Dodaj do ulubionych

Kurs grafiki komputerowej

21.11.06, 22:53
Witam

Czy wiecie gdzie w Rzeszowie prowadzą takie kursy od podstaw?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mateusz.maciejczyk Re: Kurs grafiki komputerowej 21.11.06, 22:58
      Zamiast w kursy to zainwestować w 4 dobre książki :> i samemu. Zresztą do
      grafiki trzeba mieć zmysł ;)
      • marbox Re: Kurs grafiki komputerowej 21.11.06, 23:27
        Odpowiedziałeś tak,jakbyś z góry zakładał,że go nie mam..
        • mateusz.maciejczyk Re: Kurs grafiki komputerowej 22.11.06, 00:28
          Stwierdziłem fakt :> ja nie mam chociaż umiem zrobić coś nie coś fajnego. Ale to
          za mało.
          Pomyśl lepiej jaką grafiką chcesz się zajmować itp. itd., co chcesz umieć robić
          i jaki program sobie wybrałeś. Może będę Ci w stanie coś doradzić :)
          • Gość: Graffika Re: Kurs grafiki komputerowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 00:33
            Wobec tego, zapytam tak.
            Nie wiem, czy mam smykałkę, chciałabym spróbować, nauczyć się czegoś nowego.
            A nuż mi się spodoba i odkryję w sobie smykałkę? ;) Od czego zacząć samej?
            Nadmienię,że nie mam pojęcia o grafice:). W jakie książki i programy się
            zaopatrzyć?
            Dzięki za rady
            • mateusz.maciejczyk Re: Kurs grafiki komputerowej 22.11.06, 00:39
              Najwszystkomogącym jest adobe photoshop licencja droga :) ale możliwości ogromne
              od webdesignu po obróbkę cyfrową zdjęć :) jest już najnowsza Polska wersja ale
              polecam Angielską znacznie łatwiej o tutoriale w internecie. (np.
              www.graffik.pl/ )

Co do książek to na początek Adobe Photoshop CS2/CS2 PL. Oficjalny podręcznik
              Wyjaśnione podstawy, które będą gwarancją sukcesu :) Książka bardzo dobra
              chociaż droga 70zł ale warta ceny. (tylko wybrać książkę do wersji
              oprogramowania :))

I w zasadzie na start to wszystko. Jeżeli pozna się sam program potem można
              kupić książkę np. Obróbka cyfrowa (na www.helion.pl ) jest dużo do
              wyboru, albo skorzystać z google.pl i odnaleźć polskie portale o photoshopie też
              jest ich trochę :) i robić cuda :-)

Pozdrawiam
              • mateusz.maciejczyk Re: Kurs grafiki komputerowej 22.11.06, 00:40
                Z kolei do animacji flash :) jest okej
    • Gość: tyzja Re: Kurs grafiki komputerowej IP: *.intertele.pl 22.11.06, 10:56
      Wszystko zależy po co i jakiej grafiki. Nie ma ludzi któży by znali się na całym zagadnieniu. Można wygrać obróbkę fotografii, fotomontaż, grafikę wektorową i grafikę wektorową 3d, oraz "tradycyjną grafikę" wykonaną na komputerze. Jeśli chodzi o cel to do pracy to raczej nie da się tak nagle podszkolić. Nie ma kursów. Te które są to naciąganie jelenii.
      • Gość: betti Re: Kurs grafiki komputerowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:14
        mam pytanie: co miałeś(aś) na myśli pisząc "tradycyjna grafika" wykonana na
        komputerze? co do kursów, PUP organizuje taki miesięczny z grafiki, po 4
        godziny dziennie, ale jaki jest poziom tego kursu to nie wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka