Dodaj do ulubionych

Montaż mebli BRW

10.07.06, 08:29
Podzielcie się proszę Waszymi wrażeniami z montowania mebli BRW...
My montowaliśmy w weekend. Zmontowanie 3 komód zajęło nam większość weekendu.
A najgorzej poszło z komodą szuflady+dwi szafki. Na razie mąż nie zamontował
do niej drzwcizek, bo podczas przykręcania zawiasów ich okazało się, że jeden
w ogóle "lata", a śróby do pozstałych kręcą się w kółko. We wtorek ma się do
nas odezwać ktoś z salonu, bo patent z plastikowymi podkładkami pod zawiasy
jest delikatnie mówiąc...fatalny.
Poza tym rozwalił mnie fakt, że szuflady o takich samych rozmiarach różnie
włożone do prowadnic (w różnej kolejności) w jednym miejscu pasują, a w innym
nie. Szok! Mąż przekładał nawet prowadnice miejscami i tylko jedna szuflada
mieściła nam się na samą górę, pozostałe albo ocierały górę, albo nie
wchodziły....
Obserwuj wątek
    • db234 Re: Montaż mebli BRW 10.07.06, 10:53
      Ja również miałam ten sam problem. Kupiłam komodę i szafę w BRW pół roku temu.
      Montowałąm je przez 2 dni. Pojawił sie ten sam problem z komodą (tzn. "latające"
      zawiasy oraz śróby kręcące sie w kółko). Przyszedł do mnie pan z salonu i
      narobił śliczynych dodatkowych dziur w komodzie i starał sie zatuszować defekty,
      jednak z marnym końcowym efektem. Szuflady nadal nie chodziły jak trzeba. Na
      kolejne minusy nie trzeba było długo czekać. Meble bardzo się rysują i niczmy
      nie można już tego zakryć. Jeśli chodzi o szafę- ubrania się gniotą po
      zamknięciu,ponieważ nie jest na tyle głęboka, by po zamknięciu drzwiczek
      wieszaki pozostały w tym samym miejscu.
      • moni976 Re: Montaż mebli BRW 10.07.06, 11:03
        Właśnie tego obawia się mąż. Ok, zadzwoni ktoś od nich, zanim przyjdzie minie
        kilka dni, potem minie ileś dni na rozpatrzenie reklamacji, chociaż widać, że
        patent jest kiepski. Przywiezie taki sam element i jeżeli mu się każe go
        założyć samodzielnie to to zrobi, tylko pewnie albo go wklei, albo przewierci
        na wylot bok. Także... mąż stwierdził, że raczej sam to zrobi, tylko zamiast
        tych platikowych podkładek pod zawias zrobi drewniane.
        Ale wiem, że jest sporo osób, które twierdzą, że montaż tych mebli to bułka z
        masłem. I chciałabym wiedzieć jak sobie z nimi poradzili.
        • skype12 Re: Montaż mebli BRW 10.07.06, 13:00
          Jaka cena takie meble.... jednym słowem bubel.
          • moni976 Re: Montaż mebli BRW 10.07.06, 13:25
            To, które meble Twoim zdaniem są dobre? Bo różne oglądałam i jakoś bardzo ceną
            nie odbiegały...
            • skype12 Re: Montaż mebli BRW 10.07.06, 13:48
              Ja mam meble VOX - komodę dziecięcą z przewijakiem oraz do sypialni kolekcję
              Amarone - to jest nowa kolekcja - dopiero co przyszła do sklepu:
              www.vox.pl/pl/meble_view.php?kat_id=1&subkat_id=115&id=144&lang=pl
              Sa to meble z drewna a nie z papieru, z którego Black Red White robi meble.
              Poza tym kilka dni temu kupiłam właśnie komodę z przewijakiem też z VOXa, tyle
              że ze sklepu internetowego i byłam zdziwiona pozytywnie nawet jakością
              opakowania. Wszystko w styropianach, pooddzielane papierami. Ta komoda z
              przewijakiem nie jest drewniana - normalnie z płyty, ale wykończenia kantów i
              jakość okleiny na wierzchu jest o 100% wyższa niż w firmach typu BRW. Stad
              wniosek, ze cena sugeruje jakość, a jak się patrzy tylko na wygląd to mozna
              wiele nie zauważyć, zwłaszcza jak się nie zna człowiek na technologii produkcji
              takich mebli.
              Wszystkie dodatkowe kołki, wkręty, zaślepki są w opakowaniu aż w nadmiarze.
              Wystarczy włożyć je w odpowiednie otwory i mebel sie prawie sam składa. Jestem
              bardzo pozytywnie zaskoczona łatwością z jaką nam poszlo.
              • moni976 Re: Montaż mebli BRW 10.07.06, 14:08
                Skąd ja wiedziałam, że wymienisz Vox :)
                Domyślam się, że drewniane meble są trwalsze. Poza tym lepiej wykonane. Jednak
                będę bronić "honoru" mebli z płyty. Mąż składał znajomym meble. I nie były to
                meble drewniane. A mówi, że takich problemów nie było. To co mówisz... kołki
                wchodziły jak w masło. I tak dobrze, że większość pasowała, i niczego nie
                brakowało. Ale na pewno lepiej byłoby, żeby z każdej śrubki były o co najmniej
                dwie więcej.
                I tak dobrze, że on miał doświadczenie ze składaniem mebli, bo nie jedna osoba
                od razu by się poddała. Że nie wspomnę o samodzielnym składaniu tych mebli.
                Niemożliwe.
              • pati-wira Re: Montaż mebli BRW 10.07.06, 14:56
                Całkowicie się z Tobą zgadzam. Meble Vox to porządne i trwałe meble, a ich
                złożenie nie sprawia większych problemów. Natomiast BRW to meble na 2 lata, bo
                po tym okresie nadają się tylko do wyrzucenia-bardzo szybko się
                niszcza-rysują,obijają itd. Jedyne co o nich moge powiedzieć-zły materiał, złe
                wykonianie, a ich montaż-zrób to sam jest mało realny...Nikomu nie
                polecam-papierowe byle co.
                • skype12 Re: Montaż mebli BRW 10.07.06, 17:22
                  Do moni976:
                  Ja nie twierdzę że meble z płyty są złe - jak mowiłam kupiłam komodę z
                  przewijakiem z płyty wiórowej VOXa i jestem baaardzo zadowolona. Chodzi tylko o
                  to co na tej płycie jest naklejone - tłumaczył mi kiedyś kolega, który jest na
                  technologii drewna (papier to najgorsza wersja wykończenia) i w jaki sposób sa
                  rogi oraz kanty wykończone - żeby się nie odłupywały po rocznym używaniu. I tu
                  widzę dużą różnicę między meblami typu Black Red White a meblami VOX-a. A gdy
                  dochodzimy do VOXa to dalej się juz ze sobą zgadzamy.
                  Mam nadzieję, że Twoj mąż sobie poradzi jakoś ze skręceniem BRW bez uszkodzenia
                  tych mebli przed używaniem, bo to by było przykre.
                  • moni976 Re: Montaż mebli BRW 11.07.06, 07:46
                    Nawet nie zamierzam poddawać dyskusji kwestii, że drewniane meble są trwalsze i
                    estetyczniejsze. Poza tym biorąc pod uwagę ich ceny to pewnie możesz sobie
                    zażyczyć, żeby ktoś ze sklepu złożył Ci te meble.
                    Obeszliśmy wiele sklepów i oglądaliśmy komody nie tylko z płyty, ale i z
                    drewna. Szkopuł w tym, że BRW miał największy wybór mebli, który pasował do
                    małego pokoju. Mieszkamy w bloku (niestety) i jesteśmy ograniczeni wielkością i
                    brakiem ustawności pomieszczeń.
                    I pewnie BRW doskonale sobie zdaje sprawę, że właśnie takie ograniczenia
                    przyciągają do nich ludzi.
                    Swoją drogą nadal czekam na opinei osób, które twierdzą, że nie miały żadnych
                    problemów ze złożeniem tych mebli :)
                    • ewujw Re: Montaż mebli BRW 12.07.06, 19:51
                      Zgadzam się co do wyższości mebli drewnianych, ale również miałam problem ze
                      zmieszczeniem ich nawet w sporym salonie - większość szafek, nawet z firmy Vox
                      nie odpowiadała mi wymiarami. Ale czytając Wasze wypowiedzi dochodzę do wniosku
                      że mam dużo szczęścia - mm z BRW stół, krzesła, dwie komody, słupek, stolik,
                      łóżko i z żadnym z tych mebli nie miałam problemów - wszystko przyjechało
                      pieknie zapakowane (styropian + gąbka), zabezpieczone, komplet elementów,
                      wszystko pasowało, montaż wręcz intuicyjny...
                      • moni976 Re: Montaż mebli BRW 13.07.06, 07:39
                        No to mam opinię pozytywną :)
                    • kamelia111 Re: Montaż mebli BRW 13.07.06, 11:47
                      A prosze bardzo... Składaliśmy z mężem zestaw POP z BRW - 3 komody, szafę -
                      bieliźniarkę, witrynę, podwójną półkę oraz rozkładaną ławę - stół. Mąż składał
                      jak podawałam, przytrzymywalam. No problem. Meble mają jakieś 4,5 roku i
                      naprawdę prawie nie ma strat w tym czasie - jest kilka "dziurek" w stole od
                      działań małego boba Budowniczego (nie używamy obrusów), jedno uszkodzenie, bo
                      się woda z kwiatka wylała i nie zauważyliśmy oraz ze 3 ślady od szklanki na
                      komodzie - z uwagi na małego budowniczego gorące napoje stawiamy wysoko.
                      Acha, najtrudniejsze było złożenie stołu - wyszło prawie iedealnie.
                    • vima1 Re: Montaż mebli BRW 13.07.06, 23:42
                      Kupiliśmy z mężem meble brw- dors, komodę składał 2 godziny ale następne poszły
                      o wiele szybciej. Wszystko pasowało należało tylko dokładnie czytać
                      instrukcję / np. przekątne musiały być jak należy/. Ja jednak nie oważyłabym
                      się tego robić - to męska rzecz ;-)
                      Pozdrawiam!
                    • agutka_k Re: Montaż mebli BRW 18.07.06, 14:15
                      Przygoda z meblami BRW rozpoczeła sie prawie 3 lata temu, kiedy moi rodzice
                      zakupili cały komplet mebli(szafki wysokie, witryna, szafa i komoda)mebli BRW.
                      Paczek do składania było sporo, ale zdecydowaliśmy sie sami je złożyć. W ciągu
                      weekendu udało nam sie złożyć cały zestaw - uwazam to za sukces. Jednak nie ma
                      co się oszukiwać, było sporo niedociągnięć w naszej pracy. Przede wszystkim
                      były kłopoty z jakoscia kleju, którym kleiliśmy szuflady i odpowiednim
                      wyprofilowaniem zawiasów, niestety nie dało sie dobrze wyprofilować drzwiczek.
                      Ale stwierdziliśmy, ze jak na nowicjuszy wypadło całkiem niezle, efekt wizualny
                      był ok, meble wyglądały dość dobrze. Ale okazało się ze tylko wyglądają, bo
                      użytkować za bardzo ich nie można. Po kilku miesiącach komoda nie wytrzymała i
                      jej piękne szufladki zaczeły sie rozwalać, poodpadały fronty i pod ciężarem
                      rzeczy (niewielkim) zgromadzonych w środku spód szuflad zaczął sie wyginać i
                      popsuły się prowadniczki i użytkowanie szuflad stalo sie niemożliwe. Ostanio
                      popsuł się barek - śruby,którymi był przymocowany do płyty odpadły z dużą
                      częścią płyty. I rzeczywiście okleina bardzo szybko się rysuje i niszczy.
                      Nie polecam wiec żadnych mebli BRW a w szczególności mebli z szufladami.
                      Meble BRW to bubel i niestety nie taki taniutki jak tu niektórzy piszą.
                    • mika1024 Re: Montaż mebli BRW 24.07.06, 12:18
                      Naprawdę nie ma ŻADNYCH problemów ze złożeniem tych mebli.
                      Sama składałam będąc w 9 miesiącu ciąży. Poza tym dodam jeszcze, że meble były
                      porządnie zapakowane, tak że nie było możliwości aby uszkodziły się w czasie
                      transportu.
                      Potwierdzam, że są to idealne meble do małych pomieszczeń (pokój 9m2), poza tym
                      wcale nie niszczą się tak szybko, no chyba że ktoś traktuje je tak jakby to
                      były stare solidne meble gdańskie.
                      Dla porównania mam również meble VOX w sypialni (też dobrze się je składało) no
                      ale do nich to trzeba trochę przestrzeni (sypialnia ma 17 m2) więc miałam się
                      gdzie rozpędzić.
                      Poza tym kwoty sa raczej nieporównywalne, za wszystkie meble z BRW (komoda, 2
                      szfy ubraniowe, biblioteczkę i szafkę wiszącą) zapłaciłam mniej niż za toaletkę
                      z VOXu.
                      Naprawdę polecam meble BRW i absolutnie do montażu samodzielnego, naprawdę
                      fajna zabawa no i satysfakcja poźniej. Czytać tylko dobrze instrukcję montażu i
                      niczego nie kompinować a własną rękę.
                      Pozdrawiam i życze dobrej zabawy
                      • nika001 Re: Montaż mebli BRW 04.03.08, 22:33
                        Montaż to naprawdę żaden problem, wystarczy czytać instrukcję. Oczywiście
                        pierwszy mebel zawsze składa sie najdłużej, ale jak już sie załapie o co chodzi
                        to bułka z masłem. Pierwsze meble (POP)składałam jakieś 7 czy 8 lat temu i
                        miałam do pomocy tylko starszą ciocie, która czasami przytrzymywała elementy. A
                        było tych mebli sporo - jakieś 12 szafek małych i dużych, komoda, stolik pod RTV
                        i biurko z nadstawką (chyba najtrudniejsze). Niedawno znowu kupiłam BRW do
                        drugiego pokoju, składaliśmy we dwójkę, były trudniejsze, bo dużo szuflad i są
                        prawie pod sufit. Ale dało się... :-)
                        • r_b55 Re: Montaż mebli BRW 05.03.08, 17:23
                          Składanie przez specjalistę a laika prosze mi wierzyc ale naprawde sie rozni. To
                          nigdy nie bedzie to samo. Nawet instrukcja nie oddaje prawdziwej kolejnosci przy
                          montowaniu.
      • kaczka006 Re: Montaż mebli BRW 02.03.08, 11:39
        Przecież płyta brw jest oklejona papierem a nie laminatem, więc musi
        się łatwo zarysować.
        Jeśli szukasz tanich mebli, a nie dobrych, to się nie dziw.
        • r_b55 Re: Montaż mebli BRW 05.03.08, 17:10
          Folia ale bardzo cienka
    • sarna250 Re: Montaż mebli BRW 10.07.06, 21:15
      Też montowałam meble z BRW (reset) - komoda z szufladami i drzwiczkami, witryna,
      regał, szafka pod telewizor, szafka tzw. 4 kostki i mała komódka. W pierwszy
      dzień śrubokrety i brzydkie wyrazy fruwały w powietrzu ;-))). Totalny brak
      cierpliwosci. Trochę pomagał mi mój ojciec. Potem doszłam juz do takiej wprawy,
      że składałam wszystko praktycznie bez instrukcji. Ale fakt jest to bardzo
      czasochłonne. Nawięcj czsu pochłania skręcenie szuflad. Na początku tez nie
      pasowały, ale doczytałam instrukcję, ze trzeba wyregulowac tzw. czoło szuflady i
      po tym zabiegu wszystko pasowało. Całą resztę - śruby, kołki itp. wkrecało się
      bez problemu, tylko łapka po tym wszystkim bolała :-))
      • moni976 Re: Montaż mebli BRW 11.07.06, 07:58
        Gratulacje Sarna :)
        Ja przyznam się, że mąż podjął się składania tych mebli. Ja mu tylko pomagałam,
        przytrzymywałam ściany komody, także można powiedzieć, że szło nam nieźle.
        A co do szuflad. Składanie ich też szło sprawnie. Upierdliwe było klejenie
        przedniej ściany, ale też nie było źle. Kleju nam nie zabrakło, a nawet sporo
        zostało. Może w Syriuszu szuflady są prostsze do składania. Ale poczytam
        jeszcze o tym "czole szuflady" :)
        • gwiazdka.b Re: Montaż mebli BRW 05.03.08, 11:08
          Witam. Ja z mebli BRW jestem zadowolona w 100%. Posiadamy 2 komody,
          stolik pod rtv oraz stolik na kawę :) z serii Re-set. Kuchnię Niki
          oraz sypilanię Kimi.Wszystko skęcaliśmy sami, ja i mąż. Trochę nam
          czasu na to zeszło ale warto było... Niczego nie żałujemy.
      • moni976 Re: Montaż mebli BRW 11.07.06, 08:00
        Mój mąż ma całe kolana posiniaczone i obolałe od "przybijania" dłonie..., bo
        niektórych elementów młotkime nie dało się zbić...
        • lolek995 Re: Montaż mebli BRW 12.07.06, 09:09
          1. wyższośc mebli VOX nad BRW - oczywiste ,wystarczy porownać ceny ( nie
          wszystkich stać na drogie VOX-y )
          2.są jeszcze graty z IKEA ( jakość też dyskusyjna )
          3. sam składałem dwa komplety z BRW : nie siłą ale głową należy składać meble.
          osobiście obeszło się bez uszkodzeń i bez problemów ze spasowaniem elementów
          4. płyty laminowane są podatne na uszkodzenia na krawędziach i tego nie zmienimy
          5. jeśli szukamy mebli na krotszy okres to mogą być BRW a jeśli chcemy mieć je
          do śmierci to kupujmy z prawdziwego drewna.
          • moni976 Re: Montaż mebli BRW 12.07.06, 09:17
            Wczoraj odwiedził nas człowiek z BRW. Miał teorię, że jeżeli zachowa się kąty
            proste i równe przekątne meble działają sprawnie. Na ten przykład zmierzył
            jedną z komód i stwierdził zeskosowanie. Po kilku minutach wsuwania i odsuwania
            szuflad pyta co nam przeszkadza w tej komodzi, przecież szuflady chodzą ok. My
            mu odpowiadamy, ze tej akurat nie mamy nic do zarzucenia. Potem zaczął ten sam
            rytuał z drugą i przyznał, że szuflady chodzą kiepsko. Sprawdził przekątne...
            Mebel złożony jest właściwie. Kąty proste zachowane. Nie potrafił nam nic
            dopowiedzieć.
          • pati-wira Re: Montaż mebli BRW 12.07.06, 11:32
            Kwestia priorytetów. Jeśli chcesz mieć mebla na krótki okres to BRW, a na
            dłuższy to Vox. Vox kupisz i masz, a BRW musisz zaraz zmieniać, bo się
            rozlatują. Wydaje mi się, że lepiej zapłacić trochę więcej i mieć porządne meble
            na długi czas, niż kupić coś tańszego...co zaraz trzeba będzie wymieniać, tracić
            kolejne pieniądze i czas na ponowny montaż. Warto się zastanowić w związku z
            tym, co tak naprawdę nam się bardziej opłaca.
            • moni976 Re: Montaż mebli BRW 12.07.06, 11:50
              Większość elementów w mieszkaniu staraliśmy sie kupować w ten sposób.
              Wyposażenie kuchni, łazienki. Ale meble, przynajmniej do małego pokoju, akurat
              podobały na się te. W tym konkretnym przypadku te meble najbardziej nam
              odpowiadały pod względem modelu i rozmiarowo. Mamy niezbyt ustawne mieszkanie.
              Niestety... coś kosztem czegoś.
              • moni976 Re: Montaż mebli BRW 12.07.06, 12:01
                Ale odnoszę wrażenie, że ok.20-letni regał w moim rodzimym pokoju, chociaż też
                ma wszystko krzywe (ale to pewnie jest wynikiem tego, że stoi na krzywej
                podłodze) jest trwalszy od tych mebli. Tam nic nie odłazi. Że nie wspomnę o
                jeszcze starszym regale moich rodziców robionym przez jakąś małopolską fabrykę.
                Wszystko chodzi w nim ok, a jeżli nawet jest jakieś uszkodzenie, to
                mechaniczne, i to pewnie w wyniku urzycia siły.
                • skype12 Re: Montaż mebli BRW 12.07.06, 13:19
                  Ech... teraz potrafią czasami zrobić gorsze meble niż za komuny....
                  Trzeba uważać co się kupuje.
                  Do Lolek:
                  Z płytami laminowanymi się nie zgodzę - nie odłupują się jeśli zatopisz na ich
                  brzegach plastikową listwę - przyjrzyj się np. takim VOX - wszystkie brzegi,
                  które narażone są na częsty kontakt mają coś takiego zatopione - przynajmniej
                  tak jest w mojej komodzie. Tak zabezpieczony brzeg nie ma prawa się odłupać -
                  chyba że wykorzystasz do tego celu siekierke:))
                  • skype12 Re: Montaż mebli BRW 12.07.06, 13:21
                    Dodam jeszcze, że ta plastikowa listwa jest idealnie w kolorze mebli, więc jak
                    najbardziej jest elementem ozdobnym a nie szpecącym:))
                    • lolek995 Re: Montaż mebli BRW 12.07.06, 15:08
                      a no właśnie - lepsze wykończenie kosztuje , prawda.
                      a tak na marginesie - nie wszystkim podobają sie meble z VOXa ( mam na myśli
                      różne serie )
                      mam jeden komplet BRW w pokoju dziecka i nie będzie mi go szkoda wyrzucić na
                      śmietnik za 3-4 lata ( dziecko pójdzie do szkoły i będą potrzebne nowe mebelki )
                      • moni976 Re: Montaż mebli BRW 12.07.06, 15:16
                        Otóż to... My wprawdzie jeszcze dziecka nie mamy, ale w razie jakby..., to do
                        pokoju dziecka te meble w zupełności wystarczą.
      • twisterson Re: Montaż mebli BRW 12.07.06, 13:32
        Co do mebli BRW to maja oni jakby 2 linie mebli, te ktorych jakosc lezy i
        kwiczy i te fajniejsze smialo konkurujace z Vox'em.
        W mieszkaniu mam mebelki z systemu Reset oraz Vis'a'vis i naprawde wygladaja
        one jakby byly z roznych fabryk. Reset elegancko skrecany wkretami (wreszcie
        przydala sie wkretarka), eleganckie zawiasy, systemy szufladowe tez oki
        wszystko gladko dziala, regulowane fronty szuflad zawieszenia polek. Natomiast
        visavis klejony, z tandetnym plastikiem i dziwnymi zawiasami, a system szuflad
        nieporozumienie, ale nie powiem przy odrobinie wysilku i ten system da sie
        zlozyc tak ze dla gosci wyglada elegancko.
        Jak dla mnie mebelki z BRW maja dostateczna jakosc, a pieniadze ktorych nie
        wydalem na sypialnie np z Voxa (z brw - Reset) przeznaczylem na porzadny
        materac i dzienny np z Voxa (Vis'a'vis) dorzucilem do kina domowego.
        • moni976 Re: Montaż mebli BRW 12.07.06, 13:45
          Ja mam Syriusza. Zerknę w sklepie, ale pewnie patenty podbne do Vis a vis.
          Zgadzam się, wizualnie te mebelki są ok. Poprostu pewne patenty są
          niedopracowane. Są pewnie osoby, które mahną na to ręką, prezykleją zawias,
          albo oleją i mają taki jaki mają. Ale ja uważam, że skoro płacę za coś 600 zł,
          a nie 150-250 to już mam prawo wymagać, żeby zawiasy były ok. Ja nie mówię o
          trwałości okleiny, bo sam fakt, że nie jest to drewno tylko coś sztucznego
          świadczy, że jest mebel nie trwały.
          • skype12 Re: Montaż mebli BRW 12.07.06, 15:33
            Do Moni i Lolka - ja mam meble dziecięce VOXa bo tam łóżeczko się przekształca
            na tapczanik i służy o wiele dłużej dziecku a nie tylko do 3-4 lat. A wiec w
            mojej ocenie kupując lepszej jakości oszczędzam w dłuższym okresie czasu.
            A i tak na końcu liczy się to czy się podobają czy nie. Mnie meble VOXa się
            kiedyś nie podobały - były jak meble mojej babci lub ciotki, ale teraz ostatnio
            wyszły nowe fajne kolekcje i nowoczesne i badziej klasyczne, ale nie babcine.
            Ale jak mowię - choćby meble były najtańsze to nie kupię jak mi się nie
            podobają. A jak będą drogie to waruneki są dwa: podobają mi się i są dobre
            jakościowo. Poza tym denerwuje mnie fakt, iż meble ktore kupuję są meblami
            masowymi w każdym domu, a meble BRW właśnie wszędzie dookoła widzę.
            • moni976 Re: Montaż mebli BRW 13.07.06, 07:36
              Być może za jakiś czas uznam jednak, że wolę meble nie zupełnie odpowiadające
              mi stylem, ale ze szlachetniejszego materiału.
              Zgadzam się, że meble BRW to jedne z częściej spotykanych w domach. Wystarczy
              poczytać na tym forum... mnóstwo ludzi deklaruje, że ma zestaw Kent :)
              A ja z kolei zauważyłam, że nastąpiło oblężenie RESET'u w kolorze wenge.
              Mężowi się podoba, ale staram się mu ten pomysł wybić, bo widzę, że "to jest
              teraz modne"... Kolor, owszem, ciekawy, ale jest wiele innych ciemnych kolorów
              mebli... Chociaż jak się rozglądałam, to jednak w ciemnych kolorach przeważają
              meble stylizowane.
              Ale to taka moja dygresja.
              • lolek995 Re: Montaż mebli BRW 13.07.06, 08:56
                1. jeśli chcemy mieć niepowtarzalne meble to trzeba zamówić u stolarza, inaczej
                zawsze ktoś będzie miał podobne ( tak jak w przypadku IKEA )
                2. Każdy ma swoje priorytety - czy chcemy coś na krócej lub na dłużej ( nawet
                najlepsze meble z czasem się znudzą )
                3. portfel weryfikuje wiele wyborów ( osobiście dla dziecka mogę kupić BRW lub
                VOX ale do salonu wybrałem coś wysokiej jakości - naturalne )
                • skype12 Re: Montaż mebli BRW 13.07.06, 16:41
                  Oczywiscie, ze kazy musi brac pod uwage to co chce osiagnac. Ja nie mowie ze
                  maja byc niepowtarzalne, ale chodziaz nie w kazdym domu do ktorego pojde....
                  Zreszta stolarze tez obracaja sie w kregu wzorow, ktore reazlizuja, wiec az
                  takie niepowtarzalne nie sa....:))
                  Pozdrawiam
              • twisterson Re: Montaż mebli BRW 19.07.06, 15:03
                dla mnie zdecydowanie bardziej atrakcyjniejszy kolor Restetu do zlota wisnia,
                trzeba go na zywo zobaczyc, bo na zdjeciach z BRW wyglada bardzo nienaturalnie.
                lozko z resetu to naprawde solidna konstrukcja, jedynie moge sie przyczepic do
                stelarza, ale u konkurencji te podstawowe stelarze sa nie lepsze.
        • monjan do twisterson 19.07.06, 11:07
          pytanie z innej beczki
          moze ty nie sprzatasz, ale czy na reset bardzo widac kurz?
          czesto trzeba przecierac meble???zastanawiam sie nad ich kupnem, ale obawiam sie
          o utrzymanie
          • twisterson Re: do twisterson 19.07.06, 14:50
            sorki ze tak pozno, mam w kolorze zlotej wisni i raz w tygodniu sciereczka +
            pronto w sprayu i to raczej robie to bo jak sprzatam to to robie a nie dlatego
            ze jest kurz.
    • ceridwen Re: Montaż mebli BRW 14.07.06, 13:35
      My kupiliśmy sypialnię Dream z BRW oraz kilka mebli z systemu TIP TOP do pokoju
      tzw. komputerowego, który w późniejszym czasie docelowo będzie pokojem dziecięcym.

Ze złożeniem mebli nie było większych problemów. Składał je teść z moim ojcem.
      Jedyne co rzuciło nam się w oczy to miękkość mebli. Przy mocniejszym stuknięciu,
      okleina się "zagięła" w regaliku na cd - na szczęście na dole tego nie widać.
      Planowaliśmy zakup mebli re_set do dużego pokoju, ale mam coraz więcej
      wątpliwości. Chyba zdecyduję się na Forte lub VOX, chociaż droższe są na pewno
      dużo lepszej jakości.

Aczkolwiek z sypialni BRW jestem zadowolona.
      • moni976 Re: Montaż mebli BRW 14.07.06, 14:00
        To może my trafiliśmy na jakieś lipne egzemplarze:) Bo jeszcze rozumiałabym, że
        są źle złożone. Ale one są dobrze złożone. W każdym razie ma do nas przyjsć
        serwisant i wytłumaczyć co jest nie tak. A co do prowadnic... w razie czego
        wymieni nam na jakieś inne... podobno lepsze. Zastanawiamy się, że skoro są
        lepsze to po co dołączają gorsze? :)
        • mala_wredna Re: Montaż mebli BRW 29.01.08, 10:58
          Kurcze, gdybym trafiła na ten wątek wcześniej to na pewno bym brw
          nie kupiła, ale...
          Mam doors, szafa, komoda, łóżko i dwie pólki, składałam z siostrą,
          dwie blondynki, jeden weekend - cały komplet, bez większych
          problemów. Czy my jesteśmy szczególnie utalentowane, czy wy
          przesadzacie??
      • weron-b Re: Montaż mebli BRW 14.07.06, 21:49
        Nie ma w tym nic dziwnego, że okleina się zagina i wyszczerbia.. to są papierowe
        meble. Bardzo podatne na uszkodzenia mechaniczne-szczególnie na zarysowania
        nawet paznokciem. Nie wytrzymują też wysokiej temperatury- nie należy raczej na
        nich kłaść kubka z herbata lub czymś takim- okleina się odkształci. Wykończenia
        sa toporne, a kanty niczym nie zabezpieczone...no cóż jaka cena taki towar.
        Myśle, że wybranie Voxa wam się opłaci. Mimo że są droższe to ich jakoś na pewno
        jest dużo wyższa. Ja najbardziej cenie w nich wykończenie kantów- gładkie, z
        wtopionym chyba jakimś plastikiem, który zabezpiecza przed wyszczerbieniem i
        innymi uszkodzeniami. Dodatkową zaletą jest to, że kolor tego plastiku idealnie
        odpowiada kolorowi mebli i nie szpeci ich. Powiedziałbym, że nawet wręcz
        przeciwnie, jest to element ozdobny. Pozdrawiam
        • moni976 Re: Montaż mebli BRW 17.07.06, 07:30
          Wczoraj przyjrzałam się meblom Vox. Może trafiłam na niewłaściwe zestawy, ale
          te, które widziałam też miały okleinę, a nie były z drewna.
          • lolek995 Re: Montaż mebli BRW 17.07.06, 14:00
            Większość mebli "budżetowych" wykonanych jest z okleiny udajacej fornir
            naturalny, a całe rozważania tego wątka dotyczą jego jakości . Notabene
            naturalny fornir często jest mniej odporny na uszkodzenia niż laminat .
            Poddawana pod wątpliowość jakość mebli BRW dotyczy wg mnie tańżych serii -
            lepsze i droższe zestawy są wykonane lepiej i nie odbiegają dużo od VOXa ( też
            maja na krawędziach wtopione listwy ABS lub PCV )
            Zaletą BRW jest duża ilość zestawów i ciągłe nowości - VOX produkuje niektóre
            zestawy już chyba po kilkanaście lat bez zmian ( nie oznacza to wcale ,że są
            nie modne) Tak więc wybierajcie wg uznania.
            • weron-b Re: Montaż mebli BRW 18.07.06, 12:50
              I nie zgadzam się, że Vox produkuje cały czas to samo, bo właśnie kupiłem łóżko
              z najnowszej kolekcji Amarone, która jest nowością na rynku...
              www.vox.pl/pl/meble_view.php?kat_id=1&subkat_id=115&id=144&lang=pl
              więc chyba dawno nie zaglądałeś do Vox'a i kierujesz się stereotypami.
          • weron-b Re: Montaż mebli BRW 18.07.06, 12:45
            Bo nie wszystkie Vox’y są drewniane. Są meble, które oczywiście są z MDF-u,
            płyty drewnopochodnej z laminatem lub płyty wiórowej okleinowej z elementami
            MDF-u oklejonymi folią. Tak poinformowała mnie ostatnio Pani w salonie. Ważne
            jest jednak z czego jest ta okleina i jak meble są zabezpieczone przed
            uszkodzeniem. Jakość okleiny BRW jest mierna, bo jest ona papierowa i wykończona
            tylko folią finish, która ma mała odporność na UV (powstają przebarwienia),
            ścieranie i zarysowanie. Nawet jak się po niej przejedzie paznokciem , to jest
            już rysa, której nie usuniesz, a kanty są niczym nie zabezpieczone. Laminat
            natomiast bardzo dobrze zabezpiecza przed zarysowaniami, wysoką temperaturą,
            substancjami chemicznymi czy środkami czyszczącymi i przede wszystkim jak
            położysz ciepłą herbatę np. na stole pokrytym laminatem to nie zostanie ślad, a
            na BRW będzie on bardzo widoczny, bo taka naturę ma folia finish. Poza tym BRW
            proponują obrzeża papierowe a nie PCV. PCV zaokrąglają krawędzie i znacznie
            zabezpieczają je przed uderzeniem, a papier no to chyba można się domyśleć jak
            może zabezpieczyć...
            • moni976 Re: Montaż mebli BRW 18.07.06, 13:59
              Przyjrzałam się ostatnio starym meblom moich rodziców. Na pewno BRW nie dożyją
              tak sędziwego wieku... Zupełnie inna technologia. A też mają okleinę.
    • moni976 Re: Montaż mebli BRW 17.07.06, 14:19
      A przy okazji, ale pewnie otworzę nowy wątek, może ktoś z Was może podzielić
      się ze mną opinią na temat mebli Forte???
      • skype12 Re: Montaż mebli BRW 17.07.06, 17:35
        Lolek - jak to VOX produkuje meble te same od kilkunastu lat? - przeciez dopiero
        co kupiłam najnowszą kolekcję ich mebli....
        Amarone: www.vox.pl/pl/meble_view.php?kat_id=1&subkat_id=115&id=144&lang=pl.
        Jeszcze 2 miesiące temu w ogóle jej nie było w sklepach.
        Do reszty się zgodzę - cały wątek dotyczy jakości wykończeń a nie materiałów.
        • moni976 Re: Montaż mebli BRW 18.07.06, 07:59
          "VOX produkuje niektóre
          zestawy już chyba po kilkanaście lat bez zmian".
        • lolek995 Re: Montaż mebli BRW 18.07.06, 08:24
          Ten prezentowany wg linku faktycznie jest nowością, ale "niektóre" serie znane
          są od lat - co można uznać ,że dobrego się nie zmienia .
          • malesianka Re: Montaż mebli BRW 18.07.06, 15:45
            Przychylam się do opinii, że najlepiej jest zamówić meble u "stolarza". Polecam
            np. firmę STOLMAR, produkującą meble na zamówienie, z wielu różnych materiałów.
            Naprawdę ładne i porządne.
            • twisterson Re: Montaż mebli BRW 19.07.06, 14:59
              meble fabryczne maja jedna wielka przewage nad meblami od stolarza... mozna je
              zobaczyc wczesniej, a wtedy wyobraznia jakby mniej musi pracowac, nad pomyslem
              i wygladem mebla.
              O ile do lazienki, kuchni i pokoju roboczego zaprojektowalem sobie mebelki, o
              tyle na pozostale pomieszczenia skonczyl mi sie zapal.
    • mmena Re: Montaż mebli BRW 19.07.06, 07:48
      5 lat temu kupilismy do pokoju corki biurko i 2 szafy z serii POP Black Red
      White (jedna duza na wieszaki i jedna mniejsza, z polkami). Fakt, ze nie sa
      najwyzszej jakosci, ale kupujac je wiedzielismy co robimy - jak sie chce towar
      dobrej jakosci to trzeba dobrze zaplacic.
      Dwa lata pozniej dokupilismy mala komode, a rok pozniej regal na ksiazki.
      Problemu ze skladaniem nie bylo zadnego. Wszystko pasowalo, nic nie "latalo",
      nie bylo problemow ze srubami, zawiasami itp. Nie wiem czy to kwestia mebli, czy
      mojego meza, ktory to skladal (tzw. zlota raczka).
      Do dzis meble maja sie dobrze. Nie dbamy o nie jakos specjalnie - zwykle,
      codzienne uzytkowanie. Balam sie troche czy regal z ksiazkami wytrzyma, bo
      ksiazek jest b. duzo, stoja w 2 rzedach, niekiedy jedna na drugiej, ale okazuje
      sie, ze nic sie nie rozpadlo. Polki sie trzymaja, chociaz lekko sie wygiely.
      Chociaz regal kupilismy stosunkowo niedawno wiec moze jeszcze wszystko przed nami.
      • lolek995 Re: Montaż mebli BRW 20.07.06, 10:53
        No wreszcie ktoś zadowlony z BRW ( oprócz mnie - he he )
        Może kluczem do zadowolenia z BRW jest umiejetność poprawnego montażu ?
        • j.pindych Re: Montaż mebli BRW 18.09.06, 12:45
          Chętnie bym podzielił ten pogląd, ale ostanie przygody z system Doors nie dają
          takiej szansy. Bo w moim przypadku ( i to dwukrotnie, klika dni temu i kilka lat
          temu) problemy to efekt niedbalstwa producenta. No bo jak wytłumaczyć brakujące
          elementy (zawiasy, złącza do mimośrodu) za szerokie o 15 mm półki, nie
          nawiercone otwory w jednej z płyt itd. Jednym słowem szkoda gadać
          • marginalis Re: Montaż mebli BRW 23.09.06, 01:11
            Kolejny dowód na to, że produkcja mebli black red white nie jest postawiona na
            jakość, tylko na ilość.
            • r_b55 Profesjonalny montaż BRW 01.12.06, 18:07
              Zajmuję się montażem mebli BRW od lat , wyceniam montaż oraz wykonuję na terenie
              Warszawy i okolic z wieloma opiniami się zgadzam ale jest to wyłącznie wina
              firmy, oraz braku zaangażowania w proces logistyczny i końcowy .
              Odpowiedzialność BRW kończy się na salonie sprzedaży. Mój e-mail
              :evtrans@evtrans.pl . Wyceniam i wykonuję profesjonalnie montaże mebli.
              • r_b55 Re: Profesjonalny montaż BRW 05.01.07, 22:34
                r_b55 napisał:

> Zajmuję się montażem mebli BRW od lat , wyceniam montaż oraz wykonuję na tereni
                > e
                > Warszawy i okolic z wieloma opiniami się zgadzam ale jest to wyłącznie wina
                > firmy, oraz braku zaangażowania w proces logistyczny i końcowy .
                > Odpowiedzialność BRW kończy się na salonie sprzedaży. Mój e-mail
                > :evtrans@evtrans.pl . Wyceniam i wykonuję profesjonalnie montaże mebli.

Teraz szczegóły na stronie www.montazmebli.pl
                • r_b55 Re: Profesjonalny montaż BRW 05.01.07, 22:36
                  www.montazmebli.pl
      • milou8 Re: Montaż mebli BRW 22.01.07, 14:43
        "Balam sie troche czy regal z ksiazkami wytrzyma, bo ksiazek jest b. duzo,
        stoja w 2 rzedach, niekiedy jedna na drugiej, ale okazuje sie, ze nic sie nie
        rozpadlo. Polki sie trzymaja, chociaz lekko sie wygiely." Ależ to musi być
        tandeta, te meble! Ja od 3 lat mam zwykłe regały piwniczne z Castoramy (wys.
        180 cm, szer. 80 cm, cena za regał: 54 zł!!!) obłożone na maksa książkami,
        albumami, słownikami i nic się z nimi nie dzieje! BRW to rzeczywiście musi być
        jakość ;) Za darmo takiej nie chcę.
    • zulka01 Re: Montaż mebli BRW 20.07.06, 12:42
      W sobotę 15.07.br. stałam się szczęśliwą posiadaczką kuchni BRW.Montaż 14 szafek
      + zabudowa lodówki i sprzętu trwał ok.12 godzin.Superprofesjonalna ekipa,nie mam
      żadnych zastrzeżeń.Raz jeszcze dziękuję panom montażystom i życzę wszystkim
      urządzającym swoje kuchnie (nie tylko z BRW) podobnie miłych doświadczeń.
    • veeto1 Re: Montaż mebli BRW 20.07.06, 22:07
      Mam BRW od 2 lat. Żadnych problemów ze skręceniem nie było.Z użytkowaniem też
      nie ma.
    • pamira1 Re: Montaż mebli BRW 20.07.06, 22:13
      W ubiegły weekend składaliśmy meble Syriusz.Samodzielnie i bez większych
      problemów (z pomocą dzieci - siedmio- i ośmiolatka).Złożyliśmy stolik, wiszącą
      witrynę,szafkę RTV i szafkę stojącą. Do złożenia kredensu poprosilismy jednak
      fachowca,bo przeraziła nas ilość paczek i elementów do złożenia jednej
      szafki.Trzeba przyznać, że producent wykonuje poszczególne elementy bardzo
      precyzyjnoe i może to się okazać prawdziwym utrapieniem.Moja rada: bardzo
      dokładnie czytać instrukcje montażu i dobierać właściwe akcesoria.Chodzi mi
      głównie o te malutkie wkręty, które wyglądają prawie tak samo.A prawie robi
      wielką różnicę.Pozdrawiam
    • jagienka30 Re: Montaż mebli BRW 20.07.06, 23:53
      5 lat temu kupiliśmy meble kuchenne z BRW i jesteśmy z nich zadowoleni. Teraz
      też do kuchni w nowym mieszkaniu chcemy kupić meble tej firmy. Czy te uwagi o
      niskiej jakości dotyczą też mebli kuchennych, bo cena modelu który chcemy nabyć
      nie jest najniższa.

Pozdrawiam
      • moni976 Re: Montaż mebli BRW 21.07.06, 07:57
        Widzę, że jest sporo zadowolonych osób. Może my jesteśmy zbyt wymagający.
        Mąż przed skręcaniem pogrupował sobie śrubki, dokładnie czytał instrukcję
        podczas montażu. Jak już wspomniałam ma doświadczenie w składaniu mebli.
        Moim zdaniem komody są złożone dobrze, a mimo to mamy zastrzeżenia do wykonania
        pewnych ich elementów, m.in. zawiasów do drzwiczek. No i ta dziwna sprawa z
        szufladami, które chociaż takie same nie pasują w każdym ustawieniu. Ale to w
        jednej komodzie. No i jednej nie chodzą tak jak powinny.
        Może mąż poprostu ma porównanie do sposobu montowania dotychczas montowanych
        mebli i uważa, że tamte były łatwiejsze w montażu, bo faktycznie musił używać
        mniej narzędzi. Np. nie był mu potrzebny dotychczas młotek do wbijania kołków.
        Poza tym wczoraj zadzwoniłam w końcu do serwisanta brw, który miał do mnie
        zadzwonić na początku tygodnia, żeby się umówić na opinie dlaczego te szuflady
        źle chodzą. Bo pan od reklamacji nic nam nie powiedział, poza tym, że
        powiedział, że nas z serwisantem skontaktuje.
        Oczywiście serwisant znał sprawę, ale ciągle nie miał czasu do nas zadzwonić,
        bo ma montaże. Jestem spokojna, ale widzę, że nas mają już w głębokim
        poważaniu, bo nie zapłacimy 20% za montaż. Serwisant w tej firmie nie jest od
        przychodzenia na poprawki, tylko od tego, żeby brać kasę za składanie mebli do
        samodzielnego składania. Taki jest mój wniosek.
        Poza tym stwierdził, że wymieni nam (jak już znajdzie dla nas czas) prowadnice,
        bo "brązowe" są gorsze.
        • skype12 Re: Montaż mebli BRW 21.07.06, 15:58
          Monia976,
          walcz z nimi! Może własnie firmie BRW chodzi o to, by wyciągać kasę na montażu.
          A jak sobie kliencie nie poradzisz, to trudno... albo weźmiesz nas albo
          popsujesz sobie sam meble... Po co mają robic czytelne instrukcje montażu,
          przecież jak ludzie będą mówili, że składanie jest skomplikowane to sami będą
          nabijać kasę Black Red White :((
          Ciekawe swoją drogą czy sprzedawcy już przy zakupie nie sugerują "łatwego"
          montażu przy pomocy specjalistów z firmy.
          Ja zawsze walczę z takimi firmami, które nie postępują uczciwie, bo jak się nie
          odezwiesz to cię w ogóle olewają... I albo wezmą sobie do serca to co mowisz
          albo potraktują cię jak śmiecia, co wielokrotnie mnie spotykało (i nie dotyczy
          to mebli, ale w ogóle innych firm).
          Mam nadzieję że ci się uda walka z nimi.
          Daj znać jak poszło.
          Powodzenia!

• moni976 Re: Montaż mebli BRW 28.07.06, 17:03
            Po interwencji dortarła do nas ekipa montażowa. Interwencja wynikała z tego, że
            nie dzwonili. Dzisiaj panowie dotarli. Jedne spojrzał i stwierdził, że jak mają
            dobrze "działać" jhak są źle złożone... Wszystko jego zdaniem było źle! Jakoś
            facet od reklamacji twierdził, że jego zdaniem tylko jedna komoda była gorzej
            złożona.
            Jak można było źle złożyć szuflady, tóre mają szynę na dno i kołki na boki???
            Chyba przesadził :-)
            Wkurzony, że musi je od nowa rozkładać i składać, twierdził, że trzeba było się
            za to nie brać. No tak, od razu dać mu zarobić...
            Rozłożyli, złożyli, wymienili prowadnice, ścianki w tej z szafeczkami.
            Szuflady w tej felernej chodzą lepiej, sporo lepiej, ale nie idealnie...
            No i jak już skończyli to przyznał, że wiele osób od razu ich zatrudnia do
            montażu, ale też wiele próbuje swoich sił i poddaje się. Że faktycznie tym
            kluczem, który jest w zestawie niewiele się zdziała.
            On montuje te meble od 5 lat. Nie dziwię się, że idzie mu to sprawnie. Zna
            większość tych mebli.
            Zrobili to bezpłatnie tak jak się umawiałam z człowiekiem od reklamacji.
            Powiedziałam im tylko, że nikt nas nie uprzedził, że mogą być takie problemy ze
            złożeniem. Nikt nam nie dał ich wizytówki.
            Nie uważamy się za specjalistów w tej dziedzinie. Poza tym obydwoje pracujemy
            umysłowo. Ale to nie przeszkadzało do tej pory mężowi składać meble. Może nawet
            pomogło...
            Także wniskuję, że tak beznadziejnie ich nie złożyliśmy, tylko pan myślał, że
            jak nas zmiękczy to może podwiniemy ogony pod siebie i mu zwrócimy kasę za to,
            że od razu go nie wezwaliśmy.
            Poza tym jak się jedno naprawia totrzeba popsuć co innego i ścianom się
            dostał... poskrobał nam ściany komodą (dokładnie gwoździem w plecach), a miesiąc
            temu skończyliśmy remont.
            Ale... już meble poprawione, a ściany podmalowane.
            Może faktycznie jesteśmy słabi, ale zastanawiam się jak kobieta poradziła sobie
            sama z komodą... Z kałdzeniem jej na podłodze, podnoszeniem, zakładaniem blatu
            długości 180 cm...
    • esna82 Re: Montaż mebli BRW 23.07.06, 08:56
      ja wlasnei bede zamawiala meble z brw
      zastanawialam sie jeszcze nad ikea ale ze z lublina najblizsza jest w wawie 150km
      to transport szafy raczej bylby ciezki :)
      niewiedzialam ze to ksaldnaie mebli tyle klopotow ma przyniesc
      szczegolnie ze rzucialm sie ze sama je poskladam ;p
      Ktos kupowal z wes Reset?
      • mika1024 Re: Montaż mebli BRW 24.07.06, 12:03
        W zeszłym roku kupowałam meble BRW do pokou dziecka (komoda, biblioteczka,
        2xszafa ubraniowa, szafka wiszaca). Nie mieliśmy żadnych problemów ze
        złożeniem, wręcz przeciwnie składało się super sama przyjemność(wszystko
        pięknie do siebie pasowało do tego bardzo dobra instrukcja obsługi). Byliśmy
        pod wrażeniem (bo za takie pieniądze spodziewaliśmy się dużo gorszego). Poza
        tym mieliśmy wprawę bo składaliśmy już sami meble do sypialni VOX. Oboje
        jesteśmy inżynierami więc uznaliśmy, że jeżeli robotnicy umieją to złożyć no to
        my tym bardziej:)
        Podstawa to instrukcja
      • sarna250 Re: Montaż mebli BRW 24.07.06, 19:32
        Ja mam reset od miesiąca. O montażu tych mebli pisałam w wątku powyżej, gdybyś
        miała jakieś pytania chętnie odpowiem :-))
        • madziakan1 Re: Montaż mebli BRW 22.08.06, 15:07
          Zdziwiłam się, że na forum meble BRW mają tak złą opinię. W moim mieszkaniu są
          tylko meble meble BRW. Mają nowoczesny wygląd, są po prostu ładne. Wszystkie
          mebelki (2 komody, szafka z barkiem, 2 półki wiszące, stolik pod telewizor,
          szafka stojąca, łóżko do sypialni regał na książki) składaliśmy sami! Bez
          niczyjej pomocy. Meble składały się szybko i bez żadnych problemów. Może po
          prostu mieliśmy szczęście. Ja osobiście bardzo polecam te mebelki.
          P.S. Nie chcę mebli na 10 lat, bo pewnie po 4-5 latach i tak bym je zmieniła.
          Pozdrawiam gorąco
          • realv Re: Montaż mebli BRW 27.08.06, 17:56
            Ja tylko dopiszę, że mam spory zestaw BRW - vis-a-vis - kupiony jakieś 4 lata
            temu i prawie (o tym zaraz) żadnych problemów nie było. Złożyłem sam, nie ugegło
            nic uszkodzeniu jak na razie. Szuflady się trzymają. Jedna - pod stolikiem RTV
            jest bardzo mocno obciążona i działa poprawnie.

Jedynym mankamentem jest blokada przy wiszącej szafce, której drzwiczki
            otwierają się do góry. Jest śmieszny patent, który blokuje drzwi w pozycji
            otwartej - z jednej strony nie zawsze zaskoczy.
      • hanka06 Re: Montaż mebli BRW 11.08.06, 12:55
        I co z tym RESET-em. Bardzo mi się podobają ale nie lubię bubli. Więc jak się
        sprawują?
        • cicada13 Re: Montaż mebli BRW 31.08.06, 22:41
          No to jest bubel… osobiście posiadam go w domu i szybko zamierzam się pozbyć.
          Najbardziej rzucające się w oczy wady: rysują się, obszczerbiają i przebarwiają…
          Nie polecam.
    • aguyngueran Re: Montaż mebli BRW 27.08.06, 22:52
      A czy ktoś z Państwa miał doczynienia z meblami BRW Stylius lub Intarsio ?
      Zastanawiamy się z żoną nad nimi. Ale w salonach/sklepach widzieliśmy wiele razy
      jak są źle złożone. Szpary nawet do 3mm w niektórych miejscach. I albo są po
      prostu źle wykonane przez producenta, albo źle zmontowane na miejscu. I jedno i
      drugie raczej źle świadczy o BRW i to nas niepokoi.
      W Vox'ie podoba nam się seria Romantic ale witryna jest trochę toporna/ciężka z
      tymi swoimi bokami.
      Póki co to na razie seria Kassel z Bydgoskiej Fabryki Mebli "prowadzi". Ślicznie
      się prezentują i nie znaleźliśmy żadnych wad.
      • cicada13 Re: Montaż mebli BRW 01.09.06, 22:05
        BRW takie są. Meble z tej firmy są złej jakości i są problemy z ich złożeniem w
        domu (no ale jak salon ich nie potrafi złożyć to co dopiero samemu…). Ja mam
        komodę z BRW i źle chodzą w niej szuflady. Monter polecany przez BRW trochę to
        podregulował, ale nadal nie chodzą tak jak powinny.
    • g.marcin Re: Montaż mebli BRW 08.09.06, 14:48
      A oto i moje spostrzeżenia z montazu mebli BRW:
      Kuchnia BRW u rodziców tydzien temu - cala sobota i zmontowane w 2 osoby - na
      koncu okazało sie ze brakuje jednego uchwytu do drzwiczek. I tu minus dla firmy
      bo chcielismy to reklamowac co trwa szmat czasu u nich, ostatecznie dokupilismy
      brakujący uchwyt za 7 zł bo nie chcialo nam sie jeździc w te i z powrotem za
      głupim uchwytem

Wczoraj zestaw szaf IDA rowniez u rodziców (2 osoby)- no tu sie producent nie
      popisał, fatalna instrukcja do big szafy naroznej, ale montaz na tyle
      intuicyjny ze bez niej sie obeszło. procentuje montaz popzrednich mebli z tej
      firmy

I na koniec u mnie w domu szafki i szafa z BRW RESET - dziecinnie proste, szafa
      godzina (2 osoby), szafka tez cos kolo tego w pojedynke. I reset wenge bardzo
      dzielnie juz rok nam słuzy z żoną. Bardzo przyjemne meble.

Jestem zdumiony wpisami ludzi którzy spedzają cale dnie przy tych meblach.
      Jedyna rzecz która mi najwiecej czasu zajmuje to zawiasy drzwiczek i ich
      zgranie z drzwiczkami by wszystko ladnie sie zamykalo - ale to tez juz
      opanowane.
      Powodzenia w montazu!
      Aha i nie jestem pracownikiem BRW!:)
      • and.zia Re: Montaż mebli BRW 26.09.06, 13:42
        ...ech:(, az tyle osob kupuje reseta?
        po wypakowaniu zawartości kartonow troszke sie zdziwiłam, ze do 1 szafki pod
        telewizor z 4 malutkimi szufladkami jest chyba z 5 kg stali, w tym 10 rodzajow
        wkretow i srubek, ale coz... w 1 wieczor (długi:) udalo sie skręcić.
        chocby mialo to zajac i tydzien to kupuje te meble, bo są po prostu piękne:))
        lekkie, zgrabne, proste, ciemne na stalowych matowych nozkach. Nie straszcie
        tylko, proszę, ze się szybko rozsypią.
        • r_b55 Re: Montaż mebli BRW 19.01.07, 08:59
          Moze byc problem z okleina oraz z blatami , moga sie wypaczac .Poza tym folia
          sie sciera . Nie wiem czy wiesz ale nie mozna ich czyscic niczym innym jak tylko
          woda lub sucha szmatka.
          • cheryytree Re: Montaż mebli BRW 19.01.07, 09:19
            Ty miałeś takie problemy ? Po jakim czasie użytkowania ? Przecierałam je już
            kilkakrotnie spryskiwaczem do mebli typu Pronto. Czy sam producent zaleca
            czyścić je tylko przy pomocy suchej szmatki lub wody ?

Wsporniki/kątowniki (czy jakkolwiek to się nazywa) kupiłam już wcześniej i mam
            zamiar je zamontować - napewno będzie stabilniej i bezpieczniej dla stojących
            na półce rzeczy.

• r_b55 Re: Montaż mebli BRW 19.01.07, 19:45
              To nigdy się tym nie chwal w sklepie bo wlasnie stracilas gwarancje. Jezeli
              dalej bedziesz czyscic pronto to juz niedlugo nie bedziesz miala co czyscic . To
              jest zwykla folia nieodporna na dzialanie srodkow chemicznych. Serio . Jezeli mi
              nie wierzysz zajrzyj do sklepu. Zęby na tych meblach zjadłem www.montazmebli.pl
              ale i tak lubie to robic.
    • dudek1980 ja zamówiłam montaż 25.09.06, 09:15
      Zapłaciłam 6% ceny mebli - ale przynajmniej w ciągu 3 h miałam złożoną całą
      kuchnię (7 szafek stojących i 4 wiszące). mam je dopiero kilk atygodni, ale
      póki co się trzymają :)
      Jednak blaty zamawiałam osobno u stolarza na wymiar razem z listwami
      przyblatowaymi (i dobrze bo okazało się, że kąt w mojej narożnej kuchni jest
      rozwarty i firmowe blaty BRW w ogóle by się nie dopasowały)

Mam zatem kuchnię na pół - wymiar. Na razie wszystko chodzi
      • agy25 Re: ja zamówiłam montaż 27.09.06, 17:23
        moja przygoda z meblami BRW jak na razie jest bardzo pozytywna. Do kuchni
        wybralam Capital 35 - piekne fronty z litego drewna, cichobiezne szuflady.
        Rowniez zamowilam sobie montaz - MUSIALO byc dobrze... poza w przypadku
        jakichkolwiek ustarek ONI ponosza odpowiedzialnosc. W sypialni mam re_set - bez
        zarzutu. Z resetu zamowilam rowniez szafe i komode, stol i krzesla (BARDZO mi
        sie ten system podoba - lubie nowoczesne rozwiazania, moga bez problemu
        konkurowac z BO Concept i zapewniam Was, ze jakoscia nie odbiegaja!). Poza tym
        naroznik DOORS (bardzo spodobala mi sie szeroka gama tkanin i mozliwosc
        skomponowania naroznika na miare pokoju;). Meble jeszcze nie przyszly, wiec nie
        wiem jak sie zmontuja - rowniez w tym celu zatrudnilam panow z BRW. Z radoscia
        zaplace im te 6 czy 7% i niech sie mecza.
        • pawel26_26 ja wykonuje montaże 02.10.06, 18:26
          Jeśli ktoś by miał problem z montażem mebli, ja mógłbym się tym zająć. Na codzień pracuje przy tym. Oferuje szybki i precyzyjny montaż. Kontakt tylko przez telefon. 607-711-629
    • lol975 Re: Montaż mebli BRW 09.01.07, 15:07
      No cóż miało być tanio a nie dobrze, więc się nie dziw teraz :DDD
      • lidiusz1 Re: Montaż mebli BRW 09.01.07, 22:08
        Mam meble z BRW. Mąż sam składał. Wszystko super pasowało i bardzo ladnie się
        prezentuje. PO opiniach które czytałam o tych mebelkach jestem baaardzo mile
        zaskoczona.
      • lew_monika Re: Montaż mebli BRW 23.01.07, 13:50
        Ostatnio kupiliśmy re-set BRW. I to nie kwestia ceny zaważyła, tylko wyboru.
        Nawet meble droższych firm nie gwarantują jakości, czego się dowiedziałam na
        tym forum m.in. Poza tym miałam określone oczekiwania co do szafek. Byłam
        gotowa kupić VOX (oglądałam też meble BFM itd.) i żadna z tych firm nie miała
        kompletu, z którego mogłabym wybrać interesujące mnie elementy. A już
        największą porażką są stoliki rtv. Ale BRW też ma z tym problem. Ten mebel
        planujemy zrobić na zamówienie.
        W każdym razie nauczeni doświadczeniem zamówiliśmy montaż. Poza tym za miejsce
        zakupu wybraliśmy Jupitera. O wiele lepsza obsługa niż w Tesco. Zarówno dotyczy
        to transportu, jak i składania. Panowie z ekipy montującej przyznali, że
        problem ze składaniem może być efektem tego, że podczas produkcji zostały źle
        nawiercone otwory itp. W każdym razie nie jest to niemożliwe. Wiele mają
        sytuacji gdzie są wzywani do poprawek po samodzielnie składających klientach.
        Tia... meble do samodzielnego montażu... Złożyli bardzo ładnie. Niestety...
        musieliśmy złożyć reklamację tak czy inaczej, bo element jednego z mebli miał
        fabryczne wgniecenie na brzegu płyty i odłazi od niego okleina w tym miejscu.
        Zobaczymy jak rozpatrzą reklamację. Na razie reklamacja została przyjęta.
    • cheryytree BRW - Syriusz 12.01.07, 13:31
      Mam problem z zamontowaniem półek z tego systemu. Jedna z nich jest już co
      prawda zawieszona, ale jest mało stabilna. Już pod lekkim ciężarem nieznacznie,
      ale jednak się odchyla ku dołowi. Czy przyczyną może być zły montaż ? Czy po
      prostu przy tego typu półkach (montowanych na bolcach, które chowają się całe w
      półce) nie ma możliwości, żeby półka była unieruchomiana i udźwignęła większy
      ciężar ?

Z góry dziękuję za odpowiedź
      Ula
      • r_b55 Re: BRW - Syriusz 19.01.07, 08:56
        Nie ma na to sposobu , mozna tylko kupic podporki np. w ikei i podtrzymac to .
        Sama polka jest zbyt ciezka . Albo zdjac polke podkrecic sruby i podgiac bolce
        do gory i wtedy zalozyc
    • majafe Montaż mebli Elippe 19.02.07, 13:03
      Czy mial ktoś doświadczenia w montażu tych mebli? Dziś własnie je przywożą i
      jestem ciekawa. A dodając od siebie, mam w domu meble BRW System XXI, te meble
      mam już dobre 8 lat i przeżyły jedną przeprowadzkę. Prócz drobiazgów naprawdę
      spisują się nieźle. Zdarzają się obicia na kantach i ślady po mokrych
      szklankach, ale poza tym ok. Nic się nie kiwa, drzwi zamykają się dobrze,
      szuflady także. Ciekawa jestem jak będzie z Elippe.
      Pozdrawiam.
      • r_b55 Re: Montaż mebli Elippe 20.02.07, 12:43
        Elippe jest bardzo solidnym systemem , oklejonym przez taśmę PVC. Trzeba uważać
        tylko na montowanie szyb , są tam takie niewielkie gumki których nie można zgubić.
        Dobre bo na nóżkach , można wypoziomować . Kiepskie sa półki do wieszania , mają
        marne uchwyty. Bardzo dobre prowadnice szuflad firmy Hettich. W komodzie trzeba
        uważać przy montażu szuflad każda jest inna. (mowa o modelu o zaokrąglonych bokach).
        pozdrawiam
        • majafe Re: Montaż mebli Elippe 20.02.07, 21:22
          Wielkie dzięki za info. Póki co składają się jeszcze (tak to jest jak po pracy
          się składa w dwie osoby). Nie jest źle, faktycznie są solidniejsze niż XXI.
          Troszkę mnie zmartwił montaż półki wiszącej, bo taką właśnie mamy (taką
          zamkniętą "na okrągło").Jak można sobie poradzić z tym montażem? Bo to dopiero
          przed nami, ale nie chciałabym by komuś spadła na głowę, a będzie wisiała nad
          kanapą.
          Podzielę sie jeszcze po zmontowaniu wszystkiego - jak to w całości wygląda.

Pozdrawiam.
          Maja
          • r_b55 Re: Montaż mebli Elippe 21.02.07, 10:12
            Jeżeli chodzi o montaż półki , to należy od szerokości półki odjąć po 1,5-2 cm z
            każdej ze stron i to jest rozstaw skrajnych śrub w listwach mocujących . Podobne
            mocowanie jak w szafkach kuchennych .Później wszystko można wypoziomować , są
            tam dwie śruby - jedna ściąga do ściany , druga unosi lub opuszcza szafkę ,
            można łatwo wypoziomować.
    • majafe Re: Montaż mebli BRW 21.02.07, 00:11
      Mogę się już częściowo podzielić wrażeniami z montażu mebli Elippe. Instrukcje
      są jasno napisane (trochę gorzej z rysunkami, dla nietechnicznych umysłów),
      wszystko jest - póki co - dobrze dopasowane. Trzeba bardzo uważać na kanty
      mebli (tam gdzie nie ma listw PCV), ale to jak w każdych, myślę.
      Po skręceniu i złożeniu mebla na nóżkach trzeba je podnieść (aby przemieścić) do
      góry, bo nóżki są plastikowe i łatwo je uszkodzić. W żadnym razie nie szurać po
      podłodze. Drzwi i szuflady wymagają regulacji, ale nie ma z tym problemu (nawet
      kobieta sobie z tym poradzi:)) i po wyregulowaniu drzwiczki i szuflady są dobrze
      dopasowane - nie ma szpar, krzywizn itd.
      Bardzo dobrze,że na rantach Elippe są listwy PCV, bo jest to o wiele trwalsze
      niż w przypadku jej braku (np.System XXI). Meble kupowałam w Łodzi w Ordomie,
      też nie mam zastrzeżeń co do opakowań, nie ma uszkodzeń w wyniku transportu oraz
      braków jakichś paczek. Co do cen w sklepie można mieć zarzuty, bo na ich stronie
      internetowej są inne ceny, a w salonie inne. Webmaster strony zapomniał je
      aktualizować. Różnice w tym co na stronie, a tym co w salonie na kilku
      elementach może wynieść ok.150 złotych (piechotą nie chodzi, no ale...)
      Do dziś złożone meble to komoda, duża szafka RTV (na nóżkach), komoda mobilna i
      biurko (najprostszy model z jedną szufladą). Zostały jeszcze: biblioteczka i
      półka wisząca - zamknięta (długość 135 cm), z którą to właśnie z forum
      dowiedziałam się, że mogą być kłopoty. Jeśli ktoś ma pomysł jak ulepszyć
      mocowanie jej do ściany to proszę o pomysły:)

Mam nadzieję, że komuś moja opinia się przyda. Po złożeniu wszystkiego dodam
      post jak to wyszło i jak się sprawdza.
      Pozdrawiam tymczasem.
      Maja
    • cheryytree Do Pana Roberta (nick r_b55) 21.02.07, 11:32
      Które systemu z BRW poleciłby Pan jako solidne, a które, jak zdecydowanie
      mniej ?
      • r_b55 Re: Do Pana Roberta (nick r_b55) 22.02.07, 00:02
        Witam ,
        Jaka podłoga, jakie ściany , czy równe oraz czy mają być nowoczesne czy bardziej
        stylowe ? Opowiem wtedy w szczegółach o każdym minusie i plusie danego systemu .
        Oczywiście jaki pokój chcemy urządzić?
        Pozdrawiam
        Robert
        • cheryytree Re: Do Pana Roberta (nick r_b55) 23.02.07, 13:47
          Na podłogach są panele. Ściany - nie potrafię powiedzieć dokładnie. W każdym
          bądź razie, jak się wierci to można natrafić na dziury. Ściany raczej proste i
          lekko chropowate (bez gładzi gipsowej). Pokój dzienny. A styl niezbyt
          nowoczesny, ale też nie idący za bardzo w retro.
          • r_b55 Re: Do Pana Roberta (nick r_b55) 23.02.07, 15:55
            Witam ,

Jezeli panele juz dlugo leza to nie faluja , jezeli nie to pod listwami zrobia
            sie szpary i pod ciezarem zaczna sie ukladac dopiero. Polecałbym z tych nowych
            Largo pomimo listw , oraz jakiś system z dwóch w kolorze klon strassburg czyli
            syriusz albo elippe . Nie polecam i wrecz odradzam kupowania INDIANY bardzo
            cienka płyta i bardzo kiepskiej jakości a do tego jeżeli stoją obok siebie dwa
            meble wysoki i niski to ten wysoki będzie cały porysowany . Jeżeli chcemy aby
            meble ładnie przylegały do ściany polecam te dwa wymienione wcześniej zestawy ,
            są na nóżkach i przynajmniej SYRIUSZ ma w każdym elemencie wystające ponad
            listwę(ELIPPE nie). Ma jednak gorsze prowadnice w szufladach , ale ma szafę
            narożną ... I tak można wymieniać bez końca. Dobry system to VISaVIS . Tylko
            sprawdziłbym czy folia nie jest szpachlowana bo często tak bywa, łatwo się
            rysuje. Najcięższy ale też i najsolidniejszy i z najlepszymi okuciami jest
            jednak system ELIPPE tylko trzeba by było docinać listwy przypodłogowe żeby
            meble licowały się do ściany.
          • r_b55 Re: Do Pana Roberta (nick r_b55) 23.02.07, 15:58
            Naprawdę dobry jest też DOORS , jednak to już jest nowoczesny mebel.Frezy z tyłu
            trzymają plecy , więc jest stabilniejszy od innych (w LARGO też).
            • r_b55 Re: Do Pana Roberta (nick r_b55) 23.02.07, 16:00
              Jeszcze jedno . Tak naprawdę za tę cenę w IKEA mamy meble całe z drewna do
              wyboru w 3 kolorach .Sosna bo sosna ale drewno. Mam w jednym pomieszczeniu takie
              w domu i nie narzekam .
              • cheryytree Re: Do Pana Roberta (nick r_b55) 23.02.07, 22:52
                Dziękuję serdecznie za tak wyczerpujące informacje :)
    • majafe Meble Elippe BRW 21.02.07, 11:57
      Witam ponownie.
      Bardzo dziękuję za wszelkie pomysły dotyczące montażu tego zestawu.
      Jako ciekawostkę mogę dodać od siebie, że: komoda - szafka EL3D3S/9/13.5
      pokazana na zdjęciach ofert sklepów meblowych (w tym na firmowej BRW) ma 2
      nóżki, a w rzeczywistości ma 3. Podobnie z szafką RTV
      ELRTV2D/4/13.5, też na zdjęciach są 2, a w rzeczywistości 3. Nie wiem z czego
      to wynika, czy kiedyś były na 2? Ale ze względu na wielkość mebla dodali na
      środku jeszcze jedną? Czy tylko do zdjęć mebel "pozuje" na 2:)Jak dla mnie to
      nie rzutuje na wygląd, bo i tak wyglądają ładnie. Ale jeśli ktoś będzie oglądał
      strony sklepów z tym systemem, to dobrze, by zajrzał też na to forum.
      Po skończonej robocie napiszę jak się mebelki sprawują.

Pozdrawiam serdecznie, raz jeszcze dziękując za posty.

Maja
    • majafe Re: Montaż mebli BRW 21.02.07, 12:03
      Wielkie dzięki:) Ściana na której będzie wisiała półka jest solidna, żaden
      karton-gips, ani wielka płyta. Po prostu cegła. Mam nadzieję, że będzie się
      dobrze na tym trzymać. Bardzo dziękuję za info o tych drugich półkach, bo
      miałam w planie takie zakupić, ale po złożeniu wszystkiego zdecyduję, czy
      będzie taka potrzeba.
      Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam.

Maja
    • majafe Meble Elippe-ciekawostka! 22.02.07, 00:06
      Witam ponownie.
      Zapomniałam jeszcze dodać: na stronie brwsklep.abc24.pl/ podają, że szafka
      elrtv2d/4/13,5 - RTV to szafka z dwoma szufladami! Otóż nie! To są dwie głębokie
      szafki! Szuflady byłyby na pewno wygodniejsze, ale podaję Wam takie info, bo
      może ktoś się zdziwić, jak złoży mebel.A na innych stronach sprzedawców BRW -
      wogóle nie podają czy to szafki, czy szuflady.
      Pozdrawiam.
      Maja
      • r_b55 Re: Meble Elippe-ciekawostka! 22.02.07, 10:09
        Witam,

Niestety ale podają . Gdyby to były szuflady oznaczenie szafki byłoby
        elrtv2S/4/13,5 a jest elrtv2d/4/13,5. W brw d to drzwi a s to szuflady .
        • majafe Re: Meble Elippe-ciekawostka! 22.02.07, 11:18
          Witam.
          No tak, oznaczenie szafek nie jest dla fachowca żadną enigmą. Natomiast dla
          kogoś kto nie zna się na symbolach - owszem tak. Podaję link, na którym -
          oprócz symboli - jest opis i tam właśnie znalazłam, że ta szafka ma szuflady.
          brwsklep.abc24.pl/default.asp?kat=29138&pro=221357
          Tak czy tak, będę już wiedzieć jak czytać te symbole.
          Dzięki za info.
          Pozdrawiam
          Maja
    • nikolam Re: Montaż mebli BRW 22.02.07, 11:10
      Właśnie zakupiłam zestaw mebli BRW z systemu Largo i powiem szczerze że miałam
      wiele obaw czytając wasze opinie.Otóż okazało się że meble bedą zmontowane w
      salonie DEK Kielce(tam też je zamawiałam)i przywiązą juz gotowe. Oczywiście
      panikowałam że porysują że krzywo bedą stały i że wiele takich alebędę miała.
      Ale wszystko w najleszym porządku, meble wyglądaja tak jak w katalogu i wg mnie
      są super.
      • r_b55 Re: Montaż mebli BRW 22.02.07, 14:13
        Maja tylko jeden problem , listwy i podwójne boki które niestety powodują wzrost
        wagi mebli i stratę miejsca.(Largo)
        • cinnamongirl1 Mebl BRW re_set - pytanie do r_b55 i użytkowników 22.02.07, 20:08
          Czytam to wszystko i włos sie jezy na głowie. Myślałam o BRW system RE_SET
          (wenge) bo po prostu mi sie bardzo podoba... Nie chce mebli na 2 lata tylko na
          dłużej...
          Odpuścić szukać czegoś innego... tylko czego ... niby wszytko podobne ale
          jednak zawsze jest cos co mi si eni epodoba.

Jak to jest z tym systemem?
    • cinnamongirl1 Re: Mebl BRW re_set - pytanie do r_b55 i użytkown 23.02.07, 08:00
      To co czytam całkowicie mnie przeraża i mam przed oczami obraz łamiącej się szafki na ktorej stoi telewizor. System doors jest dla mnie już zbyt masywny (jeśli chodzio wygląd).

Coraz bardziej odchodzę w zamiarach od mebli tej firmy.
      Pytanie tylko w takim razie jak z innymi firmami. Meble w podobnym stylu są jeszcze z Red Apple, albo firmy Forte (system NOVEL).
      Miał pan może z nimi doczynienia? Co mozna o nich powiedzieć, jakieś opinie?

Zgóry dziękuję za opinie.
      Pozdrawiam Magda
      • r_b55 Re: Mebl BRW re_set - pytanie do r_b55 i użytkown 23.02.07, 11:46
        Nie jest aż tak źle, inni niestety ściągają wzory z BRW , nawet IKEA .Jest
        podobny w IKEA system do RESET-u z lakierowanymi czerwonymi frontami który
        wszedł po 6-8 miesiącach od wejścia na rynek RESET. Jeżeli chce Pani kupić RESET
        proszę o podanie jakie elementy i wtedy mogę powiedzieć który kupić zamiast lub
        który jak montować. Sam mam też w biurze RESET i trochę się to niszczy ,
        zwłaszcza folia.
        JEDNA NAJWAżNIEJSZA PRZESTROGA , NIGDY NIE CZYśCIć MEBLI śRODKAMI CHEMICZNYMI
        TAKIMI JAK PRONTO ITD. te wszystkie meble to tylko płyta oklejona folią .
        Zejdzie kolor i zniszczymy wierzchnią powierzchnie ochronną mebla. Forte znam ,
        podobna jakość jak BRW . Trzeba pamiętać że BRW wymusiło na wszystkich
        producentach cięcie kosztów a co za tym idzie obniżenie jakości .
    • arislinos Re: Montaż mebli BRW 09.03.07, 11:31
      A czy może mi Pan Robert napisać o plusach i minusach serii Orinoko? Właśnie
      poszukuję mebli do salonu i zastanawiam się na kupnem właśnie tego modelu, ale
      nie jestem w 100% przekonany, więc jeśli się Pan orientuje coś niecoś na ten
      temat, to bardzo prosiłbym o opinię.
      • r_b55 Re: Montaż mebli BRW 09.03.07, 12:16
        Nowy model w miarę, ładny, dobrze zrobiony, drewniane fronty. Rzadko się składa
        takie meble ze względu na cenę. Nie polecam i nie mówię że nie. Na początku
        zawsze meble są lepiej robione później pogarsza się ich jakość.
        • r_b55 Re: Montaż mebli BRW 09.03.07, 14:45
          Dopracowywują je. Kiedyś w sklepie pamietam ze szuflady nie pasowaly ale takie
          szczegoly sie zdarzaja.
          • lew_monika Re: Montaż mebli BRW 12.03.07, 12:51
            "Kiedyś w sklepie pamietam ze szuflady nie pasowaly ale takie
            > szczegoly sie zdarzaja".
            Nawet nie mów takich rzeczy.
            Jak mieliśmy taką sytuację z Syriuszem, to nam powiedziano, że nie potrafimy
            sobie zmontować. Serwisant z BRW w W-wie przyjechał i sam nie rozumiał gdzie
            tkwi problem. Potem przyjechali montażyści, złożyli od nowa, niewiele lepiej.
            Teraz kupiliśmy Reset, w innym salonie, inni montażyści, inne podjeście.
            Podobno w przypadku Reseta jakość mebli się poprawiła.
            • r_b55 Re: Montaż mebli BRW 13.03.07, 13:06
              Zostały dopracowane . Ciekawe co to za serwisant :-). Problem w Syriuszu jest
              dosyć banalny . Trzeba kupić wkręty jedynki 16 lub 18 i zamocować prowadnicę od
              spodu, tylko . Obiecuję że lepiej i ciszej będą się otwierać , nie będą szorować .
              • lew_monika Re: Montaż mebli BRW 27.04.07, 09:54
                Teraz z kolei mamy problem ze stołem BRW z zestawu re-set wenge w fornirze.
                Zamówiliśmy w fornirze tylko stół i firma nie jest sobie w stanie z nim
                poradzić. Reklamujemy go w tej chwili 3 raz. Pierwszy kolorystycznie był ok,
                ale miał w blacie dziury zrobione albo na magazynie, albo w transporcie.
                Wymieniono nam blat. Kolejny był w trzech odcieniach. Najjaśniejszy był
                środkowy (ten chowany). Poza tym części blatu nie były dobrze dopasowane. Teraz
                znowu mamy różne odcienie. A do tego coś pod blatem porysował nam podczas
                składania nam ramy, na których leży blat.
                Reklamowaliśmy kolejny raz. Sklep nie robi problemów. Przekazał sprawę
                producentowi, ten miał się z nami skontaktować... i od tygodnia nie zadzwonił.
                Moim zdaniem (zresztą nie tylko moim) fornir mają kompletnie niedopracowany.
                Panowie z transportu mówili, że ktoś zamawiał stół ze szklanym blatem i też
                kilka razy go reklamował.
                • r_b55 Re: Montaż mebli BRW 28.04.07, 17:11
                  Bo to inna fabryka całkiem w Nowym Tomyślu i raczej rzadko się przykładają .
                  Istnieje też kwestia potrójnego transportu . Pozdrawiam
                  • lew_monika Re: Montaż mebli BRW 30.04.07, 19:39
                    Ok, wiem, że to inny podwykonawca. Gdyby się przyłożyli ominąłby ich kolejny
                    transport. Zresztą... chyba nie jest to transport jednego stołu.
                    Ale faktem jest, że mają problem, bo podobno sporo jest reklamacji na stoły.
                • kornnikk Re: Montaż mebli BRW 28.05.07, 15:28
                  Ja też zamówiłem stół w “fornirze” Re-set BRW. Jakość po prostu fatalna. Bardzo
                  szybko porysował mi się blat i pojawiły się jakieś dziwne odbarwienia…generalnie
                  mam teraz taki mały paskudny gracik…
                  • r_b55 Re: Montaż mebli BRW 30.05.07, 16:17
                    To jest chyba wina maszyny. Często wygląda to tak jak by zostało za mocno
                    zgrzane przy klejeniu forniru. Często tak jest. Szkoda bo to naprawdę bardzo
                    ładny mebel .

Trzeba zgłaszać reklamację i tyle. Na szczęście BRW bardzo poważnie do tego
                    podchodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka