Dodaj do ulubionych

terakota w salonie?

04.07.05, 14:32
Czeka mnie wykanczanie mieszkania w stanie surowym. Chcialabym ulozyc podloge
z terakoty na calej powierzchni hallu, korytarza oraz salonu z aneksem
kuchannym. Mieszkanie jest na trzecim pietrze i zastanawiam sie czy nie
bedziemy przez to za bardzo halasowac sasiadom z dolu. Martwie sie tez czy
ogolny efekt nie bedzie zbyt "zimny". Moze macie jakies doswiadczenia w tym
wzgledzie?
Obserwuj wątek
    • onnade Re: terakota w salonie? 04.07.05, 15:07
      Nie bardzo widzę terakotę w salonie... Salon powinien być ciepły, a terakota, w
      jakim kolorze by nie była, tego raczej nie zapewni, nie mówiąc o rzeczywistym
      odczuciu postawienia na niej gołej stopy... Zdecydowanie deski lub panele...
    • lilit2005 Re: terakota w salonie? 04.07.05, 15:20
      odradzam!
      szukajac mieszkania trafilam kiedys na ladne, male mieszkanko, cale wylozone
      terakotą. dzis troche zaluje, ze go nie kupilam, ale wtedy ta terakota byla
      jednym z najwiekszych minusow mieszkania. wrazenie okropne! kamienne podlogi
      sprawdzaja sie we wloskich willach ale w naszych warunkach są 'od czapy'!
    • atonek a ja tak nie uważam 07.07.05, 14:57
      moim zdaniem to jest kwestia "czy", ale "jakie". Ja jestem własnie na etapie
      urządzania mieszkania i w salonie, kuchni z nim połączonej i przedpokoju
      postanowiłam dac kafle. duże, ciekawe, niejednolite....ja wybrałam LUPO
      Paradyża - widziałam w rzeczywistości i moim zdaniem robi wrażenie. przecież
      liczy się też to z czym chcemy te płytki połączyć, jak urządzić całe mieszkanie.

pozdrawiam
      A.
    • ka_pa33 Re: terakota w salonie? 07.07.05, 15:11
      widziałam trzy różne mieszkania moich znajomych z terakotą w salonie. Wszędzie
      wyglądała fajnie. Tylko jedna para jest niezadowolona, ponieważ podłoga jest
      zimna (ale to jest domek i pod podłogą jezt bardzo zimna piwnica).
    • alicenow1 Re: terakota w salonie? 22.08.05, 13:59
      my tez kupilismy nowe mieszkanie i mamy salon połaczony z kuchnia. ybraliśmy
      rastica firmy Paradyż. Ma ciepły kolor i powierzchnię w dotyku jakby piaskową.
      też mamy mieszkanie na 3 pietrze, więc kafle takie zimne nie będa, bo dogrzeją
      je sąsiedzi z dołu (w willach nie ma tekiej możliwości) poza tym dla dzieci
      postanowilisy mimo ogrzewania centralnego pod plytki dać ogrzewanie elektryczne
      DEVI, w celu docieplenia. Nam zależało na wyglądzie podłogi i utrzymaniu
      czystości. Z kaflami też nie trzeba nic robić, ani odnawiać ani cyklinować są
      bardzo praktyczne jeśli macie np psa. W mieszkaniu nie ma takiego problemu
      odnośnie "zimnej stopy" a efekt ze wzorkirm jest super! i klimat wnętrza1 Alw
      zalezy kto co lubi! Pozdr
    • margie Re: terakota w salonie? 22.08.05, 14:15
      Terrakota jest fajna w cieplym klimacie, bo chlodzi. Mozna dac ogrzewanie
      podlogowe, ale eksploatacja to majatek, a i koszt polozenia niemaly. Fajnie to
      wyglada, jak sie mieszkanie w stylu rustykalnym: kamien, cegla, naturalne
      drewno. W przypadku wnetrz nowoczesnych- jelsli sa duze, lepiej polozyc zywice,
      jesli srednie wielkosciowo- panele, parkiet, deske. Wtedy bez ogrzewania
      podloga jest ciepla.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka