Dodaj do ulubionych

II LO Rzeszów

• Gość: Kazek Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 00:12
      Nie macie informatora zadnego :P to zle brzmi ... kojarzy sie z policją :D:D
      Trzeba wymyslic jakis synonim sensowny ;) Musze tylko dostać gg jakos Wasze
      (bruxsy i sidh-e) ;) bo jestescie obeznani w drugolicealnych obyczjach i
      tajnikach ... Ide na mat-inf takze mysle ze nie trafie na najgorszych
      nauczycieli ... Wazne ze nie ma pana "O" z matmy ale nic bedzie dobrze ;)
      • Gość: Ruudi Re: II LO Rzeszów IP: 195.245.213.* 29.06.06, 08:52
        Obyczaje i tajniki to musisz sam poznać, a najlepiej będziesz się bawił jak
        zostaniesz prekursorem jakiejś "nowej świeckiej tradycji". Z tymi punktami to,
        na mój gust też mocna ściema. Lista rezerwowa dopiero się pokaże i pewnie
        będzie tam kilka osób, które powinny dostać się z marszu, ale ich miejsce zajął
        ktoś "z lepszym rodowodem". Mam tylko nadzieję, że i tak wszystkich zweryfikuje
        matura (przynajmniej na pisemnym nie będzie >cioci< i >Wuja Dobra Rada<, który
        za rączkę prowadził). Dochodzi do absurdów, że dziatwa składa jednocześnie
        podania do trzech szkół i wszystko co z tym związane powoduje niejednokrotnie
        bajzel i stwarza okazje do "układów kombinowanych". Jaki pan - taki kram!(mam
        oczywiście na myśli wymiar ogólnopolski, bo jak wiadomo "tylko ryba, która nie
        bierze psuje się od głowy"). Howg!
        • Gość: bruxsa Re: II LO Rzeszów IP: *.dami / 81.15.189.* 29.06.06, 09:44
          Och, ktoś tu chce moje gg, mam się czuć zaszczycona czy bać?;D nie no żartuje
          me robalki;)
          Co do tajników, tradycji, z przykroscią stwierdzam, że wiele się zmieni,chociaż
          myśle, że to dobry znak, że wiele osob się nie dostało. Wiem, że Cypryś mial 10
          tych swoich list rezerwowych i litował się nad każdym, ale to już była
          przesada, nie dość ze brakowalo krzeseł i ławek na zwyklych lekcjach to
          człowiek dostawał wściku du... na tych schodach. Może i do tego zatęsknie, ale
          wiem, że bylo to męczące szczegolnie pod koniec, jak miałam rozwalone kolano i
          co chwile w nie dostawałam, bo każdy szukał miejsca na jednym schodku.
          Akurat to że Ojczyk odszedł troche mnie smuci, poziom matematyczny w 2 LO jest
          ekhm... a teraz bedzie ekhm ekhm... No ale zobaczymy, z tajników Kazku powiem
          Ci, że najlepszym miejscem jest: a)bar b)k**** dołek lub nazwa delikatniejsza
          wentylatornia c) szatnie ogołem...ah ten smrodek i d) to bardziej dla kobiet
          all kibelki;) bo lustra były;D. My z sidhe to mamy duzy sentyment do tych
          ostatnich i jak przychodzimy w odwiedziny to sprawdzamy czy w kazdym wszystko w
          porzadku;) Może zostaniemy babciami klozetowymi, kto wie.
          A właśnie sidhe - wybacz moj ostatni brak czasu na gg, jakies małolaty się mnie
          radzą w sprawie mojej pracy i się produkuje dla młodzieży na maile;)
          Co do nauczycieli Kazek, będziesz miec super wychowawce, raczej na 99% dadzą Ci
          Macka;] takie wiązanki jak on puszcza to huh ucz się;)wesoły z niego człowiek-
          przynajmniej on! No nie wiem, chyba tyle, napisze coś pozniej o ile będzie
          kogoś cos trapic:] Ruudi, uśmiechnij się, bo tak wpadłeś w temat
          okrutny...uspokój się Romano super duper coś na to poradzi;) ciao robaczki;)
          • Gość: Kazek Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 09:50
            Będę na mat-infie z angielskim Takze wychowawcą bedzie Jerzy Mackiewicz z fizyki
            ?? Bo nie wiem przypadkiem czy on nie pojdzie na mat-fiza. Nic w kazdym razie
            dzieki za informacje na ten temat i kurde musimy sie zastanowic jak sidhe Ty
            bruxsa i zjawisko dacie mi gg swoje bo zawsze sie przyda doswiadczenie
            absolwentow jakies ;P takze pozdrowienia dla wszystkich ;)
            • Gość: bruxsa Re: II LO Rzeszów IP: *.dami / 81.15.189.* 29.06.06, 10:02
              Oj wybacz, myślałam że Ty na mat fiz. Śpie jeszcze, więc dokładnie nie
              doczytałam;) napisz do mnie na maila gazetowego, to podam Ci numer.
              • Gość: Kazek Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 10:17
                Ok spoko, a nie orientujesz sie kto na mat-infach bedzie ??
                • zyawisko Wnuki! 29.06.06, 11:19
                  Się k**wa wzruszyłem no... Wnuków się w końcu doczekałem... ;( Co prawda imię mi się kojarzy z naszym premierem, ale lepszy Kazek niż Romek ;) Ważne jednak, że więcej nas coraz - drugolicealistów! :)

Czy u Was też takie upały? Bo ja już wytrzymać nie mogę i chyba zostanę pierwszym krakowskim naturystą. Obca burżujka ostatnio schładzała się wodą w szpreju renomowanej firmy. Nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje... a II LO niby skończyłem...

Pozdrawia Was forumowy ojciec i dziadek oraz intelektualny Murshid! Trzymajcie się ciepło! (wiem, to trochę złośliwe) :D

• Gość: Ruudi Re: II LO Rzeszów IP: 195.245.213.* 29.06.06, 13:36
            Ech, uśmiechnięty to ja jestem cały czas. Tyle, że w naszej rzeczywistości
            zastanej baaardzo, baaardzo czasem jest to uśmiech politowania, tudzież
            szyderstwa. Spokoju też mi nie brakuje (o dziwo od dłuższej chwili ???). Jako
            duch pradziada konstatuję tylko to i owo odnośnie II LO a, że miało być
            pięknie - a jest jak zwykle... Zobaczysz we wrześniu narybek i sama zapragniesz
            oddzielić ziarna od plew, hehe ;-)
            • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 29.06.06, 18:06
              no to ładnie się wszystko poukładało, rodzina w komplecie... może jakiś zjazd
              rodzinny po 9 lipca? ;>
              jak Zyawisko i Obca zawitają do Rzeszowa, jak sidhe wróci z Mazur, skończy się
              mundial i w ogóle? :]
              ja ostatnio rzadko bywam na tym zacnym forum, ale to przez te upały i burze,
              kóre uniemożliwiają mi przebywanie w moim pokoju...
              tak czy siak, pozdrawiam ciepło znad szklanki freppe z baileysem ;)
              • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 29.06.06, 18:06
                miało być frappe :]
                • mientusfh Syndrom "ryby bez wody"? 02.07.06, 22:16
                  Tak sobie czytam te wszystkie posty jakie powstały w ostatnim czasie i widzę
                  zmiany jakie zachodzą, jak następuje wymiana pokoleń bo kto pamienta jeszcze
                  kiedy ostatni raz dał o sobie znać Juzeg? I chyba wiem już nawet dlaczego tak
                  sie dzieje. Chodząc do II LO jest sie jak narkoman, człowiek nie potrafi życ bez
                  tej szkoły i nawet na wakacjach czy imprezach rozmowy zchodzą na temat co, kto,
                  jak, w II LO. I nagle człowiek pławiący sie w tym narkotycznym prestiżu II LO,
                  idzie na odwyk jakim jest okres po maturze. I po kilku tygodniach orientuje sie
                  że właściwie to tamten rozdział życia przeminął a mosty do niego spłoneły więc
                  wisi mu juz co, kto, jak w II LO, poprostu jest to mu obojętne bo jego samego
                  nie dotyczy. I tak właśnie stało sie z wieloma forumowiczami II LO, rozpłyneli
                  sie w mrokach czasu i niewielu o nich pamięta, forum dalej żyje tylko czy długo
                  jeśli ta "wymiana pokoleń" będzie postepowała w ten sposób jak teraz kiedy na 3
                  absolwentów przypada 0.5 czynnego homosecundolicealistis. Jeśli sie tak dalej
                  będzie działo to forum będzie można przemianować na forum absolwentów II LO. Bo
                  my uwierzcie mi szybko wyleczymy sie z syndromu "ryby bez wody" względem II LO.
                  Ale kto z nowo uzależnionych poprowadzi dalej nasze dizeło przecież żadne
                  społeczeństwo ani rodzina bez dzieci nie ma szansy przetrwania?
                  • Gość: Ruudi Cesarsko-Królewskie II IP: 195.245.213.* 03.07.06, 14:35
                    Więcej optymizmu mientusfh- nawet jeśli forum zdominują (zdominowali?)
                    absolwenci, to jeden z argumentów
                    przeczących Twojej tezie., że (tu cytat) "... tamten rozdział życia przeminął a
                    mosty do niego spłoneły, więc wisi mu już co, kto, jak w II LO ..." (koniec
                    cytatu, hehe). Obecność P.T. Forumowiczów związanych emocjonalnie z C.K.
                    Gimnazjum (obecnie IILO) i pojawianie się - nawet efemeryczne - nowych postaci
                    dowodzi, że istnieją osoby które nie wyrastają z ducha "Drugiego" i które
                    dopiero mają na to szansę. Np. taki "ja" -często zaglądałem na forum( jeszcze w
                    czasie pierwszej edycji) ale bardzo poźno postanowiłem włączyć się w nurt
                    dyskusji. I wcale mi nie przeszkadza, że absolwenci tutaj dominują, bo jakieś
                    praprawnuczki na pewno się znajdą. Ktoś z nich odejdzie, ktoś inny zostanie,
                    może pojawią się kolejni absolwenci i powspominamy II-gie z różnych epok.
                    Narybek czymś nowym zaskoczy, może rozbawi... Jeszcze będziesz mógł wspomóc
                    swoim doświadczeniem i radą niejednego kandydata do Szacowngo Grona Absolwentów
                    Cesarsko-Królewskiego II!
                    • Gość: bruxsa Re: Cesarsko-Królewskie II IP: *.dami / 81.15.189.* 03.07.06, 17:15
                      Mientusfh przepraszam, że tak wprost - ale piep...sz. Ruudi ma racje, ja moją
                      wnuczke na to forum siłą zaprowadze(narazie się ugania za chopami w końcu ma
                      wakacje więc jej wolno;)). Zresztą ja zostaje w Rz. na studiach i będe
                      odwiedzać 2 LO, więc ploty prawdziwe i nieprawdziwe dostaniecie ode mnie czy
                      tego chcecie czy nie. Cukierku spojrz na Ruudiego, ma chłop tyle lat i nadal
                      myśli o naszej szkole, przychodzi do niej itd itp. Ja dziś postanowilam z
                      miasta wrócic na nogach i klne na moje japonki ale za to przystanelam przed 2
                      LO, spojrzalam...wzruszylam się, chociaz nowe okna kompletnie nie pasują...to
                      jakoś tak uroczo było... W niedziele spotkałam Franczusia z rodzinką...i znowu
                      tak jakoś uroczo... wątpie żebyśmy zapomnieli o tym co w tej szkole
                      przezylismy, chyba, że Ty mientusfhie oprocz matury nie przezyles zadnych
                      innych emocji(chociaz na biologii nie trzęsłeś się za bardzo...wiec moze to
                      problem psychiczny?;)). Jak narazie forum tętni życiem i będzie tak nadal:)
                      • Gość: Ruudi Re: Cesarsko-Królewskie II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 10:14
                        Ej! No, bo się trochę obrażę :-)Co to znaczy "ma chłop tyle lat". Poskarżę się
                        Jerremu C.! Poza tym ja jeszcze nie używam balkoniku do chodzenia, wręcz
                        przeciwnie - dzisiaj do pracy udaję się przy pomocy roweru!
                        • Gość: Ruudi Re: Cesarsko-Królewskie II IP: 195.245.213.* 05.07.06, 13:31
                          Śpicie Kochani, czy letnie lenistwo Was dopadło?
                          • Gość: bruxsa letnie lenistwo..? IP: *.dami / 81.15.189.* 05.07.06, 21:22
                            Gdziezby tam letnie lenistwo...Ja bylam na krotkim wyjezdzie, wrocilam
                            obdarzona taką opalenizną że ledwie na tyłku siedze, zastanawiam się jak spać,
                            ubrac spodnie, siedziec w fotelu itd...jak z tym zyć?!;) Ruudi to bylo w sensie
                            pozytywnym(to o latach) na pewno wyglądasz i czujesz się jak młody Bóg!
                            Pociesze Cię, że mnie zawsze lekarze pytają ile mam dzieci i czy mąż pracuje(z
                            tego co pamiętam 19stka mi jeszcze nie stuknęła...może sidhe miała racje...:|),
                            więc prędzej ja przeniose się na balkonik i basen...chociaz te dwa słowa
                            kojarzą się z latem w tym przypadku znaczą coś całkiem innego;) Lenistwo mnie
                            nie dopadnie, ale chyba zrezygnuje na jakiś czas z forum, no chyba, że o kulach
                            dodreptam do drugiego pokoju, nie zabije sie o rowerek treningowy albo o cos
                            rownie dziwnego(chociaz obmyslam plan jak przemycic komputer do siebie na
                            biureczko)... Sidhe pojechała na Mazury, wróci...przed wynikami matur-to jedno
                            jest pewne;) Pozdrawiam spieczona/spalona/czerwona/bordowa/ (prawidlowe
                            zakreslic;)) i życze miłej nocy;)
                            • sidhe-e jakie tam lenistwo..? 09.07.06, 21:08
                              sidhe wróciła! :D cieszycie się, prawda? ;> ale niebawem wracam na Mazury bo
                              nie zdzierżę :P zaproponowałabym jakieś forumowe piwo ale bruxsa nie może za
                              bardzo... to nie proponuję :]
                              Mazury piękne, można zazdrościć... choć woda w jeziorze gorąca jak zupa :)
                              misiaczki, nie wiem jak Wy, ale ja jestem pełna energii i prawie gotowa, aby
                              poznać wyniki matur...
                              • Gość: bruxsa Re: jakie tam lenistwo..? IP: *.dami / 81.15.189.* 09.07.06, 23:12
                                taaa ja bym byla gotowa na jakieś piwo za jakieś 2 tygodnie ale i to nie jest
                                pewne:) co do wyników matury...wcale nie jestem gotowa, mam zle przeczucia co
                                do polskiego...oby łosoś nie stał we wtorek i nie sprawdzał ile punktów kto
                                ma:O chyba bym zejszła tam:O ale moge się załozyć, że prof. Pizun już od 6 rano
                                będzie przeglądać wyniki z historii;D;D a pozniej bedzie się załamywał że nikt
                                nie miał 100% tylko 90 z haczkiem;)
    • Gość: Ruudi Wyniki matur IP: 195.245.213.* 11.07.06, 11:25
      No, no, no ... Jestem pod wrażeniem! 99% maturzystów z II-go zdało! Całkiem,
      całkiem........... przyzwoity ;-) wynik! Ale najlepsza była ta radość
      dzieciaków, radość i duma ich nauczycieli a nawet P.Janka! Gratuluję P.T.
      Wszystkim Tegorocznym Absolwentom i P.T. Ciału!
      • bruxsa Re: Wyniki matur 11.07.06, 12:16
        Ruudi co z tego, że zdane... wyniki mówią same za siebie, jest kiepsko, ciesze
        się że 2 LO przeszło przez mature tak zwycięsko(te 99%), ale chyba nikt nie
        spodziewał się tak niskich wyników z polskiego i innych przedmiotów. Ja
        zdawałam tą 'szczęśliwą' biologie, ktora wypadła najgorzej w Polsce i moj wynik
        znajduje się powyżej sredniej w kraju:| jak dla mnie jest fatalny...boje się
        myśleć jak wypadli inni na sali i czy dali rade. Angielski chyba wszystkim
        poszedł pięknie (sidhe sie pewno pochwali coz uczyniła na tym angielskim
        mądrala jedna:P) nie jest zle... jak mówią; ważne ze zdane i że mamy to za
        sobą:) teraz bedzie tylko gorzej;D!
        • Gość: Ruudi Re: Wyniki matur IP: 195.245.213.* 11.07.06, 12:33
          Ej, że - bruxa! "Więcej optymizmu k***a"!(cytując klasyczny "dymek' z rysunku
          Mleczki). Chyba nie poszło Ci tak źle - nawijaj te procenty, a ja przetłumaczę
          je na oceny starej matury i wtedy zobaczysz, że jest O.K. Myślisz, że
          wszystkim innym poszło genialnie? Otóż nie - wiele osób uważa, że mogło być
          lepiej. I dobrze - trza być ambitnym, tylko bez nadprzesadyzmu :-) A są tacy co
          im "sztycha" brakło i znów za rok matura! Albo - a czy wczoraj tych wyników nie
          wzięłabyś w ciemno? Głowa do góry!
          • sidhe-e Re: Wyniki matur 11.07.06, 16:54
            e no... Zyawiskowy forumowy ojciec jest ze mnie dumny [chyba] bo napisał mi że
            mam dobre wyniki... chyba że kłamał :P otóż, jeśli chodzi o angola to jestem
            dumna, bo należę najwyższej klasy na obu poziomach :) gorzej z tym nieszczęsnym
            rozszerzonym polskim, tam jestem w klasie 5 - średniej. i co z tego, że górna
            granica :| ale i tak składam podania na wymarzone studia, a nuż się załapię :P
            Ruudi, czy Ty byłeś dzisiaj w II LO i czy było Cię bardzo dobrze widać? :>
            • Gość: Ruudi Re: Wyniki matur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 18:59
              A właśnie, że byłem, bo miałem interes do p. Janka. Tyle, że się spóźniłem na
              wydawanie świadectw, bo już ostatnie ludzie wybierali wyniki. Ale i tak było
              miło popatrzeć jak się prawprawnuczki cieszą :-)Dobra, ale i tak te procenty co
              to w TV pokazywali i klasy o których piszesz to jakiś MEN-owski bełkot?
              Przecież teraz w ogólniakach są 3 klasy, nie? ;-)Dobra, a na jakie studia się
              wybierasz i co z resztą przedmiotów - ja zdawałem dwa pisemnie i potem
              powtarzałem je ustnie plus język obcy.
              • sidhe-e Re: Wyniki matur 11.07.06, 19:24
                ja się wybieram na filologie a na każdej filologii chcą wyników z polskiego i
                mnie ten polski trochę przybił, ale jestem dobrej myśli :)
                • Gość: Ruudi Re: Wyniki matur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 19:29
                  angielską, jak się domyślam z Twojego zadowolenia po wynikach z tegoż właśnie
                  języka?
                  • sidhe-e Re: Wyniki matur 11.07.06, 19:48
                    albo angielską albo słowiańską... zależy gdzie mnie będą chcieli :)
                    • Gość: bruxsa Re: Wyniki matur IP: *.dami / 81.15.189.* 11.07.06, 20:19
                      sidhe Ciebie wszędzie przyjmą:]
                      Ruudi pod koniec byłeś? o której?;> chociaz ja sie teraz rzucam w oczy więc
                      pewnie byś coś napomknął gdybyś mnie zobaczył...;]
                      • sidhe-e Re: Wyniki matur 11.07.06, 21:10
                        ja wiem, czy wszędzie...???
                        ciekawe, jak tam Mientusfh, który tu ostatnio był ze swoimi refleksjami, a
                        potem zniknął...
                      • Gość: Ruudi Re: Wyniki matur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 00:27
                        Znaczy się, co? Masz tak ze trzy metry wzrostu, czy Twoja skóra jest
                        pomarańczowo-żarówiastozielona ;-) Coś tak jakbym zapomniał napomknąć, że
                        faktycznie widziałem dziewczyny (ładne - zresztą znak rozpoznawczy II LO ) i
                        chłopaków ( brzydaki ), hehe. Ale, ale bruxa! Jeśli - jak piszesz - sidhe
                        przyjmą wszędzie (tzn. na angielską i słowiańską jednocześnie) to się
                        dziewczynie na pierwszym roku głowa rozpęknie od nauki! ;-) Głowa do góry -
                        będzie dobrze. Ja oprócz matury musiałem zdawać normalne "wstępniaki" na studia!
                        • Gość: bruxsa Re: Wyniki matur IP: *.dami / 81.15.189.* 12.07.06, 09:40
                          Ruudi pisałam w jednym poście hen daleko o kulach:) to mój środek lokomocji;)
                          dlatego widać mnie na pewną odległość a nawet słychać taki stukot:]

co do sidhe-ja bym tak skladala na 3 kierunki :> wyrobisz przecie;D
                        • Gość: bruxsa Re: Wyniki matur IP: *.dami / 81.15.189.* 12.07.06, 09:42
                          a co do wstępnych...mnie czekają w sierpniu 3;) więc nie ma lekko;)
                          • Gość: Ruudi Re: Wyniki matur IP: 195.245.213.* 12.07.06, 11:26
                            Przecież ze wzgl. na nową maturę nie miało już być wstępnych (poza kilkoma
                            wyjątkami, np. szkoły artystyczne)?
                            • Gość: bruxsa Re: Wyniki matur IP: *.dami / 81.15.189.* 12.07.06, 14:14
                              albo szkoły płatne:]
                              • Gość: bruxsa Re: Wyniki matur IP: *.dami / 81.15.189.* 12.07.06, 14:17
                                ja mam egzaminy na bezpłatne miejsce albo na częściowo bezpłatne:] takze w
                                sierpniu prosze trzymać kciuki:]
                              • Gość: Ruudi Re: Wyniki matur IP: 195.245.213.* 12.07.06, 14:53
                                To szkoły płatne egzaminują??? Buhahahaha! Wiedziałem ,że matrix to nie jest
                                ściema :-) Ale kciuki będę trzymał :-)
                                • sidhe-e Re: Wyniki matur 12.07.06, 20:28
                                  wszyscy będziemy trzymać kciuki, a co.. jakby się tak przypadkiem stało że mnie
                                  przyjmą i tu i tu, to i tak pociągnę tylko jeden kierunek... chcę zażyć trochę
                                  życia co się zowie studenckie :P
                                  a dziś na mieście odkryłam kolejnego absolwenta II LO - z 58 roku! za dyr.
                                  Rodzonia chodził do szkoły! a to by się wicekurator Cypryś ucieszył...
                                  zaprosiłby go na pogadankę z uczniami, żeby opowiedział, jak np. nosił węgiel
                                  albo organizował harcerstwo... ach, nostalgia mnie ogarnęła...
      • emilia57 Re: Wyniki matur 12.07.06, 20:38
        Ilu w tym roku było maturzystów w 2?
        • sidhe-e Re: Wyniki matur 12.07.06, 20:40
          ok. 400
          chyba
          • Gość: bruxsa Re: Wyniki matur IP: *.dami / 81.15.189.* 12.07.06, 21:54
            będe mało dokładna...ale napisze prawde - dużo;D
            a dokladniej 10 klas razy około 40 uczniów(nie to żeby krzeseł na lekcjach
            brakowało:]) wyjdzie tak jak pisała sidhe:]
            • Gość: Ruudi Re: Wyniki matur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 00:15
              A jeszcze dokładniej: coś między 438 a 439, hehe. Skąd taki wniosek? Policzcie
              Drogie Panie: ( takie równanko z dwiem niewiadomymi ) Zdało 98,9 % tegorocznych
              maturzystów II LO, nie zdało 6 osób. Ot, i wynik prosty ;-)
              • sidhe-e Re: Wyniki matur 13.07.06, 09:11
                6 ??? ja słyszałam, że 4... :| Ruudi, Ty dla jakiejś mafii pracujesz, że
                wszystko tak dokładnie wiesz? :>
              • Gość: bruxsa Re: Wyniki matur IP: *.dami / 81.15.189.* 13.07.06, 09:11
                Franczyk mówił o 4 osobach...
                • Gość: Ruudi Re: Wyniki matur IP: 195.245.213.* 13.07.06, 09:29
                  Nie dla mafii, tylko dla P.Janka ;-) To po pierwsze. Po drugie: p.o. Bogdan,
                  owszem - mówił o 4, ale w części pisemnej. Wcześniej dwie osoby oblały część
                  ustną. 4+2=? hihi.
                  • sidhe-e Re: Wyniki matur 13.07.06, 09:35
                    a ja myślałam, że chodziło o to, że 4 osoby nie dostały świadectw... a ci co
                    nie zdali ustnych też do nich należą :P poza tym, ta cała matematyka mi się nie
                    równa, bo było 10 klas trzecich, a nie wszędzie było 40 osób... więc moje
                    przybliżone obliczenia wskazywałyby na liczbę poniżej 400... ma ktoś dostęp do
                    szczegółowych statystyk???
                    • Gość: Ruudi Re: Wyniki matur IP: 195.245.213.* 13.07.06, 09:49
                      Oczywiście! Ja na ten przykład ;-)
                      • sidhe-e Re: Wyniki matur 13.07.06, 09:51
                        znasz dokładną liczbę maturzystów w II LO? :>
                        • Gość: Ruudi Re: Wyniki matur IP: 195.245.213.* 13.07.06, 10:16
                          Tak. To jest właśnie dokładna ( do dwóch miejsc po przecinku, hehe ) liczba
                          tegorocznych maturzystów w II LO. Trzysta-czterdzieści-dziewięć, zero-zero.
                          • sidhe-e Re: Wyniki matur 13.07.06, 10:29
                            no.. bo wcześniej napisałeś, cytuję: "coś między 438 a 439, hehe"
                            hehe
                            wrócę wieczorem, pozdrawiam :)
                          • Gość: Ruudi Poprawka-wyniki IP: 195.245.213.* 13.07.06, 10:29
                            Wróc! (jak mawiała była-przyszła wiceminister niewspółpracująca). Oczywiscie
                            Czterysta-trzydzieści-dziewięć przecinek zero-zero. Pardon - tzw. "czeski błąd"
                            • Gość: bruxsa Ah dość! IP: *.dami / 81.15.189.* 13.07.06, 16:13
                              wy nie jesteście normalni;D Ruudi stwierdzam, że przy nas - młokosach, stałeś
                              się bardziej dziecinny (wspominam Twe początki na forum;)), o sidhe się bardzo
                              martwie bo ona sie rozpija ostatnio, ale da się z nią jeszcze wieczorem
                              normalnie rozmawawiać:>
                              Mi też szczerze mowiać te obliczenia Ruudiego pasują jak pięść do nosa...bo
                              przecie musiałoby być 11 klas... no ale dobra... matematyki na maturze nie
                              zdawałam więc zakończe temat:]
                              Ruudi 4 uczniow nie zdalo w tym 2 z ustnych(nie poszło bidulom).
                              Ale dość o tym czymś co zwie się matura!
                              Jak wam się pogoda podoba moi mili?;) Nie za gorąco wam?;)
                              • sidhe-e Re: Ah dość! 13.07.06, 20:18
                                mi wyszło jakieś jednak poniżej 400...
                                a ja się nie rozpijam tylko kształcę kulinarnie [poniekąd...] bo nakupiłam
                                sobie w makro syropów do drinków i mieszam :) narazie bez udziwnień, ale mam
                                skłonności do eksperymentowania smakami, więc niebawem... ;)
                                pogoda mi się podoba baaardzo :) jako zwierzątko ciepłolubne wolę upały niż
                                mrozy :D
                              • Gość: Ruudi Re: Ah dość! IP: 195.245.213.* 14.07.06, 10:56
                                Ja dziecinny? A myślałem ,ze raczej "niepoważny", hehe. Ja z matmy też tytanem
                                nie byłem, ale ponieważ znam wszystkie dane, to moggłem ułożyć to pokrętne
                                równanie ( nie twierdzę, że ułożyłem je prawidłowo, hehe. Dobra - koniec
                                wyliczeń (zapewniam, że są O.K. - jak nie wierzycie spytajcie dyr. Franczyka) i
                                żartów. Tylko śmiertelna powaga i egzystencjalne przemyślenia. Pogoda jest bez
                                zarzutu. Kiedyś musiałem znosić dwa razy większe upały i też szło przeżyć.
                                Zamiast drinka - zimny bronek! Pozdrawiam
                                • zyawisko Chamstwo i drobnomieszczaństwo! 14.07.06, 11:53
                                • zyawisko Chamstwo i drobnomieszczaństwo! 14.07.06, 12:15
                                  Witajcie!

Postanowiłem napisać co nieco, bom się wczoraj wielce zbulwersował! Wracam zmęczon z krakowskiego pobytu stojąc już na dworcowym peronie ucieszony z faktu, jiż udało mnie się zakupić bilet na ekspres do Rzeszowa w ofercie last minute. Pociąg nieco opóźniony przyjechał. Wcześniej jednak udało mi się na owym peronie wypatrzyć grupkę tegorocznych maturzystów z II LO, znanych mi tylko z widzenia.
                                  Jak już pisałem pociąg podjechał, ustawiłem się grzecznie w kolejce do wagonu. Przede mną pani z kuferkiem, w którym zmieściłaby spokojnie fortepian, telewizon marki Rubin i Romana Giertycha. Zaraz przed wejściem do wagonu poprosiła mnie o pomoc przy wniesieniu owego bagażu. Pani weszła przodem, a ja miałem zamiar podniesienia kufra celem dostarczenia go pani, która już stała w wagonie. Ale co stało się w międzyczasie. W momencie, w którym chciałem podnieść walizę w wagonową kolejkę absolutnie chamsko wepchnęła się wspomniana wcześniej grupa ex-drugolicealistów. (pociąg był z miejscówkami, więc na wczesniejszym wejściu do niego nie zyskali dokładnie nic poza tym postem.) Nie pocoztało mi nic innego, jak przepiścić ich. Ale mało! Okazało się bowiem, że drugolicealiści dzielić będą przedział z kuferkową panią. Przedział był prawie zupełnie zapełniony, jedno wolne miejsce czekało na tę właśnie panią. Jednak, żeby się na nie dostać najpierw musiała wejść do przedziału. Żeby wejść do przedziału musiała tam jakoś zmieścić kuferek. Żeby zmieścić kuferek ktoś musiałby jej zrobić nieco miejsca i pomóc przy podniesieniu bagażu na półkę. Nikt jednak nie wpadł na taki genialny w swej prostocie pomysł, więc pani stała w przejściu blokując cały łańcuszek ludzi chcących dostać się do swoich przedziałów. Ja niestety pomóc nie mogłem, bo stałem za tą panią z wielkim plecakiem, który uniemożliwiał w zasadzie jakiekolwiek ruchy. Po chwili takiego czekania krzyknąłem w końcu do drugo-niestety-licealistów: "może by któryś pomógł?!". Reakcja była zgoła inna niż się spodziewałem. Zamiast choćby próby pomocy ze strony adresatów mojego apelu, usłyszałem: "Sam se kurde pomóż!". Pani jakimś cudem wniosła bagaż do przedziału sama... A ja z coraz większą premedytacją polecał będę innym IV LO...

Pozdrawiam.
                                  • Gość: Ruudi Re: Chamstwo i drobnomieszczaństwo! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.06, 18:50
                                    Drogi zyawisko! Sytuacja jakich - niestety - wiele na co dzień, niestety.
                                    Natomiast trudno mi zrozumieć Twoje ostatnie zdanie? Jesteś emocjonalnie
                                    zwiazany z II - to fakt. Ale czy aby nie przejaskrawiasz - dotychczasowy
                                    apologeta odarty ze złudzeń? "Trzeba nie lada fachowca, żeby widząć jedno
                                    zepsute jabłko na wierzchu beczki, ocenił całą jej zawartość". Ja przecież
                                    mogłby napisać, że obecnie WSZYSCY drugolicealiści to - z mojej perspektywy
                                    patrząc - plastikowa młodzież, która nie potrafi się bawić, nie ma nic w
                                    głowach, nie powinna zabierać głosu ... i tak dalej. Ale przecież tak nie jest!
                                    Jeżeli złość Ci nie przejdzie, to polecja IV. A co to za alternatywa! Jak nie
                                    drugie to czwarte albo śmierć? Zmieniłbyś zdanie jakbyś trafił na pacana z IV,
                                    który wypasioną furą taty wymusza na Tobie pierwszeństwo, jeszcze Ci grożąc?
                                    Dalej chyba pisać nie muszę, bo przekaz wydaje mi się aż nazbyt jasny...
                                    Wierzę, że szybko wypoczniesz po męczącej podróży na starych śmieciach i
                                    wszystko będzie O.K. Witaj w domu! A propos - w II dzisiaj zaczęli wymieniać
                                    stare drzwi wejściowe - mam nadzieję, że w ich miejsce nie wstawią jakiejś
                                    plastikowej cepelii, bo będę musiał wchodzic tylko przez wiatrołap. hehe ...
                                    • zyawisko Drzwi 14.07.06, 19:25
                                      Nie no Ruudi, chyba nie czytałeś moich poprzednich postów. Zawsze moje wypowiedzi o rzekomej wyższości IV LO nad II LO wynikały z faktu czasowego wkurzenia na coś związanego z II LO, ale jednocześnie zawsze w wypowiedziach tych zawarta była (i jest) duża doza ironii. Błędu użycia niewłaściwego kwantyfikatora raczej bym nie popełnił - zbyt intensywny kurs logiki w tym roku miałem. ;)

Natomiast w tym momencie jestem absolutnie zszokowany wiadomością o wymianie drzwi wejściowych. Te drzwi to po prostu legenda. Pewnie nawet Lis-Kula je jeszcze otwierał... Nie rozumiem, czemu ktoś je wymienia - całkiem nieźle się trzymały, poza problemami z otwieraniem i zamykaniem :P
                                      Pozostaje mieć nadzieję, że drzwi te nie znikną ze szkoły i będą gdzieś wmontowane jako historyczny eksponat!! Proponuję ustawić je na katedrze w sali nr 8!

• sidhe-e Re: Drzwi 14.07.06, 22:48
                                        wymieniają nasze stare drzwi?! [exdyrektor Cypryś powiedziałby chyba raczej
                                        PORTAL] ale jak to??? te drzwi są symbolem II LO!!! chodziły nawet słuchy, że
                                        jak ktoś nie potrafi ich otworzyć, nie powinien przekraczać progu tej szacownej
                                        szkoły! i co? teraz są ine wymieniane??? mam nadzieję, że nowe drzwi będą
                                        wierną kopią poprzednich... albo chociaż nie będą plastikowe...
                                        do pomysłu ustawienia drzwi jako eksponatu na katedrze w sali nr 8 mam mieszane
                                        uczucia... bo co zrobią drugolicealiści, gdy np. profesor Pizun uda się "za
                                        kulisy" [czyli za szafę lub tę gustowną tablicę do rzutnika] po mapę i już nie
                                        wróci, bo natknie się na drzwi?! ;)
                                        • Gość: bruxsa Re: Drzwi IP: 80.51.255.* 14.07.06, 23:19
                                          Nie no...szczyt wszystkiego....one były(są)tak pięknie rzezbione... i maja
                                          piękny styl...i w ogołe są piękne! pasują do całości budynku(pomijając
                                          plastikowe okna)... i tak skrzypią fajnie... i zawsze się męcze żeby je
                                          otworzyć... nędza jak ja to mówie:|
                                          • sidhe-e Re: Drzwi 16.07.06, 18:12
                                            huhu, wiadomość o drzwiach wzbudza wiele emocji także wśród absolwentów sprzed
                                            6 i 36 lat! [wiem, bo wybadałam :) ] wie ktoś, co w tymi drzwiami? jak
                                            wyglądają te nowe? czy muszę osobiście przejść się do II LO pod pozorem
                                            posprzątania szafki? ;>
                                            • Gość: Ruudi Re: Drzwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 21:04
                                              Z tego co wiem, to stare były już nazbyt "nadryzione zbem czasu" a i pewnie w
                                              przeszłości niezbyt odpowiednio konserwowane by je teraz restaurować. Cóż...
                                              koszty, koszty. Łatwiej i taniej wstawić nowe - choźby stylizowane. A stare
                                              można pociąć na niewielkie elementy i sprzedawać jak kawałki murawy z MŚ w
                                              piłce kopanej. Oczywiście chętnie zajmę się tym niecnym, korupcjogennym
                                              procederem :-). Szukam wspólników ... warunków chyba nie muszę podawać :-)
    • upmaker Re: II LO Rzeszów 11.07.06, 14:31
      up
      • Gość: Kazek Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 21:35
        Sluchajcie jak ktos bedzie znal wychowawców klas 1 (nawet z plotek) to dawac od
        razu ;) Na mat-fizie podobno mackiewicz
        • Gość: bruxsa Re: II LO Rzeszów IP: 81.15.189.* 16.07.06, 23:48
          Kazek nie przezywaj i tak będziesz mieć przewalone i tak;)
          Ruudi...dziś z kumpelą stwierdziłyśmy, że może w drzwiach zostana wymienione
          te... yyy...ee no żeby się latwiej zamykały;)(zawiasy tak? czy cos jeszcze do
          tych zawiasów?-kto wie co tam przy tych wrotach bylo...) raczej nie chce mi sie
          wierzyć żeby calkiem usuneli te drzwi, ale jak trzeba będzie przywiaze się do
          czegos przy 2 LO z napisem 'oddajcie nam drzwi' :]
          • Gość: Ruudi Re: II LO Rzeszów IP: 195.245.213.* 17.07.06, 09:34
            Bardzo odbry pomysł - wymienić zawiasy, klamkę i resztę metalowych "bebechów" a
            resztę - do odnowienia. Jest nawet w Tarnobrzegu czy Stalowej taki zakład gdzie
            byli bezrobotni za niewielkie pieniądze przywracają do życia stare meble. Tylko
            co wtedy z moim biznesem - wielu absolwentów z pewnością chciałoby "nabyć
            drogą kupna" fragment portalu wejściowego do II LO ;-)
            • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 17.07.06, 09:45
              portal powinien zostać na swoim miejscu! to jest w dziurze na portal zrobionej
              w fasadzie budynku!
              bruxsa, Twój pomysł nie jest oryginalny :) wczoraj przy poobiedniej konferencji
              z dwiema absolwentkami II LO wpadłyśmy na to samo! to znaczy, że w razie
              potrzeby do II LO przykują się przynajmniej 4 osoby! [5 jeżeli liczyć mojego
              kota ;) ]
              Ruudi, Twój interes raczej nie wypali... :)
        • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 17.07.06, 09:46
          ja słyszałam, że wychowawcą klasy 1 B będzie nie kto inny jak sam Ryszard Pizun!
          • Gość: up Re: II LO Rzeszów IP: 81.219.30.* 17.07.06, 10:13
            up
          • Gość: bruxsa Re: II LO Rzeszów IP: *.dami / 81.15.189.* 17.07.06, 17:54
            No nie mów ze Rysio zostanie wychowawcą! a jednak, ha! a tak sie zapieral;D ale
            i tak wspolczuje tym dzieciaczkom, po tym co zrobil z naszymi wynikami matury,
            prowadził statystyki itd. bidule pewnie beda nocami kuc o kochankach wszystkich
            królów, książąt i szlachty;)
            Co do wrot 2 lo, sidhe..pomysl jest oryginalny!...jest swietny skoro wpadlo na
            niego az tyle dziewoji;) jak trzeba bedzie zrobimy transparenty;D
            Co do 'bebechow' chyba tak Ruudi to nazwal..widze ze nie tylko ja sie znam na
            tych rzeczach;D ale zawiasy mozna by bylo wymienic, nalac oleju i cycus
            glancus;D nikt nie gwarantuje, że drzwi zaczna lepiej chodzic...nikt nie
            gwarantuje, że dadza sie wtedy wogole otworzyc;D no ale ja bym tam
            zaryzykowala;) sreszta dziś z sidhe omowimy sprawe wrot a dokladnie za pare
            minut o ile przybedzie do mnie;)
            • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 17.07.06, 22:45
              w sumie skoro te drzwi wiecznie są zamknięte ["zamknięte"] to możnaby je nawet
              unieruchomić... byle zostały!!!
              Ryszard nie może tego zostawić bez komentarza!!! w końcu drzwi są zabytkiem
              historycznym!
            • Gość: mientusfh Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 22:54
              Co do obrony dzrzwi portalu II Lo to mam ja jeszcze 2 granaty w siwiątecznym
              ubraniu, niech tylko spróbuja je na dłużej zdemontować. To zobacza jak
              sprawiedliwość dziejowa ich dostanie (w postaci kilku gustownych pocisków
              ostrołókowych kaliber 7.62 ale teraz to już nie WP[aż sie łezka w oku kręci]
              tylko NATO [ogólnie to fajnie że w nim jesteśmy tylko jakos 7.62 przez nie
              straciło swoją magię cos jak II LO bez prestiżu]). Sprawiedliwość
              sprawiedliwością ale musi byc po naszej stronie!
              Co do wychowawców 1 klas to pewnie profesor Podgórska dostanie jakis biochemfiz
              (jak to pieknie brzmi znowu z tym fiz).
              A co do mojej matury to wyszła na tle kraju bardzo przyzwoicie nawet bardzo
              dobrze zważając na zestaw biochemfiz ale w porównaniu z poprzednim rokiem to nędza.
              • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 18.07.06, 19:22
                drzwi już zostały zdemontowane! i w fasadzie budynku jest dziura zabita
                płytami... jak to nędznie wygląda [jak to mówi bruxsa]
                ja tam mam nadzieję że drzwi są tylko w renowacji i wrócą tam gdzie ich miejsce.
                • Gość: Ruudi Re: II LO Rzeszów IP: 195.245.213.* 21.07.06, 13:55
                  Wakacyjne lenistwo, co?
                  • Gość: bruxsa Re: II LO Rzeszów IP: *.dami / 81.15.189.* 21.07.06, 18:40
                    Ruudi odwal się od tego lenistwa;) ja np ciężko haruje, sidhe leży do góry
                    tyłkiem na Mazurach, mientusfh... nie wnikam co robi no i starsze pokolenie
                    ojców i matek... to już w ogole wole nie myśleć:] a Ty Ruudi co porabiasz
                    ciekawego? zaglądałeś ostatnio do 2? jakieś nowe wieści o wrotach?
                    • Gość: Ruudi Re: II LO Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 01:51
                      Jak to, co robię? Buduję świetlną przyszłość IV erpe!Starsze pokolenie ojców i
                      matek? A, kto taki zacz ;-)My - Matuzalemy - się nie hibernujemy, bez względu
                      na porę roku, dzień tygodnia, porę dnia i nocy oraz szerokość geograficzną,
                      hehe...
                    • Gość: mientusfh Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 10:09
                      Ja ci Burxa mogę powiedziec co robię, pracuje w pocie czoła w jednym z
                      Rzeszówskich supermarketów za poniżej 1 euro za godzinę.
                      • Gość: Ruudi Tornado w "Drugim" IP: 195.245.213.* 26.07.06, 16:19
                        Przez pierwsze piętro II LO przeszło tornado! Na pierwszym był tajfun. Na
                        trzecie nie zaglądałem. Ogólnie - fajny widok zniszczenia i apokalipsy.
                        Niestety - pewnie odbudują i nie będzie nauki w ekstremalnych warunkach,
                        hehe...
                        • zyawisko Re: Tornado w "Drugim" 29.07.06, 13:01
                          Ruudi - czyżby od naszej szkoły rozpoczęła się budowa IV RP...? :/
                          • zyawisko Sprawy bieżące 29.07.06, 13:26
                            Tak w ogóle przerażenie mnie dziś niemałe ogarnęło, gdy chciałem odnaleźć nasze forum i w tym celu ustawiłem sortowanie wątków od najbardziej zapostowanego. Liczyłem, że na pierwszym miejscu będzie nasze byłe forum z "rankingiem nauczycieli" w tytule. Ale jednak nie... W odnalezieniu pomogły mi magiczne gogle. Na wszelki wypadek zamieszczam link:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=7868893&s=0
                            ... tak, jakby ktoś sobie chciał kiedyś poczytać i przypomnieć dawne czasy.

Poza tym, to straszna nuda na tym forum. Nic się nie dzieje... maliny się kończą... susza wywarła ogromne spustoszenie.
                            Sidhe i Bruxsa zniknęły... Obca siedzi i się uczy... Juzeg się opier... znaczy pracuje ciężko! Tylko Ruudi od czasu do czasu ratuje honor naszego forum! A co się dzieje ze współpraojcami tego forum - hrn-em, Legendarnym Ziomem, qNUTlixem, to nawet CBA nie wie...
                            Liczę, że od września nowy narybek nas wspomoże i jakichś szpiegów uda się zasadzić w murach II LO!

Gorąco (!) pozdrawiam!!
                            • Gość: Kazek Re: Sprawy bieżące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 22:23
                              Pewnie sie uda pozyskac kogos, choc w tym roku wiele sie zmieni ... cyprys
                              tokarska i ojczyk odeszli
                              • Gość: Kazek Re: Sprawy bieżące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 22:46
                                Choć jak czytam w Super Nowosciach co mówi teraz Jerzy Cypryś "Mundurki wniosą
                                same pozytywne elementy. Sprawdzą się w aspekcie wychowawczym, bo zbudują
                                poczucie tożsamości ze środowiskiem, które uczniowie reprezentują. W aspekcie
                                bezpieczeństwa ograniczą dostęp do szkół osób trzecich, a w aspekcie społecznym
                                obniżą koszty i zlikwidują podziały wynikające z rewii mody oraz konflikty na
                                tym tle. Trzeba też zauważyć, że jednakowe stroje wprowadza coraz więcej
                                firm.Dlaczego szkoły nie miałyby też tego zrobić? ". To myślę czy nie zmierzam
                                trochę w stronę komuny wszyscy tacy sami, wszystko tak samo ... Szkoły powinny
                                skupić się raczej na przekazywaniu wiedzy, niz stwarzaniu dziwnych i
                                niepotrzebnych sytuacji do jałowych dyskusji nt mundurków szkolnych :)
                                • zyawisko Mundurki 30.07.06, 08:58
                                  Cypryś zawsze miał hopla na punkcie tych mundurków, dlatego nie dziwię się, że popiera ten pomysł Giertycha. Mam nadzieje, że innych, moim zdaniem głupich pomysłów, już tak popierać nie będzie...
                                  • Gość: juzeg Re: Mundurki + riposta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:58
                                    Pażiwiom uwidim. Mnie już nic nie zdziwi w tej materii :P

A teraz dwa słowa riposty do wypowiedzi:
                                    "(CIACH)I po kilku tygodniach orientuje sie że właściwie to tamten rozdział
                                    życia przeminął a mosty do niego spłoneły więc wisi mu juz co, kto, jak w II LO,
                                    poprostu jest to mu obojętne bo jego samego nie dotyczy.(CIACH)"

Widze że pijesz do mnie kolego więc Ci odpowiem:
                                    Nie ucz ojca dzieci robić.
                                    • mientusfh Re: Mundurki + riposta 30.07.06, 19:13
                                      Gość portalu: juzeg napisał(a):

> Pażiwiom uwidim. Mnie już nic nie zdziwi w tej materii :P
                                      >
                                      > A teraz dwa słowa riposty do wypowiedzi:
                                      > "(CIACH)I po kilku tygodniach orientuje sie że właściwie to tamten rozdział
                                      > życia przeminął a mosty do niego spłoneły więc wisi mu juz co, kto, jak w II LO
                                      > ,
                                      > poprostu jest to mu obojętne bo jego samego nie dotyczy.(CIACH)"
                                      >
                                      > Widze że pijesz do mnie kolego więc Ci odpowiem:
                                      > Nie ucz ojca dzieci robić.

Juzeg niebyło cie tyle na forum że uznany zostałeś za zmarłego, a jak wiesz do
                                      trupa sie nie pije.
                                      • Gość: juzeg Re: Mundurki + riposta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 19:33
                                        To moze jakas stypa za juzgiem? Wtedy we wcieleniu juzga2 popijemy ?
                                        • Gość: mientusfh Re: Mundurki + riposta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 22:10
                                          Ty juzeg poczekaj stypy za ciebie ale poczekaj niech przyjda wyniki rekrutacji z
                                          polibudy to będzie feta za Mientusafh a wtedy zostaniesz zapytany o cheć udziału
                                          jako gość honorowy.
                                      • Gość: erietka ogolnie o II ogolnym bedzie IP: *.dsl.bcvloh.ameritech.net 13.08.06, 23:46
                                        Tak sobie was czytam, czytam i mysle, ze moje liceum rozwija sie :)
                                        To byla 2 polowa lat 60-tych.
                                        Obskurne fartuchy granatowe, takie z podszewek lub materialow zwanych "zerowka"
                                        i tarcze , ktore musialy byc przyszyte na okretke...

Nie cierpialam tego!
                                        A teraz? A teraz niechby nawet Pani Owsiak dawala mi po 5 dwoj na jednej lekcji,
                                        to z checia wrocilabym ...
                                        Wrocilabym do Polski, do Rzeszowa, na ulice Turkienicza (tak, tak, to byla ulica
                                        Iwana Turkienicza :), do II Liceum im. Bohatetow Mlodej Gwardii, bo to wtedy tak
                                        sie mianowalo.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie - pamietajcie, to co teraz jest takie fatalne,
                                        nie do zniesienia, przygnebiajace, okrutne, po latach, we wspomnieniach ,
                                        wywola nostalgiczny usmiech i mysl, ze "jednak fajne to byly lata"

Pozdrawiam
                                        • sidhe-e Re: ogolnie o II ogolnym bedzie 15.08.06, 20:46
                                          ech, stare czasy... Erietko, wielkie dzięki za ten wpis...
                                          ktoś kiedyś zarzucił nam, że to forum stało się forum absolwentów II LO, ale ja
                                          myślę, że wypowiedzi absolwentów są potrzebne. uczniów właściwych też się tu
                                          ściągnie, coby nie... już nawet mam plan jak :>
                                          • Gość: mientusfh Re: ogolnie o II ogolnym bedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 21:50
                                            sidhe-e napisała:

> ech, stare czasy... Erietko, wielkie dzięki za ten wpis...
                                            > ktoś kiedyś zarzucił nam, że to forum stało się forum absolwentów II LO, ale ja
                                            >
                                            > myślę, że wypowiedzi absolwentów są potrzebne. uczniów właściwych też się tu
                                            > ściągnie, coby nie... już nawet mam plan jak :>

Tak wypowiedzi absolwentów są potrzebne tylko że sbsolwenci juz tylko wspominaja
                                            II LO a uczniowie opowiadają co nowego sie stało więc sidhe-e lepiej sie spręż z
                                            tym planem bo do września juz niedaleko a młodej krwi brak.
                                      • Gość: Kazek Kiedy Szymanek zostanie oficjalnym dyr ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 21:41
                                        Kiedy Szymanek zostanie oficjalnym dyr ? Wice-dyrektorzy chyba zostaja bez zmian...
                                        • Gość: bruxsa Re: Kiedy Szymanek zostanie oficjalnym dyr ? IP: *.dami / 81.15.189.* 15.08.06, 22:14
                                          oficjalnie od początku roku szkolnego... wice zostają.
                                          • Gość: Kazek Re: Kiedy Szymanek zostanie oficjalnym dyr ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 22:17
                                            Zastanawia mnie tylko czy to jeszcze franczyk ustalal rekrutacje, bo z tego co
                                            wiem to byly lekkie przekrety i 2 chyba jako jedyne nie wywiesilo progow
                                            punktowych :)
                                            • Gość: sidhe Re: Kiedy Szymanek zostanie oficjalnym dyr ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 21:29
                                              eee, z tego co wiem to nigdzie nie podawano progów punktowych... ale pal sześć
                                              rekrutację bo i tak od września zaczną się migracje... znam ludzi, którzy
                                              zmieniali liceum nawet po 2 latach. :P
                                              • Gość: Absolwent2006 Re: Kiedy Szymanek zostanie oficjalnym dyr ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 23:16
                                                Z moich informacji wynika, że to Pan Franczyk zostanie głównym dyrektorem, a
                                                poza tym to właśnie on odpowiadał za rekrutację. Więc przygotujcie się na
                                                większy luz na korytarzach, bo przyjęto mniej klas i są one nieco mniejsze.
                                                • Gość: Kazek Re: Kiedy Szymanek zostanie oficjalnym dyr ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 23:30
                                                  To masz złe informacje bo pan Franczyk zostanie oficjalnym wice-dyrektorem;)
                              • zyawisko Re: Sprawy bieżące 30.07.06, 08:59
                                Gość portalu: Kazek napisał(a):

> Pewnie sie uda pozyskac kogos, choc w tym roku wiele sie zmieni ... cyprys
                                > tokarska i ojczyk odeszli

Dlatego trzeba się dowiedzieć, kto ich zastąpi!! :)

Tak w ogóle to 600 postów już mamy - nieźle, nieźle. Pogratulować sidhe, bruxsie i Ruudiemu wytrwałości!! :)
                                • Gość: bruxsa Re: Sprawy bieżące IP: *.dami / 81.15.189.* 30.07.06, 12:00
                                  Gdzieś tu wyczytałam swój nick, więc musiałam zareagować:) wybaczcie ale po
                                  operacji jakoś nie myśle o odwiedzaniu forum, sidhe wraca jutro z mazur - sie
                                  wozi i nawet kartki nie przyśle!(do czego to doszło)
                                  Co do mundurków, jaki Roman jest każdy widzi... Cypryś przynajmniej umie taką
                                  decyzje uargumentować, jest w tym troche racji, chociaż w liceach od 5 do 9
                                  wywoła to śmiech na sali a mundurku nikt nie zawdzieje.
                                  Roman mówiąc o wynikach matur jakiś czas temu uzył słów 'kryzys edukacji', nie
                                  wiem czy rozwijające się szkoły, duża liczba studentów, coraz to nowsze
                                  kierunki wraz ze specjalizacjami to az taki wielki kryzys, zgodze się
                                  natomiast, że nie wszędzie edukacja jest >edukacją< ale czy rząd PL jest
                                  rządem?!
                                  Osobiscie ciesze się ze lata gimnazjum, liceum mam już za sobą, że śmieje się z
                                  naszego ministra edukacji, z jego pomysłów, smieje się z tego że Polacy na
                                  gwałt opuszczają Polske a za pare lat będzie ona krajem w którym będa mieszkać
                                  2 osobniki - 2 kaczory, bo nawet Maryśka Kaczyńska ucieknie...
                                  • Gość: juzeg Ligia Romana czyli "W krzywym zwieciadle:Edukacja" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:14
                                    Włączę się do dyskusji z moim jakże niesłusznym poglądem.

Tylko żal sie robi nowych licealistów którzy muszą zdzierżyć kolejne durne
                                    pomysły Romana. Co do mundurków Cypryś ma dużo racji a i Roman źle tego nie
                                    argumentuje, lecz zgadzam się z bruxsą, że w liceach o wyższych cyferkach bedzie
                                    to pomysł o kant d*** rozbij. Poza tym romuś na siłę chce sankcjonować to co
                                    szkoły moga w każdej chwili wprowadzić bez odgórnych nakazów, rzecz jasna poza
                                    statusem funkcjonariusza publicznego dla nauczyciela. Takie przeświadczenie
                                    ministra o omnipotencji i wyłącznej słuszności raczej nie poprawi sytuacji
                                    młodzieży.
                                    Zasadniczym problemem jest to że edukacją zajmują sie ludzie którzy nie maja
                                    pojecia o współczesnej młodzieży. Jeden był wychodwywany przez trumne
                                    Dmowskiego, drugi śipewał piosenki o Bierucie na akademiach, a żaden nie był w
                                    stanie zaprosić publicznie młodzieży do dyskusji o nich samych. Paranoja jakaś.

Co do kryzysu, najlepiej go widać w gimnazjach. Wylęgarniach małych przestępców,
                                    przechowalniach dla niedostosowanych do życia w społeczeństwie, trzyletniej
                                    przerwie w rozwoju. Twór który powstał spontanicznie lecz nie bardzo wiadomo
                                    jaką rolę miałby spełniać i stał się . Potem trafiają do liceum które w 3 lata
                                    ma zrobic z nich dorosłych ludzi. Pal sześć gdy idą do takiej szkoły jak drugie,
                                    a potem na studia, ale gorzej jak wybiorą kolejne 3 lata wegetacji. To jest
                                    problem edukacji IMHO.
                                    • Gość: bruxsa Re: Ligia Romana czyli "W krzywym zwieciadle:Eduk IP: *.dami / 81.15.189.* 30.07.06, 18:17
                                      ok z 'pomysłem' gimnazjum się zgodze, ale miał on być ponoć taki genialny...
                                      (niby jest, Roman jakos tej kwestii jeszcze kijem nie ruszył)

Argumenty Romana do mnie nie przemawiają bo on się ich uczy na pamięć z
                                      wydrukowanej kartki i powtarza co pare dni to samo, czasem doda jakieś
                                      wspaniałomyslne słowo i wtedy świeci zębami jak u konia zresztą.
                                      Wychowanie patriotyczne... powodzenia, zdawal cioł jeden mature z historii i w
                                      tej kwestii się troche orientuje(ale tylko troszkę) więc jedyne na co mógł
                                      wpasc to dodatkowa historia! Pizun zapewne teraz powie 'yes yes yes'...
                                      Tutaj nawet plakac się nie chce... smiac tez mi sie odechciało...
                                      • Gość: sidhe Re: Ligia Romana czyli "W krzywym zwieciadle:Eduk IP: *.ists.pl / *.ists.pl 31.07.06, 19:53
                                        dawno mnie tu nie było i co widzę? juzeg odżył! powinszować :)
                                        generalnie wróciłam ale mam małe urwanie głowy ze studiami :] i nie wiem czy
                                        przypadkiem nie wyjadę gdzieś na rok... ale to się zobaczy :P
                                        jak już zyawisko wspomnial, Cypryś zawsze miał świra na punkcie mundurków i
                                        próbował nas do tego przekonać, mówiąc że zapiszemy się na karcie historii II
                                        LO jako pokolenie które wprowadziło mundurki. nie udało się :)
                                        a Giertych mi teraz może naskoczyć :P
                                        • Gość: sidhe PS IP: *.ists.pl / *.ists.pl 31.07.06, 19:54
                                          a w ogóle to jak zalicza matury tym, co nie zdali, niech nam doda po 10% do
                                          każdego przedmiotu! :D
                                          • Gość: juzeg Re: PS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:20
                                            i po 10% wiecej z wynikow egzaminow wstepnych na studia. Ale tylko dla ekipy z
                                            forum jako aktywnej spolecznie!
                                            • Gość: Kazek Wyniki matur w II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:38
                                              A tak w ogole to jak poszly wyniki matury ... Z wynikow ludzie byli generalnie
                                              zadowolenie czy nie zadowoleni jak w ILO :D:D
                                              • sidhe-e Re: Wyniki matur w II LO 01.08.06, 17:17
                                                o teraz to jest pytanie na czasie, bo dopiero teraz można powiedzieć, czy jest
                                                się zadowolonym. otóż, ja nie do końca. :P
                                                a reszta niech się wypowie za siebie...
                                  • Gość: Ruudi Bruxa - dajesz! IP: *.pool.t-online.hu 02.08.06, 04:04
                                    Ej, no! Dajesz radę. Nie wiedziałem, że musiałaś przejść jakąś operację - mi
                                    szyli twarz po wypadku i, ... ale to na następną opowieść! Idziemy razem
                                    odwiedzieć mury! Howg!

i
                                  • Gość: Ruudi Re: Sprawy bieżące IP: *.pool.t-online.hu 02.08.06, 04:22
                                    Ponawiam apel Bruxa- jesteś po operacji. Mogiemy przynieść owoce lub co tylko
                                    chcesz - bez podtekstów, jak potrzebujesz pomocy -pisz! Przyjdę całą rodziną z
                                    kwiatami!- będziesz zdziwiona (tylko się nie wygadaj).
                            • Gość: Ruudi Zyawisko-posluchaj, to do Ciebie{Kult} IP: *.pool.t-online.hu 02.08.06, 03:28
                              Nic się nie martw "zyawisko". Milo, ze ktos tu jeszcze bywa. Od dluższszego
                              czasu sledze - jak, Ty -forum i widze, ze szacowne grono posnęło - nic
                              dziwnego. do dalszych postów odpisuję dalej!
                            • Gość: Ruudi Re: Sprawy bieżące IP: *.pool.t-online.hu 02.08.06, 03:42
                              Znowu ja,bo nadrabiam teksta,heheh. Czytam i jestem - ale, za chwilę się
                              odniosę do następnego textu.
                          • Gość: Ruudi Re: Tornado w "Drugim" IP: *.pool.t-online.hu 02.08.06, 03:36
                            O, nie - Stary! Będę bronił...
                          • Gość: Ruudi Re: Tornado w "Drugim" IP: *.pool.t-online.hu 02.08.06, 04:09
                            Nie-Zyawisko!
                            Nie-kiedyśteż będziesz ojcem - będziesz bronił jak lew!
                            • Gość: bruxsa bruxsa-przebudzenie IP: *.dami / 81.15.189.* 02.08.06, 08:26
                              Ruudi, oh Ruudi jak to miło! poprosze nowe ferrari bukiet róz i czekoladki z
                              alkoholem;D na dziś mi wystarczy;)
                              1.Co do odwiedzenia murów mialam się wybrac wiec kto wie czy nie nadepne gdzies
                              tam na Ciebie:)
                              2.Co do operacji, ja mialam pęknieta rzepke i artroskopia mnie nie minęła ale
                              chodze już bez kul;)
                              3.Sidhe - buraku, kiedy idziemy na miasto?!;D
                              4.Ruudi ino roz...zaciales sie przy goleniu?;>
                              5. Upały poszły się paść... w końcu można oddcychać i sie nie udusić;)
                              No to tyle spraw z mego przebudzenia wynikło;> pozdrawiam was serdecznie i
                              udaje się do szpitala:)
                            • zyawisko Re: Tornado w "Drugim" 02.08.06, 09:54
                              Gość portalu: Ruudi napisał(a):

> Nie-Zyawisko!
                              > Nie-kiedyśteż będziesz ojcem - będziesz bronił jak lew!

Chcesz powiedzieć, że jesteś za mundurkami?
                              • Gość: juzeg Re: Tornado w "Drugim" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 13:34
                                Ja jestem :)

Według plotek rozsyłanych przez wrednego ciecia na korytarzach ministerstwa
                                edukacji w myśl nowego rozporządzenia Romana będą to brunatne koszule, na
                                wierzch komeszka, na głowie chustka w bało-czerwone paski, w prawe ręce
                                dzwonek, spodnie feldgrau, szelki i glany.

Idealny mundurek odzwierciedlajacy potrzeby koalicjantów.
                                • Gość: mientusfh Re: Tornado w "Drugim" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 15:41
                                  Chciałbym uzupełnic wypowiedz kolegi o kilka faktów które pominął, dzwonek ma
                                  być krowi a komeszka nie może być unisex (nie można przecież popierać padałów,
                                  niestety idiotów ktoś kiedys poparł a teraz sa tego efekty widząc które wolałbym
                                  że by homoseksualistów popierać, a idiotow wręcz przeciwnie)a co do butów ma to
                                  być wzór M38 szeroko znany miedzy innymi z defilad w np. Paryżu w latach 1940-44
                                  • sidhe-e Re: Tornado w "Drugim"-olala... 02.08.06, 16:03
                                    Ruudi, zaszalałeś!
                                    Bruxsa, jutro jak tylko chcesz :)
                                    Zyawisko, pozdrowiłeś Kraków???
                                    Juzeg, może Ty projektantem mody zostaniesz... a Mientusfh Twoim doradcą?
                                    pytanie: kto widział Obcą ostatnimi czasy? żyje ona???
                                    mózg mi się lasuje... idę spać dalej :P
                                    • Gość: juzeg Re: Tornado w "Drugim"-olala... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 16:18
                                      Za skrzynke czystej (wody mineralnej) na glowe sprzedamy z Mientusfhem prawa
                                      autorskie do projektu mundurka :)
                                      • Gość: mientusfh Re: Tornado w "Drugim"-olala... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 16:28
                                        Nie obraź sie juzeg ale za ten projekt to nawet brunatnej bym ci ne dał.
                                        • Gość: juzeg Re: Tornado w "Drugim"-olala... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 16:43
                                          Czlowieku! Na Allegro ludzie sie pozabijaja o to :P
                                          • sidhe-e Re: Tornado w "Drugim"-olala... 02.08.06, 20:19
                                            no tak... na allegro ludzie różne rzeczy kupują... nawet największy bubel ;P
                                            • Gość: mientusfh Re: Tornado w "Drugim"-olala... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 20:39
                                              To może ktoś kupi naszą koalicje rządową wiekszego bulba to chyba niema a z tego
                                              co piszesz to mozna by kaczory z zyskiem sprzedać, giertycha do jakiejś stadniny
                                              oddać, tylko co z lepperem zrobić?
                                              • sidhe-e Re: Tornado w "Drugim"-olala... 02.08.06, 20:53
                                                ...wystrzelić w kosmos??? :>
                                                już kiedyś rzuciłam ten pomysł, ale innym się zrobiło żal ufoludków.
                                                cholerni altruiści ;)
                                                • Gość: bruxsa Re: Tornado w "Drugim"-olala... IP: *.dami / 81.15.189.* 02.08.06, 21:13
                                                  ja Leppera wlozylabym do piwnicy, zakopala w ziemniakach co by powstal kopiec
                                                  ziemniaczany, odkopiemy go ewentualnie za 20 lat:) Giertych do stadniny koni?!
                                                  a chcesz zeby pozdychaly bidulki?! kaczory to ja bym wrzucila do stawu z
                                                  wirem...

www.webprovider.pl/roman.htm <= milego czytania...tak na wieczorne
                                                  rozluznienie...
                                                  • zyawisko Takie tam wieści owe i owakie. 02.08.06, 23:34
                                                    Sidhe: Kraków pozdrowion! Obca jakoś tam żyje, na alkohol jakoś ostatnio się z nią bezskutecznie umawiam. Abstynentka, czy co...?

Mundurki też już opieram!! I cały Poznań chórem!! :D
                                                  • obcaa Re: Takie tam wieści owe i owakie. 03.08.06, 10:27
                                                    drodzy moi!dementuje plotki o moj zniknieciu i abstynencji:)(to drugie to juz
                                                    wierutna bzdura:)
                                                    to zyawisko mnie unika i na impreze do mnie nie przybyl...a teraz ja coz w
                                                    poszukiwaniu nie straconego czasu acz w poszukiwaniu mieszkania w innej czesci
                                                    europy udaje sie gdzies:P wroce w sobote to zyawisko(wiec moze jakis obiad w
                                                    poniedzialek???)
                                                    widze ze zwya dyzkusja na tematy mundurkó powstała/...a pamietacie ze u jerzego
                                                    cala idea zaczela sie od czapek(mial tam nawet taki jeden egzemplarz gdzies za
                                                    moich czasów) a pozniej chcial cale II ubrac w takie same buty(bodajze zieolne -
                                                    --by czuc sie zwiazanym ze spolecznoscia II:)
                                                  • sidhe-e Re: Takie tam wieści owe i owakie. 03.08.06, 16:39
                                                    ano dyskusja żywa jest, hej! o butach też coś niecoś kiedyś słyszałam... mi
                                                    osobiście podoba się pomysł stosowany na olsztyńskiej Kortowiadzie - każdy
                                                    wydział ma koszulkę z zabawnym rysunkiem i hasłem... tylko ile szkół może mieć
                                                    na koszulkach nadruk "Romku do domku"???
                                                    a II LO opanowało Rzeszów!!! widziałam dziś z bruxsą na własne oczy! kogo,
                                                    zapytacie? a profesora Ojczyka na ten przykład... no i Mientusfha... i dużo
                                                    dużo innych osób, które chadzały niegdyś korytarzami II LO...
                                                    jak to dumnie brzmi! :)
                                                  • zyawisko Re: Takie tam wieści owe i owakie. 03.08.06, 17:01
                                                    Zielone ciżemki nie byłyby znowu takie złe - pasowałyby do zielonej nyski!! :D Kto jeszcze pamięta zielononyskowe czasy...? Gdzieś niedługo będziemy obchodzić 3-cią rocznicę powstania forum... Starzejemy się. ;)

Hoł!
                                                  • sidhe-e Re: Takie tam wieści owe i owakie. 03.08.06, 17:35
                                                    Zyawisko - chyba mówisz o sobie... ja tam się nie starzeję ;P no ale jak tatuś
                                                    widzi, że jego dzieci wyfruwają z II LO jak te motylki na plakacie ze stulecia,
                                                    to może się poczuć cokolwiek stary... :)
                                                  • zyawisko Ja się czuję coraz bardziej... 03.08.06, 22:12
                                                    ... motylem!! :)
                                                  • sidhe-e Re: Ja się czuję coraz bardziej... 03.08.06, 22:22
                                                    eee... Zyawisko, musisz odstawić prochy!!!
                                                  • zyawisko Zło... 03.08.06, 22:32
                                                    Polecam magiczne paprochy! niemachujawewsi.jogger.pl/tag/grafika - rysunek 10 od góry (z 2 kwietnia).
                                                  • Gość: sidhe Re: Zło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 22:54
                                                    oj... coś Ci ta starość nie służy.. :P
                                                    ale blog Kazia jest full wypas ;]
                                                  • zyawisko Irasiad walczy ze złem! 05.08.06, 10:53
                                                    Ja wprawdzie na blog ex-premier, od ktorego tylko Jeden jest lepszy, nie zaglądam, ale wczoraj czytałem o antyblogu Kazimierza (układ wciąż działa...) i o antyblogu antyblogu Kazimierza (na szczęście z układem wciąż Ktoś walczy!!). Jeśli komuś wpadnie do głowy pomysł, żeby załóżyć antyblog antyblogu antyblogu, to pierwszy założę antyblog antyblogu antyblogu antyblogu!! Precz z układem, łże-elitą, burymi sukami!! Niech żyje Irasiad!!
                                                  • sidhe-e re: Irasiad walczy ze złem! 05.08.06, 12:03
                                                    to może ktoś zrobi antyforum forum II LO a my stworzymy antyforum dla tego
                                                    antyforum?
                                                  • Gość: bruxsa Re: re: Irasiad walczy ze złem! IP: *.dami / 81.15.189.* 05.08.06, 16:30
                                                    chyba zmienie imie mojego kota... dodam coś na końcu i będzie jeszcze bardziej
                                                    egzotycznie(jedynie sidhe jest wtajemniczona w super hiper imie mojego
                                                    kocura);) a tak btw sidhe... w ogole to gdzie Ty jestes?;D troche sie pogubiłam
                                                    w Twoich podrozach:) chciałam również zauważyc ze Ruudi nas olał a tak sie
                                                    wydzierał ze sam tu siedzi, to teraz ma:P
                                                    jakoś tak nędznie jest... oczywiscie to wszystko przez pogode;)
                                                  • Gość: sidhe Re: re: Irasiad walczy ze złem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 18:48
                                                    oj bruxsa... dziś jestem w Rzeszowie. a jutro? kto wie? :>
                                                    mój kot o egzotycznym imieniu [sic!] nie chce jeść... tęskni za swoją córką i
                                                    całymi dniami gapi się w dal jak dziecko autystyczne...
                                                    a Ruudi pewnie wybyłna urlop.. albo do schroniska po jakiegoś pieska, któremu
                                                    będzie mógł wymyślić jakieś sexi imię, żeby się wszyscy schowali :)
                                                  • Gość: sidhe wesoła kompanioo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 08:45
                                                    żyjecie jeszcze? to jest, wiem na pewno, że bruxsa żyje bo wczoraj prowadziłam
                                                    z nią ęteligętną rozmoę :), a Zyawisko pojawiał się i znikał na gg więc chyba
                                                    też żyje, ale reszta? wszyscy na urlopach? BEZ ZWOLNIENIA?! :P
                                                    proponuję, żeby każdą dłuższą przewidzianą nieobecność na forum usprawiedliwiać
                                                    z góry!
                                                  • Gość: Ruudi Re: wesoła kompanioo! IP: *.pool.t-online.hu 07.08.06, 12:49
                                                    Ruudi na urlopie-stop-Kubica Pany!-stop-niemiaszki jak zwykle kombinują pod
                                                    Schummiego-stop-następnym razem wezmę stopery, bo po wyścigu nic nie słyszę!
                                                    Pozdrawiam P.T.Forumowiczów
                                                  • zyawisko Wielkie Joł! 08.08.06, 22:30
                                                    Kubica wychował się na Grzegórzkach!! Grzegórzki rulez!! Tam mieszkała krakowska elita! Mieszkała, bo się wyprowadza... Teraz Wola Duchacka będzie ostoją krakowskiej lumpeninteligencji, łże-elity i burych suk! Zobaczymy, jak długo...
                                                    Tymczasem pozdrawiam wszystkich. Mientuspfha (nigdy nie zapamietam, jak to sie cholera jasna pisze... przepraszam!) chyba dzis widzialem wchodzacego do Galerii Graffiki. O ile dobrze kojarze, kim jest Mientuspfh... ;)
                                                    Poza tem juz wiemy, ze wiekszosc z nas zyje. Ruudi zyje, Sidhe zyje, Obca zyja (dzis na taka wygladala), ja tez takl troche zyje... Nie jest zle. Ponoc nawet Juzeg zyje!

Wielkie Joł!
                                                  • Gość: bruxsa Re: Wielkie Joł! IP: *.dami / 81.15.189.* 09.08.06, 08:50
                                                    a bruxsa kopnęła w kalendarz...:]

Gdzie jest słońce?! gdzie 26 stopni?!... ah gdzie...
                                                  • sidhe-e Re: Wielkie Joł! 09.08.06, 21:49
                                                    bruxsa, ja myślałam, że napiszesz coś o naszych niecnych planach na 4 września.
                                                    i co? i nie napisałaś... a tu trzeba ludziów uprzedzić, żeby sobie czas
                                                    zarezerwowali... :P
                              • Gość: Ruudi Re: Tornado w "Drugim" IP: *.pool.t-online.hu 09.08.06, 15:06
                                A właściwie dlaczego nie? Skończyłyby się koszmarne rewie mody, zniknąłby widok
                                opon z pępkami wystających spod kusych koszulkek nastek z makijażami ala
                                wczesny KISS lub Urszula'80, odeszłyby z murów szkolnych trendy-dresowe
                                reprezentacje lub plastikowe typogeny boysbandowców, hehe ... Złe? A poważnie -
                                ja chodzilłem do podstawówki w mundurku-fartuszku i korona z głowy mi nie
                                spadła. Teraz objęłoby to pewnie i gimnazjum. A dalej? Pewnie nic na siłę, ale
                                pomysł wart rozważenia - argumenty jak wyżej!
                                • sidhe-e Re: Tornado w "Drugim" 09.08.06, 21:46
                                  a w Australii każda szkoła ma mundurek i to przeważnie taki wypaśny: koszula,
                                  kamizelka, spodnie/spódnica... niektóre to nawet mają jednakowe buty! o!
                                  o Japonii to nie wspomnę...
                                  • Gość: Kazek Re: Tornado w "Drugim" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 13:59
                                    Mudnurek to powrót do komuny, wszyscy jednakowi i szaszy jak papier do d.... z
                                    lat 70. Nie przesadzajmy, dlaczego ma się zmuszac kogos zeby chodzil w czyms w
                                    czym nie czuje się dobrze? Inna sprawa koszt a zarazem jakosc takiego mundurka -
                                    niska cena - jakość szmaty do podłogi, wysoka cena - dobra jakość, ale mała
                                    ilość co spowoduje jednym słowem wielki smród ... Nie wracajmy do tego co było
                                    złe, a argumenty typu "bo inni szpanuja ciuchami sa jakies denne - ktos musi byc
                                    w niezlym srodowisku patalogicznym, zeby takie robily na nim wrazenie... Co na
                                    wf tez wszyscy tak samo ubrani maja byc takie same buty - wszystkie rodziny maja
                                    miec takie samo auto .... Zeby inni nie czuli sie gorsi .... Ludzie nie
                                    przesadzajmy szkoła ma uczyć, wychowywac maja rodzice. Mundurki ok jeśli
                                    uczniowie zażyczą sobie tego w demokratycznych wyborach. Ale niestety mieszkamy
                                    w takim kraju, że zamiast zajmowac sie waznymi sprawami, to zajmuje się
                                    pierdołami, które są zapcahjdziurą w telewizji i zjawiskiem sprzyjającym jałowym
                                    dyskusjom ... Zajmicie sie gospodarka politycy, a nie pierdołami ... Kto wybrał
                                    tych ludzi ....
                                    • sidhe-e Re: Tornado w "Drugim" 10.08.06, 22:08
                                      ja ich nie wybierałam! i jestem z siebie dumna :]
                                    • sidhe-e Re: Tornado w "Drugim"ps 10.08.06, 22:09
                                      poza tym, ja też nie chciałabym chodzić w mundurku i cieszę się że nie
                                      urodziłam się później :)
                                      • Gość: bruxsa ta...huragan+tsunami IP: *.dami / 81.15.189.* 10.08.06, 22:31
                                        Ale sobie problemy robicie, każdy się juz wypowiedział, przeczytal co napisał,
                                        usmiechnął się, że stylistycznie dobrze... dajcie sobie siana z tymi
                                        mundurkami. Będą-ok, nie będzie ich-tez dobrze, macie wpływ?-nie, więc koniec
                                        tematu;) ja się osobiście z Kazkiem zgadzam i tyle, nie podniecajmy sie
                                        wymysłami rządu, bo mamy cyrk od prawie roku i chyba powinniście się już
                                        przyzwyczaić, że pomysly ministrow juz nie są ani smieszne ani nawet żałosne...
                                        (jeszcze 4 lata-oszczędzajcie siły skoro tak bardzo chcecie...)
                                        Sidhe wspominałaś o 4 wrzesnia - krotko i na temat, 4 wrzesnia bedzie grill
                                        przed szkołą kto chce niech sobie kiełbase przyniesie;)
                                    • Gość: Ruudi Re: Tornado w "Drugim" IP: *.pool.t-online.hu 10.08.06, 23:14
                                      Bez urazy - ale komunę to znasz co najwyżej z opowiadań rodziców i filmów
                                      Barei - tak więc argument chybiony. Poza tym Sidhe napisała coś o Australii i
                                      Japonii - też demoludy, Kaziu?
                                      • Gość: Kazek Re: Tornado w "Drugim" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 23:23
                                        Małpujmy wszystko i wszystkich z zachodu ... Takie jest moje zdanie koniec
                                        kropka... A tak w ogole to podobno tokarska nie odchodzi na emeryture ... tzn
                                        bedzie uczyc na pol etatu, ale nie odejdzie calkowicie ze szkoly
                                        • sidhe-e BT wiecznie żywa! [i żywotna] 11.08.06, 08:02
                                          ja wiedziałam, że ona tak szybko nie odejdzie! bo kto upominałby dziewczęta za
                                          krótkie bluzeczki i duże dekolty?
                                          • Gość: bruxsa Re: BT wiecznie żywa! [i żywotna] IP: *.dami / 81.15.189.* 11.08.06, 09:48
                                            ona wszystkich przezyje...zobaczycie, rozmawialam wczoraj z jednym z
                                            absolwentow i nie chcial wierzyć w odejscie Tokarskiej... pogratuluje mu
                                            dzisiaj przewidywalności.
                                      • zyawisko Bo w Australii też tak jest! 11.08.06, 10:19

> Bez urazy - ale komunę to znasz co najwyżej z opowiadań rodziców i filmów
                                        > Barei - tak więc argument chybiony. Poza tym Sidhe napisała coś o Australii i
                                        > Japonii - też demoludy, Kaziu?

Bez urazy - ale choćby np. II WŚ znasz zapewne tylko z opowiadań dziadków i filmów wojennych, co nie znaczy, że nie masz prawa do krytyki faszyzmu i tego, co się z nim wiązało - tak więc argument chybiony. ;)
                                        Poza tym Sidhe napisała coś o Australii i Japonii. Inny kraj, inne uwarunkowania. Co sprawdza się w jednych warunkach, w innych już nie musi. Moneskiuszowski relatywizm. Załóżmy dzieciom mundurki, a później każmy im się uczyć przez CB-radio. Bo w Australii też tak jest! Pozdrawiam!
                                        • Gość: Kazek Re: Bo w Australii też tak jest! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 10:41
                                          Kurde ale jak ktos ma problem to moze przeciez isc do szkoly z mundurkiem ...
                                          jest katolik jest ILO i wszystko gra ... Jak ktos jest strasznie za musi mieć
                                          chyba niezle kompleksy ... Myślenie takie "Chcesz dostać krowę? Nie chcę żeby
                                          Józkowi zdechła" Tutaj jest analogiczna sytuacja "Mnie nie przeszkadzaja
                                          strasznie te mundurki, ale wiem, że innym przeszkadzają, a co niech noszą w
                                          takim razie". Powodzenia z takim podejściem do życia ... Jak komuś nie pasuje
                                          zawsze może wyemigrować do Japonii czy Australii ...
                                          • sidhe-e Re: Bo w Australii też tak jest! 11.08.06, 18:55
                                            ależ ja nikomu nie każę nosić mundurków, nie mówię, że u nas też mają być...
                                            to, że w Australii mają mundurki to miała być tylko taka ciekawostka naukowa...
                                            nie sądziłam, że wywołam taką burzę :D
                                            • zyawisko Mundurek każdy będzie miał. 11.08.06, 19:45
                                              Ależ nie rozpętałaś żadnej burzy :) Spokojnie, nie ma co się martwić. No chyba, że miłościwie nam panujący zechcieją wcielić w życie swoje plany i wezmą kogo sie da w kamasze - wtedy wszyscy będą mieli swój mundurek... ;)
                                              • sidhe-e Re: Mundurek każdy będzie miał. 11.08.06, 20:58
                                                to ja proponuję żeby posłowie nosili mundurki... najlepiej takie kolorowe żeby
                                                ich było widać z daleka. i dla każdego obowiązkowy czerwony nos :>
                                        • Gość: Ruudi Re: Bo w Australii też tak jest! IP: *.pool.t-online.hu 11.08.06, 22:28
                                          Monteskiuszowski relatywizm? A podpieranie się "ad vocem", ale w cudzym imieniu
                                          argumentem o znajmości lub nie II WŚ to co? - już demagogia czy jeszcze tylko
                                          zgrabna figura stylistyczna? Gdzie kwestia mundurka - (tak naprawdę sprawa
                                          społecznie drugoplnowa, czyli tzw.temat zastepczy dla władzy), a gdzie faszym i
                                          australijskie "sibi-radia"??? Miłego wieczoru - wracam na urlop, a mundurki i
                                          tak znikną niebawem ze szpalt i ekranów, ale - pokojnie - pojwi się równie
                                          ważki temat! Howg i pozdrawiam :-)
                                          • zyawisko Re: Bo w Australii też tak jest! 11.08.06, 23:52

> Monteskiuszowski relatywizm? A podpieranie się "ad vocem", ale w cudzym imieniu
                                            >
                                            > argumentem o znajmości lub nie II WŚ to co? - już demagogia czy jeszcze tylko
                                            > zgrabna figura stylistyczna? Gdzie kwestia mundurka - (tak naprawdę sprawa
                                            > społecznie drugoplnowa, czyli tzw.temat zastepczy dla władzy), a gdzie faszym i
                                            >
                                            > australijskie "sibi-radia"??? Miłego wieczoru - wracam na urlop, a mundurki i
                                            > tak znikną niebawem ze szpalt i ekranów, ale - pokojnie - pojwi się równie
                                            > ważki temat! Howg i pozdrawiam :-)

Ani demagogia, ani zgrabna figura stylistyczna, po prostu - z całym szacunkiem - wytknięcie braku logiki w argumentacji. Milego urlopu, ja od jutra tez sie wczasuje, trzymac kciuki za pogode!! :)
                                            • Gość: sidhe długi łikend IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 19:36
                                              no tak.. panowie na długi łikend wybyli... a my z bruxsą w atmosferze
                                              naukowej.. coś czuję, że forum sobie odpocznie przez te kilka dni...
                                              a więc, do środy!
    • blu33 offtopic 19.08.06, 20:50
      Ja moze przerwe ta cisze, bo mam teoretycznie glupie, a praktycznie dosyc
      problematyczne pytanie. Otoz dostalem spisik ksiazek i mam magiczne literki p i
      r. Oczywiscie juz rozwiazalem ich znaczenie, ale pojawil sie nastepny problem.
      Mianowicie ktore kupic? Bo logicznie rzecz biorac powinienem kupic rozszerzone
      tylko do polskiego i historii bo to sa przedmioty przewodnie na moim profilu, a
      podstawowe do reszty. Tak logicznie powinno byc, ale napotykam tak wiele
      absurdow w tym kraju, ze nic mnie juz nie zdziwi :D.
      • zyawisko Re: offtopic 19.08.06, 21:31
        blu33 napisał:

> Ja moze przerwe ta cisze, bo mam teoretycznie glupie, a praktycznie dosyc
        > problematyczne pytanie. Otoz dostalem spisik ksiazek i mam magiczne literki p i
        > r. Oczywiscie juz rozwiazalem ich znaczenie, ale pojawil sie nastepny problem.
        > Mianowicie ktore kupic? Bo logicznie rzecz biorac powinienem kupic rozszerzone
        > tylko do polskiego i historii bo to sa przedmioty przewodnie na moim profilu, a
        > podstawowe do reszty. Tak logicznie powinno byc, ale napotykam tak wiele
        > absurdow w tym kraju, ze nic mnie juz nie zdziwi :D.

Chcesz juz ksiazki kupowac?? Toz to nadgorliwosc (choc ja wczoraj tez pierwszy podrecznik zakupilem...) Radze sie wstrzymac, nauczyciele powiedza, co i jak. Poza tym bedzie pewnie kiermasz w polowie wrzesnia, wiec kupisz sobie moze jakies uzywane ksiazki i sprzedasz z zyskiem w nastepnym roku :P Parszywy jest ten wolny rynek, ja wiem... :D

Pozdrawiam! :)
        • Gość: obca Re: offtopic IP: 82.160.118.* 20.08.06, 10:46
          oj tak z tymi podrecznikami nie ma co przesadzac ...niezle z tym rozszyfrowaniem
          znakow ,,ja bym chyba na to nie wpadła:P:P..ale coż za moich czasow takich
          problemow nie bylo ...:))

a Ty widze kolego zyawisko ze sie troche znowu stujami zaczynasz
          przejmowac..zeby jzu ksiazki kupowac...przecie wiesz ze ksaizki sie kupuje na
          tydzien przed egzaminem!!tyle razy Ci to mówilam:)
          • Gość: Kazek Czyzby plastikowe drzwi:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 13:22
            Czyzby plastikowe drzwi mialy zawitac jak frontowa wizytowka 2lo? Już przez
            dłuższy okres czasu wejście zabite jest starymi dyktami (może cygana z torunia)
            - tu link jakby ktos nie wiedzial :) basia.jest.zacofana.patrz.pl
            Wszystkie znaki na niebie i ziemii wskazuja ze chyba gruntowne zmiany beda od
            okien po drzwi, a szkoda bo zawsze atmosferze sprzyja praca w klasie z minusową
            temp ;). Pozdrawiam
            • Gość: Ruudi Re: Czyzby plastikowe drzwi:) IP: 195.245.213.* 21.08.06, 09:10
              Spokojnie Kazek - ponoć drzwi mają pozostać te same, bo konserwa od zabytków
              się nie zgodził ( i bardzo dobrze ) na ich wymianę. Trzeba je tylko
              odrestaurować, bo zimą śnieg wpadał do hallu. Korniki i inne zamieszkujące
              drzwi osobniki również uskarżały się na stan swego lokum. Impreza jest,
              niestety dla finansów szkoły, kosztowna i czasochłonna. Ale gra jest warta
              świeczki i z kożyścią dla tradycji i wizerunku II LO, o czym we wcześniejszych
              postach na w/w temat wspominałem.
              • sidhe-e Re: Czyzby plastikowe drzwi:) 21.08.06, 14:52
                bo czymże by było II LO bez swych ogromniastych, wiekowych głównych drzwi
                wejściowych?
                no. :)
                • zyawisko Drzwi z ciekłego azotu 21.08.06, 15:37
                  Stałoby się plastikową ikoną popkultury... Niech żyją drewniane drzwi, niech żyje konserwator!! :) A jesli chcą, żeby w szkole było cieplej, to niech wymienią Tokarskiej uszczelki w zbiorniku z ciekłym azotem!! Btw, kto potwierdzi oficjalnie, że ona zostaje??

Pozdrawiam!
                  • Gość: Kazek Re: Drzwi z ciekłego azotu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 16:34
                    No właśnie, mi coś sekretrka kiedyś wspominała, że będzie uczyć jeszcze "swoją
                    klasę" Jest czasem wychowawcą jakiejś klasy? W kazdym razie znajac zycie zostaje
                    na bank, bo takie ikony odchodzą zawsze za 10-15 razem ? Od ilu lat Kazimierz
                    Ojczyk odchodzil ... 10 ... ?:D:D
                    • sidhe-e Re: Drzwi z ciekłego azotu 21.08.06, 17:09
                      BT była wychowawczynią 3a... czyżby to znaczyło, że zostaje jeszcze na 3
                      lata? :O no nie wierzę! chociaż... to BT a w jej przypadku wszystko jest
                      możliwe ;)
                      a prof. Ojczyk odchodziła chyba od 5 lat... więc nie przeginajmy...
                      • Gość: Kazek Re: Drzwi z ciekłego azotu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 17:20
                        Ile lat tak w ogole ma BT :D Myślicie ze naprawde jeszcze moze zostac wychowawcą
                        ?? Tak w ogóle to moze zostać wychowawcą mat-inf, który chemię ma tylko w 1
                        klasie ? Bez jaj :D:D
                        • sidhe-e Re: Drzwi z ciekłego azotu 21.08.06, 17:29
                          Kazek, klasa 3a to był właśnie mat-inf... wychowawca nie musi uczyć głównego
                          przedmiotu swojej klasy.
                      • sidhe-e Re: Drzwi z ciekłego azotu 21.08.06, 17:31
                        prof. Ojczyk ODCHODZIŁ chyba od 5 lat miało być...
                        • zyawisko Kazek, to do Ciebie!! /tajne/ 21.08.06, 17:57
                          Piszę do Ciebie tajną wiadomość, której nikt poza Tobą odczytać nie bedzie mógł. Zapytaj sie np. Sidhe i Obcej, czy widziały tę wiadomość, to na pewno odpowiedzą, że nie.

Tu zaczyna się bardzo tajna treść (Obca i Sidhe, nawet nie udawajcie, że udaje Wam się to czytać, bo Wam sie nie udaje!!)

Kazek, będziesz w tej chwili w II LO naszym głównym źródłem informacji. A to zadanie bardzo odpowiedzialne!! Od 1 września będziesz jedyną osobą, która będzie nam donosiła, co też dzieje się dokładnie za drewnianymi drzwami. Będziesz jedyną postacią, którą będzie miała potencjalną szansę na dostanie się do kantorka BT. Nikt tam jeszcze z uczniów nie był... i tylko możemy się domyslać, że jest tam tunel łączący II LO z Penemuende... Jeśli natomiast BT odejdzie z pracy (w co nikt nie wierzy!), będziesz jedyną osobą, która będzie miała szansę podglądnąć, co wynosi się z tegoż kantorka! Odpowiedzialność na Tobie ciąży przepotężna!

Tajne bardzo bardzo (Ruudi, nawet nie udawaj, że coś widzisz!!)

Kazimierzu drogi! (coby poważniej brzmiało i wagę niniejszego fragmentu podkreślało tym samym)
                          Po 1 września masz od nas specjalna misję - masz stworzyć całą siatkę szpiegowską w II LO, która będzie się uczielać na tymże forum! Masz nam, innemi słowy, spłodzić prawnuki!! Jam bowiem jednym z Ojców forum tego, Sidhe z Bruxsą naszymi córami, Tyś wnukiem naszym, a pokolenia kolejnego doczekać się już nie możemy!! Wszystko w Twoich... rękach! :D

Jak sam widzisz, Kazek, misja Twoja ważniejsza jest niż znalezienie Świętego Graala (który swoją drogą znajduje się w sali nr 8, w szafce z tyłu, po lewej stronie, na środkowej półce - sam widziałem).

Trzymam kciuki!

Koniec tajnego, bardzo tajnego i bardzo bardzo tajnego!

• Gość: bruxsa Re: Kazek, to do Ciebie!! /tajne/ IP: *.dami / 81.15.189.* 21.08.06, 18:59
                            chcialam tylko dodac ze ja bylam w kantorku BT i to sama na dodatek(przez
                            jakieś 20-30 minut...taka fajna jestem:))...

a tak btw komu w 2 lo jest zimno?! zimą kaloryfery zapindalają tak, że nie ma
                            czym oddychać... skoro Kazek jest wnukiem zjawiska...to czyim jest synem?!
                            • sidhe-e Re: Kazek, to do Ciebie!! /tajne/ 21.08.06, 19:21
                              Mientusfha! :O dlatego chłopak tak rzadko tu bywa... myśli, e jak synka
                              podrzucił to już sam pisać nie musi! :>
                            • mientusfh Re: Kazek, to do Ciebie!! /tajne/ 21.08.06, 19:22
                              Gość portalu: bruxsa napisał(a):

> chcialam tylko dodac ze ja bylam w kantorku BT i to sama na dodatek(przez
                              > jakieś 20-30 minut...taka fajna jestem:))...
                              >
                              >
                              > a tak btw komu w 2 lo jest zimno?! zimą kaloryfery zapindalają tak, że nie ma
                              > czym oddychać... skoro Kazek jest wnukiem zjawiska...to czyim jest synem?!

Hmmm, tak to zaiste sukces szczególnie w porównaniu do byłej klasy G oni tylko
                              byli tam raz na tydzień.
                              • Gość: bruxsa Re: Kazek, to do Ciebie!! /tajne/ IP: *.dami / 81.15.189.* 21.08.06, 19:40
                                Miętowy bo ty nie kminisz... ah Ci faceci, na dodatek się do dziecka nie
                                przyznaje...
                                Kazek powinienes odkryć kim są Twoi rodzice, dobrze że dziadków znasz...
                                • Gość: Kazek Re: Kazek, to do Ciebie!! /tajne/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 20:23
                                  Damy rade, choć przeraża troche mysl o tym ze BT moze byc wychowawca ...
                                • Gość: mientusfh Re: Kazek, to do Ciebie!! /tajne/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 09:51
                                  Ja dla Kazka to mogę być Ojcem ale chrzestnym całej organizacji którą on po
                                  naszym odejściu ma przejąć, dla uproszczenia dalej nazywanej mafią tylko
                                  niestety jak widzę nikt nie pretenduję na matke ani Kazek pempkowego nie zrobił
                                  no poprostu szykuje sie na użędy i przejąć schedę po nas w mafii II LO a
                                  ceremoniału nie dopełnił no jak można przyznawac sie do takiego dziecka.
                                  • sidhe-e Re: Kazek, to do Ciebie!! /tajne/ 22.08.06, 14:20
                                    mientusfh, racja! toż to skandal, żeby pępkowego nie było... ale co Ty,
                                    becikowego nie dostałeś??? normalnie skandal nr 2!!!
                  • Gość: Ruudi Re: Drzwi z ciekłego azotu IP: 195.245.213.* 22.08.06, 15:36
                    Ja potwierdzam "oficjalnie, że ona zostaje" - mimo, że odchodzi. Ciekawe,
                    prawda? Jednak fakt jest faktem: zostaje ale będzie miała tylko kilka godzin.
                    Coś jeszcze moje drogie szpiegi? Kazek - jak się ładnie uśmiechniesz i
                    postawisz wino "Bieszczady" to Ci zdradzę skąd czerpać najpewniejsze i bieżące
                    informacje ;-) Wtedy podołasz wyzwaniom (twoich) dziadków związanym z
                    tworzeniem siatki, hehe. Moja nadal działa bez zastrzeżeń - stara radziecka
                    szkoła! Ot,co!
                    • Gość: Kazek Re: Drzwi z ciekłego azotu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 15:45
                      Nie ma bata, damy rade ;) 700 stowek poszlo i jestem ciekaw nad tym źródłem
                      informacji ?? Jak znam zycie pewnie sprzataczki :D:D one wiedza wszystko - co,
                      gdzie, kiedy, skad, dokad, ktoredy, dlaczego, z jakiej przyczyny ;) Chyba się
                      nie myle, nieprawdaz :]
                      • Gość: Ruudi Re: Drzwi z ciekłego azotu IP: 195.245.213.* 22.08.06, 16:38
                        Pudło!
    • Gość: blu . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 11:37
      Kazek - na jaki profil idziesz?
      • kazekpm Re: . 22.08.06, 12:42
        Kurde już za dużo ujawniam tajnych informacji o sobie ... jak chcesz cos
        wiedziec pisz na maila gazetowego ...
        • bruxsa Re: . 22.08.06, 14:12
          łoo Kazek co zaszalał loginem huhu nasz dziatek dojrzewa;)
          • bruxsa Zaczynam się bać Ruudiego... 22.08.06, 16:43
            Skoro zyawisko jest dziadkiem...to kim jest Ruudi?!;)

Ale widze że to człek najlepiej poinformowany... aha jeśli ktoś zaciekawi się
            grillem na 4 września pod szkołą, proszę dać znać;)
            • sidhe-e Re: Zaczynam się bać Ruudiego... 22.08.06, 18:44
              Ruudi jest nestorem! :)
              no tak.. gdzieś to czytałam taki tekst o tym że nic nie pobije metod śledczych
              NKWD i podejrzewam, że Ruudi coś o tym wie :)
              a podejrzewam, że Ruudi ma wtyki na wszystkich poziomach...
              • zyawisko Jest się kogo bać!! 22.08.06, 19:55
                Mówie Wam - Ruudi to Pan Janek! :D Na czacie onet.pl znany jako dziubasek_17 ;)

Tak w ogóle to słuchajcie, wtyki w Drugim mamy cały czas jakieś, zazwyczaj na wszystkich możliwych poziomach. Kazek rozbuduje naszą szpiegosieć i już będziemy lepiej poinformowani od Reutersa, Antoniego Macierewicza, a nawet cioci STASI.

A teraz wątek z wczorajszego wieczora - przez zupełny przypadek byliśmy wczoraj z Obcą na piwie z Mientusfhem ;) Ciekawe, jak bardzo był zdziwiony, jak krzyczałem do niego przez pół rynku "Mieeentusfh!!" ;)
                Zaraz z Obcą jedziemy na jakieś kolejne tajne spotkanie. Nieoficjalnie dowiedzielismy się, że będzie na nim też Juzeg, hrn i... (uwaga, uwaga...) Legendarny Ziom!! :) Będzie się działo, chociaż moja ciężka głowa podpowiada mi, żeby nie pić tyle alkoholu, co wczoraj. :D Obca nawet specjalnie samochód bierze, żeby nie kusiło :P

• sidhe-e Re: Jest się kogo bać!! 22.08.06, 21:04
                  no to, Zyawisko, liczymy na rzetelne sprawozdanie :P skoro dużo nie pijesz,
                  dużo zapamiętasz, hm? ;>
                  • bruxsa Re: Jest się kogo bać!! 22.08.06, 21:37
                    wasze spotkania niech się chowają... piątek... to bedzie spotkanie! to będzie
                    impreza! i jak zwykle ciocia bruxsa bedzie pilnowac towarzystwo i chowac wodke
                    przed spragnionymi mlodziencami, ah cięzkie me zycie, ciezkie;D (o ile dotre na
                    te impreze;D)
                    • sidhe-e Re: Jest się kogo bać!! 22.08.06, 21:46
                      a tam, bruxsa, jak zwykle przesadzasz.. :P
                      ale tak sobie pomyślałam, że Zyawisko mógłby powiadomić ziomów [nie tylko tych
                      legendarnych] o naszej drugolicealnej imprezie 4 września. myślisz, że na to
                      wpadnie czy nie?
                      • Gość: Kazek Re: Jest się kogo bać!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 22:08
                        Tak szczerze mówiąc to robią z niektorych rzeczy sekretarki w 2lo straszna
                        tajemnicę :D:D Kiedys, kiedy bylo wiadome, że Szymanek zostaje dyrektorem, te
                        udaja ze nie wiedza, a jak wiedza to nie powiedza. Dlatego fakt faktem że
                        najlepszych informatorow zyskuje sie po latach(miesiacach?) znajomosci z
                        najlepiej poinformowanymi ... Tutaj kieruje pozdrowienia dla moich informatorow
                        z poprzednich szkol :)
                        • Gość: bruxsa 4 września IP: *.dami / 81.15.189.* 22.08.06, 22:23
                          Hmmm czy wpadnie na ten pomysł, jeżeli będzie na trzezwo to jest duza szansa;)
                          ale byloby miło gdyby 4 wrzesnia pojawili sie na boisku swieżo upieczeni
                          absolwenci jak i Ci o troche mniejszej świeżosci;) ja już pisałam; wstęp wolny
                          ale kiełbase pod pachą samemu prosze sobie przynieść;)
                          • Gość: :) Re: 4 września IP: *.dnet.pl 24.08.06, 14:49
                            a kiedy bedzie dyskoteka dla absolwentów?? zawsze we wrześniu jest na auli - zna
                            ktoś termin??
                            • sidhe-e Re: 4 września 24.08.06, 16:46
                              prawdopodobnie w ostatni czwartek września... to by wypadało 28.09.
                              • Gość: Kazek Czy prof. Laska wraca do IILO od września ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 20:09
                                Czy orientujecie się w jakim stanie zdrowia znajduje się prof. Laska ? Czy wroci
                                do szkoly od września ... Słychać różne głosy, choć podobno ma wrócić, lecz nie
                                na pełny etat ... Wiele zmian w tym roku od września ....
                • Gość: Ruudi Re: Jest się kogo bać!! IP: 195.245.213.* 23.08.06, 12:47
                  Dementuję pogłoski jakobym był Panem Jankiem! Pan Janek to równy gość, to jedna
                  ze wspólnych nam cech ( obok wrodzonej skromności, hehe ) ale zdecydowanie się
                  różnimy fizjonomiczno-charakterologicznie. Czy wy mnie naprawdę - uczniowie wy
                  moi - nie poznajecie? Jestem Waszym, kochanym ...
                  • Gość: bruxsa Re: Jest się kogo bać!! IP: *.dami / 81.15.189.* 23.08.06, 13:25
                    Czy wy mnie naprawdę - uczniowie wy
                    > moi - nie poznajecie? Jestem Waszym, kochanym ...

...dziadeczkiem;D

Drogi dziadku kimże Ty jesteś dla nas maluczkich?!
                    • sidhe-e Re: Jest się kogo bać!! 23.08.06, 22:01
                      oj Ruudi... kopa nam dałeś... chyba zacznę do Ciebie pisać per "pan"...
                      • bruxsa Re: Jest się kogo bać!! 23.08.06, 22:35
                        a ja zaczne wielmożny Panie...
                        • Gość: Dziadeczek Re: Jest się kogo bać!! IP: 195.245.213.* 24.08.06, 12:58
                          Dobra, dobra - spokojnie z tymi tytułami, hehe - Dziadeczek wystarczy :-)
                          A teraz uwaga - prawdopodobnie już jutro na właściwe miejsce powrócą "odrzwia"
                          zwane "portalem" II LO. No i bardzo dobrze, coby dziatwa przez pierwszym
                          dzwonkiem godnie przekroczyła próg szkoły!
                          • bruxsa Dziadeczku jak UROCZO! 24.08.06, 14:02
                            Dziadeczku... o jak to uroczo... wzruszyłam się:]
                            Jakoś słowo 'dziadeczek' nastraja mnie pozytywnie... sentymentalna się
                            zrobiłam;) - Twoja wnusia;D
                            • Gość: Kazek Re: Dziadeczku jak UROCZO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 14:12
                              No coz, dobrze, że drzwi wracaja. Zawsze lepszy porzadny portal od najlepszych
                              chińskich dykt :)
                              • sidhe-e Re: Dziadeczku jak UROCZO! 25.08.06, 09:39
                                jupii! nasze kochane drzwi wracają! :D
                                Dziadeczku, przynoś nam TYLKO takie dobre wieści :)
                                btw, jakby ktoś był zainteresowany to na sidhe-e@gazeta.pl zbieram zapisy na
                                forumowe piwo tudzież soczek :P
                                • bruxsa Re: Dziadeczku jak UROCZO! 25.08.06, 13:07
                                  sidhe qpo z lasu odgapiłaś wizytówke;D ugryze Cie dziś za to:P
                                  • Gość: Ruudi Re: Dziadeczku jak UROCZO! IP: 195.245.213.* 25.08.06, 15:55
                                    O czym Ty do Niej rozmawiasz?
                                    • bruxsa Re: Dziadeczku jak UROCZO! 25.08.06, 16:33
                                      Ruudi ciołeczku nie jesteś zalogowany więc nie możesz wiedzieć:) uśmiechy przy
                                      naszych nickach to wizytówki...
                                      • sidhe-e Re: Dziadeczku jak UROCZO! 25.08.06, 16:37
                                        a chciałam dać inne zdjęcie tylko wszystkie były za duże :(
                                        • messalinka Witam :) 26.08.06, 16:26
                                          dawno mnie tu nie bylo, ale tak sobie zaglądnelam na konczące sie juz wakacje
                                          Pozdrawiam wszystkich :*
                                          • Gość: sidhe Re: Witam :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 20:43
                                            i co, messalinko, gdzie idziesz do szkoły?
                                            • messalinka Re: Witam :) 30.08.06, 13:49
                                              gdzie ide...? do najgorszego lo w rzeszowie :/ .... = 6 :(
                                              • Gość: Kazek Re: Witam :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 15:32
                                                Najgorsze jest 9, 7, 11, 12 takze nie jest zle, wśród najlepszych panuja rozne
                                                opinie - jak dla mnie najlepsze jest 2 potem 4 - 1 - 3 i 6 :) Choć rotacja
                                                rankingowa w opiniach pierwszych czterach szkol jest bardzo duza
                                                • messalinka Re: Witam :) 30.08.06, 22:35
                                                  gadaj se gadaj, ja swoje wiem... a moze raczej pisz se co chcesz ;) <rotfl>
                                      • Gość: jjh Re: Dziadeczku jak UROCZO! IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 23.02.07, 18:46
                                        fgjh
    • sidhe-e głucho wszędzie.. 30.08.06, 08:45
      znów martwa cisza na forum... wiem, czemu bruxsa tu nie bywa, ale reszta...
      dla naszych dziadków i ojców mam miłą informację: kolejne pokolenia II LO
      zaglądają na nasze forum! a teraz do kolejnych pokoleń: zaglądajcie i piszcie,
      jak Wam się żyje pod rządami nowego dyrektora, albo jak ewoluuje grono
      pedagogiczne :)
      • bruxsa Re: głucho wszędzie.. 30.08.06, 09:08
        a tam zaraz wiesz czemu mnie nie ma;)
        ja się poprostu rozpędzać za bardzo nie chciałam na forum;)
        Ja nowym rocznikom życze wytrwałości i mniejszego strachu w oczach:)
    • Gość: Ruudi News IP: 195.245.213.* 30.08.06, 11:47
      Dziatwo! Pędźta, a chyżo obaczyć odrestauracjowane odrzwia!
      • Gość: Mientusfh Re: News IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 17:32
        Drzwi rzeczywiście odrestałrowano, niestety przepiekna choć już sfatygowana
        mosieżna klamka została zastąpiona nową podobna niestety juz nie taką.
        Poważne zmiany nastapiły tez w kadrze nauczycielskiej odeszli na emeryturę prof.
        Ojczyk i prof. Kaplita, prof. Tokarska pomimo przejścia na emeryture będzie
        miała nadal 3h w klasie trzeciej, odeszła równiez prof. Duda.
        Na koniec trzeba tez powiedzieć że prof. Szymanek zstał juz ofocjalnie
        Dyrektorem II LO, a dzięki dobroci pewnej prywatnej osoby została takrze
        wyremontowana sala nr 5.
        • Gość: Kazek Re: News IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 17:37
          A Wiecie co z prof. Laską ?? Ciekawe dlaczego prof. Dudy juz nie będzie - moi
          znajomi sobie ją chwalili bardzo. Znacie może nazwiska nauczycieli którzy
          przyjdą na ten rok szkolny bo narazie cisza. Ale chyba nie ma sie co martwić bo
          Szymanek jest gwarantem trzymania wysokiego poziomu w kadrze nauczycielskiej.
          • bruxsa Re: News 30.08.06, 17:57
            Kazek Tys chłopie w gorącej wodzie kąpany, w poniedziałek sam się dowiesz,
            przez te pare dni taka wiadomość Cie chyba nie zbawi, nie uczyni szczęśliwszym
            ani bogatszym;) Co do drzwi, trzeba pójsc i ocenić samemu co tam im zrobiono;)..
            • sidhe-e Re: News 30.08.06, 21:18
              to co bruxsa, idziemy na spacerek do II LO? ;> czy dopiero w poniedziałek (jak
              pogoda dopisze) lub kiedyś w tygodniu (żeby zawitać do baru na przerwie :])?
          • Gość: Ruudi Re: News IP: 195.245.213.* 30.08.06, 18:24
            Czy jest gwarantem i czego, to się dopiero okaże ;-)
    • Gość: mechatron Re: II LO Rzeszów IP: 84.38.160.* 30.08.06, 18:32
      MATEMATYKA, FIZYKA. SP, Gimnazjum, Technikum, Liceum. Udziela student IV roku
      PRz WBMiL. Cena 20 zł za h. Dojazd do ucznia. Do końca sierpnia tylko 13 zł za
      h. Przygotowywanie do matury, konkursów, olimpiad przedmiotowych, studiów
      politechnicznych
      • Gość: Kazek Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 18:42
        Co do Szymanka to raczej jestem pewny, bo przez wiele lat był bardzo dobrym
        dyrektorem ds. edukacji w UM. Widać pewną charyzmę i chęc dowodzenia grupą ludzi
        - dobry dyrektor to podstawa dobrej szkoly - jaki pan taki kram. Fakt faktem, że
        gdyby nie ludzie z Piskownicy to Szymanek bylby pewnie kuratorem oświaty, ale
        teraz niestety mamy pana Karasińskiego z opcji rządącej, który wspiera wszystkie
        pomysły naszego ministra wszechposlkiego Romana G.
        • Gość: Ruudi Re: II LO Rzeszów IP: 195.245.213.* 31.08.06, 12:08
          Po pierwsze - to własnie dzięki ludziom z Piskownicy jest ten a nie inny
          kurator.
          Po drugie - nie przypominam sobie, żeby ostatnio przez wiele lat był BARDZO
          DOBRY dyrektor ds. edukacji w UM ( dokładniej mówiąc - dyr. wydziału edukacji
          UM ). Chyba, że wiesz o czymś, czym dawny skład z ratusza zapomniał się
          pochwalić? A kiedy miałeś okazję podpatrzeć "widoczną pewną charyzmę"
          (rozumiem, że takowa występuje u uczniów i nauczycieli) i "chęć dowodzenia
          grupą ludzi" (oby nie przeszkadzała w sprawny kierowaniu zespołem )
          Tak więc sobie myślę, że nowy dyrektor będzie sie musiał naprawdę postarać, aby
          II-gie wciąż "rosło w siłę a naród w nim żył dostatnio". Oczywiście
          dyrektorowi życzę jak najlepiej, a na razie "pażywiom - uwidim".
          • Gość: Kazek Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 12:16
            Coz, wielu nauczycieli ktorzy do tej pory mnie uczyli mialo duzy kontakt z
            szymankiem i bardzo chwalili sobie współpracę. To chyba człowiek spokojny, o
            łagodnym usposobieniu jednak potrafiący sprawnie zarzadzac szkoly. Jak dla mnie
            takie sprawia wrazenie i sadze, ze z biegiem czasu może być nawet lepszym
            dyrektorem niz wicekurator Cyprys:)
            • bruxsa Re: II LO Rzeszów 31.08.06, 12:30
              Myśle, że ocenianie czy porównywanie teraz nie ma sensu. Szymanek jeszcze się
              nie wykazał, chociaż ja wierze w niego i zycze mu jak najbardziej pomyślnej
              współpracy z uczniami. Powinniśmy się jedynie cieszyć, że nikt inny o
              stanowisko się nie bił, bo osoba z zewnątrz, a taka miała się pojawić na pewno
              o wiele dłużej budowałaby zaufanie wśród uczniów.
              A ja dziś z sentymentu wybiore sie do 2 lo i wejde nowymi drzwiami;)
            • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 31.08.06, 18:35
              niestety, Kazek, nie będziesz miał okazji stwierdzić czy dyrektor Szymanek
              będzie lepszy niż dyrektor Cypryś, bo nie masz jak ich porównać... może w tym
              temacie wypowiedzą się drugo- i trzecioklasiści :>
              • zyawisko Drzwi, a klamka zwłaszcza... 01.09.06, 16:43
                Przechodziłem dziś koło II LO (eeehh, jak sobie przypomne, jak 4 lata temu szedłem pierwszy raz do tej szkoły, to aż się łezka w oku kręci... Pamiętam jak wchodziłem wtedy do szkoły i z przerażeniem spojrzałem na tabliczkę "II Liceum Ogólnokształcące"... i te tłumy starszych roczników wśród których musiała się gdzieś pałętać Obca ;) ) przez przypadek ;) - tak, żeby zobaczyć odnowione drzwi. No nie powiem - same drzwi nieźle wyglądają. Ale kto dobierał klamkę?? Świeci się jak... jak Księżyc zanik go Kaczyńscy ukradli! :P
                Swoją drogą byłby bajer, jakby tw drzwi zrobili na fotokomórki i przy otwieraniu rozsuwałyby się na boki jak w hipermarkecie. :)

• sidhe-e Re: Drzwi, a klamka zwłaszcza... 01.09.06, 22:07
                  oj Zyawisko, czy nie chciałbyś za dużo? drzwi II LO na fotokomórkę? Ty lepiej
                  się staraj żeby mieć takie na uczelni :P a z drzwiami II LO niech się młodzi
                  męczą :]
                  • zyawisko Re: Drzwi, a klamka zwłaszcza... 02.09.06, 10:06
                    Ależ ja mam takie drzwi na uczelni :)
    • Gość: up Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 14:38
      up
    • Gość: up Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 19:00
      up
      • sidhe-e odupuj się już od naszego forum!! 03.09.06, 08:22
        to do kolegi powyżej...
        kto wybiera się jutro na rozpoczęcie roku szkolnego do II LO? :>
        • Gość: Kazek Re: odupuj się już od naszego forum!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 10:18
          JA ! :)
          • bruxsa Re: odupuj się już od naszego forum!! 03.09.06, 10:40
            oczywiście że ja;> tyle tam mam spraw do załatwienia huh;)
    • Gość: asdasdaf , IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 09:17
      Własnie o ktorej jutro do szkoly bo jakos zapomnialem sie zapytac jak bylem po
      spis xD
      • zyawisko Re: , 03.09.06, 15:17
        7.15 rozpoczęcie na auli
        7.45 w salach z wychowawcami
    • Gość: Kazek Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 18:25
      poczatek o 11?
      • bruxsa grillowanie;) 04.09.06, 12:40
        I po grillu, nawet kiełbasa była i chleb i napoje róznej maści;D ...gdyby nie
        ten deszcz;>
        Kazek i jak, Twoja ciekawość została zaspokojona?;>
        • sidhe-e Re: grillowanie;) 04.09.06, 14:27
          tak, grill był boski! :D w ogóle to ile się pozmieniało w II LO!!! nie tylko
          drzwi, które teraz można otworzyć jednym palcem, [oczywiście ładnie wyglądają
          nawet z tą pikną klamką], pokój nauczycielski z kranem[!!!] w dawnej sali nr
          12... teraz już żadna sala nie jest tą, którą była... sala nr 8 na ten przykład
          jest 102 a dawna 17 to 206 [bruxsa, popraw jak coś nie teges]. poza tym,
          wszysko jest pięknie opisane, a to "kantorek nauczyciela fizyki" a to tabliczki
          z nazwiskami dyrekcji [już nie będzie dylematów czy to jest pani Szmyd czy
          Szmyt :> ]
          stwierdziłam dziś, że będę tęsknić za II LO... nawet teraz, kiedy tyle okien
          jest juiż szczelnych, a drzwi główne otwiera się bez wysiłku... ech...
          wzruszyłam się ;)
    • Gość: hmmm Re: II LO Rzeszów IP: 81.15.189.* 04.09.06, 12:59
      hej mam pytnaie,
      czy znacie może jakąs babke Reizer czy cos takiego od chemi, uczyła 2 lata
      temu>>
      JAKA JEST?
      dzieki za odpowiedzi...
      • sidhe-e świeżutka nowinka ze storny wuwuwu II LO 05.09.06, 18:19
        05-09-2006 11:21
        Dyskoteka "Absolwentów" odbędzie się w dniu 26 września o godz. 18:00.
        Zapraszamy w imieniu Samorządu Szkolnego.

tylko niech mi ktoś wytłumaczy, czemu "Absolwentów" a nie Absolwentów??? :)
        • zyawisko Co to się dzieje... 08.09.06, 13:17
          ... że tu tak nic się nie dzieje??
          • Gość: xxx Re: Co to się dzieje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 15:16
            kojarzycie katarzyne polak ?? jaka to babka ?
            • sidhe-e Re: Co to się dzieje... 08.09.06, 16:18
              kojarzycie katarzyne polak ?? jaka to babka ?
              kojarzymy, kojarzymy...
              pani Polak wymaga przede wszystkim, żeby jej słuchać i się na nią patrzeć na
              lekcjach. z tego tylko jedno da się sprawdzić bez dodatkowych pytań :)
              poza tym, lubi kiedy uczniowie są przygotowani i spokojni

Zyawisko, odnoszę dziwne wrażenie, że ludzie są zajęci... Kazek poszedł do
              szkoły, to pilnie się uczy, a reszta jeszcze na wakacjach :)
              • Gość: Kazek Re: Co to się dzieje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 23:19
                witam witam :) nie jest zle tak jeszcze z ta nauka ;)
                • sidhe-e Re: Co to się dzieje... 09.09.06, 10:29
                  no, Kazek, skoro się już pojawiłeś, to pisz jak Ci się żyje w II LO :P
            • Gość: Amelia Re: Co to się dzieje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 13:32
              nom taka taka charakterystyczna dość;) z tym słuchaniem jej i cisza nalekcjach
              to się zgodze ale patrzeć na nią nie proponuje bo jej świdrujące spojrzenie
              potrafi doprowadzić do rozstroju nerwowego:) jesli na lekcji jest w miare cico
              i "grzecznie" to pytanie macie z głowy przez cały rok;) a i ostrzezanie dla co
              przystojniejszych facetów - tacy ciągani sa do tablicy pod byle pretekstem i
              pożerani wzrokiem;)
        • Gość: oi Re: świeżutka nowinka ze storny wuwuwu II LO IP: *.dnet.pl 18.09.06, 22:22
          samorzadu szkolnego? kim niby jestes ?
          • sidhe-e Re: świeżutka nowinka ze storny wuwuwu II LO 18.09.06, 22:34
            to był cytat ze strony II LO. poczytaj.
    • Gość: Ruudi Reaktyvacion! IP: 195.245.213.* 14.09.06, 15:11
      Czas na reaktywację, bo się znaleźlim w "trzeciej setce" forum. Pogoda piękna,
      aż się chce pracować ;-) i penie uczyć też! Ale jakoś nowy dyrektor przespał
      coroczne spotkania z kombatantami, które rok w rok organizował Jerry w
      okolicach rocznicy 17 września!!!
      • Gość: zyawisko&obca Pozdrowienia IP: *.fbx.proxad.net 14.09.06, 19:20
        Dla podtrzymania watku: pozdrawiamy z poludnia Francji! :)
        • sidhe-e Re: Pozdrowienia 15.09.06, 14:15
          Ruudi, jest jeszcze szansa w poniedziałek.. :]
          Zyawisko, Obca, domagam się kartki!!! :P
          mnie tu dłuugo nie było, bo malowałam i sprzątałam mieszkanie w Krakowie :)
          bruxsa też gdziesiś wybyła na weekend.
          a młodzież drugolicealna już wpadła w wir nauki :]
    • baakteria studniówka 18.09.06, 17:53
      wszczynamy bunt. trzecioklasiści brać się do roboty!
      bunt przeciwko naszemu wspaniałemu przewodniczącemu.
      zacznijmy od pytania do byłych przewodniczących szkoły, jeżeli takowi czytają to
      forum. czy za waszego panowania priorytetem była Wasza wygoda czy dobro całej
      społeczności 2lo?
      nasz przewodniczący pokazał klasę. pomijam fakt iż studniówka odbywa się na 3
      tury w świlczy?! okej. lokal może i jest w porządku, cena studniówki również ale
      sposób w jaki zostały przydzielone terminy klasom przerósł wszystkich
      wyobrażenia. przewodniczący na samym początku wybrał sobie najlepszy termin po
      czym zaczął dobierać klasy według własnego uznania. chciałabym również
      zaznaczyć, że klasy które przewodniczący wybrał na swój termin wcale nie były
      zachwycone, może pojedyncze osoby. gdy klasy z mojej tury poprosiły o zmianę
      terminu, ponieważ przydzielona nam niedziela wydała się absurdalnym pomysłem
      (zamknięte zakłady fryzjerskie, kosmetyczka, monopole w świlczy :D:D:D)
      przewodniczący zmienił termin na środę w samym środku ferii. prosiliśmy o
      losowanie, oczywiście zbagatelizował nasz pomysł twierdząc że jak nam coś nie
      pasuje klasy zostaną przydzielone alfabetycznie.
      czy to jest w porządku?
      tyle.
      • sidhe-e Re: studniówka 18.09.06, 19:01
        w tamtym roku też było trochę zamętu z terminami studniówek, w końcu zostały
        one przydzielone alfabetycznie i jakoś nie narzekaliśmy. z tym że my mieliśmy
        terminy na pierwszy poniedziałek i wtorek ferii. potem, z powodu żałoby
        narodowej baliśmy się, że studniówki w ogóle nie będzie. w końcu stanęło na
        ostatnim weekendzie ferii. osoby, kótre miały studniówkę w niedzielę jakoś
        załatwiły sobie fryzjerów i kosmetyczki, a ewentualne zapasy z procentami
        zostały zakupione wcześniej ;)
      • Gość: Anticus Re: studniówka IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 18.09.06, 19:12
        PANU PRZEWODNICZĄCEMU najwyraźniej przydałaby się lewatywa w celu usunięcia
        toksyn z organizmu zaburzających prawdiłowe funkcjonowanie mózgu. Mam niezmierną
        nadzieję, że już niedługo będziemy Cię (Mirosławie) musieli oglądać tudzież
        słuchać na stanowisku jakim obecnie się znajdujesz.

P.S Jeżeli lewatywa nic nie da, proponuje zastosować środki doodbytnicze (czyt.
        czopki), zacząć się porządnie bzykać lub w ostateczności zastosować terapie
        wstrząsową.

Życze sukcesów w nauce i pozdrawiam serdecznie
        Anticus
        • Gość: vip_2lo Re: studniówka IP: *.dnet.pl 18.09.06, 22:28
          Oj tak Panu przewodniczacemu przydaloby sie przemyslec pewne sprawy, dokladnie
          wiem jaka jets sytuacja lepiej niz inni, stwierzic moge jedynie to ze gore
          wziela prywata i egoizm samorzadu i osob ktorym wydaje sie ze znajomosc
          mirosława daje im wladze w samorzadzie... W dupach sie wam przewraca. Jesli
          chodzi o organizacje studniowki ze strony mlodziezowego przedstawicielstwa 2lo
          padlo kilka milutkich slowek w stosunku do konkretnych osob... Pseudo-elita...
          Wstyd Mireczku, wstyd
          • Gość: . Re: studniówka IP: *.res.pl 18.09.06, 22:38
            podpisuje się obiema rękami...
      • joeey studniówka 18.09.06, 19:28
        bunt arr :]

tak! nie da się ukryć iż jako jedyna szkoła mamy 100dniówkę na 3 tury. w sumie
        spoko 2 lo burżuazja bawimy w hotelu :D ale nie da się ukryć iż większość kl.
        wolałaby chyba skromniej, a w większym gronie chociażby mam tu na myśli starą
        polibudę... no ale nie rozchodzi się już tu o sam lokal. a mianowicie o te 3
        tury a właściwie ich podział... na ostatnim spotkaniu niby wszyscy doszli do
        kompromisu a tu nagle nie wiadomo skąd kl. z I TURY dowiadują się iz mają
        100dniowkę przeniesioną na 14 lutego .. nie dość ze połowa 1 tyg. ferii (może
        ktoś chce skorzystać z tych 2 tyg. wolności) to jeszcze walentynki ... ?! tak
        kl. alfabetycznie przydzielone .. cały problem tkwi w tym iż kl. starają sie
        jakoś dogadać a tu żadnych efektów, ciagle coś nie tak! hey what's wrong ?
        aha chciałam zauważyć iż I TURA POPROSIŁA a nie zażądała zmiany terminu.... a
        Pan Przewodniczący powiedział, że ma to "gdzieś" ze nasza 100dniowka została
        przełożona .... nie ma to jak zaangażowanie w problemy szkolnej
        społeczności...

pozdrawiam.
        • sidhe-e Re: studniówka 18.09.06, 21:27
          uh, widzę, że wszyscy kochają Mirasa :]
          swego czasu rozgorzała tu ciekawa dyskusja na temat jego prezentacji na
          szkolnej stronie www... choć to było chyba jeszcze na starym forum II LO-
          ranking nauczycieli. ;)
        • zyawisko Re: studniówka 18.09.06, 21:36
          A ile Was jest - znaczy sie klas trzecich? Nie nas, POLAKÓW! ;)
          Bo moze Was jest za duzo jak na 2 tury?
          Poza tym gdzie w koncu ta studniowka? W Swilczy czy w Hotelu Rzeszow?? W HRz
          bylo zawsze do problemy dosc ciasno, ale sprawialo to problemy glownie przy
          polonezie... o ile mozna bylo go tak nazwac ;)
          Studniowki chyba zawsze byly w feryjne soboty i bylo to bardzo ok. Terminy
          ustalalismy, nie bylo to latwe, ale nikt nie narzekal, chyba ze w tym czasie
          mial studniowke swojego chlopaka/dziewczyny. Ale to raczej pojedyncze
          przypadki. Poza tym zazwyczaj udawalo sie miedzy klasami dojsc do jakiegos
          kompromisu - zawsze ktorejs klasie bardziej pasuje jeden termin a mniej drugi.
          Przy trzech terminach musi byc wiekszy problem, dlatego starajcie sie zrozumiec
          przewodniczacego, nie jest latwo zgrac taka impreze, zeby wszyscy byli
          zadowoleni. Chyba ze dostrzegacie ewidentnie zla wole z jego strony, to
          zastanowcie sie nad podjeciem odpowiednich krokow. To przewodniczacy jest dla
          Was, a nie Wy dla przewodniczacego. Najwazniejsze to zachowac spokoj, a
          doskonale wiem, ze w maturalnej klasie nie jest o to latwo.

Pozdrawiam serdecznie i ide sie pakowac, Paryz czeka!! :)
          • joeey studniówka 18.09.06, 21:59
            3 kl. jest 11 do tego dochodzi jeszcze maturalna klasa z WSIiZ ale tam jest
            garstka ludzi...
            tak jest Nas zdecydowanie za dużo.. chyba normlane, że jakbyśmy się zmieścili
            to byłyby 2 bądź tez 1 tura... studniówka jest w Nowym Dworze w Świlczy ...
            (Hotel Rzeszów zamykają od października) terminy 100dniówki były takie 11,12,13
            luty '07 klasy się niby dogadały piszę niby gdyż w pt. wszystko grało, po czym
            w pon. nagle 11 luty został zastąpiony 14 .... dziwne :|
            • Gość: sidhe Re: studniówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:10
              eee...
              jeżeli to ta sala w Nowym Dworze o której myślę to współczuję... byłam tam na
              100-osobowym weselu i ledwie się mieściliśmy. Compact byłby lepszy...
            • Gość: Kruposz Re: studniówka IP: *.res.pl 18.09.06, 22:21
              jak dla mnie to najbardziej chory pomysł jaki widziałem...nie mówie że byłbym
              lepszym przewodniczącym,ale obecny albo nie może tego załatwić albo jest
              niekompetentny...
              • sidhe-e Re: studniówka 18.09.06, 22:33
                no ale też samorząd zwykle nie ma wpływu na to, gdzie będzie studniówka,
                zwłaszcza teraz, kiedy naprawdę trudno jest zarezerwować lokal dla takiej dużej
                gurpy ludzi. zawsze organizacją studniówek zajmowała się p. Tokarska. myślę, że
                gdybyście się o to dopytywali np. w czerwcu moznaby jeszcze coś pokombinować...
                ale kto myśli w czerwcu o studniówce?
                • Gość: szoper Re: studniówka IP: *.dnet.pl 18.09.06, 22:49
                  nie chodzi o to gdzie odbedzie sie studniowka, ile bedzie kosztowac... chodzi o
                  klimat w jakim sie odbedzie... na razie przewodniczacy miras zbudował sobie
                  szubienice i wszyscy są dosć poruszeni jego wkladem w organizacje...
                • Gość: bruxsa Re: studniówka IP: 81.15.189.* 18.09.06, 22:57
                  Compact faktycznie byłby o wiele lepszy, ale nie wiem czy teraz podczas remontu
                  robią jakiekolwiek imprezy, chociaz w pare miesięcy moze się wyrobią;)
                  Ale widze ze juz ostro zaczynancie... 3 tury... Świlcza, na dzień dobry
                  odechciewa się 100dniowek.
                  Nie wiem jaki nauczyciel teraz zajmuje się organizacją 100dniowek, ale to do
                  niego idzcie i do Szymanka, bo Miras może wam jedynie pomachać...nie powiem
                  czym:)
                  Jedyny plus, wiemy ze 2 LO tetni zyciem...mało zawału nie dostanie;), piszcie
                  co tam slychac u nauczycieli bo my stare d*** nie mamy ani sily ani czasu
                  zaniesc flaków na korytarze naszego liceum;)..
                  • Gość: hrn Re: studniówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 00:40
                    100dniowka 100dniowka :| ja sie zalogowac nie moge!!! :| hasla mi nie przyjmuje,
                    a nie ma bata, zebym zle wpisywal, bo od malego (kilka cm ponizej kolan) mam
                    takie samo haslo wszedzie :D (wiem, bezpieczenstwo w sieci to podstawa,
                    pamietajcie, zawsze i wszedzie dawajcie rozne hasla!!! :D)
                    wracajac do tematu, to ja wolalbym zrobic zrzute na alko i ustawic sie gdzies na
                    jakims duzym parkingu (tesco?) zeby bylo miejsce na poloneza niz isc na cos, co
                    sie rodzi w takich bolach (a pozniej sie dziwia, ze malo dzieci w pl...).
                    ode mnie narazie tyle, ale milo bylo sie znow odezwac (dzieki zyaw za pamiec :])
                    • rz2lo Re: studniówka 19.09.06, 16:23
                      wita serdecznie, widzę, że studniówka wywołuje nie małe emocje, więc czas na
                      kilka słów wyjaśnienia, bo jak widać przewodniczący klas nie wszystko
                      prezkazują.
                      po pierwsze: w rzeszowie nie ma na chwile obecną sali na 1000 osób, nie ma
                      także na 500 (11 klas po 40 osób, musimy liczyć, że każdy przyjdzie z osobami
                      towarzyszącymi, 30 osób ze wsiz-u, i ok. 70 nauczycieli) w związku z czym
                      musieliśmy podzielić studniówkę na trzy tury, przykro mi też liczyłem na dwie.
                      inne mozliwości nie przeszły, były jeszcze oferty z zapelu w boguchwale (przy
                      całym szacunku dla właścicieli nie mam pojęcia jak oni tam planowali 500 osób)
                      i jest politechnika, gdzie również byłoby ciasno.
                      po drugie: podział klas był bardzo trudny, bo nie chcieliśmy losować, ani
                      dzielić alfabetycznie więc daliśmy szansę, żeby klasy się samu umówiły. na
                      spotkanie nie przybyły trzy klasy więc one dostały termin niedzielny. w końcu w
                      piątek wydawało nam się, że dogadalismy się, ale jakieś osoby poszły się
                      poskarżyć dyrektorowi (na spotkaniu wszyscy przytaknęli) i on powiedział, że w
                      takim razie zrobi studniówkę zamiast w niedziele to w środe. nie wiedział o tym
                      ani samorząd ani nauczyciele, ani rodzice pomagający w organizacji, ani nowy
                      dwór (czyli tam gdzie robimy). plotka poszła zanim udało nam się ją wyjaśnić.
                      mam nadzieje, że po dzisiejszym spotkaniu nie ma już wątpliwości.
                      po trzecie: w nowym dworze jes nowa sala na ponad trzysta osób i to w niej się
                      będą odbywały studniówki.
                      po czwarte: co do klas wybranych przez przewodniczącego to wyrażał on szczerą
                      chęć studniówki z tymi klasami, ale w końcu i tak ma z innymi, trudno się mówi,
                      każda klasa i każda soba mogła powiedzieć z kim chce się bawić.
                      po piąte uwagi osobiste: bardzo mi przykro, że zlewałem wszystkich,
                      przychodziły na zebrania w 12 osób, zamiast wysyłać same samorządy, w ten
                      sposób każde spotkanie się zamieniało w wielki charmider i jakiekolwiek decyzje
                      były prawie niemożliwe do podjęcia. a co do środowego terminu byłem równie
                      zaskoczony co i wszyscy, a postawa większości osób, które zamiast zapytać od
                      razu wysuwały oskarżenia i krzyczały na mnie, bardzo mnie denerwowały i dopóki
                      nie miałem wszystkich osób w jednym miejscu nie miałem zamiaru mówić niczego.

dziękuję bardzo, przewodniczący

proszę o dalsze komentarze bo jak widac tutaj jest łatwiej wszytsko wyjaśniać.
                      • Gość: Ruudi Re: studniówka IP: 195.245.213.* 19.09.06, 17:25
                        Jako "stary-Młody Gwardzista", czytając wątek dotyczący tegorocznej studniówki
                        muszę zwrócić uwagę na (przynajmniej) dwie sprawy. Po pierwsze- jeśli na
                        spotkanie nie przybyły trzy klasy, to nie miałeś lepszego pomysłu jak
                        decydować za nie? Oczywiście - spodziewam się odpowiedzi typu: "nieobecni nie
                        mają prawa głosu", lub "w nieskończoność nie mogłem czekać, aż się łaskawie
                        wszyscy spotkają w jednym miejscu". Ale jak chciałeś być przewodniczącym, to
                        teraz trzeba działać, rozwiązywać problemy i zażegnywać, a nie wywoływać
                        konflikty. Po drugie: przestań pisać o sobie w trzeciej osobie (ale ładnie
                        wyszło :-)), np. ..."co do klas wybranych przez przewodniczącego to wyrażał on
                        szczera chęć ..."!!! Chłopie - jak przeczytałem Twoje "orędzie" po wyborze na
                        stronie II-go, to się zastanawiałem przez dłuższą chwilę: pisał sam, a może to
                        ktoś np. poprzednik wygłasza mowę powitalną, albo dyrektor tak wprowadza nowego
                        przewodniczącego? Coś w tym "orędziu" było, zdaje się o dobrej zabawie? Tak
                        więc moja rada: nie ma co się obrażać i uzalać jak primadonna, tylko "twardym
                        trza być, nie miętkim"!
                        Jeszcze raz - oficjalnie i głośno umów spotkanie z samorządami klasowym i
                        wytłumaczcie sobie uczciwie - jak czekista czekiście - co Wam leży na
                        wątrobach. Co się da - to jeszcze odkręćcie. I miłej zabawy - bo studniówka to
                        piękna jest rzecz!

P.S. Po ostatnich studniówkach ciekawie rozwinęła się dyskusja! Kto, pamięta
                        heheh ...
                        • rz2lo Re: studniówka 19.09.06, 18:51
                          ale pisanie w trzeciej osobie jest fajne, poczytaj sobie wawrzynca pruskyego
                          genialnie pisze i właśnie w tzreciej osobie, jak dla genialna forma.

• mientusfh Re: studniówka 19.09.06, 21:30
                            rz2lo napisał:

> ale pisanie w trzeciej osobie jest fajne, poczytaj sobie wawrzynca pruskyego
                            > genialnie pisze i właśnie w tzreciej osobie, jak dla genialna forma.
                            >
                            Tak może on genialnie pisze niestety twoje próby literackie z wykożystaniem tej
                            formy raczej nie przyspożą ci zwolenników a raczej raczą sugerować że nie
                            grzeszysz skromnością.
                            Co do studniówki, jako tegoroczny absolwent moge ci powiedzieć jedno może i
                            ludzie nie potrafią sie zebrać w szyscy na zebraniu ale jakoś przez te lata ta
                            sytuacja nie przeszkadzała i nikt nie decydował za nikogo. A sytuacja zawsze sie
                            jakoś wyklarowała, fakt faktem że poziom obu tur zeszłorocznej studniówki był
                            różny ale takie są niestety konsekwencje pewnych wyborów. Ale na obu ludzie
                            świetnie sie bawili przyczym na II tuże nawet troche lepiej.
                            Więc Panie Przewodniczący weź sie w garść i do roboty a nie uzalaj sie jacy to
                            wszyscy niedobrzy i sie uwzieli na bidulkę, jak sie nie da omówić wszystkiego z
                            wszystkimi w jednym czasie to rusz dupe po szkole i porozmawiaj z każdym z
                            samożądem z osobna.
                        • sidhe-e Re: studniówka 19.09.06, 20:43
                          ja pamiętam tę dyskusję i nie myśl, Ruudi, że zapomniałyśmy z bruxsą o sprawie!
                          kiedyś i tak się dowiemy! :P Dziadeczku nasz kochany, mądry z Ciebie chłop :)
                          osobiście uważam, że pisanie o sobie w trzeciej osobie jest przejawem jakiegoś
                          kryzysu osobowości :]
                          • bruxsa Re: studniówka 19.09.06, 23:17
                            Oj boże ale się uśmiałam...
                            Ruudi głowo naszego stada forumowego za tę wypowiedz powinniśmy Ci flaszke
                            postawić, Miętowy pojechałeś jak należy aż mi łzy w oczach stanęły ze
                            śmiechu... Drogi przewodniczący - wyjdz... bo kazdy potrafi być mądry przed
                            monitorem, ale jak widac na posiedzeniach samorządu niebardzo Ci to wychodzi.
                            Zresztą, po co tłumaczysz się na forum..(nie..sorry głupie pytanie - wiadomo że
                            tu łatwiej) badz taki mądry i spokojny przy ludziach, którzy w danej chwili
                            mają Cie słuchać i z którymi masz się dogadać. Co do samokrytyki... brak mi
                            słów, i tak nie dotrze tam gdzie trzeba. Z tego co widze, to ludzie bardzo chcą
                            się dogadać, po to tez piszą tutaj posty i zaczynają dyskusje, macie jeszcze
                            sporo czasu, wiec jak pisali nasi mężczyzni, wez tyłek w troki i działaj a nie
                            udajesz, że temat jest zamkniety wyjaśniając w punkcikach 'dlaczego'. Wydrukuj
                            sobie swoje orędzie forumowe, powiększ i powieś w holu, skoro boisz się
                            rozmawiać z klasami...albo co bardziej pewne, nie umiesz z nimi rozmawiać.

Z pozdrowieniami natchniona tematem 100dniowki - bruxsa.
                            Aha, Ruudi tajemnicza kaszanko... my Cie dorwiemy... dowiemy się ktoś Ty...
                            • Gość: Ruudi Re: studniówka IP: 195.245.213.* 20.09.06, 09:19
                              Taaa, dziękuję Szanownym Przedmówcom i życzę owocnych poszukiwań ;-)! Pisanie o
                              sobie w trzeciej osobie niewatpliwie jest atrakcyjne - trzeba wszak
                              konsekwencji i sprawnego pióra, temat takoż musi być odpowiedni dla formy.
                              Zdaje się, że przew. chce być dziennikarzem w przyszłości, albo nauczycielem -
                              z dotychczasowej treści pism wnoszę, że na razie to jednak troszkę sodówka
                              zaszumiała pod kopułką. Z mojej bytności w 2LO pamiętam dobrze dwójkę
                              przewodniczących(choć przez cztery lata mojej nauki przewinęło się ich w sumie
                              czworo, ale rozpoczynając czwartą klasę przew. ustępował, żeby do matury się
                              sposobić) - bardzo sympatyczni ludzie, dużo się działo i było fajnie. Zgrzytów
                              sobie nie przypominam, bo byli to ludzie komunikatywni i bez grama pozerstwa.
                              Nawet takiego "społecznego" abnegata jak ja potrafili czasem przekonać do
                              współpracy i nie żałuję. Póki, co - strzeliłeś sobie w stopę! Jak jeden z
                              kandtdatów na prezydenta Rzeszowa, co to na młodzeiżowca chcaił się zrobić,
                              heheh ...
    • Gość: Ruudi II LO Rzeszów IP: 195.245.213.* 23.09.06, 13:35
      Drogie Robaczki! Czy pozwolicie (pozowlimy ?), by forum II-go zeszło na plan
      dalszy i dało się wyprzedzić przez jakieś pierdoły polityczne, wątki o d.upie
      maryni itepe? Proszę - zgodnie z założeniem - o opinie na temat obecnej
      kondycji szkoły i jej kadry ( wpisy dot. Sz. P. Mariana P. i jego kultowych
      dresów mile widziane - pozdrawiam Profesorze! ). Bohaterowie Młodej Gwardii -
      stańcie do apelu!!!
      • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 23.09.06, 17:19
        Ruudi, czy mi się zdaje, czy Ty tu robisz apel poległych? :> wiem, że na forum
        martwa cisza, ale to nie znaczy, że wszyscy martwi :)
        3 klasy widocznie ostro pracują nad tematem studniówki, może nawet dogadują się
        z kim trzeba... ale mogliby napisać na czym stanęło jak już stanie :]
        przepowiadam ożywienie na forum w środę po dyskotece absolwentów :) a z tego co
        słyszę, absolwenci będą... oj, będą :)
        • Gość: Ruudi Re: II LO Rzeszów IP: 195.245.213.* 23.09.06, 17:25
          W środę - termin cokolwiek ambiwalentny, czyli po naszemu - nie za halo, ale
          może nawet się wybiorę z małżonką. Tylko na auli ( bo gdzieżby indziej)musi być
          kolorofon i srebrna kula, plus muza typu "Bad" Michała Dżeksona lub :-)
          • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 23.09.06, 18:08
            dyskoteka jest we wtorek :) napisałam, że w środę zwiększy się tylko ruch na
            forum :)
            • Gość: Ruudi Re: II LO Rzeszów IP: 195.245.213.* 23.09.06, 18:13
              Bez różnicy - termin nieco pasztetowy, ale może by tak zaciągnął zewłok i
              spotkał przy okazji kogoś ze starej gwardii!
              • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 23.09.06, 18:33
                Ruudi, nie zastanawiaj sie, tylko wpadnij na godzinke chociaz :D
                • obcaa Re: II LO Rzeszów 23.09.06, 18:38
                  hmm szkoda ze i mnie nie bedzie tam...coz nie dam rady dojechac trzeba by bylo
                  mi juz jakos wyjehac a i tak nie gwarantuje jakosci mego ducha jakbym dotarla
                  do II:) ale mam nadzieje ze pokazecie jak sie weterani II bawia:) a i trzymajcie
                  kciuki za zyawisko ktory w londynie teraz bawi i gdzie nie obylo sie bez przygod
                  dla niego:)

a i wybaczcie moja skladnia...coz francuzi nie maja na mnie dobrego wplywu:)

pozdrawiam z bordeaux!
                  • Gość: alchemik Re: II LO Rzeszów IP: 82.177.97.* 23.09.06, 19:32
                    Uprzejmie donoszę/przypominam, że dyskoteka absolwentów i obecnych uczniów II
                    LO w dniu 26.09.2006 rozpoczyna się o godzinie 18:00, kończy o 22:00
                    [absolwenci klasy IIIi kontynuują zabawę w Piano ;) ], wstęp 3 zł
                    • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 26.09.06, 17:12
                      coś czuję, że naprawdę spora ekipa absolwentów się zjawi...
                      Ruudi, zdecydowałeś się już? ;>
                      • Gość: hrn Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 02:01
                        zmiana dyrektora byla widoczna :] 21:00 :D
                        • Gość: Ruudi Re: II LO Rzeszów IP: 195.245.213.* 29.09.06, 12:00
                          Coś cichutko po "błyskutece"! Czyży taka straszna kicha była?
                          • Gość: funcio Re: II LO Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 12:08
                            hmmm. może i zgadłeś...
                            • Gość: funcio1 Re: II LO Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 12:09
                              taaak
                              • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 29.09.06, 20:18
                                nooo cóóóżżż.... dyskoteka była krótka. byli wychowawcy łapali absolwentów i
                                kazali wypełniać listy kto gdzie studiuje. tańczyć, nawet potańczyłam, tylko
                                mało...
                                a sidhe jutro emigruje więc mnie tu chwile nie bąedzie...
                                pozdrawiam!
                                • bruxsa Re: II LO Rzeszów 29.09.06, 22:47
                                  nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, sidhe stej łit mi! oł plis!
                                  myśmy se 2 baby wiojskie poryczały ino przed chatą sidhe...
                                  no wez nie jedz kurde blaszka!
                                  ale jak przyjedziesz to w sobote...zrobie Ci urodzinki hih;)
                                  kochana moja...wez ze sobą dużo zapalniczek:x....
                        • bruxsa Re: II LO Rzeszów 29.09.06, 22:48
                          hrn tak btw...znowu włosy zapuszczasz?:o ;>
                          • Gość: hrn Re: II LO Rzeszów IP: *.chello.pl 17.10.06, 01:18
                            juz nawet zapuszczone ;]

back to the roots :]
    • Gość: Ruudi Ranking IP: 195.245.213.* 03.10.06, 18:33
      Co jest! Miesiąc nauki minął, a "młodzieżówka" nie ma żadnych obserwacji
      wartych upublicznienia nt. IILO? A starsi - nic o zmianach? Ruchy - kluchy
      leniwe!
      • zyawisko Wieści z układu. 03.10.06, 23:08
        Widzę. że Wy imprezujecie, a ja tu czatuje w kafejce internetowej na zapisy z
        pewnego bardzo ważnego przedmiotu. Mają się pojawić zapisy dziś wieczorem na
        ćwiczenia... a grup mało jest i trzeba czujnym być. Uciekam więc i czuwam. Wróg
        też czuwa. A układ działa...
        • Gość: Mientusfh "Ryszelie" na II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 21:27
          Przygnębiony studiami i widmem bliskiego ich zakończenia w sposób nie dokońca
          przezemie wymażony, zacząłem wspominać II LO, niestety poczółem sie w tym
          momecie jak osoba co ma z 200lat bo II LO które ja pamiętam juz w pewnej części
          nie ma a raczej jest tylko w moich wspomnieniach. Jak bardzo sie wszystko
          zmieniło przekonałem sie na własnej skóże podczas dyskoteki dla absolwentów a
          raczej jej zakończeniu LUDZIE TO NIE SZYMANEK TYLKO MACEK RZĄDZI W II LO, to był
          dla mnie ciężki szok gdy usłyszałem że powodem zakończenia imprezy zwanej
          dyskoteką jest deczja prof. Mackiewicza i dyrektor Szymanek nie może z nią
          polemizować. LUDZIE JA TO DOPIERO TERAZ PISZę BO W CIężKIM SZOKU BYłEM, ZA
          CYPRYSIA TO CYPRYś MóWIł KONIEC A MY żE JESZCZE TROCHę I JAKOś TO BYłO A TERAZ
          NO CO TO JEST...
          • Gość: Ruudi Re: "Ryszelie" na II LO IP: 195.245.213.* 06.10.06, 12:01
            Mackiewicz? Nie znam ... sytuacja, którą opisujesz - jeżeli miała miejsce - to
            rzeczywiście dziwna. To by tłumaczyło dlaczego po "błyskutece" taka cisza na
            łamach. Znaczy się jednak - jak sugerowałem wcześniej - była kicha.
            • sidhe-e Re: "Ryszelie" na II LO 06.10.06, 17:05
              aaa.. no widzicie, zyawisko znów ma rację... to jest układ i to nie byle jaki!
              ja natomiast będę tu bywać sporadycznie bo uczyć się trzeba! [sic!]
              • Gość: ja "Ryszelie" na II LO IP: *.ostnet.pl 06.10.06, 20:21
                coś Wam powiem coś w tym jest, bo Szymanka w szkole nie było podczas tej całej
                dyskoteki, a informacje o jej zakończeniu przekazał właśnie Macka ... dziwne,
                bardzo dziwne..... :>
                • Gość: ja Re: "Ryszelie" na II LO IP: *.ostnet.pl 06.10.06, 20:22
                  przekazał Macek* soory za literówki :]
                  • zyawisko Jak żyjecie? 15.10.06, 11:40
                    Co u Was? Sidhe - jak studia? Mientusfp - to samo. I w ogóle - jak jest? (odpowiedź prawidłowa: nie):D
                    • sidhe-e Re: Jak żyjecie? 16.10.06, 17:01
                      Zyawisko, ja żyję i to całkiem nieźle... a od dziś mam internet :]
                      szczyt burżujstwa, ha?
                      a studia... no faaajne są :)
                      tylko gdzie się podziali uczniowie II LO? hm? ja się pytam!
                      pozdrawiam :)
                      • Gość: Ruudi Re: Jak żyjecie? IP: 195.245.213.* 16.10.06, 17:05
                        No, właśnie?
                      • mientusfh Re: Jak żyjecie? 16.10.06, 22:58
                        sidhe-e napisała:

> Zyawisko, ja żyję i to całkiem nieźle... a od dziś mam internet :]
                        > szczyt burżujstwa, ha?
                        > a studia... no faaajne są :)
                        > tylko gdzie się podziali uczniowie II LO? hm? ja się pytam!
                        > pozdrawiam :)

Odpowiadając na zadane pytanie chciałbym powiedzieć że prawdopodobnie największe
                        zageszczenie uczniów II LO notuje sie na ulicy ks. Jałowego, taksamo jak
                        największe zagęszczenie absolwentów II LO na rynku Rzeszowa w piątki około
                        godzin wieczornych. Co do życia to życie studenta jest co tu dużo mówić ciekawe
                        (conajmniej) i pene atrakcji (ach te kolokwia), ale zawsze w sukurs przychodzi
                        ekonomia (wino po 3.5 PLN) i życie znowu zaczyna nabierać barw.
                    • Gość: hrn Re: Jak żyjecie? IP: *.chello.pl 17.10.06, 01:16
                      no to... nie! ;]

ps: moza by tak jakis kult? :>
                      • zyawisko Kult 18.10.06, 15:09
                        Wlasnie sie mialem pytam hrn, czy sie na Kult wybierasz, bo ja dzis bileta zakupił. Ceni się Kazio, ceni... :P
                        • Gość: obca Re: Kult IP: *.fbx.proxad.net 18.10.06, 21:17
                          ja tez bym poszla poszla ...z dziobaczkiem i ze zyawiksiem i z innymi...ach do
                          czego to doszlo dziobak trafil do naszej forumowej bajki,,,,:)mozesz jej zyawsko
                          przekazac jaka jest wyje...fajna:)

a ja was pozdrawiam z bordeaux nadal, braci II Licealnej tu raczej nie ma
                          ,,,choc widzialam ostatnio 2 meneli (juli--czytaj Żuli:P:P:P:P) polskich na
                          place de la victoire ..hmm wybaczcie ze nie zapytalam czy przypadkiem II nie
                          konczyli, nie odwazylam se ich ambitnej rozmowy przerywac,,,udajac (sic!) francuske!

pozdro!
                          • zyawisko Grzane wino i inne takie prowincjonalne rzeczy... 19.10.06, 09:11
                            Polscy zulikowie na Place de la Victoire?? Pewnie pod tym łukiem spali... ;)
                            Dziobak-Oprawca właśnie wyszła, więc trafi do naszej bajki nieco później... chociaż nie wiem, czy na to zasługuje... :P

A tak poza tym, to żeby wątek drugolicealny jeszcze pociągnąć - wczoraj byliśmy z Dziobakiem w Prowincji Nowej na winie grzanym naturalnie i spotkaliśmy znajomych z II LO - naszych drogich, byłych współlokatorów (nasze drogie, byłe współlokatorstwo?)!! :) I w ogóle bardzo miło było, chociaż zależy, kto komu kibicował :P

Sidhe - jak tam nauka dziwnych języków idzie?

Pozdrawiam wszystkich!! :)
                            • sidhe-e Re: Grzane wino i inne takie prowincjonalne rzecz 23.10.06, 15:52
                              nauka dziwnych języków nawet idzie... gorzej z nauką dziwnych przedmiotów typu
                              poetyka czy funkcjonowanie języka...
                              jutro trzymajcie z mnie kciuki bo mam test ze slovenciny ;)
                              pozdrawiam znad xerówek ;)

Drugolicealiści, obudźcie się! nie wierzę, że macie więcej zajeć niż ja :]
                              • Gość: Ruudi hot news! IP: 195.245.213.* 23.10.06, 16:35
                                Uwierz - mamy! Przynajmniej niektórzy ex-drugolicealiści, czyli na ten przykła
                                ja. Ale fakt - to skandal, hańba i obraza majestatu, żebym osobiście -
                                człowiek, który niemal pamięta z korytarzy szkolnych Poldka Lisa-Kulę - musiał
                                informować o najnowszych nowinkach. Te są, i to nie byle jakie - wjazad na
                                parking (dawniej, normalnie część boiska asfaltowego ) ozdobił piękny,
                                automatyczny, sterowany bez wysiadania z pojazdu szlaban - teraz bez pilota ani
                                rusz. Nie będzie kasztanerka z pobliskiego wuefu i bananowa młodzież, co to od
                                ojców auta podbiera bezkarnie parkować.
                                • sidhe-e Re: hot news! 23.10.06, 17:20
                                  uh co za hot news!
                                  burżujstwo się szerzy jak nic... Ruudi to już szczyt!

a mój apel był skierowany do obecnych uczniów II LO... ja nie wiem co oni
                                  robią... :]
                • Gość: legendarny ziom Re: "Ryszelie" na II LO IP: 81.219.30.* 19.10.06, 10:04
                  no prosze dyskoteka absolwentów a ja i Wajs przegapilismy i niestety nas
                  zabrakło, a byłaby okazja by spotkac sie ze starą ekipą :)

pozdrawiam
                  • Gość: hrn Re: "Ryszelie" na II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 12:13
                    z wrazenia az legendarnego legendarnemu przycielo (bez skojarzen) :]
                    • sidhe-e II LO dziś 02.11.06, 13:17
                      w II LO po staremu... te same korki na schodach, te same tłoki na
                      korytarzach... ale pojawił się niejaki automat z kawą!!!
                      niestety, moja wyprawa do II dzisiaj nie trwała długo, ale może ktoś coś
                      jeszcze tu napisze?
                      • Gość: Ruudi Re: II LO dziś IP: 195.245.213.* 02.11.06, 15:19
                        O, proszę! Wątek wraca - ale oczywiście "starzy" i "weterani" II LO muszą
                        za "młodzież" nadrabiać i chodzić "na wywiady". A gdzież to obecni uczniowie?
                        Kiepsko - gotów jestem pomyśleć, że nabory ostatnimi laty nie były zbyt owocne
                        i narybek nic tylko by w tych książkach siedział, hehe ;-)
                        • Gość: Mientusfh Re: II LO dziś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 17:52
                          Ja wiedziałem że tak będzie...
                          • obcaa Re: II LO dziś 05.11.06, 21:17
                            i ja tez cos slyszalam ze tak bedzie....
                            • sidhe-e Re: II LO dziś 11.11.06, 17:38
                              no i tak jest... :(
                              • Gość: Ewcia :) Re: II LO dziś IP: *.icm.edu.pl 14.11.06, 18:23
                                Boszzzz... to ten temat jeszcze żyje? Byłam jakiś czas temu w drugim, ale raczej zyrkałam, czy gdzieś nie ma mojego tablo (a gdzie tam ;( ) i zauważyłam, że jakoś tak przestronniej się zrobiło. Ale nikogo z kadry nie spotkałam :(
    • Gość: Ruudi II LO Rzeszów IP: 195.245.213.* 19.11.06, 11:47
      Dobra - czas coś napisać, bo od czytania dominujacych ostatnio na
      forum "dyskusji" (nt. wyborów, wyników, układzików i pociotów i itd.) może
      człowiek dostać skrętu kiszek - bynajmniej nie ze śmiechu. Co post - fachowiec:
      jak nie przegrany radny, to sfrusrowany wyborca, ew. wszystkowiedzący
      pseudoerudyta. Czas o czymś przyjemnym napisać - piękną pogodę wszak mamy, a i
      matury próbne - zdaje się - dziatwa ostatnio pisała? Pamiętacie jeszcze swoje
      próbne matury?

P.S. Z rozmysłem pytam ex-drugolicealistów, bo ostatnio na narybek nie ma co
      liczyć!
      • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 25.11.06, 08:08
        a, nasze próbne matury były fajne. tylko postawiły poprzeczkę, której nie udało
        się dosięgnąć na maturze właściwej ;] (no, zależy u kogo :])
        ale już docierają do mnie informacje, że Kordian był w III części Dziadów (o,
        znów się zbliżamy do tego niebezpiecznego tematu w okolicach grudnia, Zyawisko
        zaraz tu napisze "nasz narybek jak lawa..." :])
        nie powiem, co pisali o Werterze bo mi wstyd.
        ps: wybaczcie, jeśli niebawem zacznę mieszać języki ;)
        • Gość: Ruudi Re: II LO Rzeszów IP: 195.245.213.* 25.11.06, 09:45
          Chodzi Ci pewnie o cytaty typu: "...Werter powinien się wziąć w garść, a nie
          zachowywać jak mentalny popapraniec..." !!! Hehe. A czemu to Ty mieszać
          języka? ;-)
          • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 25.11.06, 15:08
            bo intensywnie sztudujem obcy jazyk ;)
            • zyawisko II LO Rzeszów 26.11.06, 10:23
              Jakże dawno mnie nie było tu! Jakże niewiele się tu zmieniło!
              Za to u mnie zmian dużo! Najważniejsza - od kilku dni mam pralkę!! Wiem, wiem... zazdrościcie! Ale jak dodam jeszcze, że jest to wypasiona pralka z opcją suszenia, czyli pralko-suszenia, to z zazdrości pęknie Wam przepona! ;)
              Martwi mnie, że z II LO wieści brak... Nikt z nowych się nie angażuje... co się dzieję z tą szkołą?

Pozdrawiam Was serdecznie znad wystudzonej kawy, spoglądając na zamgloną Nową Hutę!
              • sidhe-e lawa... 27.11.06, 14:36
                obawiam się że podziemna inicjatywa uczniowska na tym forum i wszelkie spiski
                poszły się paść... a może to wynik spisku nowej dyrekcji? uczniowie nie mają
                motywacji, bo nauczyciele już tego forum nie czytają...
                drodzy Drugolicealiści. żeby czytali, muszą mieć co!
                podobno w kadrze były spore przetasowania, jest wielu młodych nauczycieli. czemu
                nic tu o nich nie piszecie? no?!
                ciśnie mi się na klawiaturę pewien epitet, ale wstrzymam się z nim do Świąt.
                może się jakoś zrehabilitujecie? :)
                • Gość: abSolWenT Re: lawa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 13:07
                  10 grudnia i cisza jak makiem zasiał, bida z tym naszym forum
                  • Gość: Mientusfh Re: lawa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:39
                    12 grudnia cisza dalej nie ustaje, nawet wiatru od wschodu nie ma myślę że ktoś
                    chyba zabił albatrosa.
                    • Gość: Ruudi Stara Wiara IP: 195.245.213.* 12.12.06, 18:02
                      Moze to tylko cisza przed burzą. A jutro - na ćwierćwiecze polskiej wersji
                      akcji "generał pinoczet prezentuje" - młodzież IILO, która nawet już kolejek po
                      papier toaletowy i sklepów Pewex-u nie pamięta przygotuje jakąś niespodziankę?
                      Kto wie - może jakiś przewrót pałacowy, albo co?
                      • zyawisko Przewrót 13.12.06, 12:20
                        Jedyny przewrót w II LO może chyba tylko prof. Puszkarewicz zorganizować na auli. Ja się przed wszelkimi przewrotami zawsze za filarami tamtejszymi chowałem. Cóż - duszy rewolucjonisty to ja nie mam.

Swoją drogą, chyba jakaś wojna idzie - Nowa Huta dymi jak rzadko kiedy.
                        • Gość: Mientusfh Re: Przewrót IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:38
                          Indeksy też jakoś teraz niżej niż zwykle latają, chyba coś wisi w powietrzu.
                        • sidhe-e Re: Przewrót 22.12.06, 12:36
                          Zyawisko, śmiem twierdzić, że to nie Nowa Huta tylko elektrociepłownia, która
                          jest po drodze ;)
                          • zyawisko Mój widok z okna. 22.12.06, 16:02
                            Szanowna Sidhe - przez moje krakowskie okno widać zarówno elektrociepłownię jak i Nową Hutę. Widać też dużo innych rzeczy, które świadczą o tym, że kiedyś byliśmy Dziesiątą Światową. Choć prawda jest taka, że ww. okno znajduje się w pokoju moich współlokatorek, a z mojego osobistego okna widać tylko następne okna sąsiedniego bloku. Widok taki zapewniłem sobie dzięki wspaniałemu płynowi do mycia szyb, którego marki nie pamiętam, ale którego bardzo polecam!
                            Z mojego obecnego, podrzeszowskiego okna widać tylko błękitne, przechodzące powoli w granat niebo. Ale to już chyba kiedyś opisywałem

Ze względu na miłą, przedświateczną atmosferę nie powinno się wspominać o rzeczach przykrych, ale jednak nie sposób nie zauważyć, że frekwencja na forum słaba jest. Nowych jak nie było tak nie ma, a starzy jakoś z rzadka się pojawiają. Powinniśmy więc sobie chyba życzyć świateczno-noworocznie lepszego forumowego roku 2007!

A tak z plotek forumowych: Obca wyruszyła dziś rankiem w kierunku ojczyzny naszej, Polski! Nadciąga zatem do nas i może wpadnie na wspaniały pomysł napisania czegokolwiek na forum.

Pozdrawiam Was serdecznie, jeszcze przedświątecznie. :)
    • Gość: Ruudi To co najważniejsze! IP: 212.38.200.* 24.12.06, 00:17
      Zdrowotności i spokojności w Boże Narodzenie, a w Sylwestra niech szampanskoje
      leje się strumieniami dobrej zabawy - forumowiczom z IILO - Ruudi.
      • sidhe-e Re: To co najważniejsze! 24.12.06, 10:18
        dziękuję bardzo. i też życzę wszystkiego, co naprawdę uszczęśliwia. :) i żeby
        nastrój w każdym domu był świąteczny :)
        • zyawisko Re: To co najważniejsze! 24.12.06, 15:01
          Też życzę wszystkim Wszystkiego Dobrego! :)
          • Gość: Mientusfh Re: To co najważniejsze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 15:08
            Ja chciałbym tylko powiedzieć kilka zdań:
            1. Wszystkiego najlepszego
            2. Święta to nie tylko data kiedy jest wolne więc świętujmy
            3. Ludzie nie zmieniajcie się:)
            • sidhe-e Re: To co najważniejsze! 24.12.06, 21:31
              Gość portalu: Mientusfh napisał(a):

> Ja chciałbym tylko powiedzieć kilka zdań:
              > 1. Wszystkiego najlepszego
              > 2. Święta to nie tylko data kiedy jest wolne więc świętujmy
              > 3. Ludzie nie zmieniajcie się:)

drugolicealiści, kórzy nie udzielają się na forum: nie stosować się do punktu 3
              tylko ruszyć łapki i napisać nieczo :)
    • Gość: Robaczki&prezenty! Re: II LO Rzeszów IP: 195.245.213.* 25.12.06, 11:18
      O widzę Robaczki, że Święta nas troszkę zmobilizowały i coś ruszyło na
      forum "wtarowo obszieabrazawatielnowo licjeja" :-) To teraz strzał: co
      dostaliście pod choinkę?
      • Gość: obca Re: II LO Rzeszów IP: 82.160.118.* 25.12.06, 15:13
        czesc Wam!
        nadciagnealm przybylam 2500 km tylko po to by spedzic te sietam z Wami z wami w
        jednym kraju .,,mam nadzieje ze Wy swietujecie dobrze i bawicie sie dobrze..i
        prezencikow tez dostaliscie dobrze,,dodam takze ze jutro wieczorem planuje sie
        pojawic w rzeszowe na piwie wiec czekam na propozycje(tak tak mam nadzieje ze
        potwierdzicie etze ze jestem bardzo rozchwytywana:P)
        pozdrawaim Was
      • Gość: Ruudi Robaczki&prezenty! IP: 212.38.200.* 25.12.06, 19:32
        Oczywiście post pt. "Robaczki&prezenty" jest mojego autorstwa, tylko z
        wrażenia, że dostałem 4 (cztery) pary skarpetek pod choimkę pomyliłem nick z
        tytułem ;-)
        • sidhe-e Re: Robaczki&prezenty! 25.12.06, 21:19
          ha! ja dostałam świeczkę, książkę, zestaw do kąpieli, krem, cień do powiek,
          perfumy i skorowidz ;] (mam liczną rodzinę :] )
          moi drodzy, jak Wam Święta mijają? mam nadzieję, że dobrze :)
    • Gość: Szampanskoje! Re: II LO Rzeszów IP: 212.38.200.* 31.12.06, 18:47
      Szampańskiej zabawy w Sylwestra albo spokoju w tę głośną noc ( w zalezności od
      upodobań ), a w 2007 roku zdrowotności i spokojności życzy Ruudi.
      • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 01.01.07, 11:17
        dziękuję, wzajemnie i dołączam się do życzeń dla pozostałych forumowiczów :) (a
        wiele nas nie zostało...)
        • Gość: Krisek_M Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 15:53
          swoją drogą, ciekawe co przyniesie nam 2007 rok :) ...dokładam się do życzeń,
          wszystkiego dobrego
          • Gość: juzeg Re: II LO Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 20:30
            Rok 2007 Przyniesie nam nowe okna d 2LO, chyba juz sie skonczyly wstawiac, nowa
            elewacje, ogrzewanie i inne rownie ciekawe gratisy. Ponadto przyniesie nam
            jeszcze większą bryndze w szkolnym bufecie, coraz lepszy humor Pana Janka,
            zaostrzenie konkurencji w rankingu popularności historykow Wanat vs. Pizun, nowe
            wygrane prof. Puszkarewicza w STSie, oraz usuniecie łajby Rzeszowiak z zaplecza
            2LO. Poza tym w trakcie lekcji bedzie po szkole sie szlajalo coraz mniej ludzi,
            oraz w ramach programu "Zero Tolerancji" prof. Dziwulski dostanie nowego pendrajwa.
            • Gość: Krisek_M Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 21:36
              Program "Zero Tolerancji" prócz nowego pendrajwa być może przyniesie nam i
              piękne białe habity, w które przebrani zostaną szcowni uczniowie, dla
              podkreślenia wszech panującej cnoty i ogłady, a pewniakiem na 2007 rok bez
              wątpienia są dwa nowe kije do mioteł dla pań sprzątaczek.
              PS> A co tam słychać u Pana Dyrektora ostatnio?
              • Gość: juzeg Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 16:56
                Co wiedzialem, napisalem :)

Nie wydaje mi sie zeby obecny dyrektor chcial wprowadzac jednolite stroje :)
                • Gość: Kris_M Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 18:58
                  Co się właściwie dzieje z całą świtą 2 LO, czyżby zapomnieli o naszym forum, a
                  może komputery wyszły z użycia? :| W każdym razie jakoś o naszym Liceum
                  ostatnio mało się słyszy, to jakaś tendencja spadkowa w sferze medialnej...
                  • Gość: Mientusfh Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 22:29
                    Zmiany, porostu zmiany, tak jak każde imperium tak i medialna świetność II LO
                    musiała kiedyś przeminąć szkoda tylko że jeszcze za czasów gdy wszyscy pamiętają
                    jeszcze te inne lepsze czasy.
                  • Gość: Krisek_M Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 19:00
                    Oj... chyba będzie trzeba za jakiś czas zaangażować jaśniejących abslowentów 2
                    LO oraz danwego dyrektora w celu odnowy/wsparcia i integracji środowiska, bo
                    słabo maluje się obecna przyszłość. Chociaż, zawsze pozostają remonty budynku,
                    tylko co potem jak już nie będzie co remontować ;]
                    • Gość: juzeg Re: II LO Rzeszów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 10:24
                      będzie płacz i zgrzytanie zębów :D
                      • Gość: fufa :D Re: II LO Rzeszów IP: *.krak.tke.pl 14.01.07, 12:45
                        hihh ;) pamięta mnie ktos jeszcze ? :D
                        chwilowo na chwile, z drobnym zapytaniem ;) kolego Krisie M, czy nie jest pan
                        tegorocznym absolwentem jakże cudownej klasy która aż trzykrotnie zmieniała
                        swoich wychowawców ?:D z góry przepraszam za permanentną inwigiację,
                        wtajemniczeni wiedza o co chodzi :P
                        pooozdrawiam ciepło i do szybkiego odczytania ;)
                        • Gość: Krisek_M Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 22:49
                          nie, hem... ja jestem rocznik `86, ale swojego czasu nawet szefowałem razem z
                          Jerzym C. w 2 LO, aż się łezka w oku kręci :)
    • Gość: basia Re: II LO Rzeszów IP: *.rzeszow.mm.pl 14.01.07, 13:31
      dyrektor jest super
      • zyawisko Re: II LO Rzeszów 14.01.07, 17:46
        Rektor jest super!

Witam Was po długiej przerwie. Po długiej przerwie krótki post. Krótki post o wszystkim. O wszystkim chciałbym napisać, ale nie mogę. Nie mogę się zabrać do nauki. Zabrać do nauki się muszę. Się muszę z Wami pożegnać.

Żegnać.
        • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 15.01.07, 13:53
          Rektor jest super, Dyrektor i Wicedyrektor IFS też są super!
          Zyawisko, mam ten sam problem... jak trzeba się zabrać do nauki, zawsze znajduje
          się miliony innych ciekawych rzeczy do zrobienia. i, w przeciwieństwie do nauki,
          tych rzeczy nie odkłada się na później :>

btw, jak tam studniówki drugolicealne? były? będą? nie będzie? swego czasu była
          tu na ten temat ostra dyskusja, może by tak ktoś napisał, jak się to skończyło?

tyle. wracam do nauki. tak jakby...
          • Gość: Ruudi Re: II LO Rzeszów IP: 212.38.200.* 16.01.07, 10:19
            Studniówki oczywiście będą. Z tego co mi wiadomo - a wiadomo, że raczej mi
            wiadomo, niż nie wiadomo ;-) - będą w trzech turach, w Nowym Dworze, w Świlczy.
            Bo, ( jak wiadomo ) Hotel Rzeszów oferuje już tylko pokoje z klimatyzacją
            całodobową ( okna 170 PLN sztuka jeszcze do nabycia ) i restaurację bez obsługi
            i cateringu - toaleta gratos, ale bez wody i papieru.
            • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 16.01.07, 11:13
              ha! a w Świlczy nawet fajnie tylko ciasno. wiem coś o tym, bo byłam tam na
              weselu na 210 osób... ciekawa jestem jak bedzie tam wyglądał polonez :]
    • Gość: oiiio Re: II LO Rzeszów IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 15.01.07, 13:45
      uiououio
      • Gość: Krisek_M Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 16:57
        a ja w piątek miałem możność prowadzenia zajeć w 2LO w klasie I c i d (temat:
        prawo rodzinne), ale jak dla mnie to cała szkoła i sami ludzie w niej mało się
        zmienili, żeby nie powiecieć w ogóle i się bardzo cieszę... tylko forum nadal w
        uśpieniu, ahaaaaaaa i jeszcze jedna akcja będzie, która mnie osobiście bardzo
        cieszy, 2LO wyda tomik poezji z wierszami obecnych uczniów i absolwentów, ale
        więcej info. ma się ukazać na stronie liceum za jakiś czas :)
        • Gość: novy Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 23:17
          no a za nas sie wreszcie wzieli. Leszek nas uczy poloneza:) jak bym nie zobaczyl
          nigdy bym nie uwierzyl ze potrafi coś lepszego niz wymyki. dobry jest. jeszcze
          (nie daj Boże) sie przy nim czego nauczymy:)
          zeby mi tak jeszcze panne znalazl...
          • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 27.01.07, 19:24
            no uczcie się, uczcie. przyda się. i tak na studniówce nie zrobicie takiego
            układu jak na próbach. ale ćwiczcie. ;)
            • Gość: xxx Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 20:55
              niestety ta szkola schodzi na psy. z pewnoscia ma dobre klasy humanistyczne,
              moze i biol-chem, angielski na dobrym poziomie, ale przedmioty scisle to w tym
              lo porazka, niestety brakuje tu nauczycieli, ktorzy poprostu potrafia uczyc.
              wystarczy tu podac przyklady fiz matmy czy informatyki. Na cala szkola liczaca
              1400 osob jest moze jeden dobry fizyk, dobra matematyczka i tyle, reszta to
              porazka. pozdrawiam i oby dyr. szymanek potrafil skierowac 2lo na dobry tor. Bo
              jak narazie to niestety w tym lo patrza tylko na ilosc, nie na jakosc.
              • Gość: obcaa Re: II LO Rzeszów IP: *.fbx.proxad.net 03.02.07, 19:24
                oj poszloby sie poloneza zatanczyc:) atak patrzac od czasu do czasu na
                wypowiedzi kolegi Ruudiego to uwazam ze ma stanowczo za duzo inf:)

pozdro nadal z dalekiej FR!
                • Gość: Krisek_M Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 22:56
                  2 LO i tak jest zawsze the best of the best from the best i koniec ;)
                  • Gość: novy Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 14:32
                    no z tym polonezem tona pewno bedzie parodia. nic nam nie idzie, a jak jeszcze
                    dojdzie towarzystwo to beda niezle cudawianki:)
                    ale my tu mamy wiekszy problem. Romek wydal jakies specjalne rozporzadzenia i
                    teraz czepiają sie alkoholu jak nigdy:/ maja sprawdzac nawet rodzicow i
                    nauczycieli, ale jakbysmi x Kopciowi rzucili pod sutanne to moze by cos przemycił;)
                    a wy jak przemycaliscie?
                    • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 04.02.07, 15:43
                      TAKIE informacje mamy przekazywać na forum? za darmo?! patenty opracowywane
                      tygodniami? ;>
                      ja bym sie jakoś szczególnie nie przejmowała, Romek siedzi w Wawie i na
                      studniówce go nie będzie (bo jakby się na jakiejś pokazał, to by nie wyszedł o
                      własnych siłach ;] ) więc spokojnie drodzy drugolicealiści, zawsze się da coś
                      zrobić :)

a co do tego, że "II LO schodzi na psy". nie wiem, czy całe II LO, ale
                      aktywności społecznej na forum coś brakuje...
                      • Gość: ela Re: II LO Rzeszów IP: *.rzeszow.mm.pl 05.02.07, 21:43
                        napiszcie coś śmiesznrgo o nauczycielach,anegdoty itp.
                    • Gość: Ruudi Re: II LO Rzeszów IP: 212.38.200.* 06.02.07, 15:33
                      Ja przemyciłem odpowiednio wcześniej - ukryłem w bardzo dobrym miejscu. Ale nie
                      ujawniam szczegółow, bo miałem wspólników, którzy wciąż pracują w II LO,
                      hehe ...
                • Gość: Ruudi Re: II LO Rzeszów IP: 212.38.200.* 06.02.07, 15:31
                  Co to znaczy "stanowczo za dużo informacji"? :-)
                  • Gość: Krisek_M Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 23:43
                    ;)
                    • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 11.02.07, 10:32
                      no, Ruudi jesteś z nas wszystkich najlepiej poinformowany, to fakt. jako jedyny
                      masz szansę wniknąć w struktury II LO tak szczegółowo.. ale spokojnie. może
                      zorganizujemy jakiś napad teraz jak są ferie. postraszymy maturzystów i w ogóle.. ;)
                      • Gość: Ruudi Re: II LO Rzeszów IP: 212.38.200.* 11.02.07, 12:47
                        Wniknąć w struktury? Nic, to - Moc jest ze mną!Mma kreta w: II LO, kuratorium,
                        Polskim Związku Chodowców Kanarków i Ptaków Egzotycznych, oddziałach Ruch-u w
                        całej Polsce i redakcji Faktu! Ot, co!
                        • Gość: Dario Re: II LO Rzeszów IP: 82.177.98.* 12.02.07, 16:56
                          No i 1 tura studniowki minela. Dzisiaj druga tura sie bedzie bawic.
                          Co do lokalu to hmmm, powiem tak, fajny to on moze jest ale na jakis bankiecik
                          albo spotkanie towarzyskie do 100 osob. A nas tam bylo prawie 350 !
                          Straszna ciasnota jesli chodzi o tanczenie. Jedzenia tez za duzo nie bylo, ale
                          w gruncie rzeczy smaczne bylo, zwlaszcza o 5 nad ranem :D
                          Swietna orkiestra "Stellaris". Bardzo fajnie grali, a jaka maja wokalistke to
                          mmmhhhmmmm :P Polonez oczywiscie nie wyszedl bo nie mial prawa wyjsc
                          jak "parkiet" mial wymiary 20x4 :/ No i szkoda ze sie szybko skonczylo.
                          Orkiestra sie zwinela o 3:05, a Dj o 4:40. A co do wnoszenia wodki to na
                          poczatku padl na nas blady strach, bo sprawdzali jak na stadionach
                          pilkarskich :P Ale na koncu i tak pod stolami sie walaly puste butelki, ze
                          mozna sie bylo o nie zabic :D Pozdrawiam i czekam na relacje z pozostalych
                          tur :)
                          • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 12.02.07, 19:25
                            dziękujemy za relację, prosimy o następne :)
                            • Gość: novy Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 11:51
                              no to ja wreszcie dopadlem kopmuter po studniowce. wtorek caly przespalem i nie
                              moglem sie zebrac zeby cos napisac. co do alkoholu to fakt, kontrola kontrolą, a
                              pod stolem samo szklo:)
                              Z tym parkietem to rzeczywiscie w hu** sobie polecieli. ale reszta byla pikna:)
                              ale co prof Pizun przyszalal.... jakze on sie zgrabnie porusza :D tylko
                              sszkzoda ze tak wczesnie skonczyli:( jak by nie bylo to mialo byc do rana a tu o
                              4.30 nas wygonili . Ale nic to za rok bedzie druga:D
                              • Gość: novy Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 22:34
                                no dobra moze troche przesadzilem. Fajnie bylo. nie obrazajcie sie tak od razu,
                                piszcie cus..
                                • sidhe-e II LO Rzeszów 19.02.07, 16:38
                                  ale co my mamy pisać? do II LO już nie chodzimy, ale ciągniemy ten wątek, żeby
                                  wiedzieć co się dzieje. to Ty powiedz swoim kolegom, żeby coś tu pisali,
                                  obgadujcie nauczycieli, komentujcie wydarzenia bieżące, wykrywajcie spiski,
                                  cokolwiek. po to powstało to forum. jeśli będziemy w stanie, dorzucimy swoje
                                  trzy grosze, ale z założenia jest to forum uczniów II LO a my jesteśmy już
                                  absolwentami.
                                  pozdrawiam z nadzieją :)
                                  • Gość: novy Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 00:26
                                    Toć ja im mowie, ale to jest szkola indywidualistów - nikt mnie nie słucha.
                                    trzeba jakas reklame zrobic;) Szymanka namowic zeby wszystkim przypominal przez
                                    radiowezel:) albo strzelic jakis link na strone szkoly to moze chociaz nowi
                                    zagladną.
                                    Ja jestem juz stary i tez dlugo nie popisze. za pare miesiecy tez bede tu
                                    zaglądal tylko po to zeby sprawdzic co sie dzieje w mojej starej dobrej szkole
                                    ;( [qrde jak o tym mysle to sie lezka w oku kreci...]
                                    • Gość: Ruudi Re: II LO Rzeszów IP: 195.245.213.* 20.02.07, 13:25
                                      Dobra Novy - mówisz tym drugolicealistom, którzy są tego warci tak: " kto nie
                                      pisze na forum, nie plotkuje i nie ocenia w rankingu nauczycieli- ten
                                      kapuśniak!", hehe i potem drukujemy oficjalnie listę "kapuśniaków" z imienia,
                                      nazwiska i klasy ;-)
    • Gość: Ruudi Re: II LO Rzeszów IP: 212.38.200.* 20.02.07, 23:51
      899
      • Gość: Ruudi Re: II LO Rzeszów IP: 212.38.200.* 21.02.07, 00:05
        i dziewińćset postów - przynajmniej jeszcze liczbą postów temu forum stoi ;-)
        (pisownia oryg.)
        • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 21.02.07, 10:21
          Ruudi, Ty poczwaro! to ja chciałam napisać 900-go posta! ;)
          a i miałam cichą nadzieję, że na tę okazję i Zyawisko się przebudzi, ale on coś
          miał problemy z naszym forum ostatnio... obraził się czy coś... :)
          pozdrawiam z nową setką.
          teraz do 1000!
          • zyawisko Kartka z pozdrowieniami! 23.02.07, 19:30
            Dzień dobry wieczór!

W końcu udało mi się zalogować i dojść do panelu pisania posta! Hurra i te sprawy! W domu mojem internet jakiś powolnym jest i problemy z postopisarstwem miałem. Koniec tłumaczeń, czas pisać!
            Widzę, że postów trochę się tu natłukło, a i nową krew dostrzegam - brawo! Dostrzegam też drochę starej krwi i Krisa M. pozdrawiam w tym miejscu, podobnie jak juzga! I Ruudiego też, choć go osobiście nie znam i nie wiem, że w realu jest Panem Jankiem (z którym to ostatnio był nawet wywiad w szkolnej gazetce! - czytam, czytam, prenumerata nawet do Krakowa dochodzi!). Sidhe też pozdrawiam! i Obcą, którą ciągle gdzieś daleko jest. W ten oto sposób powróciliśmy do słynnej forumowej tradycji wzajemnych pozdrowień. Brakuje jeszcze tylko hrna i Legendarnego Zioma. No i może Jerzego C., który by się do nas zakradał i udawał, że do nasze forum nie obchodzi. A obchodziło go bardzo!! :P Wiemy my o tym z różnych źródeł. :)
            Ja tymczasem sesję skończyłem, następną prawie już zaczynam, więc będzie ciekawie. Nawet nie chcę myśleć, co mnie czeka.
            A ciekawe co u Was? Temat studniówek się przewijał jakiś czas temu. Pamiętam ja swoją studniówkę, na której to podarły mi się spodnie w dość hmm... niezbyt najszczęśliwszym miejscu. Ale akcja skończyła się dobrze, operacja "Igła-Nitka" została brawurowo przeprowadzona i studniówkę dało się kontynuować.
            Na wspomnienia mi się zebrało eh. Ale koniec tego, bo robota na mię czeka, czasu mało, a zaległości wiele.

Tradycyjnie pozdrawiam wszystkich! :)
            • sidhe-e Re: Kartka z pozdrowieniami! 24.02.07, 23:53
              Zyawisku dziękuję za pozdrowienia. tylko jakim cudem do mnie nie dociera
              prenumerata gazetki? hę? no ja się pytam? ;)
              u mnie też sesja się skończyła, teraz niestety kończą się i ferie... chlip!
              ja wspominać nie będę, ale na jeszcze jedną studniówkę by się poszło... :)
              a skoro ferie się kończą także naszym drugolicealistom, liczę na zwiększoną
              aktywność na forum. ;>
              • Gość: obca Re: Kartka z pozdrowieniami! IP: *.fbx.proxad.net 27.02.07, 11:24
                ach zyawisko jak powialo wiekiem z Twoich pozdrowien, co du Ruuudiego wiedzialam
                ze ma jakies koneksje z panem jankiem ale zeby byl Panem Jankiem???? czy to info
                sprawdzone???
                pozdrawiam Was bardzo wakacyjnie, sidhe szczegolnie, bo mi zrobili tydzien
                wolnego wkoncu tu!!!!
                biz
                • sidhe-e Re: Kartka z pozdrowieniami! 27.02.07, 19:35
                  och, jak mi miło... Obca, dziękuję i życzę udanego wolnego :)
                  • Gość: Mientusfh Re: Kartka z pozdrowieniami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 21:03
                    Ja też dziękuję za życzenia, tak już na zapas jakby ktoś kiedyś sobie o mnie
                    przypomniał. I chciałbym powiedzieć też że zaliczyłem sesję na naszej
                    Rzeszowskiej Politechnice, na kierunku już choćby z nazwy odlotowym:)
                    • sidhe-e Wiosna! :) 07.03.07, 19:28
                      Mientusfhowi gratulujemy. myślę, że wszyscyśmy już po sesji. tymczasem do
                      Krakowa zawitała wiosna :) już kwitną krokusy na plantach, wykładowcom nie chce
                      się prowadzić zajęć, a słonko grzeje tak mocno, że można się opalać pod nosem
                      Adasia ;) tylko że wtedy staje się człowiek obiektem fotograficznym :]
                      ninejszym pozdrawiam wiosennie i zapytuję jak się ma wiosna w II LO? :)
                      • Gość: Dario Re: Wiosna! :) IP: 82.177.98.* 11.03.07, 20:43
                        Wiosna sie owszem i w 2 Lo pokazala, a zauwazyc to mozemy po tym ze podczas
                        przerw ludzie coraz tlumniej wylaza na boisko szkolne, co leniwi palacze
                        przestali palic w kiblach i wychodza na polko, takze wiosne czus pelna
                        piersia :P
            • Gość: hrn Re: Kartka z pozdrowieniami! IP: *.chello.pl 08.03.07, 01:33
              a pozdrawiaaaam, pozdrawiaaaam kolezanke Zyawisko, ciezka nocka byla, nie? :>

to by było na tyle. na zdrowie ;]
              • Gość: obcaa brak zyczen IP: *.fbx.proxad.net 08.03.07, 16:15
                szanowni wspoltowarzysze!!!

rozumiem ze we francji zapomniano o dniu kobiet ale zeby i Wy????

skandal skandal!!!!

Sidhe uwazam ze trzeba jakies sankcje wprowadzic!
                • Gość: Ruudi Życzenia!!! IP: 195.245.213.* 08.03.07, 16:54
                  Dobra,dobra jeszcze sie dzień nie skonczył, tak więc: wszystkiego najlepszego z
                  okazji Międzynarodowego Dnia Kobiet dla wszystkich forumowiczek, uczennic
                  absolwentek, no i oczywiscie pięknięszej części "ciała pedagogicznego"!
                  P.S. Chłopacy! Jeszcze niespełna 7 ( od tej pory licząc )godzin i my-samce
                  możemy się przestać sztucznie uśmiechać, hehe.

P.S. Lekko nadłamany goździk, rajstopy i siatka pomarańczy bądź cytryn. Do tego
                  leekko zawiany mąż - 8 marca made in PRL ;-)
                  • zyawisko Życzenia!!! 08.03.07, 20:39
                    Też nadrabiam zaległości! Wszystkiego dobrego naszym forumowym kobietom i hrnowi!! :)
                    Obca, mam w swym pokoju przygotowane kwiatostany dla naszych współlokatorek, w tym dla Dziobaka. Ciekawe, jak zareaguje na trzy śliczne tulipany? Dziś była na Manifie krakowskiej, własnie pod ręką mam ulotkę NOPu - 8 Marca - DZIEŃ BABO-CHŁOPA! FEMINISTKI NA TRAKTORY!!! Dla nich mamy baty, a dla kobiet kwiaty!

No to tyle na dziś!
                    Pozdrawiam!
                    • sidhe-e Re: Życzenia!!! 11.03.07, 20:55
                      ja za życzenia pięknie dziękuję. a długo mnie tu nie było, bo wybyłam na
                      Slovensko :) wyobraźcie sobie, że tam jeszcze 1,5m śniegu leży! także
                      pojeździłam na nartach i nawet sie opaliłam :]
                      pozdrawiam słonecznie!
                      • Gość: obcaa Re: Życzenia!!! IP: *.fbx.proxad.net 12.03.07, 11:56
                        i ja dziekuje za zyczenia!
                        sidhe opalona a ja po prostu czerwona tez sie na nartowanie w pireneje wybralam...
                        zyawisko czekam na relacje szersze z manify !!

a tu wiosna!!!!
                        • Gość: Mientusfh Re: Życzenia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 13:21
                          Wszystkim narciarzom już dziękujemy, teraz czas szybowników sie zaczął!
                          • sidhe-e ..... 16.03.07, 13:55
                            poszybowaliście gdzieś daleko od forum...
                            jak tam wiosna w II LO? szykujecie coś na środę?
                            bo my szykujemy topienie marzanny w Wiśle :) tylko jeszcze nie wiemy kto tą
                            Marzanną będzie... ;]
                            • Gość: Dario Re: ..... IP: 82.177.98.* 16.03.07, 15:45
                              W srode planowany jest turniej siatkarski o puchar Dyrektora 2 LO.
                              No i kabaret przedstawi kilka skeczy :P
                              • sidhe-e Re: ..... 16.03.07, 16:30
                                i nic poza tym? w tamtym roku było wesoło jak Ekipa Pana Janka kursowała po
                                szkole ;]
                                • zyawisko Re: ..... 22.03.07, 18:07
                                  A jakieś 3 lata temu cieeeepło było... :D Ciekawe, czy ktoś jeszcze z ekipy z niebieskiego żuka tu zagląda i to pamięta? :D
                                  • Gość: emelda Re: ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 17:25
                                    No było ciepło, było... EZNŻ chyba juz nie istnieje...
                                    • Gość: legendarny ziom Re: ..... IP: 217.153.105.* 07.04.07, 22:42
                                      EZNŻ wiecznie żywe, heh, pozdrawiam
                                  • Gość: hrn Re: ..... IP: *.chello.pl 03.07.07, 22:57
                                    EZNŻ wiecznie zywa!!! :] a przynajmniej jej tzn trzon. no.
                                    boszzz, cieeeeplo jest, a ja mam egz za 37 godzin :|
                                    • Gość: hrn Re: ..... IP: *.chello.pl 03.07.07, 22:58
                                      tzw trzon, sorry :]

juz mi sie od stabilnosci ukladow dyskretnych w glowie pierdzieli :|
    • Gość: gimnazjalista Re: II LO Rzeszów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 21:23
      ile pkt. trzeba miec, zeby sie dostac do 9Lo????
      i jakie klasy sa planowane w roku szkolnym 2007/2008??
      i dlaczego warto wybrac akurat ta szkole????
      • Gość: obcaa Re: II LO Rzeszów IP: *.fbx.proxad.net 23.03.07, 10:02
        9LO to jakas pomylka wielka!!!!!!

a niebieski zuk,,, coz mnie juz tam nei bylo ale identyfikowalam sie
        identyfikowalam ...(jakie to trudne slowo:D)
      • sidhe-e Re: II LO Rzeszów 23.03.07, 10:03
        a do jakiego gimnazjum trzeba chodzić, żeby nie wiedzieć, że "II" znaczy 2? my
        nie posiadamy informacji na temat IX LO
        • xxxkarolaxxx II LO 03.04.07, 14:04
          Potrzebuje paru informacji na temat 2 lo, mam problem z wyborem szkoły :/ więc
          możecie mi coś doradzić ;)
          • Gość: klz Re: II LO IP: *.rzeszow.mm.pl 03.04.07, 22:39
            Skończyłem je i polecam :D za klimat, za szatnie ;) , za Pana Janka ;)
            pozdrawiam !:)
          • Gość: PP Re: II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 18:01
            Jeżeli jesteś przygotowana na wysoki poziom nauczania to II LO jest dla Ciebie.
            Nie wyobrażam sobie, że mógłbym chodzić gdzieś indziej. To świetne liceum, do
            którego chętnie bym po latach wrócił. Ma tylko jedną wadę, trwa zbyt krótko :-)
            W moim przypadku ta przyjemność się skończyła 2 wiosny temu :-(
            • Gość: Mientusfh Re: II LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 18:37
              Co do tego wysokiego poziomu nauczania to mam dwie rzeczy do dodania, naprawdę
              II LO trzyma poziom, w odróżnieniu do innych szkół nie jest to poziom uzyskiwany
              przez katorżniczą pracę uczniów pod okiem katów z pokoju nauczycielskiego.
              • Gość: PP Re: II LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 19:52
                Święte słowa!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka