Gość: olaf Zamiast sie gapić ... IP: *.chello.pl 16.09.08, 21:24 pani redaktorka mogła wezwać na pomoc odpowiednie służby. Przypominam że 112 nadal jest darmowy. Chyba ze zal jej było prądu z baterii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slucham Ochrona zachowała się jak banda chuliganów IP: 79.97.116.* 16.09.08, 21:27 Popatrzcie najpierw na siebie, a dopiero krytykujcie. Sami byscie nie ruszyli du py, zeby pomoc kloszardowi, a juz wszystkich dookola zwyzywaliscie! zenada! Ja - nie podnioslabym, bo do tego sa odpowiednie sluzby (a jak wielu zauwazylo, taki czlowiek jest siedliskiem hm.. niewiadomego). Ale na pewno zwrocilabym uwage na zachowanie ochrony. Ich praca do czegos zobowiazuje. Cymbaly totalne..Tyle ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whatever Ochrona zachowała się jak banda chuliganów IP: *.027.c90.petrotel.pl 16.09.08, 21:29 Security Office i Optyk "Kwaśniak". Gratulujemy mieszkańcom Rzeszowa dwóch wspaniałomyślnych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Ochrona zachowała się jak banda chuliganów 16.09.08, 21:31 "moja redakcyjna koleżanka Agnieszka Bajda. Była jedną z osób, które zwróciły uwagę ochroniarzom. - Poszłam i powiedziałam, żeby podnieśli człowieka i chociaż posadzili na ławce skoro już tu przyjechali - mówi wzburzona." Pani Agnieszka Bajda powinna była sama podnieść delikwenta, skoro taka czuła. Nie chcę usprawiedliwiać chamstwa, które wśród służb mundurowych jest częste. Ale jakby tak pani Agnieszka i inni wielce wzburzeni, empatyczni obywatele, popracowali trochę w ochronie (ja praqcowałem), Policji czy innych strażach, to by im ta słowna empatia przeszła. Człowiek ma meneli, kloszardów, pijaków, wandali i złodzieji na codzień i jeśli ktokolwiek lubuje się w obacywaniu z zasranymi i obszczanymi menelami lub ćpunami, to szybko się z tego zamiłowania leczy. Ciekawe, czy jak do autobusu, którym jedzie Pani Agnieszka, wsiądzie słaniający się na nogach śmierdzący na kilometr menel, to też będzie taka miła i wrażliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
anickk Re: Ochrona zachowała się jak banda chuliganów 16.09.08, 21:38 swoboda_t napisał: > Ale jakby tak pani Agnieszka i inni wielce wzburzeni, empatyczni obywatele, popracowali trochę w ochronie (ja praqcowałem), Policji czy innych strażach, to by im ta słowna empatia przeszła. Czy zanim zaczales prace w ochronie nie wiedziales czym ta profesja "pachnie"??? swoboda_t napisał: > Człowiek ma meneli, kloszardów, pijaków, wandali i > złodzieji na codzień Taka praca i ryzyko zawodowe z tym zwiazane (czyt.kontakt ze smierdzacym menelem), i nikt nikogo do jej podjecia nie zmusza;). Jesli ja podejmujesz pracuj jak nalezy;) Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Ochrona zachowała się jak banda chuliganów 16.09.08, 22:02 Pracowałem na studiach i nie w głowie mi było obmacywanie się z zasranymi menelami i ćpunami. Nie różnie się tu od przeciętnego obywatela, który w obecności śmierdzącego medela zwykle o swojej empatii zapomina. > Jesli ja podejmujesz pracuj jak nalezy;) To znaczy?? Obowiazkiem ochroniarza jest ochrona obiekty/mienia/osoby. Nie jest nim opiekowanie się pijakami/menelami/ćpunami. Tak jak obowiązkiem kierowcy autobusu jest prowadzenie autobusu, a nie świadczenie usług tasksówkarskich i pielęgnacyjnych wobec kloszardów. Pieprzycie farmaziny obywatele, ale odpowiedzcie sobie szczerze - kto z was kiedykolwiek pomógł śmierdzącemu na kilometr kloszardowi?? Kto z was chciałby ściskać się z obsranym i zawszonym człowiekiem?? Pomijam personel medyczny, który z takimi atrakcjami ma często do czynienia. Fajnie się pomaga i współczuje zza klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Ochrona zachowała się jak banda chuliganów IP: *.chello.pl 16.09.08, 21:32 Poza tym co my , kurze pióro, żyjemy w średniowieczu? Czy to może jakieś nowe badania donoszą o tym, że przez podniesienie bezdomnego można się czymś zarazić? Chwytając go pod pachy przez ciuchy, niczym nie można się zarazić więc nie piszcie głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Ochrona zachowała się jak banda chuliganów 16.09.08, 22:02 Można choćby złapać wszy, nie mówiąc o grzybnicach itp. detalach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysza Ochrona zachowała się jak banda chuliganów IP: *.realestate.net.pl 16.09.08, 21:39 Przecież tam to pracują byli policjanci ci co są emerytami po15 latach służby i to samo robili jak byli policjantami !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek 72 Ochrona zachowała się jak banda chuliganów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 21:40 Tez tak uwazam ze banda 6 rosłych chłopkow to tylko figury a jak przychodzi co do czego konkretnie to nie wiedza co zrobic,hmm najprosciej w 6 -ciu nad 1 bezdomnym.Panowie ja wiem ze to wasza praca ,ale jak kazda inna wymaga poszanowania człowik to nie zwierze i czasami wymaga politowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wito Ochrona zachowała się jak banda chuliganów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.08, 21:41 to bałwany ledwie podstawówkę skończyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedeo Ochrona zachowała się jak banda chuliganów IP: *.accessnet.com.pl 16.09.08, 21:43 "Ochroniarze nie mają obowiązku podnosić nikogo z ziemi" - panie Froń , a gdzie naturalny ludzki odruch pomocy drugiemu człowiekowi .Nie dziwię się że nie mają go pańscy ludzie , skoro ich szef wypowiada się w cyniczny sposób o istocie człowieczeństwa . Proszę jednak pamiętać że los człowieka jest nieprzewidywalny i kiedyś to pan może mieć problem z podniesieniem się z ziemi ,nie życzę wtedy panu żeby nie spotkał człowieka, który potraktuje pana tak jak pańscy ludzie tego biedaka . Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Ochrona zachowała się jak banda chuliganów 16.09.08, 21:55 Gość portalu: tedeo napisał(a): > > "Ochroniarze nie mają obowiązku podnosić nikogo z ziemi" - panie Froń , a > gdzie naturalny ludzki odruch pomocy drugiemu człowiekowi .Nie dziwię się że > nie mają go pańscy ludzie , skoro ich szef wypowiada się w cyniczny sposób o > istocie człowieczeństwa . Proszę jednak pamiętać że los człowieka jest > nieprzewidywalny i kiedyś to pan może mieć problem z podniesieniem się z > ziemi ,nie życzę wtedy panu żeby nie spotkał człowieka, który potraktuje pana > tak jak pańscy ludzie tego biedaka . ================================= No, wiesz, ciebie tam nie bylo, wiec latwo tylko poklikac. A gdybys byl, podjabys sie pomocy temu lezacemu? Czy tylko, tak jak autorki, ograniczylbys sie do pstrykniecia kilku zdjec? A potem, prawem kaduka, pouczalbys ochroniarzy o ich domniemanych obowiazkach? Przecie autorzy tego kretynskiego artykulu nawet nie maja pojecia o zakresie uprawnien sluzb porzadkowych. Kieruja sie WYLACZNIE populizmem i okazja do zarobienia paru zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Ochrona zachowała się jak banda chuliganów 16.09.08, 22:06 Tak tak, już widzę, jak lecisz, by pomóc walącemu wodą i eksrementami człowiekowi leżącemu w kałuży własnego moczu. Zza kompa wszyscy mądrzy. P.S.: Zdarzało mi się pomóc np. wstać zamroczonym osobom, lub spytać, czy nie potrzebują pomocy. Co ciekawe, ja, nieczuły, niecierpiący śmierdzących meneli, byłem jedynym, który się odważył. Wokół pełno było za to takich zatroskanych "dziennikarzy" i wrażliwych "forumowiczów", którzy też sie interesowali i pomagali. Wspierali nas duchem... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Conajmniej polowa ochroniarzy moglaby byc 16.09.08, 21:43 ===================================== w Policji czy innych organach bezpieczenstwa publicznego lub wojska. Tylko, ze oni przeciez widza, jakie losy moga ich czekac za kilka czy kilkanascie lat. Narazanie sie na wszelakie lustracje, weryfikacje, oskarzenia sluzenia temu lub tamtemu, skutecznie hamuja mozliwosci wybrania tej ciezkiej roboty. Przeciwienstwem jest 99% sfrustrowanych "madrali" na tym forum, ktorzy udaja wielkich znawcow wymogow i pragmatyki sluzbowej. Prawdopodobnie zaden z tych "samarytanskich obroncow" nie mialby szans wstapienia do sluzby, wylewaja wiec wiadra pomyj majacych ulzyc ich przypadlosciom. O aspektach obowiazkow i ograniczen wynikajacych z wymogow prawno- karnych wszelkich sluzb, wypowiadajacy sie nie maja zadnego, najmniejszego nawet pojecia. Te "zydoskie placzki" sa jak bezrozumne stado skrzeczacych papug, przekrzykujacych siebie nawzajem. Owe histeryczne wrzaski, pelne falszywego oburzenia, sa w rzeczywistosci glosami zasciankowej hipokryzji i przerazajacej ciemnoty w rozumieniu funkcjonowania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak Ochrona to Komandosi 16.09.08, 21:45 Jakby tak zebrac ich do kupy powiedzmy 30-35 i wyslac do Afganistanu, to w 2 tygodnie, no moze trzy, bylby spokoj. dzielne chlopaki, w kasze dnie dadza sobie dmuchac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Ochrona to Komandosi IP: *.centertel.pl 16.09.08, 22:07 tak jak ty by sie w gacie zes_rali w afganistanie, chojraki jedne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel ochroniarze to w większości emerytowani policjanci IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.08, 21:46 a ich szefowie to ich dawni przełożeni lub oficerowie. Ich lobby nie pozwala na wprowadzenie jakichś sensownych uregulowań prawnych, ustaw sejmowych w tej dziedzinie działalności. Ochrona zwyczajnie jest prywatnym oddziałem partyzantki jakby mafijnej z podzielonym terenem w Polsce na strefy ich wpływu. Ciagle słyszymy o ich wyskokach w całym kraju ale nikt tego z mediów nie rusza ani nikt z polityków, a ich występki stają się już masowe, to już nie pojedyncze przypadki. To już są nieomal mafie Odpowiedz Link Zgłoś
marjolaine Ochrona zachowała się jak banda chuliganów 16.09.08, 21:46 tak to bywa. oni mysla, ze im wszystko wolno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Bydło to własciwe określenie na ochroniarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 21:48 mózg zredukowany do niezbędnego minimum i przeszczepiony do mięśni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rewat Ochrona zachowała się jak banda chuliganów IP: *.gdynia.mm.pl 16.09.08, 21:48 typowe osiłki bez muzgu...jednym słowem mówiąc typowe dupki udające ochronę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej To całkiem jak politycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 21:51 Polakom coraz ciężej a każda kolejna ekipa ugania się za konkurencją polityczną. Stoją nad nami i palą papierosy... Śmieją się wyciągając nam co miesiąc z kieszeni kolejne banknoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: To całkiem jak politycy IP: 91.200.92.* 18.09.08, 08:47 Pewnie, że Polakom coraz ciężej: Coraz trudniej jest znaleźć miejsce do parkowania, nie tylko w centrach wielkich miast. Coraz cięższe są wózki w hipermarketach. Coraz dłuższe kolejki do kas w Media-Marktach i Saturnach. Coraz trudniej wybrać danie w menu luksusowej restauracji (danie po 60 zł). Coraz trudniej załapać się na wycieczkę na Azory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sol Re: To całkiem jak politycy IP: *.tktelekom.pl 18.09.08, 21:51 na każdym kroku ochrona i ochrona ... ciekawe kogo i przed czym chronią??? czy jesteśmy tacy niebezpieczni że wszędzie wszyscy muszą mieć ochronę ? przd kim ? czy przed czym ? może mi ktoś rozjaśni ten temat ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznań Ochrona zachowała się jak banda chuliganów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 21:53 A ta redakcyjna koleżanka to nie mogla go podnieść? co? brzydziła się go? Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Ochrona zachowała się jak banda chuliganów 16.09.08, 22:07 Ależ nieeeee, skądże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Ochrona zachowała się jak banda chuliganów IP: *.cable.ubr09.brad.blueyonder.co.uk 16.09.08, 21:56 a teraz wyobrazcie sobie ze wasz ojciec lub matka napad srca stan zawaolowy wylew,,, resztakami sil zatacza sie,, szuka pomocy , proboje wjsc do najblizszego sklepu, sprawia wrazenie pijanego.. jest blisko smierci.. potzrbuje pomocy,, i przyjezdzaja takie smieci ipomagaja jej/jemu zejsc z tego swiata swoim zachowaniem. moim zdaniem powinni byc oskarzeni. pozdrawim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: Ochrona zachowała się jak banda chuliganów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 22:02 Nie wiem czy kiedyś widziałeś ale człowiek zalany 4 promile wygląda nieco inaczej od człowieka z problemem zdrowotnym... A jakby przyleciało ufo... a jakby się objawiła matka boska... Odpowiedz Link Zgłoś
anickk Re: Ochrona zachowała się jak banda chuliganów 16.09.08, 22:04 Gość portalu: Tomek napisał(a): > a teraz wyobrazcie sobie ze wasz ojciec lub matka napad srca stan > zawaolowy wylew,,, resztakami sil zatacza sie,, szuka pomocy , > proboje wjsc do najblizszego sklepu, sprawia wrazenie pijanego.. > jest blisko smierci.. potzrbuje pomocy,, Spiaczka cukrzycowa jest jeszcze lepszym przykladem. Czesto taka osobe (cukrzyka) traktuje sie jak pijaka, ktory zasnal z przepicia i nie udziela sie pomocy...Zeby to pojac trzeba miec minimum wrazliwosci i jakiejs wiedzy wykraczajacej poza stereotypowe myslenie. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Ochrona zachowała się jak banda chuliganów 16.09.08, 22:08 A jak wali alkoholem i zaschniętym gównem, to też śpączkę cukrzycową należy podejżewać?? Odpowiedz Link Zgłoś
anickk Re: Ochrona zachowała się jak banda chuliganów 16.09.08, 22:16 swoboda_t napisał: > A jak wali alkoholem i zaschniętym gównem, to też śpączkę cukrzycową należy podejżewać?? Czy od kazdego spiacego na ulicy (ktorego z zasady uznaje sie za pijaka) wali alkoholem i odchodami??? Sama bylam kiedys swiadkiem takiej sytuacji, ktora miala miejsce obok postoju taxi (kazdy z panow taksowkarzy posiadajacy tel kom, ale pomocy nie wezwal nikt), srodek dnia, mnostwo gapiow, czlowiek na chodniku spi. İ wyobraz sobie, ze nie byl to zaden pijak tylko wlasnie cukrzyk. Dla Twojej wiadomosci podnisolam larum i przyjechalo pogotowie (na szczescie na czas). Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Ochrona zachowała się jak banda chuliganów 16.09.08, 22:19 Gość portalu: Tomek napisał(a): > a teraz wyobrazcie sobie ze wasz ojciec lub matka napad srca stan > zawaolowy wylew,,, resztakami sil zatacza sie,, szuka pomocy , > proboje wjsc do najblizszego sklepu, sprawia wrazenie pijanego.. > jest blisko smierci.. potzrbuje pomocy,, i przyjezdzaja takie smieci > ipomagaja jej/jemu zejsc z tego swiata swoim zachowaniem. moim > zdaniem powinni byc oskarzeni. pozdrawim ====================================== A wyobraz sobie sytuacje, ze zataczajcego sie czlowieka wczesniej glanami potraktowali twoi kolesie albo zostal uderzony prze samochod czy nawet gnajacego rowerzyste. W wyniku nieznanych ochronie okolicznosci ma powaznie naruszony kregoslup, kosci czaski lub wewnetrzne obrazenia. Podnoszacy go z ziemi ochroniarze zrywaja na jakims odcinku rdzen kregowy, powoduja przesuniecie sie zlamanych kosci i/lub wewnetrzny krwotok. Zgadnij, kto wtedy odpowie za pogorszenie stanu zdrowia czlowieka? Jeszcze wieksza niewiadoma bylaby reakcja nawet tych samych autorow komentowanego artykulu. Jak myslisz, czy okazany ludzki odruch pomocy ochroniarzy znalazlby podobne poparcie jak teraz bezmyslna napastliwoosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victor_pl Ochrona zachowała się jak banda chuliganów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 22:02 Ci ochroniarze to odrzuty policyjnych psychiatrów i psychologów, więc po zmutowieniu musieli się gdzieś załapać aby z pistoletami pobiegać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Re: Ochrona zachowała się jak banda chuliganów IP: *.tktelekom.pl 18.09.08, 22:00 nie wymyślaj , nie wymyślaj! najlepiej udawać że nic się nie dzieje nic nie widzę i iść spokojnie dalej .Czy tak ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochrona = cieć Re: Ochrona zachowała się jak banda chuliganów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 15:38 z jakimi pistoletami? co najwyżej krutkofalówką to tylko zwyki ciecie nie mający żadnych uprawnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof K. Ochrona zachowała się jak banda chuliganów IP: 195.150.11.* 16.09.08, 22:04 Ochroniarze są od ochrony, a nie od pielęgnacji kloszardów. Nie bardzo wiem, czego od nich chcecie w tym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Ochrona zachowała się jak banda chuliganów IP: *.pools.arcor-ip.net 16.09.08, 22:13 Może i miał te 4 promile ale mógł też być głodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr on miał 4 promile !!!!!!!!!!!!! IP: *.stargard.mm.pl 16.09.08, 22:15 Wy wiecie ile taki ochroniarz zarabia ??? grosze !!! I jeszcze chcecie aby pijaków zbierali ??? A straż miejska i policja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bw Re: on miał 4 promile !!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.08, 22:23 w końcu im płacą za ochronę swoich obiektów. A skoro własciciel wezwał ich a nie policję to już sprawa między nimi.Mogli się bardziej postarać. To jest kwestia ludzkiej wrażliwosci i swiadomości, przestancie nadawać temu nie wiadomo jaki wymiar. Podnieść gościa z progu i odstawić na ławke w 3 minuty zamiast stać pastwić się i rzucać kur.ami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapelan Najgorsze , to rzeszowskie psy ! nie ludzie . IP: *.chello.pl 16.09.08, 22:35 I tyle Ewangelii dla psów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menelzul Ochrona zachowała się jak banda chuliganów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 22:40 No bo przeciez ochrona to banda chuliganów. Kto jest ochroniarzem na ogół jakies tępe osiłki, które od metanabolu mają małe wacki i stąd kompleksy. W łóżko zero więc trzeba gdzies indziej imponowac. Wystarczy spojrzec na te gęby. Niskie czółka wąsko osadzone oczka. IQ pewnie nie ciut tylko wyższe od wiadra kalarepy. Odpowiedz Link Zgłoś