Dodaj do ulubionych

okno w biurze

04.09.08, 13:11
Brakuje mi pomysłu na wystrój okna w biurze. Typowe pionowe żaluzje odpadają, nie podobają mi się. W pomieszczeniach jest dużo okien, które zapewniają naprawdę dobre oświetlenie dzienne. Chciałabym jednak zapewnić ochronę przed wścibskimi spojrzeniami, bo biuro jest na parterze, pod oknami przechodzi sporo osób.
Dekoracja okna powinna wyglądać profesjonalnie. Firma wykonuje projekty znaków firmowych i produkty wymagające sporej precyzji w wykonaniu (rzeczy ładne;)).
Chciałabym, aby okno było prawdziwą wizytówką, a jednocześnie, żeby było skromne.
Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Co sądzicie o naklejkach, dających efekt mrożonego szkła? Czy nie ograniczą dostępu dziennego światła?
Obserwuj wątek
    • zoneo Re: okno w biurze 04.09.08, 16:39
      Ja do biura mam zamówione okna z przyciemnianymi szybami, mam
      nadzieje ze w dzien z zewnatrz nie bedzie nic widac.
      Rolety pewnie tez zaloze, zeby wieczorem zaslaniac.
      Moze takie nitki wiszace to dobre rozwiazanie ? Moznapowiesic rozne
      kolory, nierowno przyciac i moze byc ciekawie :)

www.allegro.pl/item427292727_makarony_firany_sznurkowe_250x150_kolory_gratis.html
      • migaczi1 Re: okno w biurze 05.09.08, 21:43
        Przyciemniane szyby są chyba najlepszym rozwiązaniem
        • mamutekk Re: okno w biurze 07.09.08, 16:41
          Niestety, mam już jasne, nieprzyciemnione szyby. Okna nowe, duże i jest ich
          sporo. Wymiana szyb = wymiana okien. Inwestycja nieopłacalna, tym bardziej, że
          do pracy jest potrzebne naprawdę jasne, dobre światło. Słońce od strony szyb
          jest do ok. godziny 12.00 a praca trwa do późnych godzin wieczornych.

Spagetti widzę na każdym kroku, jako dekoracje w hipermarketach meblowych, u
          znajomych na oknach. Pewnie wygodne to jest, bo nie trzeba prasować, a pierze
          się w woreczku niczym delikatną bieliznę.

Minusem spagetti jest długość do podłogi i szerokość 160 cm. Nie spotkałam się z
          innymi wymiarami.Chcąc mieć te makarony na oknach musiałabym uciąć z długości
          każdej zasłonki ok. 1 metr, a zakupić ich osiem. Czy można wykonać takie
          zasłonki na wymiar, mieszając kolory nitek? Czy wiąże się to z jakimiś
          dodatkowymi kosztami? Uciąć i pomieszać mogę sama, jednak ten wariant wydaje mi
          się niezbyt ekonomiczny. Wycinanie połowy długości zasłonki wydaje się mało
          rozsądne. Stanowiska do pracy mam umieszczone tuż przy oknach i chciałabym, aby
          kończyły się kilka cm. nad poziomem parapetu, który jest dość szeroki i jest
          miejscem na korytka do dokumentacji i najrozmaitsze biurowe przybory.

Czy makarony można zamontować nie posiadając karniszy na firany ani zasłony? W
          pomieszczeniach do pracy są rolety wewnętrzne,montowane na ramie okiennej, więc
          uchyty na tzw. zazdrostki chyba odpadają?

Może ktoś ma jakiś ciekawy pomysł? Zupełnie brakuje mi koncepcji:(
          • kobieta-znudzona Re: okno w biurze 16.09.08, 23:03
            Można zamówić folię przyciemniającą szyby albo folię, która uczyni z nich lustro weneckie.
            • mamutekk Re: okno w biurze 19.09.08, 23:01
              Imitacja lustra weneckiego wydaje mi się najciekawszym pomysłem.
              Próbowałam eksperymentować z naklejkami, dającymi efekt mrożonego
              szkła. Porażka:( Wczesnym wieczorem wyglądały ładnie, jednak już
              rano, gdy mocniej zaświeciło słońce pojawiły się bąble i różnice w
              odcieniu bieli. Poszukam na pewno, wolałabym jednak, żeby założył to
              fachowiec z firmy dostarczającej folie. Ewentualna reklamacja jest
              wtedy znacznie prostsza niż w przypadku folii, zakupionej w markecie
              budowlanym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka