwie
                stwierdzić, że jego majątem jest nielegalny? Czy człowiek, który przeżył pół
                wieku nie ma prawa sie czegoś dorobić, szczególnie tak wysokiej klasy
                specjalista, do którego pacjenci ustawiają sie w kolejkach? Osobiście znam
                dwudziestoparoletnich gó..arzy, którym rodzice na nową drogę życia fundują
                mieszkanie i samochód, mam rozumieć, że każdy jeżdżący autem z najwyższej półki
                (a wiele jest takich osób, chociażby w samym Rzeszowie)zarobił na nie
                nielegalnie? Tego typu komentarze na tym forum są krzywdzące i niesprawiedliwe
                biorąc pod uwagę ile ten człowiek poświęca czasu na pracę i to bynajmniej nie
                dla kasy, bo praca w pogotowiu do najlepiej płatnych nie należy, a wręcz
                lekarze uciekają od niej, bo jest ciężka, stresująca i małopłatna. Dlatego
                proszę, żeby osoby które nie mają pojęcia o wielu sprawach, a swoją wiedzę
                czerpią jedynie z mediów i zasłyszanych plotek, nie szargały nazwiskiem
                człowieka, którego nie znają. Każdy medal ma dwie strony.
    • Gość: BB Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.users.s-n.pl 28.01.06, 17:27
      a wiecie jaki ma samochód. Merc CLS 55 AMG, ktory jest wart ok. 500000 zł
      • Gość: AA Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.krak.tke.pl 28.01.06, 17:31
        JAk będziesz tak chrował jak on tez sobie kupisz
      • Gość: KD Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.ostnet.pl 28.01.06, 17:37
        Jak ktoś wczesniej napisał dr Wiesław zarabia ok. 20000 zl. Z takich zarobków
        można chyba odlożyć na porządny samochód.
        • Gość: wyrocznia Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 20:24
          Koniec tego watku > Lekarza do dom, prawo do poprawki ! A zabierac sie za
          huliganow osiedlowych i powazna bandytierke !
          • Gość: sybilla Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.osk.enformatic.pl 28.01.06, 20:31
            Kolego WYROCZNIO " huligani " znowu nadmieniam pisze się przez " ch , zaś
            winnym watku kolejny błąd " lekaż " pisze sie przez " rz" . Ortografia si
            kłania . Powazne wypowiedzi moga zawierac literówki , braki znaków
            diakrytycznych itp. ale nie będy ortograficzne .
            Poparcie dla " lekaża " z błedami ortograficznymi ?
            W jakim stawia to świetle poparcie . Wielki błąd ? Brak rozeznania ?
            • Gość: wyrocznia Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 20:57
              założe się , że udało sie i tak zrozumiec przekaz , pomimo błędów , więc chodzi
              o jakieś dyktando ?
              • Gość: wyrocznia Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 20:59
                wiem wiem ...pani jest moja polonistka z podstawówki co mi się śni jeszcze po
                dziś dzień ..meczenie dyselektyków ehhhh :-)
                • Gość: AK Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.krak.tke.pl 28.01.06, 21:02
                  sybilli sie coś pochrzaniło, chciała być chyba dowcipna, ale kiepsko jej to
                  wyszło
    • Gość: Gość Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 21:54
      Ludzie przeciez ten lekarz jest podejrzewany za łapówki czego tu bronić? Czy
      jak ktoś jest perfekcjonistą w zawodzie ale ma taka brzydką wadę, że bierze to
      co trzeba go głaskać po główce i mówić , że to nic złego, ot taki mały
      grzeszek? Jeden np. w pracy ma bałagan na biurku a inny bierze łapówki. Ale to
      nic złego. Prawda? A poza tym te renty- przecież to co miesiąc wyłudzane
      pieniądze, z KRUSU i za leczenie. Przykro, że taki utalentowany chirurg jest
      podejrzewany o łapówki. Ale ta zaciekła obrona to - czysta żenada. Rozumiem
      obronę gdyby coś nie wyszło w leczeniu i wtedy taki komitet jest w porządku.
      ale nie za takie pospolite sprawy, a o ile go podejrzewają - tyle maja dowodów.
      • Gość: wyrocznia Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 21:57
        Do momentu udowodnienia winny jest nie winny " kto bedzie pilnował
        pilnujacych "
        • Gość: AK Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.krak.tke.pl 28.01.06, 23:01
          Oczywiście, że branie łapówek jest naganne i nikt nie twierdzi inaczej.
          Tajemnicą poliszynela jest, że biorą wszyscy i okradają to nieudolne państwo,
          poczynając od samej góry, no ale rządzącym wolno, w przeciwnym razie większość
          rządzących na szczeblu rządowym i lokalnym poszłaby siedzieć. Pytanie tylko czy
          przyjęcie łapówki jest wystarczającym usprawiedliwieniem dla sposobu w jaki
          został potraktowany powszechnie szanowany lekarz. Czy jest On aż tak
          niebezpieczny, że musieli przyjść po niego panowie w kominiarkach do miejsca
          pracy i wyprowadzić w kajdankach jak niebezpiecznego bandziora? Ludzie nie
          róbmy sobie jaj. Po co była ta pokazówka, żeby upokorzyć człowieka, przeciez
          nie ukrywał się, nie uciekał. A nie jest przypadkiem jakąś wielką ściemą
          obiecywanie bezkarności tym którzy wręczali te łapówki? Dlaczego po nich nie
          przyjdzie cbś w kominiarkach, tak samo okradają państwo i to co miesiąc
          przyjmując rentę. Teraz będa opowiadać co im ślina na język przyniesie, żeby
          uniknąć odpowiedzialności. Skoro chcecie sprawiedliwości to niech wszyscy
          odpowiedzą po równo. Niech wprowadzą ciężkie kary za dawanie łapówek to może
          ludzie zastanowią sie dziesięć razy zanim wyciągną kopertę. Ja poprostu nie
          zgadzam się na takie upokarzanie człowieka, myślę że większym jego grzechem
          byłoby gdyby odmówił pacjentowi operacji bez wcześniejszej gratyfikacji.
          • Gość: wyrocznia Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:08
            Tak jak pisałem :kto upilnuje pilnujacych ? wszedzie sa łapówki w policji tez ,
            ale żeby cbś zrobił takie show ... to skandal do czego są wykorzystywani ,
            mozna było chyba wysłac zwykłe wezwanie ...no ale przeciez muszą byc sukcesy w
            TV .... raz jeszcze dla CBŚ gratulacje !!!!!!!!!! Złapaliscie najgroźniejszego
            bandyte tego 100 lecia - polska smieje ;)
          • Gość: Gość Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:14
            I tu się z tobą zgadzam, też mi się nie podobało to co było w mediach,
            szczególnie w tV.Tak wyglądało jakby prowadzili jakiegoś bandytę.
            I to obrońcy tego lekarza powinni podkreślac , że nikt nie zarzuca mu że leczył
            za pieniądze. Natomiast forma poparcia niektórych na tym forum - typu nieważne
            że brał ważne że jest miły, utalentowany,życzliwy a nawet że taka mała suma
            itd sa całkowicie nie na miejscu I do tego denerwują.
            Jest podejrzany o branie łapówek za renty nie za złe leczenie czy branie kasy
            za leczenie. Poza tym sąd jest od wyroków
            • Gość: wyrocznia Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:32
              wiem o co jest podejrzany i zgadzam sie to nie jest ok , ale w programie duze
              dzieci 9 latki juz mówia ze w polsce trzeba dac pieniadze bo sie nic nie
              zalatwi...to czy ten lekarz jest winny to ja nie wiem , nie mam pojecia , moze
              tak , moze nie sad osadzi.. mi chodzi o spektakl jaki zostal wykonany to raz ,
              dwa ze koszty ( tansza forma zawiodomienie - napewno by sie zglosil) trzy 3
              mieiseczne arteszty to dotakowe koszty utrzymania i opłacania ciagnącego sie
              sledztwa , 4 myślałem że takie poważne jednostki jak CBŚ nie zajmuja sie takim
              cyrkiem , tylko wysyła sie chocby o 5 razy tanszych zwyklych 2 funkcjonariuszy
              i robi to bez szumu , a jesli mamy na takie spektakle pieniadze to niech sluzby
              antyterorystyczne zaczyynaja scigac a np tych co nie placa alimentow , albo jak
              drogowka niech wlepiaja mandaty za przekroczenie predkosci o 10 km ( co stanowi
              zagrozenie ruchu i jego bezpieczenstwa - nie wspominajac ze sami jako auta
              uprzywilejowane zapitalaja 3 razy ponad norme ) chodzi mi tez o to ze wogole to
              jakis cyrk.....
              • Gość: wyrocznia Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:36
                P.S - juz sie nie wypowiadam na ten temat , bo namierza moje IP i wysla 101
                osób w czarnych kominiarkach , i co sasiedzi powiedzą :-)
                • Gość: sybillA Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.osk.enformatic.pl 29.01.06, 10:09
                  Czytajcie tekst ze zrozumieniem ( komentowany atykuł).
                  cytat : Pozostali zatrzymani to ci, którzy wręczali łapówki.Ostatnie zdanie
                  artykułu .
                  • Gość: AK Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.krak.tke.pl 29.01.06, 11:45
                    Czytaj pozostałą prasę: prokuratura obiecuje nadzwyczajne złagodzenie kary dla
                    tych, którzy przedstawią nowe okoliczności w sprawie.
                    • Gość: sybilla Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.osk.enformatic.pl 29.01.06, 22:26
                      Znwowu apel - przeczytaj ze zrozumieniem tekstu.
              • Gość: pogo Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 13:37
                całkowicie się zTobą zgadzam
    • Gość: jeden Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 13:53
      On jeden nie może decydować o opinii całej, liczącej blisko 100 tys. grupy
      zawodowej. Popatrzcie jak naturalnie i ofiarnie zachowali się lekarze w
      Katowicach. Nie wzywani przez nikogo stawili sie momentalnie w swoich szpitalach
      do pracy, gdy dowiedzieli się o katastrofie. I to jest normalne. Tacy są
      lekarze, tak ich wychowano. Nie tylko w Polsce.
    • Gość: gość portalu Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 16:36
      Ten lekarz i bez łapówek stawiał bezbłędne diagnozy i doprowadzał do zdrowia
      krytyczne przypadki.
      Inni koledzy mu zazdrościli, a pacjenci w dowód wdzięczności obdarowywali go
      kasą i prezentami.
      Oto i cała prawda.
      Zastanówmy się, przed wydaniem wyroku, kto zajmie jego miejsce? I czy z takim
      samym nastawieniem poddamy się zabiegowi prowadzonemu przez innego lekarza?
      • Gość: wyrocznia Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:26
        mysle że nie, a jako kraj jako POLSKA mamy niesamowite tendecje do tracenia
        wybitnych ludzi i tak polowa juz na kontraktach za granica reszte zamknijmy do
        wiezien ... poprostu robmy wszystko by tracic najleprzych !
        • Gość: Gosc. Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 20:14
          No i jak milczeć ? Kobieto( Wyrocznia - jest rodzaju żeńskiego)czy ty uważasz,
          że żądanie pieniędzy za lewe zaświadczenia jest właściwe? Czy jest cywilizowany
          kraj na świecie w którym takie PRZESTĘPSTWA są traktowane jako, ot mały
          żarcik ? Czy ktoś wybitny ale z taką malutką w twoim przkonaniu skazą ma być na
          piedestale i czy należy tolerować każde przestępstowo, o ile oczywiście zarzuca
          się je komuś wybitnemu?
          Ten lekarz jest wybitny w swoim fachu jak piszesz (i nieżle wynagradzany) nikt
          nie zarzuca mu złego leczenia czy brania kasy za leczenie - TYLKO ZA
          ZAŚWIADCZENIA DLA LEWYCH RENT i tyle.Przeczytaj jeszcze raz artykuł i jeszcze
          raz i jak trzeba to jeszcze raz ale ze zrozumieniem o co w nim chodzi.
          Protestuj nad formą zatrzymania, nad ilością informacji w każdej loklanej
          gazecie i TV a nawet krzycz że to nieprawda, że on nigdy nie zplamił by się
          braniem łapówek, że to byłaby skaza na honorze takiego wybitnego człowieka . A
          nie tak jak to robisz.
          A dla twojej wiadomości, bo chyba nie wiesz - w krajach do których ta połowa
          wyjeżdza na kontrakty, to takiego osobnika od łapówek czeka ostracyzm, Szkoda,
          że u nas tak nie jest, najwyrażniej.
        • Gość: guer Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.244.156.222.ip4.tnp.pl 29.01.06, 21:10
          Ja nie moge!!Ale kabaret zrobił się z tego forum teraz..ludzie!!CBŚ jest
          jednostka wyspecjalizowaną m.in w przestępstwach związanych z korupcją! A
          kominiarki na twarzach funkcjonariuszy nie oznaczają że to klasyczni
          antyterroryści lecz jedynie policjancji których twarze muszą zostać ukryte z
          uwagi na charakter pracy! To nie sa zwykli funkcjonariusze z drogówki czy
          patrolu, mają zupełnie inne obowiązki i rozpoznawalne twarze to ostatnia rzecz
          jaka jest im potrzebna w pracy! Czy to tak trudno zrozumiec?Twarde prawo ale
          prawo...DLA WSZYSTKICH takie samo..
          • Gość: gosc Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 21:46
            sorry nie wiedzałem, ze cbś zawsze w kominiarkach, stąd to zwrócenie uwagi na
            formę zatrzymania.Wydawała mi sie niespecjalna do samej sprawy
            • Gość: sybilla Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.osk.enformatic.pl 29.01.06, 22:14
              Trzeba wiedzieć zanim sie cos powie .Wystarczy wejść na strony dot. tej
              tematyki. To nie pisze się pochopnie.
              • Gość: sybilla Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.osk.enformatic.pl 29.01.06, 22:18
                Ostracyzm dobre słowo , ale nie do realizacji w naszym "
                tolerancyjnym "społeczeństwie.
                • Gość: wyrocznia Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:32
                  Zupełnie mnie nie zrozumiano , wcale nie toleruje lapowek w zadnej formie i w
                  zadnych urzedach ale i tak mam swiadomosc ze dajac je zalatwie akurat to co mi
                  potrzeba i o wiele szybciej ! Czy to moja wina ? Otoz nie - wina tego systemu i
                  nie wciskac mi ze zlo jest we mnie i ze nie prawy jestem czy tego typu bzdury w
                  tym kraju wszystko jest tak posrane ze HEY a o lapowkach wiedza 5 latki !
                  Natomiast nadal nie zmienie zdania ze sposob aresztowania tego lekarza to nic
                  innego jak show i za pieniadze podatnikow bo wezwanie na komende tansze i dwa -
                  3 miesieczne areszty tez nas kosztuja , wiec pan Ziobro ma slusznosc ze do
                  aresztu to na dwa tygodnie a szanowni panowie prokuratorzy przyspieszac swoja
                  pracunie do dwuch tygodni a nie zebym placil ze swojej kieszeni za wyzywienie i
                  opieke i o 3 m-ce za dlugo ciagnace sie sledztwo lekarza , bo szkoda mi
                  pieniedzy z moich podatkow.Zamykamy kogos ? super , ale wtedy gdy mamy gotowy
                  material dowodowy i gotowy akt oskazenia ...i urzywajac odpowiednich srodkow w
                  stosunku do stopnia zagrozenia owego podejrzanego , a co za tym stwierdzeniam
                  stoi to ów lekarz na groźnego mi nie wyglądal !
                  • Gość: klient Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 08:54
                    Droga wyrocznio, jak ci się nie podoba w tym kraju tj. w Polsce to se kup za
                    sto złotych bilet i wsiadaj w Ryanaira.
                    Prawdziwy problem polega na tym, że są ludzie którzy bronią łapówkarza Mendykę
                    (chyba że to są jego liczne żony i kochanki).Problem polega na tym , że niejaki
                    Czerwinski (szef chirurgii w Szpitalu Miejskim) go broni. To wszystko
                    przypomina babranie się w gnoju, w którym są wszyscy ubabrani.A tak dzięki Bogu
                    nie jest - zapewniam !
                    • Gość: ktoś Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 30.01.06, 09:17
                      Przestań bredzić człowieku,bo jesteś już nudny, z tymi kochankami, samochodami
                      i co Ci tam jeszcze ślina na język przyniesie. Z taką chorą zawiścią dawno sie
                      nie spotałem.
                    • Gość: lll Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.inquad.com / *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:30
                      MLEKO WAM SPŁYWA SPOD NOSA I DOPOKI RODZICE ZA WAS BEDA WSZYSTKO ZALATWIAC
                      TAKIMI TEKSTAMI BEDZIECIE CHCIELI NAPRAWIAC ŚWIAT...SZCZERZE WSPÓŁCZUJE...W TYM
                      KRAJU WSZYSTKO JEST POMIESZANE I NA PEWNO NIE NA SWOIM MIEJSCU...ZAPYTAJCIE MAMY
                      LUB MOZE KIEDYS SIE O TYM PRZEKONACIE...CÓŻ, DZIWICIE SIE, ZE LUDZIE BRONIĄ
                      MENDYKE ZA TO, ZE BYL WSPANIALYM LEKARZEM I CZLOWIEKIEM ORAZ MEZCZYZNĄ Z
                      KLASĄ...TO JEST JAKIS ARGUMENT ŁAGODZĄCY NA PEWNO, ALE WYWLEKANIE JEGO SPRAW
                      OSOBISTYCH JEST JEDYNIE ARGUMENTEM ZA WASZYM PRYMITYWIZMEM I WCALE PO WASZYCH
                      WYPOWIEDZIACH NIE DZIWIĄ MNIE ONE...BO MUSICIE MIEC MAŁE PESPEKTYWY NA COS
                      WIECEJ PROCZ TŁOCZENIA ZAWIŚCI I PIANY...A W TYM KRAJU NIC SIE JESZCZE DLUGO NIE
                      ZMIENI...
                      • Gość: ktoś inny Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 30.01.06, 15:08
                        Zgadzam się, jeżeli popełnił błąd to za niego odpowie, ale nic nie zmieni faktu
                        że jest powszechnie szanowanym człowiekiem i uznanym lekarzem. Nikomu nie
                        wyrządził personalnie krzywdy, a wręcz odwrotnie pomagał. Dlatego klient i
                        klientopodobni powinni to uszanować i nie robić sobie osobistych wycieczek. To
                        świadczy tylko o ich głupocie i niedojrzałości.
                        • Gość: felek Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.airm.net / *.airm.net 30.01.06, 15:43
                          Do "wkurzonej", "wyroczni" i wszystkich "fanów" pana M. Zachowujecie się jak
                          gawiedź, która widząc desperata na dachu wysokościowca szykującego się do skoku
                          samobójczego, tłumnie.zbiera się na dole. Wszyscy składają ręce "żeby nie
                          skoczył", a na co czekają? Liczą, że jednak skoczy (mechanizm znany w
                          psychologii tłumu). Wy także "podgrzewacie" wątek, nie dacie mu zniknąć. Niby
                          to bronicie pana M., ale jak? Dokładnie tak, żeby podrażnić "klienta" i innych
                          myślących inaczej, żeby przy okazji jak najwięcej brudów wylało się na tego,
                          którego niby szanujecie i bronicie. JA WAM PO PROSTU NIE WIERZĘ.
                          • Gość: obrońca Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.krak.tke.pl 30.01.06, 18:43
                            Jak byś nie zauważył to codziennie taki klient podbija wątek i to on rozdrażnia
                            osoby popierające Doktora swoimi głupimi oddzywkami, w perfidny sposób szarga
                            nazwisko i przedstawia co raz to nowe "rewelacje" z życia Doktora. Więc
                            przestań pie...yć felku, o czymś o czym nie masz pojęcia. Jeżeli ktoś obraża
                            człowieka, którego szanujesz, który być może pomógł Ci w potrzebie, a mi
                            właśnie pomógł, naturalnym odruchem jest riposta i próba obrony, nie sądzisz?
                            Może wyszukasz czegoś na ten temat w podręczniku do psychologii.
                            • Gość: felek Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.airm.net / *.airm.net 30.01.06, 19:13
                              Różnimy się tym, że M. pomógł tobie, ja natomiast pomogłem kiedyś panu M.
                              Podtrzymuję, to co napisałem wyżej. Będę konsekwentny, ja już więcej nie
                              zabiorę tutaj głosu i uważam, ze w ten sposób wyrażę największe poparcie dla M.
                              (aczkolwiek, nie popieram łapówek i lewych rent, za dobrą pracę jako lekarz
                              winien mieć nawet "pomnik", natomiast jeśli zawinił z tymi rentami, powinien
                              ponieść konsekwencje).
                              • Gość: wyrocznia Do Klienta :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 21:22
                                Człowieku niezmierne dzieki ci !
                                Wszedłem i faktycznie była fajna promocja na bileciki wiec za 77 kupilem sobie
                                i polece na weekend do U.K , może zapomne , że ten kraj taki debilny ehhhh
                                • Gość: hej wyrocznio Re: Do Klienta :-) IP: *.osk.enformatic.pl 12.02.06, 01:21
                                  wrociles juz do debilnego kraju ?
                                  napisz cos fajnego , dawno nie bylo wyroczniowych dowcipow hahaha
                              • Gość: anna Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 18:08
                                przestancie oczerniac doktora czy jest winien osadza to osoby kompetentne a nie
                                wy popatrzcie tylko ile dramatow ludzkich dookola, nie macie powazniejszych
                                problemow, pomodlcie sie za te osoby ktore zginely na slasku, moze was to
                                troche nauczy pokory i innymi oczami spojrzycie na otaczajaca rzeczywistosc , i
                                zrozumiecie ,ze najwazniejsze jest zdrowie i zycie a nie perfidne wylewanie
                                swoich zlosci.
                                • Gość: mexa Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 23:03
                                  To dwie różne sprawy: dobry fachowiec, który...dopuścił się przestępstwa.
                                  • Gość: ? Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 15:33
                                    Czy ten strajk lekarzy o którym też na forum głośno obejmie róniez i tekarzy
                                    takich jak ten ? Ja tak z ciekawaości.
                                    • Gość: Re: ? Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.spektrum.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:24
                                      A ma czy łapownicy maja prawo prostestwac jak i uczciwi ludzie ?
                                      • Gość: guer Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.244.156.222.ip4.tnp.pl 15.02.06, 20:17
                                        No pewnie, że ma!! Mendyka nie je....i wten sposób protestuje hahha
                                • Gość: bardzo zajęty Re: Znany lekarz oskarżony o łapownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 16:09
                                  co ma wspólnego PIERNIK Z WIATRAKIEM?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka