Gość: magda Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: 213.77.14.* 23.01.09, 15:47 Z tego co wiem to w kościele o. Pijarów na Wilkowyi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.19.165.93.osk.enformatic.pl 23.01.09, 17:28 Aha to w tej swiatyni odbywaja sie takie modly,to moze wpadne z aparatem i przyjze sie temu Witko dokladniej.Moze wreszcie sie ktos tym zainteresuje,np.tvn24.A mozna podac date najblizszego spotkania i godzine.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły człowiek Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.09, 20:27 Jeśli przeczytam ,że wyrażasz się z szacunkiem to dostaniesz termin Nabożeństwa .Mylisz podstawowe rzeczy ,czy TY jesteś Katolikiem .POZDRAWIAM!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIMOVIT Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.cust.tele2.pl 26.01.09, 19:11 ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Złudzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 06:29 Niech ktoś w końcu rzetelnie napisze ilu osobom te msze pomogły np. na 1000 obecnych ilu jest już zdrowych. Po ile razy były te osoby na mszch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NASTOLATEK Re: Prawda IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.09, 11:15 Bóg jest wszędzie ,Jest Wszechmocny i nikt nigdy nie przelicza do sum matematycznych darów,łask otrzymanych. MSZA UZDRAWIAJĄCO WYZWALAJĄCA nie polega na statystykach tylko na zbliżeniu się do Boga a każdy kto jest blisko BOGA nie zwraca uwagi na tak przyziemne sprawy. NIE LICZĘ NA NAOCZNE CUDA BO KAŻDY DZIEŃ JEST CUDEM DANYM OD NAJWYŻSZEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Złudzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 16:10 Co ty za pierdoły wypisujesz w zsatępstwie, boisz się prawdy, to ci podpowiem. W takich mszach uczestniczy od 1000 do 1500 wiernych, tylko 4 może 5 osobom coś się dzieje. Skuteczność jest bliska zeru. To są złudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk halucynacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 14:31 Analogicznie do Lourdes przyjezdza co roku 6 milionow pielgrzymów!! i tak od okolo 148 lat,czyli mozna sobie obliczyc ile osob juz tam zawitało ,ogromna liczba.A ile zostalo "uzdrowionych"?? 7000??? statystycznie rzecz biorąc cale gó..., rownie dobrze to mogly byc i na 100 procent były , przypadki jak najbardziej wytlumaczalne ,ktore mogly sie przez te ponad 100 lat wydarzyc bez jakiegokoliek wpływu sil z zaswiatow xd. Hm ciekawe czemu wsrod tych"cudów" nie ma przypadkow gdy odrosła ręka albo noga a moze chociaż palce u rąk. Bawcie sie dobrze naćpani religijnym opium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: halucynacje IP: 84.38.160.* 31.01.09, 16:03 To życzę Ci takiego krzyża abys i Ty doświadczył tego z czego teraz kpisz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: halucynacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 16:22 Czyzbym dowiadczyl "milosci" do blizniego osoby wierzącej?xd Słuchaj czlowieczku może i nosze ten krzyż i to nawet nie wiesz jak dla mnie cięzki, co nie znaczy ,że niczym ćma brne w kierunku złudnego światła ktore może tylko spalić. Kpie z tego co jawnie samo w sobie jest kpina z ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NM Re: halucynacje IP: 79.97.234.* 31.01.09, 16:43 Jeśli komuś trzeba cudów, by wierzył i żył wg tego co zostało napisane to marna ta jego wiara i tyle, tak mi się widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły człowiek pomocy IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.09, 20:23 Wasze opinie krytykujące Nabożeństwa świadczą o tym ,że tak naprawdę wasza wiedza o Bogu jest znikoma,a świadectwa pobożnych ludzi służą wam do drwin i szykanowania wartościowych ludzi.Każdy z nas nosi swój krzyż ,po to by po życiu doczesnym osiągnąć wieczne życie w RAJU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NM Re: pomocy IP: 79.97.234.* 31.01.09, 20:40 Jak znam wasze towarzystwo to większość sama się "krzyżuje" w imię jakiegoś idiotycznie pojętego szacunku, częstokroć to zwyczajna błazenada co widać po owocach. Chrześcijanin to człowiek dobrej nowiny i NADZIEI i jako taki RADOSNY...wasze męczeńskie zacięcie nijak się ma do dobrych uczynków, do których zobowiązani jesteśmy. Popatrzcie choćby na fenomen Rydzyka do czego doprowadziło zapętlenie się w ciemnocie i męczeńskim zabobonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły człowiek Re: pomocy IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.09, 20:45 NIE PISZEMY NA TEMAT ZABOBON CZY CIEMNOTY . TYLKO NA CZYM POLEGA MSZA ŚWIĘTA!!!!!!!!!!!!!! POMOCY , WIEDZY DLA ZAGUBIONYCH . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.09, 08:48 Tylko jedno dotknięcie ojca W. i będziecie zdrowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły człowiek Re: pomocy IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.09, 10:14 Żadnej osobie wierzącej nie są potrzebne uzdrowienia, cuda naoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
srodek_dupy Re: pomocy 01.02.09, 22:41 > Żadnej osobie wierzącej nie są potrzebne uzdrowienia, cuda naoczne.> Żadnej wierzącej osobie nie są również potrzebne: dogmat o nieomylności papieża, skostniała kościelna hierarchia, płacenie dużych pieniędzy na msze które niby mają skrócić pobyt naszych bliskich w czyśćcu, gdyż z Pisma Świętego nie wynika aby on w ogóle istniał ... Żadnej osobie wierzącej nie jest potrzebne chrzczenie dzieci wbrew biblijne tradycji ani kosztowne i potężne świątynie oraz klejnoty w insygniach papieskich i biskupich gdy wielu żyje w biedzie lub nawet ubóstwie.... Żadnej osobie wierzącej nie jest potrzebne składanie hołdu obrazom i figurom gdyż Biblia głosi ""Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie! Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym,(...) Każda osoba wierząca,Chrześcijanin, potrzebuje za to pokory i prostoty życia, miłości i szacunku do bliźnich!! Jednak gdzie tego szukać gdy Ci co powinni dawać przykład , hierarchowie kościelni, z założenia słudzy Boga i pasterze jego owiec troszczą się tylko o pomnażanie majątków prywatnych i kościelnych oraz zaglądaniem do cudzych łóżek . Wszędzie z ust kleru słychać tylko aborcja in vitro ,antykoncepcja...a nie idź i pomóż sąsiadowi ,odwiedź rodziców, uśmiechnij się do przechodniów... Chrystus przyszedł by dać nam przykazanie miłości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły człowiek Re: pomocy IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.09, 09:33 Masz duży problem ,świadczy o tym twoja nazwa i poza nią chyba nic innego nie widziałeś i nie wiesz .Ta cześć ciała nie ma zbyt wielkiej wiedzy..................twoja opinia świadczy ,że masz skłonność do fantazji, które są nie prawdziwe.Zatem o prostocie życia wiesz wiele i to wszystko , nic więcej pustka---------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
srodek_dupy Re: pomocy 02.02.09, 14:37 argumenty ad personam to chyba jedyne na co Cię stać,przykre... Biblia mówi o tym by nie oceniać i nie osądzać bliźnich:"takim sądem, jakim sądzicie, i was osądzą; i taką miarą, jaką wy mierzycie, wam odmierzą", jednak to co starasz się mi imputować świadczy ,że albo nie znasz słów Pisma Świętego albo masz je w głębokim poważaniu... (Mt 7, 2) Może wskażesz gdzie w mej opini pozwoliłam sobie na fantazję...?? od kiedy nick jest nazwą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NASTOLATEK RePomocy IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.09, 11:29 Ręce opadają !!!!!!!!!!!!! Panie Pupa !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NM Re: pomocy IP: 79.97.234.* 04.02.09, 15:11 Rozsądny głos prosto ze środka dupy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 15:17 Niech ktoś w końcu rzetelnie napisze ilu osobom te msze pomogły np. na 1000 obecnych ilu jest już zdrowych. Po ile razy były te osoby na mszch Odpowiedz Link Zgłoś
srodek_dupy Re: pomocy 04.02.09, 17:39 "Nie śmiej się Boże z ludzkich przywar Zamykają sumienie w Kościołach kutych kamieniem tak grubym by uciec nie mogło - Odpowiedz Link Zgłoś
srodek_dupy Re: pomocy 04.02.09, 17:41 może nie najwyższych lotów ale zawsze poezja... a poezja ponoć otwiera oczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły człowiek Re: pomocy IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.09, 10:06 Pani Pupa i poezja . Człowieku szkoda ,że tak się zamykasz nie potrzebnie bo Bóg jest wszędzie i wieżę , że ciebie też dotyka i pomoże Ci otworzyć się na dobro i rozróżnić dobra od zła.Poezja jest piękna ,ale to dwie różne sprawy. POMOCY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: pomocy IP: 84.38.160.* 17.02.09, 07:53 Zadnej osobie zdrowej nie są potrzebne uzdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły człowiek Re: pomocy IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.09, 09:07 Poczytajcie Pismo Święte zrozumiecie ,że wszystko co mamy jest dane od Boga. Jezus czynił cuda. Ludzie się zmienili od tamtych czasów,ale nie Jezus. Wszystko co mam jest od Boga!!!!!!!!!!Żadnej osobie,która naprawdę wieży nie są potrzebne cuda naoczne. Kto się ich doszukuje jest słabej wiary.Nie zapominajmy ,że Bóg jest wszechmocny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły człowiek Re: pomocy IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.09, 11:41 Każdy otrzymał wystarczającą dawkę rozumu, by sam stanowić o sobie, (póki co mamy wolność słowa), dlaczego więc nie świadczyć o czymś? Dlaczego nie pisać o swoich doznaniach? Tym, którzy wierzą – świadectwa nie zaszkodzą, tak samo, jak tym, którzy nie wierzą, niekoniecznie pomogą uwierzyć. Większość, póki nie odczuje na własnej skórze sama nie uwierzy, więc same świadectwa nie są niczym złym i raczej nie wyczarują wiary w kimś, kto jej nie ma. Mogą zaabsorbować myśl, poruszyć, zastanowić, dać do myślenia, ale wiary nie dadzą – byłoby to zbyt proste. Istotą wiary jest ona sama, a jeśli faktycznie zostało się uzdrowionym – nie wolno egoistycznie trzymać tego daru dla siebie – trzeba się dzielić tą informacją i pomnażać wiernych. Jeden uwierzy a priori, drugi uwierzy, gdy zobaczy. Tak jest w Piśmie, a jeśli Watykanowi to przeszkadza – mówi się trudno i buntuje się dalej – czyniąc dobro i mnożąc owoce. Jeśli cuda w Lourdes były tak przebadane przez Watykan, to dlaczego tak mało osób w nie wierzy? Cuda dzieją się każdego dnia, trzeba tylko być otwartym, albo przechodzi się do porządku dziennego, albo nie. Mamy w tej sferze nieograniczoną wolność. „W historii Kościoła wielokrotnie bywało tak, że decyzje podjęte pospiesznie, które w danym momencie wydawały się oczywiste, po czasie okazywały się błędem.” To mówi samo za siebie. „Nie można zarzucać mistyfikacji całemu Kościołowi. Ale można ją z pewnością zarzucić niektórym wspólnotom czy księżom, kiedy kreują się na uzdrowionych czy - jeszcze gorzej - na uzdrawiających.” Na szczęście w tym przypadku nie ma nawet cienia podejrzenia, że uzdrawia Józef Witko, Teodor Knapczyk, czy jeszcze kto inny. „Mimo że duchowni podczas nabożeństw podkreślają, że to nie oni uzdrawiają, tylko moc Ducha Świętego, ludzie traktują ich jak uzdrowicieli. Kult takich duchownych uprawiany przez wiernych jest dopuszczalny w Kościele?” To jest już problem ludzi i problem ich wiary. Kapłani do znudzenia powtarzają, że to nie oni, tylko Duch Święty Zdaniem profesora „Kościół dopuszcza jedynie kult Boga i świętych wyniesionych na ołtarze, zwykle po długim procesie. Szukanie rozgłosu, sławy dyskwalifikuje duchownego jako świadka Chrystusa.” Też prawda. Abstrahując od świętych, szukanie rozgłosu i sławy niewątpliwie dyskwalifikuje duchownego, jako świadka Chrystusa. Niekoniecznie sławy trzeba poszukiwać, by ją mieć. Niektórzy lata całe spędzają nad pracą naukową i nie są tak sławni, jak ci, którzy są na początku drogi. Tak na mój babski chłopski rozum bycie dobrym kapłanem nie koreluje z uzyskaniem tytułu profesora, w przypadku tego zawodu, który wiąże się z powołaniem, częściej jedno z drugim stoi w opozycji. Jeden poświęca potencjalną karierę naukową naśladując Chrystusa dla posługi, ktoś inny w tym czasie pracuje nad kolejnym tytułem. Tak się jednak składa, że Chrystus był mędrcem bez tytułu, i o ile się nie mylę – kapłani są od tego, by go naśladować. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby łączyć jedno z drugim, ale czy to ma sens – w przypadku chrześcijaństwa? Zwłaszcza, że tytuły zdobywa się dla siebie, a służy się innym. Muszę powiedzieć także i to, że JÓZEF WITKO JEST NAJBARDZIEJ SKROMNYM CZŁOWIEKIEM, JAKIEGO SPOTKAŁAM I O JAKIM SŁYSZAŁAM. Jest PERSONIFIKACJĄ SKROMNOŚCI I FAKTYCZNIE – Z TEGO MOŻE SŁYNĄĆ. Chrystus też z tego słynął? Nieprawdaż? Bycie sławnym – kolejne relatywne słowo, które bezmyślnie wkradło się w retorykę dialogu. Teodor Knapik może słynąć ze specyficznego poczucia humoru – ale czy Watykan i tego zabrania? Wedle profesora „Ruch charyzmatyczny, który inspiruje nabożeństwa uzdrowienia, jest uznany przez Kościół. Czuwają nad nim krajowe komisje teologiczne. Choć nad wszystkim nie da się czuwać. Tacy już jesteśmy jako ludzie, że nadzwyczajnym zjawiskom towarzyszą też nadzwyczajne plotki i "niesamowite" opowiadania, które zniekształcają fakty, tworzą mity. Wystarczy wspomnieć gdzieś o jakimś cudownym miejscu, cudownym źródełku, a zaraz zjawią się ludzie.” Święta prawda – plotki mają potężną moc. Dlatego warto być na miejscu i słyszeć u źródła o czym szemrze. Dlatego, nie powielajcie szanowni komentatorzy plotek, tylko wybierzcie się chociaż raz i posłuchajcie o czym mówi duchowy przewodnik – w tym przypadku – przekaźnik, albowiem niestety, zgodzić się i z tym trzeba, że „Czynienie cudów nie jest metodą rozwiązywania problemu cierpienia i śmierci.” Niewątpliwie jednak daje do myślenia. (Swoją drogą też będzie cud, gdy ludzie przestaną wierzyć w Matki Boskie z benzyny). Sam Józef Witko podchodził do tego typu działalności z dystansem [zeszytyodnowy.pl/index.php?co=zeszyty_opis&id=85&t=483], najbardziej istotna jest dlań modlitwa „Były świadectwa uzdrowienia, które zbierałem. Dla mnie jednak najważniejsze było to, że ludzie modlą się i pragną tej modlitwy, która ma tak istotny wpływ na ich codzienne życie.” [Tamże]. To, co mnie urzekło, to fakt, że nie są pobierane żadne opłaty. Po kolejne – na spotkaniach przyjmuje się pozycję taką, jaka jest wygodna przez cały czas trwania Mszy. Po kolejne – medycyna konwencjonalna jest wręcz zalecana, więc z niczym się uczestnictwo w tych Mszach nie kłóci (chyba, że kłóci się z Watykanem). Istnieje oczywiście szereg rzeczy, zwłaszcza w drodze do kościoła, których według mnie można by było sobie i innym oszczędzić, jak na przykład modły, czy śpiewy (niejednokrotnie osób, które stały w innej kolejce, niż po słuch, czy głos), albo ludzi zwyczajnie nieżyczliwych. W końcu modlitwy trwają wystarczająco długo, a takie wprowadzenie wprowadza – przynajmniej u mnie znużenie. Szybciej uwierzę w cud, niż w fakt zaistnienia u wszystkich na raz w jednym momencie potrzeby preludium w postaci modłów. Są oczywiście wyjątkowe osoby, którym to wprowadzenie nie przeszkadza, i które faktycznie mają taką potrzebę – znam taką osobę, i choćby dla niej (a może tylko dla takich osób) jestem w stanie to uszanować. Zresztą nikt nikogo nie zmusza do jazdy pielgrzymkowym autokarem. Myślę jednak, że o wiele lepiej wprowadzałoby wyciszenie, albo danie szansy porozumienia się między sobą osobom, które tego potrzebują. Modlić można się w ciszy. Być może do tego nie dorosłam, albo jestem jeszcze na to za mała. Ale te niedogodności już nic wspólnego z samą mszą nie mają. To, co na mszy mnie przeraża, to te upadki. Sama dostaję wówczas ze zdenerwowania palpitacji, które przyprawiają mnie o omdlenie. Na nogach trzyma mnie jednak przeświadczenie, że nie zostałaby mi udzielona pomoc medyczna przez wzgląd na fakt, iż otoczenie byłoby przekonane, że znajduję się w stanie tak zwanego Spoczynku (Zaśnięcia) w Duchu Świętym. Jeśli o Profesora chodzi, to sam stwierdził, że nie uczestniczył w tego typu Mszy, pan redaktor zaś – jak najbardziej, dlatego porażają mnie jego pytania, podobnie, jak zamieszczony w Internecie film, który przedstawia najbardziej zjawiskowe i chyba najgorzej przez każdego odbierane momenty Mszy, dlatego każdy winien wyrobić sobie zdanie sam, gdyż głupie pytania i nieadekwatny tytuł gryzą tak samo, jak moher. Najwyraźniej Watykan ma inne sprawy do rozpatrywania, jak na przykład postawę moralną niektórych Bogu ducha winnych księży, miast zająć się pedofilią wśród duchownych, zrobieniem czegoś z ksenofobią i antysemityzmem wyznawców ojca dyrektora, owoce działalności któ Święci nie chwalą się cudami m.i.a32 07.04.08, 17:35 Odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Re: pomocy IP: 84.38.160.* 19.02.09, 14:19 na wsiach to popularne. Gdzie nie widze są jacyś kapłani, którzy cudownie leczą bo mają "dary maryjne". I ludzie się na to zapisują i dają potem oczywiście ofiary żeby każdy widział- na tacy po mszy uzdrawiającej są 100 zl, zdarzaja sie i 200. A kosciol pelny wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NASTOLATEK opamietaj sie człowieku IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.09, 20:41 OPAMIĘTAJ SIĘ CZŁOWIEKU.ŻAL MI CIEBIE-OBYŚ otrzymał dar wiary ............. w prawdziwego BOGA , MOC SŁOWA BOŻEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: servivero Re: halucynacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 19:50 Bzdury piszesz przyjacielu. Do Lourdes przyjeżdża co roku 6 mln pielgrzymów. Zgoda. Ale kilka tysięcy to jest uzdrowionych w ciągu 1 roku! Np. w samym 1972 roku były 5432 przypadki uzdrowień zanotowanych w archiwum w Lourdes. Jeden z pierwszych cudów uzdrowienia w Lourdes, dokładnie zbadany i udokumentowany wydarzył się, że człowiekowi odrosła... gałka oczna, którą stracił w wypadku. Przemył oko wodą i okazało się, że widzi, że ma zdrowe oko. Trzeba więc się trochę zainteresować i poczytać, zanim się coś napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: halucynacje IP: 96.18.162.* 02.04.09, 23:01 a jak te cuda wygladaja w swietle Slowa Bozego? czy zainteresowales sie co na temat cudow tam pisze? szczegolnie tych,w pozniejszych czasach wystepujacych po Chrystusie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: servivero Re: halucynacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 20:38 Kazik, to pytanie jest pod złym adresem. Ja nie jestem kompetentny do oceniania, co naprawdę znaczą słowa Pisma św., a czego ono nie mówi. Inni niestety myślą, nawet nie mając wiedzy religijnej, że mogą ocenić prawdziwość znaków. Zobacz ilu pyszałków jest na tym forum. Władza kościelna nigdy nie stwierdza cudu pochopnie. Potrzebne są długie badania przez komisje teologiczne, medyczne itp. W tym wypadku oceniono jednoznacznie, że mamy to cudowne uzdrowienie, które nie przeczy Pismu św. (chodzi mi o tego człowieka z okiem i w innych przypadkach w Lourdes uznanych przez Kościół). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanah Re: halucynacje IP: 84.38.160.* 03.04.09, 02:37 servivero napisał "Do Lourdes przyjeżdża co roku 6 mln pielgrzymów, 5432 przypadki uzdrowień zanotowanych" To bardzo słaby wynik bo to ok. 10 % na dodatek niektórzy udają uzdrowienia aby stać się popularnym i nie wszystkie są badane i potwierdzone. Lekrze natomiast mają ok 80 % wyleczeń, a przy operacjach to nawet 97% skuteczności, tylko 3% jest nieudanych operacji. Enrgoterapełci też mają zdecydowanie lepsze wskażniki bo ponad 70% uzdrowień. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanah Re: halucynacje IP: 84.38.160.* 03.04.09, 02:47 Na dodatek to nie cuda to wynik działania sugesti rozhisteryzowanego tłumu. To bardziej okultyzm i magia. Tu juz ma pole do popisu szatan. Bo to są jego te sztuczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: servivero Re: halucynacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 13:40 Tak? To dlaczego nikt nie został uzdrowiony, gdy Polska wygrała z San Marino 10-0, a tłum na stadionie szalał z radości? 10% to świetny wynik i chwała Panu. Pamiętaj, że Bóg jest wolny i robi co uważa za słuszne. Nie wiadomo ile było jeszcze nawróceń, a przecież one są ważniejsze. Natomiast zły duch nie opuszcza okazji, by działać. Stąd te procenty bioenergoterapeutów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanah Re: halucynacje IP: 84.38.160.* 03.04.09, 19:25 Jeszcze rok, a może dwa i moda minie na seanse w kościołach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: halucynacje IP: 96.18.162.* 03.04.09, 23:17 to bedzie zalezalo od wplywow.jezeli beda satysfakcjonujace,to beda nadal i znajada jeszcze innych na latwa kase i to dobrowolna.ludzie zainteresujcie sie lepiej Biblia,bo to w Niej mowi Bog do czlowieka i otworzcie swe oczy i uszy,a bedziecie szczesliwi i radosni oraz zdrowi i jeszcze pomozecie innym i to bardzo duzo.zapewniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanah Duchowni nie mają monopolu na Boga. IP: 84.38.160.* 04.04.09, 14:00 Natomiast zły duch nie opuszcza okazji i działa też przez duchownych np. molestowanie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: servivero Re: Duchowni nie mają monopolu na Boga. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 20:59 Tak, nie opuszcza okazji działania nawet przez duchownych, tak jak i przeze mnie lub Ciebie. To bardzo źle, ale takich duchownych jest na szczęście mniejszość. Módlmy się za nich, by się nawrócili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik halucynacje IP: 96.18.162.* 06.04.09, 04:29 servivero,to ze ludzie czuja sie lepiej i uzdrowieni,to nic w tym zlego i nie ma to nic wspolnego z wiara.bo jezeli ktos zostal uzdrowiony,to staje sie widoczne.definicja wiary zas jest to,ze widzi sie cos,czego jeszcze nie ma,po przez oczami wiary.taka wiare mieli wielcy mezowie Bozy,jak Abraham,Mojzesz czy Noe.wracajac zas do cudow,to w Biblii wyraznie pisze,ze zanikna po czasie umocnienia sie religii chrzescijanskiej.i Biblii nalezy wierzyc i ufac,bo jest Slowem samego Boga,Jego listem do ludzkosci,aby kazdy z nas mial szanse Go poznac,kim jest,Jego przymioty i cale Jego zamierzenie co do ludzi i calej ziemi.tutaj komus zupelnie innemu zalezy,by ludzkosc trzymac w ciemnosci,by nie miala czasu na interesowanie sie tym i przygotowaniem na to co najwazniejsze,czyli na nadchodzace Krolestwo Boze,najwazniejszy temat calej Biblii od Jej pierwszego proroctwa,po przez dzialalnosc Jezusa na ziemi,az po nasze dzisiaj czasy. zwroc uwage na proroctwa Daniela o marszu poteg swiatowych,porownaj z historia,wszystko sie zgadza.sam zadaj sobie pytanie i potem sam sobie odpowiedz,w jakim to okresie istnienia ludzkosci na ziemi, obecnie juz zyjemy? to nic trudnego,Biblia i obserwacja wydarzen na ziemi obecnie,daja odpowiedz.uzdrowienia wiec,pomimo,ze maja miejsce, sa tylko ewentualnie krotkotrwale,te ktore beda mialy miejsce pod rzadami Krolestwa Bozego,beda wiecznotrwale[Obj.21:4].dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanah Jeden na dziesięciu będzie dobrym księdzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 06:28 servivero napisał "Tak, nie opuszcza okazji działania nawet przez duchownych, ale takich duchownych jest na szczęście mniejszość." I tu jesteś w błędzie. Jest ich coraz więcej, a nawet bardzo dużo. Kuzyn włąśnie ukończył seminarium i powiedział, że tylko jeden na dziesięciu będzie dobrym księdzem. To stanie się powodem,że ludzie odejdą od kościoła i będzie jak na zachodzie Europy. Tam już prawie nikt nie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: servivero Re: halucynacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 20:55 Tak jak pisałem do Hanah, to będzie przede wszystkim zależało od liczby uzdrowionych i wiary ludzi, a ta na razie rośnie. Z drugiej strony mylisz się, bo NIE WOLNO SPRZEDAWAĆ ŁASK I DARÓW BOŻYCH. Jest to symonia. Jeśli ktoś chce dać datek, to może, ale nikt nie jest zobowiązany. Naprawdę, to nie ma znaczenia. Według nauki Kościoła katolickiego czytanie Pisma świętego jest na pewno dobrym sposobem na zdrowie. Choćby mówi o tym Prz 5, 1-4. Ale jedno nie przeszkadza drugiemu. O. Witko zawsze zachęca do jego czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: servivero Re: halucynacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 20:47 Raczej nie, bo z tego co widzę, to przychodzi ludzi coraz więcej. Jak rok temu było luźno w kościołach, to teraz nie ma którędy przejść. Mówię o Mszach św. i modlitwach prowadzonych przez O. Witko, bo te znam. Z drugiej strony patrząc jest coraz więcej uzdrowionych (w tym i ja), więc to jakby przeczy temu co piszesz. W Zakliczynie na przykład było tylu uzdrowionych, że aż wzbudziło to zaniepokojenie miejscowego biskupa. Można oczywiście w to nie wierzyć (w ogóle nie ma obowiązku wierzyć, że Jezus uzdrawia dziś), ale lepiej przekonać się samemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Prawda IP: 88.220.143.* 24.02.09, 10:19 Popieram i dziękuje za tak piękne słowa,może dotrą do serc niedowiarków pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Złudzenia IP: 88.220.143.* 24.02.09, 10:17 Nam nie trzeba przeprowadzac sądy,!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: 88.220.143.* 24.02.09, 10:15 Człowieku twoja wiara jest mała i po co wchodzisz na tą strone jak nie wierzysz nam nie trzeba zadnych dowodów,my mamy go w sercu,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsss Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: 194.217.4.* 03.02.09, 04:51 Gość portalu: Teresa napisał(a): > Mam chorą mamę. Podobno we wspólnocie Odnowy w Duchu Świętym > zdarzają się uzdrowienia z choroby. Jakie są wasze opinie na ten > temat. Proszę opisać jak wyglądają takie spotkania. Gdzie w > Rzeszowie można uczestniczyć w takich spotkaniach. ze jak?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: 195.205.39.* 03.02.09, 16:53 Tragedia.Ten narod coraz bardziej sie zniza do upadku.Bo jezeli ktos idzie na takie mszy,a niepotrafi sie pomodlic w domu o zdrowie itp.,lecz zniza sie do poziomu Rydzyka,to o czym my tu mowimy.Ludzie opamietajcie sie!!!! Witko itp. hahahahahah blazny i kompromitacja na calej lini.Tvn zapraszam na takie zloty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludzik Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.09, 14:40 Kto kogo przezywa ten sam się tak nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimovit Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 14:33 www.youtube.com/watch?v=GV3jbMuz3yg - jak u was tez jest tak fajnie to wpadne xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 17:16 U nas raczej takie klimaty panują www.youtube.com/watch?v=7-NOZU2iPA8 Jak Ci odpowiada wpadaj do nas (ps ,wez se soba 2 stówki ,cieżko tworzyc cuda tak za free) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły człowiek Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.09, 09:54 Oby Bóg miał Was w swojej opiece!!!!!!!!!!!!Żyjecie w niewiedzy a wystarczy tylko poczytać Pismo Święte .Kapłani nie uzdrawiają tylko Jezus Chrystus ,który nie wymaga zapłaty pieniężnej. Łaski i dobro jakie otrzymujemy nie można przełożyć na pieniądze .Bóg jest łaskawy nawet dla niedowiarków .Szukacie rozrywki ??? postawie Wam wstęp do kabaretu!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimovit Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.09, 11:05 Jak to nie da przełożyć się na pieniądze?? Przecież jest: ślub, pogreb - co łaska ale nie mniej niż... Zreszta swojego czasu istniał w kościele"powazny" spór teologiczny na temat tego czy Jezus był biedny. Wystarczy wspomniec figury Jezusa ukrzyzowanego tylko za jedną rękę bo druga trzymała sakiewkę. Taka średniowieczna propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły człowiek Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.09, 11:31 Zimowit chyba znasz prawdę o ukrzyżowaniu Pana Jezusa.Jezus na pewno był bogaty ale swoją miłością. Opłaty w Kościele są ,ale jeśli nie masz pieniędzy to prawdziwy Kapłan (z powołania) nie odmówi Ci odprawienia pogrzebu , chrztu tip. Nie ulegajmy prowokacją ,które maja służyć osłabieniu naszej wiary,zło jest wszędzie. Bóg jest wszechmocny!!!!!!!!!! zaufaj a pewno Cię ochroni przed złymi duchami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zimovit Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.09, 12:14 Zamiast wierzyć w boga zacznij wierzyć w ortografię. Jeśli istniał Jezus to pewnie był biedny, ja nie mam z tym problemu to głowy kościoła miały problem. Bo jak pogodzić przepych, złote szaty itp z biedakiem z zadupia Imperium Rzymskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afra Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: 193.37.139.* 20.02.09, 13:53 sexandmarxandpawlak.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.09, 14:48 Tak ciekawa ksiązka zaiste. Ale mowimy tu o własnie kapłanach którzy za te uzdrowienia biora pieniadze i to jest fakt .Na tym sie ta religia opiera ,ze wymaga posredników(ksieży)a wszelkie odstepstwa proby rozmawiania "samemu" z Bogiem to tylko herezja.A za to posrednictwo sie płaci oczywiście oficjalnie "co łaska"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: 88.220.143.* 24.02.09, 10:31 Na każdej mszy dajemy na ofiare, w każym kosciele,ja jezdze do Jarosławia i tak jak w kazdym kosciele chodza za ofiarą i nie widze nic w tym złego po za tym nikt ksiedzą nie pałaci pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 06:41 A może to nie Jezus się wcielił w tego kapłana, a sam szatam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: 88.220.143.* 24.02.09, 10:26 Może sam pojedziesz i sie przekonasz,jak wogóle możesz pisac takie rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: 88.220.143.* 24.02.09, 10:36 Piękne słowa popieram, ja też dorzuce sie dla niektórych do kabaretu bo jak chcą rozrywek to inna strona, ale chociasz szydzą z tego wszystkiego to miłośc Pana Boga jest tak ogromna ze kocha wszystkich pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czykły człowiek Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.09, 10:55 Bóg jest wszechmogący !!!!!!!!!!!! Szukajcie a będzie wam dane poznać Jego miłość (szukajcie nie wyśmiewajcie ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: 195.205.39.* 24.02.09, 14:16 Takze wszyscy dzisiaj do kosciola na wilkowyji na godz 18,bedzie ksiadz Witko,mozemy sprawdzic jego cudowne dzialanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 15:07 Aga to nie wypada, ale ty powinnaś się leczyć nie u księdza szamana lecz u psychiatry. Sama do siebie już piszesz, wszystkim chcesz pozamykać buzie. Pozdrawiam Alleluja i do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły człowiek Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 10:02 Mam nadzieje ze znasz znaczenie słowo ALLELUJA !!!!!!!!!!!!!!Ada stwierdziła ze lepiej pisać do siebie jak z ................... bynajmniej ta rozmowa była prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: 88.220.143.* 25.02.09, 10:10 Ma pan racjie i dziękuje za poparcie,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚ Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 10:10 Nie są wazne cuda naoczne. Jezus sam decyduje co jest lepsze dla poszczegulnego człowieka,kazdy dostaje taki krzyz jaki jest w stanie unieść.Modlitwa daje nadzieje,a to jest najwazniejsze.Wczasie modlitwy problemy doczesnego życia wcale nie musza znikac ale są łatwiejsze do pokonania .ŻYCZĘ WAM WIARY W BOGA I JEGO MIŁOSIERNE SERCU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angana Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: 80.51.24.* 22.06.09, 08:39 W jej miejscowości, niewielkiej, była grupa Odnowy. W grupie tej była kuzynka koleżanki. Grupę prowadził przyjezdny duchowny. Koleżanka nie dowierzała słuchając opowieści kuzynki. Nie wierzyła, że ktoś może posługiwać się wieloma językami, kiedy wcześniej się ich nie uczył. Została zaproszona na spotkanie i skorzystała z zaproszenia. Powiedziała, że na początku nic specjalnego się nie działo, były jakieś modlitwy "i takie tam" - jak to określiła. W pewnym momencie jedna dziewczyna zaczęła mówić rożnymi językami. Koleżanka powiedziała, że poczuła strach, kiedy widziała, jak dziewczyna w transie zaczęła wypowiadać zdania rożnymi językami. Koleżanka, z tego co pamięta, rozpoznała język francuski, angielski, niemiecki i rosyjski. Duchowny coś mówił do tej dziewczyny, ale dziewczyna zaczęła piszczeć i uderzyła duchownego w twarz i zemdlała. Koleżanka twierdziła, że to ją przeraziło. Nigdy nie widziała takiego zjawiska. Czuła lęk i niepokój. Po tym zdarzeniu duchowny odwołał grupę i nie przyjeżdżał. W miejscowości mówią, że duchowny sam się wystraszył i nie chciał wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły Człowiek Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 10:27 MIŁOSNY LIST OD OJCA:WOŁANIE SERCA OJCA OD KSIĘGI RODZAJU DO APOKALIPSY -Przyszedł pokazać,że jestem z tobą,a nie przeciwko tobie.Rz8,31 -Jezus umarł abyś ty mógł dostąpić pojednania.2Kor5,18-19 -Jeśli przyjmiesz dar mojego Syna,Jezusa,przyjmiesz Mnie.1J2,23 -Już nic nie odzieli Cię od mojej miłości.Rz8,28-39 -Wróć do domu,a Ja wydam w niebie największe przyjęcie.Łk15,7 -Zawsze byłem Ojcem i zawsze będę Ojcem.Ef3,14-15 Pytam cię: czy chcesz być moim dzieckiem?J1,12-13 -Czekam na ciebie.Łk15,11-32 KOCHAM CIĘ!!!!!!!TWÓJ TATO, BÓG WSZECHMOCNY!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: 88.220.143.* 25.02.09, 11:17 Piękne można sie popłakac..widziałam,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 15:10 Zwykły Człowiek i Aga proponuję abyście tu odmówili różaniec, tak wam tu dobrze idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastolatek Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.09, 16:47 Piękne słowa ,może dotrą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!do dowcipnisiów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: 88.220.143.* 27.02.09, 10:39 Trzeba się pomodlić za niektórych,takie rzeczy wypisują a Bóg Ojciec tak ich kocha,trzeba wierzyc bo wiara czyni cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierna Bogu Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.09, 11:14 Jestem praktykujaca katoliczką, ale powiem jedno/; uwazajcie na te wszystkie odnowy w duchu swietym, i inne zgromadzenia w których działaja tacy charyzmatycy. Bardzo często rzeczywiscie ten dar "uzdrawiania" to szatańskie działanie i przynosi złe skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vis Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: 84.38.160.* 01.03.09, 18:43 Tak jest ! Święte słowa ! Uważajcie lepiej ludzie na tego Boga bo dużo kłopotów może nam narobić . Może np uzdrowić, albo co gorzej - nawrócić ! Tak, tak ! Lepiej go zamknąć w ślicznej złotej klateczce na kluczyk , który nosi ksiądz proboszcz w tylnej kieszeni . Bo kto to widział żeby Bóg działał ? Działa tylko szatan ! No i lekarz lub ksiądz też działa jak by mu wsunąć grubszą kopertę . I wtedy jest tak normalnie , taki święty spokój jest, nie ma wątpliwości i rozterek. I tak się dobrze czujemy bo przecież wierzący jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły Człowiek Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.09, 08:22 Wątpisz w ludzi ,wątpisz w Boga uważaj, żebyś nie zwątpił w siebie.W co ty wierzysz ????????? "Bo kto to widział żeby Bóg działał ? "cytat-vis ___________ Szatan działa ,ale módlmy się o dar Ducha Świętego rozróżniania prawdy .Jezus chodził po ziemi uzdrawiał.Ludzie się zmienili od tamtych czasów nie Jezus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 16:12 Moja babcia w wieku 80 lat po seansie w kościele zaszła w ciąże, a na chore serce niestety nic nie pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vis Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: 84.38.160.* 03.03.09, 23:21 Nie sądż - bo sam będziesz sądzony ... Lepiej poczytaj Pismo Święte . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierna Bogu Kłopotliwa sprawa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 04:48 Kłopotliwa sprawa! Przed zakrystią ustawia się kolejka. Ojcowie na każdym kładą ręce. Ludzie padają jeden po drugim. Na podłodze leży już kilkanaście osób. Młoda dziewczyna wychodzi na chwiejnych nogach. – I co? Fiknęłaś? – dopytują znajomi. – Fiknęłam – odpowiada. – Wczoraj podczas modlitwy wszystkich nas „położyli” – opowiada jeden z polskich zakonników. Co ma wspólnego padanie na posadzkę z Duchem Świętym? Wydarzenie mocno widowiskowe! Tak się mogą zachować ludzie, którym gwałtownie zabrano energię. Stan zdrowia napewno się nie poprawi. Ciekaw jestem gdzie jest przekazywana energia, którą zabierają! Dla mnie to fałszywa religia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastolatek Wiara -Nadzieja-Miłość IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 08:45 Brak wiedzy jest przerażający !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wystarczy tak nie wiele, aby poznać prawdę.Dlaczego uczestniczycie w tych mszach? dla zabawy ? A MOŻE NIE UCZESTNICZYCIE TYLKO PRÓBUJECIE OŚMIESZYĆ I ZNIECHĘCIĆ WIERZĄCYCH, TO WAS BOLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII ,WIARA INNYCH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SZKODA ZE NIE MACIE TEJ WIARY KTÓRA GÓRY MOŻE PRZENOSIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: **** Głupota ludzka nie zana granic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 12:31 A mojej babci te seanse w kościele pomogły na głowę, bo się opamiętała i już wogóle do kościła nie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Głupota ludzka nie zana granic IP: 88.220.143.* 05.03.09, 19:51 Czy ty się wogóle człowieku zastanawiasz sie co piszesz????????????????????????????????????????????mam nadzieje ze Pan Bóg cie dotknie,bo mi cię szkoda,pomodle sie za ciebie pozdrzwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nijaki ciebie juz dotknal tylko ze za mocno IP: *.acn.waw.pl 10.03.09, 07:46 w okolice platow czolowych; moze wstapisz do zakonu i zrezygnujesz z komputera i internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: ciebie juz dotknal tylko ze za mocno IP: 96.18.162.* 11.03.09, 00:24 nie zabraniaj.moze sie duzo dowiedziec.i mu sie to przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ciebie juz dotknal tylko ze za mocno IP: 88.220.143.* 11.03.09, 09:42 Nie wiem dlaczego ten człowiek takie rzeczy wypisuje ale nie nam jest sądzic,ja wiem że ja jestem już inną osobą i za to dziękuje bogu,...I będziecie w nienawisci u wszystkich z powodu mojego imienia.lecz kto wytrwa do konca,ten bedzie zbawiony.Mk13,13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: ciebie juz dotknal tylko ze za mocno IP: 88.220.143.* 11.03.09, 09:49 Do twojej wiadomosci, tak Pan dotknoł nie wiem czy płatów czołowych jak napisałes, ale mojego serca i duszy i chwała panu za to!!Pan moją siłą twierdzą moją w dniu ucisku.Jr 16,9.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły czlowiek Re:święci Aniołowie strzeżcie nas i broncie IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.09, 11:10 ŚWIĘTY MICHALE ARCHANIELE,BROŃ NAS W WALCE .PRZECIW ZASADZKOM ZŁEGO DUCHA BĄDZ NAM OBRONĄ .NIECH MU BÓG ROZKAŻE ,POKORNIE PROSIMY.A TY ,KSIĄŻĘ WOJSKA NIEBIESKIEGO ,SZATANA I INNE DUCHY ZŁE ,KTÓRE NA ZGUBĘ DUSZ KRĄŻĄ PO ŚWIECIE ,MOCĄ BOŻĄ STRĄĆ DO PIEKŁA.AMEN. ŚWIECI ARCHANIOŁOWIE STRZEŻCIE NAS I BROŃCIE NAS. AMEN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Kłopotliwa sprawa! IP: 96.18.162.* 06.03.09, 01:07 jestes wierna Bogu,to Bog pragnie bys czytala Jego Slowo,Biblie i z Niej czerpala wiedze i jeszcze ta wiedza sie dzielila z bliznimi. pomysl troszeczke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmartwiona Re: Kłopotliwa sprawa! IP: 84.38.160.* 06.03.09, 05:55 Martwie się co będzie z moim cudownie leczącym księdzm charyzmatykiem co leczy w domu Bożym przecież on ma dary maryjne. Czy też będą obowiązywać go okrutne przepisu UE. Przygotowywane przez Unię Europejską rozwiązania prawne mają na celu delegalizację od 1 stycznia 2010 r. tak zwanych códów maryjnych oraz przydomowa uprawa własnych owoców i warzyw ma zostać objęta ścisłymi uregulowaniami i nie będzie możliwa bez zezwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły Człowiek Re: Kłopotliwa sprawa! IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.09, 08:12 Bąba z przeinaczania faktów,łał,piąteczka, ale wystarczy już tej głupoty!!!!!!!!!!POLECAM do przeczytania książkę "JEZUS ŻYJE" ----------------"DLACZEGO JEZUS,ABY KRWIĄ SWOJĄ UŚWIĘCIĆ LUD,PONIÓSŁ MĘKĘ POZA MIASTEM.RÓWNIEŻ I MY WYJDZMY DO NIEGO POZA OBÓZ,DZIELĄC Z NIM JEGO URĄGOWISKO" [Hbr13,12-12]-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NASTOLATEK Re: WIARA,MILOŚĆ ! IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.09, 09:25 TRZEBA,ABY KULT NAJŚWIĘTSZEGO SERCA,ZAPOCZĄTKOWANY W MISTYCZNYM CIERPIENIU DUSZ,WSTĄPIŁ I PRZENIKNĄŁ ZYCIE SPOŁECZNE NARODÓW.PRZYNIESIE TO DOSKONALE LEKARSTWO NA OPŁAKANIA GODNE CHOROBY MORALNE NASZEGO ŚWIATA .JEDYNIE SERCE JEZUSA MOŻE PRZYWRÓCIĆ ZIEMI MIŁOŚĆ ,KTÓRĄ ZAGUBIŁA.ONO SAMO ODZYSKA SERCA MAS ,ROBOTNIKÓW, SERCA MŁODYCH.TRZEBA NAM ZJEDNOCZYĆ SIĘ Z NIM PRZEZ MIŁOŚĆ I OFIARĘ Z SAMYCH SIEBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: WIARA,MILOŚĆ ! IP: 96.18.162.* 06.03.09, 19:15 nastolatku,to mozna czynic[te zmiane]tylko w indywidualnych przypadkach.na generalna zmiane na calej ziemi musimy poczekac,az Krolestwo Boze[rzad niebianski z Jezusem na czele]obejmie swa wladze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZWYKŁY CZLOWIEK Re: WIARA,MILOŚĆ ! IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.09, 23:38 JEZUS MA WŁADZE NAD CAŁYM ŚWIATEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ lecz się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.09, 08:09 Zgłoś się do psychiatry, co ty wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZWYKLY CZLOWIEK Re:MÓDL SIĘ!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.09, 11:24 Takie proste słowa a od razu widać komu jest potrzebna ,pomoccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc.BÓG JEST WSZECHMOCNY I WY TEGO NIE ZMIENICIE I BARDZO!!!!!!!!!! DOBRZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JESZCZE KILKA SŁÓW DLA "$" POMODLĘ SIĘ O DOBREGO LEKARZA DLA CIEBIE.Jezu ulituj się nad nimi, miej ich w SWOJEJ opiece,nie pozwól mi stoczyć się do zatraceniaaaaaaaaaaaaaaaaa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Uważaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.09, 12:00 Osiwiejesz z tych mądrości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Uważaj IP: 96.18.162.* 09.03.09, 19:09 madry czlowieku modlitwa wazna,tylko szczera.a potrzeba jeszcze czegos wiecej-beefu.wiec pomagaj takze Biblia i Jej madroscia,ludzie Jej wiedzy potrzebuja jak chleba.tym duzo pomozesz i masz uznanie,nie tylko wsrod ludzi,ale nadewszystko u Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Kłopotliwa sprawa! IP: 96.18.162.* 06.03.09, 19:11 a ja polecam czytanie Slowa Bozego,Biblii i czeste tego Slowa rozwazanie w stosunku do siebie,by sie Bogu podobac w swym codziennym zyciu.i jeszcze potem o Jej wartosci opowiadac innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 18:58 Szczerze mówiąc nie czytałam wszystkich odpoowiedzi, ale chciałam napisać, że jeżeli pomoc jest nadal potrzebna to też jestem w takiej wspólnocie, w której są uzdrowienia. Może nie zawsze ale zdażają się. Mój mąż był w Odnowie w Duchu św w Sosnowcu a teraz jest razem ze mną w innej wspólnocie w Rzeszowie.I mogę zapewnić, że duch św działa, więc jak cos to zapraszam , mój mail kobylczusia@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykly Czlowiek Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.09, 19:49 BÓG JEST WSZECHMOCNY I WIELKIE NAM CZYNI CUDA!!!!!!!!!!!!ZAUFAJCIE BOGU A WYJDZIECIE Z TEGO LABIRYNTU NA PROSTA DROGĘ!!!!!!!!!!!!!!!! PRZYKRO MI Z POWODU ŚMIERCI TWOJEGO TATY !!!!!!!! MAM NADZIEJE ZE JESTEŚ SZCZERA,NIE MART SIĘ BÓG JEST MIŁOSIERNY !!!! WIEM ŻE BOLI ALE TAKIE JEST ŻYCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 00:55 Jesli tak ma wygladac cala reigia,wiara -banda nawiedzonych debili ,sekciarzy to ja naprawde sie ciesze ze swojej niewiary w jezusa ,krasnoludki, gnomy, zeusa, lucyfera, pinokia, koszalka opalka, trole,maryje ,yeti... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły Człowiek Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.09, 10:52 BÓG jet naszym Panem wszechmocnym bez względu na to co piszecie, jakie macie powody aby nie wieżyc i tak wszyscy jesteśmy dziećmi Bożymi!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NASTOLATEK Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.09, 11:02 NIE PRZEZ WICHER OGROMNY I NIE PRZEZ OGIEŃ ALE W LEKKIM POWIEWIE PRZYCHODZISZ DO MNIE !!!!!!!!ALE W LEKKIM POWIEWIE NAWIEDZASZ DUSZĘ MĄ !!!!!!!! WYLEJ PANIE NA NAS DUCH SWEGO!!!!!!!!UMOCNIJ NIE WIERZĄNCYCH WIARĄ A WIERZĄCYM DAJ SILE GŁOSZENIA SŁOWA BOŻEGO!!! CHWALIMY CIĘ WIELKIE IMIĘ TWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!______________________________________________ _______________________________WIELKIS TY WIELKIE DZIEŁA CZYNISZ DZIŚ NIE DORÓWNA TOBIE NIKT, NIE DORÓWNA TOBIE NIKT !!!!!!!SŁOWO BOŻE WYPEŁNIA SIĘ KAŻDEGO DNIA WIARY CZŁOWIECZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Pedofil jest obrzydliwcem w oczach Boga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 14:44 Pedofilów trzeba wytykać palcami, bo budzą obrzydzenie, my mamy obowiązek to robić, bo to im uratuje duszę wieczną przed potępieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Pedofil jest obrzydliwcem w oczach Boga IP: 96.18.162.* 26.03.09, 21:46 zadne wytykanie nie pomoze,moze nawet zaszkodzic,albo zadnej pomocy nie przyniesc.i o jakiej duszy wiecznej ty tu gadasz.dusza,wedlug Biblii,jest istota zyjaca,a to co ja podtrzymuje przy zyciu,to Biblia nazywa duchem.jest wiec zasadnicza roznica po miedzy dusza a duchem. jezeli zas chodzi o pomoc pedofilowi,to pomoz mu na zasadzie wykazania mu jego blednej drogi na podstawie woli Bozej,zanotowanej na kartach Slowa Bozego.jezeli ma szczere serce,po rozwazeniu i zapoznaniu sie z naukami Bozymi,moze odstapic od drogi nie zgodnej z wola Stworcy.wszystko zalezy od niego samego.tylko pod zadnym pozorem go nie przesladuj,bo to nie licuje z miloscia blizniego,ktorej przyklad dal nam Jezus bedac na ziemi,ktory nie raz mial do czynienia z roznymi ludzmi nie zyjacymi wola Boza.zawsze wskazywal co jest wola Boza,nie zmuszal nikogo sila,zawsze oczekiwal zmiany serca i powrotu ludzi do Boga,nawet w chwili smierci tak postepowal w stosunku do bliznich.mamy wiec wspanialy przyklad jak obchodzic sie z bliznimi i im pomagac.tylko nasladowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Re: Pedofil jest obrzydliwcem w oczach Boga IP: 84.38.160.* 28.03.09, 21:21 Dobrze Kazik piszesz ! Ja bym takiemu pedofilowi w...bał tak jak to zrobił Pan Jezus handlarzykom w świątyni . O tak ! Czytałem o tym , trzeba czytać i brać przykład . No nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Pedofil jest obrzydliwcem w oczach Boga IP: 96.18.162.* 28.03.09, 22:16 a czy czytales o tym,ze pomsta nalezy do Boga,a nie do ludzi.ty na podstawie Biblii wykaz bladzacemu jego postepowanie.czy sie zmieni,to jego decyzja,ma rowniez wolna i nie przymuszona wole.i modl sie tez za niego.i reszte pozostaw osadowi Bozemu.Bog bowiem oczekuje posluszenstwa a nie ofiary.to,ze Jezus przepedzil kupcow z swiatyni, znaczy,ze mamy wielbic Boga duchem i prawda,a nie wykorzystywaniem wiary dla osobistych celow.mamy milowac Boga i okazywac bratnia milosc wobec kazdego blizniego,nawet nieprzyjaciela.to wzor od Jezusa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onan Re: Pedofil jest obrzydliwcem w oczach Boga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.09, 04:32 Czy księża się onanizują. Bo przecież muszą coś robić z nadmiarem energi, popęd seksualny jest czymś naturalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exper Re: Pedofil jest obrzydliwcem w oczach Boga IP: 84.38.160.* 02.04.09, 11:06 Masturbacja może przynieść ulgę alergikom, to teoria irańskiego naukowca neurologa z Tabriz Medical University. Teraz już wiadomo czego d....i są zdrowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Re: Pedofil jest obrzydliwcem w oczach Boga IP: 84.38.160.* 08.04.09, 20:25 Znaczy rozumiem że najpiwrw mu spuścic wpier...., a potem przebaczyć - tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Pedofil jest obrzydliwcem w oczach Boga IP: 96.18.162.* 08.04.09, 22:31 to takiego rozumowania cie kosciol nauczyl? zapoznaj sie ze wzorem jaki dal Jezus,jezeli chodzi o przebaczanie i porozmawiaj na ten temat w rodzinie,posrod znajomych i idz tez do ksiedza na plebanie i podyskutuj.szczegolnie teraz jest dobra pora,w okresie obchodow smierci Jezusa za grzechy swiata.powodzenia kroczeniu tobie przykladem drogi Jezusa.i nie wstydz sie tego,badz raczej dumnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanah Jeden na dziesięciu będzie dobrym księdzem IP: 84.38.160.* 10.04.09, 03:31 servivero Jak bardzo jesteś w błędzie. Jest ich o wiele więcej, a nawet bardzo dużo. "Straszliwy" raport: tysiące dzieci ofiarami nadużyć seksualnych księży" Tu nasz świeże wiadomości wiadomosci.onet.pl/1950468,12,item.html A diabeł nie opuszcza okazji i działa szczególnie przez duchownych. Sądzisz, że oni mają być autorytetem. Jeszcze rok, a może dwa i moda minie na seanse w kościołach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5 groszy Re: Jeden na dziesięciu będzie dobrym księdzem IP: 80.51.24.* 14.04.09, 04:23 Ja też dołoże swoje 5 groszy Skandal! Słynny ksiądz ma dziecko! www.pardon.pl/artykul/8386/skandal_slynny_ksiadz_ma_dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Jeden na dziesięciu będzie dobrym księdzem IP: 96.18.162.* 14.04.09, 05:37 czyzby czasem skandalem nie bylo to,ze ksieza dzieci nie maja? co na temat ten mowi Biblia? zakazuje miec dzieci? i co mowi o tym,jakim ma byc biskup? ciekawe pytania.Biblia napewno ma odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek Re: Pedofil jest obrzydliwcem w oczach Boga IP: 84.38.160.* 14.04.09, 08:36 Dyskusja z księdzem to jak dyskusja z nakręconym robotem , a robotowi można tylko potakiwać , on uważa że ma monopol na prawdę mimo że nawet ślepy widzi że tak nie jest . Dlatego z zakłamaniem nie pogodzę się nigdy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soho Nie Bog stworzył ludzi, lecz ludzie stworzyli go IP: 80.51.24.* 14.04.09, 09:21 Czynione są uporczywe usiłowania w kierunku manipulowania ludzkimi myślami poprzez podsuwanie wierzeń religijnych jako faktów, a jej legendy -jako historię. Usiłowania fanatyków religijnych by narzucić swoje wierzenia innym nie stanowią nic nowego. Stare to, jak świat. Jeśli można panować nad ludzkimi myślami, to panuje się nad ludźmi. Są jednak ludzie, którzy nie chcą się tym narzucanym ideom poddać, którzy mają odwagę wypowiadać się przeciwko temu okropnemu kultowi. Kult ma swoje świątynie i swoich świętych, dnie świąteczne i świętych męczenników, legendy i kapłanów... ma zatem wszelkie przymioty religii. Stosuje jednak naukę religii i szkolenie w dziedzinie tzw. "wrażliwości" na rzecz swego kultu w szkołach, a także prowadzi systematyczne ściganie przeciwników tego kultu, jako metodę wymuszonego nawracania niewiernych. Co to za kult, który jest w stanie wymuszać na parlamentach uchwały zabezpieczające jego prawa i ustalające karalność za jakiekolwiek "występki" przeciwko niemu? Co to za kult, który jest w stanie wyciskać z rzekomo niezawisłych państw opłaty na swoją rzecz i to kosztem podatników, którzy nie mają z tym kultem nic wspólnego? Przede wszystkim, działacze tego kultu są cwani. Jak prawnicy, przekręcają znaczenie słów, tak by znaczyły to, co im jest wygodne. Religijne nawracanie niewiernych nazywają "oświatą", "szkoleniem", swoje świątynie nazywają "kościołami", wrogich im heretyków nazywają "podżegaczami nienawiści". Powyższe stwierdzenie nie jest żadnym zmyśleniem. To są fakty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Bog suwerennym wladca!!! IP: 96.18.162.* 14.04.09, 20:02 takie myslenie jest spowodowane tym,ze koscioly i ich kler odrzucili prawdy biblijne i nimi sie nie kieruja.widac to po historii religijnej na calym swiecie.zaznajomienie sie z Biblia,potrafi zmienic czlowiekowi myslenie i spojrzenie realnie na Boga.proroctwa biblijne wyraznie wskazuja na istnienie Boga i na to,ze juz niedlugo nastanie na ziemi panowanie rzadu niebianskiego,czyli Krolestwa Bozego,ktore jedynie bedzie w stanie zaprowadzic lad,porzadek,pokoj i rozwiazanie wszelkiej ludzkiej bolaczki i problemow.a kaplanstwo obecne po roznych religiach,szczegolnie bedzie przed Bogiem odpowiedzialne za obecny stan ludzki na ziemi z racji tego,ze uwazaja sie za prawowitych pasterzy prowadzacych owieczki do Boga, ktorych chrzescijanskie podejscie nie ma nic wspolnego z prawdziwym chrystianizmem opartym na woli Stworcy,wyluszczonym w Jego Slowie, Biblii i potwierdzonym przykladem Jezusa,kiedy byl na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły człowiek Re:CHWALA PANU!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.09, 21:00 CZEMU TAK BOJAZLIWI JESTEŚCIE?JAKŻE BRAK WAM WIARY [MK4,40] "JA GDY ZOSTANĘ NA ZIEMIĘ WYWYŻSZONY,WSZYSTKICH POCIĄGNĘ DO SIEBIE" "GDY WYWYŻSZYCIE SYNA BOŻEGO, POZNACIE ,ŻE JA JESTEM." "TOBIE UFAM NIECH NIE DOZNAM ZAWODU" [PS25,1] "MIEJCIE WIARĘ W BOGA !"[MK11,22] "ON WIDZĄC ICH WIARĘ"[ŁK5,20] "CÓRKO TWOJA WIARA CIĘ OCALIŁA,IDZ W POKOJU"[ŁK8,48] """""""""""""""JEZUSIE,MISTRZU,ULITUJ SIĘ NAD NAMI!""""""""""""""""""""""""" CHWAŁA PANU NA WIEKIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re:CHWALA PANU!!!!!!! IP: 96.18.162.* 15.04.09, 22:11 ale o co ci tym wpisem chodzi?rozwin go,wiecej tresci.by pobudzic apetyt do regularnego czytania Biblii i nad Jej trescia rozmyslania. to teraz tak bardzo ludziom potrzeba,aby poznali Boga i tego,ktorego Bog na ziemie poslal,czyli Jezusa Chrystusa[ew.Jana 17:3]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk ja rozwine IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.09, 23:33 "Niech kociarstwo plugawe wszelkiego rodzaju na czele ze swiadkami jehowy opusci to forum" MT3.14 Bardzo ciekawy fragment mam nadzieje ,ze wierzacy sie dostosują jak to kazdej innej bzdurki z tego pisma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: ja rozwine IP: 96.18.162.* 16.04.09, 00:14 tylko to dajesz w zamian? a gdzie danie ludziom nadzieji? czasy sa nie takie,jak by ludzie pragneli z toba wlacznie.jestes chyba albo gleboko wierzacym[w kogo? w ktorego Boga? jaka nadzieje i jakie wskazania twoj Bog tobie podaje?]albo kims wiatrem miotanym,ktory udaje madrego,ale w nijaki sposob umie pomoc bliznim,szczegolnie od strony duchowej.czy wiesz czym jest Krolestwo Boze? i co ludzkosci przyniesie? temat tego Krolestwa jest glownym tematem calej Biblii od Jej pierwszego proroctwa,takze bylo glowna dzialalnoscia Jezusa,kiedy byl na ziemi,rowniez i ty,jezeli jestes naprawde szczerze wierzacym, modlisz sie o to Krolestwo.wiec prawdziwie rozwin temat,a nie pisz glupot z ktorych nic nikt nie wyniesie,ani dla siebie,ani dla innych. watpie bys byl cmokiem,wrecz przeciwnie,napewno jestes pelnym inteligencji,potrafiacym czytac i pisac oraz rozwazac czytany material,w tym wypadku lekture Biblii.powodzenia i radosci w Jezusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalnyczłowiek uporczywe usiłowania manipulowania ludzmi IP: 80.51.24.* 28.04.09, 05:27 Panie Boże modlę się, za tego tu oto kazika, który pisze takie bzdury, widząc Twoje oblicze tylko w Jezusie Chrystusie...Panie Boże pomóż mu zrozumieć, na jaką mroczną ścieżkę wkroczył i niech wyzna w konfesjonale grzech do którego się dopuścił i niech na kolanach z plecakiem pełnym kamieni człapie z Rzeszowa do Częstochowy...modlę się o nawrócenie jego jak i wszystkich wyznawców innych religii...czemuż oni nie widzą swojego oślepienia...Panie Boże daj im światło Twojej jedynej Prawdy a nie iluzję prawdy, do której samodzielnie dążą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek Re: uporczywe usiłowania manipulowania ludzmi IP: 84.38.160.* 28.04.09, 16:55 Nie sądz tak łatwo kolego bo sam będziesz sądzony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolont Re: uporczywe usiłowania manipulowania ludzmi IP: 80.51.24.* 29.04.09, 09:19 Księża są chciwi i skłóceni, mają kochanki, wiernych lekceważą - mówią polscy katolicy. Księża - na własne życzenie - traktowani są , delikatnie mówiąc , lekko z przymrużeniem oka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: uporczywe usiłowania manipulowania ludzmi IP: 88.220.143.* 29.04.09, 19:04 po co osądzac kapłanów każdy z nas bedzie sądzony osobno i każdy odpowie za swoje czyny może i mają kochanki,ale dzieki kapłanom mamy eucharystie możemy przyjąc komunie świętą,przystępujemy do spowiedzi świetej,a to jest ważne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anto Re: uporczywe usiłowania manipulowania ludzmi IP: 80.51.24.* 30.04.09, 06:24 "może i mają kochanki,ale dzieki kapłanom mamy eucharystie możemy przyjąc komunie świętą,przystępujemy do spowiedzi świetej,a to jest ważne" Pytanie zasadnicze, czy w ciężkim grzechu mogą odprawiać mszę ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toten Bóg tak księża nie! IP: 84.38.160.* 01.05.09, 13:43 Bóg tak księża nie, nie, nie i nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZWYKŁY CZŁOWIEK Re: uporczywe usiłowania manipulowania ludzmi IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.09, 09:29 Oszust posługujący się moim logo jako ;ZWYKŁY CZŁOWIEK; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwykły Człowiek Re: uporczywe usiłowania manipulowania ludzmi IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.09, 09:34 MIŁOSNY LIST OD OJCA:WOŁANIE SERCA OJCA OD KSIĘGI RODZAJU DO APOKALIPSY -Przyszedł pokazać,że jestem z tobą,a nie przeciwko tobie.Rz8,31 -Jezus umarł abyś ty mógł dostąpić pojednania.2Kor5,18-19 -Jeśli przyjmiesz dar mojego Syna,Jezusa,przyjmiesz Mnie.1J2,23 -Już nic nie odzieli Cię od mojej miłości.Rz8,28-39 -Wróć do domu,a Ja wydam w niebie największe przyjęcie.Łk15,7 -Zawsze byłem Ojcem i zawsze będę Ojcem.Ef3,14-15 Pytam cię: czy chcesz być moim dzieckiem?J1,12-13 -Czekam na ciebie.Łk15,11-32 KOCHAM CIĘ!!!!!!!TWÓJ TATO, BÓG WSZECHMOCNY!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 odrobina rozsądku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.09, 23:07 Czytam to wszystko i się zastanawiam. Nawiedzeni zawsze powołują sie na Pismo Święte. Czy P.Ś. to fax, który przyszedł z nieba??? To też pisał człowiek i był w błędzie. Ale żeby wytłumaczyć swoją głupotę zwalają winę na inne świętości które nawiedziły piszących to pismo. Wzorem szarlatanów / praczy mózgów /np. z USA zaraz pojawią się nawiedzeni, którzy stwierdzą Bój mi się przyśnił i przemówił. Wiem jedno do każdego fanatyka nie dociera nic co ma wspólnego zdrowym rozsądkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: *.saite.com.pl 22.06.09, 20:02 podobno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yashan II pośrednicy nie zawsze są potrzebni IP: 80.51.24.* 20.07.09, 04:40 Bóg uzdrawia nie tylko poprzez modlitwę o.Witko lub innych o. bo to fanatyzm i manipulacja, ale przez każdego z nas, więcej wiary w Boga i siebie, pośrednicy nie zawsze są potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: pośrednicy nie zawsze są potrzebni IP: 80.50.132.* 16.08.09, 18:31 Mam pytanie: czy ktoś wie gdzie i kiedy w Rzeszowie odbędzie msza o uzdrowienie we wspólnocie Odnowy w Duchu Świętym? Jest to dla mnie bardzo ważne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barfera Re: pośrednicy nie zawsze są potrzebni IP: *.tktelekom.pl 17.08.09, 06:26 Czy Witko to znachr bo chc sie do niego wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Czy można spowiadać się, siedząc u księdza ... IP: 77.236.0.* 16.01.10, 11:46 na kolanach ? Pytam, bo nie jestem zorientowana ? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7461094,Ksiadz_podejrzany_o_molestowanie_15_latki.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Czy można spowiadać się, siedząc u księdza .. IP: 88.220.142.* 08.02.10, 13:07 a skąd wiesz czy to prawda????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: Czy można spowiadać się, siedząc u księdza .. IP: *.ostnet.pl 08.02.10, 13:35 Oooo to nieeemożliwe.Ksiądz i seks?Fe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekolekJ.Manjackal Re: Uzdrowienia we wspólnocie Odnowy w Duchu Świę IP: 212.122.223.* 06.07.10, 16:01 Dziękuję Ci Jezu! Alleluja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 16:36 To jedna wielka bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś