Dodaj do ulubionych

IQ Podkarpacia

IP: *.pul.tke.pl 19.10.03, 23:36
dzis odbył się szeroko reklamowany Narodowy Test Inteligencji. Analiza
wyników daje zatrważajace wnioski. Na Podkrapaciu sa najmniej inteligentni
ludzie w Polsce!! Prawda to czy fałsz? Co o tym sądzicie ? co sadzicie o
testach na IQ.
Ja osobiście rozwiązywałem ten test ze znajomymi ( każdy osobno) i wyniki
nasze oscylowały w granicach 50 pkt. Konatkotwałem się z innymi i im
wychodziło podobnie. Skąd zatem taki niski wynik Podkarpacia?!
Obserwuj wątek
    • Gość: Marynika Re: IQ Podkarpacia IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 08:56
      Jasne że fałsz!!Ja się bawiłam przed telewizorem.Wyszło mi więcej punktów.Ale
      ten test był raczej dla matematyków a nie dla przeciętnych zjadaczy chleba.Tak
      myśle Ja!!A Wy??
    • Gość: Vp Re: IQ Podkarpacia IP: 195.117.30.* 20.10.03, 13:47
      > Ja osobiście rozwiązywałem ten test ze znajomymi ( każdy osobno) i wyniki
      > nasze oscylowały w granicach 50 pkt. Konatkotwałem się z innymi i im
      > wychodziło podobnie. Skąd zatem taki niski wynik Podkarpacia?!

No właśnie stąd!!! Zaniżyliście średnią :-)
      • Gość: globus Re: IQ Podkarpacia IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 14:32
        Gość portalu: Vp napisał(a):

> > Ja osobiście rozwiązywałem ten test ze znajomymi ( każdy osobno) i wyniki
        > > nasze oscylowały w granicach 50 pkt. Konatkotwałem się z innymi i im
        > > wychodziło podobnie. Skąd zatem taki niski wynik Podkarpacia?!
        >
        > No właśnie stąd!!! Zaniżyliście średnią :-)

Niektóre pytania były w stylu "Czym się różni kanarek?" z prawidłową
        odpowiedzią, iż tym, że "ma jedną nóżkę bardziej". Np. pytanie w którymś
        zestawie (chyba pytanie nr 25 z drugiego) który element i czym nie pasuje do
        pozostałych i odpowiedź iż tym, że jakiś anagram (czyli pomieszanie liter w
        wyrazie) jest anagramem jakiejś rzadko spotykanej nazwy zwierzęcia z pytania nr
        5, a pozostałe nie.
        Do ścisłości innych pytań i odpowiedzi też by można mieć zastrzeżenia.
        Pozdrawiam (z wynikiem 115 z tego cyrku).
        • mk99 Re: IQ Podkarpacia 20.10.03, 17:06
          Pytania były głupie. Mój wynik IQ 113. A wasz?
          • Gość: fiolka Re: IQ Podkarpacia IP: *.rzeszow.mm.pl 21.10.03, 23:34
            Pytania były moim zdaniem proste, ale na niektóre, zwłaszcza te matematyczne
            było zbyt mało czasu. Na ekranie komputera trudno było poza tym zauważyć, czym
            różnią się rysunki. Chodzi mi o domek w śniegu. Pierwsze bloki
            werbalno=pamięciowe, rozwiązywałam bez problemu, przed czasem i bez jednego
            błędu. Błąd natomiast popełniła komisja IQ, według której ktoś kto urodził się
            w grudniu, już w październiku ma urodziny. Chodzi mi o 50 lat, które mieli
            razem Jacek i jego kolega. Z moich obliczeń wynika, że tyle lat razem mogą mieć
            dopiero w grudniu. Zauważył to nawet mój kilkunastoletni syn, który także
            rozwiązywał test na komputerze. Kto, jak kto, ale komisja z IQ 148 nie powinna
            robić tak podstawowych błędów. Chyba, że razem mieli 148. Mnie komputer ocenił
            na 129, a pochodzę z Podkarpacia. Nie chce mi się wierzyć, że wypadliśmy w
            skali kraju tak słabo. Czy macie podobne odczucia? Jak komisja się pomyliła, to
            może ktoś przy tym "majstrował"?
    • Gość: 131 Re: IQ Podkarpacia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 17:21
      To kolejny argument przemawiający za wyjazdem stąd...
      • Gość: fiolka Re: IQ Podkarpacia IP: *.rzeszow.mm.pl 21.10.03, 23:35
        Gość portalu: 131 napisał(a):

> To kolejny argument przemawiający za wyjazdem stąd...

Mam 129 i nie zamierzam stąd wyjeżdżać.
    • Gość: witold17 Re: IQ Podkarpacia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 00:02
      Jako całość poziom testu był zaniżony, tzn. mało było pytań naprawdę trudnych,
      choć na niektóre było za mało czasu. Mam porównanie, bo już nieraz bawiłem się
      w takie testy i zawsze mi wychodziło 125-130, a tu miałem 143. Mało było zadań
      graficznych, z ciągami różnych figur, które są trudne i zwykle stanowią większy
      procent takich testów.
      Co do IQ Podkarpacia- niestety, mam kontakt z ludźmi z wielu środowisk
      zawodowy) i niestety obawiam się, że oddaje stan faktyczny. To się zresztą
      potwierdza gdzie indziej- np. odsetek osób regularnie słuchających radia Maryja
      jest tutaj największy w Polsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka