Dodaj do ulubionych

bardzo proszę

14.07.04, 11:31
wiem, że pytanie wyda sie troche naiwne- mozecie się śmiać jak chcecie, ale
właśnie zaczęłam brać pigułkę antykoncepcyjną i zastanawiam się czy muszę
ścisle stosować się do kolejności brania pigułek zapisanej z tyłu na
opakowaniu? czy po prostu wystarczy jak będę pamiętać by brać jedną
codziennie o tej samej godzinie? czy pomylenie kolejności oznacza, że pigułka
nie zadziała?
z góry dziękuję za odpowiedź- zwłaszcza od osób zorientowanych
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mela1 Re: bardzo proszę 14.07.04, 11:56
      Nic sie nie stanie, jak sie pomylisz, bo wszystkie maja ten sam sklad. tylko po
      te sa te dni tygodnia albo numerki, zebys w przyplywie sklerozy mogla sprawdzic
      czy juz dzis bralas czy nie. a naprawde zdarza sie zapomniec, wiec po co
      kombinowac, skoro producent ci chce zycie ulatwic?
    • sylwiusia101 Re: bardzo proszę 14.07.04, 12:57
      No wiesz to jaką pigółke wezmiesz ma bardzo duze znaczenie nie poto by
      wyznaczyli kolejność na opakowaniu tak żeby była tylko po to by tak właśnie ją
      stosować.na każdehj tab. masz coś napisane prawda i każda tab. odpowiada danemu
      dniu i tżeba ją w tym dniu zażyć bo jeśli bys brała jak ci się podoba wierz mi
      byłabyś juz w ciąży!A więc radze bież je zgodnie z instrukcją
      • methinks Re: bardzo proszę 14.07.04, 15:00
        Mowisz oczywiscie o pigulkach dwufazowych. Jednofazowe (wiekszosc
        przepisywanych) maja ten sam sklad i wszystkie napisa na nich sa tylko po to,
        zeby nie zapomniec, czy danego dnia juz bralas i w ogole w ktorym dniu jestes.
        • mela1 anegdota 14.07.04, 15:37
          pewien portal zajmujacy sie powiedzmy seksuologia ma dzial z odpowiedziami na
          list. odpowiedzi udziela wyjatkowy baran, ktory kompromituje sie systematycznie
          i mam nadzieje, ze nie ma jeszcze zbyt wielu ciaz na swoim koncie wyniklych z
          idiotycznych rad. baran ow utrzymuje, ze kazda tabletka z opakowania (o
          jednofazowych pigulkach mowa) ma inny sklad, bo gdyby wszytskie mialy taki sam,
          to bylyby sprzedawane w sloiczkach, a nie listkach... coz, widac nie wpadl na
          to, ze listki z dniami tygodnia maja byc ulatwieniem i jak sie bierze cos
          codizennie przez dluzszy czas, mozna miec watpliwosci czy lek sie juz zazylo
          czy nie. robiono nawet badania kobiet i mezczyzn zazywajacych regularnie leki.
          okazalo sie, ze kobieta zapomina rocznie o kilku, mezczyzna o ok. 20:)
          • methinks Re: anegdota 14.07.04, 19:01
            Moja dziewczyna ustawia poprostu przypomnienie w komorce. To bardzo pomaga.
      • methinks Re: bardzo proszę 14.07.04, 19:03
        Zapraszam do lektury:
        www.federa.org.pl/pigulki.htm
        • kama10 Re: bardzo proszę 16.07.04, 09:55
          dzięki za każdą odpowiedź, a przypomnienie w komórce też mam ustawione :))
          Pozdrawiam
    • turineczka Re: bardzo proszę 16.07.04, 14:31
      klejnosc niegra roznicy ale tak jest lepiej i wygodniej przynajmniej mi:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka