marmotee
16.01.13, 15:15
witajcie,
pomału zaczynamy myśleć o wykończeniu naszego domiszcza, który obecnie świeci
zewsząd gołymi, jeszcze nieotynkowanymi ścianami. Jednak, by mąż mógł poprowadzić
rury wszelakie potrzebuje dokładnego planu, a tego dostarczyć u nie mogę, bo nie
przebrnęłam jeszcze przez całkowite - papierowe urządzenie wnętrza.
Jako, ze dom nasz remontowany (i po części budowany) to iście leciwy staruszek (blisko
90 lat) chciałabym w nim pozostawić kilka starych elementów. Cementowej podłogi w nim
nie bylo, jednak nic nie stoi na przeszkodzie by się w nim znalazła. No własnie, czy
rzeczywiście nic? Wyszukałam kafle cementowe purpura, o których mowa była w kilku
wątkach na forum, jednak zawsze pojawiały sie jako pomysł na podłogę, a ja potrzebuję
ważnej informacji jak i czy sprawdzają się owe kafle na podłogowym ogrzewaniu, które
ma by ću nas robione.
Czy któraś z Was ma może owe kafle u siebie na podłogowym ogrzewaniu, lub zna kogoś
kto takie użytkuje?Dzwoniłam już do firmy, ale pani, która odebrała telefon powiedziała ,
że się nadają, ale jak sie sprawdzają już nie miała takich informacji. A mąż dość
sceptycznie podchodzi do tego, bo, że grube są - 2 cm, że jak się zaleje to cement, więc
nic dobrego. Zależy mi na załączonym wzorze, a nigdzie indziej ( w zwykłych kaflach
takiego nie spotkałam) Proszę, jeśli macie jakieś informacje podzielcie się :)