512512a 30.09.05, 19:19 Jak myślicie, czy szafy (2) na przedpokoju oraz 2 pary drzwi w kolorze venge nie spowodują, że przedpokój bedzie zbyt ciemny i optycznie mały? Przedpokój (nie licząc szaf) ma 7 m2 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotek_s Re: KOLOR VENGE 01.10.05, 18:36 O wlasnie! Mnie tez interesuje kolor venge. Mam generalnie pokój w brązach, meble kuchenne w aneksie w ciemnym orzechy, framugi okien tez w ciemnym brązie, i mam dylemat - czy venge bedzie pasowało??? To tez niby brąz, ale juz zakrawający pod czarny.... Odpowiedz Link Zgłoś
aaricia Re: KOLOR VENGE 05.10.05, 11:59 Ja mam meble w kuchni w kolorze wenge a do tego szafe w przedpokoju też taka sama. Planuję meble w duzym pokoju tez miec ciemne. Na razie wyglada bardzo fajnie, bo mam duzo dodatków ecru i ściany są jasne więc kolor nie przytłacza. Przedpokój jest własnie w trakcie malowania na piasek pustyni bodajże duluxa, jak wróce do domu to zobaczę jak to sie kompunuje:-)Nie wiem jak z tymi framugami okien, ja mam białe i do tego ecru żaluzje więc to mi troche rozjaśnia. Pozdrawiam, aaricia Odpowiedz Link Zgłoś
witch_blade Re: KOLOR VENGE 05.10.05, 12:34 zmiana tematu - aaricia, piszesz że masz ecru - czy też duluxa?ja wlaśnie zaczynam malowanie - ale w kolorze kość słoniowa - b ładny jasny, a jak wygląda ten ecru? czy widać różnicę między ecru i białym, i czy jest podobny do tego na wzornikach? - chcę ten ecru do sypialni. MAlowałam już kilkoma próbkami z duluxa i wychodzą mi dość ciemne kolory .... Odpowiedz Link Zgłoś
aaricia Re: KOLOR VENGE 06.10.05, 08:18 Kuchnię i łazienkę mam pomalowana na pastelowy jasmin duluxa. Róznica wg mnie jest, ale mężczyxni nie zauważają:-)) Białe gniazdko na ścianie wyraźnie sie wyróżnia. Ja do tego koloru nie brałam probnika, ale brałam do dojrzałego groszku który mam w duzym pokoju. Po dwukrotnym pomalowaniu próbką była ciemna plama na ścianie, ale odważyłam sie i pomalowałam całość i wyszło zdecydowanie jasniej, nie żałuję:-) Odpowiedz Link Zgłoś
witch_blade Re: KOLOR VENGE 06.10.05, 09:29 mam wrażenie, że próbki maja kolor odrobinę ciemniejszy niż gotowa w wiaderku. pastelowy jaśmin - też mam próbkina ścianie :):)rzeczywiście, faceci różnicy nie widzą ;) jak myślisz - czy pastelowy jaśmin będzie pasował do kości słoniowej? chyba nie będzie... :( mam dwa pomieszczenia - kuchnię z pokojem dziennym (od wschodu) i sypialnię (od zachodu)bardzo słoneczną.... w sypialni chciałam dać beż, ale duluxowy beż jest chyba za ciemny, beż z kością słoniową by się nie gryzły ;) a jaśmin bym dała najwyżej w kuchni... Odpowiedz Link Zgłoś
aaricia Re: KOLOR VENGE 06.10.05, 12:01 Ja nie jestem dobra w doborze kolorów, więc raczej Ci nie pomogę, ale do tego jasminu to chyba wszystko pasuje, u mnie w kuchni wygląda naprawdę ladnie do ciemnych mebli:-) pozdrawiam i zycze trafnych wyborów Odpowiedz Link Zgłoś