Gość: Szakal IP: 217.153.102.* 09.10.03, 14:29 dobry zwyczaj - nie pożyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Uczen Re: Uczeń pobił nauczycielkę IP: 213.149.99.* 09.10.03, 14:44 Klasa kupila pilke dla siebie. Ze skladek dla swoje klasy a nie dla szkoly.To znaczy, ze pilka jest wlasnoscia klasy, a nie szkoly. I juz. Kto sprowokowal ucznia - to jedno. A kto wlal nauczycielce to drugie. Nauczyciele - zrozumcie UCZEN (nawet nieletni) TO TEZ CZLOWIEK (i to wrazliwy). Uczen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Uczeń pobił nauczycielkę IP: *.parkowe.pol 09.10.03, 14:45 Uczeń bronił własności klasy, nauczycielka nie może stać ponad klasą i rozporządzać jej mieniem.Myślę że nauczycielka nie dołożyła pieniążków ze swojej pensji do piłki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Uczeń pobił nauczycielkę IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 15:36 czy wy jesteście nienormalni? Może i nauczycielka i nie miała racji, ale to nie jest powód, żeby ją zaatakować!!! Można iść ze skargą do dyrekcji - dla bardziej strachliwych polecam anonimowy telefon od rodziców do dyrekcji!!! Wyobraźcie sobie sytuację odwrotną - nauczycielka słyszy na przerwie,jak uczeń jej się odgraża, bierze go na bok, lekko poturbuje.. i co? Sprawa w kuratorium, policja i prokurator. No przecież w sumie się broniła, nie?... Właśnie takie sposoby myślenia prowadzą do agresji w szkole. Często słyszę od rodziców uczniów: a mówiłam mu w domu: co ty się nie potrafisz bronić, rąk nie masz? Nie skarż nauczycielom tylko sam przywal, zeby się odczepił. A jak uczeń przywali na odczepne i się okazuje, ze przy okazji rozciął komuś głowę, to dopiero wtedy rodzice zmieniają swoje poglądy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szakal Re: Uczeń pobił nauczycielkę IP: 217.153.102.* 09.10.03, 15:38 Ale co tu szalejesz...chodzi o to że ci wysoko noszący się belfrowie zapomnieli jak to jest być młodym człowiekiem. Oczywiście że uczeń przesadził ale taki wstrząs dobrze tej nacji zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peppo Re: Uczeń pobił nauczycielkę IP: *.bredband.skanova.com 09.10.03, 22:20 a dlaczego rosjanka uczy polskie dzieci nie ma polskich nauczycieli do wf?????ile kosztowala ta nauczycielka???nie jestem rasista ale dosc juz rosjan ukraincow w polsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Uczeń pobił nauczycielkę IP: *.dialsprint.net 10.10.03, 02:27 Gość portalu: peppo napisał(a): > a dlaczego rosjanka uczy polskie dzieci nie ma polskich > nauczycieli do wf?????ile kosztowala ta nauczycielka???nie > jestem rasista ale dosc juz rosjan ukraincow w polsce!!! Napewno sytuacja ja zmusila. Przyjechala do CHAMERYKI cos zarobic. Dla nich Polska moze jest to co Ameryka dla nas. Nie jestes rasista ale,mozesz byc dobrym "materialem" na rasiste. Rosjanka,Ukrainka to tez Slowianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Uczeń pobił nauczycielkę IP: *.dami / 172.19.253.* 10.10.03, 15:14 A co ci złego zrobili ukraińcy i rosjanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Uczeń pobił nauczycielkę IP: *.dami / 172.19.253.* 10.10.03, 15:17 Gość portalu: peppo napisał(a): > a dlaczego rosjanka uczy polskie dzieci nie ma polskich > nauczycieli do wf?????ile kosztowala ta nauczycielka???nie > jestem rasista ale dosc juz rosjan ukraincow w polsce!!! co ci rasisto zrobili ukraińcy i rosjanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk...ony Dlaczego przenieść???? IP: *.zapis.net.pl 09.10.03, 22:43 Dlaczego go przenosić???? WYRZUCIĆ GNOJKA Z WILCZYM BILETEM!!! Niech nie ma żadnego wykształcenia i zostanie śmieciem w życiu!!!!! po co zmuszać zwierzęta do nauki????? PO CO???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Dlaczego przenieść???? IP: *.dami / 172.19.253.* 10.10.03, 15:16 Gość portalu: wk...ony napisał(a): > Dlaczego go przenosić???? WYRZUCIĆ GNOJKA Z WILCZYM BILETEM!!! > Niech nie ma żadnego wykształcenia i zostanie śmieciem w > życiu!!!!! po co zmuszać zwierzęta do nauki????? PO CO???? Masz racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skandal Chamstwo---40 osobowe klasy oszednosci MEN-u??? IP: *.ipt.aol.com 10.10.03, 00:42 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: Uczeń pobił nauczycielkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 00:56 biczowanie za skandal dyplomatyczny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia uczeń IP: 213.25.112.* 10.10.03, 08:58 ten chłopiec jest chory, powinien go zbadać psychiatra. to nie jest normalna reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esesz Re: uczeń IP: *.rymanow.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 10:29 To co stało się w tej szkole jest chore. Ale bardziej chjora jest reakcja szanownych formumowiczów na to wydarzenie. To mnie poraża. Dokąd zaszliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były uczeń Re: uczeń IP: *.wiadw.pl 23.10.03, 10:11 Przerażające wypowiedzi i opinie dotyczące sytuacji. Niektórzy czytelnicy znalezli nawet konflikt narodowościowy. Ludzie opamiętajcie się. Młody czlowiek poprzez agresję wyraził swoja opinię, a ona zostala w sposób bierny zaakceptowana przez jego kolegów z klasy. Jeżeli piłka może byc podstawą do tłumaczenia i akceptowania takich zachowań, to rower powinien być conajmniej wytłumaczeniem do okaleczenia trwałego, a samochód do natychmiastowego wykonania wyroku śmierci. Zajście nie może być też do skazania 16-sto latka na "wilczy bilet", bo wtedy tylko potwierdzimy bezsilnosć nas jako narodu do wychowywania i kształtowania mlodego pokolenia. Nasza niemc została już pokazana na przykładzie szkoły w Toruniu. Na marginesie: byłem na Ukrainie kilka lat i jako Polak spotkałem wiele dowodów sympatii, a za to, iż tam pracowałem nikt na mnie się nie rzucał z pięściami. Odpowiedz Link Zgłoś