Dodaj do ulubionych

Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu ma...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 20:31
Nie mogę jednego zrozumieć. Każdy PISowiec podkreśla swoją religijność,
chrześcijaństwo i oddanie kościołowi. Skąd sie u nich bierze tyle
nienawiści,zemsty, brak poszanowania i brak tolerancji do drugiego człowieka.
Jak by mogli to by niewygodnego dla siebie człowieka zdeptali,skopali,
zgnoili, zabili itd...... Czy to nie jest talibowska obłuda?????? Pisowcy
opamietajcie się, was też będą za to inni oceniać i pokazywać palcami..... i
to już nie długo.................
Obserwuj wątek
    • Gość: wezyr Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 20:42
      Nic mnie już nie zdziwi ! Agent wywiadu i SB zostaje Metropolitą warszawskim
      to i stary komuch z SB-cką (lub milicyjną) przeszłością może zostać
      dyrektorem PiS-owskiego Urzędu Marszałkowskiego ! A z Jasińskim to jak było
      (a w zasadzie jest) ? Za komuny był dyrektorem w UW odwpowiedzialnym za MSW a
      teraz jest Ministrem Skarbu. W końcu sam Premier powiedział, ze swoje winy
      już odkupił ! Jak k...a ? Pytam się JAK ?!!! Dał się ukrzyżować za nasze
      grzechy czy kupił 20 kg karmy dla kota pana Jarka ! A takie piękne hasła
      mieli na sztandarach !!!! Odnowa moralna ! To ma być odnowa ? Czy
      zastępowanie starych pseudo układów nowym wielkim PISOWSKIM UKŁADEM, który
      nakryje całą Polskę ? I będziemy wreszcie szczęśliwi jak w PRL-u ! Jedna
      Przewodnia Siła Narodu, Jeden Premier, Jeden Prezydent (kolejność
      nieprzypadkowa) !!! A KTO NIE Z NAMI JEST ZDRAJCĄ NARODU, REPREZENTANTEM
      UKŁADU I STOI TAM GDZIE STAŁO
      ZOMO !!!

Ale mnie poniosło ! Uff !
      • Gość: Waldek Re: Lustrację trzeba jednak zrobic i to szybko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 21:43
        Lustracje trzeba zrobić, nie może byc tak ze nastepuje powrót byłych agentów do
        władzy.
        • Gość: 1944 Re: Lustrację trzeba jednak zrobic i to szybko... IP: *.devs.futuro.pl 06.01.07, 14:19
          Kędzierski zachowuje się jak pierwsza lepsza prostytutka, daje d..y każdemy,
          kto zapłaci, jej ieniędzmi, jemu stanowiskiem. Taki był za PRLu i taki jest
          dziś.
      • Gość: lossuperktos Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: 86.41.72.* 05.01.07, 22:04
        przeciez to znany milicjant, szuja z osiedla zimowit w rzeszowie. zakala wsrod
        sasiadow. to na czym polega ta odnowa pisiorow?? na rzadzeniu z samoobrona i
        bylymi zomowcami... szkoda gadac
        • Gość: bzzz Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 11:19
          zastanow sie co mowisz jestes zwyklym prostakiem hamem burakiem i nic wiecej
          zakala to ty jestes !! p. kedzierski jest czlowiekiem wporzadku i o nim to juz
          napewno nic zlego nie mozna powiedziec !!
          • Gość: lossuperktos Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: 86.41.70.* 06.01.07, 14:31
            ejj, "bzzzz" wybzyczales sie juz? olewajac twoj prostacki atak na moja osobe (a
            forum sluzy do komentowania artykulow a nie forumowiczow)zdradzajacy twoja
            elokwencje i wyksztalcenie CHAMIE, powtorze: znam pana K. oraz jego syna,
            poniewaz mieszkam w tzw. sasiedztwie. nie bede ujawnial szczegolow, ale z moich
            obserwacji wynika, ze czlowiek ten na pewno nie jest kulturalny i byl zakala
            dla niejednego sasiada...
            • Gość: bliskiSasiadNeutra Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 15:27
              Patrzac na Pana wypowiedzi jest Pan sam starym,,betonem"z SB o duzym kompleksie
              nizszosci,czlowiekiem ktory nigdy nie doszedl do niczego a juz na pewno nie tak
              daleko ja Pan Kędzierski.Zazdrosc i kompleksy to jedyny powodow dlaczego Pan
              tak pisze.A co do jego dzieci to nie wiem o ktorego syna chodzi Panu ale znam
              ich od malego i mam o nich bardzo dobre zdanie sa dobrze wychowani i moge
              powiedziec to z pelna odpowiedzialnoscia poniewaz jestem ich sasiadem od 24 lat
              (i to sasiadem z ulicy w przeciwienstwie do Pana-pewnie Pan nawet nie wie gdzie
              jest ta ul)Jezeli jest to prowokacja to bardzo slaba mizerna i
              nedzna.Pozdrawiam
              • Gość: lossuperktos Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: 86.41.70.* 06.01.07, 15:48
                drogi "bliskisasiedzieneutra".
                ma Pan racje, jestem starym betonem z SB. do niczego oprocz domu na osiedlu
                zimowit i udanych dzieci nie doszedlem. zazdrosc mnie zzera jak cholera.
                ale kompleksow nie mam.
                jeszcze raz, drogi "bliskisasiedzieneutra", STOKROTNe dzieki za uswiadomienie
                mi wlasnej podlosci

ps.o synu napisalem jedynie, ze jest mi znany. wiec nie musi Pan zapewniac mnie
                o jego kulturze - nic o niej nie wiem, bo skad skoro znam go tylko z widzenia.
                ps2. przypominam, ze forum powinno sluzyc komentowaniu wydarzen opisanych a
                artykule a nie do atakow innych forumowiczow
                • Gość: sasiad Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 16:56
                  No to widze jak Pan jest bliskim sasiadem,ale chyba z innej strony
                  osiedla.Jesli Pan Kedzierski kiedykolwiek zrobil Panu ,,krzywde"(to niech Pan
                  teraz sie nie foruje na forum co Pan to nie jest) to tylko dowod jaki on ma
                  stusunek do czerwonych.A jesli chodzi o forum to niech pan zapyta dzieci do
                  czego sluzy ja Pan nie wie,skoro sa tak wspaniale to Panu wyjasnia ale poucze
                  Pana ze nie tylko do wydawania opini na temat np.artykułu,ale takze do
                  dyskusji,polemik w danym temacie,wiec niech sie Pan nie ogranicza do opini na
                  teamt Pana K bo juz od 2 godzin nie pisze Pan na ten temat.Pozdrawaim
                  • Gość: lossuperktos Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: 86.41.135.* 09.01.07, 15:31
                    jesli uwazasz drogi "sasiedzie" nazywanie adwersarzy (w pierwszej
                    wypowiedzi!!) "chamami, burakami, esbeckim betonem itd" dyskusja, to korzystasz
                    niewatpliwe z dosc znieksztalocenej definicji tego slowa. no chyba, ze tak ma
                    wygladac dyskusja IVRP.
                    a co do K, ktorego dotyczy dyskusja, pozwole sobie przytoczyc opinie innego
                    forumowicza-sasiada: (z innego watku).
                    aha, pan K nie zrobil mi nigdy osobiscie krzywdy, a czerwonymi to akurat nie ma
                    nic wspolnego.

• Przeszłość nie jest przeszkodą

Przeczytaj komentowany artykuł »
                    gapa102 09.01.07, 09:39 + odpowiedz

Jestem zdumiona tłumaczeniem Marszałka, że przeszłość nie jest przeszkodą!!!
                    Nie brakuje aktualnie ludzi nieskażonych ubecką przeszłością, dynamicznych,
                    młodych, wykształconych, znających języki i świetnie nadających się na
                    dyrektora Urzędu Marszałkowskiego.Jakim człowiekiem jest Kędzierski należy
                    spytać byłych sąsiadów z ul. Stokrotek (Osiedle "Zimowit" w Rzeszowie), a
                    szczególnie emerytkę Panią Marię mieszkającą vis a
                    vis szeregówki Pana Kazia - nr domu 4.Kaziu ma już drugi dom w innej części
                    Osiedla "Zimowit" i tam obecnie mieszka.Przez długie lata nie licząć się ze
                    starszą, chorą, samotną emerytką pastwił się nad Nią z lubością na codzień
                    w perfidny sposób, stosując "fachowe" wyuczone metody dręczenia.Ówczesny Pan
                    komendant Policji Woj. np.: mył systematycznie samochody na ulicy, starając
                    się, aby ścieki i błoto spływały pod bramę tej Pani Marii, a następnie do
                    kanalizacji miejskiej deszczowej- czynił to prawnik z wykształcenia i stróż
                    prawa z racji funkcji!!! Szczegóły udręki zna dokładnie Pani Maria. Wrażliwa
            • Gość: dyzio Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: *.19.165.17.osk.enformatic.pl 12.01.07, 11:43
              czytam to wszystko i mam wrazenie ze te brednie pisza ci ktorych K>K awansował
              a inaczej nie potrafia powiedziec dziekuje ale moze dlatego ze teraz nowym
              panom liżą.Dajcie Kazkowi żyć on sie umiał znalesc w nowej rzeczywistosci a wy
              dalej w KWP w komspiracji bez własnego zdania i godnosc.Pozdrawiam wszystkich z
              forum rowniez KK ktorego niezbyt miło wspominam ale to był moj przełozony i nie
              musielismy sie lubiec
        • Gość: xxx Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 14:52
          jak taki jestes cwaniak to napisz kim jestes a nie anonimowo to kazdy moze
          bluzgac kazdego
          • Gość: lossuperktos Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: 86.41.70.* 06.01.07, 15:15
            cwaniak czyli kto? cwaniakiem na pewno nie jestem a nie widze zadnej potrzeby
            ujawniac swoich danych dlatego, ze jakis smarkacz "xxx" tak sobie napisal. mam
            swoje lata i swoje opinie, a napisanie o kims, ze to znany milicjant i zakala
            to jeszcze nie bluzganie. no chyba, ze uznasz, ze nazwanie kogos milicjantem
            jest obelga.

swoja droga jezyk i styl wypowiedzi "xxx" jest wysoce podobny to stylu "bzzz":)
        • Gość: Gość Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: *.163.unknown.vectranet.pl 07.01.07, 18:59
          I co z tego, że był milicjantem, czy milicjant to nie człowiek. Dzięki Milicji i
          ZOMOwcom był porządek. A teraz co się dzieje, morderstwa, kradzieże, zwykły
          człowiek boi się wyjść z domu. Zastanów się człowieku co piszesz, napewno jesteś
          młodzieńcem i nie znasz życia. Nie należę do żądnych partii, też byłam młoda i
          znam życie. Nie można kogoś osądzać po jego zawodzie.
      • Gość: hermenegilda007 Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: *.160.unknown.vectranet.pl 05.01.07, 22:45
        poniosło Cię , a i rozum chyba odebrało. pomyśl więcej , o WIELE więcej zanim
        coś napiszesz na forum internetowym...
        • Gość: mik Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 00:36
          czy w-ce marszałek Bogdan Rz. wcześniej odzyskał odebrane prawo jazdy za jazdę
          po pijaku????? klucz do zagadki????
          • Gość: przemyslanin2006 Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: *.mcon.pl 06.01.07, 04:37
            A kto, w jakich okolicznościach i w jakim celu wysłał wicemarszałka K.Ziobro za
            Wielką Wodę?...
    • Gość: glina Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.01.07, 08:30
      Warto sprawdzic ostatnie miesiące jego pracy w policji,jego zachowanie i
      odejście,Popytac wtajemniczonych.
      • Gość: zigi Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 10:48
        to jak to jest z tym Pisem ma oczyscic urzedy z wspolpracownikow SB i milicji
        obywatelskiej a tu mianuje takiego z "przeszłością" na dyrektora urzedu
        marszałkowskiego
    • Gość: malina Re: a niech sobie będzie dyrektorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 11:13
      co komu do tego kim kto był. jeśli jako milicjant popełnił przestępstwo, to
      proszę zgłosić prokuraturze niech ścigają.
      Jeśli nie, to ma prawo być dyrektorem, księdzem, alfonsem itp.

Mam 26 lat i osłabia mnie myślenie starszych osób, nie dziwcie się, że
      uchodzicie za zgredów...
      • Gość: Observ Każdy ma swoje miejsce. IP: *.19.165.2.osk.enformatic.pl 06.01.07, 11:28
        Nie przynależność jest najważniejsza lecz czyny człowieka.I to one muszą być
        fundamentem wszelkich ocen. Grupa "ujawnić prawdę" opublikowała listę, z której
        niewiele wynika.Trzeba pokazać niegodne czyny konkretnych ludzi.
        A w przypadku byłego policjanta jest opinia:
        ...osoby pokrzywdzone mówiły, że ze strony Kędzierskiego nie spotykały ich
        żadne szykany - mówi Andrzej Filipczyk, wiceprzewodniczący "Solidarności" w
        Rzeszowie i współzałożyciel grupy Ujawnić Prawdę.

• Gość: kolega observ Observ MA RACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 17:07
          Zgadzam sie w 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: los Re: a niech sobie będzie dyrektorem IP: 86.41.70.* 06.01.07, 14:38
        oj malino, malino. az tak mloda nie jestes, zeby pisac takie bzdury..
        a co mialbym zglosic do prokuratury? ze mnie jakis milicjant strzelil w leb
        palka za irokeza na glowie? wyobraz sobie, ze kiedys jednostka nie miala praw i
        takie mendy jak milicjanci z tego korzystali.

a zdziwienie moje budzi fakt, ze partia, ktora doszla do wladzy z haslami na
        sztandarach o oczyszczenu starych ukladow, czerpie zarowno na szczeblu krajowym
        jak i w regionie z zasobow ludzi, ktorzy pracowali w aparacie opresji. i to
        wszystko na zasadzie, ktora opisal nizej inny forumowicz: prokurator skazujacy
        opozycjonistow, ale nasz = dobry czlowiek. kazdy inny prokurator = smiec,
        mafia, uklad.
      • Gość: Prześmiewca Re: a niech sobie będzie dyrektorem IP: *.centertel.pl 06.01.07, 19:13
        No wypraszam sobie "malina", ja mam 92 lata a czuję się młodo i nic sobie nie mam
        do zarzucenia- no może z wyjątkiem kobitki na szyję.
      • Gość: starsza pani Re: a niech sobie będzie dyrektorem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:16
        dopiero zauważyłam "odwrotne podobieństwo". Ty masz 26 lat a ja 62. Chyba nic z
        tego nie wynika, a jednak: zgadzam się z Twoim stanowiskiem. Za niegodne czyny
        należy odpowiedzieć, ale O DZIŚ świadczy moje dzisiejsze postępowanie.
        Nadmieniam, nigdy nie przynależałam do żadnej partii, nie pracowałam
        w "podejrzanej" instytucji, a przepracowałam ponad 40 lat. Pozdrawiam.
    • Gość: pepe Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu ma.. IP: 88.220.132.* 06.01.07, 12:17
      Zygmunt nie plam PiS-u
    • Gość: hektor Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu ma.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 12:24
      znam Kędzierskiego i uważam, że to kompetentny i kulturalny człowiek. Jako
      dyrektor urzędu bez wątpienia wniesie wiele dobrego. Pracował w policji i z tego
      może być dumny bo jest prawym gościem. Niewielu takich. Miłej dyskusji.
      • Gość: Mentor Re: Dwulicowość IP: *.nat.rsk.pl 06.01.07, 12:43
        Milicja była zła, ale w milicji byli dobrzy ludzie - taki jest wniosek z
        postawy radnych PiS oraz Solidarności. Teraz prawie każdy były milicjant będzie
        mówił, że on był dobry i żeby się od niego odczepić.
        Niedawno była tu dyskusja o wicestaroście przemyskim, który tak się przecież
        bronił.
        Tylko wicestarosta nie jest "nasz", a dyrektor Kędzierski jest" nasz".
        "Nasz" milicjant jest dobry, "wasz" - czyli opozycji - jest zawsze zły.
      • Gość: gość Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: *.ostnet.pl 06.01.07, 13:25
        To chyba słabo go znasz
    • Gość: kynolog Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu ma.. IP: 84.38.160.* 06.01.07, 14:43
      bywają czasy chartów i bywają czasy burków
    • Gość: zima To tak jak z Wielgusem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 21:37
      PISiary to komuchy i agenci tylko dobrze zakamuflowani.Ale- do czasu.
      • jawnuta7 Chwila z Kaziem K. 06.01.07, 23:52
        W przeciwieństwie do innych jestem zalogowany.
        Pan K były dochodzeniowiec KWMO mierny w swojej pracy, jedynie koneksje rodzinne, za komuny pozowily pracować mu KW.
        Narybek oficerski, który przeszedł po zmianie władzy wraz z innymi oficerami przeszkolenie w Francji. Każdy, który tam był miał obiecany stołek naczelnikowski i tak się stało.
        Początkowo był z-ca naczelnika WTO /Wydzial techniki Operacyjnej/ następnie jego szefem.
        Po kolejnych roszadach maleńki spadek i naczelnik Łaczności.
        Po zmianach politycznych, z bancji Łącznościowej- Komendant Wojewódzki Policji.
        Następne zmiany - chorobowe i słynna ucieczka tylnymi drzwiami aby "goście" z Komendy Głównej nie wręczyli pisemka o odwołaniu. O tym było glośno i śmiesznie.
        Po chwilowej przerwie w cywilu p. Szlachta dwa tygodnie przed odejściem zrobił nowego dyr. w urzędzie miasta.Dziw bierze,że Ferenc aż 4 lata trzymał tego pana.
        Opisuję bo wiem co piszę, jak panowie z KW zechcą to spradzą, kto pisze bo na necie nikt nie jest anonimowy.
        O opisy cech charakteru szkoda łamać paznokci na klawiaturze.
        Pan K. drogą wielu przeszedł po prostu na drugą stronę i z komunisty został gorącym prawicowcem.
        Szlak mnie tylko trafia, że tutaj wystarcza tylko przepraszam a inni mierni gnojeni są maksymalnie.
        BRAWO PiS I JEGO ODNOWA MORALNA
        • Gość: dyzio Re: Chwila z Kaziem K. IP: *.19.165.17.osk.enformatic.pl 12.01.07, 11:16
          ani kaziu ani nikt inny nie ruszy sitwy w KWP to jedna wielka rodzina o starych
          zastanych koligacjach chciał awansować dobrych sumiennych a podstawili mu
          miernotki ktore pierwsze co robili to podkladali mu świnie . Teraz oni odeszli
          i zostawili na stołkach następne miernotki .Niestety zaufał takim doradca jak
          byli juz panowie L.G.P.
    • Gość: znający Kazika Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu ma.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 07:20
      Żeby nie narazić się na krytykę, że jestem beton, bo źle piszę o Kaziu, lub
      żeby nie zostać oskarżonym o to, że jestem taki sam, jak on, bo dobrze o nim
      piszę - proponuję publicznie odpowiedzieć, obiektywnie na trzy pytania.
      Pytania, na które istnieje prosta odpowiedź - tak lub nie. W dzisiejszych, choć
      trudnych dla historyków czasach da się na nie odpowiedzieć właśnie w ten prosty
      sposób - czarne lub białe, nie żadne tam jakieś ocenne, szare. Pamiętając o
      tym, że są osoby, które wiedzą i mogą zaświadczyć jak było, pamiętając o tym,
      że są dokumenty mówiące, jak było, w końcu pamiętając o tym, że są osoby, które
      jeśli same nie wiedzą, to wiedzą, kto wie - niech ktoś, zainteresowany
      osobiście lub jakiś dziennikarz pretendujący do miana dziennikarza śledczego
      odpowie na pytania:
      1. - czy prawdą jest, że Kazimierz K., jeszcze jako milicjant był słuchaczem
      WUML? (dla niewtajemniczonych dodam - to taka szkoła dla czołowych aparatczyków
      jedynie wtedy słusznej partii i osób, z którymi ta organizacja wiązała
      nadzieje);
      2. - czy prawdą jest, że Kazimierz K., wykorzystując podległość służbową
      zatrudniał (będąc naczelnikiem wydziału KWP) podległych pracowników, w
      godzinach pracy, z wykorzystaniem służbowego samochodu - do różnych czynności
      moderniazcyjnych i remontowych w swoim domu i przy domu (mowa o segmencie w
      szeregówce);
      3. - w końcu, czy prawdą jest, że Kazimierzowi K., mającemu zatarg z podległymi
      pracownikami, którzy oskarżyli go o chamskie i poniżające traktowanie -
      specjalista wystawił opinie lekarską o braku kwalifikacji do zarządzania
      zasobami ludzkimi?
      Pytań mogłoby być więcej. W kraju o rozwiniętej i ugruntowanej demokracji
      pozytywna odpowiedź łączna na te pytania lub pozytywna odpowiedź na każde z
      nich z osobna - dyskwalifikowałoby raz na zawsze kandydata do służby
      publicznej. Ale przy budowie IV RP niektórym wystarczy powiedzieć -
      przepraszam, wystarczy być znajomym królika. Miłego dnia dla Kazia i jego
      zwolenników. Kaziu, pamiętamy :).
      • Gość: Res Re:Inny punkt widzenia IP: *.res.pl 07.01.07, 08:21
        A mnie to nie interesuje kto był kim bo to rozgrzebywanie to takie Polskie
        jest. Mnie drażni co innego.Przeciez jako emerytowany oficer Policji były
        komendant wojewódzki ma na ręke z 5 tyś. z albo więcej .Podczas gdy jedni nie
        maja pracy i wegetują drudzy z wysokimi emeryturami mundurowymi mogą dorobić
        ile wlezie.Znam takich i uważam ze skoro przeszli na zasłużone emerytury to
        powinni uzywać "starości" a nie ryć się jeszcze do koryta.
        • Gość: www Re:Inny punkt widzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 17:37
          ps=sb
    • Gość: jkmm Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu ma.. IP: *.ghnet.pl 07.01.07, 10:13
      Kaziu!Zapraszam na imprezę w ostatnią sobotę maja.Impreza w Rzeszowie w knajpce
      i tam pogadamy na forum z lat 74-78.Nie nawal!
    • Gość: kiper odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 10:49
      1. - czy prawdą jest, że Kazimierz K., jeszcze jako milicjant był słuchaczem
      WUML? (dla niewtajemniczonych dodam - to taka szkoła dla czołowych aparatczyków
      jedynie wtedy słusznej partii i osób, z którymi ta organizacja wiązała
      nadzieje);
      2. - czy prawdą jest, że Kazimierz K., wykorzystując podległość służbową
      zatrudniał (będąc naczelnikiem wydziału KWP) podległych pracowników, w
      godzinach pracy, z wykorzystaniem służbowego samochodu - do różnych czynności
      moderniazcyjnych i remontowych w swoim domu i przy domu (mowa o segmencie w
      szeregówce);
      3. - w końcu, czy prawdą jest, że Kazimierzowi K., mającemu zatarg z podległymi
      pracownikami, którzy oskarżyli go o chamskie i poniżające traktowanie -
      specjalista wystawił opinie lekarską o braku kwalifikacji do zarządzania
      zasobami ludzkimi?

Na stawiane pytania jest tylko jedna odpowiedz TAK.

Dodam tylko od siebie, że Kaziu jako jeden z pierwszych naczelnikow wprowadził przy badaniach profilaktycznych, dla swoich podwładnych padania psychologiczne.
      Po badaniach robił podejścia do lekarza aby się z nimi zapoznać.

Szkoda, że nie jest obecnie czołowym działaczem "Samoobrony"????!!!
      • Gość: znający Kazika Re: odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 16:56
        cyt. Szkoda, że nie jest obecnie czołowym działaczem "Samoobrony"????!!!

O tak, Kaziu to mógłby dopiero seksafere wykręcić. W molestowaniu, to jest
        dobry, to fakt.
    • Gość: sami swoi Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu ma.. IP: *.nat.rsk.pl 07.01.07, 15:32
      Co to Cholewicki nie wie kogo zatrudnia ale sie klepią po plecach sami swoi
      niech idzie na kuroniówke ma policyjną emeryture mało mu
      • Gość: gośc Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: *.rzeszow.mm.pl 07.01.07, 16:49
        jazda
        • Gość: jan Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: 82.177.97.* 07.01.07, 18:26
          Bardzo dobra decyzja On jak nikt inny nadaje sie do zrobienia tam porządku.A
          jest co.
          • Gość: Wojtek Re:Zlustrować urzedników, zmiany pokoleniowe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 18:41
            Czas nazmiany pokoleniowe, byłć
            • Gość: kiper Re:Zlustrować urzedników, zmiany pokoleniowe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 20:01
              Co masz na myśli ?
              Zmiany pokoleniowe, tzn. Kaziu jest tą zmianą czy jego trzeba zmienić.
              A może pogodzenie tych dwoch rzeczy jednocześnie.
              Starych drani i cwaniaków zamienić nowymi niekoniecznie młodymi, bo starzy są bardziej zaprawieni w sk....syństwie?!
    • sceptyk31 Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu 07.01.07, 20:18
      Jak widać daja tu swoje popisy ci którym Kazio "wybrał drobne" gdy był
      komendantem wojewódzkim policji. A tym jedynie słusznym z PiS przypomne że to
      właśnie za rządów AWS został on wybrany w konkursie komendantem wojewódzkim.
      Dodam że był lepszym komendantem niż razem wzięci dwaj nastepni. Ja choc
      mieszkam blisko Jarosławia nie wiem kto to ten Babinetz, natomiast wiem kto to
      Kędzierski. A co do życiorysów - najlepiej teraz mieć życiorys prosty i nie
      skomplikowany jak obecni "bojownicy" - urodził się i już.
      • Gość: gość samorządowiec Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 23:59
        Nie wiem czy ktoś czyta z rządzących wypowiedzi na tym forum

Pewnie tak jest że Pan K był nie najgorszym komendantem ale to nie upoważnia
        zatrudniać emeryta na stanowisku tak poważnym jakim jest dyr w urzędzie
        marszałkowskim to nieporozumienie
        Wydaje się że dla spełnienia wymogów jakie stoją przed Urzędem Marszałkowskim
        na tym stanowisku powinno się zatrudnić wybranego człowieka młodego
        posiadającego gruntowną wiedzę z zakresu zarządzania i znajomość jężyków, prawa
        miedzynarodowego.
        Pan K byłby ewentualnie dobry na dowódce ochrony chyba stanowisko dyr to cos co
        go przerasta o głowę
      • jawnuta7 Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu 08.01.07, 00:03
        Kazio nikomu nie wybrał drobnych.
        Przypominam kryteria konkursu na Komendanta.
        Co znaczy lepszy niż dwaj następni?
        Jeżeli chodzi o "grubaska" Jedynaka może tak, lecz Biel bije na głowę, w kazdym calu i detalu, łącznie z kulturą osobistą i wiedza merytoryczną.
        Pisanie bzdur cyt.
        "mieszkam blisko Jarosławia nie wiem kto to ten Babinetz, natomiast wiem kto to
        Kędzierski. A co do życiorysów - najlepiej teraz mieć życiorys prosty i nie
        skomplikowany jak obecni "bojownicy" - urodził się i już"

Tak był rodzon i zamieszkiwon jako i jego rodzic w miejscu zwanym Dynów.
        Kaziuk osobistość szlachetnie rodzona, wstydzi się swych korzeni a zwłaszca brata i reszty rodziny.

Istota o nieposzlakowanej opiniiiiiii?????? pomagająca innym w kłopotach.

Pracownik / czyli ja /wyszedł z pracy 15 min wcześniej do chorego dziecka, ktore przebywalo w szpitalu - kara - zabranie dodatku na okres trzech miesięcy.
        Prośba pracownika - "zgadzam się z kara tylko proszę o ukaranie jak dziecko wyjdzie z szpitala, bo leczenie jest drogie"

Odpowiedz:
        Co mnie to obchodzi!!!!!!!!!!!!!!

Mineły lata - lecz tego temu panu nidgy nie wybaczę.

Pamięć ludzka jest wybiórcza i gdy lata mijają pamięta się dobre rzeczy,
        w tym przypadku jest odwrotna sytuacja.

• Gość: znający Kazika Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 08:36
        Kaziu nikomu nic nie wybrał, albo inaczej - wybrał tylko tym, którzy sobie na
        to pozwolili. Do pozostałych był za krótki. Jako prawnik, co podkreślał na
        każdym kroku - ośmieszał sę co rusz wydając kolejne decyzje administracyjne -
        knoty. Sądy nakazywały ich uchylenie, a on pozwalał sobie na ignorowanie
        postanowień sądu. Tak postępuje organ - Komendant Wojewódzki Policji? Tak może
        postępować jedynie Kaziu K., zakompleksiony człowiek z Dynowa. Kaziu upokorzył
        wielu ludzi znacznie bardziej. Upokorzył ich zostając ich szefem i pokazując
        małomiasteczkowe kompleksy w sposobie zarządzania. Potrafił się mścić za dawne
        sprawy, sprzed wielu lat. To dobitnie świadczy o jego wielkości. Skłamałbym,
        gdybym napisał, że mnie też dosięgła jego złośliwość, nie, ale nie mogłem
        patrzeć, jak w imie osobistych zatargów i słabostek gnoił i kończył ludzi,
        którzy nie chcieli nic innego, jak tylko pracować i solidnie wykonywać
        statutowe obowiązki policjanta.
    • Gość: Zdziwiona Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu ma.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 08:53
      Pan Karapyta niech się lepiej zajmie swoimi krętactwami i interesami,a
      szczególnie doktoratem załatwionym przez Pana Jarosza,którego notabene później
      opluł.Człowiek małego formatu, urzędnicza gnida.
      • Gość: Observ konieczne reformy IP: *.19.165.2.osk.enformatic.pl 08.01.07, 17:24
        autor postu "znajomy Kazika" napisał:
        ".... Jako prawnik, co podkreślał na
        każdym kroku - ośmieszał sę co rusz wydając kolejne decyzje administracyjne -
        knoty. Sądy nakazywały ich uchylenie, a on pozwalał sobie na ignorowanie
        postanowień sądu. Tak postępuje organ - Komendant Wojewódzki Policji? Tak może
        postępować jedynie Kaziu K., zakompleksiony człowiek z Dynowa. Kaziu upokorzył
        wielu ludzi znacznie bardziej. Upokorzył ich zostając ich szefem i pokazując
        małomiasteczkowe kompleksy w sposobie zarządzania. Potrafił się mścić za dawne
        sprawy, sprzed wielu lat. To dobitnie świadczy o jego wielkości. Skłamałbym,
        gdybym napisał, że mnie też dosięgła jego złośliwość, nie, ale nie mogłem
        patrzeć, jak w imie osobistych zatargów i słabostek gnoił i kończył ludzi,
        którzy nie chcieli nic innego, jak tylko pracować i solidnie wykonywać
        statutowe obowiązki policjanta."

Policja poza zmianą nazwy z MO nie przeszła reform,które pozwoliły by jej
        słuzyć mieszkańcom demokratycznego państwa. Będzie coraz gorzej.
        Piszesz,że Kaziu wydawał zarządzenia,które sąd uchylał. Gdyby był właściwie
        kontrolowany przez kompetentnych przełożonych,takie sytuacje nie były by
        możliwe.
        Media coraz częściej opisują wpadki policjantów: a to zatrzymają nie tego co
        trzeba /choćby nożownika z Zakopanego?,a to ostrzelają niewinnych
        młokosów /Poznań/,a to udają taksówkarzy /bo były milicjant pełni funkcję
        wiceministra i wydaje dyspozycje, a to podrzucaja kanapki wygłodzonej babie bez
        wyobrażni,bo tak karze przełożony. Gdzie jest nadzór merytoryczny?
        • jawnuta7 Re: konieczne reformy 12.01.07, 16:16
          cyt.
          edia coraz częściej opisują wpadki policjantów: a to zatrzymają nie tego co
          > trzeba /choćby nożownika z Zakopanego?,a to ostrzelają niewinnych
          > młokosów /Poznań/,a to udają taksówkarzy /bo były milicjant pełni funkcję
          > wiceministra i wydaje dyspozycje, a to podrzucaja kanapki wygłodzonej babie bez
          >
          > wyobrażni,bo tak karze przełożony. Gdzie jest nadzór merytoryczny?

Jaki może być nadzór, jeżeli to są jeszcze większe głąby.
          Minister Surmacz wysyłał po kanapki -wg. niego normalka . Tylko dlaczego w wcześniejszych latach Surmacz został wydalony z milicji? Nie za walkę polityczną tylko za przekręty gdy pracował w ruchu drogowym.
          Taraz taki ma nadzorować???!!!

• Gość: kiper CHWILA PRAWDY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 00:56
      www.opcja.pop.pl/ujawnic/funkcjon5.html
      POZYCJA 128 i wszystko już wiemy o nowym dyrku Urzędu Marszałkowskiego.
      Nic dodać nic ująć.
      • Gość: 1944 chwila prawdy IP: *.nat.rsk.pl 13.01.07, 12:34
        Taki typ.Zdradza każdego na rzecz tego , kto mu da więcej.Was, panowie
        koalicjanci, też/ w odpowiedniej chwili/ wystawi do wiatru. A wszystko zależy
        od koniuktury i potrzeb... pana Kazimierza, oczywiście. Jest to postawa
        określana w psychologii jako swoista polityczna prostytucja. Taką postawę
        posiada dzisiaj 99% klasy politycznej w III/IV RP.
        ps. Ciekawe, jaką postawę reprezentuje kot pana Premiera? Myślę,że otacza
        wdzięcznością swego chlebodawcę, za wikt i dzch nad głową, tak samo jak jego
        właściciel - wychowany i ukształtowany mentalnie w okresie Polski Ludowej
        postępuje tak, jakby kierował się ulubionym w tym okresie /Polski Ludowej/
        hasłem: "idee Lenina zawsze żywe", "kadry decydują o wszystkim", wprowadza w
        życie bolszewickie metody walki z przeciwnikami politycznymi, do absurdu
        upowszechnia spiskową teorię dziejów. Jeszcze moment i można będzie mówić, że w
        Najjaśniejszej rządzi "banda czworga" : Kaczyński wraz z mutantem, Gosiewski
        zwany peronowym lub/i karbowym oraz Ziobro.Ale poczytajcie historię.Banda
        czworga poniosła w Chinach sromotną klęskę, co czeka i naszych rodzimych
        rewolucjonistów.
    • jawnuta7 Re: Kontrowersyjna nominacja na dyrektora urzędu 14.01.07, 12:40
      www.opcja.pop.pl/ujawnic/funkcjon5.html
      Jak podał Kiper pozycja 128.
      Teraz KK w miarę swoich możliwości pokaże na czym polega ZEMSTA.
      Niechaj uważają Ci, gdzie UM ma mozliwość ingerencji, Kazek nie zapomina, jest to pewnik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka