Dodaj do ulubionych

Z czym kojarzy się Wam Lublin??

22.06.03, 11:51
Wszelkie odpowiedzi mile widziane ;)
Obserwuj wątek
    • enfant_terrible Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 22.06.03, 11:53
      Hm, Lublin kojarzy mi sie...ze wschodem Polski, z tym, ze jest tam Zamek, ze
      byla yam jakas Unia, i wogole fajne miasto.
      pozdr. enfant terrible
    • Gość: jurek Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: 80.51.255.* 22.06.03, 16:48
      Lublin:

- miasto uniweryteckie z dwoma uniwerkami
      - fabryka Daewoo
      - brak lotniska mimo dużego znaczenia na wschodzie
      - BAJM
      - Herbapol
      - stolica regionu
      - kojarzy mi się troche z Rzeszowem bo obydwa miasta mają pdobne znaczenie w
      Polsce

jak mi sie coś jeszcze przypomni to dopisze !:)

pozdrawiam
      Jurek z Dębicy
    • Gość: kgr Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: *.man.rsk.pl 22.06.03, 21:02
      Mi sie kojarzy z Sierakowska, Kurczukiem, Majdankiem, zamkiem, Podkanskim, KUL,
      dostawczakami, alejami Raclawickimi (przez ktore trzeba przebiegac z powodu
      szybko zmieniajacych sie swiatel). No i chyba z tym, ze glowne ulice Lublina
      generalnie sa bardziej przestronne niz w Rzeszowie.
    • Gość: znawca tematu Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 01:19
      duzo kobiet tam, i jakies takie latwe;-)
      • Gość: misiek Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: *.man.rsk.pl 25.06.03, 23:13
        Festiwal Sobowtorow i Najlepszym MAKSYMIUKIEM
    • Gość: Tom Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: 213.77.14.* 23.06.03, 07:35
      Dzielnica - Czuby
      no i syf na starym mieście
    • Gość: dysafor Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 16:25
      Z trolejbusami przede wszystkim i z posłanką Sierakowską.
      Dalej: z byłą FSC, z Manifestem Lipcowym, z KUL oraz z Alicją Grześkowiak i
      przez to nieodłącznie z rządami AWS.
      Następnie z Unią Lubelską, Krakowskim Przedmieściem jak w Warszawie, z UMCS i z
      zaniedbaną starówką.

Poza tym można powiedzieć, że duże, dziś chyba już ok. 350-tysięczne miasto.
    • Gość: fafik Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: *.man.rsk.pl 26.06.03, 00:17
      Szkols podstawowa nr 33, Bronowice i cale mlodosc!
      • Gość: PIERRE Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: *.dnet.pl / 10.3.1.* 28.06.03, 11:26
        A mi się kojarzy z popiołami, mydłem, drutami pod prądem... jednym słowem z
        Majdankiem!
    • Gość: Oszołom z RM Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.03, 11:35
      Mnie się lublin kojarzy z KULem, z samochodami marki Żuk a teraz Daewoo (które
      też już nie istnieje) ale przede wszystkkim Lublin kojarzy mi się z prof
      Benderem i prof Jaroszyńskim oraz z Instytutem Edukacji Narodowej przy Radiu
      Maryja..uważam że województwa ściany wschodniej powinny trzymać się razem!
      • Gość: JOTŻET Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 14:49
        budka suflera,bajm,bar "głodny królik",piłka ręczna (dawny MONTEX),club HADES
        • Gość: J. Lewandowski Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 09:00
          Lublin dla mnie to siedlisko katolickiego ciemnogrodu podobnie jak Białystok i
          wybaczcie mi również Rzeszów. Nie wiem w ogóle ci ci ludzie ze ściany
          wschodniej wyprawiają...chcodzi mi o to kogo oni popierają w wyborach..a
          popierają LPR...ciarki po plecach mi przechodzą... a wydawało mi sie że jak
          metropolitą lubelskim został abp Zyciński to ucywilizuje tę radiomaryjną hołotę
          a tu guzik jest dokładnie na odwrót? jak ja słysze że do sejmików w Lublinie
          LPR zgarnęła ponad 29% i był to najlepszy wynik w okregu to szlag mnie wrecz
          trafia..ale podobnie rzecz sie dzieje jak już wspomniałem z Lublinem i z
          Białymstokiem..to jest choroba całej ściany wschodniej... ale kiedy ludzie na
          wschodzie są nie wykształceni to łatwo ulegają emocją i retoryce różnej maści
          demoagogów..żal mi jedynie pani prof. Gilowskiej która musi się z tą ciemnota
          na co dzień użerać...
          • rozkosznybobasek Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 29.06.03, 15:00
            Z czarnom zarazom i masom kosciolow, a tam gdzie tego jest w nadmiarze pojawia
            sie bieda!!
            • Gość: JotZet Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: 213.77.40.* 29.06.03, 15:16
              Ja się na miastach znam, więc coś powiem:
              Lublin liczy ok. 360 tys. mieszk - 9. miejsce w Polsce. Kojarzy się z zamkiem o
              neogotyckiej fasadzie, z ładnym Starym Miastem, z Unią Lubelską, z aż dwoma
              uniwersytetami, z Majdankiem, wasze województwo ma niskie (jak na Polskę)
              bezrobocie, z piosenką "W kinie w Lublinie", jesteście w ogóle sławnym w Polsce
              miastem.
              Ja natomiast piszę z miasta podobnego wielkością wam (380 tys)-z Bydgoszczy bo
              nam nie zadaliście tego pytania. A nasze miasta prócz wielkości łączy to że
              zostaliśmy pokrzywdzeni ! Tylko przy naszych dwóch miastach z pierwszej
              dziesiątki w Polsce nie będzie bezpośrednio przebiegać autostrada - smutne
              co ??? :(
              • pepperoni78 Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 29.06.03, 16:52
                Gość portalu: JotZet napisał(a):

> Ja się na miastach znam, więc coś powiem:
                > Lublin liczy ok. 360 tys. mieszk - 9. miejsce w Polsce. Kojarzy się z zamkiem
                o
                >
                > neogotyckiej fasadzie, z ładnym Starym Miastem, z Unią Lubelską, z aż dwoma
                > uniwersytetami, z Majdankiem, wasze województwo ma niskie (jak na Polskę)
                > bezrobocie, z piosenką "W kinie w Lublinie", jesteście w ogóle sławnym w
                Polsce
                >
                > miastem.
                > Ja natomiast piszę z miasta podobnego wielkością wam (380 tys)-z Bydgoszczy
                bo
                > nam nie zadaliście tego pytania. A nasze miasta prócz wielkości łączy to że
                > zostaliśmy pokrzywdzeni ! Tylko przy naszych dwóch miastach z pierwszej
                > dziesiątki w Polsce nie będzie bezpośrednio przebiegać autostrada - smutne
                > co ??? :(

Ale wy przynajmniej macie lotnisko, a my nawet o tym możemy pomarzyć. A tak na
                marginesie - byłem kilka razy w Bydgoszczy - bardzo ładne miasto. Kojarzy mi
                się z brakiem korków, ale chyba dlatego, że byłem tam zazwyczaj podczas różnych
                długich weekendów ;) Poza tym na Forum Bydgoszcz też kiedyś zadam to pytanie ;)
                Pozdrawiam Rzeszów i Bydgoszcz
                • Gość: JotZet Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: 213.77.40.* 29.06.03, 22:18
                  Korków rzeczywiście nie mamy wielkich jak w Warszawie, ale też są. Budujemy na
                  lotnisku nowy terminal.

Dzięki za przychylną wypowiedź, ale to i tak Wy jesteście znacznie bardziej
                  znani w kraju. My natomiast mamy takie obok siebie takie pewne niemiłe nam
                  miasto- Toruń, który "zabrał" nam Sejmik Woj. i dużo wojewódzkich
                  central.Pomimo że oprócz uniwersytetu i zabytków we wszystkim przodujemy, to to
                  oni w oczach Polaków są "lepsi", a my jesteśmy brudnym robotniczym miastem. Nie
                  spodziewałem się więc tak przychylnego głosu.

Wielkie dzięki :)
            • Gość: Oszołom z RM Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 17:53
              rozkosznybobasek napisał:

> Z czarnom zarazom i masom kosciolow, a tam gdzie tego jest w nadmiarze
              pojawia
              > sie bieda!!

- wolisz lubuskie rozpiździe? tam dzieciaki masowo jadą do niemiec i albo dają
              dupy niemieckim pedałom albo po prostu kradną wszystko co p[opadnie i szmuglują
              do pPolski i sprzedają okazyjnie na rynku..nie mówiąc już o róznego rodz
              licznie występujacych tam patologii społ..tego im zazdrościsz?
          • Gość: january Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 23:13
            Gość portalu: J. Lewandowski napisał(a):

> ale kiedy ludzie na
            > wschodzie są nie wykształceni to łatwo ulegają emocją i retoryce różnej maści
            > demoagogów..żal mi jedynie pani prof. Gilowskiej która musi się z tą ciemnota
            > na co dzień użerać...

Ty, intelektualista! Naucz się jak się pisze "emocjom", bo się kompromitujesz.
            Skąd masz takie dane, że na wschodzie są ludzie mniej wykształceni? Ciemnogród
            to wszelkiej maści lewica, nie tylko ciemnnogród, ale i zbrodniarze. Po
            pierwsze: rewolucja francuska - mordowanie katolików, niszczenie kościołów w
            imię postępu. Po drugie: komunizm w Rosji - 100 mln ofiar. Po trzecie:
            Hiszpania - tysiące ofiar, w tym księża i zakonnice.
            Dziękuję za taki postęp, demokrację i inteligencję.
            • Gość: Oszołom z RM Brawo January! tak rzeba odpowiadać tym libertynom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.03, 13:55
              Gość portalu: january napisał(a):

> Gość portalu: J. Lewandowski napisał(a):
              >
              > > ale kiedy ludzie na
              > > wschodzie są nie wykształceni to łatwo ulegają emocją i retoryce różnej ma
              > ści
              > > demoagogów..żal mi jedynie pani prof. Gilowskiej która musi się z tą ciemn
              > ota
              > > na co dzień użerać...
              >
              > Ty, intelektualista! Naucz się jak się pisze "emocjom", bo się
              kompromitujesz.
              > Skąd masz takie dane, że na wschodzie są ludzie mniej wykształceni?
              Ciemnogród
              > to wszelkiej maści lewica, nie tylko ciemnnogród, ale i zbrodniarze. Po
              > pierwsze: rewolucja francuska - mordowanie katolików, niszczenie kościołów w
              > imię postępu. Po drugie: komunizm w Rosji - 100 mln ofiar. Po trzecie:
              > Hiszpania - tysiące ofiar, w tym księża i zakonnice.
              > Dziękuję za taki postęp, demokrację i inteligencję.

- co on sobie w ogóel myśli? pojadł wszystkie rozumy i uważa ze zna lekarstwo
              na wszystko...a jakie sa efekty rządzenia tego pana jego formacji?...to przez
              takich jak on ściana wschodnia dostaje ostro w kość!
    • menel1 Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 02.07.03, 00:19
      mnie sie wszystko kojarzy z dupa!
    • rychu.z.przemysla Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 02.07.03, 22:10
      MÓJ PRZEMYŚL PIĘKNIEJSZY
      • Gość: michal Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: *.dip.t-dialin.net 07.07.03, 20:43
        Mi z moja babcia!
    • Gość: Artilerzysta Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? IP: *.prz.rzeszow.pl 21.07.03, 11:38
      Pracowałem kiedyś w Lublinie i mile wspominam ten okres. Wydaje mi się jednak
      miastem zaniedbanym i takim jakby trochę na uboczu. Lublin posiada siłę
      potencjał, aby być postrzeganym jako miasto turystyczne, ale nie potrafi jej
      wykorzystać. Więcej promocji, inwestycje w zaniedbaną starówkę i pobyt w
      Lublinie będzie należał do przyjemności.
      Jedną rzeczą, która mnie uderzała była jakość dróg w Lublinie. Podróżowałem
      zawsze PKS-em i smacznie spałem przez drogę. Zawsze miałem pobudkę po wjechaniu
      do Lublina, gdy rzucać zaczęło całym autobusem. Inna rzecz, że podobnie jest w
      wielu miastach, chociażby i w Rzeszowie. Pozdrawiam!
      • pepperoni78 Re: Z czym kojarzy się Wam Lublin?? 21.07.03, 11:47
        Gość portalu: Artilerzysta napisał(a):

> Jedną rzeczą, która mnie uderzała była jakość dróg w Lublinie. Podróżowałem
        > zawsze PKS-em i smacznie spałem przez drogę. Zawsze miałem pobudkę po
        wjechaniu
        >
        > do Lublina, gdy rzucać zaczęło całym autobusem. Inna rzecz, że podobnie jest
        w
        > wielu miastach, chociażby i w Rzeszowie. Pozdrawiam!

Gdzieś już to kiedyś słyszałem ;) I powiedział to właśnie ktoś z Rzeszowa :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka