Dodaj do ulubionych

Inwestycja za ponad 42 mln

08.12.07, 20:38
Powstanie jedno z najnowoczesniejszy Centrum Kongresowych w Rzeszowie,kosztem
drogi krajowej dzieki ktorej Mielec i Kolbuszowa moglyby sie rozwijac.Silne
podkarpacie to silny tylko Rzeszow.Tak w ogole to wszedzie powinna byc tak jak
w bieszczadach tylko silny Rzeszow to gwarancja Waszego rozwoju.
Obserwuj wątek
    • Gość: David Re: Inwestycja za ponad 42 mln IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 08.12.07, 22:36
      zaczyna sie.nie nerwowo kolego.Lukacijewska nie jest az tak glupia
      zeby sie podkladac.widocznie wiedza ze kasa na ta droge i most w
      Polancu pojda z innych srodkow.wiadome ze Mielec musi sie rozwijac
      zreszta zobaczycie teraz jak bedzie Sikorsky to kasa do was pojdzie
      i to niezla!zarobia wszyscy taksiarze hotelarze gastronomia i wiele
      innych galezi.nie panikuj bedzie ok.3mam kciuki i jestem z
      Rzeszowa!!!ps.swoja droga dziwne ze zamiast sie cieszyc z takiej
      inwestycji lokalni idioci szukaja dziury w calym i nasylaja NIK na
      inwestora.jakbym sie dowiedzial kto takie akcje robi to bym mu chyba
      lewatywe walnal!!
      • onlymielec Re: Inwestycja za ponad 42 mln 09.12.07, 03:39
        No to co wazniejsze centrum kongresowe czy most na ktore ludzie czekaja cale
        zycie dziekujemy Ci PO!
        • onlymielec Re: Inwestycja za ponad 42 mln 09.12.07, 05:37
          I kto ma nie panikowac budujecie obwodnice chociaz juz macie jedna.Po drugie
          komisje to zeslali z dawnej LPR a glownym byl Wasz posel Wrzodak , po trzecie to
          sie nie zaczyna teraz ale zaczelo sie po II wojnie jak Nas do Was przylaczyli na
          sile nikt w Mielcu nie chcial do Rzeszowa ,zostawcie Nas w spokoju ,idzcie sobie
          z Waszymi POmyslami w bieszczady!
    • Gość: Prześmiewca Re: Inwestycja za ponad 42 mln IP: *.centertel.pl 09.12.07, 08:34
      A ja słyszałem że pieniądze przeznaczone na most w Połańcu i obwodnicę
      Mielca mają być przeznaczone na metro w Krakowie."Onlymielec", wytrzeźwiej i nie
      ulegaj propagandzie.
      • Gość: power Re: Inwestycja za ponad 42 mln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 10:11
        prześmiewco, puknij sie w czółko jeszcze raz, bo pewnie za młodu
        miałes juz i tak duży uraz tej części ciała.
        • Gość: Prześmiewca Re: Inwestycja za ponad 42 mln IP: *.centertel.pl 09.12.07, 10:59
          Jeśli Twoja wiedza na temat leczenia tej części ciała ogranicza się
          do puknięcia w czółko to stosuj tą metodę u siebie.
    • Gość: szary Re: Inwestycja za ponad 42 mln IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 22:04
      Centrum Kongresowe to chyba ma powstać prywatne pieniądze?

• onlymielec Re: Inwestycja za ponad 42 mln 11.12.07, 20:23
        Jestes w ogromnym bledzie powstanie za panstwowe ,Ile razy statystyczny
        mieszkaniec Rzeszowa tam pozdzie na sympozjium ,ale utrzymywac to bedziecie z
        miejskiej kasy .Zamiast na sluzbe zrdowia,czy opieke socjalna bedziecie placic
        kolosalne pieniadze na utzrymanie tego obiektu.Zreszta nie tylko kasa miejska
        bedzie,na stacjach benzynowych Wy,a dzieki mostowi na polancu mielibyscie o te
        40 km blizej do Lodzi i szybciej.Blizej mieliby tez wczasowicze do bieszczad a
        to oznacza,wiecej turystow i wiecej kasy.Ale Wy wolicie dac zarobic PO,i paru
        jej poplacznikow,na tym centrum .Dla statystycznego rzeszowianina to bedzie
        tylko niepotrzebna instytucja na ktora bedzie placic i tak niemale podatki.
    • onlymielec Re: Inwestycja za ponad 42 mln 11.12.07, 20:39
      Przypomina mi sie jak kilka lat temu niektore miasta w Polsce wykladaly miliony
      na budowe parkow wodnych,ktore dzisiaj sa kula u nogi w budzetach,i kosztuja
      miliony w utrzymaniu.Do niektorych parkow wodnych chadza jednak ludzie koszt
      samego biletu na 45 min to wydatek 50 zl rodzina 4 osobowa.Co za pozytek
      bedziecie miec z tego centum sympozjalnego ?Wzrosna ceny nieruchomosci ale tylko
      w bliskim sasiedztwie.Nic .Zarobia tylko ci z PO wiekszosc z Was bedzie doplacac.
      • dziadziunio-junior Re: Inwestycja za ponad 42 mln 29.12.07, 12:26
        Współczuje Ci onlymielec. Jestem z Połańca. Mieszkam i pracuje w rzeszowie i
        sądzę, że w rzeszowie takie centrum konferencyjne jest w ogóle nie potrzebne.
        Moim zdaniem budowa mostu i szybkiej drogi od mostu w kieunku rzeszowa jest
        lepszym pomysłem na wykorzystanie dotacji z RPO. Oczywiście rzeszowiacy mnie nie
        zignorują bo uznaja mnie za stronniczego. Odkąd związałem się z rzeszowem
        miałem duże problemy z dojazdem do tego miasta. Samochodem przez nagnajów jadę
        około 1,5 godziny. Raz jechałem do rzeszowa przez prom na Wiśle to czas
        przejazdu skrócił mi się do około 40 minut. yle, że to prom, który działa do
        zmroku i tylko dla samochodów osobowych. Zgodzę się z opiniami na forum, że
        takie centrum statystycznemu rzeszowiakowi nie przyniesie żadnej korzyści, a
        dzięki przeprawie mostowej na Wiśle rzeszów będzie miał szybkie połączenie z
        łodzią, która staje się centrum logistycznym kraju i w jego pobliżu
        prawdopodobnie powstanie lotnisko. Nawiasem mówiąc na takim połączeniu
        skorzystałoby również lotnisko w jasionce, które jak wiem jest wykorzystywanie
        na skandalicznym poziomie. Rzeszów ma bardzo dobre położenie pod względem
        komunikacyjnym. Przez rzeszów przechodzi trasa A4 jednak według mnie należałoby
        zwiększyć przepustowość połączeń w kierunku północ-południe tak, aby z rzeszowa
        było łatwiej dojechać do centrum kraju. Połaniec podobnie jak mielec również ma
        problem ze swoim miastem wojewódzkim. Widzę, że wszędzie jest tak samo. Rządzą
        partyjne interesy, a nie rachunek ekonomiczny pozdrawiam.
        • Gość: prezes Re: Inwestycja za ponad 42 mln IP: 195.205.97.* 29.12.07, 12:48
          to sa normalne praktyki rzeszufka - wydoic całe wojewodztwo z kasy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka