Dodaj do ulubionych

Jak ja nienawidze SLD

IP: 82.160.42.* 27.09.06, 21:53
Jak dzis widze te zbulwersowane miny kolesi SLD, których cztery lata rządów to
afera za aferą to mi się nóż w kieszeni otwiera
Jak widze Kalisza apelującego o prawde w polityce to mnie pusty śmiech
ogarnia, że koleś który zarzekał się że widział dyplom Kwaśniewskiego, albo
uparcie twierdził że w Charkowie prezydenta goleń rozbolał, a nie nachlał się-
dziś apeluje o prawde w polityce.
Litości - chyba nie ma bardziej zakłamanej w Polsce partii
Przy okazji pozdrowienia dla byłego v-ce ministra Ciesielskiego, który już
chyba przebiera nogami że byc moze PiS odejdzie i pewne sprawy jednak nigdy na
światło dzienne nie wyjdą
Obserwuj wątek
    • Gość: golwes Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.dnet.pl 27.09.06, 21:54
      a ja kacek i ich zwolenników, a tak na marginesie to nawet sld sie nieposuneło
      do takich machloj,
      • Gość: off Re: Jak ja nienawidze SLD IP: 82.160.42.* 27.09.06, 22:00
        Do takich nie tylko do jeszcze gorszych
        - cały okres PRLu - życiorys SLD ---> PZPR-->SdRP--> SLD
        - pożyczka moskiewska
        - afera Rywina
        - Afera Orlenu
        - rozwiazanie kontraktu norweskiego, uwiązanie nas gazem rosyjskim
        - kłamstwa o mgr Kwasniewskiego
        - pijanstwo Kwasniewskiego w Charkowie
        - afera starachowicka
        - afera Pęczaka
        - afera Łapińskiego
        - ułaskawienie Sobotki
        - afera Laboratorium Osocza
        - sitwa w Ministerstwie Finansów
        wymieniać dalej czy wystarczy??
        • Gość: golwes Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.dnet.pl 27.09.06, 22:03
          ta wymieniaj
          panie profesorze kaczyński
          o sorki omc prof
          • Gość: off Re: Jak ja nienawidze SLD IP: 82.160.42.* 27.09.06, 22:08
            prosze bardzo
            - spalenie teczek SB przez co nie mozna wyjasnic wiele tajemniczych samobójstw w
            czasach PRLu ( przy wiedzy Kiszczaka - guru wielu polityków SLD)
            - uciekanie Kwasniewskiego po drabinie z sejmu
            - panowie Kuna Żagiel Wiatr w otoczeniu wierchuszki SLDowskiej
            - ustawa p. Blidy o wyrzucaniu ludzi na bruk
            - fenomenalne 4 lata ministra Pola ( ach te autostrady piekne co pobudował)
            - brak kontroli na służbami specjalnymi
            - złodziejska prywatyzacja ( dobrze ze przynajmniej STOEN został zablokowany bo
            pewnie prad byłby dzis 3 razy drozszy niz jest)

Nie jestem zwolennikiem PiSu tylko zagorzałym antykomunistą i jak widze
            dzisiejsze wystąpienia to mam nadzieje ze Polacy nie dadza sie znowu złapac na
            te kłamstwa, liderów SLD liczacych ze pamiec ludzka jest krotka
            • Gość: autor Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 22:14
              nie eskaluj tak swojej nienawiści bo się żółcią zatkniesz
            • Gość: leon Re: Jak ja nienawidze SLD IP: 82.160.117.* 19.10.06, 20:03
              wszystkie wypowiedzi zwolenników radia maaa Ryja
        • jetpilot1 Re: Jak ja nienawidze SLD 27.09.06, 22:18
          > - cały okres PRLu - życiorys SLD ---> PZPR-->SdRP--> SLD
          W.Olejniczak w 1989 r. miał 12 lat , G. Napieralski o rok młodszy - trudno w
          takim wieku zapisać sie do PZPR

> - pożyczka moskiewska
          pożyczka została "pożyczona" zgodnie z prawem

> - rozwiazanie kontraktu norweskiego, uwiązanie nas gazem rosyjskim
          a kto jak nie Miller i Belka zaczął pertraktować z państwami skandynawskimi i
          państwami takimi jak Kazachstan jeśli chodzi o sprowadzanie ropy i gazu
          ziemnego??

> - kłamstwa o mgr Kwasniewskiego
          jaśnie szanowny tytułujący się tytułem profesora Lech Kaczyński napisał w swoim
          życiu... aż 3(powtarzam - trzy!!!!!!!!! ) publikacje. Taki z niego profesor jak
          z koziej dupy trąba

> - pijanstwo Kwasniewskiego w Charkowie
          no to ręka do góry który w ostatnim tygodniu nie wypił choć pół szklanki piwa,
          wiadomo że jak sie załatwia jakieś sprawy to trzeba to załatwiać przy
          odpowiednim poczęstunku, na Białorusi jest nim wódka

> - afera starachowicka
          głupota totalna - w Starachowicach po pierwsze nie ma mafii, zresztą spytajcie
          się kogokolwiek z tego miasta - powie to samo

> - afera Pęczaka
          > - afera Łapińskiego
          no to wymieniamy po kolei afera Kalisza, Senyszyn, Iwińskiiego - można tak
          wymieniać po kolei każdego polityka SLD - nikt nie jest święty ale żeby od
          razu afera - bosh...

> - ułaskawienie Sobotki
          a co - zrobił coś złego w ogóle?? - poinformował nieistniejącą mafie że szykują
          na nich nieistniejący nalot

> - afera Laboratorium Osocza
          cikawe dlaczego niedalleko miejsca zamieszkania Edwarda Gosiewskiego na jakimś
          zadupiu od pewnego czasu staje ekspress Warszawa-Kraków, druga sprawa dlaczego
          do Kielc trafił bardzo drogi sprzęt lekarski który powinien trafićdo większego
          miasta typu Krakó , Wrocław itede

> - sitwa w Ministerstwie Finansów
          sitwa w MF za SLD,,,sitwa w MSZ,MSW,MON,wymiana bogu winnych ambasadorów
          na "swoich"

w ciągu 1 roku rządów PiS narobił więcej szkodliwego niż wszystkie razem wzięte
          rządy przez lat 16!!
          • bszalacha Re: Jak ja nienawidze SLD 28.09.06, 02:23
            Czy Ty z prelekcji wracasz?Myy tu niekoniecznie poprawni jestesmy.A może
            pracjesz w wywiadzie internetowym?Cos mówili o nagonce w sieci.Kiedy przestana
            oskarzać innyych a popatrzą na siebie-nie mówili?
          • olias Re: Jak ja nienawidze SLD 29.09.06, 23:51
            tylko o publikacjach napiszę, bo więcewj mi się nie chce. To mówisz że
            kaczyński ma tylko 3 publikacje? a inni profesorowie mają więcej? No, mają.
            Dawno temu w ramach swoje magisterki zbierałem statystykę z kawałka wiedzy
            objętej moim tematem. wyszło co wyszło. w owej dziedzinie i w określonym
            okresie ponad 50% publikacji na świecie mieli naukowcy radzieccy. I ani jednego
            patentu. w tym czasie japończycy mieli tuzin patentów. I ani jednej publikacji.
        • Gość: leon Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 13:33
          Do ofa - jak tak wymieniasz to wyjaśnij jedną kryształowo czystą - T E L E G R
          A F !!!!. Wtedy nie było Ziobry, a nikt inny niemógł stworzyć nowego prawa,
          oczywiście jedynie prawego i sprawiedliwego, oczywiście przy zastosowaniu
          oczywistego i prawdziwego zeznania twojego jak najbardziej uczciwego człowieka,
          a właściwie dwóch. Afery tych nieskazitelnie prawych wyjdą już niedługo,
          oczywiście powiesz że 80 % społeczeństwa kłamie a monopol na prawde mają
          niektórzy wybrańcy.
          • Gość: off Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 15:03
            Ale ja naprawde nie głsowałem na PiS i tez nie lubie kaczorów, ale po prostu
            nienawidze polskiej skompromitowanej lewicy. A w Polsce nie ma uczciwego
            polityka. Są tylko mniej i bardziej nieuczciwi. A SLD to nieuczciwosć najwieksza
            • Gość: 1944 Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.nat.rsk.pl 09.10.06, 07:35
              off, strasznie głupi jesteś i zaden lekarz nie ma już dla ciebie ratunku,
              bardzo mi cię żal sieroto.
            • Gość: Pikuś Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.centertel.pl 12.10.06, 00:40
              "Off" obawiam się że prawda o nieuczciwej lewicy nie sięga 22.07.1944r ani
              4.07.1989r sięga ona 17.06.1934r jeśli rozszyfrujesz tą datę odnajdziesz prawdę.
        • m.maciejczyk Re: Jak ja nienawidze SLD 30.09.06, 15:35
          To ja może wymienię parę rzeczy tych negatywnych prawicy? to tak:
          - rodziny posłów z partii PZPR lub sympatycy tej partii (nie wszyscy)
          - bierność za czasów PRLu (nie wszyscy)
          - afera teczkowa
          - afera telegraf
          - afera peron
          - afera dotycząca SKOK-ów
          - reforma edukacji
          - reforma ZUS-u
          - reforma i utworzenie NFZ-etu
          - korupcja w Sejmie (nakłanianie do poparcia w zamian za stołki)
          - zawłaszczanie mediów (TVP, KRRiTv)
          - kłamstwa podawane rzekomej „profesury” braci Kaczyńskich
          - zawłaszczenie urzędów i próba zawłaszczenia i upolitycznienia samorządów
          (które z natury powinny być reprezentowane przez ludzi zaufanych mieszkańcom)
          - liczne kłamstwa i brak inwestowania w gospodarkę, ale w zamian mamy liczne
          komisje i afery sprzed 15-30 lat na nasz koszt ;) w zamian za dobrą pracę

Wydaje się, że najbardziej sensowną partią byłoby: -UPR, gdyby zmienić trochę
          program i nastawić się na rozwój gospodarki; PSL- jeżeliby zaczęło reprezentować
          resztę mieszkańców Polski a nie tylko wsi ;)
          • m.maciejczyk to może pare wad prawicy? 30.09.06, 15:41
            To ja może wymienię parę rzeczy tych negatywnych prawicy? to tak:
            - rodziny posłów z partii PZPR lub sympatycy tej partii (nie wszyscy)
            - bierność za czasów PRLu (nie wszyscy)
            - afera teczkowa
            - afera telegraf
            - afera peron
            - afera dotycząca SKOK-ów
            - reforma edukacji
            - reforma ZUS-u
            - reforma i utworzenie NFZ-etu
            - korupcja w Sejmie (nakłanianie do poparcia w zamian za stołki)
            - zawłaszczanie mediów (TVP, KRRiTv)
            - kłamstwa podawane rzekomej „profesury” braci Kaczyńskich
            - zawłaszczenie urzędów i próba zawłaszczenia i upolitycznienia samorządów
            (które z natury powinny być reprezentowane przez ludzi zaufanych mieszkańcom)
            - liczne kłamstwa i brak inwestowania w gospodarkę, ale w zamian mamy liczne
            komisje i afery sprzed 15-30 lat na nasz koszt ;) w zamian za dobrą pracę

Wydaje się, że najbardziej sensowną partią byłoby: -UPR, gdyby zmienić trochę
            program i nastawić się na rozwój gospodarki; PSL- jeżeliby zaczęło reprezentować
            resztę mieszkańców Polski a nie tylko wsi ;)

Ah byłbym zapomniał, to zwróćmy uwagę na jedno. SLD nie uciekała do innych
            partii (SDPL się odłamało czy demokraci, teraz się to wszystko niby jednoczy) a
            parite takie jak Solidarność, AWS, ROP i inne to co kadencje/dwie uciekają do
            innych partii. AWS rozbił się na PO, PiS czy nawet LPR ;) zdumiewające ;P
        • Gość: Fidel C. Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.centertel.pl 03.10.06, 18:40
          a gdzie afera sędziego patyjnego sld Kozaka ?
        • Gość: Pikuś Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.centertel.pl 12.10.06, 00:25
          Po tym co pan szanowny wymienił wiemy dlaczego SLD dzisiaj nie "rządzi".
          Społeczeństwo zawsze właściwie oceni wybryki.Ale w każdej partii można jednym
          tchem wymienić ludzi wertościowych jeśli zaprezentują właściwe podejście do
          rzeczywistości wyborcy to docenią jeśli ktoś myśli inaczej to oznacza że
          lekceważy elektorat.
    • Gość: wizja i fonia Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 23:04
      to chyb aprowokacja
      • Gość: spoko Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 28.09.06, 01:15
        A gdzie przebaczanie i miłosierdzie? Czy mamy wszystkich nienawidzić za to co
        zrobili? A gzie robiliście dyplomy? Trochę realniej myśleć.
      • Gość: spoko Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 28.09.06, 01:15
        A gdzie przebaczanie i miłosierdzie? Czy mamy wszystkich nienawidzić za to co
        zrobili? A gzie robiliście dyplomy? Trochę realniej myśleć.
        • Gość: As Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 01:23
          To przebacz PiS.
    • adam_west Jak ja nienawidze PiS 28.09.06, 08:22
      Jak ja widzę te zbulwersowane miny kolesi z PiS, którzy przez cztery lata w
      opozycji pluli na rzadzących a teraz każdą krytykę pod swoim adresem odbierają
      jako zdradę stanu to mi się śmiać chce z tych cymbałów.
      Jak widzę tą chołotę tłumaczącą się ze sraczki omc prezydenta, kurskiego
      tłumaczącego że "ciemny lud kupi wszystko", wasermanna i jego gazociąg (długo by
      jeszcze wymieniać) to mnie pusty smiech ogarnia :-) wg mnie są to ludzie chorzy
      na nienawiść i władzę, są pełni kompleksów - jeden mieszka z mamą i kotem, inny
      żeby swą męskość udowodnić musi się przespać z seksualną rekordzistką, o
      kolejnym chodzą plotki że kobiet się boi... i co to za "profesor" z mości
      kaczki?? czy przypadkiem żeby zostać co najmniej doktorem to w jakimś obcym
      jezyku trzeba gadać?? a ten ani słowa po angielsku, niemiecku czy bodajże
      rosyjsku...
      i ta gadka o odnowie moralnej, rozbijaniu jakichś układów, oczyszczaniu RP,
      tanim panstwie... proszę! wyszło gorzej niż zawsze - tylko rok rządzili i już
      mamy: przenoszenie prowadzonych przeciwko kolegom spraw do bardziej przyjaznych
      prokuratur, likwidacja służby cywilnej i utworzenie Państwowego Zasobu Kadr
      podległego partyjnym kacykom, tworzenie super-służb specjalnych podległych
      partyjnym kacykom, obsadzanie kolesiami stanowisk publicznych w skali do tej
      pory niespotykanej, stanowienie prawa na potrzeby swojej partii, koalicja z
      przestępcami, kupczenie stanowiskami politycznymi, korupocja polityczna... a
      miało być tak pięknie....
      • caliente_74 Re: Jak ja nienawidze PiS 04.10.06, 14:45
        już dawno nie czytałam takiej ogrącej obrony eselduchów. Jedno sprostowanie -
        nie ma likwidacji służby cywilnej, zasób kadrowy jest obok nie zamiast. Po
        drugie co do handlowania stołkami to w tym akurat SLD nikt nie dorówna vide
        przypadek II wicewojewody podkarpackiego i kilku dyr. z urzędu wojewódzkiego
        których zatrudniono gdy głośno się mówiło o przedterminowych wyborach (byle na
        odprawę się załapać). A szczytem handlowania "stołkami" było zatrudnianie do
        tzw. otwrtej i konkurencyjnej służby cywilnej - jak ktoś nie był z łańcuta,
        jarosławia albo ostatecznie boguchwały o eksponowanym stanowisku referenta za
        najniższą krajową nie miał prawa marzyć (starzy dyrektorzy skarżyli się, że
        wczesniej mieli prawo wymagać by protegowany był do czegoś zdatny - od 2001 to
        było bez znaczenia). Mozna tak dalej np o wybitnie prowadzonych zamówieniach
        publicznych itp itd.... Podsumowując - zgadzam się z założycielem wątku. SLD
        pomstujące na korupcję jest jak kanibal ktory się oburza że ktoś je wieprzowinę.
        • adam_west Re: Jak ja nienawidze PiS 05.10.06, 11:05
          kochana! rozwiązanie jest proste - jeśli masz dowody na to co mówisz to
          proponuję się zgłosić do prokuratury... jeśli nie to siedź cicho "ciemny ludzie"....

co do służby cywilnej to pisiaki zmieniając ją na to co mamy dzisiaj całkowicie
          wypaczyły jej ideę - zamiast bezpartyjnych fachowców wrociło odgórne wyznaczanie
          urzędników... a że to kolega z partii będzie niemający kompletnie pojecia o
          zasadach funkcjonowania danej instytucji (vide stajenny w radzie nadzorczej
          radia)?? no cóz - pisuary odzyskują polskę....

i jeszcze mi tylko kochana powiedz kiedy SLD wystawiło na wojewodę rodzeństwo
          któregoś ze swoich polityków?? i nie ma znaczenia że podobno baba ma żółte
          papiery - jest "swoja" i to wystarczy... a że w poprzedniej pracy się
          skompromitowała?? co tam...
          • caliente_74 Re: Jak ja nienawidze PiS 05.10.06, 14:22
            Co do prokuratury - zgloszę jak Pan zgłosi (chyba ma Pan dowody na "kupczenie
            na niespotykaną dotąd skalę"??.
            Co do "ciemnego luda" - ja Pana nie "bluzgam". Poza tym to że ktoś ma odmienne
            poglądy i doświadczenia nie znaczy wcale że jest głupi (ciemny).
            Co do służby cywilnej - odgórne wyznaczanie było też za SLD. Nie widzę różnicy
            między mleczarzem na stołku wojewody a stajennym w radiu.
            Co do krewnych - kazus brata Pana Martensa się kłania (może i wojewodą nie był
            ale stołek miał).
            Na koniec uwaga ogólna - mi przeszkadza korupcja każdej władzy: czerwonej,
            czarnej i jakaby jeszcze nie była. Panu chyba tylko to co robia "pisuary" bo
            zdaje się, że korupacja SLD była Pana zdaniem cacy.
            • adam_west Re: Jak ja nienawidze PiS 05.10.06, 15:04
              > Co do prokuratury - zgloszę jak Pan zgłosi (chyba ma Pan dowody na "kupczenie
              > na niespotykaną dotąd skalę"??.

cała polska widziała "taśmy beger".... aż dziw bierze że prokuratura się tym nie
              zajęła...

> Co do "ciemnego luda" - ja Pana nie "bluzgam". Poza tym to że ktoś ma odmienne
              > poglądy i doświadczenia nie znaczy wcale że jest głupi (ciemny).

ależ ja nie ubliżam... pomyślałem że skoro partyjna wierchuszka tak nazywa
              swoich wyznawców to ja też mogę....

> Co do służby cywilnej - odgórne wyznaczanie było też za SLD. Nie widzę różnicy
              > między mleczarzem na stołku wojewody a stajennym w radiu.

no popatrz ty się... a mnie całe dotychczasowe życie mówiono w szkole, domu,
              kościele, na ulicy, odwórku że zeby do czegoś dojść, coś osiągnąć to uczyć się
              trzeba... że tylko wykształcony człowiek może być kimś... ale najwidoczniej to
              były tylko brednie III RP

> Co do krewnych - kazus brata Pana Martensa się kłania (może i wojewodą nie był
              > ale stołek miał).

i z tego co mi wiadomo rzeczony brat już nie jest tym kim był.

> Na koniec uwaga ogólna - mi przeszkadza korupcja każdej władzy: czerwonej,
              > czarnej i jakaby jeszcze nie była. Panu chyba tylko to co robia "pisuary" bo
              > zdaje się, że korupacja SLD była Pana zdaniem cacy.

nic takiego nie twierdzę wiec proszę mi niczego nie imputować. korupcja jest
              przestępstwem i powinna być bezwzględnie karana. natomiast różnica pomiędzy SLD
              a PiSuarami jest taka że ci pierwsi usuwali takich ludzi z partii i nie
              przeszkadzali sądom, natomiast ci drudzy z korupcji robią świętą wojnę, krucjatę
              przeciwko zgniliźnie moralnej... "cel uswieca środki" jak to mawiał pewien
              gruzin....
              • caliente_74 Re: 06.10.06, 12:43
                niech mi Pan przypomni kogo - na naszym podkarpackim podwórku - usunięto z
                partii za korupcję albo nepotyzm. Nie pamiętam takiej sytuacji. Pamiętam
                natomiast jak swego czasu po wyborach w 2001 Pan Martens zapowiedział, że do
                urzedu wojewodzkiego będą wprowadzani ludzie SLD a na pełne świętego oburzenia
                słowa Olecha o "apolitycznej i bezstronnej słuzbie cywilnej"
                odpowiedział "Niech Pan Olech pamięta, że jego też wprowadziliśmy do urzędu".
                Ale ad rem. Dla mnie szczytem sprostytuowania instytucji publicznych nie jest
                to, że stanowiska kierownicze są obsadzane przez osoby wskazane przez partię
                rządzącą ale to, że korupcja i nepotyzm sięga referenckich niżyn. A tak było za
                SLD co pisałam w pierwszym poście.
                • adam_west Re: 06.10.06, 12:57
                  może nazwiska sówka i kozak coś pani mówią?? co prawda ani nepotyzm, ani
                  korupcja, ale równie nieciekawe moralnie postawy....

a co do słów pana martensa to tylko na słowach się skończyło - nie było żadnych
                  czystek "od sprzątaczki po dyrekcję" (słowa L. Kaczynskiego)

co do tego zarzutu to proszę o dowody. czy naprawdę tak trudno o nie trudno w
                  odnowionej moralnie IV RP? przecież obowiązkiem każdego obywatela naszej
                  "drogiej" IV Rzesz.. tfu! Rzeczypospolitej jest doniesienie odpowiednim
                  instytucjom o tym? a że dowodów nie ma?? skoro ich nie ma to zostały zniszczone...

mnie nie podoba się upolitycznianie administracji, ale jeśli już mają to być
                  ludzie partyjni to niech przynajmniej będą oni odpowiednio wykwalifikowani i
                  niech potrafią odróżnić dobro społeczeństwa od interesu partii....
                  • caliente_74 Re: 06.10.06, 13:58
                    Gdyby dowody były to by je już znaleziono. Nie uważam by zniszczono dokumenty -
                    w nich zawsze było cacy ale to jest wynik takiej a nie innej procedury
                    rekrutacji, ona była i jest tak pomyślana żeby nie było śladów jak sie sprawili
                    na rekrutacji poszczególni kandydaci.
                    Wiem że "wszyscy o tym wiedzieli" nie jest mocnym argumentem ale właśnie tak
                    było. Wystarczy że zapyta Pan dowolnego znajomego zatrudnionego w uw a usłyszy
                    Pan szczegóły z nazwiskami włącznie. Niektóre przypadki były tak groteskowe, że
                    obśmiewali je wszyscy od referenta po dyrektora.
                    Co do czystek - jaka jest ich definicja? Czy wymiana wszystkich dyrektorów
                    mieści się w definicji czystki? Jeśli tak to w 2002 były czystki natomiast nie
                    było ich teraz ponieważ ku powszechnemu zdziwieniu wymieniono raptem 3
                    dyrektorów.
                    • adam_west Re: 06.10.06, 15:13
                      W sprawie czystek się pani myli - zarówno w sprawie roku 2002 jak i co do chwili
                      obecnej.

Reszta argumentów również mnie nie przekonuje - zbytnio mi to filozofią
                      kaczystów zalatuje: dowodów nie ma ale tak było...
                      • caliente_74 Re: 09.10.06, 08:05
                        Co do czystek - nie mylę się. Zarzuca mi Pan brak dowodów - może Pan poda mi
                        dowody braku czystek wtedy i ich istnienia teraz?
                        Że argumenty nie przekonują, trudno. Nie liczyłam no to zbytnio.
                        Kończąc naszą małą dyskusję powrócę do tematu który zaczął ten wątek na forum. ?
                        Nie twierdziłam i nie twierdzę że teraz wszystko jest cacy a za SLD było
                        wszystko be. Uważam jednak, że partia która lata całe wykoślawiała polskie
                        życie publiczne (w tym administrację do granic absurdu) nie ma moralnego prawa
                        do świętego oburzenia z powodu tego ci się teraz dzieje. Na święte oburzenie
                        tylko święci mogą sobie pozwolić. Pozdrawiam i życzę dobrego dnia :))
    • bravocharlie Różnica... 29.09.06, 12:37
      Nawet SLD brało pod uwagę racjonalne argumenty. Nawet oni. Istniała dyskusja,
      wymiana poglądów, czasami konsensus. Nie potrafili zamachnąć się na instytucje
      takie jak TK, NBP itp. chociaż nie pomyśli również ich one były. Prezydent
      Kwaśniewski potrafił zawetować ustawę swojej macierzystej partii bo wiedział,
      że może ona być zawetowana przez TK, że jest niezgodna z duchem prawa.
      Potrafili przyznać sie nawet do błędów, ponieśli za to karę. Przecież to za ICH
      rządów skazano Sobotkę, Jagiełłe. Teraz, myślę, to nie mozliwe.

PiS tak nie potrafi. Na racjonalne argumenty ma jedną spiewkę - TO MY MAMY
      RACJĘ, albo to układ podnosi głowę. Jak z takim argumentowaniem dyskutować? No
      jakżesz można?
      • chuck_norris Re: Różnica... 29.09.06, 14:50
        No nie da się ukryć, że za rządów SLD takich perypetii to nasz kraj nie
        przeżywał. Zgadzam się z bravocharlim że nie wszystko było piękne i kolorowe,
        ale nie wyglądało tak jak teraz.
        PiSiaki i s-ka rozdały 6 mld zł na becikowe - tylko po co??!! Każde miasto i tak
        daje swoje.
        To co proponuje nam jaśnie wielmożna kaczka to sorry... jak dla mnie to tylko
        kompromitacja i nawet nie w oczach zwykłych obywateli ale przede wszystkim w
        oczach świata.
        Gąsiorki chwalą się zmniejszeniem bezrobocia - tylko gdzie są teraz wszyscy
        fachowcy? Podpowiem za granicą. Aaaaaa jeszcze wzrost gospodarczy - nie
        zapomnijmy za czyjej kadencji nastąpił. Znów podpowiem - za SLD.

- A gdzie miliony mieszkań??
        - Tanie państwo?? A zapomniałem, że w ramach "taniego państwa" tworzy się
        kolejne urzędy, delegatury i instytucje rządowe, które potem można obsadzać
        swoimi ludźmi - przykład Mata Hari IV RP Renia Beger (akurat dobrze, że to
        wszystko nagrała)

Tak więc kończąc apeluję stwórzmy V RP, a jak się nie uda to VI a potem VII
        tylko bez Gąsiora i s-ki.
        __
        50 % Polaków nie wie, że jest połową społeczeństwa...
        • Gość: aga Re: Różnica... IP: *.19.165.2.osk.enformatic.pl 29.09.06, 19:41
          zawsze bede na nich glosowac!
        • Gość: rze [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 18:06
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: G8 Re: Jak ja nienawidze SLD IP: 82.139.8.* 29.09.06, 23:31
      Jeśli to ma postępujący charakter to najwyższy czas odwiedzić:
      -laryngologa;
      -okulistę
      -psychiatrę;
      przy szczęśliwych okolicznościach może da się Ciebie uleczyć.
    • olias Re: Jak ja nienawidze PO 29.09.06, 23:44
      z bólem i prawdziwą przykrością pisze - nienawidzę PO bardziej niż SLD. Bo
      przecież SLD w porównaniu z PO to dziś mili chłopcy. A jak widzę w tv te qrwa-
      elity które wybieraliśmy w ramach POPiS i które oszalały po przegranych
      minimalnie wyborach, to szlag mnie trafia. Te wszystkie Komorowskie, te
      Premiery z Krakowa, te profesory od muszek. Oni nawet nie udają że myślą o nas,
      o Polsce. Od raku wciąz tylko to samo - każde głosowanie pzreciwko rządowi -
      nieważne czy ustawy dobre czy złe. wciąż te głupawe uśmieszki, drwinki,
      Narcyzm, pogarda dla wszystkich.
      Tylko ze ja muszę to bydło utrzymywać na wysokim poziomie. A oni się bawią.
      teraz są jak oczadziali od krwi. I chyba trochę od narastającego strachu.
      • bravocharlie Re: Jak ja nienawidze PO 30.09.06, 00:08
        Rozumiem twoja frustracje, ale PO to powiedzmy adresat tego co napisałes moze
        10%. Zobacz sobie dokładnie, że PO gdy trzeba było głosować głosowało. Ustawy
        około budżetowe, nawet taki sztandarowy pomysł PiS na CBA.
        Szkoda też ze nie zwróciłeś uwagi na to iż wiele razy składali projekty ustaw,
        jednak marszałek sejmu nie dopuszczał ich pod głosowanie, albo przedkładano
        swój bardzo podobny projekt i nad nim dyskutowano.

Zmień adresata
    • Gość: Sędzia Kozak Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.centertel.pl 03.10.06, 18:45
      Osądzę wszystkich nienawidzących SLD S U R O W O !!!!!!!!!
      • Gość: Lana Re: Jak ja nienawidze SLD IP: 62.93.41.* 04.10.06, 22:02
        popieram,precz z komuną!
        • Gość: rze`popieram Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 23:02
          off - CHŁOPIE POPIERAM cie w 1000% !! mi szlak trafia jak widze Olejniczaka ,
          Kalisza i innych z sld jak oni domagaja sie prawdy i jak Oni CHCA RATOWAC
          Polske .hahaha niemoge ! PRECZ z TYMI Czerwonymi Ryjami !
    • Gość: Kim ir Sen Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 09:24
      Kiedy ten sędzia Kozak zapłaci zaległe podatki /ponad 400 000 pln /
      • Gość: Sędzia Kozak Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 14:35
        Osądzę wszystkich S U R O W O !!!!!!!!!!!!!!!
    • thaal Re: Jak ja nienawidze SLD 05.10.06, 11:20
      święte słowa. precz z czerwoną zarazą!!
    • Gość: do offa Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 11:46
      Spiesz sie kochać PIS...tak szybko odchodzi!
    • karrhe Re: Jak ja nienawidze SLD 05.10.06, 17:56
      To widze, że masz problem natury psychicznej .
      Może jakaś wizyta u specjalisty może Ci pomoze.
      Nawiasem mówiąc Sld po wygranych wyborach zastalo państwo w opłakanym stanie, a
      zostawiło z uporządkowanymi finasami publicznymi i rozkręcającą sie gospodarką.
      Zobaczymy jaki będzie finał polskiej prawicy.
      • Gość: rze Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 18:02
        bo polska weszła do unii to gospodarka cos ruszyla :x ale sukces o_O my bysmy
        byli w rzadzie to tez by sie tak stało :x SLD KGB !
        • karrhe Re: Jak ja nienawidze SLD 05.10.06, 18:08
          > bo polska weszła do unii to gospodarka cos ruszyla :x ale sukces o_O my bysmy
          > byli w rzadzie to tez by sie tak stało :x SLD KGB !

gospodarka ruszyła znacznie wcześniej, już przed wejściem do unii
          każdy rok rządów sld to był systematyczy wzrost pkb
          i takie sa fakty, których wroga propaganda nie zmieni.
          • Gość: jojo A ja sądze ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 18:35
            Nie widze wiekszej roznicy między rządami obecnej kliki a rządami aws czy sld -
            te same dzielenie stołków, te gornolotne hasełka, te przyspawania zadów do
            foteli - i potworna arogancja !!!
            z tym że gąsiory wrócily do wzorców propaganadowych pożnego gomułki czy
            wczesnego gierka - czy do czegoś na co nawet koszmarny tow. miller nie mogł
            sobie pozwolić !!
            A do tego niebywała , totalnie nieudolna polityka zagraniczna jakiejs tam... z
            łapanki :))
            No i do tego psychopaci ......
            • karrhe Re: A ja sądze ..... 07.10.06, 17:41
              wiesz co masz rację
              • Gość: spr in Re: A ja sądze ..... IP: *.range81-129.btcentralplus.com 12.10.06, 00:49
                Wole kaczki od kwasa, ktory pijany deptal groby pomordowanych polakow.
                • karrhe Re: A ja sądze ..... 22.10.06, 20:53
                  Gość portalu: spr in napisał(a):

> Wole kaczki od kwasa, ktory pijany deptal groby pomordowanych polakow.

wole to ty masz ale rozumy ci brakuje
    • Gość: urzedas Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.res.pl 12.10.06, 20:04
      dot. wypowiedzi celiente
      Widze ze nie znasz dziejów UW. Nie bede przypoominac zwolnien za Ferenca (
      prawica). Stzl i sposb wzwalania byl skandaliczny.
      • caliente_74 Re: Jak ja nienawidze SLD 13.10.06, 11:46
        Ferenca rzeczywiście nie pamiętam. Nie było mnie jeszcze wtedy w UW. Ale za to
        dobrze pamiętam 2002 a już naprawdę dobrze ten rok i miniony. Porównanie SLD z
        PiS, na dzień dzisiejszy czyli przed zmianą statutu, wychodzi na korzyść PiS.
        Nie wiem z czego to wynika że nie szurnęli całej wierchuszki do spodu, może nie
        mają nikogo swojego a może czekają na zmianę statutu. O czystkach i ich stylu
        za obecnej kadencji będziemy mogli całościowo się wypowiedzieć po zmianie
        statutu i regulaminu. Wtedy może zmienię zdanie :))
    • Gość: urzedas Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.res.pl 13.10.06, 16:40
      calentine widze ze masz krotki staz i nie znasz ukladow i ukladzikow jakie
      rzadza w UW. Na stoleczkach ci co siedza zmieniaja sie jak kameleony byle sie
      utrzymac. przecierz wiekszosc to z nadania solidarnoosci
      • caliente_74 Re: Jak ja nienawidze SLD 16.10.06, 11:12
        układy i układziki troszeczkę znam. Rzeczywiście na stołkach jest tylko rotacja
        ale żeby w UW rządzili ludzie z nadania solidarności? Uśmiałam się, proszę o
        nazwiska :))
        • Gość: WYBORCA Re: Jak ja nienawidze SLD IP: 84.38.160.* 16.10.06, 22:05
          Proszę wAS. oPANUJCIE SIĘ Jesteśmy przed wyborami samorządowymi. Ja zagłosuję
          na nowych ludzi. Oni nie są SKAŻENI a może w końcu coś zrobią dla Rzeszowa.
          Myślę o komitecie RZESZÓW RAZEM. Co WY na to ?
          • caliente_74 Re: Jak ja nienawidze SLD 18.10.06, 10:06
            Panie wyborco, co ma piernik...? Poza tym proszę o dowód że oni nie są SKAŻENI
            (czym?) plus dowód że się nie skażą jak już dojdą do władzy.
            PS Serio Pan wierzy że w polityce jest miejsce dla ludzi znikąd?
            Ps. Ps. I błagam, bez dużych liter w środku wyrazów. To strasznie razi.
            • m.maciejczyk Re: Jak ja nienawidze SLD 18.10.06, 10:50
              KWW Rzeszów Razem tworzą zacni ludzie, ludzie dla których niesiona pomoc innym
              była od serca a nie dla polityki. Dlaczego? Bo tworzą go osoby które działają,
              chcą coś zmienić i niosą pomoc innym. Reprezentują oni Rzeszowian. I śmiem
              stwierdzić, że jest to najlepsza lista jaką Rzeszów kiedykolwiek miał. Ponieważ
              wyborcy którzy znaleźli się w tym komitecie są znani w swoich środowiskach a
              wystartowali by dane środowisko reprezentować i dbać o nie. Bo któż może dbać
              lepiej o sprawy cukrzyków jak nie ten który jest sam chory i razem ze
              stowarzyszeniem chorych na cukrzycę chce dokonać czegoś by tym ludziom żyło się
              lżej?
              Właśnie po to powstał ten komitet, by zrzeszyć ludzi którzy są reprezentantami
              różnych środowisk. I to jest dowód, że nie są skażeni.
              • caliente_74 Re: Jak ja nienawidze SLD 18.10.06, 13:08
                :)) Mój poprzedni post był klasyczną "podpuchą". Tak mi się zdawało, że
                niezaleznym wyborcą reklamującym listę "razem" jest nie kto inny jak znany
                wszystkim kandydat. Pana replikę uznaję za dowód, że miałam rację.
                A co do meritum. Pytałam na jednym z wątków z kim się "zblokujecie". Pan
                odpisał, że nie wiadomo. Z ust jednego z kandydatów listy "razem" usłyszałam
                prawdę "blokujemy się z ferencem. wiadomo, że z naszej listy nikt nie wejdzie
                ale przynajmniej blok ferenca dostanie więcej".
                Dlaczego Pana, nieskażony kandydacie, nie stać na taką szczerość?
                • m.maciejczyk Re: Jak ja nienawidze SLD 18.10.06, 13:38
                  Nonsens, to źle pan słyszał w takim razie. Po pierwsze tamten wątek był napisany
                  przed rejestracją komitetu a po drugie nie było spisanej umowy jeszcze w sprawie
                  blokowania. A to, że nikt z naszej listy niby nie wejdzie jest głupotą. Nie wiem
                  kto tak mógł powiedzieć tym bardziej, że spotkanie komitetu będzie miało miejsce
                  dopiero dzisiaj i nie wszyscy się znają. Proszę spojrzeć realnie na oferowane
                  przez komitety kandydury do Rady Miasta
                  wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/geoPowiat.html?id=186301&type=0
                  Jeżeli dojdzie do blokowania list to tak.
                  Dziwne, że czasem kandydaci wiedzą więcej od założycieli i pełnomocników ;>
    • Gość: Sędzia Kozak Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 12:38
      Osądzę wszystkich S U R O W O !!!!!
    • Gość: urzedas Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.res.pl 18.10.06, 16:14
      calestines sprawdz sobie pochodzenie:
      1) dyr. finansowego
      2) dyr. architektury
      3) dyr.funduszy (o pania Matcz.)
      4) dyr. geodezji
      5) po generalnego
      i inni
      prosze sprawdzic jeszcze osoby sprawujace funkcje kierowników oddzialów

• caliente_74 Re: Jak ja nienawidze SLD 19.10.06, 10:58
        hmm. Zgoda co do dyr M i na tym koniec. To Pan powinien sprawdzić życiorys tych
        osób - ilu z nich przyszło do urzędu po 89 a ilu było od zawsze? Jeśli uznaje
        Pan za "prawicę" każdego kto nie należał do PZPR to do swojej listy powinien
        Pan jeszcze dodać dyr. wydziału środowiska, prawda?
        Co do kierowników to jest ich jak mrówków i nie starczyłoby miejsca na forum by
        ich wymieniać.

PS najbardziej w Pana poście interesuje mnie to "calestines". Moja znajomość
        hiszpańskiego jest blada wobec Panskiej. Prosze mnie oświecić co to słowo
        oznacza.
    • Gość: urzedas Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.res.pl 18.10.06, 16:15
      a jeszcze zaklad obslugi
    • Gość: urzedas Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.res.pl 19.10.06, 14:17
      caliente to widze ze nie znasz zyciorysow, bo skoro dyr. architektury, geodezji
      finansowego byli przed 1990r. to ja jestem ksiadz
      • Gość: autor Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 15:24
        a ja wam mówię, że wszystko to układ, żydzi i cykliści. Trzeba dekomunizować,
        lustrowac do upadłego. Tylko w teczkach nasza nadzieja. Sprawdzać życiorysy,
        drzewa genealogiczne (tak, wiem, trudne wielosylabowe słowo), odbierać medale i
        odznaczenia, zmieniać historię, przemianowywać ulice i ronda, zwiększać armię
        urzędników, powoływac komisje - to jest potęga i chwała na wieki. Amen
      • caliente_74 Re: Jak ja nienawidze SLD 20.10.06, 07:50
        Skoro ksiądz to już wiem z kim rozmawiam. Przez chwilunię zastanawiałam się kim
        jesteś "urzędasie" i teraz juz wiem :)) Co do części z wymienionych przez
        ciebie osób wiem na 100% że były przed 90 - ciepło je wspominają osoby właśnie
        w roku 90 zwolnione z UW.
        A poważnie - jak widać dwie osoby obserwując ten sam urząd moga dojść do
        przeciwnych wniosków. Dla mnie UW to matecznik "czerwonych" a dla
        ciebie "solidaruchów". Gdybym miała policzyć osoby w UW o prawicowych poglądach
        (nie sympatiach partyjno-towarzyskich!!)to bym może do trzech doliczyła
        (wliczając siebie). Ty pewnie masz odwrotnie. Ciekawe dlaczego?
        Kończę dyskusję. Już niedługo rozwiązuję stosunek z UW i zaczynam na serio
        pracować poza rządówką czego i tobie życzę :))
        PS. nadal czekam na wyjaśnienie słowa calestines...
    • Gość: gosc Re: Jak ja nienawidze SLD IP: *.rzeszow.mm.pl 09.02.07, 22:18
      ja też

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka