08.06.06, 18:28

Obserwuj wątek
    • marzek2 Jakie "tricki" na powiększenie optyczne łazienki 08.06.06, 18:31
      Przepraszam bardzo, wcisnęłam enter przez przypadek :)

Szukam wszelkich porad nt powyższy, będę urządzać łazienkę na planie prostokąta,
      dość wąską, w której powinna się zmieścić wanna + umywalka (ubikacja gdzie
      indziej). Jakie dobrać flizy, kolor, wielkość itp + wszelkie inne sposoby o
      których pewnie nie mam pojęcia a które powiększą tą "kiszkę" :))
      • kasia.z Re: Jakie "tricki" na powiększenie optyczne łazie 08.06.06, 19:27
        Duże lustro na ścianie, jasne pastelowe kolorki powinny pomóc.
        • marzek2 Re: Jakie "tricki" na powiększenie optyczne łazie 09.06.06, 07:08
          Dzięki za pomoc. Mam tylko jeszcze jedno pytanko związane z łazienką, otóż moja
          przyszła łazienka jest ślepa, bez okna, jest jakby wnęką, którą "ukradliśmy" z
          pokoju. Z związku z tym pomyślałam o luksferach, o wkomponowaniu ich jakoś w
          ściankę działową, która oddzielać będzie łazienkę od pokoju, tak, żeby wpuścić
          do niej trochę światła z pokoju. Czy te luksfery są tragicznie drogie? I jak
          myślisz, czy faktycznie wpuściłyby trochę światła? Pytanie tylko, czy pasowałyby
          do wystroju pokoju z drugiej strony ściany...
      • zielony_listek Re: Jakie "tricki" na powiększenie optyczne łazie 09.06.06, 10:37
        Możesz spóbować dac jakis motyw z poprzecznymi pasami (zwłaszcza na węższej
        ścianie) - optycznie powiększa pomieszczenie. Np. pas glazury w innym kolorze.
        Ja mam malutka łazienke w białych płytkach i oparowałam kształtami płytek, nie
        kolorem (zamiast dekorów sa kawałki białej mozaiki). Fuga dobrze, żeby sie nie
        różniła bardzo (u mnie niestety wyszła za ciemna).

Co do luksferów to dadza fajny teatr cieni patrzącemu od strony pokoju :-).
        Czy wpuszczą światło do środka, to zależy raczej od tego ile ich będzie i jak
        przepuszczalne (raczej mniej przepuszczalne, żeby za bardzo nie było widać od
        zewnatrz). Ceny zerknij sobie w jakimś sklepie internetowym (pustaki szklane),
        bo różne są.

Pozdrawiam
        zielony_listek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka