Dodaj do ulubionych

Jack Russell Terrier

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.08, 11:11
Potrzebuję wszelkiego rodzaju kontakty z osobami zajmującymi się hodowlą tych psów w Rzeszowie lub okolicach.
Z góry dzięki za wszelkie namiary
Obserwuj wątek
    • Gość: gościu Re: Jack Russell Terrier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.08, 14:35
      przyłączam się do pytania :)
      • Gość: wiem Re: Jack Russell Terrier IP: *.debica228.tnp.pl 12.03.08, 15:36
        W Kolbuszowej pani weterynarz Agnieszka Starzec hoduje Jack Russell
        Terriery. Nie mam w tej chwili jej telefonu, ma gabinet
        weterynaryjny na ul. Janka Bytnara
      • Gość: Bogdan Re: Jack Russell Terrier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.08, 12:50
        Witam mam suczkę jack russell bez rodowodu z Holandii jest pokryta takim samym psem tez bez rodowodu szczeniaki urodzą sie około 20 kwietnia jestem z Rzeszowa
        • sysiek_95 Re: Jack Russell Terrier 09.05.14, 22:46
          Witam ;) ile pieski maja obecnie ? ;)
    • Gość: gość Re: Jack Russell Terrier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 07:07
      Chyba najprościej zapytać w rzeszowskim oddziałe Związku
      Kynologicznego...
    • Gość: Bogdan Re: Jack Russell Terrier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.08, 12:54

Witam mam suczkę jack russell bez rodowodu z Holandii jest pokryta takim samym psem tez bez rodowodu szczeniaki urodzą sie około 20 kwietnia jestem z Rzeszowa kontakt kanapka35@vp.pl lub 693281291
      • po.prostu.ona Odradzam zakup z pseudohodowli 12.04.08, 16:30
        rasowy = rodowodowy. Więdej na ten temat tutaj
        rodowodowy.republika.pl/
        • Gość: Bogdan Re: Odradzam zakup z pseudohodowli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.08, 11:08
          to nie hodowla mogę posiadać psy tej rasy !!!
          • po.prostu.ona Re: Odradzam zakup z pseudohodowli 13.04.08, 17:29
            Gość portalu: Bogdan napisał(a):

> to nie hodowla mogę posiadać psy tej rasy !!!

Oczywiście, że możesz. Na razie jednak niestety nie posiadasz. Bo o
            rasie świadczy rodowód - czyli potwierdzenie pochodzenia psa, a nie
            wygląd.
            To, że Jasiek spod Rzeszowa wygląda wypisz wymaluj jak książę Karol,
            nie znaczy, że przyjmą go z honorami w pałacu Buckingham.

Osobie szukającej pieska radzę nie spieszyć się z zakupem, spokojnie
            poszukać po dobrych hodowlach. Poza tym z prawdziwym hodowcą można
            się dogadać i kupić znacznie taniej szczeniaka "do kochania" - czyli
            nie przeznaczonego do kariery wystawowej. Nie warto korzytać z
            pozornych okazji i łakomić się na tanie pieski bez rodowodu - znam
            wiele przypadków, gdy do kupionego "okazyjnie" szczeniaka trzeba
            było dołożyć trzy razy więcej na leczenie (wady genetyczne)
            Zachęcam założyciela wątku do odwiedzenia strony
            forum.russell-terrier.org/portal.php
            Może tam znaleźć nie tylko szczeniaka, ale także pomoc ze strony
            hodowców i wiele cennych informacji.
            Jeśli zaś ktoś chce mieć "rasopodobnego" pieska w typie Jack Russel
            Terriera - to może poszukać w schronisku i dostać go za darmo.
            • Gość: bogdan i asia Re: Odradzam zakup z pseudohodowli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.08, 22:34
              aha, jeszcze jedno
              wykształcenie nie świadczy o inteligencji a pochodzenie nie gwarantuje szacunku
              i miłości...
              tak samo jest z psami - rodowód jest dla snobów lub dla pasjonatów
              piękny ( jak pani pisze )jack russel terrier bez rodowodu nie jest wcale gorszy
              od rodowodowego pieska i nie w tym sens
              grunt, żeby wiedzieć od kogo się kupuje i troche poczytac zanim sie
              kupi
              mam psa, którym zachwycają sie wszyscy przechodnie, suka jest doskonale ulożona,
              posłuszna, ma piekne umaszczenie a przy tym ma swój charakter - jest skora do
              zabaw ale łagodna i cierpliwa ( nie tylko w stosunku do mojego 16-to
              miesięcznego dziecka - chociaż ona była pierwsza )
              pies jest pod ciągłą opieka DOSKONAŁEGO weterynarza ( książeczka do wglądu ),
              szczeniaków nie oddam, jeśli ktoś nam sie NIE SPODOBA, nie prowadzimy hodowli itp.
              suczka ma na imię Mailo - wypisz wymaluj taki sam jak pies z filmu "MASKA" i z
              pewnościa nikt w zadnym schronisku nie dostanie podobnego psa za darmo
              a co do hodowców, to właśnie oni prowadza fabryki szczeniaków, ( z pewnoscią nie
              wszyscy )
              na Podkarpaciu cieżko dostac takiego szczeniaka ( z rodowodem czy bez )
              W Kolbuszowej jest hodowla i są pieski, ale szorstkowłose, zupełnie inne ( duzo
              wieksze ) od zwyklych, krótkowłosych Jak Russel Terrier
              a czy ma pani może psa tej rasy ?
              była pani w Holandii lub Belgi ?
              pozdrawiam wszystkich na forum

• po.prostu.ona Re: Odradzam zakup z pseudohodowli 15.04.08, 17:28
                Rodowód nie jest dla snobów ani pasjonatów - to typowa, oklepana
                bajka sprzedawana naiwnym i niedoinformowanym. Rodowód to dokument,
                który zawiera istotne informacje o przodkach psa i jest
                potwierdzeniem jego pochodzenia. Skoro mówimy o snobach - to właśnie
                najczęściej oni szermują pojęciem "rasowy bez rodowodu". Jest to
                nonsens.

Polecam tę stronę, tutaj też jest wyjaśnione, dlaczego rodowód nie
                ma nic wspólnego ze snobizmem.
                www.stoppseudohodowcom.org/
                To, że pies jest zadbany i pod opieką weterynarza - naprawdę - jest
                to za przeproszeniem "psi obowiązek" właściciela i nie ma się czym
                chwalić.
                Piszą państwo, że nie oddacie szczeniaków byle komu - czyżbyście
                mieli zamiar oddawać je za darmo? A, to brawo!
                I jeszcze jedno - skoro rozmnożyliście państwo sukę - to siłą rzeczy
                hodujecie psy. A skoro nie macie zarejstrowanej hodowli - to jest to
                pseudohodowla. Jak by na to nie patrzeć.

Ubolewam nad smutnym faktem, że ktokolwiek na Podkarpaciu i nie
                tylko, kupuje
                pieski bez rodowodu, w stuacji, gdy takowych pełne są schroniska. I
                nawet takich o "rasowym" wyglądzie można znaleźć na pęczki.

Mam rasowego kota. Z rodowodem oczywiście. Brytyjskiego,
                colourpointa. Obecnie jest kastratem. Zawsze chciałam kota
                brytyjskiego, to wspaniała rasa i warta swej ceny. I choć nie stać
                mnie było na wyłożenie pełnej kwoty od razu, ani przez sekundę nie
                przyszło mi do głowy, by szukać po pseudohodowlach.
                Co też doradzam założycielowi wątku - by nie oszczędzał (pozornie)
                na rodowodzie, jeżeli naprawdę marzy o rasowym psie. :-) A jeśli
                chce mieć po prostu fajnego, terrierowatego pieska, to zrobi dużo
                lepiej, gdy poszuka w schronisku.
                Mój drugi kot jest podwórkową znajdą. Oczywiście wygląda i zachowuje
                się zupełnie inaczej niż jego rasowy kolega. Ale jest nie mniej
                kochany i również zasługuje na to co najlepsze.
                Pozdrawiając, życzę autorowi wątku rozsądnych wyborów.

• wacek_w Jack Russell Terrier Rzeszów-Głogów Młp. 03.10.14, 20:57
      Witam, od września 2014r. jestem właścicielem suczki, która wabi GAGA, Rodowód 1422/2014/G (SKPiKR). Rodzice: Frodo i Gapa (rodowód: 1439/12 i 1440/12) Kontakt: wacek_w@go2.pl, tel. 667248191.
    • angelalela90 Re: Jack Russell Terrier 29.11.15, 14:15
      www.facebook.com/groups/541354316014133/?fref=ts zapraszam do naszej grupy na FB gdzie pomagamy sobie dzielimy się super momentami naszych pociech itd. :)
    • angelalela90 Re: Jack Russell Terrier 29.11.15, 14:16
      www.facebook.com/groups/541354316014133/?fref=ts zaparaszam do naszej jak narazie małej grupy na FB gdzie dzielimy się momentami naszych pociech oraz pomaganiem sobie nawzajem :)
      • msng Re: Jack Russell Terrier 09.01.19, 12:52
        :)
    • msng Re: Jack Russell Terrier 09.01.19, 12:52
      witam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka