Dodaj do ulubionych

ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie

IP: *.rzeszow.mm.pl 25.09.06, 11:24
Człowiek ten zasługuje na taki gest.
Obserwuj wątek
    • Gość: antyferenc Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: 195.117.241.* 25.09.06, 11:52
      Jestem ZA!
    • artipb Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie 25.09.06, 12:09
      Trzeba poczekać,aż zbuduje się np. nowy fragment obwodnicy - pasuje żeby to
      była jakaś większa ulica,a obecnych nie ma co ruszać. Pomysł pod rozwagę nowej
      Rady Miasta.
      • Gość: antysemita Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 12:24
        Zgadzam się z przedmówcą
        • Gość: ivan Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 25.09.06, 12:26
          Mnie nie chodzi o odcinek obwodnicy (to by musiało być al. Bohaterów KOR) mnie
          chodzi o ulicę im. Jacka Kuronia.
          • borowik1 Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie 25.09.06, 12:30
            niedawno gościł w rzeszowie minister Roman, trzeba było jego zapytać co
            myślałby o waszym pomyśle
            • Gość: ivan Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 25.09.06, 14:25
              Opinie Giertycha, tak jak 94% polaków mam w d...
              prosty minister to i prosta odpowiedź.
              • cool.kid Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie 25.09.06, 14:29
                Jestem za taką ulicą
                • borowik1 Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie 25.09.06, 15:45
                  a ja proponuję ulice Ojca Dyrektora w rzeszowie, w końcu on bardziej u nas
                  popularny i lubiany
                  • Gość: antyferenc Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: 195.117.241.* 25.09.06, 15:47
                    Kiepski żart :I
                    • Gość: ivan Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 25.09.06, 19:02
                      To że masz zaległości w edukacji to nie moja wina.
                      A słyszałeś, że Kościuszko ten (bohater) narodowy 2 lata siedział w Petersburgu
                      u Carycy Katarzyny II jako jej kochanek ( i nie trzeźwiał). A co robił
                      Puławski we Lwowie ? nie będę pisał ,sami sobie poszukajcie.
                      • Gość: antyferenc Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: 195.117.241.* 26.09.06, 08:38
                        Ivan to miało być do mnie?!
                        To że masz zaległości w edukacji to nie moja wina.
                        > A słyszałeś, że Kościuszko ten (bohater) narodowy 2 lata siedział w
                        Petersburgu
                        >
                        > u Carycy Katarzyny II jako jej kochanek ( i nie trzeźwiał). A co robił
                        > Puławski we Lwowie ? nie będę pisał ,sami sobie poszukajcie.
                      • Gość: xxx Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 13:27
                        Ty ivan masz nasrane w głowie!!!! a na historii to tak się znasz jak Lepper na
                        Renacie Beger!!!! a ulicę nazwijcie sobie CZERWONY HARCERZYK /dla przypomnienia
                        tak nazywano Kuronia!!!!ciekawe skąd się to wzięło????/.
                        • kmd_rohan Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie 05.10.06, 13:53
                          Będzie padać. Trolle zaczynają bawić się odchodami.
                • Gość: TOMEK Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 09:08
                  JESTEM ZA!!!
    • Gość: Tom NIE dla ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: *.devs.futuro.pl 25.09.06, 16:01
      już były ulice Marchlewskiego, Lenina, 1-go Maja, Fornalskiej, Hanki Sawickiej, Janka Krasickiego - BYŁY i wystarczy tego typu bohaterów.
      • kmd_rohan Och, to straszne! 25.09.06, 16:31
        Już wiemy co Ci się nie podoba. To może teraz napisz, jakie nazwy ulic
        chciałyś widzieć?
      • Gość: ivan Re: NIE dla ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 25.09.06, 16:34
        Tom , a ty wiesz jak „pachnie” gaz łzawiący?, (czuć go było na 3 maja 4dni),
        czy ty wiesz jak boli,jak milicjant pałą po nogach „wali”. Wiesz CO TO KARTKA
        NA MIĘSO I PAPIEROSY. Czy ty wiesz jak szybko potrafisz uciekać przed odziałem
        ZOMO. ?
      • crimen Re: NIE dla ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie 05.10.06, 14:09
        Już kiedyś byl wielki problem z osobą Grotowskiego, który jest bardziej znany w
        świecie niż miasto Rzeszów. Katooszołomy słyszeć nie chciały o tym ateuszu.
        Najlepiej wszystkie ulice ochrzcić imieniem Jana Pawła Wojtyły, dodając tylko
        kolejne numerki. Ubogacenie będzie totalne:)))
    • Gość: Clark Kent Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: 82.177.97.* 25.09.06, 16:49
      Szczerze mowiąc nie podoba mi się ten pomysł ;) Jak dla mnie odpada .
      • kmd_rohan Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie 25.09.06, 16:50
        Wspaniała argumentacja. Napisz jeszcze coś równie odkrywczego.
        • Gość: Clark Kent Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: 82.177.97.* 25.09.06, 17:28
          Nic co by Cie moglo zainteresowac. Mniej wiesz lepiej spisz.
          • kmd_rohan Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie 25.09.06, 18:13
            Jeśli to prawda, to Ty w ciągu doby budzisz się w sumie nna jakieś pietnaście
            minut tylko po to, żeby napisać jakąś bzdurę na forum. Śpij dalej.
            • Gość: Clark Kent Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: 82.177.97.* 25.09.06, 18:22
              To powiedz mi dlaczego to taki "świetny" pomysł?! A tak poza tym, jestem ciekawy czy gdzies w Polsce jest juz taka ulica? Mozesz podac przykład? Z góry bardzo dziekuje! ;)
              • kmd_rohan Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie 25.09.06, 18:43
                Zacznijmy od tego, że to nie mój pomysł. Dlaczego mam uzasadniać?
                Ty stwierdziłeś, że pomysł "dla ciebie odpada", co jest dokładnie żadnym
                kontrargumentem, na wysunietą propozycję. Ja byłem ciekaw, dlaczego ta
                propozycja Ci się nie podoba, bo nie podałeś żadnego uzasadnienia. Jedyny
                zarzut pod adresem tej propozycji, jaki podniosłeś w ostatnim poście, to fakt,
                że wegług Ciebie, nigdzie w Polsce nie ma takliej ulicy. A czy gdzieś w Polsce
                jest ulica Gałęzowskiego? Albo Spytka Ligęzy? Natomiast w Warszawie powstało
                Liceum im. Jacka Kuronia. No i narobiłem Ci kłopotu. Nie będziesz teraz mógł
                zasnąć. ;)
                • Gość: Clark Kent Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: 82.177.97.* 25.09.06, 20:06
                  To prosze bardzo przedstaw swoje stanowisko w tej sprawie. Bardzo mnie to interesuje :) Poza tym napisalem, że dla MNIE odpada (nie jestem przedstawicielem wszystkich - wiec nie wypowiadam się za kazdego) mam swoje zdanie i nie przypadam za tym Panem. Co do Spytka to chyba zartujesz, że np. Gdańsk czy Szczecin miałby nadać nazwe ulicy dawnego wlasciciela Rzeszowa?;)
                  Z tym kłopotem to się tak nie przeceniaj mój drogi :) nie takich jak Ty tutaj juz poczytywałem ;)
                  • kmd_rohan Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie 25.09.06, 21:51
                    No i dalej zero argumentów. "Odpada", "nie przepadam" - boisz się napisać, co
                    myślisz, czy po prostu tak sobie piszesz, żeby zaistnieć na forum?
                    Prześpij się z tym i może rano napisz coś mądrego?
                    • Gość: Clark Kent Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: 82.177.97.* 25.09.06, 22:03
                      Zgadłes, nie chce wywoływać kolejnych sporow na dobrze znane tematy. Niestety ty caly czas omijasz moje pytania i nie doczekalem się do tej chwili Twojego stanowiska w tej sprawie? Z Twojej strony rowniez zero konkretów w odniesieniu do sprawy. Bawisz sie w arbitra, czy cos w tym stylu?
                      A czy to mądre to nie Tobie oceniać mój kochany :)))

ps. zainsteniec? Hehehe masz jakies kompleksy? Ludzie Cie nie doceniaja? ;)
                      • kmd_rohan Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie 25.09.06, 22:18
                        Gość portalu: Clark Kent napisał(a):

> Zgadłes, nie chce wywoływać kolejnych sporow na dobrze znane tematy.

To po co zabierasz głos?

> Niestety t> y caly czas omijasz moje pytania i nie doczekalem się do tej
                        chwili Twojego sta> nowiska w tej sprawie?

Jak już napisałem, a Ty nie zrozumiałeś, nie ode mnie wyszedł pomysł nadania
                        imiena Jacka Kuronia rzeszowskiej ulicy.

> Z Twojej strony rowniez zero konkretów w odniesieniu do
                        > sprawy.

Czekam na Twoje argumenty. Człowiek przedstawił pomysł, Ty go skrytykowałeś bez
                        żadnego uzasadnienia, a ode mnie żadasz, abym bronił nie swojego pomysłu. Masz
                        kłopoty z logiką?

>Bawisz sie w arbitra, czy cos w tym stylu?

Coś w tym stylu, ale i tak nie zrozumiesz co...:)

> A czy to mądre to nie Tobie oceniać mój kochany :)))

Nie gustuję w mężczyznach, więc próby poderwania mnie możesz sobie darować, a
                        co do oceny, to ciekawe jak mi tego zabronisz?

> ps. zainsteniec? Hehehe masz jakies kompleksy? Ludzie Cie nie doceniaja? ;)

To napisał człowieczek, który pojawił się na tym forum kilka godzin temu...
                        • Gość: Res Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 22:24
                          Nie no, Rohan powalasz - od ciebie mozna sie uczyc jak dyskutowac :)
                          Pozdrawiam.
                        • Gość: Clark Kent Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: 82.177.97.* 25.09.06, 22:42
                          O jak ja lubie dogłębną analize postów . Jakie to ekscytujące ! :)))

Potrafisz czytać, czy ta umijętność zanikła Ci wraz z tą szarą masą pod czaszką?
                          Widac drogi rohanie lubujesz w małych wojenkach skoro, nie wystarczy Ci to, ze wg. mnie to kiepski
                          pomysł, tylko pragniesz obrzucania się mięsem. Niestety nie ze mną te numery :)))
                          Z logika to narazie ja nie widze problemu u siebie, ale to czytanie ze zrozumieniem raczej nie nalezy do
                          najmocniejszych Twoich stron. Nie pytam się czy od Ciebie wyszedł ten pomysł czy nie. Interesuje mnie
                          jakie jest Twoje stanowisko i tyle! Czy to tak trudno pojąć?
                          Co do tego, że przedstawił pomysł to się zgadzam, ale nigdzie nie napisał dlaczego akurat on? I dlaczego
                          akurat w Rzeszowie? Z tego co czytam to widze, że lubisz pisać bajki i przeistaczać rzeczywistość - "...Ty
                          go skrytykowałeś..." :))) hehehhe nie złe!

kmd_rohan jak do tej pory miałem Cie za inteligentego goscia :) Prosze nie spraw mi tej przykrości, nie
                          chce się rozczarować ...
                          • kmd_rohan Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie 26.09.06, 08:35
                            Gość portalu: Clark Kent napisał(a):

> O jak ja lubie dogłębną analize postów . Jakie to ekscytujące ! :)))

?? A jednak jakieś dewiacje...?

> Potrafisz czytać, czy ta umijętność zanikła Ci wraz z tą szarą masą pod
                            > czaszką ?

Medice, cure te ipsum.

> Widac drogi rohanie lubujesz w małych wojenkach skoro, nie wystarczy Ci to,
                            > ze wg. mnie to kiepski pomysł, tylko pragniesz obrzucania się mięsem.
                            > Niestety nie ze mną te numery :)

No cóż. Jeśli nie stać Cię na inne argumenty w dyskusji, niż "obrzucanie się
                            mięsem", to rzeczywiście, nie mam już ochoty zapoznawać się z Twoim
                            stanowiskiem w przedmiotowej sprawie. Sam stwierdziłeś, że nie jesteś w stanie
                            prowadzić rzeczowej, spokojnej dyskusji. Idź więc mały człowieczku swoją drogą
                            i nie mieszaj się do dyskusji, które Cię przerastają. Bo jak widać - nie
                            potrafisz nawet zadać pytania odpowiedniej osobie.
                            Co do Twojego zdania o mnie - to daruj sobie te kłamstwa, bo sam się ośmieszasz.
                            • Gość: Clark Kent Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: 82.177.97.* 26.09.06, 22:21
                              Teraz to zabłysnołes intelektem "duży człowieku" ;)
                              Rozmowa z Toba jest wręcz przezabawna! A wiesz dlaczego? Bo nigdy nie podajesz konkretów i nie odpowiadasz na pytania które Ci się zadaje. To co juz napiszesz do kompletne bzdury wyssane z palca. To dodaje mi pewnosci, że dyskusja z Tobą jest zbyteczna . Z mojej strony EOT. Pozdrawiam
                              • kmd_rohan Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie 27.09.06, 10:18
                                Jeśli już, to "zabłysnąłem". Polska jenzik - tludna jenzik. Zwłaszcza dla
                                takiego "tytana intelektu", jak Ty. Napisz jeszcze coś śmiesznego, poprawiasz
                                mi chumor swoimi nieudolnymi próbami udawania kogoś, kim nie jesteś.
                                • kmd_rohan Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie 27.09.06, 10:47
                                  Kurna, ale wstyd. Idę posypać głowę popiołem i postoję z pół godziny w kącie.
                                  Oczywiście "humor". :/
                                  • Gość: Clark Kent Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: 82.177.97.* 27.09.06, 14:22
                                    Kiedy w głowie pustka i pomysłow brak , to zaczyna się wlasnie takie analizy :)Czyli odrwacanie uwagi od siebie, bo jak do tej chwili niczym konkretnym w tym temacie sie nie popisałeś :) Nie podajesz argumentów, nie odpowiadasz na pytania. To po co wogole się wypowiadasz? Lanie wody...

Wybacz nie mogłem się powstrzymać :)))
                                    • kmd_rohan Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie 27.09.06, 15:30
                                      No i widać, co Ty masz do powiedzenia. Nawet danego słowa nie potrafisz
                                      dotrzymać. Jeszcze raz, ostatni, napiszę Ci, czemu nie odpowiedziałem na Twoje
                                      pytanie. Bo nie ja byłem autorem pomysłu i w żaden sposób nie odnosiłem się do
                                      niej. Czy zrozumiałeś to proste zdanie, czy też mam Ci wyjaśniać jeszcze
                                      prościej?
    • Gość: ivan Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: *.rzeszow.mm.pl 25.09.06, 18:38
      Prekursorzy zawsze mieli przechlane
      Ktoś musi być pierwszy! – a to fajnie że to Rzeszów jest pierwszy.
      • rzewuski1 Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie 25.09.06, 18:47
        jestem za
    • Gość: władek Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.09.06, 19:16
      to jest skandal aby członek PZPR doczekał takiego zaszczytu !!!
    • Gość: jojo Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: 82.177.97.* 25.09.06, 22:27
      Papież się doczekał w Rzeszowie zaledwie ronda i jakiegos pomniczka z
      popiersiem. Kuron może liczyc co najwyżej na kawałek scieżki rowerowej od mostu
      na zaporze do Hetmańskiej. Lubił jeżdzic na rowerze, nawet się potłukł kilka
      razy.
      No ale przy tej radzie pewnie i na to nie można liczyć.
    • borowik1 Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie 25.09.06, 23:38
      a tak zupełnie poważnie to jestem za, ale rozpętanie o tym dyskusji przed
      wyborami to niezyt dobry pomysł, każdy bedzie chciał Kuronia wykorzystać do
      własnych celów
    • olias Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie 26.09.06, 09:11
      mam superpomysł!!! Zadowoli i sympatyków Kuronia i LPR!!!
      Otóż radni z PiS io LPR nie zgadza sie na nazwę "warzywną" ulicy, która dopiero
      ma powstać (osiedle na Staromieściu) i żąda by tam był jakiś parton. To dajmy
      radnym PiS i LPR Kuronia. Kto za?
      • Gość: klient STOP :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 15:25
        nie warzywna bo taka juz jest!!! tylko owocowa :)
        a idac za ciosem to w miescie powinny powstac jeszcze ulice: Jana Pawła II ,
        marka perepeczko , hanki bielickiej , czeslawa niemena,
        o kims zapomnialem ??
        • Gość: Frenchman Re: STOP :) IP: *.pata.pl 02.10.06, 21:17
          Tak się składa że ul Cz. Niemena już w Rz jest...a zamiast J. Kuronia wolałbym
          ulicę Janis Joplin....
          • Gość: mtg Re: STOP :) IP: *.cmdnnj.east.verizon.net 03.10.06, 03:37
            ...Nazwac jego imieniem jakas tam "izbe wytrzezwien" to tak, ale nie ulice.
          • olias zgoda na Janis 09.10.06, 21:43
            ale obok musi być Hendrix!!! Nie ma to tamto. i Zeppelini. I Pinki. I Yes
            koniecznie. Plus Plac Karmazynowgo Króla .. kurnia taką nazwą zakasujemy
            wszyćkie place na globie.
    • Gość: Tom ul. Termosu Jacka Kuronia w Rzeszowie? IP: *.devs.futuro.pl 03.10.06, 08:48
      najlepiej nazwać tak jakiś zaułek w rejonie SAM-u społemowskiego koło PKS-u.
    • Gość: zgred Re: ul.Jacka Kuronia w Rzeszowie IP: 212.160.233.* 03.10.06, 10:03
      Zanim zaproponujecie uczczenie J.Kuronia nazwą ulicy spróbujcie sie dowiedzieć
      za co tow. Gomułka zamknął w więzieniu wyżej wymienionego chyba w 1964r.!
      • Gość: Tom Za co siedział Kuroń ?Odpowiedź: Za ''Trockizm"... IP: *.devs.futuro.pl 03.10.06, 12:54
        i odchylenia z "linii partyjnej" podobnie jak Adam Michnik (Szechter) nieco później.
        • Gość: macpherson ........... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 01:29
          Młody kandydat do wysokiej rady przezornie się nie wypowiada w tym temacie - a szkoda - bardziej mnie interesuje jego pogląd na tę kwestię, niż truizmy o lepszyj komunikacji miejskiej...
          • Gość: spr in Re: ........... IP: *.range81-129.btcentralplus.com 06.10.06, 01:48
            Pogadugajmy za 20 lat??>?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka