Dodaj do ulubionych

dieta odchudzająca

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 22:54
Czy ktoś zna sensowną dietę odchudzającą? Nie musi być szczególnie zdrowa,
ale musi być skuteczna. I tak czuję się źle, więc wolę czuć się źle jako
szczupła niż czuć się źle jako gruba. Z doświadczenia wiem, że
ogólnodostępne, zdrowe diety są mało skuteczne i na dłuższą metę niemożliwe.
Proszę o sensowne odpowiedzi od osób które faktycznie schudły i zachowały
wagę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna Re: dieta odchudzająca IP: *.kur.kolornet.pl 05.05.07, 09:21
      One ci nie odpowiedzą, bo są już u Bozi( bawią się w niebie z aniołkami, a
      jeżeli były niegrzeczne to są u Lucyfera)
    • absit Re: dieta odchudzająca 05.05.07, 10:00
      faktycznie schudłam 17 kg w ciągu 4 miesięcy ale nie stosowałam żadnej diety :) nigdy żadne diety na mnie nie działały - pomogła zmiana trybu zycia - więcej ruchu po prostu, a kiedy już zmusisz organizm do poboru większej energii - bedzie ją czerpał z tłuszczyku i spalał go. Każdy czlowiek jest inny i ma inna przemiane materii - nie pomoże Ci dieta, która pomogła komus innemu. Pzodrawiam i zycze powodzenia.
      • Gość: xxl Re: dieta odchudzająca IP: 84.38.160.* 05.05.07, 10:52
        dokładnie tak, mi się udało 20 kg
        • Gość: olka Re: dieta odchudzająca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 11:36
          Ale ja juz mam bardzo aktywny tryb życia. Mało jadam i niemal wszędzie chodzę
          na piechotę, bardzo szybkim krokiem. Rowery, itp. oczywiście też. Na mnie to
          nie działa. Albo bardzo niewiele. Nie che mi sie wierzyć, że nie robiąc nic
          można schudnąć 17- 20 kg.
          • Gość: SPQR Re: dieta odchudzająca IP: *.intertele.pl 05.05.07, 15:58
            Ja schudłem 17 kg w niecałe 4 miesiące. Żadna dieta bo to nic nie daje - poza
            rujnowaniem zdrowia np. 7kg w dwa tygodnie. Mój sposób jest taki: żadnych
            słodyczy, żadnych tłustych rzeczy, wystrzegaj się pizzy, kebaba. Raz na miesiąc
            możesz najeść się słodyczy lub pizzy ale tylko raz na miesiąc. To taki
            wspomagacz ten jadłospis natomiast głównie ćwiczę, a dosłownie wypruwam sobie
            żyły - biegam, rower, pływanie, trenażer, rower stacjonarny i nie do pierwszego
            zmęczenia tylko tak, że chce Ci się prawie wymiotować ze zmęczenia. Nie patrz,
            że na początku będą Cie bolały nogi, mięśnie - myśl, że dasz radę i mów sobie,
            że kochasz trening i wysiłek. Zobaczysz, że Ci to pomoże ale to wymaga
            samodyscypliny. Pozdrawiam :-)
            • Gość: SPQR Re: dieta odchudzająca IP: *.intertele.pl 05.05.07, 16:05
              I nie wierz w bajki typu, że nic nie robiąc można schudnąć 17-20 kg bo to
              niemożliwe chyba, że ktoś ciężko choruje. Polecam Ci stronę - www.sfd.pl/
              tam jest super forum sportowe wpisz co Cie interesuje, a znajdziesz tam
              odpowiednie diety sportowe, jak ćwiczyć z jakim obciążeniem itp. Na początku
              bardzo mi pomógł ten cytat: "Trening jest tym co kocham najbardziej, jest dla
              mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin,
              źródłem szczęścia i celem samym w sobie..." codziennie o nim myśl i ćwicz,
              ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz. Pozdrawiam :-)
              • absit Re: dieta odchudzająca 06.05.07, 10:29
                Gość portalu: SPQR napisał(a):

> I nie wierz w bajki typu, że nic nie robiąc można schudnąć 17-20 kg bo to
                > niemożliwe chyba, że ktoś ciężko choruje.

Zapewniam Cie, ze jestem zdrowa jak rydz:) Ja nie napisalam, ze NIC nie robie - napisalam wyraznie, ze zmienilam tryb zycia a to nie jest NIC! Po prostu nie stosowalam zednej diety.
    • Gość: TOnieTUCZY Re: dieta odchudzająca IP: 84.38.160.* 05.05.07, 23:53
      KRADZIONE NIE TUCZY ! JEDZCIE WIęC KRADZIONE
      • Gość: aja Re: dieta odchudzająca IP: 84.38.160.* 06.05.07, 09:22
        > KRADZIONE NIE TUCZY ! JEDZCIE WIęC KRADZIONE

Coś w tym jest, ale mam jakieś takie dziwne wewnętrzne opory... Poza tym, jak
        mnie złapią na kradzieży to zamkną w pudle. A tam co? Siedzący tryb życia,
        rodzinka jeszcze zacznie paczki podsyłać,znowu przytyję... Biednemu to wiatr
        zawsze w oczy :(
        • Gość: myśląca inaczej Re: dieta odchudzająca IP: *.160.unknown.vectranet.pl 07.05.07, 00:21
          Uważaj,bo uwierzą,że bez diety można zrzucić tyle sadła!Masz ludzi za idiotów?
          • absit Re: dieta odchudzająca 07.05.07, 05:11
            Gość portalu: myśląca inaczej napisał(a):

> Uważaj,bo uwierzą,że bez diety można zrzucić tyle sadła!Masz ludzi za idiotów?

mozna - zapytaj lekarza.
    • Gość: Dinn Re: dieta odchudzająca IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 07.05.07, 01:14
      Gość portalu: olka napisał(a):

> Czy ktoś zna sensowną dietę odchudzającą? Nie musi być szczególnie zdrowa,
      > ale musi być skuteczna. I tak czuję się źle, więc wolę czuć się źle jako
      > szczupła niż czuć się źle jako gruba. Z doświadczenia wiem, że
      > ogólnodostępne, zdrowe diety są mało skuteczne i na dłuższą metę niemożliwe.
      > Proszę o sensowne odpowiedzi od osób które faktycznie schudły i zachowały
      > wagę.

Olka żadna dieta odradzam !! a polecam bieg dystans okolo 5-8 km na Plantach
      przez 7 tyg., rano przed pracą (podobno świeże powietrze) lub wieczorkiem po
      pracy efekt 100% procentowy a dieta jest nie humanitarna !!!
    • Gość: ex-xxl Re: dieta odchudzająca IP: 89.174.106.* 07.05.07, 07:51
      Wszystkim chcącym schudnąć polecam dietę cukrzycową w której liczy się nie
      kalorie a węglowodany. Informacje o takiej diecie dla różnych poziomów
      kaloryczności powinien mieć każdy lekarz. No i oczywiście REGULARNE ćwiczenia -
      przede wszystkim regularność jest ważna.
      Ja schudłam ponad 25 kg bez jojo (3 lata). Metoda: dieta niskowęglowodanowa
      (oczywiście bez słodyczy ale też bez chleba, makaronu i innych produktów
      zbożowych)- tylko mięsko i warzywka plus basen con. 4 razy w tygodniu.

• Gość: SPQR Re: dieta odchudzająca IP: *.intertele.pl 07.05.07, 20:29
        Drogi lub droga Dinn bo nie wiem jakiego jesteś rodzaju :-) nie polecaj biegów
        na tym dystansie bo każdy przeciętny człowiek który ma nie wiele wspólnego ze
        sportem zesra się (sorry za wyraz), a nie przebiegnie 8 km. Szybko dana osoba
        się zniechęci, zaczną boleć piszczele (wiem coś o tym do dzisiaj) i będzie po
        sporcie. Najlepiej jest zacząć od marszo biegów. 5 serii - 2 minuty biegniesz,
        3 minuty idziesz i tak na przemian po 5 razy. Biegać trzeba 4 razy w tygodniu z
        dniem na odpoczynek. Co tydzien zwiększać po trochę czas biegu, a zmniejszać
        czas marszu. Ja nie robie oszałamiających dystansów ale chudne. Marszobiegi
        jakieś 4 km, podczas godziny na basenie płynę 1 km lub więcej, a na rowerze
        jadę około 18 km i to wszystko mi doskonale pomaga. Dzisiaj się ważyłem i mam
        17 kg mniej, a zacząłem dokładnie ćwiczyć 18 stycznia 2007 roku. Pozdrawiam :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka