Gość: odi35
IP: 195.116.32.*
16.05.12, 10:55
Witam, mam na oku trzy narożniki (ceny zbliżone): Diamante i Saphir z Helvetii oraz Alto z Wajnerta i .... mieszane uczucia. Oglądałem i siedziałem na wszystkich trzech narożnikach, wszystkie są wygodne, ale... jeśli chodzi o Helvetię- pomimo dość intensywnych zapewnień sprzedawcy o rewelacyjnej jakości, trwałości i popularności mebli tego producenta - stwierdziłem parę nieciekawych wad: wygniecione siedzisko, nierównomiernie rozłożone wypełnienie w oparciach, zacinający się "delfinek". Natomiast co do Wajnerta - w zasadzie wszystko z oglądanym narożnikiem było ok, ale naczytałem się na poprzednich forach dość nieciekawych opinii na temat wyrobów tego producenta (że dostarczone meble odbiegają wyglądem od wzoru, że materiały nie są wytrzymałe, że posiadacze wadliwych mebli przechodzą gehennę podczas reklamacji, itp). Dlatego teraz mam dylemat - co wybrać? Może ma ktoś właśnie któryś z tych narożników? Czy może ktoś obiektywnie poradzić? PS w grę wchodzi materiał carabu (lub odpowiednik).