Gość: KOKO IP: 89.230.84.* 28.07.09, 20:49 Naucz sie ze nie jestes sam na drodze i nie taranoj jadacych obok pasem,bo jak tego nierozumisz to jezdzij taczkami(tyczy sie wiekszosci kierowcow MPK) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: NM Re: Kierowco MPK IP: *.rz.izeto.pl 28.07.09, 20:57 a wyjezdzajac z zatoczki upewnij sie, ze nie zmusisz nikogo do gwaltownego hamowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Kierowco MPK IP: 188.33.70.* 28.07.09, 21:33 Kierowca MPK wyjeżdżający z zatoki ma pierwszeństwo, więc w zasadzie nie musi się upewniać wystarczy, że włączy kierunkowskaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: Kierowco MPK IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.09, 21:57 musi się upewnić: art 18.2 PoRD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar Re: Kierowco MPK IP: 188.33.122.* 28.07.09, 22:04 A to pardonsik, muszę w takim razie doczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: revenant Re: Kierowco MPK IP: *.rz.izeto.pl 29.07.09, 10:05 Łysy życzę Ci żebyś jak najszybciej walną w autobus wyjeżdżający z zatoki na terenie miasta i w terenie zabudowanym. Potem zadzwoń prędko na policję drogową i powiedz że kierowca autobusu Cię staranował itp. itd. Oj życzę Ci tego życzę z całego serca. Lubisz tłuc pianę w temacie MPK ale podejrzewam że na jezdni już nie jesteś taki do przodu zwłaszcza w starciu z masą autobusu..... Widziałem już takich chojraków którym szybko rura miękła. Ostatnio nawet taki cwaniaczek dostał 8 punktów i 5 stów a auto tatusia było i ojciec swoje dołożył. Ale trwaj nadal w marzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Kierowco MPK IP: *.rz.izeto.pl 29.07.09, 10:59 tak kierowcy MPK oraz panowie na taxi to święte krowy na ulicy [oczywiście nie wszyscy] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: Kierowco MPK IP: *.tktelekom.pl 29.07.09, 11:33 > Łysy życzę Ci żebyś jak najszybciej walną w autobus wyjeżdżający z zatoki na terenie miasta i w terenie zabudowanym. Potem zadzwoń prędko na policję drogową i powiedz że kierowca autobusu Cię staranował itp. typowa wypowiedz idioty z mpk. Szkoda klawiatury na dyskusje. A ja Ci życzę wszystkiego najlepszego ;) "walną" :D walną głowom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: revenant Re: Kierowco MPK IP: *.rz.izeto.pl 29.07.09, 11:42 Pisząc "idiota" pisz o sobie łysy bo zdaję się że skończył Ci się plot twórczy albo brakło paragrafu kolejnego Dzięki za życzenia do zobaczenia na jezdni. Moje życzenia nadal aktualne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: Kierowco MPK IP: *.tktelekom.pl 29.07.09, 13:02 a jak nazwać kogoś kto komuś życzy w ten sposób: "Łysy życzę Ci żebyś jak najszybciej walną autobus wyjeżdżający z zatoki"? No idiota. I analfabeta (bo "walną"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Kierowco MPK IP: *.19.165.3.osk.enformatic.pl 29.07.09, 15:32 Lysy ,jesteś nie reformowalnym pieniaczem,zabierasz głos prawie na każdy temat,powinieneś się podpisywać alfa i omega,i nie odpisuj bo i tak oleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: Kierowco MPK IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 19:28 oczywiście to ja jestem pieniaczem, bo sprostowałem czyjaś wypowiedz podajac odpowiedni artykuł PoRD. W zamian jakiś idiota pożyczył mi bym "walnĄ" w autobus :-O. Dosyć niestandardowe pojmowanie pieniactwa ;) A podpisywał się będę tak, jak mam ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Re: Kierowco MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 11:50 taa kierowcy MPK są zawsze "be". Kierowcy samochodów chcą kultury, a sami zachowują się jak bydło. 2 przykłady: w godzinach szczytu (7 rano, 15-16 po południu), gdy są największe korki, jak chce przepuścić wyjeżdżający z przystanku autobus to palanty za mną nie są w stanie poczekać kilku/kilkunastu sekund tylko trąbią w niebogłosy. Druga rzecz widoczna bdb na przystanku na wysokości placu wolności (kierunek->były hotel rzeszów). Ludzie tam nagminnie zjeżdżają w zatoczkę przystankową chcąc zaoszczędzić "całe" kilkanaście metrów, potem oczywiście próbują się ryć na jezdnie, ale nie to jest najgorsze. Często jestem świadkiem, jak 3-4 samochody stoi na przystanku próbując się wcisnąć na drogę, a autobusy nie mają gdzie stanąć bo nie ma miejsca. Oczywiście 1 autobus się zmieści, ale 2-3 kolejne, które podjeżdżają muszą czekać na światłach dopóki nie zwolni się miejsce, żeby bezpiecznie wjechać na przystanek. Także kultury jazdy wymagajcie również od siebie, a nie tylko od kierowców autobusów. Odpowiedz Link Zgłoś