Dodaj do ulubionych

Betonowy Wisłok

IP: 217.153.102.* 20.12.02, 10:24
W latach siedemdziesiątych obudowano Wisłok betonowymi płytami. Funkcjonalne
to może jest ale według mnie brzydkie. Na szczęście przez lata betony pokryły
się dziką roślinnością i brzegi odzyskały ładny wygląd. Jednak ostatnio
rozpoczęto czyszczenie brzegów i na wierzch wychądzą stare betony. Czy wam
się to podoba ? Mnie nie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marakesz Re: Betonowy Wisłok IP: *.man.rsk.pl 20.12.02, 21:28
      zgadza sie cos takiego robia ,ale tylko kolo nowego mostu
      i tu sie zgadzam ,ze brzegi musza byc uporzadkowane i zadbane
      • Gość: lm Re: Betonowy Wisłok IP: 217.153.102.* 21.12.02, 16:21
        Jeśli tylko w pobliżu mostu to mnie też nie przeszkadza. Ja widziałem prace
        koło mostu na ul.Piłsudskiego
        • Gość: marakesz Re: Betonowy Wisłok IP: *.man.rsk.pl 21.12.02, 17:29
          rzeczywiscie tez widzialem ,ze jest tam cos rozkopane ...wydaje mi sie ,ze
          prowadzone sa tam jakies prace "ziemne" (nie mam pojecia jakas rura czy co...)

w kazdym razie chcialbym zaznaczyc ,ze jestem daleki od pogladow radykalnych
          ekologow ,ale jestem absolutnie przeciwny wycinaniu starcy drzew rosnacych na
          terenie miasta Rzeszowa .

za duzo zieleni przepadlo w ostatnich latach ,a w zamian nie zorganizowano ,nie
          posadzono niczego nowego - bardzo mi sie to nie podoba i wierze ,ze ten
          proces "betonowania" Rzeszowa nie bedzie postepowal dalej (przynajmniej nioe
          kosztem przyrody)

ps.
          brzegi od nowego mostu po zapore maja byc w najblizszym czasie czyszczone ,gdyz
          ma byc tam stworzone cos na ksztalt bulwarow .
          • Gość: slavres Re: Betonowy Wisłok IP: *.szel-sat.com.pl 21.12.02, 21:17
            A ja uważam, że nareszcie uporządkują taj zaniedbane tereny wzdłóż Wisłoka od
            zapory po Most Lwowski... Brzegi te były zarośnięte chwastami i to szpeciło.
            teraz przynajmniej bezie wyglądać to jakoś. Zgadzam się że beton nie jest
            najlepszy, ładniej byłoby na zielono, ale nie ma pieniędzy na takie utrzymanie.
            Według mnie może być.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka