Dodaj do ulubionych

Bezpłatna mammmografia

IP: 88.156.162.* 19.08.08, 10:29
Czy ktos wie gdzie w Rzeszowie wykonują bezpłatną mammografię
kobietom poniżej 50-tego roku życia? Chodzi mi o specjalną akcję
zorganizowaną przez jakąś przychodnię.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kobieta Re: Bezpłatna mammografia IP: 88.156.162.* 19.08.08, 10:30
      Przepraszam, przesadziłam z tym "mmm" :))

• Gość: m Re: Bezpłatna mammografia IP: *.nm.e-zet.pl 19.08.08, 12:07
        nie spotkałam sie w PL z akcjami profilaktycznymi dla kobiet poniżej 50 lat;
        jedyna szansa to jeżdzące mammobusy, być może w nich robią dla młodszych kobiet
        (ale jakość oceny takich badań jest wątpliwa)

ale po drugie- jeżeli wyczuwasz jakiś guzek lub jakiś niepokojący objaw- idź do
        lekarz- dostaniesz usg i mammografię- jeżeli będą potrzebne
        • Gość: kobieta Re: Bezpłatna mammografia IP: 88.156.162.* 19.08.08, 15:31
          Dzięki za odpowiedz. Nic niepokojącego nie dzieje się, słyszałam
          tylko,że niby jakaś przychodnia organizuje taką akcję, więc chciałam
          skorzystać.
    • Gość: barbara Re: Bezpłatna mammmografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 15:36
      wczoraj czytałam bodajże w nowinach, że miasto sponsoruje badania
      mammograficzne dla mieszkanek Rzeszowa, trzeba miec meldunek stały
      lub tymczasowy...przychodnia przy ul. Hoffmanoweji Hetmańskiej dla
      kobiet 20-44 lata...

• Gość: Kobieta Re: Bezpłatna mammmografia IP: 88.156.162.* 19.08.08, 18:18
        "wczoraj czytałam bodajże w nowinach, że miasto sponsoruje badania
        > mammograficzne dla mieszkanek Rzeszowa, trzeba miec meldunek stały
        > lub tymczasowy...przychodnia przy ul. Hoffmanoweji Hetmańskiej dla
        > kobiet 20-44 lata..".

Bardzo dziekuję, to chyba o tej akcji słyszałam. Nie wiedziałam
        która przychodnia ją organizuje. Pozdrawiam.
        • Gość: m Re: Bezpłatna mammmografia IP: *.nm.e-zet.pl 19.08.08, 22:03
          taka akcja jest niemożliwa choćby dlatego, że do 25 lat robi się wyłącznie usg

nfz ma akcję od 50-69lat

nowiny to szmatławiec, gorsze od wybiórczej więc trzeba brać przez pół to co piszą
          • Gość: barbara Re: Bezpłatna mammmografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 22:18
            ale to finansuje nie NFZ a miasto...
            • Gość: m Re: Bezpłatna mammmografia IP: *.nm.e-zet.pl 20.08.08, 14:30
              wiem, że UM, ale na str nowy.erzeszow.pl/zdrowie nic o takiej akcji nie
              ma- po za tym jak pisałam przy takich warunkach jest niemożliwa
              • Gość: barbara Re: Bezpłatna mammmografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 17:32
                mozliwa, niemozliwa...moze lepiej zasiegnąć wiedzy u źródła czyli w
                którejs przychodni.....az takich bajek nowiny nie wypisuja...
                • Gość: Kobieta Re: Bezpłatna mammografia IP: 88.156.162.* 20.08.08, 19:58
                  Pytałam dzisiaj w przychodniach na Hoffmanowej i Hetmańskiej. W tej
                  pierwszej nie ma żadnej akcji,natomiast na Hetmańskiej cały czas
                  mogą robić bezpłatnie mammografię kobiety od 45-ego roku życia wzwyż.
                  Na temat akcji organizowanej przez miasto nic nie wiadomo w obydwu
                  przychodniach.
                  • Gość: m Re: Bezpłatna mammografia IP: *.nm.e-zet.pl 20.08.08, 20:40
                    a jednak tak jak pisałam nowiny to szmatławiec

jeśli chodzi o akcję to może chodziło im o profilaktykę raka szyjki macicy;
                    takie akcje obejmują młode kobiety od ok 25 lat
                    • Gość: barbara Re: Bezpłatna mammografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 22:07
                      zdecydowanie chodziło o mammografię, odszukałam ten numer i stoi jak
                      wół, to co pisałam wcześniej i ze sa pieniądze na przebadanie
                      jeszcze 250-ciu kobiet, jeszcze się podpierali wypowiedziami
                      ginegologa Witolda Skręta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka