Dodaj do ulubionych

3 pokoje na 52m2

12.09.05, 12:36
potrzebuje sypialni, pokoju dziennego wyposażonego w stół, niewielka sofe
oraz telewizor, najlepiej zostawiłabym też kacik dla dziecka, tylko proszę o
wskazowki jak to wszystko najlepiej rozplanowac, plan mieszkania pod adresem
poniżej,
www.chrzanow.com.pl/DOC/mieszkanie.jpg
Aga
Obserwuj wątek
    • margie Re: 3 pokoje na 52m2 12.09.05, 13:13
      Z kucni i malego pokoju robisz wasza sypialnie z ogromna szfa mieszczaca
      wszytsko.Kuchnie przenosisz do salonu ( podlaczenia z pionu lazienkowego). 12m2
      zostaje dla dziecka. innego wyjscia nie widze. Swoja droga, ktow wymyslil
      stawianie sciany nosnej pomiedzy pokojami, takiemu architektowi nalezaloby
      obciac jaja!!!! I pozbawic prawa wykonywania zawodu.
      • balbinka71 Re: 3 pokoje na 52m2 12.09.05, 13:40
        no ale gdzie łązienka?? wyrzuciłaś ja a nie podalaś nowego miejsca
        • balbinka71 Re: 3 pokoje na 52m2 12.09.05, 13:41
          sory, żle doczytałam
      • kwasniak_aga Re: 3 pokoje na 52m2 12.09.05, 16:12
        dzieki za pomysl, tylko czy w 16m2 mozna rozlokowac stoł, sofe i wcisnac
        telewizor, cos obawiam sie ze bezie napchane baardzo, sądzisz ze w scianie
        nosnej nie moge wybic przejscia w ksztalcie prostokata 2mx3m(zostawic grube
        filary i gore)
        • dacard Re: 3 pokoje na 52m2 13.09.05, 11:02
          w 16m powinnas spokojnie zmieścic pokój dzienny ze wszystkim. natomiast
          odnośnie ściany nośnej to nie jest takie proste - potrzebujesz na jakiekolwiek
          zmiany zgody pisemnej albo architekta budynku, który zaświadczy ze planowane
          zmiany nie zmienią sił nośnych budynku i nie zagrozą jego zawlaniem, lub jezeli
          mieszkanie jest stare a architekt niedostępny - takiego samego czegoś od
          architekta miejskiego. za taką ekspertyzę sie dosc slono placi, jednak inaczej
          naruszanie sciany nosnej jest traktowae jako samowola budowlana i w razie gdyby
          takie naruszenie wyszło na jaw sa spore problemy...
        • margie Re: 3 pokoje na 52m2 13.09.05, 14:50
          bez zgody konstruktora nawet sie nie waz cos takiego zrobic!!!! I od razu
          mowie, z emoze sie zgodzi, ale na pewno nie na taki wielki otwor. W dodatku
          zazada podciagu. Koszt,czas i efekt niewiadomy.
          • kwasniak_aga Re: 3 pokoje na 52m2 13.09.05, 14:58
            dzieki za uwagi, moze znacie adresy stron gdzie sa przykladowe rozmieszczenia
            mieszkan lub jakis darmowy program do projektowania wnetrz,
            pozdrawiam
          • kwasniak_aga Re: 3 pokoje na 52m2 13.09.05, 15:53
            dzieki za wskazowki:) wlasnie wpadlam na inny pomysl i chcialabym sie z Wami
            podzielic...tylko ze znow w gre wchodzi zrobienie otworu z pokoju 1 do 2
            (wogole to nie mam pewnosci ze ta sciana jest nosna, tyle co z tego planu wiem-
            u kogo mam sie upewnic??), juz przedstawiam wam moj pomysl:
            -robie przejscie z pokoju 1 do 2 wielkosci drzwi i w pokoju 2 od strony strony
            korytarza ustawiam stol z krzesłami, w dalszej częsci pokoju 2 stawiam
            przesuwne drzwi na calej szerokosci pokoiku z mlecznymi szybami i na dzien sa
            odsunięte wiec dociera tam swiatło, czyli w rezultacie pokoik 2 dziele na
            polowe a czesc za drzwiami przeznacze kiedys dla dziecka
            -oczywiscie musialabym zwiekszyc tez otwor z pokoiku 2 na korytarz, zeby
            bardziej tworzylo to wszystko calosc, wtedy z korytarza mialabym drzwi tylko do
            sypialni (pokoj nr 3) i łazienki- kuchnia, pokoj 1 i 2 byłyby otwarte, a pokoj
            dzienny z jadalnia mialby ksztalt litery L

POWIEDZCIE PRZOSZE CO O TYM SADZICIE,
            POZDRAWIAM WSZYSTKICH NA FORUM

Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka