Dodaj do ulubionych

Pistacjowa kuchnia

03.01.05, 17:11
Mam pistacjowe meble kuchenne, biało -szare płytki, biało-szare panele, drewniane blaty. Chciałabym przy najbliższej okazji ozywić ten zestaw, odświeżyć, wprowadzić trochę dynamiki. Jakie kolory mogę łączyć z pisatcją (ściany, płytki)? Co proponujecie? Może jakieś dodatki? Na razie króluje wiklina :) Pozdr. aga
Obserwuj wątek
    • zoraz Re: Pistacjowa kuchnia 04.01.05, 11:48
      proponowała bym odrobinę czerwieni. W sklepie z farbami weź paski z wzorami
      kolorów i przymierz, któraś z czerwieni powinna zagrać.
    • guga74 Re: Pistacjowa kuchnia 04.01.05, 16:24
      Hmmmm, tak myślisz? Wydaje mi się, że niezbyt dokładnie określiłam kolor, ta moja pistacja to bardziej ciemny seledyn, nie wiem czy czerwień do tego będzie pasować, w dodatku kuchnia jest ciemna mimo że z oknem :( Ale dzięki, przemyślę Twój pomysł :)
      • jana9 Re: Pistacjowa kuchnia 04.01.05, 17:18
        A ja bym spróbowała z żółtym albo pomarańczowym kolorem. Może na ściany jakiś
        odcień pastelowego zółtego? A może wystarczą pomarańczowe dodatki? Spróbuj
        pokombinować z tymi kolorami.
      • zoraz Re: Pistacjowa kuchnia 05.01.05, 10:13
        Czerwień czerwieni nie równa /myślałam o takiej ceglastej, rudej/, czasem z
        całego wzornika kilkunastu czerwieni przypasuje jeden, czasem wcale. Widziałam
        taki seledynek zaplatany w czerwień i zieleń khaki no i szarość, wyglądało
        nieźle. Ale kolor kolorowi nie równy. Najpierw zdobądź wzornik z Twoja
        pistacją /tylko upewnij się, że to jest to, bo z pamięci nie da się/ potem
        dobierz karteczki z pasującymi kolorami i w regały.

Powodzenia życzę
    • guga74 Dzięki dziewczyny 05.01.05, 15:25
      Powiało profesjonalizmem :) Spróbuję z tymi wzornikami jak tylko wykroję chwilkę , dzięki raz jeszcze, pozdr. aga
    • once1 Re: Pistacjowa kuchnia 05.01.05, 16:56
      Mozesz najpierw pobawic sie wirtualnie pod adresem

www.dulux.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/MyProjectsLibraryControllerCmd?OP=LIST&storeId=10752&catalogId=10051&langId=-1

potem do dobrego sklepu :)
      • guga74 Re: Pistacjowa kuchnia 06.01.05, 06:51
        Ojej:) Super jest ta stronka, oczywiście, najpierw w ten sposób poeksperymentuję ;) Dzięki serdeczne! aga
      • zoraz Re: Pistacjowa kuchnia 06.01.05, 09:04
        fajna zabawa, tylko że każdy monitor ma swoje kolory, więc każda z nas co
        innego widzi, nawet udając się do sklepu po konkretny, zdefiniowany kolor,
        możemy się mocno zdziwić, a jeśli na chcemy dobrać z pamięci - nic z tego,
        wystarczy pomyłka o ton i leżymy, a pamięć do kolorów jest kiepska, no i "
        kolor bez koloru nie jest kolorem" jak powiedział mój były szwagier, i miał
        racje, bo widząc farbę bez tła innych kolorów, z którymi ma zagrać, inaczej
        całkiem ją odbieramy.

pozdrawiam i powodzenia życzę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka