IP: 82.177.97.* 13.12.06, 14:57
Uwazajcie na tą agencje. Nie dośc że marnie płacą to jeszcze zdarza im sie w
ogóle nie zapłacic za pracę. A potem udają głupich. Wiec lepiej pilnowac
swoje wyciągi bankowe. Oprocz tego przetrzymują pieniądze. Przelew ma byc 25
nastepnego miesiąca(o zgrozo!!!!!),bo tak mówi umowa, a tymczasem jest po tym
terminie. A spróbójcie wy niedotrzymac, któregoś z postanowień umowy, to
konsekwencje na pewno wyciągną.
Obserwuj wątek
    • harrisongs Re: Agnes CT 14.12.06, 17:22
      Ja pracowałem za pośrednictwem tej agencji ale przykrości nie doznałem. Mialem obawy co do koszulki za którą każą sobie płacić 30zł kaucji (wartość hurtowa 5zł) ponieważ nie zwróciłem jej w terminie (1 miesiąc zwłoki) ale mimo to odzyskałem całe 30zł. Trzeba też uważać co się z nimi podpisuje bo dużo ludzi nie czyta bądź czyta ale nie rozumie treści umowy.
      • Gość: jovan Re: Agnes CT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.13, 15:08
        Witam no to miałeś duuuuuuże szczęście . A co do umowy to ona jest tak napisana ze normalny człowiek nie jest w stanie tego zrozumieć . Tej umowy w ogóle nie można rozwiązać bo nie ma takiego zapisu w tejże umowie , za to agencja Agnes może domagać się odszkodowania jeśli złożysz wypowiedzenie i nie stawisz się do pracy.
      • angela007blond Re: Agnes CT 09.04.14, 22:54
        Piszę tutaj żeby przestrzec innych przed tą Agencją . Zaczełam tam pracować od grudnia na śmieszną umowę o dzieło . Ta agencja to istne złodzieje ! obiecywali złote góry okazało się inaczej . Dopiero tydzień po podpisaniu umowy dotarło do mnie jaki zrobiłam błąd . Kiedy przeanalizowałam tą umowe to pukałam sie w głowe co ja podpisałam . Umowa a regulamin to dwa różne światy kupy się nie trzyma to po pierwsze . po drugie ta umowe jest źle sformułowana nie wiem jak można wykonywać operacje kasowe na umowe o dzieło . Płacą marne grosze 5,35 na ręke za godzine pracy . Przychodzisz do pracy np o 9 a o 11 możesz już iść do domu nigdy nie wiesz jak długo będziesz pracować już nie wspomne o przerwie z wielką łaską . Zapomniałąm wspomnieć że pracowałam w Leclerku przez tą agnecję . Złożyłam im wypowiedzenie zgodnie z punktem regulaminu w umowie i miałam zapłacić tylko kwotę 200 zł kary a oni mi nie wiadomo z kąd wynaleźli kwote z kosmosu 539 zł i jeszcze grosz na końcu co mnie rozbawiło i straszą sądem jak nie zapłace a co najlepsze piszą mi że ta kara jest za niewstawienie się do pracy . Zfgodnie z regulaminem kara za niewstawienie się do pracy to 200 zł więc z kąd ta kwota z kosmosu ??? gdybym wiedziała jak to bedzie wyglądac to bym nigdy tam nie poszłą . Tam liczy sie rotacja przepych . Za miesiąć pracy zarobiłam 250 zł z groszami a na dojazdy wydałam 500 zł a teraz ta smieszna kara . Ale ja im tego nie popuszcze z kąd te 250 zł i wogule żadnego dokumentu juz nie wspomne ze nie dostałąm pitu 11 do rozliczenia. Naprawde uważajcie niech ktoś dwa razy się zastanowi czy chce pracować przez agancje !!
        • jb0-07 Re: Agnes CT 13.08.14, 20:53
          Idź na POLICJE i zglos to, inaczej nic nie zyskasz a Pani A. Jakubczyk bedzie dalej bezkarna.
          Ta umowa, która masz tak naprawde powinna byc umowa zlecenie a nazwana jest umowa o dzielo, dlatego, że umowy o dzielo sa zwolnione z ZUS-u i skl. zdrowotnej. Mozesz rowniez zglosic w PIP ze pracujesz jako kasjerka w sklepie na umowie o dzieło.
          Przestrzegam reszte, zeby sobie pilnowali wynagordzen i godzin pracy bo ta Pani lubi okradac ludzi z pieniedzy tak samo jest z kierowniczka Ela z Leclerca lubi naliczac fikcyjne manka i nieobecnosci za co Agencja potraca sobie rozne kary. Jak wam sie nie bedzie zgadazc wynagordzenie to na POLICJE.

• jb0-07 Re: Agnes CT 13.08.14, 21:04
            Odnosnie pitu-11, zglos to do urzedu skarbowego, wez umowe, listy godzin, zrob wyciagi z konta z wynagrodzeniem, mozesz to zglosic rowniez w Zusie.
            • jb0-07 Re: Agnes CT 13.08.14, 21:06
              W zusie zglos, ze pracujesz jako kasjerka w Leclercu na umowie o dzieło a ktora powinna byc umowa zlecenie.
              • jb0-07 Re: Agnes CT 13.08.14, 21:10
                Jak zaczelas prace w grudniu 2013 r. a wyplate dostalas w styczniu 2014 to pit-11 dostaniesz w roku 2015, wtedy bedziesz sie rozliczac za rok 2014 r. ale jakby co miej na uwadze ze jak nie dostaniesz Pitu-11 mozesz zawsze pojsc do Urzedu Skarbowego.
            • jb0-07 Re: Agnes CT 13.08.14, 21:20
              Jak skladacie listy godzin do Agencji po zakonczonym m-cu robcie kopie i niech Agencja sie na niej podpisze.
    • Gość: basik Re: Agnes CT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 21:14
      ja nie mam nic przeciw agencjom tymczasowym. Osobiście pracowałam W LS i nie
      znam zasad pracy w Agnes ale myślę, że zasady są podobne. Nie wiem tylko jak z
      umawianiem sie bo słyszałam że terminy pracy ustalane są smsem. Czy to prawda???
    • Gość: *** Re: Agnes CT IP: *.rzeszow.vectranet.pl 03.10.13, 18:02
      Agencja Pracy Tymczasowej Agnes, jest sztucznym tworem zarządu sklepu Leclerc po to, aby ominąć prawo i nie płacić Zus-u i dzięki temu mieć tanią siłę roboczą. Stawka godzinowa to 6,30 brutto, 5,39 netto.
      Na etatach pracuje tam zaledwie kilka kasjerek. Na pytanie w kadrach o prace kasjerki słyszy się, że nie ma etatu. Jeszcze nie tak dawno kasjerzy z Agencji pracowali tam w granatowych koszulkach z napisem Agencja Pracy Tymczasowej i jak ktoś robi zakupy w Leclercu to wie, o czym mówię. W tej chwili wszyscy ubrani są w stroje firmowe Leclerc po to żeby nie było widać, że są z Agencji i pracują na innych warunkach (o wiele gorszych, ale nikt o tym nie wie, bo skąd) niż etatowi pracownicy.
      Kasjerzy traktowani są z wyższością przez nadzór kasjerski (są to osoby, które pracują na Punkcie Obsługi Klienta) i nie mają za wiele do powiedzenia, bo straszy się ich różnymi karami np. obcięciem godzin, czyli pracowaniem za darmo albo wymyśla się fikcyjne nieobecności w pracy, za które grożą kary pieniężne odliczane od wynagrodzenia przez Agencję bądź przez pomyłkę Pani Kierownik naliczane się wysokie manka. Oprócz tego obciąża się kasjerów fałszywymi banknotami (urządzeń do wykrywania fałszywych banknotów nie ma przy kasach wiec jak ktoś, kto nie ma o tym pojęcia ma wykryć taki pieniądz. Szkoleń z wykrywania fałszywek również nie ma) Robi się wózki kontrolne, po których część osób wylatuje, dlatego, że Agencja ma wypłacaną prowizję od każdej umowy, więc musi być rotacja.
      Kasjerzy pracują na godziny, przeważnie pracują po 6 godz., ale i bywa ze 7, 8, 10 a nawet 12 godz. jak jest duży ruch na sklepie, jak jest za mało kasjerów albo Pani Kierownik potrzebuje się na kimś wyżyc. Oprócz tego kasjerzy pracują w soboty i niedziele i nikt im za to ekstra nie płaci, cały czas mają taką samą stawkę, jw. Jeśli chodzi o przerwy w pracy to pracownikowi z Agencji przysługuje ona po 6 godz. pracy, co jest śmieszne, bo często kasjerzy pracują po 6 godz., wiec tej przerwy nie mają, mogą ewentualnie wyjść do toalety za pozwoleniem. Pieniądze, jakie są z tej pracy to np. przy 120 przepracowanych godz./m-c jest to ok. 650 zł netto, która jest wypłacana do 25 następnego miesiąca (czyli za wrzesień, przelew jest dopiero 25 października)
      W tej chwili w sklepie jest przemeblowanie działów i Agencja werbuje kasjerów do układania towarów, sprzątania, czyszczenia regałów w godzinach nocnych za 5, 39 zł netto za godz., mimo tego, że w umowie jest zapis, że praca ma polegać na wykonywaniu operacji finansowych.

• angela007blond Re: Agnes CT 10.03.15, 18:12
      Szukam kogoś kto tam pracował chodzi mi o to że potrzebuje świadka że pracowałam jako kasjerka na umowe o dzieło a w umowie miałam napisane ze wykonywałam ekspozycje towarowe . Czy jest tu ktoś kto miał podobnie a pracował na kasie ? Dostałam od nich kare mimo wypowiedzenia i muszę się bronić potrzebuje tylko nr tel osoby która w razie czego potwierdzi . Wiem że jet duzo takich osób i napewno się boją ale nie pozwólmy by uszło im to bezkarnie . Proszę pomóżcie
      • v0-07 Re: Agnes CT 12.06.15, 16:52
        cvxv
      • v0-07 Re: Agnes CT 12.06.15, 16:55
        Napisz do mnie na maila: kasjerka@onet.pl
      • jj0-07 Re: Agnes CT 27.10.16, 14:47
        W raporcie godzin masz napisane gdzie pracowałaś....to że na umowie masz ekspozycje towarowe o niczym nie świadczy, raport godzin jest twoim potwierdzeniem tego jaka prace wykonywałaś.
        • jj0-07 Re: Agnes CT 27.10.16, 14:49
          Omijajcie tą Agencje z daleka jak nie chcecie pracować za darmo..., chyba ze szukacie wolontariatu i ekstremalnych przeżyć to polecam!!!!!!
          • jj0-07 Re: Agnes CT 27.10.16, 14:50
            u pani Dyrektor, oczywiście.....
            • jj0-07 Re: Agnes CT 27.10.16, 14:53
              Dyrektor - A. Jakubczyk
              • jj0-07 Re: Agnes CT 27.10.16, 14:53
                Jakubczyk Dzieło.....
                • jj0-07 Re: Agnes CT 27.10.16, 14:55
                  ja też szukam świadka...odezwij się na forum
                  • jj0-07 Re: Agnes CT 28.10.16, 17:00
                    ojej pomyliłam się, pani Jabłońska Dzieło jak określili tą panią panowie policjanci w Call ConnCenter......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka