Dodaj do ulubionych

Darmowy autobus jeździ przepełniony

IP: *.eranet.pl 24.03.08, 18:39
Pytanie do Pana dr Tworzydło.
(Taki sobie prosty "case" do rozwiązania).

Mamy sytuację kryzysową, co Pan proponuje?

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: klient Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 88.156.160.* 24.03.08, 19:16
      Takie cuda to tylko w tym kraju sa mozliwe
      nie łatwiej zdobyc jeden duzy autobus zamaist 2 małych ??
      • Gość: X Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.eranet.pl 24.03.08, 19:20
        Nie rozumiem dlaczego studenci wsiadają do tego autobusu, skoro im
        nie odpowiada?
        Bo darmowy?
        Tak się upodlić dla zaoszczędzenia kilku złotych na dojazd?

• Gość: elka Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 88.156.160.* 24.03.08, 22:49
          po primo: za ten autobus to studenci w czesnym płacą, a po secundo: co by dostać
          się do Kielnarowej to trzeba posiadać własny samochód, lub jeździć tzw darmówką
          wsizowską, bo w innym wypadku to by należał na butach zapitalać
          • Gość: ja Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 26.03.08, 21:07
            widzisz i ja też to znam ...ale mnie nie stać na własny samochód...nie każdy
            jest bogaty jak sie co niektórym wydaje... którzy się wypowiadają a nic nie
            wiedzą malkontenci jedni....
            • Gość: buahaha Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.rze.vectranet.pl 26.03.08, 21:38
              No wlasnie malkontenci tacy jak mikael20 i jemu podobni...W innych
              watkach sie rozpisujesz jaki los wygrales na loterii, ze jestes
              dobrze sytuowany, masz fajne studia (co za paradox:D, ze tutaj
              narzekasz), masz fajna, dobrze platna prace, korzystasz z parkingu
              na osiedlu reduta sloneczna czy jak tam zwal (bynajmniej nie PRL-
              owskim:D). Jednym slowem czujesz sie lepszy od innych. Najczesciej
              tacy najglosniej krzycza. I teraz sie okazuje, ze studjujesz na
              WSIZie. No coz kolejny przyklad osoby (pseudo studencika, ktory
              studia traktuje jako dodatek do zycia). Czlowieku, skoro jak sam w
              innym watku twierdzisz, ze Rzeszow to zascianek, a z tego co piszesz
              stac Cie na studia w innym miescie czemu z tego nie skorzystales????
              Moglbys swobodnie korzystac z dobrodziejstw osrodkow kulturalnych
              (czego Ci brak w Rzeszowie, a o czym pisales juz niejednokrotnie na
              forum) np. w takim Krakowie . Moze poprostu nie chodzi Ci o solidne
              wyksztalcenie ale o latwo zdobyty papier??? Bo nie oszukujmy sie,
              jakbys sobie postudiowal dziennie np. na UJ nie mialbys czasu nawet
              wchodzic na forum i pisac o glupotach, tam wiesz trzeba sie uczyc:D.
              Dlatego smiem twiedzic, ze chodzi jednak o to drugie. Noz sie w
              kieszeni otwiera jak sie czyta posty takich osob jak Ty. Sorry za
              off topic ale poniekad ma to zwiazek z tym watkiem. A wracajc do
              tematu nieszczesnego autobusu to jestem pewna, ze jestes mobilny
              wiec po co narzekasz??? Nie dziwie sie osobom, ktore nie dysponuja
              samochodem i faktycznie maja problem z dojazdami. Wspolczuje tym,
              ktorzy chca studiowac na WSIZie i nie maja czym dojechac w te
              szczere pola. Mam paru znajomych, ktorzy ukonczyli ta uczelnie i
              wszyscy narzekali doslownie na kazdy aspekt studiowania na WSIZie.
              Jesli tak wiele osob jest niezadowolonych to moze warto sie
              zastanowic nad podejmowaniem edukacji w takim miejscu??? Nie wierze,
              ze wybieracie te uczelnie w ciemno nie zasiegajac wczesniej chocby
              minimum info na jej temat, w koncu bardzo duzo ludzi tam
              studiuje;)...niestety

ps. Zgadzam sie w 100% z wypowiedziami lysego.
              • Gość: murphy2 Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 88.156.160.* 26.03.08, 22:10
                do buahaha: ale pieprzysz, moje koleżanki studiujące na UJ wybieraja
                drugi kierunek,żeby nie umrzec z nudów. Studiując na jednym kierunku
                mają po dwa albo trzy egzaminy w semstrze i wypada im reszte czasu
                przeznaczyc na imprezy. Sa jednak dosyc ambitne i wybieraja drugi
                kierunek. Zapytaj studentów WSIiZ-u ile maja egzaminow i zaliczeń w
                jednym semestrze. A tak wogóle to co wiesz na temat studiowania?
                Chyba niewiele:((
                • Gość: buahaha Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.rze.vectranet.pl 26.03.08, 22:45
                  Te Twoje kolezanki to chyba jednak nie sa zbyt ambitne, jakos trudno
                  uwierzyc w to, co piszesz i ja w to nie wierze. Co do studiow to tak
                  sie sklada, ze skonczylam 6 lat temu (nie na prywatnej uczelni, bo z
                  zasady takiej bym nie wybrala). Byc moze za moich czasow poziom
                  ksztalcenia byl wyzszy:D (to akurat moze byc prawda;)). UJ to
                  uczelnia, ktora ma tradycje, poziom nauczania jest o niebo wyzszy
                  niz na jakiejkolwiek uczelni wyzszej na Podkarpaciu. O studowaniu to
                  raczej Ty nie wiesz nic, no moze tyle ile zaplacisz za skserowane
                  notatki do zaliczenia albo do egzaminu, ktore posluza Ci, zeby zdac
                  na 3:D, albo zaplacisz za n-ta poprawke (opinie bylych i obecnych
                  studentow Twojej uczelni:D). Prawda kole w oczy??? I uwazaj na
                  slowa, ktorych uzywasz! Poslugujesz sie jezykiem takim jak Twoja
                  kolezanka, ktora zatrula sie frytkami i rybka w barze
                  Waszej "zacnej" uczelni:D.
                  • Gość: piszę i jestem Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 26.03.08, 23:07
                    Prosze daj spokój poprawka jest jedna i tylko jedna owszem płatna(30zł) a jak
                    nie zostaje Ci awans z jednego przedmiotu albo powtarzanie roku jak nie wiesz
                    nic na temat WSIZU to sie nawet nie wypowiadaj......ja tam nie żałuje tylko te
                    dojazdy są przykre zimą szczególnie bo za kielnarową strasznie wieje na tych
                    pagórkach.Nie wierze(bo wiem na własnej skórze), że ta renoma mojej uczelni to
                    pic na wodę......turystyka(dla mniej ambitnych) owszem to nie jedyny kierunek
                    • Gość: buahaha Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.rze.vectranet.pl 26.03.08, 23:14
                      Napisalam, ze sa to opinie znajomych, ktorzy tam studiuja badz
                      studiowali (jedna osoba nawet w rodzinie, wiec info z 1 reki;)). I
                      kochani badzcie uczciwi i powiedzcie czy jesli zdarzylo sie Wam miec
                      poprawke to byla to tylko i wylacznie jedna poprawka;), chyba sam/a
                      nie wierzysz w to, co mowisz...
                      • Gość: kikiki Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 27.03.08, 00:01
                        u nas jest rygor jak jest nas 1/3 z tego co powinno być bo mało chętnych na ten
                        kierunek i dzienne ... to mamy 1dną poprawkę jedyną może tak jest na turystyce
                        albo administracji??ale nie u nas
                      • Gość: ech Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 27.03.08, 09:37
                        my tu o dojazdach przykrych dla studentów a co niektórzy najeżdżają na WSIZ
                        "dziad o niebie baba o chlebie" gadaj z d.. to Cie os.a takie to pisanie na forum
                  • Gość: wkurzony ktoś Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 29.03.08, 09:12
                    tak a buahahaha wylewa swoje żale a my tu o gadamy o dojeździe nie za wygodnym
                • Gość: pisaki Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 27.03.08, 09:34
                  z tego co pisze to nie wiele wie ;(((
              • mikael20 Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony 27.03.08, 10:57
                Ty za to skończylaś studia na jakimś podrzędnym uniwerku i mimo że
                nic ci to nie dało (poza bezużyteczna wiedzą) to wydaje ci się że
                jesteś lepsza od studentów WSIZ. Oczywiście że mogłem iść do innego
                miasta ale mam pracę na miejscu i szukałem uczelni która pozwoli mi
                połączyć pracę i studia a nie będzie kazała spełniać fanaberie
                wykładowców i spędzać całe dnie na wkuwaniu bezużytecznych
                informacji. Idź sobie wypluwaj te swoje nieskładne pretensje w innym
                miejscu :) Bo już nie mogę patrzeć na frustratkę która się wyżywa za
                to ze nie umiała sobie odpowiednio zycia ułożyć.
          • Gość: pisaki Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 27.03.08, 09:32
            zapitalać 20 km z Rzeszowa na butach... no ciekawe jak są tacy mądrzy ci co nie
            wiedzą niech się sami tam przejdą na nogach cóż czasami za dużo chamów(nic nie
            wiedzących i nie znających całej sytuacji) sie odzywa na forum
            • Gość: żak Ta wiadomość mija się z faktem IP: *.dab.tke.pl 27.03.08, 16:41
              Studiuję na WSIiZ i od początku semestru jeździły dwa autobusy a gdy okazało się
              ze są przepełnione w "godzinach szczytu" uczelnia wynajmuje autobus od mpk, i to
              na długo przed pojawieniem się tego newsa
              studenci sklerotycy czy co
        • Gość: goska Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.krak.tke.pl 25.03.08, 19:43
          nie ale wyobraz sobie ze jak ktos nie ma samochodu to nie ma innej mozliwosc niz ten autobus:/
          • Gość: fgf Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 20:36
            A ja nie miałam cały semestr jak własnego auta i wyobraź sobie, że się okazało,
            że nie jedna osoba z mojej grupy ma wolne miejsca w swoim aucie i za parę zł
            miałam komfortowy transport. Wystarczy zapytać i nie żałować dwóch dyszek
            miesięcznie.
        • Gość: były student WSIiZ Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 20:12
          Jeśli nie masz samochodu, lub dojeżdżasz do Rzeszowa komunikacją publiczną
          (czyli tak jakbyś nie miał samochodu) to MUSISZ jechać tym autobusem, bo innego
          NIE MA.

Bardzo chętnie bym zapłacił za autobus, tylko, że NIE MA innego w te szczere
          pola autobusu. Bo warto podkreślić, że ten obiekt nie jest we wsi Kielnarowa,
          tylko daleko w polach Kielnarowej, gdzie nic nie jedzie, bo niby po co?

Siedzisz tam, i patrzysz w szczere pola. Nie ma tam nic, sklepów, domów, no
          totalnie nic, jakbyś był na bezludnej wyspie z innymi studentami i paroma
          wykładowcami.

Budowa tam sali wykładowych, to był chory pomysł, co nawet na wykładach
          wygłaszali publicznie wykładowcy w tym i dziekani. Jeśli wykładowcy dojeżdżali
          do Rzeszowa koleją np. z Krakowa lub czymś innym, ale nie własnym samochodem i
          mieli zajęcia w nieszczęsnej Kielnarowej, to mieli olbrzymie problemy się tam
          dostać i wrócić z tej totalnej dziury w szczerym polu. Albo musieli dojeżdżać
          tym darmowym autobusem, albo dogadywać się ze studentami by ich podwozili z
          Kielnarowej do Rzeszowa.

Co więcej, bywa że zajęcia kończą się później niż odjeżdża ostatni autobus! Co
          wtedy!? Trzeba prosić ludzi by nas wzięli z tego odludzia do Rzeszowa
          samochodem. Często się jeździło samochodami ponad stan. Po prostu i całkowita
          porażka.
          • Gość: piszę i jestem Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 26.03.08, 23:10
            to prawda niestety więc nie wypowiadajcie się jak nic nie wiecie i studiujecie
        • Gość: 2 rocznik Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.wist.com.pl 25.03.08, 20:58
          NO TO POWIEDZ MI JAK MAMY DOJECHAĆ NA TO ZADUPIE JAKIM JEST TYCZYN
          JUZ NIE WSPOMNE O KIELNAROWEJ? Owszem autobus może i jest ale wcale
          nie darmowy - nie ma nic w Polsce gratis - my za niego płacimy w
          czesnym (a teraz nawet go podnieśli - ciekawe dlaczego)tylko nikt o
          tym nie mowi. A ta cała Krajewska to niech sie nie wypowiada!! "
          Autobus to tylko nasza dobra wola. Nie mamy żadnego obowiązku
          zapewniania studentom dojazdu do Kielnarowej" - G** prawda!! Ja dwa
          lata temu składałem podanie na WSIiZ nikt mi nie mówił, że wyslą
          mnie Bóg wie na jakie zadupie - ja składałem na uczelnię w Rzeszowie
          a nie do tyczyna - tam nawet zasięgu nie ma w tej szkole!!! A
          dojazd? Nawet nie jest pod budynek tylko trzeba jeszcze z 7 minut
          iść pod górkę albo drogą albo na skróty (5 minut) przez obłocony
          park!! Ale atrakcja. Nikt tam sie nie pcha i każdy chętnie zostałby
          w Rzeszowie ale my MUSIMY tam jechać czasem tylko na 2 godziny ale
          to juz wychodzi cała logika władz naszej cuudownej uczelni. A
          kierowcy - sa nieupszejmi!! Krzyczą, zostawiają studentów na drodze
          i to jest święta prawda. A jak p. Krajewska nie wierzy to nakręcimy
          to kamera i puścimy do youtuba - każdy wtedy będzie mógł poznać
          prawdą. Pozdrawiam WSIiZ
          • Gość: studentka Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 26.03.08, 09:15
            tak tylko ,że Kraków owszem jest większy i ma lepszą komunikację.a jakaś
            krajewska nawet nie wie co pisze i nie ma pojęcia o przepisach ok porozrzucane
            oddziały ale w mieście a nie po za (nie mają obowiązku tylko wtedy jeśli byłby
            to teren Rzeszowa ) a zadupie za kielnarową.... nie jest chyba terenem Rzeszowa
            .... jest przepis jeśli oddział jest po za miastem student powinien mieć
            zapewniony dojazd... a tam nie ma czym dojechać....
            • mikael20 Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony 26.03.08, 10:14
              Ta wypowiedź to skandal, już nie mówiąc o jej tonie. Niech powie
              jakim normalnym autobusem można dojechać do takiej wsi. Potwierdzam
              że tam nie ma czym jeździć, wykładowcy biorą studentów albo studenci
              biorą znajomych do swoich samochodów. W polowie studiów wywalono tam
              wiele kierunków, niektórzy mają większość zajęć w tej Kielnarowej
              albo Tyczynie.
        • Gość: studentka wsiz Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 26.03.08, 15:23
          tam nie jeździ nic innego... no... jeden prywatny co 3 godziny przy
          dobrych układach
        • Gość: student Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 26.03.08, 21:04
          upodlić się dla kilku złotych heheh... jak nie ma innego dojazdu bo to za wsią
          co się Kielnarowa nazywa... nie odzywaj się jak nie wiesz a tam nic a nic nie
          jeździ....jakby był autobus np. jak ten 126 kiedyś np. co 2 godziny to byłoby
          super.... jak ktoś nic nie wie o tym to niech się nie wypowiada.... ja znam to
          na własnej skórze...
        • Gość: Golden Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.gprs.plus.pl 26.03.08, 21:56
          Wyobraź sobie że nie ma innego dojazdu do Kielnarowej. Jest tylko
          kilka kursów w ciągu dnia prywatnej linii. I jeżeli ktoś musi
          dojechać do Kielnarowej cztery razy w tygodniu i stamtąd wrócić to
          wtedy nie mówi się o paru groszach na dojazdy w godniejszych
          warunkach...
        • Gość: ktoś ze wsizu Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 27.03.08, 18:12
          dam te kilka zeta tylko powiedz bracie/siostro co tam jeździ??
        • Gość: debil z ciebie Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.stella.net.pl 27.03.08, 19:30
          bo nie ma innego!! nie dojedziesz tam praktycznie niczym innym jak swoim samochodem!! a nie kazdy student go posiada! zastanow sie zanim cos napiszesz :>
        • Gość: osa Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 21:58
          matko co za deficyt inteligencji :| trzeba cie chyba doinformowac ze
          jezdzenie jedynym autobusem w te rejony to nie jest upodlenie a
          normalna sytuacja..nienormalna sytuacja to taka kiedy te autobusy sa
          przepelnione nie z naszej winy....ale rozumiem ze albo jakby to
          powiedziec jestem ciemny albo chcesz sie pochwalic swoim samochodem
          jezeli jestes z wsizu....
      • Gość: ekozuk Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 17:50
        nie pasuje ze za duzo ludzi nim jezdzi to nie jezdzij nim ??
        kozystaja i najwiecej pyszcza cieplo sie robi na rower i wio
    • Gość: Student Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 19:38
      Chciałem tylko zwrócić uwagę że "w takim Krakowie" te "różne
      miejsca" w mieście są połączone normalną komunikacją miejską. A może
      ktoś oswieci jak do tego zadupia można normalnie dojechać? Chyba nie
      po to ludzie zapisywali się na studia w RZESZOWIE żeby teraz tłuc
      się do jakiejś wsi 20 km od miasta. W połowie studiów zrobiono tam
      zajęcia większości grup i teraz znam ludzi którzy przyjechali z
      innego miasta, wynajmują mieszkanie w Rzeszowie i mają zajęcia 2
      razy w tygodniu w Kielnarowej, raz w Tyczynie i raz w Rzeszowie.
    • mikael20 Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony 24.03.08, 19:42
      Bardzo dobrze że ktoś poruszył ten temat.
      • Gość: sara Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 20:03
        Wybudować campus w Przybyszówce lub w Miłocinie lub wynająć od szkoły rolniczej.
        • Gość: ja Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 26.03.08, 21:11
          całkiem mądry pomysł serio ja studiuję na wsizie i mam zajęcia w kielnarowej
          niestety na zalesie lepiej się dostać niż do kielnarowej albo do świlczy
    • Gość: doradca Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 20:43
      Mam propozycje. Na lotnisku stoi bezużytecznie autobus na 100 miejsc, a wejdzie
      do niego około 200, może by tak Marszałek go użyczył. Żakom byłoby wygodniej, a
      i koszty postojowego by sie zmniejszyły.
    • Gość: Weronika Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 80.50.236.* 24.03.08, 21:28
      ludziom w dupach się przewraca, czy inne uczelnie do swoich kamusów
      doważą studentów ??? z tego co wiem to NIE !!!
      • Gość: Student Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 21:35
        Czy inne uczelnie budują swój kampus w jakimś zadupiu 20 km od
        miasta do którego żaden normalny autobus już nie dojeżdża?
      • Gość: ja Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 26.03.08, 21:17
        nie wiesz to sie nie wypowiadaj tam nie ma czym dojechać serio... a czesne jest
        wysokie i więc mogliby jakoś zapewnić dojazd..a może Ci żal d... ściska ,że ktoś
        studiuje na dobrej renomowanej uczelni...kielnarowa(a raczej po za nią) to taki
        minus ok 20 km od Rzeszowa gdzie nie ma zasięgu a transport publiczny dociera do
        oddalonego o kilka km Tyczyna ... cóż latem i wiosną jest tam całkiem fajnie
        najgorszy ten dojazd
      • Gość: wkurzony ktoś Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 29.03.08, 09:26
        tak może państwowe nie dowożą i najczęściej mają oddziały w obrębie miasta a nie
        w szczerych polach oddalonych ze 20km gdzie nie ma cywilizacji.pewnie weronika
        jest z urz i ma za złe ,że nie ma zajęć w jednym miejscu tylko... w obrębie
        centrum oddalone oddziały góra 15 min od siebie na nogach podkreślam i
        księżniczka narzeka że jej tam nikt nie zawozi z jednego miejsca na drugie. Więc
        nie pisz głupot królewno...
    • Gość: student Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.autocom.pl 24.03.08, 21:28
      a ja proponuje inny temat, może pan Kobiałaka zainteresuje się jak
      WSIZ zdobywa pieniadze unijne, w jaki sposób całe to imperium
      pomainka powstaje, przecież wiele się mói o nieprawidłowsciach, jak
      się dba o pozyskiwanie ludzi wpływowych zatrudniajac ich dzieci, jak
      pan fedyna i inni pracujać u Pomianka załatwiali fundusze unijne,
      przecież wszyscy o tym wiedzą, a pisze się o śmiesznych autobusach,
      może tym grubszymi sprawami się zajmiecie
      • o666o Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony 24.03.08, 21:31
        masz dowody?? - jak nie to jest to ewidentne pomówienie za które
        grozi więzienie - więc się zastanów co piszesz !!! i na jaki
        temat !!!

Gość portalu: student napisał(a):

> a ja proponuje inny temat, może pan Kobiałaka zainteresuje się jak
        > WSIZ zdobywa pieniadze unijne, w jaki sposób całe to imperium
        > pomainka powstaje, przecież wiele się mói o nieprawidłowsciach,
        jak
        > się dba o pozyskiwanie ludzi wpływowych zatrudniajac ich dzieci,
        jak
        > pan fedyna i inni pracujać u Pomianka załatwiali fundusze unijne,
        > przecież wszyscy o tym wiedzą, a pisze się o śmiesznych
        autobusach,
        > może tym grubszymi sprawami się zajmiecie
        • Gość: student Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.autocom.pl 24.03.08, 22:55
          a co już straszycie, cóż boicie się, ja tylko piszę, że mówi się, a
          redaktor kobiałka jak będzie chciał to znajdzie odpowednie żródła,
          wystarczy tylko posprawdzać
          • Gość: student Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.autocom.pl 24.03.08, 23:13
            praconicarobotnica 16.01.07, 22:22 zarchiwizowany
            na wsiz jest lamany kazdy zapis kodeksu pracy. Pracuje tam pare lat
            i to co
            zobaczylam, poznalam i doswiadczylam to koszmar pod tytulem wyzysk,
            szantaz i
            straszenie!!!!!!!!!!! fikcyjne umowy zlecenia wystawiane na
            fikcyjnych
            studentow za zadania wykonane przez zmuszanych do tego pracownikow,
            kreatywna
            ksiegowosc, powiazania w strukturach jednostek zaleznych, gdzie
            wszedzie te
            same nazwiska sie przewijaja, zlecania uslug wewnatrz tych
            jednostek, ktore
            swiadcza te uslugi po znacznie wyzszych cenach niz normalne firmy na
            rynku, po
            to, aby miec duze przychody i dzielic sie potem zyskiem, itd, itp...
            Ludzie
            (kadra dydaktyczna - asystenci) maja zamkniete usta, nic nie mowia
            bo sie boja
            o zalosne miejsce pracy i konsekwencje jakie beda po rozwiazaniu
            umowy, a
            mianowcie zwrot kosztow poniesionych przez wsiz na takiego
            pracownika na rzecz
            doktoratu (10% kazdego miesiecznego wynagrodzenia jest ksiegowane na
            poczet
            fikcyjnych kosztow jakie sobie wymyslil wsiz zwiazanych z tym, ze
            pracodawca
            ponosi koszty tego ze pracownik pisze doktorat). Prokuratura dawno
            powinna sie
            zajac ta instytucja (niedawno w stowarzyszeniu promocji
            przedsiebiorczosci juz
            bylo sledztwo za machloje jakie tam mialy miejsce, a spp to wlasnie
            zalozyciel
            wsiz, ci sami ludzie co kieruja wsiz, kieruja tez spp). Szczytem
            chamstwa,
            perfidii i skrajnego wyzyksu jest projekt equal, ktory wsiz realzuje
            w rmach
            funduszy europejskich. Pracownicy, niby dobrowolnie zgloszeni do
            projektu ( w
            rzeczywistosci jakby ktos sprobowal odmowic udzialu to posypia sie
            grozby,
            zastraszania ze na twoje miejsce jest kilku nowych chetnych
            pracownikow wiec
            jak chcesz miec miejsce pracy to wiesz co masz robic...) musza tyrac
            w jakims
            smiesznym i zalosnym projekcie, wysmianym i wykpionym przez firmy,
            ktorym
            udzial sie oferuje, czyli jednym wielkim kancie, bo caly projekt
            sprowadza sie
            do wypelniania podczas wizyt w przedsiebiorstwach jakis chorych
            ankiet
            stworzonych przez pustoglowych teoretykow, nie majacych pojecia o
            realiach
            biznesu a nastepnie oferowania godnych pozalowania szkolen dla
            potrzeb firm,
            tylo ze to raczej przedsiebiorcy powinni szkolic tych oszolomow
            zwacych sie
            specjalistami, doradcami, itp w danej dziedzinie. Ale gdzie w tym
            wszystkim
            wyzysk pracownikow? Otoz wspanialomyslny wsiz postanowil zrefundowac
            sobie
            koszty zatrudnienia pracownikow ze srodkow unijnych, pieniadze ktore
            poyzyskali
            na projekt sa w duzej mierze przeznaczone na wynagrodzenie za prace
            na wsizie
            tym osobom, kotre sa w projekcie, a wiec zamiast przykladowo palacic
            jak
            dotychczas ten ochlap 1300 brutto z wlasnej kieszeni to teraz placi
            jedynie
            niewielka czesc, reszte pokrywa UE. Wynik jest taki, ze pracownik ma
            dwa razy
            wiecej roboty (prowadzenie zajec, godziny organizacyjne, pisanie
            doktoratu,
            opieka nad grupami, konsultacje - czyli to co wynika z podstawowej
            umowy o
            pracy na wsiz, ale do tego dochodzi teraz jeszcze czasogenne
            poswiecania czasu
            na prace w projekcie equal, do tego stopnia, ze zajmuje on teraz juz
            zdecydowana ilosc godzin w wymiarze pracy, mimo, ze rozliczane jest
            jedynie 30%
            czasu pracy w tym projekcie. A wiec tyranie na calego, ochlap 1300
            brutto bez
            zmian pozostaje, a wsiz ma w zamian zmiejszone koszty, i dwa razy
            wiecej
            odwalonej roboty przez roboli na wsizie.... GDZIE JEST I CO ROBI
            MINISTERSTWO
            SZKOLNICTWO WYZSZEGO, PANSTWOWOA KOMSISJA AKREDYTACYJNA, INSPEKCJA
            PRACY,
            POLICJA I PROKURATURA?????????!!!!!!!!!!!!!! MY, ASYSTENCI DLUZEJ
            JUZ NIE
            WYTRZYMAMY A SAMI NIC NIE MOZEMY ZROBIC,
            POMOZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZA
            WYZSZE WYKSZTALCENIE, ZNAJMOSC JEZYKOW OBCYCH, NIE RAZ STUDIA
            PODYPLOMOWE I
            WIELE INNYCH SZKOLEN DOSTAJEMY PENSJE NA WACIKI, JESTESMY
            WYKORZYSTWYNI,
            ZASTRASZANI I ZMUSZANI DO PRACY NIE NAUKOWEJ, JAK TO POWINNO BYC NA
            WYZSZEJ
            UCZELNI ZAPEWNIONE PRACOWNIKOWI NAUKOWEMU, TYLKO DO PRACY
            ORGANIZACYJNEJ, NIE
            ZWIAZANEJ Z NASYZMI ZAINTERESOWANIAMI NAUKOWYMI I ROZWOJEM NAUKOWYM.
            Wsiz robi
            ladna otoczke wokol siebie, chwalac sie jakie to on projekty
            zrealizowal, gdzie
            to byl i jakie to umowy podpisal, ale ludzi ktorzy na to charuja
            traktuje jak
            smieci!!!!!!!!!! Sprowadza studentow z chin, indii, ukrainy,
            bialorusi, po to
            aby wykazac sie swoja miedzynarodowoscia, tylko ze te osoby
            przyjezdzaj tu po
            azyl, maja w d... nauke i nie chodza na zajecia, dostaja wize i to
            jest dla
            nich najwazniejsze, ale oczywiscie w swiat idzie opinia ze wsiz
            cieszy sie
            ogromnym zainteresowaniem wsord studentow zagranicznych. Otwiera sie
            kierunki
            takie jak zdrowie publiczne, dziennikarstwo, turystyka,
            administracja i wiele
            innych masowek, po to aby nazbierac jak najwiecej naiwnych
            maturzystow i
            sciagac od nich czesne (a w nazwie "uczelni" jest wyzzsza szkola
            informatyki i
            zarzadzania) Zajecia prowadza osoby nie majace czesto pojecia z
            danego
            przedmiotu, po to tylko aby byla obsada i do ministerstwa szly
            kompletne
            papiery, ze wszytsko jest ok. NIE MA JEDNAK CHYBA SENSU DALEJ
            WYMIENIAC TEGO
            SYFU JAKI JEST NA WSIZIE, I TAK SIE NIC NIE ZMIENI, BO TE OSOBY
            KTORE ZA TYM
            STOJA I KIERUJA WSIZEM MAJA MOCNE PLECY WSZEDZIE, JEDNA WILKA BANDA,
            ZGARNIAJACA MIESIECZNIE PO KILKADZIESIAT TYSIECY NA
            REKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=55499826&v=2&s=0

• Gość: przeżyłem to Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 62.93.45.* 25.03.08, 08:20
          Dowody?! Mój znajomy mówi, że ludzie w Rzeszowie dzielą się na tych
          co pracują na WSIiZ i na tych co już pracowali. I ci drudzy - w tym
          i ja - wiedzą doskonale jak wygląda każdy niemal projekt realizowany
          tam - kierownik/koordynator często nawet nie wie co koordynuje, jest
          tam jeszcze ze 3,4 osoby zastępców itd. którzy też mają blade
          pojęcie o tym a biorą ogromną kasę, a robotę robią studenci, ew.
          licencjaci za 650 zł netto do 18-20 codziennie i się nimi pomiata.
          Sam to przeżyłem i wielu moich znajomych też... smutne ale
          prawdziwe. A dowody - zobacz ilu ludzi z urzędu marszałkowskiego
          podkarpackiego i małopolskiego(obecnych i byłych pracowników) tam
          pracuje. Imponująca liczba. Po drugie dowody są w dokumentach -
          porządna zewnętrzna kontrola jeszcze nie nadeszła - ale nadejdzie...
        • Gość: tylko ja Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 29.03.08, 09:31
          dokładnie pomówienie i po co my tu o tym a ktoś zaczyna swoje żale
    • Gość: Joko Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.nm.e-zet.pl 24.03.08, 22:03
      I to sie nazywa nowoczesne zarządzanie! Wybudować kampus w
      pipidówce, a studenci niech placą za dojazd. Nie można było kampusu
      wybudować na obrzeżach miasta? Zreszta budowano wtedy, gdy ceny
      działek w mieście nie były wywindowane. Mamona przysłoniła myslenie!
      • Gość: tylko ja Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 29.03.08, 09:54
        podejrzewam gdyby na obrzeżach było kilka wolnych hektarów tak z 5 w jednym
        miejscu to wybudowałby ten kampus WSIZ to nie jest jakiś tam sobie budynek z
        salą gimnastyczną
    • Gość: Skandal Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 23:30
      Szkoda że nie zrobili tego kampusu w Pogwizdowie Starym albo w ogóle
      w Rudniku nad Sanem. Nigdy w życiu nie słyszałem by na wsi 20 km od
      miasta budować jakiś "kampus" i kazać tam dojeżdzać studentom. Tam
      nie ma normalnego dojazdu, nie każdy spędza życie tylko na zakuwaniu
      i imprezkach i tym samym nie każdy ma czas tłuc się do jakiejś
      dziury na końcu świata.
      • Gość: osa Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 22:06
        !!!sama bym tego lepiej nie ujęła!!!
    • Gość: Kaska Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 193.19.165.* 25.03.08, 00:07
      I owszem. Uczelnie ma 2 autobusy, jeden z nich jest kupiony w zeszłym roku dla
      chóru, on też czasem jeździ, ale to kropla w morzu potrzeb. Kiedyś uczelnia
      finansowa jeszcze autobus 126p, ale z niego zrezygnowała, ponoć był
      nieopłacalny .. ale przynajmniej dzięki niemu można było zdążyć na 8 bo wsizowy
      sie nie zatrzymywał pod Tesco jak był pełny. Poza tym, problem jest teraz z
      dojazdem do Tyczyna. Uczelnia jest kilkanaście, dokładnie 10 minut drogi od
      przystanku autobusowego, to też jest problem. Owszem do Tyczyna jest autobus,
      który nas ratuje bo po godzinie 17 już autobus wsizowy nas z Tyczyna nie
      zabiera, ale przynajmniej mamy 37 i możemy wrócić jak ludzie do Rzeszowa. Jak
      uczelnie nie stać na to, żeby dowozić nas te 8 km do Tyczyna i 15 do Kielnarowej
      to niech się chociaż postara o to, aby autobusy podmiejskie dowoziły studentów
      na miejsce, na określone pory. Nikomu się nie uśmiecha wracać na nogach z
      Tyczyna, a co dopiero z Kielnarowej. Spotkałam się już z przypadkiem, że
      wykładowcy brali nas do domu swoimi prywatnymi samochodami, a niekiedy sami
      wykładowcy pytali czy ktoś by ich nie mógł odwieść do domu po zajęciach. Nie
      sztuka jest zrobić kampusy poza miastem, sztuką jest zapewnić studentom dojazd,
      bo jak wiadomo nie wszystkich stać na samochód, a nie oszukujmy się Ci co je
      mają wracają i jadą na zajęcia z pełnym stanem osób.
    • Gość: marek wsiz Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.dnet.pl 25.03.08, 06:10
      Krajewska: - Autobus to tylko nasza dobra wola. Nie mamy żadnego
      obowiązku zapewniania studentom dojazdu do Kielnarowej. Nie
      słyszałam, by w takim Krakowie, gdzie kampusy są porozrzucane po
      całym mieście, uczelnie gwarantowały studentom bezpłatne dojazdy.

tak w tym przypadku macie zasrany obowiązek bando nas dowozic,
      poniewaz jak kobietko piszesz, ze w Krakowie sa porozrzucane odzialy
      po miescie ale Kielnarowa to nie Rzeszów tylko inna miejscowosc!!!!
      ZAPLACCIE GODZIWIE KIEROWCY DRUGIEGO AUTOBUSU a napewno bedzie drugi
      kierowca -zachowujecie sie jak żebraki!!!
      • Gość: ja Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 26.03.08, 21:23

to niech pani K powie co tam jeździ i co zrobić w przypadku jeśli nic nie jeździ
        a nie wszystkich studentów stać na własny samochód...chyba nigdy tam nie była
    • Gość: pawel Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.krak.tke.pl 25.03.08, 09:38
      Rozwala wypowiedź pani Krajewskiej: "Nie słyszałam, by w takim Krakowie, gdzie
      kampusy są porozrzucane po całym mieście, uczelnie gwarantowały studentom
      bezpłatne dojazdy."
      Wszystko pięknie i ładnie, tylko że w takim Krakowie do wszystkich kampusów
      można bez problemu dojechać z dowolnego miejsca komunikacją miejską, której
      autobusy jeżdżą co kilka minut !!!
      • Gość: gatita Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 88.156.161.* 25.03.08, 11:48
        Gość portalu: pawel napisał(a):

> Rozwala wypowiedź pani Krajewskiej: "Nie słyszałam, by w takim Krakowie, gdzie
        > kampusy są porozrzucane po całym mieście, uczelnie gwarantowały studentom
        > bezpłatne dojazdy."
        > Wszystko pięknie i ładnie, tylko że w takim Krakowie do wszystkich kampusów
        > można bez problemu dojechać z dowolnego miejsca komunikacją miejską, której
        > autobusy jeżdżą co kilka minut !!!

Proszę, sprawdź najpierw na przykład jaki dojazd na uczelnię mają studenci
        europeistyki UJ... (do miejca o dobrze brzmiącej nazwie: Kraków-Przegorzały)
        albo jak wygląda poranny dojazd na kampus UJotu gdzie nie jest specjalnie
        rzadkie niemieszczenie się do regularnych autobusów mpk...

pozdrawiam:)

...więc spokojnie
    • Gość: Lysy Co Wy tam wiecie ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 10:07
      WSiZ jest najlepsza uczelnia prywatna w kraju wg Wpost, wiec na kolana ;)
      • Gość: buahaha Re: Co Wy tam wiecie ;) IP: *.rze.vectranet.pl 25.03.08, 12:40
        A to dobre, mam nadzieję, że to była ironia;)
        • Gość: wkurzony ktoś Re: Co Wy tam wiecie ;) IP: 78.133.188.* 29.03.08, 10:02
          żal Ci d... ściska buahahaha to widać jak nic po tych wszystkich postach.. nikt
          Ci nie bronił studiować nawet w stanach albo na angielskim Oxfordzie droga wolna
          może jeszcze się załapiesz jak jesteś taka ekstra więc swoje żale wykrzycz w
          lesie albo nad rzeką.........z dala od ludzi....to już nas nudzi a moderator
          skutecznie twoje posty pokasuje
    • Gość: przedsiębiorca Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.nat.rsk.pl 25.03.08, 10:22
      dziadowska prywatna uczelni która tylko zdziera kase a po prywatnych
      nikt nie zatrudnia bo wiadomo,że skończyli za pieniądze
      • Gość: czarny brat Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 12:37
        "wiadomo,że skończyli za pieniądze" chodziłaś/eś kiedyś na prywatną
        uczelnie że tak piszesz? ja już chodziłem, licencjat na prywatnej i
        mgr na państwowej i powiem że różnią się tylko tym że w prywatnych
        jesteś profesjonalnie obsłużony np. w takim dziekanacie a w
        państwowej niejednokrotnie spotkałem się z niemiłą obsługą i brakiem
        czasu dla studenta. Pozatym w prywatnej musiałem zdawać 3 formy z
        jednego przedmiotu, każdą z osobna, a w publicznej wystarczyło że
        chodziłem na wykłady i już miałem 3 za samą obecność. Wiec nie
        pieprz tu głupot że prywatną się kończy za pieniądze bo nie jest
        wcale tak że płacisz i się nie uczysz... tylko tak jak wszędzie,
        nawet dodam że na tym wsizie musiałem uczyć się więcej niż na
        politechnice.
      • Gość: wkurzony ktoś Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 29.03.08, 10:06
        a ty co skończyłeś ?? masz jakieś dowody,że dziadowska a po za tym "dziadowski"
        co to za przymiotnik czy "dziadowski" to nie inaczej biedny i ubogi więc o co
        Ci chodzi a po za tym temat jest całkiem o czym innym prawda o niedogodnych
        dojazdach a nie o żalach nieudaczników
        prawda?
    • Gość: Oleksy bunt niewolników trwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 18:07
      Na wsizie trwa bunt niewolników? to sprawa z ubiegłego roku. Pewnie
      nowa kadra przyszła i skonczy jak te 40 osob w ubiegłym roku, obudza
      sie z reka w nocniku bo orobili sie jak konie a tu ich wypie..ja.
      Czyli nauka z zeszłego roku na nic sie zdała. Po co sie było
      zatrudniac u wyzyskiwacza? Z tego co czytam to okrada tez Unie
      (czytaj podatników a wiec nas wszystkich)wiec moze czas zeby ci
      bojazliwi prokuratorzy wzieli sie za robote bo tez chodz po krzywych
      chodnikach a z kasy unijnej mozna by je naprawic a nie dmuchac
      kieszenie takim kolesia jak Pomianek
      • Gość: wkurzony ktoś Re: bunt niewolników trwa IP: 78.133.188.* 29.03.08, 10:10
        państwowym uczelniom też ue pomaga więc o co Ci chodzi? i naucz sie czytać tekst
        ze zrozumieniem ? co to za pracownik co najeżdża na swojego pracodawce i na
        miejsce pracy , przecież się może zwolnić w każdej chwili czy trzyma go ktoś na
        siłę?
    • Gość: nelka Autobus to nic ale uczelniana stołówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 18:23
      Autobus to nic ale uczelniana stołówka. Jak ostatnio na zjeżdzie
      zjadłam tam obiad to srałam przez dwa dni. Jak ktos nie moze.... to
      polecam frytki z ryba na pewno przepchaja rure.
      • Gość: buahaha Re: Autobus to nic ale uczelniana stołówka IP: *.rze.vectranet.pl 25.03.08, 18:32
        I oto "kulturalny" język studentów WSIiZ:D, nie ma to jak poziom
        uczelni i studentów. Kogo obchodzi, że macie problem z dojazdami,
        jak Was stać na płacenie za studia to i na bilet na normalny autobus
        też powinno się znaleźć, mniej pić, palić i imprezować to na dojazd
        styknie...buahaha
        • Gość: Darek Re: Autobus to nic ale uczelniana stołówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 20:40
          Powiem inaczej, tych co studiują na WSIiZie nie stać na studiowanie na
          Polibudzie czy UR! Jest to truizm, ale jak widać niektórzy tego nie wiedzą iż w
          uczelniach publicznych (renomowanych) studiują bogaci, których na to stać,
          natomiast w uczelniach prywatnych typu WSIiZ studiują ci biedni.

Większość studentów WSIiZu ma tak niskie dochody iż kwalifikuje się do
          stypendiów socjalnych, którymi WSIiZ się tak chwali! Więc nie zaciemniaj sprawy
          twierdzeniem, iż studiujący na WSIiZie to bogacze ;/

Na bilet MKS stać przecież większość osób - nie trzeba być bogatym by go sobie
          kupić. Tylko w jakim autobusie skasujesz ten bilet, skoro żaden autobus tam nie
          jedzie oprócz WSIiZ-owskiego!?
          • Gość: buahaha Re: Autobus to nic ale uczelniana stołówka IP: *.rze.vectranet.pl 25.03.08, 20:49
            Zanim sie zdecydujesz na studia to pomysl, czy nie bedziesz miec
            zajec w szczerym polu:D z dala od cywilizacji. Powiedzmy sobie
            szczerze jaka uczelnia taka organizacja, za ktora jeszcze trzeba
            placic!...a wiec buahaha. Ja studiowalam na uczelni panstwowej bo
            nie byloby mnie stac na prywatna, i nie mow mi ze studenci
            panstwowych uczelni sa bogatsi, bo doskonale znam nierzadko
            makabryczna sytuacje finansowa wiekszosci studentow uczelni
            panstwowych i wiem z jakimi problemami natury finansowej sie
            borykaja. Zachowaj sobie takie teksty dla siebie bo nie wiesz o czym
            mowisz.
            • Gość: Kuraiko Re: Autobus to nic ale uczelniana stołówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 02:52
              smutna prawda - nie każdego stać na studiowanie w Krakowie np na
              AWFie, dlatego gros osób poszło na WSIiZ... często jest tak, że
              zarobki nie pozwalają na akademik (za wysokie) a za niskie na
              wyłożenie ok 1000zł na utrzymanie w innym mieście... wielu osobom
              bardziej się opłaca studiować na WSIiZie...
              i są też rzeczywiście osoby źle sytuowane - socjalne się dostaje za
              niecałe 600zł na łebka. a przepraszam 1200 na dwie osoby z których
              jedna jest studentem to tak wiele? do tego dochodzą dodatki
              mieszkaniowy i chyba na żywienie.
              poza tym system bezpłatnych miejsc... dzięki temu mogła tam
              studiować znajoma mi osoba, której nigdy nie byłoby stać na studia
              dzienne w dużym ośrodku akademickim (mówię o naprawdę tragiczej syt.
              finansowej)
              • Gość: Lysy Re: Autobus to nic ale uczelniana stołówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 10:07
                > smutna prawda - nie każdego stać na studiowanie w Krakowie np na
                > AWFie,

kwestia chęci i zaradności. Np. moja była dziewczyna dostawała od rodziców 100
                zł miesięcznie i to na początku, bo później nic. Dała radę, bo nie bała się
                ciężko pracować (w tym np. sprzątać). Inni wolą "płacić i wymagać".

> wielu osobom
                > bardziej się opłaca studiować na WSIiZie...

nie wierzę.

• Gość: czarny brat Re: Autobus to nic ale uczelniana stołówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 12:51
                  a kto Ci powiedzial ze Ci co studiują na wsizie nie pracują cieżko?
                  myślisz że każdemu mamusia i tatuś dają pieniądze? i że tylko Twoja
                  była dziewczyna nie bała się ciężko pracować? tylko że faktycznie
                  taniej i bardziej logicznie wychodzi zapłacić tutaj ok 400 zł na
                  miesiąc i mieszkać w swoim rodzinnym domu niż np. w krakowie ledwo
                  dychać za 500 zł(chociaż na pewno zaniżyłem te koszty bo się
                  dokładnie nie orientuje za ile tam można wyżyć, takie dane
                  wynikające z rozmów z koleżanką na ten temat mam, która studiuje w
                  krakowie własnie) miesięcznie... stówka na miesiać Ci zostaje.. za
                  rok juz 1200...
                  • Gość: Lysy Re: Autobus to nic ale uczelniana stołówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 13:07
                    > a kto Ci powiedzial ze Ci co studiują na wsizie nie pracują cieżko?

nikt, a czy ja gdzies tak powiedzialem?

tylko że faktycznie
                    > taniej i bardziej logicznie wychodzi zapłacić tutaj ok 400 zł na
                    > miesiąc i mieszkać w swoim rodzinnym domu niż np. w krakowie

jeszcze taniej wychodzi w ogole nie studiowac ;)
                    jak ktos ma ambicje to zrobi wiele zeby studiowac na porzadnej uczelni. Jesli
                    ktos woli obiadki od mamusi - jego wybor, niech tylko potem nie placze, ze pracy
                    nie ma.
                    • Gość: czarny brat Re: Autobus to nic ale uczelniana stołówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 19:12
                      > jeszcze taniej wychodzi w ogole nie studiowac ;)
                      > jak ktos ma ambicje to zrobi wiele zeby studiowac na porzadnej
                      uczelni.

ambicje ambicjami ale w życiu jest różnie.. a co do uczelni to jak
                      pokazuje zycie nie od niej zależy gdzie się kto potem zahaczy...

> Jesli ktos woli obiadki od mamusi - jego wybor, niech tylko potem
                      nie placze, ze pracy
                      > nie ma.

prawda jest taka że jak ktos chce to prace znajdzie :D

ale odeszliśmy od tematu :D
                • Gość: Kuraiko Re: Autobus to nic ale uczelniana stołówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 20:11
                  twój problem że nie wierzysz, ale tak jest w istocie
                  • Gość: Lysy Re: Autobus to nic ale uczelniana stołówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 13:45
                    > twój problem że nie wierzysz, ale tak jest w istocie

nie, to Twoj problem, bo tak nie jest ;)
        • Gość: do buahahaha Re: Autobus to nic ale uczelniana stołówka IP: 78.133.188.* 29.03.08, 10:12
          jak taka mądra jesteś to powiedz co tam jeździ i jak często? albo własny
          samochód albo autobus wsizu innego wyjścia nie ma , przejedź się tam i
          zobacz....na pewno nie trafisz
    • Gość: Kuraiko Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 02:48
      nie porównujcie WSIiZu do UJ!! chociażby z tego względu, że jednak
      UJ to uczelnia PAŃSTWOWA, a bilet sieciowy w Krakowie jest tańszy
      niż w Rzeszowie... (można kupić np na 3 miesiące itd), a te autobusy
      są opłacane z kieszeni studentów...

dobrze, że to opisali - kiedyś jechałam tak naładowanym autobusem,
      że się drzwi tylne nie domykały... w weekendy jest luźniej, ale w
      dni powszednie ustalają zajęcia na kilka grup o tej samej porze. nie
      ma innego dojazdu, bo 126p jeździ do Królki może 3 razy dziennie.
      parę lat temu były jeszcze większe jazdy, jak podwoziły nas busy...
      było jeszcze gorzej i np w takim busiku na 8 osób jechało 15...

poza tym jak ktoś zauważył - tymi autobusami dojeżdżają też
      niektórzy prowadzący zajęcia (nie wielcy profesorowie, ale ci mało
      opłacani...).
      jeśli chodzi o policję to nic prostszego - ostatnio pracowałam przy
      budowie na ul. Sikorskiego - wsiobusy jeździły tam co chwilę
      przepakowane. najlepiej aby radiowóz się zaczaił tam między 8 a 9 i
      przeprowadził kontrolę ;)
      bo jakby nie było - chodzi o bezpieczeństwo, w razie kolizji osoby
      stojące na środku, trzymające się jedynie oparć foteli - lecą na
      siebie i podłogę i nie trudno o obrażenia
      • Gość: Student Re: Zajęcia w siedzibie uczelni IP: *.nat.rsk.pl 26.03.08, 07:47
        Zajęcia powinny być prowadzone w siedzibie uczelni, a ta jest w
        Rzeszowie.Macie taki zapis w kontraktach? Sprawdźcie sobie ile zajęć
        jest w Rzeszowie, a ile poza Rzeszowem i niech wasi przedstawiciele
        interweniuja w tej sprawie.
        • mikael20 Re: Zajęcia w siedzibie uczelni 26.03.08, 10:08
          Rzecznik praw studenta działa tam tak że każde zgłoszenie problemu
          kończy się jego nawartwieniem i nadmuchaniem. Odradzam każdemu. Raz
          zgłosiłem łamanie praw studenta przez nauczyciela i skończyło się
          tak że ten poszedł i wygadał wszystko a ja miałem jeszcze większe
          problemy z wykładowcą.
          • Gość: Student Re: Zajęcia w siedzibie uczelni IP: *.nat.rsk.pl 26.03.08, 10:37
            Do mikaela20
            W wątku "Grunt to metropolie" (07.02.08, 08:55) napisałeś:

>Powiem krótko. Jestem z Rzeszowa, mam kreatywny zawód, fajne
            >studia, zarabiam więcej niż średnia krajowa
            Jak jesteś pracownikiem WSIiZ, to nie zniechęcaj studentów.
            Każdy kto wybierał WSIiZ myślał, że zajęcia będą w Rzeszowie, a nie
            w Tyczynie czy Kielnarowej.
            Studenci zostali zrobieni w bambuko.
            • Gość: ghostdog Re: Zajęcia w siedzibie uczelni IP: *.res.pl 26.03.08, 11:58
              Składając podanie o przyjęcie na studia nik nie mówił, że zajęcia
              mają być tylko w siedzibie uczelni. Nie bronie nikogo, ale takie
              tłumaczenie jest śmieszne. Na UR zajęcia również są w innych
              miejscach.
              • Gość: uczen Re: Zajęcia w siedzibie uczelni IP: 62.93.44.* 27.03.08, 13:06
                Czy myslisz o praktykach studentów UR, np fizjoterapii w Niemczech,
                czy archeologach, ktorzy z UR jezdza do Austrii i jeszcze dalej?
            • mikael20 Re: Zajęcia w siedzibie uczelni 26.03.08, 18:23
              Ja piszę o rzeczniku (tzw. internetowy rzecznik praw studenta).
              Zgłosiłem mu 2 sprawy i w obu pogorszył moją sytuację zamiast mi
              pomóc. Również nie podoba mi się to że zajęcia mają być w jakiejś
              wsi a składając podanie na studia nikt mnie o tym nie informował,
              chyba że czegoś nie doczytałem, ale nie sądzę.
          • Gość: ghostdog Re: Zajęcia w siedzibie uczelni IP: *.res.pl 26.03.08, 11:55
            Co do problemów z wykładowcami to na WSiZ lepiej uważać.
    • Gość: absolwent Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 10:35
      Ja skończyłem kilka lat temu, ale dokładnie pamiętam jak dziekan gawron (wiadomo
      o kogo chodzi) publicznie mówił, że ta królka to chory pomysł. Sam nie
      przyjechał na kilka zajęć, bo auto mu się popsuło!!! W konsekwencji, jak
      przyjechał na zajęcia, to zawsze nas puszczał pól godziny, a nawet godzinę przed
      zakończeniem zajęć, żeby mógł dojechać do domu on i studenci.
    • Gość: gość_były pracowni [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 11:26
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: ghostdog Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.res.pl 26.03.08, 12:03
        Ciekaw jestem czy ktoś to skomentuje?? BRAWO ZA ODWAGĘ!!!
      • Gość: ~studencji drugieg Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.wsiz.rzeszow.pl 26.03.08, 13:41
        nie!! jak składalismy podania na WSIZ to kampusy były TYLKO dla
        turystyki i rekreacji a Tyczyn przejęto dopiero pół roku temu a my
        tu studiujemy już dwa lata więc nikt nam nic nie mówił. POza tym
        składaliśmy podania do RZESZOWA!! A NIE DO WIOCHY. Jakbysmy chcieli
        studiowac na wsi to poszlibyśmy do WSSiG a nie na WSIIZ!!!
        ~studencji drugiego roku
        • Gość: olo Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.autocom.pl 26.03.08, 16:39
          o mieszczaństwo się odezwało, co to słoma im z butów wystaje całymi
          garściami, ludzie nie ośmieszajcie się, chyba, że wstyd wam
          mieszkańcom wsi i miasteczek galicyjskich przyznać się, że na wsi
          się uczycie
          a swoja drogą, to najlepsze zachodnie uniwersytety mieszczą się w
          małych miasteczkach
        • Gość: Lysy Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 13:51
          studencji ;)
          Kiedyś "student" brzmiało dumnie :(
          • Gość: buahaha Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.rze.vectranet.pl 27.03.08, 15:53
            > studencji ;)
            > Kiedyś "student" brzmiało dumnie :(

To byly dawne czasy...
            • mikael20 [...] 27.03.08, 19:36
              • Gość: buahaha [...] IP: *.rze.vectranet.pl 27.03.08, 19:55
    • Gość: student Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.gprs.plus.pl 26.03.08, 13:11
      Autobus, autobusem, ciekawy jestem jakim autobusem i w jakią stronę
      odjechał z uczelni były dyrektor Regionalnego Centrum Informacji
      Europejskiej mieszczącego się na WSIiZ- ie, człowiek w latach 1997-
      2003 niezastąpiony mgr Bartłomiej G. Ten oto były juz dyrektor mając
      stopień magistra prowadził wykłady, oraz seminaria licencjackie,
      wiedzy to on miał tyle co w podręcznikach mógł przeczytać, był prawą
      rękĄ REKTORA POMIANKA, ekspert od Unii Europejskiej z tytułem
      magistra, na uczelni rządził i dzielił a wsród studentów siał
      panikę bo oblewał za byle co. U niego magistra egzaminy były ustne--
      Jego blask nagle ucichł! Wyrzucono go w wielkiej tajemnicy. Po
      cichu! Ciekawe za co!! Pracownicy, byli, obecni i studenci wiedzą
      tylko nikt nic nie mówi bo dowodów jako takich nikt nie widział
      tylko sam rektor. Powiem tylko tyle że zrobili to po cichu by nie
      stracić wielomilionowych dotacji z Unii Europejskiej! Dziennikarze
      do roboty weżcie sie za tą uczelnię, która kreuje się na
      supernowoczesną uczelnię międzynarodową a faktycznie jest
      prowincjonalnym "wychodkiem" pod egidą "łże" profesora Pomianka!!
      • Gość: gumiś Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 16:58
        Dziennikarze sie nie wezma za to bo są na etatach u Pomianka
        (wydział dziennikarstwa:p.Łukasz Sikora, p. Paweł Kuca, p. Jolanta
        Zaremba) tak samo rzeszowscy mecenasi (wydział administracji)A więc
        rączka rączke myje a przestępczy biznesik sie kręci
    • Gość: Ja ;p Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.tktelekom.pl 26.03.08, 14:02
      Kuzynko tylko pozazdrościć Ci takich przygód :D:D
      • Gość: kuzyn Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.wsiz.rzeszow.pl 26.03.08, 15:48
        może sie blizej poznamy?
    • Gość: studentka 2 roku Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 88.156.162.* 26.03.08, 17:41
      wybierając studia wybrałam MIASTO Rzeszów a nie jakąs dziure która jest
      Kielnarowa!!!!! Waszym zakichanym obowiązkiem jest zapewnić nam tam dojazd w
      odpowiednich warunkach!!!! I nie porównujcie Kielnarowej do kampusów w Krakowie,
      bo to niebo a ziemia! tam jest normalna komunikacja miejska która wszędzie
      kursuje a jedna linia do kielnarowej ktora kuruje co kilka godzin!!!
    • Gość: Mateusz pewnie że jeździ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 17:44

Według tej uczelni najlepiej jeżeli każdy by miał swój samochód ale
      nie wszystkich stać na taki luksus i jeżeli ktoś płaci takie
      pieniadze to należał by sie bezpłatny transport. Można jeździć
      innymi autbusami ale studenci musli by potem siedzieć na tej uczelni
      po zajęciach i czekać na transoport spowrotem po 3 godziny albo iśc
      na piechote i z tyczyna wracać stopem do rzeszowa ale nie o to
      chodzi w studiowaniu. Wybraliśmy studia w Rzeszowie a nie w
      kilnarowej czy w Krakowie gdzie studenci mają do dyspozycji miejska
      komunikacje która mimo wszystko dowozi studentów na mijsce w cenie
      biletu semstralnego np.
      • Gość: gość Re: pewnie że jeździ IP: 78.133.188.* 26.03.08, 17:59
        hmmm fajnie by było ...dla uczelni jakby każdy miał swój transport bo przecież
        to ich dobra wola najbardziej to mi szkoda osób które mają tam zajęcia 3 4 dni
        po kolei i co(tam są akademiki ale w cenie ekstra hotelu)??tylko im współczuć
    • Gość: lola Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 195.238.170.* 26.03.08, 19:15
      Po żenującej lekturze artykułu i komentarzy jedna kwestia mnie
      nurtuje. Skoro dzieje się tak źle, a jest w tym sporo prawdy,
      pomijając przesadę, to DLACZEGO OGRANIZACJE STUDENCKIE NIC W TEJ
      SPRAWIE NIE ROBIĄ?? Prać brudy publicznie - to chyba nie najlepszy
      pomysł. Większości studentów wydaje się "że im się należy". Pewnie
      tak - więc weźcie sprawy w swoje ręce. Tak przynajmniej się robi na
      dużych uczelniach poza Rzeszowem.
      • Gość: malolepszy Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 62.93.47.* 26.03.08, 19:23
        probowalismy zalatwic to wewnatrz ale wsiz nie dal nam wyboru :/ zlewaja nas
        (studentow) robia z nami co chca - niestety.
    • Gość: Stary Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 19:56
      No to już pojeździliście do szkoły!!! Wydaje mi się, że sytuacja
      zostanie "wyleczona" - autobus zabierze przepisową liczbę pasażerów,
      albo zostaną wynajęte (bardzo mało prawdopodobne) - dodatkowe
      autobusy za dobrą kasę od pasażerów - studentów. Było niewygodnie za
      darmo - będzie wygodnie za kase. Biedniejsi dostaną w ... bogatsi
      bedą mieli mniej. Ja aby dojechać na studia (38 km) wybierałem
      autobusy wcześniejsze i często wręcz błagałem kierowców aby wsiąść -
      na wygodę nie liczyłem a podróż kosztowała obiadek. Kromeczki
      zastępowały barek, a piwo od wielkiego dzwonu, bo podróż kosztowała.
      Życzę Wam, aby te problemy Was omijały, by zamiast kajać się przed
      kierowcami (długo i pilnie - chyba - się uczyli, to mogą
      być "pany"), w przerwie było chć na małe co-nieco w barku !!!!
      Powodzenia.
      • Gość: Kuraiko Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 20:20
        akurat pensja dla jednego kierowcy więcej to dla rektora Pomianka
        kropla w morzu...
        no i za wszystko płacą studenci, opłaty administracyjne też są
        wysokie i wydumane...
        • Gość: ja Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 26.03.08, 20:59
          jeśli ma dotacje to czemu czesne podnosi???czemu asystenci mają tak niskie płace???
      • Gość: ktoś Re: Darmowy autobus jeździ przepełniony IP: 78.133.188.* 26.03.08, 20:56
        ja dojeżdżałam 60 km w jedną stronę codziennie tracąc na to do 4godz tam i z
        powrotem kosztowało mnie to min 10 zł (w obie strony jak prywatny bus miał
        kurs)więc nie narzekaj bo inni mają gorzej a do tego oddziału wsizu co jest ZA
        KIELNAROWĄ 20km za Rzeszowem faktycznie nic nie jeździ do Tyczyna owszem ale
        potem po pagórkach i serpentynach ok 8km na uczelnię??? i co może 10 min
        wystarczy???Ludzie tam wrony zawracają!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka