Dodaj do ulubionych

zakaz palenia ognisk

IP: 81.219.30.* 10.09.06, 10:09
Witam! Czy to prawda, że w Rzeszowie obowiązuje zakaz palenia ognisk? Ostatnio w czasie palenia ogniska na mojej działce strasznie dużo ludzi miało o to wielkie pretensje a nic się nie działo oprócz tego, że był ogień na ognisku.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Sarna Re: zakaz palenia ognisk IP: 81.219.30.* 10.09.06, 12:08
      Od 1.05 do 30.09 w ogródkach działkowych obowiązuje zakaz palenia
      ognisk,którego zresztą mało kto przestrzega.Straż Miejska powinna karać
      mandatami łamiących ten zakaz.
      • Gość: gosc Re: zakaz palenia ognisk IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 11.09.06, 10:14
        a gdzie jest uchwała RM mówiaca o tym ?
        • Gość: Sarna Re: Patrz tutaj IP: 81.219.30.* 14.09.06, 08:04
          www.pzd.pl/strona.php?30#12
          • Gość: Miva Co ty myslisz o spalaniu smieci w poblizu osiedli IP: *.dyn.optonline.net 14.09.06, 19:19
            >§ 136
            >Dopuszcza się spalanie pochodzących z działki części roślin porażonych przez
            >choroby i szkodniki, jeżeli to nie narusza odrębnych przepisów, a w
            szczególności >przepisów prawa miejscowego. Spalania nie można wykonywać w ciągu
            dnia w okresie >od 1 maja do 30 września.

No jakos sie nasi radni nie popisali tym rozporzadzeniem.
            Bo po Pierwsze: Definicja dnia (od ktorej godziny do ktorej lub od wschodu
            slonca do zachodu.)
            Po drugie: oznacza to ze gdy dzien sie zkonczy mozemy na dzialkach palic do
            oporu (nie mysle ze bylo by przyjemnie obudzic sie i z przerazeniem stwierdzic
            ze to nie ognisko tylko pozar)
            A co z tak zwanym grylowaniem?
            Jedno jest pewne ze jakiekolwiek wypalanie traw czy smieci dzialkowych powoduje
            wiecej strat niz korzysci. Gdyz dobijamy samych siebie zanieczysczajac bardziej
            i tak juz zatrute srodowisko wokul nas. Palac smieci spalamy takze pozostalosci
            po pestycydach a przy okazji sprzatania jakies pozostalosci na dzialce w postaci
            plasticowych pojemnikow itp. Jestem raczej przeciwny calkowicie jakiemu kolwiek
            paleniu ognisk na dzialkach czy w poblizu osiedli mieszkalnych. Z wylacznoscia
            Gryli ktore uzyskaly Atest bezpieczenstwa i zostaly dopuszczone do uzytku
            publicznego. Napisz co ty o tym myslisz. Spalac czy nie spalac?
            • Gość: Sarna Re: Co ty myslisz o spalaniu smieci w poblizu osi IP: 81.219.30.* 15.09.06, 11:59

§ 133 pkt.5)Zabrania się spalania na terenie ogrodu wszelkich odpadów oraz
              wypalania traw,
              Mój blok znajduje się w bezpośredim sąsiedztwie Ogródków Działkowych w
              Rzeszowie.Z powodu codziennego wypalania odpadów przez działkowiczów, moje
              życie stalo się koszmarem. Mieszkanie mam ciągle zadymione.Nie da się normalnie
              oddychać.Podczas pięknej słonecznej pogody mam okna ciągle zamknięte !!!! Straż
              Miejska jest w tej sprawie nieporadna.Ostatnio wezwana Straż Miejska do
              palących się ognisk przyjechała i odjechała bez interwencji-mówiąc: "My nie
              będziemy skakać przez ogrodzenia do łamiących przepisy działkowiczów" Ludzie to
              jest chore.Ciekawe co na to przepisy Unii Europejskiej,co na to nasz Miłościwie
              Panujący Prezydent Tadeusz Ferenc.W zachodniej Europie coś takiego jest nie do
              pomyślenia.Pozdrawiam
              • Gość: Mikael Re: Co ty myslisz o spalaniu smieci w poblizu osi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 13:09
                To prawda rejon Pobitna ciągle śmierdzi od wypalania traw.
    • Gość: R Re: zakaz palenia ognisk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 17:32
      a dymu z tego ognia to już wcale nie było??? ;-)
      wszak nie o ogień chodzi, a o smród dymu!
      wiem, że na posesjach wokół domu nie można palić cały rok... sam wezwałbym
      straż miejską, gdyby mi jakiś sąsiad smrodził dymem.

• Gość: konrad Re: zakaz palenia ognisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 12:40
        Największy smród jest z spalania martwych zwierząt.
        Prawo nakazuje ich utylizacje.Odbywa się to w Leżachowie.
        Jest to drogi szpas i dlatego nikt tego nie robi.Większość właścicieli Burków
        bierze łopate i zakopuje./podkreślam jest to niezgodne z prawem/
        Co bardziej leniwi spuszczają je Wisłokiem./duża ilość bakteri clostridium/
        Są w końcu i tacy co spalają zwłoki swoich milusińskich i stąd ten smród.
        • Gość: Kpiarz Re: zakaz palenia ognisk IP: *.nat.rsk.pl 16.09.06, 07:40
          Ale macie problemy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka