Dodaj do ulubionych

Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 19:22
Brak tablic informacyjnych to powszechna praktyka tego inwestora. To
władze miasta się tym dziwią?
Obserwuj wątek
    • Gość: klient Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: 88.156.160.* 21.02.08, 20:25
      No to juz budowa trwa...
      błoto jest wszedzie bo kierowcom nie zalezy na estetyce miasta
    • Gość: lukas Re: Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 20:35
      najlepiej nic nie robić, nie wywozic z placów budowy ziemi z
      wykopów i miec drogi czyste....a potem narzekać, że nic sie nie
      robi w mieście, że..... zascianek, że inni nas wyprzedzają, itp itd.
      Czy jeden z z drugim osiołkiem nie może zrozumieć, że helikopterem
      ziemi nie wywiozą? tak wygląda zawsze budowa w centrum miasta i
      koniec .
      • Gość: Prześmiewca Re: Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.150.165.7.catro.com.pl 21.02.08, 20:49
        Ale Rycha stać na dwa karczery,chyba że problemem jest brak na tym
        etapie budowy przyłącza wody.
        • Gość: lukas Re: Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 21:15
          karczer jutro spadnie z nieba wraz z opadem deszczu i ten roztwór
          znajdzie sie w wisłoku.....
          • Gość: maku Re: Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.enformatic.pl 21.02.08, 21:44
            po cholere kolejna galeria w Rzeszowie ? juz im sie w dupie przewraca
      • dr_psychol Re: Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach 21.02.08, 22:41
        Widziałem różne budowy na zachodzie i przy wyjeździe były zwykłe
        węże z wodą pod ciśnieniem, którą czyściło sie koła z błota. Jaki to
        problem?
      • Gość: brodzacy w blocie Re: Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.enformatic.pl 22.02.08, 02:24
        czy ty lukas to jestes podkulski, pawlowski czy moze sam Ferenc.
        wysiadz z bryki i przespaceruj sie w swoich szpicakach po chodnikach
        kolo wyjazdu z budowy. na rejtana w poblizu kiosku ruch choc, tam
        nie powinno byc blota, bo nie pada -jest blotnistej mazi na grubosc
        15 cm. a co mnie obchodza twoje koszta budowy .a gdzie Poilcja - bo
        te palanty ze strazy miejskiej boja sie tylko prezydenta i jego
        kolegow inwestorow a nie widza naruszen prawa.
        • Gość: De do sadu grodzkiego wniosek i ladowac po 5000pln! IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 23.02.08, 01:27
          dostanie raz drugi trzeci to sie nauczy milicjant z jasla pier****
          biznesmen
    • Gość: Rychu P. Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: 88.156.161.* 21.02.08, 23:16
      Co mi tu będziecie pier..lić - to moje miasto - Ja tu rządze !!!
      • Gość: trybun Re: Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: 84.38.160.* 22.02.08, 07:03
        A Tadek z Ryśkiem mają was wszystkich w ... dupie !
    • Gość: ja Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.nm.e-zet.pl 22.02.08, 07:51
      @ melony offsetu zabulone miastu, co się czepiacie brudnych kół.
      drogi miastowe niech miasto sprząta.
      • Gość: lukas Re: Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 08:17
        a co to jest? budowa to laboratorium? robotnicy pracuja w białych
        rekawiczkach, ochładza ich klima i a powietrze z pyłów filtrują
        filtry? Tak? aha! a może nie? a może robotnicy pracuja pod gołym
        niebem w błocie i w opdach deszczu niejednokrotnie?? To juz wiem
        skąd sie bierze to błoto na ulicy. Wy to lepiej sie martwcie aby na
        chodnikach nie było gówien od waszych obszczymurków, bo juz nie mam
        chęci po nich stąpać. Ten problem jest o wiele większy niż to błoto
        z budowy na ulicy..
        • Gość: anty_lukas Re: Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.rzeszow.mm.pl 22.02.08, 16:08
          lukas - jak ci się ciężko myśli to nie wypisuj pierdół! Jak jesteś
          przyzwyczajony do brudu na własnym podwórku, to się w nim taplaj! Rusz się i
          wyjedź trochę dalej niż do Wólki i zobacz jak się czyści sprzęt wyjeżdżający z
          budowy - daleko nie trzeba jeździć - wystarczy zaglądnąć do Krakowa czy
          Warszawy. Albo nie ! Lepiej przechadzaj się po tym błocie to zabierzesz go
          trochę na kończynach.
          • Gość: lukas Re: do anty lukasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 19:18
            skoro tak uważasz..to brnijmy w tym temacie dalej....porównujesz
            sie do Warszawki..czy do Krakusów?...a może porównasz sie do Londynu?
            Mieszkałem tam( dużo wcześniej niz nastała Unia) ponad trzy
            latka....wiesz jakie sa kary jak pieski sraja a ich właścielom nie
            chce sie schylic po gówienko po swoim pupilu? nie ma znaczenia , że
            czworonozny bidulek może ma biegunke....masz uprzatnąc i tyle.
            Wracając na polskie podwórko..Do brudu nie jestem przyzwyczajony,
            podobnie jak nie przywykłem do wdepywania w psie odchody na
            chodnikach, pod sklepami , na placach zabaw mojego dziecka itp.
            Prosze Cie też,nie obrażaj tych mieszkających na Wólkach i innych
            małych miejscowościach...niejednokrotnie...(a może zawsze)
            mieszkancy blokowisk maja większy burdel w swoich 40 metrach
            kwadratowych niz tamci wokół zabudowań. A do tego tym
            (wielkomiejskim???) słoma z butów wyłazi w myśl
            staropolskiego..,,zapomniał wół jak cielęciem był". Czyz to aby
            Ciebie tez sie nie dotyczy mój drogi Antylukasie?. pozdrawiam Lukas.
            • Gość: anty_lukas Re: do anty lukasa IP: *.rzeszow.mm.pl 22.02.08, 21:55
              Tak samo denerwują mnie kupy na chodnikach jak i to błoto, tylko denerwują mnie
              wpisy mówiące o tym jak to jest normalnie brnąć w syfie po drodze obok wyjazdu z
              budowy! Dam ci przykład: czyste auto to tak jak czyste buty - świadczą o
              właścicielu, więc jak jadę je umyć, nie chcę 100 metrów dalej wyglądać gorzej
              niż przed myciem.
              Co do wólki: widziałeś kiedyś aby w wólce ktoś mył lub chociaż obskrobał koła
              przed wyjazdem z pola na drogę! Jak widziałeś - gratuluję wzroku. Co do tych z
              40 metrów to niestety ale w 80 % tak jest jak mówisz - ubolewam nad tym - ale
              nie "chwal" brudu na ulicach.Pozdrawiam również
      • Gość: Mooot Re: Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.ostnet.pl 22.02.08, 08:21
        Oj co tu duzo gadac, bardzo niski poziom kultury osobistej, brak
        poczucia estetyki i zbiorowej odpowiedzialnosci w narodzie poparte
        korupcjogennymi ukladami siegajacymi wiele lat wstecz, beztroska i
        olewanie prawa, ot co potrafi Polak, co gorsze ze to sie nie zmieni
        i tak taplac sie we wlasnym blotku beda nastepne pokolenia.
    • Gość: Mister Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: 91.150.162.* 22.02.08, 09:22
      a ja w Krakowie widziałem że z KERSZEREM stał facet i mył samochodzik zanim
      wyjechał na ulice, proste....dało się....co u nas nie ma tych urządzeń....
      • Gość: Tom Na 100% ta budowa nie ma pozwolenia IP: *.171.192.19.crowley.pl 22.02.08, 12:03
        to jest standardowa praktyka tego "inwestora". Można być pewnym że budowa nie ma także generalnego wykonawcy (wszystkie budowy tego inwestora były prowadzone w systemie "gospodarczym" w dużym procencie na czarno - "szwagrami"). Roboty nie będą także prowadzone zgodnie z projektem (o ile taki istnieje). Nie należy się spodziewać że w ramach tej inwestycji powstanie choćby 1m2 chodnika i choćby jedna latarnia uliczna na parkingu.
      • Gość: asdf Re: Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.gcnowiny.pl 22.02.08, 12:12
        Pewnie, że są. Tylko kosztują kilka tysięcy złotych i wymagają sieci
        wodociągowej. Jakby tyle kosztował mandat, to chłopaki w jeden dzień by
        czyścili koła. Skoro mandat wynosi 200 zł, a jeszcze służby prezydenta mają w
        d.... to, że ciężarówki zawalają gliną ulice, to rachunek jest prosty. Trudno
        wymagać kultury od chamów.
    • Gość: Lesio Po co nowa galeria handlowa??? IP: *.krak.tke.pl 22.02.08, 13:10
      Co to za bzdurny problem? ludzie naprawde nie maja sie czym zajmowac tylko błotem na ulicach. Niech ktos mi lepiej odpowie na pytanie po co nastepna galeria handlowa??? Rzeszów niedługo bedzie znany tylko z największej ilości center handlowych w Polsce, nie mozna wykorzystac tych terenów w inny sposób? To juz sie staje nudne tym bardziej, ze stare centra handlowe tj. Rejtan, Reduta, czy Europa swieca pustkami. Zenada...
      • Gość: Motto Re: Po co nowa galeria handlowa??? IP: *.ostnet.pl 22.02.08, 13:25
        Odpowiedz powinna byc prosta, gdy nie ma sie pomyslu na cokolwiek,
        nie potrafi sie po ludzku rozmawiac z kontrachentami z prawdziwego
        zdarzenia oraz zaferowac rozwiazan prawnych ktore beda staly na
        strazy uczciwosci to ma sie to co wlasnie sie ma miedzy innymi w
        Rzeszowie, w dodatku "dzieki" jedynemu slusznemu inwestorowi, brak
        terenow rekreacyjnych , placow zabaw z prawdziwego zdarzenia, boisk
        sportowych z normalna(dobra)nawierzchnia ale sklepikow i pseudo
        galerii toć nam pod dostatkiem, no i mamy jeszcze dziure po hotelu
        jako atrakcje na kolejne lata, no i oczywiscie kosciolow pod
        dostatkiem, tak lekko szacujac, jeden co 1 km2 a czesto i gesciej.
    • Gość: Tadzik Re: Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.wsiz.rzeszow.pl 22.02.08, 16:37
      Nie narzekajcie, bedzie nowy śliczny budyneczek w kolorze szaro-
      czerwonym, nie to co to paskudne Milenium Hol budowane po drugij
      stroni ulycy. Jo wam to mówię, jo się znam i wim lepi!
      • Gość: tadzik bis Re: Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 19:21
        marna prowokacja
    • Gość: mieszkaniec Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.centertel.pl 22.02.08, 20:24
      najlepiej to krytykować, pisać o układach a co ty zrobiłeś dla
      miasta a może inaczej co ty w życiu zrobiłeś? Ryśkowi nikt w życiu
      nic nie dał zadarmo - tak myślę. a wy mu tylko zazdrościcie i
      wypisujecie pierdoły
      • Gość: tr Re: Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.19.165.37.osk.enformatic.pl 23.02.08, 20:25
        Odezwal sie obronca rzeszowskiego układu.
        • Gość: gostek Re: Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.centertel.pl 23.02.08, 20:49
          po co blokady niech buduje a jak było jak były wykopy pod sąd i
          milenium
    • Gość: Fan Rysia Re: Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.krak.tke.pl 23.02.08, 16:05
      Rysiu P.jest naszym idolem - dlatego kochamy go za to co zrobił dla
      Rzeszowa.
    • Gość: Ciekawy Tu jakoś nie ma blokad i problemów IP: *.19.165.37.osk.enformatic.pl 23.02.08, 20:27
      No ale w końcu to inwestycja nadwornego inwestora. Co sie kur.wa
      czepiacie, bedzie ladny budynek!
    • Gość: mieszkaniec Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.rzeszow.mm.pl 24.02.08, 16:19
      Moim zadaniem to własnie straż miejska powinna zajmować sie takimi tematami. Od
      rana do nocy postawić samochód straży miejskiej i każdą cieżarówkę wyjeżdzająca
      z budowy karać mandatem. Napewno po paru kursach kierowcy odmówili by jazdy z
      budowy. A nawet od czasu do czasy postawić radiowóz i każdą ciężarówkę sprawdzić
      stan techniczy i wyposażenie. Od razu na ulicy by było czysto.
    • Gość: hermenegilda007 Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.gprs.plus.pl 01.03.08, 10:25
      Nie zawracajcie nam głowy jakimis tam bzdurnymi mandatami po 200 zł. Wiecej dostanie kierowca , który nie zahamuje przed innym pojazdem z powodu poslizgu i zaliczy "kufer". Zasada w cywilizowanym świecie jest jedna i sprawdzona ( przykłady mozna zauważyc w Niemczech przy drogach przebiegajacych przez tereny rolnicze). Na drodze nie może pojawic sie pojazd z ubłoconymi kołami i dlatego przed wyjazdem z placu budowy lub pola uprawnego ( w kraju cywilizowanym - chociaz w Serbii też to widziałem) musi byc miejsce do mycia pojazdu z bieżąca wodą - jest to przewaznie powierzchnia pokryta płytami betonowymi i takim samym wyjazdem siegajacym do drogi publicznej. W terenach wiejskich za źródło wody bieżącej służą zbiorniki wody na podwyższonej konstrukcji , aby zapewnic niezbedne ciśnienie wody. W cywilizowanym kraju auto wyjeżdżające z placu budowy ma idealnie czyste koła - karą za niedostosowanie sie do tych wymagań jest niedopuszczenie pojazdu do ruchu przez służby porzadkowe oraz grzywna w wysokości zaporowej - takiej że nikomu nie przyjdzie do głowy nie przejmowac sie przepisami prawa... Proste???????????? No to do roboty panowie straznicy i policjanci drogowi - pieniadze leżą na ulicy tylko trzeba sie po nie schylić....
      • Gość: soniniak Re: Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.08, 00:10
        dobre......powiadasz, że przed wyjazdem z pola uprawnego na droge publiczna
        powienien byc zbiornik z woda do mycia kół? Oj Boże ! człowieku po jakiej ziemi
        Ty stąpasz? a moze zyjesz w obłokach? W moich okolicach jest wyjazd z pól
        uprawnych co 100 m.z obudwu stron drogi wojewódzkiej, czylli takich ,,myjni"
        powinno byc chyba KILKADZIESIąT na odcinku kilku kilomertów ! Są to drogi
        gruntowe, prywatne, którymi porusza się kilkunastu jak nie kilkudziesięciu
        rolników. Stawiam pytanie: kto ma budowac takie ,,punkty mycia", kto ma
        uzupełniac woda, kto ma pilnowac przed dewastacja . Rozumiem,że zaraz doczepi
        sie do nich jakas durna organizacja ekologiczna.. ( pracownia na rzecz
        wszystkich istot)??mówiąca o potrzebie zbudowania oczyszczalni tej wody z
        myjni....itp....człowieku... pomyśl odrobinke zanim cos wypocisz na tym forum.
        • Gość: power Re: Nowa inwestycja, nowe błoto na ulicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 09:02
          brawo..nic dodać nic ując...świete slowa ...,,soniniaku"
          • Gość: wanda Re: Nowa inwestycja ale traktowana podobnie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 11:43
            To tylko w Rzeszowie władza miejska traktuje inwestorów różnie, jednym nakazuje
            się aby przy inwestycji powstał offset dla miasta a innych trzeba prosić aby
            budowałi zgodnie z prawem, pozwoleniem i przestrzegałi prawa budowlanego i
            porządku publicznego.Na osiedlu Baranówka 3 jak wywożona była ziemia z budowy CH
            Nowego Swiata, robotnicy starali sie w miarę uporządkować ulicę z błota,
            ciężarówki zbyły oczyszczane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka