Dodaj do ulubionych

Kolor venge?

15.11.06, 13:03
Mam zamiar zmienić mieszkanie na większe. Zaaranzowanie wnętrza nie będzie dla mnie
łatwe-nie mam do tego smykałki. Chciałam zapytać czy kolor venge jest jeszcze modny?
Chciałabym aby moje mieszakanie było estetyczne, nowoczesne i praktyczne w
utrzymaniu czystości. Myślę o "geometrycznych" pozamykanych bryłach mebli. Np salon:
prosta kanapa "kanciasta" w jasnym kolorze (wanilia) + 1 fotel, na ścianie plazma, obok
komoda, płaki, niski stolik pod plazmą (bardziej dla bajeru niż praktycznego użytku) oraz
ewentualnie jakaś wisząca pułka lub mała witrynka na książki lub Cd, w tym pokoju
widzę stół z 4 krzesłam z jasną tapicerką. ściany też raczej jasne. Polećie meble
kuchenne.
Obserwuj wątek
    • scubabe Re: Kolor venge? 15.11.06, 13:10
      wątek zaraz poleci , ale ja napisze mimo wszystko- venga modna czy tez nie to twoje
      mieszkanie i powinno być w takich kolorach jak ty byś chciała bo przecież venga teraz
      modna a za rok już nie bedzie i co meble bedziesz zmieniać? Pamiętaj to ty będziesz
      mieszkać w tym mieszkaniu nie forumowicze.
    • marysia130 Re: Kolor venge? 15.11.06, 13:11
      Jesli chodzi o utrzymanie czystości to wenge Ci w tym nie pomoże :(( Kurzy sie i
      wszystko widac, jeśli dodatkowo mieszkasz w okolicy gdzie kurzu jest duzo to naprawde
      może być to uciążliwe. na jasnym zawsze mniej widac niż na ciemnym. Ja mam ciemne
      podłogi i meble i przeklinam :((
    • fuzzyonggbridge Re: Kolor venge? 15.11.06, 13:50
      oj, odwazna jestes! nie wywoluj wilka z lasu! ;P
      i przeczytaj naglowek forum...
    • michal373 Re: Kolor venge? 17.11.06, 12:58
      Witam,
      Z tym jasnym kolorem to moze byc problem. Nie radze wszystkich scian na jasno
      malowac.
      Proponuje jedna ze scian na czerwono S2570-Y90R pozostale na krem S0505-Y40R.
      Mozna dodac troche czekolady S8010-Y90R
      Dodatki czerwono - czkoladowe.
      Z powazaniem,
      • ef14 Re: Kolor venge? 17.11.06, 15:30
        mam nowiutkie meble w ciemnym wenge i mycie ich już mnie doprowadza do szału.
        gorzej niż z umyciem okna, pronto nie daje rady, smugi zostają. ale za to są
        sliczne!!!! :)
        • michal373 Re: Kolor venge? 17.11.06, 19:44
          Witam,
          Szczegolnie z czerwonymi frontami.
          A tak na marginesie to czym je myjesz, mysle ze juz doszlas do tego.
          Z powazaniem,
          • ef14 Re: Kolor venge? 20.11.06, 16:26
            z reguły pronto do drewna, ale i takim froschem do szyb próbowałam... mimo
            wszystko pozostanę chyba przy pronto, bo ponoć ma dobry wpływ na drewno/fornir...
            • ana50 Re: Kolor venge? 23.11.06, 07:25
              Jeżeli czegoś robi się w sklepach nagle bardzo dużo (a tak jest obecnie z
              kanciastymi meblami w kolorze wenge) to znaczy , że to juz jest dawno nie
              modne.
              • annabolek Re: Kolor venge? 24.11.06, 14:42
                Dawno wypadłam z obiegu (urządzanie mieszkania) ale co jakieś 10 lat w prawie
                wszystkich mieszkaniach są takie same meble - jak byłam mała były meblościanki,
                póżniej segmenty, segmenty białe, segmenty czarne, meble olchowe,...., teraz
                króluje wenge - dla mnie okropność
              • caltha5 Re: Kolor venge? 29.11.06, 16:57
                ana50 napisała:

> Jeżeli czegoś robi się w sklepach nagle bardzo dużo (a tak jest obecnie z
                > kanciastymi meblami w kolorze wenge) to znaczy , że to juz jest dawno nie
                > modne.

Ale teoria! :))
    • zonajoanna Jeśli nie venge to co?? 29.11.06, 08:17
      Jeśli chcę się modnie urządzić, jakie meble w takim razie proponujecie?
      • caltha5 Re: Jeśli nie venge to co?? 29.11.06, 16:36
        zonajoanna napisała:

> Jeśli chcę się modnie urządzić, jakie meble w takim razie proponujecie?
        Ja proponuję Ci kierować się własnym gustem, tym, co Tobie się podoba. Jeśli
        podobają Ci się ciemne meble, to niektóre odcienie venge są po prostu śliczne :)
        Jeśli lepiej czujesz się w otoczeniu mebli jasnych to kup jasne! Moda zmienia
        się, a najważniejsze jest to aby dobrze czuć się we własnym domu.
    • annabolek Re: Kolor venge? 29.11.06, 12:42
      pooglądaj całe forum - tam gdzie są zdjęcia, odrzucaj te aranżacje,które się
      często powtarzają, a wybieraj z propozycji unikalnych - na pewno coś przypadnie
      Ci do gustu. Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka