Dodaj do ulubionych

Narożnik Helvetia czy Wajnert?

IP: 195.116.32.* 16.05.12, 10:55
Witam, mam na oku trzy narożniki (ceny zbliżone): Diamante i Saphir z Helvetii oraz Alto z Wajnerta i .... mieszane uczucia. Oglądałem i siedziałem na wszystkich trzech narożnikach, wszystkie są wygodne, ale... jeśli chodzi o Helvetię- pomimo dość intensywnych zapewnień sprzedawcy o rewelacyjnej jakości, trwałości i popularności mebli tego producenta - stwierdziłem parę nieciekawych wad: wygniecione siedzisko, nierównomiernie rozłożone wypełnienie w oparciach, zacinający się "delfinek". Natomiast co do Wajnerta - w zasadzie wszystko z oglądanym narożnikiem było ok, ale naczytałem się na poprzednich forach dość nieciekawych opinii na temat wyrobów tego producenta (że dostarczone meble odbiegają wyglądem od wzoru, że materiały nie są wytrzymałe, że posiadacze wadliwych mebli przechodzą gehennę podczas reklamacji, itp). Dlatego teraz mam dylemat - co wybrać? Może ma ktoś właśnie któryś z tych narożników? Czy może ktoś obiektywnie poradzić? PS w grę wchodzi materiał carabu (lub odpowiednik).
Obserwuj wątek
    • ikaria80 Re: Narożnik Helvetia czy Wajnert? 17.05.12, 13:18
      Obiektywnie mogę powiedziec ze zarowno jedna jak i duga firma pozostawia swoim klientom wiele do zyczenia.Wajner robi takie triki ze na boki daje skaj zamiast skory co po pewnym czasie sie uwidacznia znacznie.Helvetia zas wlasnie nie słynie z wypełnień dobrej jakości.Zasadniczo carabu wystepuje tez u wielu innych producentow,wiec moze jednak warto rozejrzec sie i kupic cos co w 100% da Ci satysfakcje(przynajmniej na poczatku:)
      • pucaluta Re: Narożnik Helvetia czy Wajnert? 21.05.12, 12:08
        Ja też się zastanawiam, wybrałam Helvetię, ale mam wątpliwości czy skóra będzie dobrej jakości. Niestety to się dopiero okaże, gdy przyjdzie towar a wtedy, z tego co czytałam, reklamacje nie są przyjemnie załatwiane.
        Rozumiem, że skoro Helvetia nie słynie z wypełnień to lepiej wybrać model z twardszą pianką, czy tak?
        Czy ktoś coś wie o skórach, których używają do tapicerowania?
    • marmro3 Re: Narożnik Helvetia czy Wajnert? 21.09.12, 09:50
      Meble Helvatia ???? Jedyne co mogę powiedzieć to cena nie jest niska a meble są do Niczego .1,5 roku temu kupiłam narożnik ze skóry zapłaciłam niezłą kwotę po czym okazało się że narożnik nadaje się tylko do oglądania, Broń Boże do spania choć posiada funkcję spania .Materiał
      słaby ,wykonanie z byle jakiego materiału ,płyta wiórowa ,sklejka .Reklamację złożyłam i czekałam na naprawę DWA miesiące,po wielu ekscesach z Firmą w końcu RACZONO NAPRAWIĆ .Przy zakupie ich mebli to bajka natomiast w użytku to KOSZMAR .NIGDY WIĘCEJ NIE SPOJRZĘ NA TE MEBLE A CO DOPIERO KUPNO!!!!!!!!!!!!!!.
      Obsługa w Firmie Koszmarna mają Klienta w NOSIE .NIE POLECAM TEJ FIRMY.Biorą Kasę ale nie wiadomo za co .Pozdrawiam Użytkowników
    • ire.mlyn Re: Narożnik Helvetia czy Wajnert? 28.10.14, 09:57
      Firma wajnert ostatnio zaskoczyła mnie świetnymi narożnikami, przykłady mebleportal.pl/meble-dodatki-sprzet/0/191/modne-sofy-narozne-do-salonu.html Świetnie się prezentują, bardzo modny i nietuzinkowy design.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka