Dodaj do ulubionych

Conscientia

17.02.14, 12:59
Świadome posługiwanie się świadomością.Jak dokonać tego żeby świadomość poddała się naszej woli?
Świadomość współdziała z lewą połową mózgu,która reaguje na realny świat fizyczny i ocenia wszystko praktycznie.Prawa połowa odpowiada za intuicję.
Trzeba przenieść świadomość(wiedza)z lewej do prawej półkuli mózgu.
Ze stanu beta(mnogość myśli) w stan alfa(jedna myśl),wreszcie w stan theta(znika otaczający świat a świadomość wykracza poza granice wiedzy i wyobraźni.
Kosmossmile

Fale delta

Od ok. 0,5 do 3 Hz, wysoka amplituda – występują w stanie najgłębszego snu, podczas głębokiej medytacji, także u małych dzieci i w przypadku pewnego rodzaju uszkodzeń mózgu (np. lezji).
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 13:24
      https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT3OdJv457KsU2dWR8QFkQvOVLCJsNli13jBhM25lnCKWoLX5rWvw

narysuj Uwierzu tę figurę z pamięci.
      • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 13:53
        Żródłem fal delta jest jedynie kora mózgowa.
        https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSDD1vAWURDXOcCwnRVgkJTqkn7iVR4PzqHH5UkTclaWf4U15hO

hipnotyzuję Cię big_grin
        • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 14:29
          Czakra międzybrwiowa-jasnowidzenie
          Czakra gardła jasnosłyszenie

encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTc4cJIjoOB9Xh49fyMswfmvm0Ho8IJ8atssr2WCKEdA_Dba7_fnQ
          • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 14:32
            • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 14:48
              w tej piosence z chmur jest ułożona cyfra 7 wiesz Ditto czemu?smile
              • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 14:54
                <Trzeba przenieść świadomość(wiedza)z lewej do prawej półkuli mózgu.>

Najlepiej przez kanał uszny za pomocą telefonu przykładając na zmianę raz do lewego a raz do prawego ucha.
                • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 14:56
                  ditta12 napisała:

> <Trzeba przenieść świadomość(wiedza)z lewej do prawej półkuli mózgu.>
                  >
                  > Najlepiej przez kanał uszny za pomocą telefonu przykładając na zmianę raz do le
                  > wego a raz do prawego ucha.

nie zapominając o podstawie czyli o ładowarce wytczka do kontaktu a drugi koniec w dupe.
              • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 14:55
                a co do półkul to byłem leworęczny a w szkole mnie przestawiali na siłę na prawą ręką z czego wynik taki że sam nie wiem już co robię lewą a prawą lepiej, pomieszało mi się, praktycznie jednakowo obiema robię.
                • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 15:01
                  <praktycznie jednakowo obiema robię.>

Ja też przestawiona bo mi się myli,moja córka leworęczna.

W telefonie musi gadać a 7 to taki trójkącik prawie jak piramidka czy coś w kształcie-X czy cośwink
                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 15:03
                    No i jak Ci wyszła ta figura z pamięci?Bardziej po całości czy po szczegółach?
                    • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 15:06
                      ditta12 napisała:

> No i jak Ci wyszła ta figura z pamięci?Bardziej po całości czy po szczegółach?

nie rysowałem musiał bym długo patrzyć ,wszystko zależy od czasu naświetlania oczamiwink
                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 15:05
                    zował to jak zował, 7 to znak doskonałości, 7 wymiaru najwyższego, 7 gęstości, znak najwyższości w różnych kuturach ma różne znaczenie ale podobne.
                    • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 15:10

<nie rysowałem musiał bym długo patrzyć >

to nie o to chodzi-narysuj po prostu i opowiedz jak Ci wyszło.
                      • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 15:27
                        wyszła całkiem nieźlesmile
                        • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 15:38
                          Bardziej kształt czy bardziej szczegóły?
                          • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 15:49
                            Kształt cały i szegóły też
                            • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 15:49
                              no i co w sumie z tego że dobrze narysowałem? co to ma na celu?
                              • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 15:55
                                Ja swój rysunek oceniam że bardziej kształt mi wyszedł niż szczegóły co ponoć świadczy że mam jakieś uszkodzenie w lewej półkuli mózgu(temu ma służyć ten test)
                                Też narysowałam elementy ale niedokładnie zapamiętałam co i gdzie.
                                Miałam w szpitalu taki test ale więcej rysunków i dopiero na ostatnim się obaliłam stawiając znak zapytania.
                                Powiedziano mi że mam bardzo dobrą pamięć wzrokową i widać że rysuję.
                                • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 15:59
                                  no ja nie rysuję, kształt narysowałem szczególy też ale nie dokładnie, nie mam uszkodzenia niby po czymsmile
                                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 16:06
                                    Ufoludki nam wszczepili czipa,nie pamiętasz?smile
                                    • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 16:09
                                      Lezja – sztuczne (w celu doświadczalnym) uszkodzenie narządu lub tkanki.
                                      • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 16:17
                                        Nie wiem czemu nagle przyszła mi na myśl idiosynkryzjahttps://emotikona.pl/emotikony/pic/0laughing.gif
                                        • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 16:42
                                          ja się nawcinałem buuuu jestem pełny muszę poleżećsmile
                      • eszmeralda.i.papugi Re: Conscientia 17.02.14, 20:17
                        > narysuj po prostu i opowiedz jak Ci wyszło.

zapamiętywałam ją postawioną pionowo i tak narysowałam z twarzą też patrzącą wprost - czego to dowodzi?
                        • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 20:37
                          opisała Ditta, ja to narysowałem trochę byków popełniłem ze szczegółami ale jakoś takoś, jak byś ponoć idealnie narysował to z tego co ditta pisała miała byś uszkodzoną półkulę lewąsmile
                          • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 20:41
                            A gdzie jest twarz?
                            • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 20:43
                              no jak gdzie? jak postawisz w pionie masz nos oczy zęby stopysmile
                              • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 20:45
                                nie może to nie stopy ale masz twarz -oczy,nos,zęby i czapeczkę tak na szybkensa luknełem może jeszcze i uszy są itdsmile
                                • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 20:46
                                  żech się nic kawą nie napił zara wracam idę sobie zaciepać kawę.
                              • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 20:46
                                Mnie się to z kościółkiem skojarzyło bo są krzyże i jakby budowla.
                                • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 20:47
                                  <ale masz twarz -oczy>

A Ty mówił że nie znasz się na sztuce big_grin
                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 20:50
                                    z kościołem mi się to nie kojarzy ale myśląc o kościele i patrząc to można ten kościół zobaczyćsmile
                            • eszmeralda.i.papugi Re: Conscientia 17.02.14, 20:49
                              w górnym, prawym prostokącie, a w nim, w dolnym trójkącie. Kółeczko z trzema kropkami. Wyobraziłam sobie tę figurę jako kościółek, postawiłam, twarzyczkę jednak obróciłam tak, żeby patrzyła wprost. Powinna leżeć na lewym boku.
                              • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 20:52
                                a co myślicie o rybie płynącej?
                              • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 20:55
                                Ja dałam tę piosenkę z 7 zaraz po obrazku wink

Kawa jest stymulantem na diagramie Venna i powoduje czasowe zmiany postrzegania, nastroju, świadomości i zachowania.
                                Tak apropo świadomości oczywiście bo ja to wszystko tu napisałam ze względu na Uwierza gdy sobie przeczytałam jak się chciał nauczyć wchodzić w stan theta.
                                • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 20:56
                                  <a co myślicie o rybie płynącej?>

Jonasz w wielorybie?
                                  • eszmeralda.i.papugi Re: Conscientia 17.02.14, 21:00
                                    zanim ja się uporam z udrożnieniem komp. (jakaś wtyczka chyba się uszkodziła), Wy jesteście już po obiedzie, to muszę kasować to co napisałam na śniadanie crying
                                • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 20:59
                                  ditta12 napisała:

> Ja dałam tę piosenkę z 7 zaraz po obrazku wink

a co ma ta muzyczka wspólnego z tym obrazkiem bo nie kumam?
                                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 21:02
                                    <a co ma ta muzyczka wspólnego z tym obrazkiem bo nie kumam?>

Czasami to sama nie kumam swoich skojarzeń.
                                    • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 21:04
                                      ditta12 napisała:

> <a co ma ta muzyczka wspólnego z tym obrazkiem bo nie kumam?>
                                      >
                                      > Czasami to sama nie kumam swoich skojarzeń.

No nie wiem może coś ma bo ty artyska inaczej widzisz niż ja a swoją drogą to tak patrzę na to figurę i myślę że jeszcze sporo byśmy z tego wyciągneli.
                                      • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 21:05
                                        a może to eszmera w szpilkachwink
                                        • eszmeralda.i.papugi Re: Conscientia 17.02.14, 21:12
                                          gdy się postawi figurę pionowo, może to być też profil osoby stanowczej o dużym nosie, jadącej na deskorolce, z powiewającym daszkiem od czapeczki, z tyłu ma proporczyk, który użyty będzie w defiladzie.
                                          • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 21:14
                                            <a może to eszmera w szpilkach

Możliwe ale ti już musiałby Kandinski malować a nie Picasso.
                                          • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 21:14
                                            zdążyłem się ogolić a tu jeden post, a ditta milczy.
                                            • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 21:16
                                              a to Picasso nasmarował?
                                            • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 21:17
                                              To czym się goliłeś?Plastrem czy taśmą klejącą?
                                              • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 21:18
                                                Maszynką a u mnie to raz dwa.
                                                • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 21:19
                                                  Test Reya do badania pamięci.

Co z tą wtyczką Eszmerko bo u mnie w klawiaturze szóstki nie ma a do tego też jedno usb nie działa,echsad
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 21:29
                                                    ale sobie bucham tą faję, a co do tego duszenia ditto to trzeba płuca przyzwyczaić każdego dusi na początku ale po paru sztachach przestaje.
                                                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 21:37
                                                    Nikotyna-substancja cholinergiczna działająca na świadomość.
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 21:40
                                                    ditta12 napisała:

> Nikotyna-substancja cholinergiczna działająca na świadomość.

czyli co przepalone mózgi mamybig_grin
                                                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 21:43
                                                    Wywoływanie zmian świadomości jest początkiem drogi do zaspokajania w ten sposób naturalnych pragnień, takich jak głód, czy popęd seksualny.

Ja się dobrze czuję gdy zapalę kadzidełko opiumowe-uspokaja mnie.
                                                  • eszmeralda.i.papugi Re: Conscientia 17.02.14, 21:45
                                                    nie wiem Dittuś, co z tą wtyczką w Firefoxie, tak typuję, ale nie mam czasu się tym zająć.
                                                    Objaw jest taki, że gdy chcę odświeżyć/przełączyć stronę, to kółeczko międli w nieskończoność prawie, by pojawił się żółty trójkącik, w środku z wykrzyknikiem na ikonce dostępu do internetu. Wyłączam wtedy komp., odczekuję trochę, potem czekam by się załadował i tak w kółko Macieju.

Teraz czytam Pilcha, a u niego wszystko musi być z detalami. Nie wystarczy, że gdy oglądał którąś tam Olimpiadę od momentu końcówki meczu w koszykówkę,to ... - nie, nie wystarczy, musi zacząć od Adama i Ewy, - gdy wrócił do domu, i to nie wystarczy, skąd wrócił, nie pamięta, zdjął płaszcz i włączył telewizor, a może odwrotnie, najpierw włączył telewizor a potem zdjął płaszcz ...

No więc przejęłam manierę i dlatego tak szczegółowo o tej wtyczce.
                                                    Gdybym mogła przejąć jeszcze odrobinę jego geniuszu - brak emotki oznaczającej zawieszenie głosu
                                                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 21:49
                                                    Dodam Ci do tego Pilcha Agnieszkę.

moja klawiatura wygląda jak dziwczyna bez zęba na przedzie.
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 21:49
                                                    więc eszmero przeinstaluj firefoxa lub ściągnij google chrome dodatkową przeglądarkę i wrzuć sobie na pulpit jako zapasową to rozwiąże twoje problemy.
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 21:54
                                                    ale świetnie kawa smakuje z elektronicznym papierosem teraz tak właśnie pomyślałem zwykły papieros się chowa,no i nie śmierdzi i w ogóle .....
                                                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 21:55
                                                    Musimy obie wyjść za mąż za Uwierza Eszmeraldo bo inaczej nie damy sobie rady z niczym.
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 21:57
                                                    ponoć schizofrenicy dużo palą i kawy piją
                                                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 22:04
                                                    W chorobie Parkinsona występuje niedobór dopaminy-pewnie nasze leczki wywołują coś w rodzaju tej choroby.
                                                    Mi po haloperidolu powykręcało stopy.
                                                    Kawa i faje wpływają na wzrost tej dupaminy może wink

• uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 22:09
                                                    https://imageshack.com/a/img32/1761/nu9k.gif
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 22:12
                                                    https://www.gazeta.pl/?utm_source=portal&utm_medium=AutopromoLogo&utm_campaign=logotyp
                                                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 22:18
                                                    Ojejku!Oczy mi się naświetliły
                                                    https://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gif
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 22:21
                                                    patrzyłaś na to i co zobaczyłaś?
                                                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 22:22
                                                    Myszki pozadomowe mi się do zapisków dobrały gdy w szpitalu byłam.sad
                                                    O czym to świadczy?
                                                    Nie należy nic zapisywać.
                                                  • eszmeralda.i.papugi Re: Conscientia 17.02.14, 22:29
                                                    > Musimy obie wyjść za mąż za Uwierza

problem tylko w tym, że tydzień ma nieparzystą ilość dni. Jak byśmy się Uwierzem dzieliły ? Niesprawiedliwie ? Całe moje jestestwo buntuje się przeciw niesprawiedliwości, ale masz rację, albo obie, albo żadna. W tym drugim przypadku, musimy radzić sobie jakoś same crying
                                                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 22:30
                                                    > problem tylko w tym, że tydzień ma nieparzystą ilość dni.

Jeden dzień dany mu odpocząć,he
                                                  • eszmeralda.i.papugi Re: Conscientia 17.02.14, 22:39
                                                    jak Wy to robicie, że podpinacie swoje odpowiedzi pod właściwy post. Mój ląduje zawsze na końcu
                                                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 22:40
                                                    My i tak się dowiemy co ty tam naskrobałaśsmile
                                                  • eszmeralda.i.papugi Re: Conscientia 17.02.14, 22:41
                                                    ciiiiiiiiiiiiiiiwne,
                                                    teraz się udało, od dawna ktoś sobie ze mną pogrywa, już dawno to zauważyłam, nawet tego kogoś chichot słyszę
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 22:43
                                                    eszmeralda.i.papugi napisała:

> ciiiiiiiiiiiiiiiwne,
                                                    > teraz się udało, od dawna ktoś sobie ze mną pogrywa, już dawno to zauważyłam, n
                                                    > awet tego kogoś chichot słyszę

nie nie eszmero to błędy gazety,czasem tak jest poprostusmile niezależne od nas.
                                                    hehehe nudzi się mu czy ciebie kontrolujebig_grin
                                                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 22:45
                                                    Też masz ducha na chacie?!Wow.
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 22:31

> > Musimy obie wyjść za mąż za Uwierza
                                                    >
                                                    > problem tylko w tym, że tydzień ma nieparzystą ilość dni. Jak byśmy się Uwierze
                                                    > m dzieliły ? Niesprawiedliwie ? Całe moje jestestwo buntuje się przeciw niespra
                                                    > wiedliwości, ale masz rację, albo obie, albo żadna. W tym drugim przypadku, mus
                                                    > imy radzić sobie jakoś same crying

Ej no co wy ja na dwa fronty nie lubię jednej tylko mogę oddać serduchosmile
                                                  • eszmeralda.i.papugi Re: Conscientia 17.02.14, 22:24
                                                    dziękuję za radę, Uwierzu. Jutro przeinstaluję, dzisiaj mi się nie chce. Zresetowałam ruter, może uda mi się tego posta wysłać, może nawet jeszcze jednego napisać ?
                                                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 22:25
                                                    <patrzyłaś na to i co zobaczyłaś?>

księżyca ja żem zobaczyła
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 22:27
                                                    Jak dłużej patrzysz na to zielone światełko to tło wokół robi się czerwone.
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 22:36
                                                    ditta12 napisała:

> <patrzyłaś na to i co zobaczyłaś?>
                                                    >
                                                    > księżyca ja żem zobaczyła

A ja w sumie odwrotnie ,słońce i dodatkowo tunel.
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 22:26
                                                    przeglądarkę chrome porostu ściągnij to jest 30 sekund roboty.
                                                  • eszmeralda.i.papugi Re: Conscientia 17.02.14, 22:35
                                                    w życiu żadnego szpiega, w dodatku chyba z reklamami.
                                                    Mam "najbardziej osobiste przeglądanie na świecie" dodane do ff, Startpage i całkowitą wolność od reklam.
                                                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 22:37
                                                    Znalazłaś Eszmerciu tego kota Francuski co go Ci skrzętnie skryłam przed okiem Uwierza?
                                                  • eszmeralda.i.papugi Re: Conscientia 17.02.14, 22:45
                                                    nie e ???
                                                    dzie ?
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 22:48

> nie e ???
                                                    > dzie ?

hehe czekam z niecierpliwością big_grin
                                                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 22:49
                                                    <nie e ???
                                                    dzie ? >

To zamiast Pilcha to Ty Eszmerciu kota szukaj co myszki łapiewink
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 22:53
                                                    ditta12 napisała:

> <nie e ???
                                                    > dzie ? >
                                                    >
                                                    > To zamiast Pilcha to Ty Eszmerciu kota szukaj co myszki łapiewink

aaaahahahahaha ale się wydałaśbig_grin
                                                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 22:57
                                                    Ty już rozwaliłeś tego kota?
                                                    To Ty lepszy niż ten dzieciakbig_grin
                                                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 22:59
                                                    No to na jaką literę temu?
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 23:03
                                                    ditta12 napisała:

> No to na jaką literę temu?

a ja czekam jak eszmera będzie rozszyfrowywała, musisz jej dokładniej zapodać bo milczy.
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 23:04
                                                    uwierz_w_to napisał:

> ditta12 napisała:
                                                    >
                                                    > > No to na jaką literę temu?
                                                    >
                                                    >
                                                    aaaaaahahahahaha literębig_grin
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 17.02.14, 22:38
                                                    ale to awaryjnie miało byćsmile
                                                  • ditta12 Re: Conscientia 17.02.14, 23:32
                                                    No to idę kafki se zrobić Eszmeraldo.
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 18.02.14, 06:58
                                                    Gdyby nie ta godzina to bym pomyślał że faktyczniebig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • uwierz_w_to Re: Conscientia 18.02.14, 07:22
                                                    Skoro tak to aufiderzein.
                                                  • ditta12 Re: Conscientia 18.02.14, 10:19
                                                    wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka