Dodaj do ulubionych

kafelki na korytarzu z Mojaliki

12.12.05, 15:32
Zamówiliśmy gres zielony (taki żywy kolor) na podłogę na korytarz i
zastanawiamy się czy zrobić do tego fiołkowe ściany- co o tym myślicie. No i
ciekawe jak będzie prezentowała się nowa kolekcja Tubądzina Mojalika - może
ktoś z was coś słyszał o tej kolekcji?
Obserwuj wątek
    • blaszany_dzwoneczek Re: kafelki na korytarzu z Mojaliki 12.12.05, 15:40
      Ja właśnie odkryłam tę kolekcję w internecie i zastanawiam się nad źółto-zieloną
      łazienką. Na zdjęciach to super wygląda i szukam gdzie mogłabym zobaczyć te
      płytki na żywo. W Warszawie. Ktoś wie? Bo nieraz na zdjęciu zupełnie inaczej
      wygląda niż w rzeczywistości.
      Kokolka1: znasz pewnie ceny tych płytek? Na stronie Tubądzina nie było cennika.
      Chodzi mi głównie o płytki podłogowe, na ścianę 20x20 z serii pueblo, ew. te
      "meksykańskie" dekory i mozaika.
      • kokolka1 Re: kafelki na korytarzu z Mojaliki 12.12.05, 15:49
        Więc tak: zadzwoniłam do Tubądzina i zamówiłam sobie katalog oraz
        cennik.Przysłali mi po 2-tygodniach. Kafelki nie są naprawdę drogie (wręcz na
        każdą kieszeń) - nie mam niestety przy sobie cennika bo oddałam sklepikarzowi
        który zamawia nam te kafelki. Widziałam ekspozycję na żywo w sklepie VEMA ale
        to w Gdańsku. Wyglądają nawet lepiej! Byłam zachwycona, ale wiesz zastanawiam
        się jakie będą w użytkowaniu, bo to nowość i nic nie wiadomo.
        • blaszany_dzwoneczek Re: kafelki na korytarzu z Mojaliki 12.12.05, 15:57
          Dzięki wielkie, a nie są zbyt wściekłe (kolorystycznie)? Bo np. te zielone na
          jednych zdjęciach wyglądają na żywą, ładną, taką średniociemną zieleń, a na
          innych jakoś tak wściekło "żarówiasto" - takie określenie na takie pisaki u
          mnie w podstawówce było, i właśnie obawiam się czy one nie są takie zielone
          "żarówiaste".
          • kokolka1 Re: kafelki na korytarzu z Mojaliki 12.12.05, 16:07
            Kolory są rzeczywiście no wiesz- konkretne. Na żywo wygląda to tak: kolor
            zielony na ściane nie jest żarówiasty, ale jest to trawiasta zieleń, niebieski
            jest na żywo najładnieszy, a żółty jest taki (nie cytrynowy) tylko słoneczny
            również bardzo ładny. Wszystkie kafle na podłogę mają kolory torszeczkę
            przytłumione.
            Ps. W internecie ten kolor zielony jest troszeczkę przesadzony.
            • blaszany_dzwoneczek Re: kafelki na korytarzu z Mojaliki 12.12.05, 16:15
              Dzięki Kokolka! W takim razie kontynuuję poszukiwania jakiegoś sklepu w W-wie
              gdzie można je obejrzeć. I ponawiam prośbę: jak ktoś widział to proszę dać znać.
              A Tobie, Kokolka, życzę żebyś z nich była zadowolona, skoro już zamówiłaś.
              Pozdrowienia!
              • blaszany_dzwoneczek Re: kafelki na korytarzu z Mojaliki 12.12.05, 18:37
                Wydzwoniłam, wiem już gdzie są, jadę jutro obejrzeć :-)
                • kokolka1 Re: kafelki na korytarzu z Mojaliki 13.12.05, 14:31
                  O to fajnie, że udało Ci się znaleśc ekspozycję. Ciekawa jestem twojej
                  opinii,jak je zobaczysz bo ja naprawdę długo szukałąm kafelek które niebyłyby w
                  mdłych czy pastelowych czy szarych kolorach.
                  • blaszany_dzwoneczek Re: kafelki na korytarzu z Mojaliki 13.12.05, 23:33
                    No i widziałam.
                    Niestety za duża ta ekspozycja nie była i nie było wszystkiego. Podłoga np. była
                    tylko taka pomarańczowo-czerwona, więc niestety nie wiem jak wygląda ta Twoja
                    zielona, ani potencjalnie moja żółta. Ale były kafle ścienne wszystkich kolorów
                    i ten żółty bardzo mi się podoba, zielony też w miarę spokojny - uspokoiłam się,
                    że nie "żarówiasty" :-). Dekory super. Tylko mam jedno "ale": czy nie za
                    błyszczące - wcześniej zawsze myślałam raczej o bardziej matowych płytkach.
                    Muszę męża zaciągnąć i zobaczę co powie.
                    Nie było też takich małych płytek 11,5x11,5 ,które by mi ew. pasowały do
                    obłożenia wanny i blatu pod umywalki. Facet twierdził, ze są dokładnie takie
                    same (kolor, faktura, błysk) jak te duże. To prawda, wiesz może?
                    No i westchnęłam sobie do mozaiki - za droga niestety :-(
                    Ogólnie pozytywne wrażenie, tylko ten błysk... Ale skłaniam się ku tym płytkom,
                    bo to by była wreszcie jakaś koncepcja łazienki, jak do tej pory nic mi sie
                    specjalnie nie podobało, a jak podobało to nie pasowało z jakiegoś względu. A
                    trzeba to kupić w grudniu, bo ulga ucieka.
                    Może pojadę jeszcze do jednego sklepu, gdzie podobno mają też te płytki, moze
                    tam będzie to czego tu nie było.

Pozdrawiam, Kokolka, dobranoc.
                    Magda
                    • blaszany_dzwoneczek Re: kafelki na korytarzu z Mojaliki 14.12.05, 02:51
                      A pytam o te małe płytki 11,5x11,5 bo na zdjęciach na stronie Tubądzina
                      wyglądają na bardziej "pomarszczone" w przeciwieństwie do dużych, które mają
                      gładką powierzchnię. No i nie wiem kto ma rację: zdjęcie czy nieco rozkojarzony
                      pan w sklepie...
                      • kokolka1 Re: kafelki na korytarzu z Mojaliki 14.12.05, 10:39
                        Sprawdzę to jeszcze i dam Ci znać, ale z tego co pamiętam to Ty masz rację. Te
                        mniejsze są pofalowane i bardzej błyszczące i mają bardziej intensywne kolory.
                        Będę za kilka dni miała swój katalog to wtedy ci napiszę jak to wygląda. No i
                        za kilka dni odbieram swoje kafelki to je dokładnie obejrze. Powiem Ci szczerze
                        że mi akurat podobają się takie bardziej błyszczące.
                        Pozdrawiam :)
                        Karolina.
                        • kulka85 Re: kafelki na korytarzu z Mojaliki 14.12.05, 17:50
                          Mam majolikę 17 na ścianach niebieską 20/20. W lipcu kupowałam ją na zamówienie
                          bo jeszcze w sklepie nie mieli. Kolor mnie rozczarował na początku-w internecie
                          wyglądał bardziej turkusowo-w rzeczywistości bardziej niebiesko morski, ale w
                          sumie wyszło ładnie i jestem zadowolona. Kafle scienne 20/20-37 zł metr,
                          podłoga gres duże chyba miały byc po ok 70 ale koloru 17 na podłoge nie robią.
                          Obejrzec część płytek mozesz na Bartyckiej-studio 3d.
                          Pzdr Kulka
                          • blaszany_dzwoneczek Re: kafelki na korytarzu z Mojaliki 14.12.05, 18:02
                            A masz może jakiś telefon na tę Bartycką, albo jaki to konkretnie numer
                            pawilonu, bo boje się, ze nie znajdę w tym "kołchozie". Nie cierpię Bartyckiej,
                            ale mam blisko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka