marbox 21.11.06, 22:53 Witam Czy wiecie gdzie w Rzeszowie prowadzą takie kursy od podstaw? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mateusz.maciejczyk Re: Kurs grafiki komputerowej 21.11.06, 22:58 Zamiast w kursy to zainwestować w 4 dobre książki :> i samemu. Zresztą do grafiki trzeba mieć zmysł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marbox Re: Kurs grafiki komputerowej 21.11.06, 23:27 Odpowiedziałeś tak,jakbyś z góry zakładał,że go nie mam.. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.maciejczyk Re: Kurs grafiki komputerowej 22.11.06, 00:28 Stwierdziłem fakt :> ja nie mam chociaż umiem zrobić coś nie coś fajnego. Ale to za mało. Pomyśl lepiej jaką grafiką chcesz się zajmować itp. itd., co chcesz umieć robić i jaki program sobie wybrałeś. Może będę Ci w stanie coś doradzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graffika Re: Kurs grafiki komputerowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 00:33 Wobec tego, zapytam tak. Nie wiem, czy mam smykałkę, chciałabym spróbować, nauczyć się czegoś nowego. A nuż mi się spodoba i odkryję w sobie smykałkę? ;) Od czego zacząć samej? Nadmienię,że nie mam pojęcia o grafice:). W jakie książki i programy się zaopatrzyć? Dzięki za rady Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.maciejczyk Re: Kurs grafiki komputerowej 22.11.06, 00:39 Najwszystkomogącym jest adobe photoshop licencja droga :) ale możliwości ogromne od webdesignu po obróbkę cyfrową zdjęć :) jest już najnowsza Polska wersja ale polecam Angielską znacznie łatwiej o tutoriale w internecie. (np. www.graffik.pl/ ) Co do książek to na początek Adobe Photoshop CS2/CS2 PL. Oficjalny podręcznik Wyjaśnione podstawy, które będą gwarancją sukcesu :) Książka bardzo dobra chociaż droga 70zł ale warta ceny. (tylko wybrać książkę do wersji oprogramowania :)) I w zasadzie na start to wszystko. Jeżeli pozna się sam program potem można kupić książkę np. Obróbka cyfrowa (na www.helion.pl ) jest dużo do wyboru, albo skorzystać z google.pl i odnaleźć polskie portale o photoshopie też jest ich trochę :) i robić cuda :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.maciejczyk Re: Kurs grafiki komputerowej 22.11.06, 00:40 Z kolei do animacji flash :) jest okej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyzja Re: Kurs grafiki komputerowej IP: *.intertele.pl 22.11.06, 10:56 Wszystko zależy po co i jakiej grafiki. Nie ma ludzi któży by znali się na całym zagadnieniu. Można wygrać obróbkę fotografii, fotomontaż, grafikę wektorową i grafikę wektorową 3d, oraz "tradycyjną grafikę" wykonaną na komputerze. Jeśli chodzi o cel to do pracy to raczej nie da się tak nagle podszkolić. Nie ma kursów. Te które są to naciąganie jelenii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betti Re: Kurs grafiki komputerowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:14 mam pytanie: co miałeś(aś) na myśli pisząc "tradycyjna grafika" wykonana na komputerze? co do kursów, PUP organizuje taki miesięczny z grafiki, po 4 godziny dziennie, ale jaki jest poziom tego kursu to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś