20.08.09, 15:44
strasznie, strasznie mi dzisiaj i w pracy i w życiu. Jakiś czub
służbowy straszy prokuraturą, a jedna pani prywatna posuwa się do
szantażu, syf, syf, syf. Zawyłabym głośno, ale zamiast tego łyknęłam
xanax, pierwszy raz od wielu tygodni. Zaraz wyjdę z roboty i pójde
przed siebie i nikt mnie nie znajdzie, tak będę szła i szła i
zostawię wszystko za sobą, nie, wiem, że tak nie zrobię, a powinnam.
Obserwuj wątek
    • ellena_cyganka Re: strasznie 20.08.09, 15:47
      auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
    • dwa_koszmary Re: strasznie 20.08.09, 15:54
      jesli wplatalas sie w jakas afere, lepiej nie pisz w necie, bo policje
      sciagniesz na niewinne glowy z forum. przesluchania, wizyty w domu...brrr
      • ellena_cyganka Re: strasznie 20.08.09, 16:06
        toż to konfabulacje moje wewnętrzne, uzewnętrznione, jak ktoś mnie
        zna to trochę to wie, nic więcej, ani szantażu wszakże nie było, ani
        prokuratury przecież, tylko ludzie sa popaprani wszyscy, albo tylko
        ja i tak mi się już przez to nic nie podoba. Przeraża mnie dziś
        wizja samotnego popołudnia szczególnie, nijak znieś sam na sam z
        myślami, dobrze, że przynajmniej mam cała paczkę fajek.
        • dwa_koszmary Re: strasznie 20.08.09, 16:08
          toż to konfabulacje moje wewnętrzne, uzewnętrznione, jak ktoś mnie
          > zna to trochę to wie, nic więcej, ani szantażu wszakże nie było, ani
          > prokuratury przecież, tylko ludzie sa popaprani wszyscy, albo tylko
          > ja i tak mi się już przez to nic nie podoba. Przeraża mnie dziś
          > wizja samotnego popołudnia szczególnie, nijak znieś sam na sam z
          > myślami, dobrze, że przynajmniej mam cała paczkę fajek.

oo ali makbil - prawniczka oczywiscie
    • digesta.s Re: strasznie 20.08.09, 16:17
      poco zaraz xanax, Cyganko.
      Ja też się dzisiaj nigdzie nie wybieram.
      Omamy mam. Barmana zmienili a nowy krosty ma i wydaje mi się,
      gdy kieliszek mi podaje, że na kieliszku zostawia czerwone plamy.
    • kefirka.de Re: strasznie 20.08.09, 17:01
      Byle do września ( albo października, nie pomnę) i będzie lepiej. Zresztą jak
      jutro to będziesz czytała to już będziesz w lepszym humorze.Po to nam czasami
      życie w kość daje abyśmy czuli przyjemną ulgę jak się polepszy. Tak ktoś wczoraj
      napisał na forum i tego się trzymajmy.
      • kipoto Re: strasznie 20.08.09, 18:49
        Po to nam czasami
        > życie w kość daje abyśmy czuli przyjemną ulgę jak się polepszy. Tak ktoś wczora
        > j
        > napisał na forum i tego się trzymajmy.

1)trymac sie tego co tu ludzie pisza w depresji, to chyba nie najlepszy pomysł.

2)jakby zycie przyjemna ulge po dostaniu w kosc to by sie nie szlo w kierunku
        depresji.
        • kefirka.de Re: strasznie 20.08.09, 19:06
          Kotek a może poza krytyką dodałabyś coś konstruktywnego dla autorki wątku od
          siebie?
        • digesta.s Re: strasznie 20.08.09, 19:09
          no nie da się, bym z szanownym kolegą to samo zdanie miał.
          Dotknięci depresją - to ludzie wyróżnieni, wrażliwi nadto i opisują świat takim,
          jaki on jest. A parszywy jest. Ten świat. Te kwiatki, sratki, pszczółki,
          motylki, kolory nieba, ptaków śpiew, to dymna zasłona jest. A za zasłoną odbywa
          się jatka.
          Z ludźmi normalnymi zanudziłbym się na śmierć.
          Za kulisami życia jesteśmy. I szminki rozmazane widzimy i aktora pot wynikły z
          tremy, czujemy i bamberską fastrygą kostium dopasowany też zauważamy.
          • blue-bazzz Re: strasznie 20.08.09, 19:24
            > Dotknięci depresją - to ludzie wyróżnieni, wrażliwi nadto

jako osoba od czasu do czasu dotykana depresją (a nawet mająca na to papiery)
            powiem Ci tak: wielkie to wyróżnienie, zasmakować tylu różnych prochów, z
            których żadne nie działają, a jak już działają to na chwilę, a jak działają na
            dłużej to w akompaniamencie bardzo dokuczliwych skutków ubocznych. ale za to
            tylu fajnych ciekawych psychiatrów można odwiedzić.

wrażliwi nadto? owszem, przeczuleni na własnym punkcie, słabi, łatwo dający się
            sprowokować. (ciągle widzę te fragmenty wywiadu z von Trierem jak to ciskał
            wszystkim i bluzgał na planie filmowym bo na chwilę prądu zabrakło). no chyba że
            epizodzik staje się ciężki - wtedy już nie ma siły na takie fanaberie.

>nadto i opisują świat takim
            > ,
            > jaki on jest.

'świat zmierza ku katastrofie'; 'wszystko dąży ku rozkładowi'; 'świat jest
            obrzydliwy, wszystko co żyje, powinno zniknąć'; 'nic mnie nie czeka w życiu,
            jestm największym nieudacznikiem świata'; 'najlepiej zrobię jak się zabiję' -
            faktycznie to są bardzo trzeźwe opisy świata i rzeczywistości.

> Z ludźmi normalnymi zanudziłbym się na śmierć.

no to życzę ciekawych i emocjonujących przeżyć w towarzystwie osób z ciężką
            depresją.

• dolor Re: strasznie 20.08.09, 19:36
              A jednak z normalsami nudno, a z Larsami ciekawie, i jak tu kontestować?
              • blue-bazzz Re: strasznie 20.08.09, 19:56
                Lars jest jeden, depresiaczków miliony, a nawet miliardy - jak muchów ;)
                • dolor Re: strasznie 21.08.09, 01:03
                  Jeden Lars, Kurt, Emil, Alan, Norman, Henry, Joseph, Leonard, Nick, Samuel... no
                  jak psów, co który skrobnie coś, co mnie zachwyci, to się okazuje, że chociaż
                  lekko dołem pierdolnięty. Stokrotkami tego nie zrównoważysz.
                  • blue-bazzz Re: strasznie 21.08.09, 01:23
                    bo pisali MIMO depresji a nie z jej powodu.
                    a jak już się bawimy w łączenie diagnozy z talentem - to jak dla mnie,
                    najlepszymi pisarzami są chadowcy i schizofrenicy.
                    • dolor Re: strasznie 21.08.09, 02:04
                      A może pisali w zamian za?
                      Chadowcy niech będą, chociaż ulubionych chajów znam więcej. Niezłych
                      schizofreników ze dwóch najwyżej. Alkoholicy rządzą. I paru ćpunów. Z epizodami.
              • marouder.eu Lars, to nie tylko imie w swoim brzmieniu.. 21.08.09, 03:53
                ..to takze tytul etruski i prosze go tu nadaremno nie naduzywac.
                • blue-bazzz Re: Lars, to nie tylko imie w swoim brzmieniu.. 21.08.09, 09:19
                  kolejne zakazane słowo na szczurze? ;p
                  • blue-bazzz Re: Lars, to nie tylko imie w swoim brzmieniu.. 21.08.09, 09:20
                    ale fakt, też nie lubię jak ktoś twórców po imieniu nazywa a nie z nazwiska.
                    marcin kydryński ma taką nieznośną manierę.
            • digesta.s Re: strasznie 20.08.09, 19:37
              Przeżywamy ciekawie i emocjonująco, Szanowna Pani, co mają co powiedzenia
              wyróżnieni ciężką depresją.
              Że pierwszą z brzegu wyróżnioną wymienię, Sarah Kane i jej twórczość.
              • blue-bazzz Re: strasznie 20.08.09, 19:48
                > Przeżywamy ciekawie i emocjonująco, Szanowna Pani, co mają co powiedzenia
                > wyróżnieni ciężką depresją.
                > Że pierwszą z brzegu wyróżnioną wymienię, Sarah Kane i jej twórczość.

a ile % depresiaczków jest sarą kane albo cioranem?
                • digesta.s Re: strasznie 20.08.09, 20:04
                  Nie sądzi Pani, że być obarczonym depresją a na dokładkę talentem, to balast
                  taki udźwignąć trudno?
                  I ja bym myśli swojej nie deprecjonował tylko dlatego, że na Olimpie wyrecytować
                  jej nie potrafię.
                  • blue-bazzz Re: strasznie 20.08.09, 20:13

> Nie sądzi Pani, że być obarczonym depresją a na dokładkę talentem, to balast
                    > taki udźwignąć trudno?

a i owszem, przypuszczam że niezwykle trudno. i aż szkoda pomyśleć, co świat
                    traci przez to, że niektóre utalentowane osoby cierpią na depresję, przez co nie
                    mogą pokazać pełni swojego potencjału, nie mówiąc już o przedwczesnych śmierciach.

> I ja bym myśli swojej nie deprecjonował tylko dlatego, że na Olimpie wyrecytowa
                    > ć
                    > jej nie potrafię.

a ja bym myśli niczyjej nie gloryfikowała z samego tylko powodu, że jest to myśl
                    depresyjnego.

mam kolegę, który lądował w psychiatrykach kilkanaście razy w życiu. i to co
                    kiedyś powiedział, potwierdziło moje przypuszczenia: wariaci (w tym depresyjni)
                    nie różnią się od normalsów niczym poza chorobą. a już bzdurą jest twierdzić, że
                    mają więcej talentów czy np. są bardziej inteligentni. rozkład tych cech jest
                    dokładnie taki sam jak w 'zdrowym' społeczeństwie. w psychiatryku zazwyczaj
                    spotkasz przeciętniaków, jełopów i ludzi o wysokiej inteligencji. wyjątkowo
                    rzadko geniusza i wyjątkowo rzadko idiotę. tak samo jak wyjątkowo rzadko
                    wybitnego artystę. o wiele częściej: urzędnika, nauczyciela, sprzątaczkę. no,
                    jeszcze nic-nie-robiący renciści stanowią duży procent.
                    • dolor Re: strasznie 21.08.09, 01:12
                      blue-bazzz napisała:
                      \ aż szkoda pomyśleć, co świat
                      > traci przez to, że niektóre utalentowane osoby cierpią na depresję, przez co ni
                      > e
                      > mogą pokazać pełni swojego potencjału, nie mówiąc już o przedwczesnych śmierciach.

Miliardy odcinków Mody na sukces?
                      • blue-bazzz Re: strasznie 21.08.09, 01:21
                        no tak, bo oczywiście bez depresji wszyscy wielcy pisaliby scenariusze odcinków
                        mody na sukces a talent nietknięty chorobą w tajemniczy sposób by się ulotnił...
                        • dolor Re: strasznie 21.08.09, 01:59
                          Talent by się przełożył. Na przystosowanie do świata i potęgę bankowego konta.
                          • blue-bazzz Re: strasznie 21.08.09, 09:18
                            > Talent by się przełożył. Na przystosowanie do świata i potęgę bankowego konta.

jedno nie wyklucza drugiego.
                            • digesta.s Re: strasznie 21.08.09, 09:34
                              I po cóż ten spór o "moje na wierzchu".
                              Jeszcze długa droga przede mną w duszy obłaskawieniu i obcowanie z Dolorem jak
                              najbardziej służyć temu może.
                              • blue-bazzz Re: strasznie 21.08.09, 09:51
                                a obcuj sobie z kim chcesz ;p
                                ale weź pod uwagę że to forum dyskusyjne, z definicji, jest miejscem dyskusji.
                                no i skoro uważam reumatyczno-natchnioną wizję depresyjności za absurd, to będę
                                o tym pisać tak długo jak mi się podoba. a inni mogą z tym do upadłego
                                dyskutować. Ty też. taki urok Szczura. tu nikt nikogo nie wycina i nie przegania.
                                miłego dnia.
                                (a ja do znienawidzonej prrrrrracy muszę pędzić)
                              • kefirka.de Re: strasznie 21.08.09, 12:20
                                Dolor coraz bardziej mnie intrygujesz. Czy poobcowanie obłaskawiające duszę to
                                na zapisy, czy w kolejności przybycia?
                                No i jeszcze dla mnie ważne prywatnie czy z NFZ. Jeśli w kolejności na Fundusz
                                to nieśmiało krzyczę: PANIE DIGESTA.S JA TU PIERWSZA BYŁAM!!!
                • kefirka.de Re: strasznie 20.08.09, 20:05
                  Trzeci raz spotkało mnie wyróżnienie w postaci ciężkiej depresji, poznałam też
                  wielu depresiaków. Wrażliwi jesteśmy to fakt, ale nie żeby wszyscy zaraz wybitni
                  byli. Każda ryba to płotka, nie każda jednak ryba płotką jest.
                  • ellena_cyganka Re: strasznie 20.08.09, 21:03
                    wierzę, że Bóg stworzył piekło, ale nie tam w zaświatach tylko tu w
                    realnym życiu, a jak mówi słusznie mój brat największą krzywde
                    człowiek robi sobie sam, kurwa (przepraszam), ale mam dziś podły
                    dzień, dobrze że kolega mój zgarnął mnie po południu do swojego
                    gniazdka, które uwił ze swoją sympatią (tez płci męskiej) i
                    pogadałam sobie, tyle, że z tego tylko kac pozostanie, że mu
                    powiedziałam co się wydarzyło, a najbardziej takiego obnażania się
                    nie lubię.
              • kipoto Re: strasznie 20.08.09, 22:23
                > Przeżywamy ciekawie i emocjonująco

depresja to spadek napedu, obnizenie emocji , a nie wzrost odczuc
                • ellena_cyganka Re: strasznie 20.08.09, 22:30
                  a czy ja pretenduję do miana nawróconej depresyjnej, ja jestem jak
                  ta żona głonego bohatera Krola (Linga grał) co to mówił, że to "zła
                  kobieta była"
                  • kipoto Re: strasznie 20.08.09, 22:49
                    no jak linda, to jakie za to syn ma silne geny
              • lucyna_n Re: strasznie 20.08.09, 23:46
                ptzeżywamy ciekawie i emocjonująco???
                komuś się tu choroby pomyliły
                jakbym tak miała to co to byłby za problem mieć depresję?
                • digesta.s Re: strasznie 20.08.09, 23:51
                  Dobrze już, dobrze.
                  Proszę się już nie znęcać nade mną.
                  Zacytowałem Madame Blue <no to życzę ciekawych i emocjonujących przeżyć w
                  towarzystwie osób z ciężką
                  depresją.>
                  • lucyna_n Re: strasznie 21.08.09, 14:11
                    nie przeczytalam wątku w całości, faktycznie ta uwaga już była zbędna.
                    ja mam w sumie wiele przeżyć, ale zmieniłambym słowo ciekawych na męczących i
                    już wszystko pasi.
          • kipoto Re: strasznie 20.08.09, 22:31
            > Dotknięci depresją - to ludzie wyróżnieni, wrażliwi nadto i opisują świat takim
            > ,
            > jaki on jest. A parszywy jest. Ten świat. Te kwiatki, sratki, pszczółki,
            > motylki, kolory nieba, ptaków śpiew, to dymna zasłona jest. A za zasłoną odbywa
            > się jatka.
            > Z ludźmi normalnymi zanudziłbym się na śmierć.
            > Za kulisami życia jesteśmy. I szminki rozmazane widzimy i aktora pot wynikły z
            > tremy, czujemy i bamberską fastrygą kostium dopasowany też zauważamy.

pan widze, wychowany na szkole blogoslaienia nadwrazliwych za ich realizm
            transcendentalny. a mi depresiaczki kojarza sie z zombi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka