Dodaj do ulubionych

WSIZ -co sądzicie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 19:17
jakie sa wsze opinie na temat tej własnie uczelni? jesli ktos tam studiował
lub studiuje prosze o opinie. jaki tam jest poziom , wykładowcy i ogólnie
atmosfera. Czekam na szczere odpowiedzi. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: res Re: WSIZ -co sądzicie? IP: 82.177.98.* 27.08.06, 19:24
      WSIiZ----> o ta ci chodzi
    • Gość: maniek Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 19:52
      bardzo dobra szkoła, już na 4 roku zostaje się członkiem zarządu Orlenu, a jak ci nie wyjdzie w Orlenie, to masz zapewnioną karierę w każdej firmnie w Warszawie, kiedyś jedna blondynka z wsizu o tym tutaj pisała ;):P
      • Gość: res Re: WSIZ -co sądzicie? IP: 82.177.98.* 27.08.06, 20:32
        uczelnia jak kazda inna chcesz to sie czegos nauczysz nie chcesz to sie nie
        nauczysz.
        • Gość: Bolo Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 00:18
          Do postu resa: święte słowa. A tę opinię szkoła zarobiła przez buractwo
          pseudostudentów - nieuków (czyli częściowo zapracowała sobie na nią sama, bo
          poszła na łatwą kaskę). Jeżeli ktoś chce się uczyc, tam będzie miał do
          dyspozycji prawie wszystko, co potrzebne. A co do opinii o niechęci
          zatrudniania absolwentów, to chyba obowiązuje zasada: pokaż, co potrafisz, tu
          chyba argument pochodzenia dyplomu nie jest najważniejszy
          • Gość: pr Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 02.09.06, 07:13
            Uczenia prywatna utrzynuje sie glownie w czesnego i zeby zyc MUSI miec
            okreslona liczba studentow, ktorzy placa. Niestety najlepsi ida zawsze do
            uczelni panstwowej, glownie dlatego, ze nie musza placic (no i dla prestizu
            uczelni). Ci co sie nie dostana na panstwowa uczelnie ida na uczelnie prywatna.
            That's all. Dlatego studenci na uczelniach prywatnych sa przewaznie slabsi a
            poziom nauczania jest dostosowywany do poziomu studntow, bo interes sie musi
            krecic.
            Na szczescie to sie podobno powoli zmienia i ludzie zaczynaja wybierac uczelnie
            prywatne ze wzgledu na mozliwosci jakie oferuja, a przeciez najlepsi i tak za
            nauke nie placa bo maja stypendium.
    • Gość: v Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 20:40
      ja Ci powiem szczerze , jak masz kase to spieprzaj z Rzeszowa !,wsiiz jest
      cienki szkoda tak pisać o szkole która sie skonczyło ale tak jest...
      pzdr
      • Gość: prof Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 15:47
        ja się tam nie uczyłem ale mam podobne zdanie
        • Gość: stud_entka Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 16:07
          podobne czyli jakie?
          • Gość: gosc Re: WSIZ -co sądzicie? IP: 82.177.97.* 28.08.06, 17:15
            jesli nie umiesz czytac to po co isc na studia ?
            • Gość: stud_entka Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 17:46
              po to żeby się wkoncu nauczyć ;)
        • Gość: prof Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 18:03
          czyli takie jAK V
    • Gość: stud_entka Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 13:12
      tak chodzi o WSIiZ--->wyszza szkoła informatyki i zarządzania z siedzibą w
      Rzeszowie ;)
      dzięki za szczere odpowiedzi
    • Gość: leń Lechia Gdańsk to jest potęga !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 13:42
      Lechia Gdańsk to jest potęga !!!
    • Gość: ja Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.res.pl 28.08.06, 19:01
      Wyższa Szkoła Ignorantów i Złodzieji?? o to chodzi??
      • angela2628 Re: WSIZ -co sądzicie? 29.08.06, 10:08
        A ja mam dobre zdanie o tej uczelni. Fakt ze trzeba sie przyzwyczaic do biegania
        za wykładowcami no i nie zawsze jest rzetelna ocena za test, bo cos sobie
        pozarabiac musza, ale z tego co widze to WSIiZ nie jest jedyna uczelnia która w
        ten sposób funkcjonuje. Mieszkając w Warszawie wiele się osłuchałam o tej szkole
        jako najporządniejsza w tym regionie, wiele opinii słyszałam ze jednak Rzeszów z
        niej słynie, a przy tym czesne nie są tak wysokie jak w nie jednej warszawskiej
        prywatnej uczelni nie dorównującej wsiz'owi pod wzgledem
        wyposazenia,technologii, itp. Podoba mi sie, ze nie musze jeździć do szkoły po
        byle pierdołke znajdujac wiele potrzebnych rzeczy na wirtualnej uczelni,
        dodatkowo zrobilam sobie certyfikaty za 1/3 ceny niz na rynku, jako studentka,
        mozna tez skorzystac z wyjazdu zagranice poniewaz uczelnia zapewnia prace i
        nawet zalatwia wize. Juz nei wspomne ze mozna uzyskac dyplom amerykanskiej
        uczelni za co w Nowym Sączu płacą krocie, bo mam na tamtej uczelni znajomych. To
        jest moja opinia i nie zarabiam za robienie reklamy szkole :)
        • Gość: bhhhaaaaaaaaaaaaaa Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 11:45
          ale jaja niexle
          bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaa
          aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
          aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbhhhhhh
          hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
          chyba sam pomianek to pisał, post wcześniej
          BBBBBBBBBBBBBBBBBHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAAAAAAA
          AAAAAAAA
          • angela2628 Re: WSIZ -co sądzicie? 29.08.06, 14:49
            Zabrakło koledze argumentów czy klawiatura się zacięła? :)
        • Gość: maniek Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 20:19
          O! Cześć ;)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=47572354&a=47573714
          • Gość: rzeszowianin Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.nat.rsk.pl 31.08.06, 09:11
            Porzadna uczelnia.
    • Gość: hela Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 10:45
      uczelnia - hahaha uczelnia hahahah
    • Gość: Aga wykładowcy wsiz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 10:50
      fajny znalazłam link - co prawda chwile temu założony ale chyba całkiem pasuje
      do tematu

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=41234351&a=41234351
    • Gość: absolwent 2005 Re: WSIZ -co sądzicie? IP: 81.15.189.* 31.08.06, 11:21
      Wsiiz to jak na prywatne uczelnie jest całkiem całkiem i nie mówię tu o rankingach które nie oddają prawdziwej oceny szkół wyższych. Płaci się tu jak na warunki podkarpackie całkiem sporo i trzeba przyznać że uczelnia te pieniadze wydaje dobrze, na pewno potencjalne warunki studiowania, sprzęt komputerowy itp. są tu na poziomie, ale uczelnia ma swoje słabe strony - brak akademików, ciasnota w obecnych murach. O prywatnych szkołach krązą opinie że to kupowanie tytułu na raty i zapewne jest w tym wiele prawdy, żeby wylecieć z prywatnej uczelni trzeba się postarać :) natomiast te uogólnienia są dla niektórych wartościowych absolwentów krzywdzące. Jedno można powiedzć z całą pewnością o WSIiz - znakomicie rozreklamowana, nie ma wydania weekendowego w lokalnych gazetach bez ich ogłoszeń, prawdopodobnie tez dlatego lokalne pismaki nigdy nic złego o wsizie nie napisza bo kto podetnie gałąź w postaci głównego ogłoszeniodawcy. Uczelnia jest pełna koneksji pracownicy którzy prowadzą zajęcia jednoczesnie są autorami pochlebych art. w gazetach, liczne grono wpływowych ludzi z otoczenia urzędów woj. i marszałkowskiego (potrzebni do konkursów o kasę unijną :))NAtomiast co do kadry naukowej to jest to głównie zbieranina byłych pracowników innych uczelni rzeszowskich, którzy dzis zajmują się zarzadzaniem, ekonomią a kilka lat temu zajmowali sie zupełnie innymi rzeczami rodem z Akademii Rolniczej :) Jest to chyba jedyna uczelnia w regionie która myśli o przyszłości już dzis i ma szanse na przetrwanie bo jest pewne że słabe uczelnie prywatne w ciagu kilku lat padną z powodu niżu demograficznego. Co do certyfikatów jezykowych, wyjazdów zagranicznych to nic to nadzwyczanego wiekszosc uczelni daje takie możliwosći tylko nie potrafia tego publicznie sprzedać tak jak WSIiZ
      • Gość: ala Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 12:39
        zgadza się w biciu piany są najlepsi, zatrudniają ludzi, którzy mogą się
        przydać (dziennikarzy) którzy poźniej piszą o nich, niezły jest numer z red.
        naczelną market ...., aż z warszawy babka miała przyjeżdzać, oczywiście raz na
        ruski rok, a w zamian wsiz znalazł się na 1 miejscu w rankingu tego pisma, jest
        to jeden z wielu przykładów jak to wszystko jest kolorozywane, dużo by [pisać o
        zatrudnieniu dzieci lokalnych prominentów, ale tak to na prowincionalnych
        uczelniach jest
        a w gazecie złego słowa nie napiszą, bo to największy reklamodawca i to jest
        cała tajemnica dobrego pr
    • Gość: MC na zwrot papierow z tej uczelni czekalem...8 lat!! IP: 195.136.36.* 31.08.06, 11:50
      Zlozylem papiery w 1997 roku w lipcu.Zmienilem plany.Po powrocie w zimie 1997
      poprosilem o zwrot dokumentow(oryginal swiadectwa maturalnego).Powiedzieli ze
      ZGUBILI(!!).Wyrobilem duplikat,zaplacilem z wlasnej kieszeni bo panstwo z wsiz
      nie poczuli sie do winy.Skonczylem magiesterskie na Politechnice(porzadna
      uczelnia) koncze MBA, w listopadzie 2005 roku dostaje list duzy z wsiz.Papiery
      wrocily.Szly 8 lat!!!Dla mnie ta uczelnia to dramat.Produkcja studentow za duza
      kase.Niewielkie szanse na dobra prace w Rzeszowie.Moze poza RZ jest
      lepiej...tego nie wiem.
      • Gość: hehe Re: na zwrot papierow z tej uczelni czekalem...8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 14:32
        Polibuda porządna ? HAHA tak samo porządna jak Wsiiz . Daruje sobię i różnic
        nie bede wymieniał ! Mój staruszek jest jednym z współwłaścicieli takiej jednej
        gigantycznej firmy , siedziba obok Łańcuta i wiesz co mówi do mnie ? TY
        MATOLE ! (jestem absolwentem WSIZ :-) , w wiecie co mówi jak zatrudnia
        absolwentów Polibudy RZ do firmy ? : Ci idioci nic nie potrafią NIC ! ,
        więc różnice już wam przybliżyłem ;-)
        Pozdrówki
        • Gość: M Re: na zwrot papierow z tej uczelni czekalem...8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 14:35
          WSIZ jest spoko :))))))
          • Gość: maniek Re: na zwrot papierow z tej uczelni czekalem...8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 18:32
            Zgadzam się, że wsiiz jest lepsza od Polibudy! I nikt mi nie wmówi, że białe jest białe, a czarne jest czarne ;P;)
            • Gość: Absolwent Re: WSIiZ - dobra marka IP: *.nat.rsk.pl 31.08.06, 22:22
              WSIiZ to dobra marka.
        • Gość: MC Re: na zwrot papierow z tej uczelni czekalem...8 IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 01.09.06, 02:13
          Tak tak dzieki tej Polibudzie pracuje w Zakladach Lotniczych i bardzo sobie
          chwale...z WSiZ nie znam tu nikogo...
          • Gość: Darek Re: na zwrot papierow z tej uczelni czekalem...8 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 03:23
            jak nie znasz nikgogo z WSIiZ to się dobrze rozglądni !!
          • Gość: ex matoł Re: na zwrot papierow z tej uczelni czekalem...8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 21:09
            ale ty matoł jesteś ! Chyba oczywiste jest ze polibuda to przede wszystkim
            uczelnia techniczna wiec jak absolwent WSIZ ma pracować w zakładach lotniczych ?
            • Gość: MC Re: na zwrot papierow z tej uczelni czekalem...8 IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 04.09.06, 00:32
              W tej firie sa dzialy sprzedazy zakupow IT...wiec jest praca po kierunkach
              nietechnicznych, jednak z WSiZ pustka...
          • Gość: ex matoł Re: na zwrot papierow z tej uczelni czekalem...8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 21:10
            po twoim durnym poście można się domyśleć że napewno jesteś absolwentem
            Polibudy !
            • Gość: :) Re: na zwrot papierow z tej uczelni czekalem...8 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 00:26
              :)
        • Gość: bad boy 2006 Re: na zwrot papierow z tej uczelni czekalem...8 IP: *.wszia.edu.pl 04.09.06, 09:54
          ktoś kto innych wyzywa od matołów i idiotów na pewno nie jest dla mnie kimś
          lepszym a już na pewno nie jest autorytetem w ocenianiu innych ludzi.
    • Gość: Radek jak każda inna uczelnia IP: 80.51.180.* 01.09.06, 22:20
      wykładowcy tej Uczelni są spoko - poza niektórymi marnymi doktorkami - które
      yślą, że pozjadały wszystkie rozumy - pewnie moi bracia studenci wiecie o kogo
      chodzi...
    • Gość: up Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 14:00
      up
      • Gość: Hela Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 14:46
        up co :)
    • Gość: MC Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 19:06
      WsIz rulez :)
      • Gość: q Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 09:24
        qupa
        • Gość: ggg Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.autocom.pl 03.09.06, 20:49
          grzesik
          • Gość: Student Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 05:53
            co chcesz ot tego wspaniałego "naukowca" buahahaha
    • Gość: stud_entka Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 20:28
      nikt juz nie studiuje na wsizie?
      • Gość: Cool Kid Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.danmar-computers.com.pl 17.12.06, 19:19
        WSIZ jest fantastyczny :)
    • Gość: gos Re: WSIZ -co sądzicie? IP: *.rzeszow.mm.pl 09.02.07, 22:22
      bzdura
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka