Gość: spr in IP: *.range81-129.btcentralplus.com 15.10.06, 21:56 Milo w Rzeszowie-markety zniszczyly maly biznes,ludki pracuja za 600 zlotych ,rada miasta jest dumna z osiagbniec. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mk Re: wYPAS IP: *.rzeszow.mm.pl 15.10.06, 22:59 zgadzam sie, rzeszow mozna nazwac miaestem hipermarketow i centr handlowych dla buractwa z okolicy. gdzie przemysl i powazni inwestorzy? gdzie miejsca pracy dla absolwentow wyzyszych uczelni? w hipermarketach za 650zl na reke? ksztalcimy "angolom" specjalistow. rada miasta to porazka (artykuly na temat piekly ramskiego i calej reszty nawiedzonych inkwizytatorow), ostatnio przeczytalem artykul rzeszow to polska klasy C czyli NIE atrakcyjna dla inwestorow (powaznych). na pocieszenie pozostaje ze jest jeszcze klasa D ale to nie zmienia faktu ze dlugo nic sie u nas nie zmieni i zarobki beda niskie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.maciejczyk Re: wYPAS 15.10.06, 23:09 Ehm, a niby gdzie miał powstać ten przemysł? Póki co to dzialki trzeba uzbroić pod to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: wYPAS IP: *.rzeszow.mm.pl 15.10.06, 23:19 jak narazie to sie zrboi dzialki pod hipermarkety i "entertaiment" czyli cos co nie generuje wartosci intelektualnej a wyprowadza nasze zlotowki zagranice... to pytanie nie domnie tym powinna sie zajac rada miasta i z tego powinno sie ja rozliczyc. budowanie kosciolow drog przedszkoli itp bez przesady to nie powod do dumy wszedzie sie to robi.. Odpowiedz Link Zgłoś
m.maciejczyk Re: wYPAS 15.10.06, 23:28 Wie pan, mi też zależy na tym by Rzeszów się rozwijał zdecydowanie lepiej i szybciej. Ale my na tym forum to możemy sobie tylko gdybać co by było.... Prawda jest taka, że dopóki doputy nie zostaną wybrani ludzie odpowiedzialni i chcący coś zmienić to będzie dalej tak jak jest. Ten wybór przyszłych radnych zależy tylko i wyłącznie od nas samych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spr in Re: wYPAS IP: *.range81-129.btcentralplus.com 15.10.06, 23:25 P. Maciejczyk, jak zostaniesz wybrany,bedziesz ok,Kto ty jests? Odpowiedz Link Zgłoś
m.maciejczyk Re: wYPAS 16.10.06, 00:05 Jeżeli zostałbym wybranym mogę zadeklarować jedno: - zrobię wszystko co tylko możliwe by godnie reprezentować wyborców i nasze miasto, jeżeli będzie inaczej zrezygnuję z funkcji radnego. Zresztą po kadencji zweryfikujecie sami moją działalność w Radzie Miasta i sami osądzicie. Jeżeli chodzi o to kim jestem. Mateusz Maciejczyk, lat 20. Mieszkam w Rzeszowie od urodzenia. Kiedy ukończyłem 18 lat wstąpiłem do PSLu i tak rozpoczęła się moja działalność publiczna. Jednak bodajże w kwietniu tego roku zawiesiłem swoje członkostwo. Wstąpiłem do PSLu dlatego, że uważam iż była/jest to jedyna sensowna partia z tradycjami, która nigdy nie zmieniła swojej marki. I w dalszym ciągu myślę, że gdyby nastąpiła zmiana nastawienia programu na resztę społeczeństwa poza wsią byłaby ona lepszą alternatywą. Od grudnia 2004 roku jestem członkiem organizacji pozarządowej ZMW „WICI”. I tak rozpoczęła się moja przygoda z działalnością społeczną. Już w 2005 razem ze znajomymi postanowiliśmy założyć Klub Młoda Europa – którego to jestem inicjatorem i współtwórcą. Na przełomie lipca i września 2005 roku przetarliśmy nowe szlaki w Rzeszowie organizując Turnieje sportowe – jednak odbyło się to nieoficjalnie. 15 Grudnia 2005 wiąże się z oficjalnym powstaniem Klubu i wyborami zarządu. W sumie od marca 2006 rozpoczęła się oficjalna działalność KME. Jeżeli chodzi o to co zrobiliśmy do tej pory to były to organizacje turniejów sportowych, małych imprez oraz przeglądów. Pod koniec Sierpnia zorganizowaliśmy bezpłatną wycieczkę krajoznawczą dla młodzieży z Rzeszowa. Wrzesień był okresem przygotowań wraz z Radą Młodzieży Rzeszowa i Szkoła Muzyczną SM TRIOLA – Rockowej Nocy, czyli Przeglądu Zespołów Rockowych. Ale także załatwianiem spraw związanych z zawodami pływackimi które będą miały miejsce 29 października na basenie Muszelka. Końcem tego roku (po wyborach) rozpoczynamy akcję dożywiania rodzin we współpracy z Podkarpackim Bankiem Żywności. Poza działalnością w Klubie Młoda Europa, włączyłem się w pomoc Młodzieżowemu Domowi Kultury na osiedlu Baranówka. A także współorganizowałem spotkania z lokalnymi władzami. Jeżeli chodzi o moją edukacje (bo takie pytanie zostało zadane mi na forum) to ukończyłem SP nr 25 z wyróżnieniem, Gimnazjum NR 11 ze średnią 4.5 oraz jestem absolwentem II LO im. Leopolda Lisa-Kuli z taką samą średnią. Przyznam szczerze, że nigdy nie zależało mi na dobrych stopniach i nie przykładałem do nich wagi. I wyjaśnimy sobie raz na zawsze, moja chęć bycia Radnym nie wiąże się z pchaniem do Żłobu. Poprostu czasem trzeba wziąć sprawy we własne ręce bo nikt tego za nas nie zrobi. Nie należe do osób, które narzekają na to że jest źle i nic nie robią. Ja jestem z tych osób co zrobią wszystko by temu zaradzić. I chyba moja działalność o tym świadczy :) Zresztą nie tylko moja. Odpowiedz Link Zgłoś
m.maciejczyk Odpowiedź na pana pytanie 16.10.06, 00:08 Jeżeli zostałbym wybranym mogę zadeklarować jedno: - zrobię wszystko co tylko możliwe by godnie reprezentować wyborców i nasze miasto, jeżeli będzie inaczej zrezygnuję z funkcji radnego. Zresztą po kadencji zweryfikujecie sami moją działalność w Radzie Miasta i sami osądzicie. Jeżeli chodzi o to kim jestem. Mateusz Maciejczyk, lat 20. Mieszkam w Rzeszowie od urodzenia. Kiedy ukończyłem 18 lat wstąpiłem do PSLu i tak rozpoczęła się moja działalność publiczna. Jednak bodajże w kwietniu tego roku zawiesiłem swoje członkostwo. Wstąpiłem do PSLu dlatego, że uważam iż była/jest to jedyna sensowna partia z tradycjami, która nigdy nie zmieniła swojej marki. I w dalszym ciągu myślę, że gdyby nastąpiła zmiana nastawienia programu na resztę społeczeństwa poza wsią byłaby ona lepszą alternatywą. Od grudnia 2004 roku jestem członkiem organizacji pozarządowej ZMW „WICI”. I tak rozpoczęła się moja przygoda z działalnością społeczną. Już w 2005 razem ze znajomymi postanowiliśmy założyć Klub Młoda Europa – którego to jestem inicjatorem i współtwórcą. Na przełomie lipca i września 2005 roku przetarliśmy nowe szlaki w Rzeszowie organizując Turnieje sportowe – jednak odbyło się to nieoficjalnie. 15 Grudnia 2005 wiąże się z oficjalnym powstaniem Klubu i wyborami zarządu. W sumie od marca 2006 rozpoczęła się oficjalna działalność KME. Jeżeli chodzi o to co zrobiliśmy do tej pory to były to organizacje turniejów sportowych, małych imprez oraz przeglądów. Pod koniec Sierpnia zorganizowaliśmy bezpłatną wycieczkę krajoznawczą dla młodzieży z Rzeszowa. Wrzesień był okresem przygotowań wraz z Radą Młodzieży Rzeszowa i Szkoła Muzyczną SM TRIOLA – Rockowej Nocy, czyli Przeglądu Zespołów Rockowych. Ale także załatwianiem spraw związanych z zawodami pływackimi które będą miały miejsce 29 października na basenie Muszelka. Końcem tego roku (po wyborach) rozpoczynamy akcję dożywiania rodzin we współpracy z Podkarpackim Bankiem Żywności. Poza działalnością w Klubie Młoda Europa, włączyłem się w pomoc Młodzieżowemu Domowi Kultury na osiedlu Baranówka. A także współorganizowałem spotkania z lokalnymi władzami. Jeżeli chodzi o moją edukacje (bo takie pytanie zostało zadane mi na forum) to ukończyłem SP nr 25 z wyróżnieniem, Gimnazjum NR 11 ze średnią 4.5 oraz jestem absolwentem II LO im. Leopolda Lisa-Kuli z taką samą średnią. Przyznam szczerze, że nigdy nie zależało mi na dobrych stopniach i nie przykładałem do nich wagi. I wyjaśnimy sobie raz na zawsze, moja chęć bycia Radnym nie wiąże się z pchaniem do Żłobu. Poprostu czasem trzeba wziąć sprawy we własne ręce bo nikt tego za nas nie zrobi. Nie należe do osób, które narzekają na to że jest źle i nic nie robią. Ja jestem z tych osób co zrobią wszystko by temu zaradzić. I chyba moja działalność o tym świadczy :) Zresztą nie tylko moja. Odpowiedz Link Zgłoś