Dodaj do ulubionych

PUW = tonaca lajba z oblakanym kapitanem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 11:29
Siedzę w leżaku i naszły mnie myśli o moim ukochanym pracodawcy (masochizm jak
nic).
Spotkałem w czasie tych wakacji wiele osób szukających pracy w administracji.
Kazda z nich po usłyszeniu "A może PUW?" powiedziała zdecydowane "nie".
Uzasadnienie we wszystkich przypadkach takie same "ta łajba tonie".
Uświadomiłem sobie ile sie zmieniło od czasu gdy ja zaczynałem prace w tym
przybytku. Wtedy były same nabory teraz wszyscy uciekają.
Co sie zmieniło? Bo mizeria finansowa zawsze tu była. Zawsze było j..anie
zwykłych pracowników i chmary plecaków krążące jak muchy nad g....m.
Czyżby inni zaczęli lepiej płacić? Czy jest to raczej zasługa
pszenno-buraczanych rządów JKM Włodka Malickiego? Dla żyjących w
nieświadomości - Włodek to człowiek który zarabiając ponad 10 tys cierpi bo
referent ma kilka złotych ponad minimum socjalne; ulubiona rozrywka - walka z
referentami.
Czekam na wrażenia i opinie pracowników - co was najbardziej wk...ia w PUW?
Obserwuj wątek
    • Gość: toja Re: PUW = tonaca lajba z oblakanym kapitanem IP: 84.38.160.* 03.08.07, 21:06
      Czekam na inne opinie osób pracujących w Podkarpackim Urzędzie Wojewódzkim. Czy naprawdę jest tak fatalnie jak napisał przedmówca?
      • Gość: pracownik bagna PUW = wyzysk pracownika IP: *.nm.e-zet.pl 03.08.07, 22:18
        Zgadza się, praca w PUW przy Grunwaldzkiej w Rzeszowie to porażka, pracuję tam 5
        lat i zarabiam mniej niż niejedna sprzątaczka. O podwyżce nie ma mowy bo
        oczywiście brakuje pieniędzy, ale gdy trzeba zatrudnić kogoś nowego to ten nowy
        dostanie więcej od osoby pracującej tam kilka lat. Ja po 5 latach nie mam nawet
        1100 zł, na rękę nawet 700 zł nie wychodzi i jak za to żyć?? Czynsz, rachunki
        bilety do pracy, żywność jakieś podstawowe zakupy do domu??? Za co?? Dobrze ze
        mam od kogo pożyczać w rodzinie!
        W urzędzie tylko patrzą żeby szary pracownik zapi...ł, jak zapierd...a jest ok.
        nie ma żadnych pochwał czy jakiegoś docenienia tego człowieka, ale spróbuj się
        pomylić w piśmie (głupie literki przecinki, czy kreseczka w znaku pisma,
        zjeb...a na grande a jak!!
        Oczywiście w urzędzie są osoby "uprzywilejowane", którym wolno więcej niż innym
        i w tym nie ma problemu ale gdy pozostali chcą też coś załatwić w godzinach
        pracy (oczywiście po wypisaniu sie w książce wyjść, a później wykorzystaniu
        nadgodzin na ten cel lub odpracowaniu tego wyjścia)jak "uprzywilejowani" typu
        sekretarki co niektóre(niektórzy może sie domyślą o kogo chodzi) no to tu w jego
        przypadku zaczyna sie pod górkę "a po co" "a nie ma kto cię zastąpić" "a nie
        możesz po pracy"?!! Nie wspomnę już o jakimś chorobowym, pójście na chorobowe w
        przypadku choroby to jest podpadziocha dopiero!! U po tym kolego to masz
        pozamiatane przynajmniej na jakiś czas. A spróbuj powiedzieć że źle sie czujesz,
        "nie tylko Ty" usłyszysz :)
        Po prostu krew mnie zalewa jak na to patrzę!! Wcale sie nie dziwię, ze młodzi
        ludzie stad wieją gdzie tylko mogą...
        Ostatnio była akcja pisania przez nieco odważniejszych o podwyżki :) no to żeby
        sie nie przeliczyli, bo na 99% tylko sobie zaszkodzili tym pismem. Podwyżki i
        tak nie będzie, żeby załagodzić sprawę dostaną je inny ludzie kilka osób dla
        załagodzenia sprawy kilka awansów tu i tam żeby ludzie przestali się denerwować
        i po sprawie! To jest polityka obecnego JKM Malickiego i całej reszty!! Ich stać
        na wszystko a szarych pracowników niestety nie ale to w niczym nie przeszkadza,
        przynajmniej im!
        Pieniądze są ale nie dla tych szaraczków! Po co dać pracownikowi, który mało
        zarabia podwyżkę, lepiej dołożyć temu co już ma wystarczająco no nie! Lepiej
        jest gnębić szaraczka i niech ciuła te marne pieniądze niech sie cieszy ze w
        ogóle pracuje.
        • Gość: revenant Re: PUW = wyzysk pracownika IP: *.nm.e-zet.pl 03.08.07, 23:07
          Ja ze swojej strony mogę potwierdzić ten cały syf. To co zostało tu napisane to
          najprawdziwsza prawda choć i tak nazbyt delikatnie opisana. Co jakiś czas patrze
          na ten burdel i nie mogę wyjść z podziwu dlaczego jeszcze nikt tam nie postawił
          się przecież tych ludzi tam są setki i nie potrafią zbojkotować tego gówna. Albo
          się boją tylko czego zastanawiam się. Praca i siedzenie na d...... w takiej
          sytuacji oznacza akceptację tego co tam się dzieje co za tym idzie ogólne
          przyzwolenie na takie gó... Gdyby ktoś mi zaproponował obecnie prace w takich
          warunkach za takie pieniądze to bym śmiechem zabił i poszedł spać.
        • klein4400 Re: PUW = wyzysk pracownika 03.08.07, 23:32
          Pensje głodowe a pieniądze z pomocy technicznej prawie w ogóle niewykorzystane z
          tego co wiem (tak było przynajmniej kilka miesięcy temu). To pewnie świadome
          działania co by UE nie wykosztowała się za bardzo.
          Dla nieświadomych: UE daje kasę na zatrudnianie pracowników zaangażowanych w
          pracę przy funduszach europejskich. Duża część pracowników tym się zajmuje więc
          można byłoby im sypnąć groszem z tego worka a zaoszczędzone pieniądze
          przeznaczyć na pozostałych (w skrócie bo trochę upraszczam). Ale to oczywiście
          pewnie zbyt skomplikowane.
          • Gość: pracownik bagna Re: PUW = wyzysk pracownika IP: *.nm.e-zet.pl 04.08.07, 16:30
            masz rację, pieniążki z UE są na ten cel czyli na podwyżki dla pracowników
            zajmujących sie Pomocą techniczna ale oczywiście dyrekcja urzędu nie kwapi się
            by korzystać na tym. Pomimo ze ten sam urząd ale pracownicy EF zarabiają nieco
            więcej niż pozostali, podobno są nawet plany przeniesienia wydziału w inne
            miejsce żeby nie było niezadowolenia pozostałych ze tamci dostają więcej....żeby
            wiecie :) niezgody nie było i zazdrości kur...a
            • Gość: Prześmiewca Re do pracownika bagna IP: *.centertel.pl 04.08.07, 23:07
              Jeśli uważasz że P.U.W. to bagno, to zaciągnij opinii u specjalistów od
              melioracji, może mają gotowe rozwiązania.
              • Gość: pracownik bagna Re: Re do pracownika bagna IP: *.nm.e-zet.pl 05.08.07, 01:14
                jak jesteś taki mądry to zapraszam zatrudnij sie w tym przezytku i zobaczymy co
                na ten temat powiesz ja popracujesz z rok czasu...
                • Gość: Prześmiewca Re: Re do pracownika bagna IP: *.centertel.pl 05.08.07, 09:01
                  W państwowym sektorze nie pracuję od 30 lat a w administracji rządowej nigdy
                  nie planowałem.Wypociny z ul.Wejskiej są trudne do realizacji, czego doświadcza
                  nasza umiłowana wojewodzina chcąca naprędce zmieniać przepisy, oraz my wszyscy.
                  Wypociny i powstałe z nich przepisy wykonawcze to są właśnie Twoje brakujące
                  pieniądze a wszystko wiąże się z czasem.Jeśli nie widzisz relacji między tymi
                  składnikami to jest mi bardzo przykro.Zachęcam do zmiany pracy.
                  • Gość: toja Re: Re do pracownika bagna IP: 84.38.160.* 05.08.07, 12:46
                    Napiszcie proszę w jakich wydziałach pracuje się najlepiej,a w których jest najgorzej.
                    • Gość: pracownik bagna PUW IP: *.nm.e-zet.pl 06.08.07, 08:55
                      tak jak większość osób z urzędu szukam i pracy i chodze na rozmowy
                      kwalifikacyjne, ale Ty pewnie nie wiesz że większość tych ofert pracy to juz
                      tylko formalność bo ważniejsze są prywatne interesy pracodawców :)
    • Gość: urzedas 2 Re: PUW = tonaca lajba z oblakanym kapitanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 19:35
      Opinie o PUW niestety sa prawdziwe ale zawierają niewiele wiadomości.
      Z roku na rok niestety pracuje się coraz gorzej ( a za obecnych rzadzacych -
      szkoda gadać) W PUW sa niestety lepsi i ci gorsi do roboty. Pieniadze dzielone
      wg widzimisie dyrektorów ( foruja mlodych)Mysle, ze jak Przyjda nowi to zrobia
      czstki i nam szarakom ulzy.Ale ktory raz czlowiek na to liczy i nic.
      • Gość: urzędaska Re: PUW = tonaca lajba z oblakanym kapitanem IP: *.nat.rsk.pl 07.08.07, 21:08
        A jak tu nie forowac młodych ja zarabiają po 1000 zł brutto?
        Dają im po 100 zł podwyżki. Smiechu warte!
        • Gość: pracownik bagna Re: PUW = tonaca lajba z oblakanym kapitanem IP: *.nm.e-zet.pl 08.08.07, 00:23
          hehe podwyżki po 100 zł :) dobre, ja podwyżkę pamiętam jak wyszedł przepis że
          nie można zarobić mniej niż 1001,47 chyba taka groszowa koncówka była i na tym
          sie skończyło :)
    • Gość: urzedas Re: PUW = tonaca lajba z oblakanym kapitanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 18:22
      widac ze urzednikom PUW jest dobrze, nie odzywaja sie na forum.
      a ja obserwuje, że co roku zmniejsza się jakość uslug w PUW.
      przykre to ale prawdziwe. Wszyscy olewaja, szukaja jakiejs dodatkowej fuch i tak
      sie kreci a klient na tym cierpi
      • p26 Re: PUW = tonaca lajba z oblakanym kapitanem 08.08.07, 20:22
        Może się boją. Nigdy nic nie wiadomo. Ktoś zacznie węszyć. Już nieraz się
        zdarzało, że jakiś urażony decydent nękał wypowiadających się na różnych forach
        (tyle że nie chodziło o gazetę - i w tym nadzieja ;-)
    • Gość: urzedas Re: PUW = tonaca lajba z oblakanym kapitanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 16:59
      wlasnie ogloszono, ze w jesieni beda wybory wiec"kapitan" i ta cala swita beda
      musieli opuscic stołki. A tak mi sie wydaje ze wczesniej "nowi" musza zmienic
      ustawe , chodzi o "zasob kadrowy" gdzie weszli tylko swoi.
    • Gość: Hela Re: PUW = tonaca lajba z oblakanym kapitanem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.07, 17:32
      w urzędach to połowe powinni zwolnić bo nieróbstwo i opie..nie
      jest tam na porządku dziennym. Mam znajomych pracujacych w różnych
      urzędach Rzeszowa i to co opwiadaja to tylko potwierdza pierwsze
      zdanie. Gdy zwolni sie polowe urzednikow, pozostali dostaną wtedy
      podwyżke i pownni się ich porządnie rozliczać z efektów pracy !!!
      • Gość: OLdtimer Re: PUW = tonaca lajba z oblakanym kapitanem IP: *.krak.tke.pl 29.08.07, 20:26
        Kryteria przydatności są niejasne.Kryteria oceny również.Zakresy od-
        powidzialności to koncert życzeń.Los urzędnika zależy od widzimisię
        jego przełożonego.Każdy pracuje na zasadzie - aby oddalić odpowie-
        dzialność od siebie - stąd proste sprawy ciągnące się miesiącami!
        Na życzenie służę przykładami.
    • Gość: urzedas Re: PUW = tonaca lajba z oblakanym kapitanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 18:05
      Hela w UW jest za duzo urzedasow to jest fakt. smiało wiec mozna troche
      zwolnic, Ale kto przygladnie sie polityce kadrowej. Jedni za male pieniadze
      zapirdzielaja, a inni majac wiecej od nich obijaja sie. Zreszta tego problemu
      nikt z wladz nie zauwaza (bo nie chce). Wystarczy stanas przy wyjsciu i masz
      caly obraz pracy: spoźnianie sie, wychodzenie w czasie pracy itp.Ale zadna z
      ekip rzadzacych nie zauwaza.
      • Gość: życzliwy tonaca lajba z oblakanym kapitanem IP: *.nm.e-zet.pl 28.08.07, 18:47
        No lepiej to sie nie zapowiada żeby było. Teraz podobno wymyślili w W-wie
        wartościowanie stanowisk pracy ciekawe co na tym zyskają ci co mają najmniej ;)
        pewnie znowu wielkie g....
    • Gość: urzedas Re: PUW = tonaca lajba z oblakanym kapitanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 23:00
      mam taka nadzieje iż wkrotce sie to wszystko rozp..... bo juz na to wszystko nie
      ma czlek ochoty patrzec
      • Gość: toja Re: PUW = tonaca lajba z oblakanym kapitanem IP: 84.38.160.* 12.09.07, 18:16
        W Urzędzie Marszałkowskim duże podwyżki a w Podkarpackim Urzędzie Wojewódzkim cisza na ten temat.Ciekawe czy w PUW podwyższą wynagrodzenia do jakiegoś ludzkiego poziomu?Orientujecie się w tym temacie?
        • Gość: pracownik bagna Re: PUW = tonaca lajba z oblakanym kapitanem IP: *.nm.e-zet.pl 12.09.07, 22:36
          hehehehe już widać jak sie rwą do podwyżek :) wątpię tak jak inni żeby cokolwiek
          ruszyło. Jak ruszy to wiadomo gdzie będą podwyżki ;) tam gdzie zawsze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka