Dodaj do ulubionych

Chcę otworzyć sklep

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 16:05
Nie ukrywam ,że wątek ten jest badaniem rynku.Chciałbym na którymś z dużych
osiedli w Rzeszowie otworzyc sklep spozywczy,ale tylko z zywnością OGÓLNIE
MÓWIĄC BEZ CHEMII,
Np nie mozna byłoby tam kupic takiego zwykłego chleba ze spulchniaczmi,czy
wędliny z chemia.Tylko naturalne produkty.Zadnych zup w torebkach czy...piwa
w puszkach
Przykład:kiełbasa lisiecka przyrządzana z kawałków szynki i polędwicy w
naturalnym jelicie i na soli kuchennej ..bez ulepszaczy..no i wiele innych
smakołyków.
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: Chcę otworzyć sklep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 16:22
      to muszą być droższe produkty, nie wiem czy znajdziesz wielu nabywcow.
      • Gość: anna Re: Chcę otworzyć sklep IP: *.rzeszow.mm.pl 15.03.06, 16:33
        Cześć na pewno jest droższa , ale nie wszystkie. Kwestia chęci i dotarcia do
        fajnych produktów . Taki Kamis w swoich mieszankach dosypuje glutaminian sodu,
        który polepsza smak, w niższej cenie masz przyprawę Darów Natury skomponowaną z
        kilkunastu (!) przypraw.
        Nie cena jest przeszkodą. Często świadomosć ludzi ukształtowana przez reklamy.
        Ludzie przepłacaja kupując Tchibo, Jacobsy i Liptony , które niestety na polski
        rynek wypuszczane są jako "śmieci"(kiedyś nawet koncern przyznał się do tego,ze
        w zwiazku z tym, że Polacy nie znają się na kawie i herbacie dostajemy zmiotki:)
        • Gość: asd Re: Chcę otworzyć sklep IP: *.netcontrol.pl 15.03.06, 17:21
          dokladnie
          • junior.senior Re: Chcę otworzyć sklep 15.03.06, 17:22
            Wyjatkowo zgadzam sie :)
    • Gość: anna Re: Chcę otworzyć sklep IP: *.rzeszow.mm.pl 15.03.06, 16:23
      Pomysł świetny tylko obawiam się czy w naszym mieście to wypali.
      Do pomysłów dorzucam jeszcze fajne przyprawy bez glutaminianu sodu firmy Dary
      natury z Podlasia. Rewelacja, ale kto "przeżarty" vegetą i polepszaczami smaku
      temu smakuje tylko to, co sztuczne.
      I jeśli chodzi o chleb to może tez nie tylko 2 kg tylko jakiś mniejszy:)
      Twaróg od regionalnych producentów, wędliny też. Z warzyw sezonowe, a w zimie
      mrożonki i kiszone.
      Polecam może Baranówke 4 , duzo ludzi chodzi do Championa i Fraca więc moze i o
      ten sklep zahaczą i ja bede mieć blisko:)
    • junior.senior Re: Chcę otworzyć sklep 15.03.06, 16:25
      Ja bym chetnie odwiedzal :)
      • Gość: badacz rynku Re: Chcę otworzyć sklep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 16:39
        Cena musi byc większa to zrozumiałe,a i na zyski na początku nie liczę.
        Ale sam mam dość tych świństw,które nam pakują do jedzenia,że postanowiłem
        spróbować.Czekam na dalsze opinie.W sklepie byłoby jak najwięcej produktów
        nieprzetworzonych,czyli najzdrowszych np świeża maślanka ,czy zsiadłe mleko czy
        pomidory ...prosto z krzaka
        • Gość: Felicjan Dulski Re: Chcę otworzyć sklep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 17:20
          napisz biznes plan i odwiedź www.b4.org.pl projekty są dla chetnych
          zakładajacych własny biznes!
          • Gość: res Re: Chcę otworzyć sklep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 17:29
            Moze ktores z nowych osiedli Wzgorza Staroniowskie czy cale os. Kotuli czy jak
            sie tam nazywa, pewnie konkurencji wielkiej nie ma tam, a i rodziny mlode wiec
            wkrotce z dziecmi beda sie krecic, a wiadomo ze jak małe dziecko to i zdrowe
            produkty musi jesc.
        • Gość: anna Re: Chcę otworzyć sklep IP: *.rzeszow.mm.pl 15.03.06, 18:06
          Pomysł bardzo ambitny, ale ja proponowałabym umiarkowanie, a nie ortodoksje
          przynajmniej na razie:) Czyli zlokalizowanie dobrych regionalnych dostawców
          pieczywa, nabiału, mięsa , wędlin.
          Do tego oleje roslinne (mało kto wie, że przeklinany rzepakowy tłoczony na
          zimno jest zdrowszy od oliwy z oliwek). Z tym zsiadłym mlekiem to juz mnie
          zastrzeliłeś:) Żądam otwarcia sklepu na Baranówce 4, chcę mieć zsiadłe mleko
          do młodych ziemniaków:)
        • Gość: Guest Re: Chcę otworzyć sklep IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 16.03.06, 02:05
          Pomysł dobry - ja chętnie, tylko ilu takich będzie...., ale badaj dalej :)
          Powodzenia.
    • Gość: ściema Re: Chcę otworzyć sklep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 19:08
      Jaką ja, jako klient bedę miał gwarancję, ze produkty te sa zdrową zywnością bo
      jestem pewny że to bedzie ściema. Na targu jak kupuje kartofle to każdy
      zapytany przeze mnie "jakie ma pan ziemniaki"? odpowiada "bryza" hehe..a bryzy
      juz dawno nie ma albo się skundliła. To samo może być z pomidorami "prosto z
      krzaka" albo "bez nawozu i pryskania" a wiadomo że bez pryskania nic sie nie
      urodzi a jabłko bez pryskania to musi byc rbaczywe. W głebokim PRL, starsi
      pamietaja guguły jabłka- nakrapiane, z robakami - to byly ekologiczne.Dzisiaj
      takiego jabłka nikt nie kupi, w Ameryce, slyszałem tak.
      • Gość: anna Re: Chcę otworzyć sklep IP: *.rzeszow.mm.pl 15.03.06, 19:18
        Dużo racji w tym co piszesz dlatego proponowałam autorowi wątku umiarkowanie a
        nie ortodoksję:)
        • Gość: badacz rynku Re: Chcę otworzyć sklep IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 11:19
          To czy ziemniaki bedą pryskane czy nie i jak to udowodnię to jest
          mój .....pomysł marketingowy,że się tak wyraże -na pewno bedą miały odpowiednie
          certyfikaty.
          A jezeli chodzi o zsiadłe mleko to chcę żeby to był hit-tylko niestety będzie
          to produkt na zamówienie choć niekoniecznie drogi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka