Gość: the żeszuff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 11:11 Potrzebuję wszelkiego rodzaju kontakty z osobami zajmującymi się hodowlą tych psów w Rzeszowie lub okolicach. Z góry dzięki za wszelkie namiary Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gościu Re: Jack Russell Terrier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 14:35 przyłączam się do pytania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Jack Russell Terrier IP: *.debica228.tnp.pl 12.03.08, 15:36 W Kolbuszowej pani weterynarz Agnieszka Starzec hoduje Jack Russell Terriery. Nie mam w tej chwili jej telefonu, ma gabinet weterynaryjny na ul. Janka Bytnara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Jack Russell Terrier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.08, 12:50 Witam mam suczkę jack russell bez rodowodu z Holandii jest pokryta takim samym psem tez bez rodowodu szczeniaki urodzą sie około 20 kwietnia jestem z Rzeszowa Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek_95 Re: Jack Russell Terrier 09.05.14, 22:46 Witam ;) ile pieski maja obecnie ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jack Russell Terrier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 07:07 Chyba najprościej zapytać w rzeszowskim oddziałe Związku Kynologicznego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Jack Russell Terrier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.08, 12:54 Witam mam suczkę jack russell bez rodowodu z Holandii jest pokryta takim samym psem tez bez rodowodu szczeniaki urodzą sie około 20 kwietnia jestem z Rzeszowa kontakt kanapka35@vp.pl lub 693281291 Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Odradzam zakup z pseudohodowli 12.04.08, 16:30 rasowy = rodowodowy. Więdej na ten temat tutaj rodowodowy.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Odradzam zakup z pseudohodowli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.08, 11:08 to nie hodowla mogę posiadać psy tej rasy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Odradzam zakup z pseudohodowli 13.04.08, 17:29 Gość portalu: Bogdan napisał(a): > to nie hodowla mogę posiadać psy tej rasy !!! Oczywiście, że możesz. Na razie jednak niestety nie posiadasz. Bo o rasie świadczy rodowód - czyli potwierdzenie pochodzenia psa, a nie wygląd. To, że Jasiek spod Rzeszowa wygląda wypisz wymaluj jak książę Karol, nie znaczy, że przyjmą go z honorami w pałacu Buckingham. Osobie szukającej pieska radzę nie spieszyć się z zakupem, spokojnie poszukać po dobrych hodowlach. Poza tym z prawdziwym hodowcą można się dogadać i kupić znacznie taniej szczeniaka "do kochania" - czyli nie przeznaczonego do kariery wystawowej. Nie warto korzytać z pozornych okazji i łakomić się na tanie pieski bez rodowodu - znam wiele przypadków, gdy do kupionego "okazyjnie" szczeniaka trzeba było dołożyć trzy razy więcej na leczenie (wady genetyczne) Zachęcam założyciela wątku do odwiedzenia strony forum.russell-terrier.org/portal.php Może tam znaleźć nie tylko szczeniaka, ale także pomoc ze strony hodowców i wiele cennych informacji. Jeśli zaś ktoś chce mieć "rasopodobnego" pieska w typie Jack Russel Terriera - to może poszukać w schronisku i dostać go za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan i asia Re: Odradzam zakup z pseudohodowli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.08, 22:34 aha, jeszcze jedno wykształcenie nie świadczy o inteligencji a pochodzenie nie gwarantuje szacunku i miłości... tak samo jest z psami - rodowód jest dla snobów lub dla pasjonatów piękny ( jak pani pisze )jack russel terrier bez rodowodu nie jest wcale gorszy od rodowodowego pieska i nie w tym sens grunt, żeby wiedzieć od kogo się kupuje i troche poczytac zanim sie kupi mam psa, którym zachwycają sie wszyscy przechodnie, suka jest doskonale ulożona, posłuszna, ma piekne umaszczenie a przy tym ma swój charakter - jest skora do zabaw ale łagodna i cierpliwa ( nie tylko w stosunku do mojego 16-to miesięcznego dziecka - chociaż ona była pierwsza ) pies jest pod ciągłą opieka DOSKONAŁEGO weterynarza ( książeczka do wglądu ), szczeniaków nie oddam, jeśli ktoś nam sie NIE SPODOBA, nie prowadzimy hodowli itp. suczka ma na imię Mailo - wypisz wymaluj taki sam jak pies z filmu "MASKA" i z pewnościa nikt w zadnym schronisku nie dostanie podobnego psa za darmo a co do hodowców, to właśnie oni prowadza fabryki szczeniaków, ( z pewnoscią nie wszyscy ) na Podkarpaciu cieżko dostac takiego szczeniaka ( z rodowodem czy bez ) W Kolbuszowej jest hodowla i są pieski, ale szorstkowłose, zupełnie inne ( duzo wieksze ) od zwyklych, krótkowłosych Jak Russel Terrier a czy ma pani może psa tej rasy ? była pani w Holandii lub Belgi ? pozdrawiam wszystkich na forum Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Odradzam zakup z pseudohodowli 15.04.08, 17:28 Rodowód nie jest dla snobów ani pasjonatów - to typowa, oklepana bajka sprzedawana naiwnym i niedoinformowanym. Rodowód to dokument, który zawiera istotne informacje o przodkach psa i jest potwierdzeniem jego pochodzenia. Skoro mówimy o snobach - to właśnie najczęściej oni szermują pojęciem "rasowy bez rodowodu". Jest to nonsens. Polecam tę stronę, tutaj też jest wyjaśnione, dlaczego rodowód nie ma nic wspólnego ze snobizmem. www.stoppseudohodowcom.org/ To, że pies jest zadbany i pod opieką weterynarza - naprawdę - jest to za przeproszeniem "psi obowiązek" właściciela i nie ma się czym chwalić. Piszą państwo, że nie oddacie szczeniaków byle komu - czyżbyście mieli zamiar oddawać je za darmo? A, to brawo! I jeszcze jedno - skoro rozmnożyliście państwo sukę - to siłą rzeczy hodujecie psy. A skoro nie macie zarejstrowanej hodowli - to jest to pseudohodowla. Jak by na to nie patrzeć. Ubolewam nad smutnym faktem, że ktokolwiek na Podkarpaciu i nie tylko, kupuje pieski bez rodowodu, w stuacji, gdy takowych pełne są schroniska. I nawet takich o "rasowym" wyglądzie można znaleźć na pęczki. Mam rasowego kota. Z rodowodem oczywiście. Brytyjskiego, colourpointa. Obecnie jest kastratem. Zawsze chciałam kota brytyjskiego, to wspaniała rasa i warta swej ceny. I choć nie stać mnie było na wyłożenie pełnej kwoty od razu, ani przez sekundę nie przyszło mi do głowy, by szukać po pseudohodowlach. Co też doradzam założycielowi wątku - by nie oszczędzał (pozornie) na rodowodzie, jeżeli naprawdę marzy o rasowym psie. :-) A jeśli chce mieć po prostu fajnego, terrierowatego pieska, to zrobi dużo lepiej, gdy poszuka w schronisku. Mój drugi kot jest podwórkową znajdą. Oczywiście wygląda i zachowuje się zupełnie inaczej niż jego rasowy kolega. Ale jest nie mniej kochany i również zasługuje na to co najlepsze. Pozdrawiając, życzę autorowi wątku rozsądnych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek_w Jack Russell Terrier Rzeszów-Głogów Młp. 03.10.14, 20:57 Witam, od września 2014r. jestem właścicielem suczki, która wabi GAGA, Rodowód 1422/2014/G (SKPiKR). Rodzice: Frodo i Gapa (rodowód: 1439/12 i 1440/12) Kontakt: wacek_w@go2.pl, tel. 667248191. Odpowiedz Link Zgłoś
angelalela90 Re: Jack Russell Terrier 29.11.15, 14:15 www.facebook.com/groups/541354316014133/?fref=ts zapraszam do naszej grupy na FB gdzie pomagamy sobie dzielimy się super momentami naszych pociech itd. :) Odpowiedz Link Zgłoś
angelalela90 Re: Jack Russell Terrier 29.11.15, 14:16 www.facebook.com/groups/541354316014133/?fref=ts zaparaszam do naszej jak narazie małej grupy na FB gdzie dzielimy się momentami naszych pociech oraz pomaganiem sobie nawzajem :) Odpowiedz Link Zgłoś