Dodaj do ulubionych

Felietony Zielińskliego w "Nowinach"

IP: *.rzeszow.mm.pl 21.11.06, 15:32

Fora prywatne | Fora regionalne | Moje forum | Wyszukiwarka |
Pomoc | Zaloguj się |

Gazeta.pl > Forum > Regionalne > Podkarpackie > Rzeszów Wtorek, 21
listopada 2006

Sport

Fielietony Zielińskiego w Nowinach
Autor: Gość: Zbigniew IP: *.pul.tke.pl
Data: 21.11.06, 12:03 + dodaj do ulubionych wątków

Witam. Czy orientuje się ktoś dlaczego od jakiegoś czasu w nowinach nie ma
już felietonów sportowych red. Wiesława Zielińskiego? Szkoda, bo zawsze mozna
było cos poczytac. I było to z jajem. POnoc ostatnio opublikowal cos
Hurkowski, ale nei czytalem, wiec sie nie wypowiadam jeszcze na ten temat.

• Fielietony Zielińskiego w Nowinach - Gość: Zbigniew 21.11.06, 12:03

Obserwuj wątek
    • Gość: Echo Re: Felietony Zielińskliego w "Nowinach" IP: *.rzeszow.mm.pl 21.11.06, 15:37
      Felieton Hurkowskiego został przedrukowany z starych numerów "Płomyczka", a
      Zieliński wyleciał z "Nowin", bo się naraził Greniowi. Z kolei Greń awansował
      do II ligi futsalu kierownika działu sportowego "Nowin" i sędziego Waldemara
      Mazgaja...Więc już po Zielińskim...Taki nasz zwyczajny "rzeszówek"...
    • Gość: olek Re: Felietony Zielińskliego w "Nowinach" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 17:42
      Jak jego "felietony z jajem" chyba kurki liliputki i na dodatek zgniłki.
      Poziom zerowy, żadnych własnych przemyśleń. Slogany slogany i jak jakiś temat na
      topie to razem z innymi opluć lub całować żylaki.
      Jeżeli byłby takim fachurą to napewno gazeta z takiego "fachowaca" by nie
      zrezygnowała.
      • Gość: Echo Re: Felietony Zielińskliego w "Nowinach" IP: *.rzeszow.mm.pl 21.11.06, 22:09
        Twoja ocena felietonów Zielińskiego przypomina mi gombromiwczowskie ble-ble.
        Bez jakichkolwiek namacalnych przykładów, wylewasz pomyje. Widocznie jesteś
        człowiekiem pełnych kompleksów. Jego felietony były różne - raz lepsze, raz
        gorsze. Ale na pewno Twoja ocena jest skrajnie złośliwa i zupełnie nie
        obiektywna. Pamiętam jego felietony, które dotyczyły np. Kazimirza Górskiego,
        czy Stanisława Geronia. Były wzruszające. Daj przykład, w których z innymi
        opluwały, albo całowały żylaki? O felietonie Hurkowskiego, lepiej nie
        wspominać. To taki sam "fachowaca", jak Twoja obiektywna wypowiedź...
        • Gość: olek Re: Felietony Zielińskliego w "Nowinach" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 23:56
          Gombrowicz wg Ciebie to ble ble !!!!!!!!!
          Sam już sobie wystawiłeś świadectwo.
          • Gość: Echo Re: Felietony Zielińskliego w "Nowinach" IP: *.rzeszow.mm.pl 22.11.06, 09:21
            Nie kompromituj się, proszę Cię. Tym komentarzem równasz do swojego idola -
            Kazia Grenia. Ja napisałem, że Twoja wypowiedź to Gombromiwczowskie ble-ble-
            ble. A nie, że sam Gombrowicz jest ble-ble...Ale Ty nie bardzo wiesz o co
            chodzi, więc napisałeś, że dla mnie Gombrowicz to ble,ble...Poczytaj trochę
            Gombrowicza, to dowiesz się, jak on określał tego typu wypowiedzi, jak Twoja...
            • Gość: olek Re: Felietony Zielińskliego w "Nowinach" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:47
              Ubawiłem się setnie BRAWO.
              Za pierwszym razem myślałem,że to klasyczny błąd klawiaturowy, lecz NIE - TY
              taką masz pisownię - cyt "Gombromiwczowskie ble-ble-"
              I Ty znawca Gombrowicza nie jesteś w stanie poprawnie napisać jego nazwisko.
              Daj sobie na luz i wstydu oszczędź.
              • Gość: Echo Re: Felietony Zielińskliego w "Nowinach" IP: *.rzeszow.mm.pl 22.11.06, 15:50
                Jesteś spryciarz, ale nie pokryjesz tym swojego braku znajomości oklepaną dziś
                litertaturą!To, że w odmianie nazwiska Gombrowicza znalazło się niepotrzebnie -
                w- świadczy tylko o tym, że tak to zapisałem w pośpiechu, bo w przeciwieństwie
                do Ciebie, nie mam czasu, cały czas siedzieć przy komputerze. Natomiast nie
                odwracaj kota ogonem, bo problem tkwi w naszym sporze o czym innym. Ja
                napisałem, że Twoje gadanie, jest ble,ble rodem z Gombrowicza. A Ty7- nie mając
                zupełnego pojęcia, skąd się wzięło określenie ble,ble - zarzuciłeś mi, że ja
                tak określam twórczość Gombrowicza. Posłuchaj wyznawco Kazimierza Grenia -
                absolwenta wyższej uczelni, który nie wiedział, jakie ma
                wykształcenie...Określenia ble,ble, Witold Gombrowicz użył w swoich dziennikach
                do oceny tego, co pisał w felietonach sam...Stefan Kisilewski... Więc jeżeli Ty
                twierdzisz, że ja nazwałem Gombrowicza ble,ble, to znaczy, że jesteś
                intelektualnie taki sam, jak Twój radny miasta - Kazimierz Greń. On na
                zapytanie, skąd się wzięło określenie ble-ble, zapewne odpowiedział by, że
                chodzi o nowy gatunek piłki nożnej... Obaj jesteście na bardzo wysokim poziomie
                rzeszowskiej inteligencji. Rozprawiacie o czymś, o czym nie macie zielonego
                pojęcia. Gratuluję! Ale jako spryciarz, fajnie przeniosłeś dyskusję na coś
                kosmicznie odmiennego...
                • Gość: olek Re: Felietony Zielińskliego w "Nowinach" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:15
                  Nadal popełniłeś błąd , źle była wpisana literka M a nie jak twierdzisz W.
                  Ale niech Ci będzie jak chcesz pisać Gombromiwcz to sobie tak pisz nadal,z
                  nadzieją, że inni będą wiedzieć okogo chodzi.
                  Cd. nie jestem wyznawcą Grenia, lecz / staram się / obiektywnym obserwatorem,
                  wykształcenie p.w/w mało mnie obchodzi, lecz napewno na dzisiejszy czas zrobił
                  więcej niż Ty panie Zieliński. Rozumię trudno pogodzić się z porażką
                  niedocenienia przez właścicela Nowin.
                  Taki fachowiec a nawet w takim brukowcu jak Nowiny zabrakło miejsca.
                  Podpowiadam może Polityka, Wprost, Przegląd docenią twórczość "jedynego w swoim
                  rodzaju"
                  • Gość: fcfdc Re: Felietony Zielińskliego w "Nowinach" IP: *.intertele.pl 22.11.06, 19:00
                    a co to za nowy szef działu sportowego jest w "Nowinach", prosze przybliżyć mi
                    jego sylwetkę :-)
                    • Gość: Echo Re: Felietony Zielińskliego w "Nowinach" IP: *.rzeszow.mm.pl 22.11.06, 20:27
                      Olek - jesteś biedny i nieszczęśliwy człowiek. To, co Ty wypisujesz na tym
                      poście i prawdopodobnie szalejesz na sporcie jako pax - nazywa się objawem
                      paranoidalnym. Według Ciebie tylko dziennikarz i poeta Zieliński możę czytać
                      Gombrowicza i nikt wiecej, prawda? A ci wszyscy, którzy poza mną piszą w
                      jeszcze gorszej tonacji o Greniu, to też są Zielińscy?:):):)Malutki
                      człowieczku, masz odwagę publicznie wyznawać, że to ja jestem
                      Zielińskim.Zastanawiam się, skąd u Ciebie tyle nienawiści do tego człowieka?
                      Ale poczucia odwagi dodaje Ci bezimienność tego portalu. Widzisz to jest tak.
                      Redaktor Zieliński miał odwagę pod swoimi tekstami podpisywac się z imienia i
                      nazwiska. Jak jesteś takim bohaterem, plującym na jego teksty, dlaczego nie
                      napisałeś o tym do "Nowin", także podpisując się własnym imieniem i nazwiskiem,
                      tak jak on to czynił w "Nowinach" . Kpisz, pisząc o "Polityce", "Wprost" i
                      chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że wychodzi z Ciebie mała wesz, taka
                      zawistna gnida...Ulżyj sobie, bo chroni Cię bezimienność Olku (chyba
                      Kwaśniewski?:):):)Mam nadzieję, że redaktor Zieliński wcześniej czy później
                      dowie się o kimś takim jak Ty , bo tylko o to Ci chyba chodzi...Twoja
                      mendowatoś adekwatna jest do Twojego poziomu intelektualnego. Komputer zaczyna
                      cuhnąć od Twoich postów, więc spływaj...Idź się obmyj...
                      • Gość: olek Re: Felietony Zielińskliego w "Nowinach" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:08
                        Slepa nienawiść odbiera resztki godności, twój poziom zaczyna się ujawniać.
                        Tradycyjnie z braku zdroworozsądkowych argumentów zaczynasz bluzgać i to jest
                        język prawdziwego dziennikarza.
                        Jeżeli ktoś ma odmienne zdanie to kaplica.
                        Wiem, że nie musisz się wysilać w bluzganiu, bo to twój prawdziwy język.
                        Zwalasz na anonimoość a sam co robisz? - zaloguj się a nie występuj jako gość.
                        Mam szacunek dla siebie samego w przeciwieństwie do Ciebie, dlatego bluzganie
                        zostawiam małostkowości i płytkiemu wręcz dennemu dziennikarzynie.

/dzięki przejdę na sport i sprawdzę co pisze pax /
                        • Gość: olek Re: Felietony Zielińskliego w "Nowinach" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:14
                          Przeczytałem o zgrozo wklejasz swoje posty w różnych linkach.
                          Przepraszam od dzisiaj z chorymi będę postępował łagodnie.
                          TAK ECHO MASZ RACJĘ, ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ CAŁKOWICIE.
                          • Gość: Echo Re: Felietony Zielińskliego w "Nowinach" IP: *.rzeszow.mm.pl 23.11.06, 04:35
                            Przed wyjściem do pracy chcę Ci przekazać wyrazy współczucia. Jesteś
                            niereformowalne ble-ble...Nie wiem, co jeszcze wymyśli Twój chory umysł. Więc
                            żegnaj Oleczku, zgadzam sie z Tobą, że chory umysł potrzebuje współczucia:):):)
                            • Gość: olek Re: Felietony Zielińskliego w "Nowinach" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 07:04
                              Jak zwykle masz rację!!!!!!!!
                              Już dawno nie spotkałem się z tak dosadną samokrytyką.
                              Wyrazy współczucia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka