Dodaj do ulubionych

prosze o rade:-)

10.07.05, 20:24
Bedziemy dopiero urzadzac mieszkanie i planuje(my) jak to bedzie wygladalo.Mam
problem z salono-kuchnia.Pokoj dzienny bedzie nieduzy 17m2 w tym ankes kuchenny.
Jak dopasowac kolor podlogi do koloru mebli kuchennych?czy lepiej zeby byly
kontrastowe; ciemna podloga-jasne meble lub na odwrot czy w takim samym
kolorze?np sosna podloga i sosna meble? Moja wyobraznia mnie zawodzi a trzeba
cos wybrac... Podloga bedzie cala w panelach, bez kafli w obrebie kuchni.Mysle
o panelach debowych lub pinia ale jakie meble do tego?

Poradzcie prosze:)

aha,podoba mi sie kuchnia, cos w stylu zalaczonej, tylko z innym kolorem scian
no i panelami na podlodze;)
dom.gazeta.pl/czterykaty/5,57595,2481048.html?x=0
Obserwuj wątek
    • dacard Re: prosze o rade:-) 10.07.05, 20:30
      Odradzam ciemne panele podłogowe w kuchni. Nie ze względów estetycznych, ale
      praktycznych - bedziesz spędzała cały czas na wycieraniu krpoelek, ciapek, itp.
      Chyba, ze nie masz na mysli paneli, ale impregnowane drewno...
      • mmala6 Re: prosze o rade:-) 10.07.05, 20:51
        nie, raczje panele.Ale dab chyba nie jest ciemny, no sa ciemniejsze w kazdym
        razie:)Calkiem jasne (jak sosna)nie podobaja nam sie.No a jak meble?
        • babeczkaa Re: prosze o rade:-) 10.07.05, 20:54
          żadne panele nie nadają się do kuchni( czy części kuchennej salonokuchni), są niepraktyczne, mogą się wypaczyć pod wpływem wilgoci, najlepiej zastosować parkiet z naturalnego drewna egzotycznego (jesli ma to być drewno), pozdrawiam
          B.
          • mmala6 Re: prosze o rade:-) 10.07.05, 21:44
            Witam,
            moi rodzice maja panele w calym mieszkaniu, w tym w kuchni od dobrych kilku lat
            i poki co nic sie nie dzieje.Nic sie nie wypaczylo, a moja mama zdecydowanie
            wiecej korzysta z kuchni niz ja:)
            Nie mamy watpliowosci co do paneli, pytam o kolorystyke i dopasowanie:-)
            • akacjax Re: prosze o rade:-) 10.07.05, 22:21
              Od 9 lat mam panele w kuchni. Sosna sękata, fakt, że to były jedne z pierwszych
              clasenów 11000 obrotów (mam ten typ, kupiony kilka lat później, inny kolor w
              jednym z pokoi i są słabe)jedno wytarcie i mają wygląd i naturalny połysk. A w
              kilka dni po załozeniu zostały totalnie zalane przez sąsiadów z góry.
              Niewielkie zniszczenia powstały-widzę je tylko ja.
              Oglądam na forum kuchnie albo sterylne, albo bardzo ciepłe-beżowo-
              brązowopodobne.
              Moja miłość to niebieski w kuchni. Teraz to mam tylko kafelki z delikatnym
              niebieskim cieniem i niebieskie fugi, ale podobają mi się niebieskie fronty
              mebli, a blaty i podłoga w drewnopodonych kolorach. Tak już mam:)

A jeżeli masz aneks kuchenny musisz uwzględnić resztę, nie tylko kompozycję w
              aneksie.
    • kwiatek_leona Re: prosze o rade:-) 15.07.05, 01:19
      Jezeli sklaniasz sie w kierunku ciemniejszej podlogi, poszlabym na jasny kolor
      szafek. Do tego zrobilabym calkiem ciemny blat - albo w duzo ciemniejszym
      odcieniu podlogi, albo wrecz grafitowo czarny. Kolory scian z tego zalaczonego
      linku sa super! A jaki kolor lodowki, piekarnika, zmywaka, itd?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka