kulac Re: Wilgoć 01.02.06, 14:07 Czy ktoś zna jakiś środek do usuwania wilgoci?? Część mojego mieszkania to przybudówka, nie jest za dobrze ocieplona ( planuję remont) i na ścianach pojawiła się wilgoć. Czy są jakieś środki, które ją usuną? Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: Wilgoć 01.02.06, 14:50 Mamy dokładnie ten sam problem, z tego co słyszałam, trzeba ją po prostu "wyskrobać", zaszpachlować i tyle. Ale czy to wystarczające? Hmm, to na pewno zalezy od powierzchni i zaawanasowania "grzybka" Odpowiedz Link Zgłoś
3dp Re: Wilgoć 01.02.06, 14:59 para wodna z pomieszczenia wykrapla sie na, i w zimnej ścianie, bo jest nieocieplona. WSZYSTKIE zapiegi typu szpachlowanie i malowanie będa zabiegami pielęgnujacymi grzyba, grzybowi to rybka, będzie rósł jak na drożdzach. TYLKO docieplenie rozwiąze problem Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: Wilgoć 01.02.06, 15:11 A jeżeli ściany z zewnątrz są docieplone (niewystarczająco?), a wilgoć pochodzi z wewnątrz mieszkania (nowe ścianyw yniku ogrzewania mieszkania parują), to co wówczas? Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: Wilgoć 01.02.06, 16:25 Nie jestem specjalistą, a fachowcy jeszcze nie mieli okazji ocenić, ale jest szansa ;) ("brudna" meszkowata wilgoć na ścianie) Odpowiedz Link Zgłoś
3dp Re: Wilgoć 01.02.06, 17:08 ja tego przez internet nie ocenię, ale jeśli to grzyb, to przyczyną jest izolacja term. a raczej jej brak, ew jakas dziura np. w dachu i woda włazi tam, gdzie nie powinna. Jesli chcesz się oszukiwać to maluj i szpachluj, jesli chcesz problem rozwiązać, musisz szukac przyczyny na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś