Gość: Kobieta IP: 88.156.162.* 19.08.08, 10:29 Czy ktos wie gdzie w Rzeszowie wykonują bezpłatną mammografię kobietom poniżej 50-tego roku życia? Chodzi mi o specjalną akcję zorganizowaną przez jakąś przychodnię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kobieta Re: Bezpłatna mammografia IP: 88.156.162.* 19.08.08, 10:30 Przepraszam, przesadziłam z tym "mmm" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bezpłatna mammografia IP: *.nm.e-zet.pl 19.08.08, 12:07 nie spotkałam sie w PL z akcjami profilaktycznymi dla kobiet poniżej 50 lat; jedyna szansa to jeżdzące mammobusy, być może w nich robią dla młodszych kobiet (ale jakość oceny takich badań jest wątpliwa) ale po drugie- jeżeli wyczuwasz jakiś guzek lub jakiś niepokojący objaw- idź do lekarz- dostaniesz usg i mammografię- jeżeli będą potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Bezpłatna mammografia IP: 88.156.162.* 19.08.08, 15:31 Dzięki za odpowiedz. Nic niepokojącego nie dzieje się, słyszałam tylko,że niby jakaś przychodnia organizuje taką akcję, więc chciałam skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Re: Bezpłatna mammmografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 15:36 wczoraj czytałam bodajże w nowinach, że miasto sponsoruje badania mammograficzne dla mieszkanek Rzeszowa, trzeba miec meldunek stały lub tymczasowy...przychodnia przy ul. Hoffmanoweji Hetmańskiej dla kobiet 20-44 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta Re: Bezpłatna mammmografia IP: 88.156.162.* 19.08.08, 18:18 "wczoraj czytałam bodajże w nowinach, że miasto sponsoruje badania > mammograficzne dla mieszkanek Rzeszowa, trzeba miec meldunek stały > lub tymczasowy...przychodnia przy ul. Hoffmanoweji Hetmańskiej dla > kobiet 20-44 lata..". Bardzo dziekuję, to chyba o tej akcji słyszałam. Nie wiedziałam która przychodnia ją organizuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bezpłatna mammmografia IP: *.nm.e-zet.pl 19.08.08, 22:03 taka akcja jest niemożliwa choćby dlatego, że do 25 lat robi się wyłącznie usg nfz ma akcję od 50-69lat nowiny to szmatławiec, gorsze od wybiórczej więc trzeba brać przez pół to co piszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Re: Bezpłatna mammmografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 22:18 ale to finansuje nie NFZ a miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bezpłatna mammmografia IP: *.nm.e-zet.pl 20.08.08, 14:30 wiem, że UM, ale na str nowy.erzeszow.pl/zdrowie nic o takiej akcji nie ma- po za tym jak pisałam przy takich warunkach jest niemożliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Re: Bezpłatna mammmografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 17:32 mozliwa, niemozliwa...moze lepiej zasiegnąć wiedzy u źródła czyli w którejs przychodni.....az takich bajek nowiny nie wypisuja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobieta Re: Bezpłatna mammografia IP: 88.156.162.* 20.08.08, 19:58 Pytałam dzisiaj w przychodniach na Hoffmanowej i Hetmańskiej. W tej pierwszej nie ma żadnej akcji,natomiast na Hetmańskiej cały czas mogą robić bezpłatnie mammografię kobiety od 45-ego roku życia wzwyż. Na temat akcji organizowanej przez miasto nic nie wiadomo w obydwu przychodniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bezpłatna mammografia IP: *.nm.e-zet.pl 20.08.08, 20:40 a jednak tak jak pisałam nowiny to szmatławiec jeśli chodzi o akcję to może chodziło im o profilaktykę raka szyjki macicy; takie akcje obejmują młode kobiety od ok 25 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Re: Bezpłatna mammografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 22:07 zdecydowanie chodziło o mammografię, odszukałam ten numer i stoi jak wół, to co pisałam wcześniej i ze sa pieniądze na przebadanie jeszcze 250-ciu kobiet, jeszcze się podpierali wypowiedziami ginegologa Witolda Skręta. Odpowiedz Link Zgłoś