Dodaj do ulubionych

Podatek za psa

IP: 82.177.97.* 02.02.06, 19:52
Józef Wisz, komendant Straży Miejskiej w Rzeszowie: - Mamy listę osób, które
płacą podatek, i tych którzy wyrejestrowali psa. Jest nam bardzo trudno
podzielić kontrolę na rejony, tak by każdy strażnik mógł się zajmować jednym
obszarem. Strażnicy muszą ręcznie pospisywać z listy nazwiska osób wraz z
adresem zamieszkania. Wtedy będą mieli ułatwione zadanie, bo ustalą sobie
konkretny rejon do kontroli. W pierwszej kolejności będziemy sprawdzać ludzi,
którzy deklarowali, że nie mają już czworonoga i dlatego zaprzestali płacenia
podatku. Zobaczymy, czy jest to zgodne z prawdą.

IQ (ajkiu - tak czytamy panie Jóżefie ten skrót) w straży jest liczony od
dowódcy, następnie: zastępcy, generał gubernatora, rewirowego,
wicerewirowego, urzędników X rangi. Boję się, że przebije IQ Billa Gattesa i
jego pracowników.

Co ma wspolnego lista posiadaczy psów i tych, którzy psa wyrejestrowali z
koniecznością przepisywania ręcznego przez pana podwładnych.

I nie przyszło panu do głowy (ajkiu tyle że ho ho), że w wyniku tego
przepisywania (ciekawe ile to zejdzie) znajda się błędy w nazwisku, co
unieważnia automatycznie mandat.

I nie przyszło panu do głowy (ajkiu tyle że ho ho), że najbardziej
podejrzanymi sa ci, którzy wyrejestrowali psa; a może wyrejestrowali, bo
zdechł.

Życzę dalszych pomysłów i nowego rekordu IQ
Obserwuj wątek
    • Gość: ajkiu Re: Podatek za psa IP: 82.177.97.* 02.02.06, 20:23
      - No tak... Niestety, z biurokracją nie wygramy. Komputery nie zastąpią nam
      ręcznej roboty.

Przeoczyłem i ten drobny element: co to jest biurokracja? Do wielu bardzo
      interesujących definicji biurokracji dorzucic trzeba i to odkrycie: że
      komputery nie zastępują ręcznej roboty i dlatego biurokracja ma sie dobrze. No,
      wiadomo komputer drzewa nie porąbie, kołka do ziemi nie wbije, w ziemi dołka
      nie wykopie. Ale biurokracja panie Józefie ma się jednakowo dobrze wtedy, gdy
      stosy dokumentów niepotrzenych nikomu są wytwarzane ręcznie jak pan mówi, albo
      przez komputer.
      • Gość: fox Ja wolę szaszłyk zepsa.Mówi wam to coś!!! IP: *.ztpnet.pl 02.02.06, 20:27
        Obwodnica Lwowa leżdżą do Bułgarii polscy tutyści.
        W okolicy -co dziwne -nie spotkasz wałęsającego się psa. Dlaczego???
        Wszystko zjedli turyści jako szaszłyki.
        Za swobodnu ukrainu!!! Ura ura ura.
        • Gość: fox Moherowy koniec z przyjaznią i podatkami !!! IP: *.ztpnet.pl 02.02.06, 20:32
          80-letnia kobieta pobiła własnego psa, bo ten był nieuleczalnie chory. Do
          bulwersującego zdarzenia doszło w Zielonej Górze niedaleko ulicy Osiedlowej.

Mieszkanka tej ulicy, która była właścicielką psa przez 10 lat zaprowadziła go
          w okolice trafostacji przy ulicy Letniej i zaczęła go katować. Chciała psa
          zabić, bo ten był nieuleczalnie chory. Biła psa, Muszkę, prawdopodobnie
          kamieniem. Z psa lała się krew, zielonogórzanka również była zakrwawiona. Całe
          zdarzenie zauważyli ludzie mieszkający przy ul. Letniej. Z jednego z domów
          wybiegli kobieta i mężczyzna. Kobieta przestraszyła się, wrzuciła skatowanego
          psa do reklamówki, a następnie do śmietnika i uciekła do domu. To jednak nie
          był koniec. Kobieta za chwilę wróciła pod śmietnik i udawała, że pies umarł
          dzień wcześniej, ona go wyrzuciła i jest zaskoczona, że Muszka żyje. W
          międzyczasie ludzie zadzwonili do schroniska. Pracownicy schroniska zabrali
          psa. Muszka wprawdzie przeżyła katowanie ale miała zmasakrowaną szczękę i
          wiele innych obrażeń. Weterynarz stwierdził, że obrażenia i guz powodują, że
          pies będzie się do końca życia męczył. Postanowiono więc ją uśpić. Sprawa
          trafiła do prokuratora. Kobiecie grożą dwa lata więzienia.
    • Gość: ajkiu Re: Podatek za psa IP: 82.177.97.* 02.02.06, 20:49
      Na pewno od poniedziałku. Właściciele mieszkań, którzy mają psy, a nie
      zapłacili podatku, otrzymają od strażników nakaz uiszczenia go w naszej
      siedzibie w ciągu 14 dni.

Dalek nie rozumiem chociaz ajkiu niczego sobie - skąd straznik będzie wiedział,
      że właściciel mieszkania, który ma psa nie zapłacil za niego podatku. I po
      drugie skad strażnik miejski będzie wiedział, że własciciel mieszkania, który
      ma psa i nie zapłacił podatku ma rzeczywiscie tego psa. I po trzecie: decyzja
      Strazy nie jest konstytucyjna; konstytucja mówi ze wszyscy są równi wobec
      prawa - dlaczego właściciele domów którzy maja psy nie będą nachodzeni celem
      sprawdzenia istnienia psa i zapłacenia podatku za rzeczonego.

I kolejna sprawa: dlaczego tylko własciciele mieszkań odpoiadaja za psy, które
      są w mieszkaniu lub ich nie ma. Żona moja nie właścicielka lokalu a ma psa,
      który jest jej właśnością (rozdzielnośc majątkowa) - dlaczego pan mnie jako
      właściciela mieszkania straszy sądem. A zresztą, właścicielem meszkania jest
      moja spółdzielnia. Moge spac spokojnie. do poniedziałku.
    • Gość: bender Re: Podatek za psa IP: *.com.pl 03.02.06, 10:20
      niech lepiej się zajmą trzymaniem psów na smyczy podczas spacerów,bo idzie sobie
      taka dama na spacer a pies robi co chce.Doleciał mi do nogi i zwróciłem uwage
      właścicielce to mi powiedziała co ona nato poradzi.To jest bezszczelność.
    • Gość: w Re: Podatek za psa IP: *.dnet.local / 217.153.194.* 03.02.06, 12:36
      Dla mnie taki podatek to jest chora rzecz.Wzielismy z zona do domu 1.5 roku
      temu psa ze schroniska,utrzymujemy go za wlasne pieniadze,dzieki temu "panstwo"
      ma juz jednego psiaka mniej na utrzymaniu i przez to mniej wydatkow a w
      podziece za to karze nam sie placic jeszcze podatek od psa.To nic innego jak
      zerowanie na ludzkiej milosci do zwierzat.Nie dosc,ze ktos pomaga to jeszcze
      sie go za to karze podatkiem.Z tego wynika,ze lepiej nie zwracac uwagi na
      bezdomne psy i koty i niech sie mecza w schroniskach na koszt nas
      wszystkich.Kompletna paranoja i idiotyzm z tym podatkiem.
    • Gość: Wasyl Re: Podatek za psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:55
      Zbieranie podatków od psów jest dosyć mozolne natomiast prościej będzie
      skierować strażników na osiedla i niech wlepiają mandaty za każdego psa bez
      kagańca i smyczy. Surowe mandaty mowinny być też za niesprzątanie psich
      odchodów. Im większy pies tym wyższy mandat. Może w końcu miłośnicy zwierząt
      nauczą się że ich ulubieńców muszą koegzystować z ludźmi którzy też mają prawo
      do bezpieczeństwa i czystych chodników i trawników.
    • Gość: bezradny rencista Re: Podatek za psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 13:01
      Czy ktoś zadał sobie pytanie, że posiadacze psów, żeby nie płacić podatków,
      będą chcieli się ich pozbyć? Przecież ten podatek, to mordrestwo dla psów.
      Pomysłodawcę proponuję przywiązać drutem do drzewa w lesie i niech umiera
      powoli z głodu, zimna i samotności. W ten sposób właśnie znalazłem mojego psa
      podczas zbierania grzybów w lesie. Dałem mu schronienie, jedzenie i miłość.
      Jest dla mnie wszystkim. Nie stać mnie jednak na płacenie podatku, bo jestem
      rencistą. Wysokość podatku jest niewiele niższa od mojej miesięcznej renty.
      Dlatego proponuję, aby straż miejska od razu zaaresztowała mnie, a mojego psa
      oddała do schroniska. Innego wyjścia nie widzę.
    • Gość: ajkiu Re: Podatek za psa IP: 82.177.97.* 03.02.06, 21:36
      Jak tam idzie przepisywanie ręczne list posiadaczy psów? Pewnie będą nadgodziny.
    • Gość: Konrad Re: Podatek za psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:40
      Unia Europejska dała czas do 2010 r na zaczipowanie wszystkich psów Numer
      czipa będzie wkomputerze zawierał wszystkie dane o psie i jego właścicielu
      Skończy się czas beztroskiego i radosnego trzymania zwierząt
      Co roku dostanimy ponaglenie o zaległych podatkach i obowiązkowych
      szczepirniach
      Wyrejestrowć psa będzie można po okazniu dowodu z obowiązującej już dzisiaj
      utylizacji
      Posiadanie psa będzi luksusem
      System rejestracji zwierząt już działa w odniesieniu do zwierząt gospodarskich
      Pogłowie spadło o kilkadziesiat razy Najbardziej wytrwali rolnicy muszą w
      sądach tłumaczyc sie co stało sie z ich cielakiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka