Gość: qba najpierw oddali za 1% a teraz płacą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 09:59 15.000!kler umie robić interes... Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_prawdziwy Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 17.03.07, 10:00 Bóg zdejmie teraz klątwę z Rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludwik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 10:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 18.03.07, 09:51 i wyrzuci kler z Podkarpacia? to zgoda na zburzenie pomnika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: 82.177.98.* 17.03.07, 10:42 nie rozumiem tych zachwytów tym wyburzeniem???????? maja zamiar rozbudowac klaszot czyli wybudowac kolejne skrzydło o świetnych prostokątnych kształtach z elewacja w postaci baranka, zniszczą pomnik i posadzą trawę !!! czy wg Was tak ma wyglądać centrum nowoczesnego miasta?????????????????? jak mają zamiar go burzyć niech zaproponują w zamian coś na wzór Space Needle, czy Reunion Tower, albo inne CN Tower, wtedy można zacząc rozmowy i to miałoby jaikolwiek sens. Natomiast zniszczenie pomnika i posadzenie trawy zniszczy śródmieście, nie będzie obiektu tóry zdominuje i przyciągnie wzrok, wykończy `architektonicznie` to skrzyzzzowanie!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAJ to tak jakby rozwalić wierze eiffla... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 10:47 zburzyc "wielką" to tak jakby zachowując oczywiście proporcje pozbawić Paryż wieży eiffla, Nowy York statuy wolności lub Warszawy pałacu kultury... tylko ktos niezdrowy na umysle moglby zdecydowac sie na taki krok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Wszystko oddali kościołowi pajace!!! IP: *.pul.tke.pl 17.03.07, 10:50 i tak oto w centrum miasta rozbuduje sie klasztor, a miejsc parkingowych ubedzie to tylko za rzadow takich debili jest mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oldtimer Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.krak.tke.pl 17.03.07, 11:25 Św. Bernard przewraca się w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Pomnik powinien zostać, ale rozebrany! IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 17.03.07, 11:27 Stare dziady którym już nie staje podniecają się pomnikiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedący przejazdem na zadupiu to i ci.. jest symbolem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 11:59 zadupia, więc rzesowioki nawet pomnik jej postawili. Teraz bronią aymbolu jak lwy... Odpowiedz Link Zgłoś
tedi112 Re: na zadupiu to i ci.. jest symbolem... 22.03.07, 23:42 a skond ty ćwoku jezdeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomuch przykuje się łancuchem do pomnika!!!!!! IP: *.dnet.pl 17.03.07, 13:09 ...nie dam zniszczyć wielkiej c. -prędzej poleje się krew --a tego nie chce ani kler ani mieszkańcy rzeszowa --może zrównajmy polskie osiedla przecież to też symbol socrealizmu--łapy precz od wielkiej i ja to mowie radykalny antykomunista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzeszów popieram, też nie oddam WC bez walki :) IP: *.prz.rzeszow.pl 17.03.07, 13:14 to jest symbol mojego miasta, czym się mam chwalić zagranicznym kolegom, jak nie największym na świecie pomnikiem o tym kształcie. Nie oddamy naszego pomnika !!! Nigdy! Po moim trupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: przykuje się łancuchem do pomnika!!!!!! IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 17.03.07, 13:16 To się przywiązuj a za swoje groźby typu poleje się krew to możesz mieć problemy. Już widzę to przywiązywanie się internetowy napinaczu... Szkoda że takie debile mieszkają w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomuch rzeszowska prawica to banda debili IP: *.dnet.pl 17.03.07, 13:17 myslałem ze ostatnim rozsądnym działaczem pisu jest kultys zmienilem zdanie--- kurw..... jestem strasznie oburzony ......... jakby teraz stał przy mnie jeden z tych typów co wpadli na ten genialny pomysł to ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: rzeszowska prawica to banda debili IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 17.03.07, 13:19 To co byś zrobił? Poleciał do domku i zaczął wygrażać na klawiaturze? Śmiać mi się z was chce, zawsze na protesty setki osób przychodzą, szyby kamieniami chcą wybijać a potem przychodzi mała grupa a napinacze czekają aż znowu będą mogli się "zapowiedzieć" czego to oni nie zrobią. Pomnik jest *własnością* zakonu i gó.. wam do tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawice to dekle Re: rzeszowska prawica to banda debili IP: *.range86-137.btcentralplus.com 17.03.07, 19:44 Bujaj się wiesniaczku bo dupala skopie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
semper-fidelis Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 17.03.07, 13:57 Że ten pomnik to ani ładny, ani stylowy nie jest to każdy wie, ale to fakt, że wrósł tak w Rzeszów jako "symbol", że bardziej jest kojarzony w Polsce niż z zamkiem Lubomirskich ... a szkoda. Nie byłoby zatem problemu z wyburzeniem gdyby nie to, że w umysłach wielu ludzi, w encyklopediach i podręcznikach ten "symbol" dość mocno tkwi. Popieram wyburzenie tego pomnika, ze względu na jego szpetotę i jakby nie było symbol epoki komunizmu, która dla nas szczęśliwa nie była, szczególnego przywiązania z nim emocjonalnego nie czuję ... ale ... ale nie można w jego miejscu postawić byle ogrodu ... w miejsce symbolu komunizmu wstawiłbym symbol, rozwoju, nowoczesności, to może być przecież również pomnik ... ze szkła i stali fantastycznie podświetlony równie wysoki z fontannami wodnymi ... ehhh zamarzyło mi się. Już sam fakt wymiany pomnika na nowy ... nowoczesny ... stałby się symbolem Rzeszowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: do semper-fidelis IP: *.centertel.pl 05.04.07, 19:14 Symbol rozwoju? ale w jakim okresie rozwoju? "Semper-fidelis" przetrzyj oczęta, przecież najwiekszy rozwój Rzeszowa to lata 1945-1989r a Ty ten okres nazywasz komunizmem. Musisz to przemyśleć co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam tyle gadania o metropilii a rzadza kapucyni IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 17.03.07, 14:23 jeszcze im dzialke podarowano ktora jest wlasnoscia wszystkich....czyste zlodziejstwo...tyle krzyku ze Polske rozsprzedano a rozdawanie kapucynom mienia ludzi jest ok....taka obluda...pewnie walna tam pomnik jp2...numer 2036... Odpowiedz Link Zgłoś
vendetta15november Re:Typowo wiejskie podejście ! 17.03.07, 14:38 Typowo wiejskie podejście ! Wyburzyć bo tak będzie łatwiej, a ja wam mówię nie tędy droga zmieniajmy nie niszczmy. Nie nam oceniać czy ten pomnik warto było zachować czy nie ocenią to następne pokolenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
wiezet Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 17.03.07, 15:04 W ŚRODKU TEGO OGRODU Z MATERIAŁU ROZBIÓRKOWEGO POMNIKA MA POWSTAC FIGURA CHRUSTUSA PODOBNA DO TEJ W RIO DE JANEIRO I TAK SAMA WYSOKA Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 17.03.07, 15:07 Kopczyk też usypią;)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wbrew Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.spray.net.pl 17.03.07, 15:06 <<cyt.: "Licząca ok. 85 arów działka, wykorzystywana jako miejski parking, na wniosek radnych prawicy - LPR i PiS - została PRZEKAZANA ZAKONOWI ZA 1 PROC. WARTOŚCI. Plac oficjalnie stał się własnością zakonu pod koniec ubiegłego roku. OD TEGO MOMENTU MIASTO GO DZIERŻAWI, ZA CO PŁACI CO MIESIĄC 15 TYS. ZŁ". >>Najważniejsza w tym wszystkim jest kwestia pozbycia się tych gruntów przez Miasto. Moim zdaniem Zarząd Miasta (zbywca) popełnił przestępstwo niegospodarności, albo działania na szkodę Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawo i Lewo Przestępstwo Niegospodarnosci IP: *.range86-137.btcentralplus.com 17.03.07, 19:50 Oddanie placu powinien sie zając prokurator. Przeciez miasto oddało za darmo wielką powieszchmię w centrum miasta wojewódzkiego i teraz PŁACI BERNARDYNOM 15 TYSIECY ZLOTYCH MIESIECZNIE ZA DZIERZAWE. TO JEST SPRAWA DLA PROKURATURY !!! Wybudowanie pomnika kosztowało bardzo duzo pieniedzy, NASZYCH PIENIEDZY JAKIM PRAWEM KTOS MA JE ZMARNOWAC? POMNIK NIKOMU NIE ZAGRAZA ANI NIE OBRAZA !!! RADNI KTÓRZY ODDALI PLAC POD SĄD i KULA W PUSTY ŁEB!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Przestępstwo Niegospodarnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 22:50 jestem ZA- radnych poprzedniej kadencji do PROKURATURY!!!!!!!!!!!! I na Załęże !!!!!!!!!! Pomnik zostawić a klasztor rozwalić !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr inż. Re: Przestępstwo Niegospodarnosci IP: *.166.unknown.vectranet.pl 19.03.07, 18:40 :) Pomnik zoastawić.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 16:20 Veto !!!!! Nie pozwalam , rosłam w jego cieniu , pamiętam nawet jak go stawiali , jakim prawem odbieracie mi symbole mojego dzieci nstwa i młodości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.116.227.206.strzyzow227.tnp.pl 18.03.07, 15:13 Gość portalu: Magda napisał(a): > Veto !!!!! Nie pozwalam , rosłam w jego cieniu , pamiętam nawet jak go > stawiali , jakim prawem odbieracie mi symbole mojego dzieci nstwa i młodości. ------------------ ci..pa twoim symbolem młodości ? To jaki zawód uprawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.markom.krakow.pl 18.03.07, 17:17 Jestem z Krakowa ale mam w Rzeszowie sporo znajomych i czesto odwiedzam Podkarpacie. Nie wnikam w historyczne uwarunkowania, ale ow pomnik zawsze mi sie kojarzyl z Rzeszowem. Tak juz zostanie. Oby tylko i pomnik zostal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WC Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.rzeszow.mm.pl 17.03.07, 16:27 Ten pomnik to przecież niesłychanie rozpoznawalny symbol tego miasta. Bez niego Rzeszów będzie znany z tego, że kiedyś stał w nim pomnik WC. To, że ludziom kojarzy się z minioną epoką ma moim zdaniem marginalne znaczenie. Wydaje mi się, że dotyczy to tylko starszego pokolenia. Zamiast go burzyć, wykorzystajmy go marketingowo. Burzenie pomników to dowód zaściankowości i braku dystansu, a może też braku poczucia humoru... Chciałbym, żeby w tej sprawie mogli wypowiedzieć sie mieszkańcy miasta w referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
ika_przemysl Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 17.03.07, 16:46 A kim ty jesteś by pozwalać albo nie pozwalać? Właścicielem terenu na którym stoi pomnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WC Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.rzeszow.mm.pl 17.03.07, 16:49 Czy ja coś pisałem o pozwalaniu? Wyraziłem tylko swoją opinię - myślałem, że temu służy forum... Odpowiedz Link Zgłoś
ika_przemysl Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 17.03.07, 16:52 To było do Twojej poprzedniczki. Kogo obchodzi ze ona dorastala w cieniu pomnika, pozwol ludziom majacym gust decydowac o wygladzie miasta. Rzeszowiacy macie szanse by przestano was w koncu wysmiewac ze pozwalacie na to by takie cos stalo w srodku waszego miasta i jeszcze cos sie wam nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
podkarpacki Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 17.03.07, 17:08 Jedni się wyśmiewają, drudzy uśmiechają. Wolę tych drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 17.03.07, 17:34 De gustibus non desputandum est. Powinnaś iko się trochę poduczyć. Z twojej wypowiedzi wynika że kto ma gust? Ty może? A propos wyśmiewania - czy można kogoś wyśmiewać z powodu pomnika? Bardziej za charakter, zachowanie itp. I zajmij się w końcu swoim miastem. Już bardzo dużo napisałas odnosnie Rzeszowa. W twoim mieście jest wiele do zmienienia jezeli nie o wiele więcej. Pora się tym zająć. Żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.intertele.pl 18.03.07, 09:23 Dziękujemy za dobre rady, może tak te dobre rady zastosujesz w Przemyślu ? Odpowiedz Link Zgłoś
artipb Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? 17.03.07, 18:22 Pomnik to łatwy do skojarzenia symbol Rzeszowa. Nad urodą możnaby popracować - może doświetlenie, może jakaś przebudowa? Rozburzyć - to bym może zrozumiał, gdyby była możliwość na przebudowę ronda ( estakady, tunele etc.), ale takiej możliwości nie ma. Na skutek działania poprzedniej rady miasta (swoją drogą za to się powinna zabrać prokuratura - Bernardyni dostali za 1 zł teren, który dzierżawią miastu za 15 tys miesięcznie, a jakoś nie słyszałem, żeby oddali Rzeszowowi grunty dawniej otrzymane pod Łańcutem jako rekompensatę za odebrany plac przed UW) ten teren należy do ojczulków. I może nawet miasto kiedyś będzie go zmuszone odkupić na cele komunalne, tylko jak podejrzewam, po cenach rynkowych tym razem. Co oni tam mogą zbudować, skoro teren pod obecnym parkingiem jeszcze w międzywojniu służył do przejażdżek łódką? Parking wielopoziomowy i ogród włoski ( jak podejrzewam nie dla pospólstwa) to chyba po przejęciu dóbr doczesnych Radia Maryja, bo inaczej żaden budżet tego nie udźwignie. Już prędzej opchną Podkulskiemu ( po cenie rynkowej) jak jeszcze trochę wzrosną ceny ziemi i będziemy mieć blaszany DH "Azja". Takimi działaniami (przejęcie placu na zbójeckich zasadach i czerpanie z tego korzyści) ojczulkowie zrażają do Kościoła nawet głęboko wierzących ludzi. I powinni się za to w piekle smażyć, tylko feler jest taki, że oni się już dawno tego piekła bać przestali. Może by tak te pieniążki z dzierżawy placu przekazywać miesiąc w miesiąc Towarzystwu Brata Alberta w Rzeszowie. Albo schronisku dla samotnych matek ( w ramach walki z aborcją). Przeliczcie te 15 tysięcy na obiady dla bezdomnych, środki czystości, ubrania, koszty ponoszone przez kościelne organizacje pozarządowe... Lepiej bawić się w biznes i mamonę ładować do własnej kieszeni. Kto by się przejmował, co o tym sądzą owieczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANOSIK Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.range86-137.btcentralplus.com 17.03.07, 19:53 SWIĘTA PRAWDA. CZARNA SEKTA WON Z MIASTA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Dlaczego... 17.03.07, 18:22 „Daj małpie ołówek to przyrodę zniszczy” Dlaczego aż tak wielu choruje tu na przypadłość potworną w swych skutkach a głupotą zwaną... Dlaczego aż tak wielu głupota nie boli... Najniższe ukłony! Zadumany M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomuch wpisać w ramach wyjatku na liste zabytków IP: *.dnet.pl 17.03.07, 18:26 problem będzie z głowy a zakonnicy będą dożywotnio dbali o WC czy im się będzie podobało czy nie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiuncio Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: 84.38.160.* 17.03.07, 21:02 A może by tak umieścić na pomniku popiersie JPII?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w skandal. czarni = kasta uprzywilejowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 21:42 niedobrze sie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stalin Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.sh.se 17.03.07, 22:10 Niech zyje Wielka Ci..!!! A kler wyslac w rejony pozaziemskie, np na Marsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semper no logo Re: Pomnik - jeden z symboli Rzeszowa zniknie? IP: *.nat.rsk.pl 17.03.07, 22:45 WC ma bardzo dobry pomysł zrobić referendum ... niestety już za późno .... a szkoda. :) jeśli ta maszynka do rozbioru Hotelu Rzeszów ma machnąć jeszcze pomnik no to ładna nas czeka burza w Rzeszowie .... chyba to zdarzenie będzie bardziej rozpoznawalne niż sam pomnik ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scofield Ktoś ma żyłkę do interesów IP: *.gemini.net.pl 17.03.07, 22:32 Przekazać czornym za 1% wartośći niezwykle cenny teren w samym środku miasta, a później płacić tym bandytom 15 tyś. Zburzyć to trzeba ale klasztor, i przepędzić czornych z Rzeszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Ktoś ma żyłkę do interesów 18.03.07, 08:53 Gość portalu: scofield napisał(a): > Przekazać czornym za 1% wartośći niezwykle cenny teren w samym środku miasta, a > później płacić tym bandytom 15 tyś. Zburzyć to trzeba ale klasztor, i przepędzi > ć > czornych z Rzeszowa. niech płaca im ci co oddali im te działke Odpowiedz Link Zgłoś