marzek2 Jakie "tricki" na powiększenie optyczne łazienki 08.06.06, 18:31 Przepraszam bardzo, wcisnęłam enter przez przypadek :) Szukam wszelkich porad nt powyższy, będę urządzać łazienkę na planie prostokąta, dość wąską, w której powinna się zmieścić wanna + umywalka (ubikacja gdzie indziej). Jakie dobrać flizy, kolor, wielkość itp + wszelkie inne sposoby o których pewnie nie mam pojęcia a które powiększą tą "kiszkę" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.z Re: Jakie "tricki" na powiększenie optyczne łazie 08.06.06, 19:27 Duże lustro na ścianie, jasne pastelowe kolorki powinny pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
marzek2 Re: Jakie "tricki" na powiększenie optyczne łazie 09.06.06, 07:08 Dzięki za pomoc. Mam tylko jeszcze jedno pytanko związane z łazienką, otóż moja przyszła łazienka jest ślepa, bez okna, jest jakby wnęką, którą "ukradliśmy" z pokoju. Z związku z tym pomyślałam o luksferach, o wkomponowaniu ich jakoś w ściankę działową, która oddzielać będzie łazienkę od pokoju, tak, żeby wpuścić do niej trochę światła z pokoju. Czy te luksfery są tragicznie drogie? I jak myślisz, czy faktycznie wpuściłyby trochę światła? Pytanie tylko, czy pasowałyby do wystroju pokoju z drugiej strony ściany... Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek Re: Jakie "tricki" na powiększenie optyczne łazie 09.06.06, 10:37 Możesz spóbować dac jakis motyw z poprzecznymi pasami (zwłaszcza na węższej ścianie) - optycznie powiększa pomieszczenie. Np. pas glazury w innym kolorze. Ja mam malutka łazienke w białych płytkach i oparowałam kształtami płytek, nie kolorem (zamiast dekorów sa kawałki białej mozaiki). Fuga dobrze, żeby sie nie różniła bardzo (u mnie niestety wyszła za ciemna). Co do luksferów to dadza fajny teatr cieni patrzącemu od strony pokoju :-). Czy wpuszczą światło do środka, to zależy raczej od tego ile ich będzie i jak przepuszczalne (raczej mniej przepuszczalne, żeby za bardzo nie było widać od zewnatrz). Ceny zerknij sobie w jakimś sklepie internetowym (pustaki szklane), bo różne są. Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś