varis369 04.02.07, 20:17 Witam, zastanawiam się nad posłaniem dziecka do tej szkoły, co o niej sądzicie? Bardzo proszę o pomocne opinie.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gnpolec Re: Zespół Szkół Toruńska 05.02.07, 11:33 własnie zapisałam tam synka do zerówki (długo szukałam) utwierdzila mnie ogólna opinia o STO, zdanie pani psycholog, z kt jesteśmy w kontakcie ("nasza", nie szkolna)oraz dziewczyna z forum, kt syn chodzi tam do gimnazjum i gdzie zapisuje do 1 klasy takze młodszego syna, ponadto w zebranych opiniach utwierdzilo nas spotkanie z dyrektorem, Odpowiedz Link Zgłoś
bella43 Re: Zespół Szkół Toruńska 05.02.07, 13:10 Mam pytanie, co to jest za szkoła i czy mogę się dowiedzieć coś więcej??? Dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
varis369 Re: Zespół Szkół Toruńska 06.02.07, 13:52 Witam, Jak jest tak naprawde z oplatami? zerowka kosztuje 500 zl, ale jakie sa faktyczne oplaty za te szkole, zajecia dodatkowe itp. wiesz cos o tym , b.prosze , odpowiedz gdzie moge znalezc opinie tej dziewczyny o ktorej piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
gnpolec Re: Zespół Szkół Toruńska 06.02.07, 18:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36264&w=55801866&v=2&s=0 Od tego roku jest zerówka Zapisałam synka. Jest ich 10tkaw klasie. W czerwcu spotkanie integracyjne, żeby maluchy nie szły "same" do "szkoły" ale miały juz kolegów, koleżanki Budynek niezbyt przytulny, choć najmniej ciekawa jest częśc gimnazjalna, na piętrze, gdzie jest podstawówka jest miło Mnóstwo dyplomów świadczących o pielęgnowaniu indywidualnych zainteresowań dzieci, w tym udziały w konkursach ogólnopolskich, nie tylko dzielnicowych co może świadczyć o poziomie nauczania i zajęć pozalekcyjnych oraz o aktywności kadry i dyrektora I on, dyrektor, i znajoma pani psycholog , podkreśliła , że kadra ustawicznie się szkoli Polecam opracowanie listy pytań i wycieczkę - miła pani w sekretariacie udzieli wszelkich odpowiedzi a pozostałe ew wątpliwości rozwiąże spotkanie z dyrektorem- trzeba sie umówić, chyba żeby miał chwilę wolną. Ogólne wrażenie moje i męża jest takie, że liczy się tam człowiek - uczeń i jego relacje, ludzkie, z innymi uczniami oraz z kadrą. A że rankingów też Toruńska nie musi się wstydzić to tylko dowód na to, że można pogodzic ambicje i poszanowanie człowieka. W google wrzućcie hasło STO - jest strona o całej sieci szkół Ponadto, chyba mogę, złączam maila od dziewczyny z forum: "- mieszkaliśmy wtedy na Bródnie i przeszłam wszystkie podstawówki okoliczne - to co mnie przerazilo - to fakt, że nikt nie mówił o dzieciach, o pracy i wspólpracy z nimi tylko o budynku, że odnowiony, że duża sala gimnastyczna, itp. Zaczeliśmy szukać szkoły niepublicznej. Byliśmy w trzech - na Skrajnej , na Toruńskiej i w katolickiej na Radzymińskiej. Do Toruńskiej przekonał mnie Dyrektor, który długo i wyczerpujaco odpowiadał na nasze pytania, nie ukrywając, że maja czasami problemy z dziećmi, że rozwiązuja je wspólnie z rodzicami. Miliśmy zreszta lekki stres, bo nasz syn był na liście rezerwowej, ale ktoś tam zrezygnował i sie udało. Klasy są ok 15 osobowe - mojego syna 14. W szkole jest bezpiecznie - czasami muszę zachowywac powagę, słuchając o tym, że mój syn i drugi chłopiec pyskowali na przerwie (do siebie)-ale Dyrektor(jest wychowawcą mojego syna) zrobił spotkanie całej klasy i wyjaśnili wszystkie problemy, itd. Tak jak pisałam na forum są liczne kólka zainteresowań - przyrodnicze, jezykowe, teatralne, plastyczne, matematyczne - tam w bardzo małych grupach rozwijane są wszelkie dodatkowe zainteresowania. Jeżeli chodzi o rozwój fizyczny. Mają jak na szkołę niepubliczną całkiem przyzwoita salę - i fajna kadrę - po za wf sa kółka sportowe, piłka nożna, tenis ziemny, stołowy, i chyba karate. Raz w tygodniu basen. Od tego roku szkolnego sa dwie pierwsze klasy - tylu mieli chętnych. mój syn planował juz gimnazjum państwowe, ale na szczęście przekonuje sie do pozostania na Toruńskiej. Jeszcze jedno - wiedza - to oczywiście trudno zweryfikować, ale w egzaminach kompetencji (zewnętrznych) dzieciaki wypadaja dużo powyżj średniej - nawet warszawskiej. A co ważne ucza się bo chcą - spotykaja się w weekendy i robia fantastyczne prezentacje - czasami poważne, czasami śmieszne - ale zupełnie sami z siebie. Jescze czesne - 750 zł przez 10 miesięcy - wakacje bezpłatne - wpisowe 1000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
gnpolec Re: Zespół Szkół Toruńska 06.02.07, 18:44 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=55623056&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
basia310 Re: Zespół Szkół Toruńska 07.02.07, 12:09 Czy ktoś wie coś więcej o Szkole Wspierania Rozwoju która mieści się w tym samym budynku co szkoła STO? Czy istnieje nadal? Jakie co opinie na temat jej funkcjonowania? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagarcia Re: Zespół Szkół Toruńska 10.02.07, 16:14 Nie znam tej szkoły od strony bycia rodzicem uczącego się dziecka, natomiast pracowałam z nimi realizując program "Szkoła ucząca się". Dyrekcja i nauczyciele są bardzo zaangażowani w to co robią, zależy im na wysokim poziomie nauczania, starają się włączać rodziców w swoje działania. Dobrze o szkole świadczy też to, że absolwenci utrzymują z nimi kontakt. K. Odpowiedz Link Zgłoś