scultore1 01.07.05, 08:18 JESTEM KAMIENIARZEM Z ZAMILOWANIA I CO ZATYM IDZIE STARAM SIE ROBIC W NIM FAJNE RZECZY.ZNAM SIE NA TYM TROCHE. POTRAFIE Z NIEGO [[WYCIAGNAC]] SPORO.JEZELI MACIE JAKIS PROBLEM Z MARMUREM TO ZAPRASZAM POMOGE.WASZ SCULTORE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aspidistra Re: PORADY KAMIENIARSKIE 02.07.05, 23:35 hello! Mój plan był taki, zeby zrobić zlew, w łazience ciosany z jakiegoś kamienia (może granitu)....maje pytania: -o praktyczność..??? -jakie koszty? ps.ładnie brzmi:porady kamieniarskie...dziekuję! Odpowiedz Link Zgłoś
scultore Re: PORADY KAMIENIARSKIE 03.07.05, 23:44 Jeżeli chodzi o rodzaj kamienia to lepszy jest granit niż marmur. Lecz mniej efektowny moim zdaniem. Praktyczność oceniam wysoko pod warunkiem dobrego zabezpieczenia, najlepiej zabezpieczyć woskiem na gorąco. Co do ceny.To można zrobić z granitu polnego koszt materiału praktycznie zerowy tylko robocizna. A z robocizną to różnie zależy od kamieniarza. Natomiast z marmuru to taki zwykły rozmiar umywalki to koszt materiału też zależnie od gatunku około 300 zł. Dla informacji to ja biorę za zrobienie umywalki około 200 zł. Można zobaczyć jedną z moich prac na Allegro. Szukać pod umywalką. Powodzenia scultore. Odpowiedz Link Zgłoś
aspidistra Re: PORADY KAMIENIARSKIE 04.07.05, 00:14 dzieki za info...a na allegro nie mogę Cię odnaleść...może jakis link?? Odpowiedz Link Zgłoś
scultore Re: PORADY KAMIENIARSKIE 04.07.05, 13:37 Na allegro byl maly problem. Musisz w wyszukiwarce wpisac umywalka.Milego ogladania.Scultore Odpowiedz Link Zgłoś