Gość: bobi Re: Radni uwolnili psy ze smyczy IP: *.chello.pl 17.10.06, 17:10 Czy ktoś może mi powiedzieć, który to z radnych był przeciw tej uchwale? Chcę wiedzieć, bo miałbym już swojego kandydata do nowej rady. Terrorowi psiarzy mówię stanowcze NIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spacerowicz Re: Radni uwolnili psy ze smyczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 19:51 Racja bobi,szkoda strzępić języka po próżnicy. Terrorowi psiarzy NIE. Już te pokrętne opinie, sposób formułowania wypowiedzi, świadczą, że niektórzy, wypowiadający sie na tym forum psiarze mają osobowość wysokiego ryzyka- odpowiedzialnych inaczej. Na nic w takiej sytuacji dyrdymały o odpowiedzialności opiekunów psów i mantry o egzekwowaniu przepisów przez Straż Miejską- rasa taka, czy taka, jest miejsce o natężonym ruchu(kto to zdefiniuje?) czy nie jest. Nawet jedno pogryzienie, obślinienie garderoby, przestraszenie, to o jeden incydent za dużo. Nowe psie kupy,pojawiające się na chodnikach, po wieczornym filmie w telewizji, nie sa pozostawiane przez bezpańskie psy. Najcześciej robią te kupy pieski, na smyczy, trzymanej przez postać, nie radko z postawionym kołnierzem, jak z krainy deszczowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabella Radni uwolnili psy ze smyczy IP: *.chello.pl 17.10.06, 19:21 Ci ludzie co nie lubią zwierząt to głupie sukins..y ale radni też pani Jacyna-Witt i pozostali radni z wyjątkiem Pań Lubińskiej i Masłowskiej zapomnieli o Uchwale VI/114/03 w której głosowali za eksmisją ludzi po śmierci krewnych i rodzeństwa na których była wystawiona tzw.nominacja do pomieszczeń od 5m.kwadratowych czyli mniejszych niż chlewy,gratuluję prospołecznej postawy.Zapłacimy głosami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hg Re: Radni uwolnili psy ze smyczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 19:48 Popieram. Dzień bez obślinionej lub poszarpanej nogawki jest stracony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony głupota nie dostrzegająca przyczyn IP: *.system.szczecin.pl 17.10.06, 20:23 W całym tym cyrku wokół "niebezpiecznych psów" zawsze najbardziej mnie dziwiło jedno... że "fachowcy" nimi zajmujący się nigdy nie potrafili odróżnić przyczyn od skutków. To ułożenie i prowadzenie psa decyduje o tym czy jest agresywny czy nie. Gdyby w tym kraju policja i sądy działały jak należy osoba, której pies pogryzłby kogoś postronnego skazywana byłaby w tydzień na taką grzywnę i odszkodowanie dla pogryzionego, że sama drugi raz wyprowadzałaby psa w kagańcu i na smyczy. Obecnie zaś mamy taką sytuację (nie śledzę na bieżąco i proszę brać poniższe jako opinię), że strażnicy potrafią biegać, wlepiać mandaty za psy, które załatwiają potrzeby na zapuszczony ugór, który miał byc trawnikiem a nigdy nie powstał. Miasto żąda pieniędzy na wybiegi dla psów, na podatki, których nigdy nie wybudowało. Czipuje zwierzęta łamiąc prawo o ochronie danych osobowych ich właściciel... ... a karki z pitbullami robią sobie co chcą i zastraszają ludzi, zaś manady obrywają właściciele ratlerków... Gdyby w tym kraju można było szybko i prosto wygrać sprawę o odszkodowanie to żadne durne zakazy nie byłyby potrzebne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Radni uwolnili psy ze smyczy IP: 62.69.204.* 17.10.06, 20:35 Nie mam psa. Lubię zwierzęta. Mam dwoje małych dzieci i nie chcę aby były lizane i zaczepiane przez psy sąsiadów. Liberalizacja tych przepisów spowoduje chaos i bieganie luzem psów po osiedlach, placach zabaw i parkach. A my mamy z dziećmi będziemy musiały pilnować naszych maluchów bo inni dorośli nie będą pilnować swoich czworonogów. Już to wcześniej przerabialiśmy. Dlaczego w innych krajach europejskich nie ma biegających luzem psów? Czy tylko naszym pieskom tak to szkodzi na psychikę? A może nasi właściciele piesków powinni się zastanowić nad tym co ważniejsze pies czy człowiek... czystość czy brudne całe miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kameroon Re: Radni uwolnili psy ze smyczy IP: *.iscnet.pl 18.10.06, 14:45 W innych krajach w każdej dzielnicy sa wybiegi dla psów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iska Bartek, też się podpisałeś pod tą kompromitacją? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 20:36 co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hg Re: Bartek, też się podpisałeś pod tą kompromitac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 21:09 jakto co? te wszystkie zryzacze, szczekacze i śliniaki sa atrakcją samą w sobie. są jednak w naszym mieście ludzie mający inne podejście do natury. Odpowiedz Link Zgłoś
gozal Radni uwolnili psy ze smyczy 17.10.06, 21:42 No teraz jeszcze trzeba wszystkim psom podwiązać cztery litery (jakieś wymyślne koszyczki lub kagańce na odchody), bo to, co się ostatnio wielokolorowo wala po ulicy rozmazywane obcasami przechodniów i śmierdzące pod niebiosa, napawa ekstremalnym obrzydzeniem :/ Może tą śmieszną wizytówką Szczecina też warto się zająć, radni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hg Re: Radni uwolnili psy ze smyczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 22:16 na Prawobrzeżu ta "kupa spraw" ma szansę na załatwienie. ustawili odchodniki przy chodnikach. są też wybiegi dla czworonogów. poczekamy zobaczymy. psiejska opcja górą. Odpowiedz Link Zgłoś
kriss_7 Dwa fakty autentyczne: 18.10.06, 10:40 Pierwszy: w windzie w wieżowcu na Fieldorfa. Na parterze weszła oprócz mnie Pani z małym pieskiem(jakiś fatalnie wymieszany, wstrętny jak...) na smyczy. Stałem przed drzwiami twarzą do wyjścia. Gdy winda dojechała na najwyższe pietro i stanęła, pchnąłem drzwi aby wyjść. W tym momencie piesek rzucił sie do mojej nogi i chwycił mnie zębami za kostkę(szczepiony???). Nie będę opisywał mojej i "Pani" reakcji. Drugi: na ul. Wszystkich Św. Jechałem od strony Arkońskiej w stronę Chopina. Nagle, na prostym już odcinku (za drugim zakrętem) na jezdnię wybiegł mały chłopiec uciekający przed goniącym go małym, agresywnym pieskiem. Miałem szczeście, że z przeciwka nie nadjeżdżał żaden pojazd. Odbiłem mocno w lewo, chłopczyk też mnie zauważył i cofnął się na chodnik. Jednak gdy wbiegał na jezdnię głowę miał odwróconą w kierunku goniącego go psa. Wiem, że chłopczyk mógł zginąć pod kołami mojego samochodu. Nie będę opisywał mojej reakcji i tego, jak wyglądał dalej mój dzień. To tyle o "niegroźnych" pieskach - jeden bez kagańca, a drugi bez smyczy i bez kagańca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kameroon Re: Dwa fakty autentyczne: IP: *.iscnet.pl 18.10.06, 15:21 Obserwując ten watek, czytając tak pełne jadu wypowiedzi anty-psirzy zastanawiam się czy to przypadkiem nie oni własnie patrzą na mnie z obrzydzeniem, jak na zafaflunioną zielona kosmitkę - gdy sprzątam kupy po swoich dwóch owczarkach... Ale wracając do tematu...Szczerze przyznam, że nawet jako psiara uważam, ze nasi radni przegięli w druga stronę i ta uchwała jest bardzo nieścisła. Jestem za puszczaniem psów luzem i bez kagańców aczkolwiek - nie wszędzie. Np. nie: - bezposrednio pod blokami - na placach zabaw - na ruchliwych ulicach - kąpieliskach miejskich itp. Trzebaby dużo wysiłku by ułozyć tą uchwałę jakoś logiczniej. Dobrze, ze w ogóle coś się w tym kierunku ruszyło bo obecnie obowiązujący przepis W OGÓLE pozbawiał mnie możliwośći puszczania psa gdziekolwiek luzem (poza dwoma sąsiadujacymi ze sobą wybiegami). Puszcza Bukowa, Głebokie, Las Arkoński leżą przecież w granicach gminy Szczecin. Teoretycznie zakładając - do czego było potrzebne szkolenie psa by wracał na zawolanie, by zostawał na zawołanie, by przynosił aport? To bez sensu! Gdzie niby mialo sie wykorzystywać te wyuczone zachowania psa? W ramach własnego mieszkania czy podwórka??? Poza tym chyba jakas niepisana umowa/kompromis powinna istnieć między nami- ludżmi. Czyli: - ja z psem nie włażę na nieogrodzony plac zabaw, a matka z dzieckiem nie łazi po terenach gdzie zazwyczaj wyprowadza się psy (np. niektóre cześci Parku Kasprowicza. ...Ale nie - najlepiej popadajmy w skrajności, przepisy twórzmy na zasadzie abo rybka albo pipka i wystrzelajmy się nawzajem. I jeszcze jedno. Anty-psiarze, matki-histeryczki itp. Przeanalizujcie doglębnie przypadki pogryzien i zagryzień przez psy w Polsce! Pokażcie mi (i nie tylko mi) takie przypadki gdy pogryzienia dopuscił sie pies bez smyczy, ale taki bedący na spacerze, mający w zasięgu wzroku i słuchu własciciela. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kameroon Re: Dwa fakty autentyczne: IP: *.iscnet.pl 18.10.06, 15:30 i jeszcz jedno ...byłabym zapomniała. Jestem psiarą i również jestem matką ... całkiem niewielkiego (5.5 lat) człowieka. I odkąd moje dziecko zaczelo romumiec co się do niego mowi - wpajam mu kardynalną zasadę - NIE LEŹ Z ŁAPAMI DO OBCEGO PSA! Mało tego - na psi wybieg rownież chodze z dzieckiem. I jakoś nigdy nie zostało zaatakowane przez żadną z bestii, które tak biegają luzem i bez kagańca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dwa fakty autentyczne: IP: 62.69.214.* 18.10.06, 22:37 DZiś moje dziecko weszło w g... i to na terenie mojej posesji, czy ja mogę takiego psa podtruć lub zastrzelić skoro sra mi w ogródek mój własny - korzystając z przez chwilę otwartej bramy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy Re: Dwa fakty autentyczne: IP: *.chello.pl 18.10.06, 23:50 tak,. mozesz. lecz jesli to zrobisz scierwo to zginiesz. zostaniesz zatłuczony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MY czterej Re: Dwa fakty autentyczne: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 23:55 Gość portalu: a napisał(a): > DZiś moje dziecko weszło w g... i to na terenie mojej posesji, czy ja mogę > takiego psa podtruć lub zastrzelić skoro sra mi w ogródek mój własny - > korzystając z przez chwilę otwartej bramy? Zamykaj bramę, półgłówku i po sprawie. A jak jakiś pies gdzieś zostanie otruty, to bądź pewien, że poszukamy tej twojej posesji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spacerowicz Re: Dwa fakty autentyczne: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 09:35 Cyt: A jak jakiś pies gdzieś zostanie otruty, > to bądź pewien, że poszukamy tej twojej posesji. A my, większa częsć sporej ulicy, obsrywanej przez wasze zwierzaki poszukamy was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIESKI Re: Dwa fakty autentyczne: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 12:05 A MY WAS, LICZAC NASZE PIESKI PITBULKI I ROTWILERKI JESTESMY GORA!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cooler83 Re: Radni uwolnili psy ze smyczy 19.10.06, 18:44 Przepisy dotyczace psów powinny być zdecydowanie bardziej restrykcyjne. Po pierwsze obowiazek smyczy i kaganca dal kazdego psa. A po drugie obowiazek posiadania torby na psie odchody. Prawo powinno stanowić tak że straż miejska będzi karać mandatem osoby, które wychodzą na spacer z pupilem i nie posiadaja przy sobie torby na odchody. Teraz przepis chroniacy czystosc ulic sa martwe poniewaz zlapanie kogos na goracym uczynku jest praktycznie niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexa po co ta agresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 13:33 Z przykrością przeczytałam wszystkie wypowiedzi na forum dotyczące psiej sprawy, poza kilkoma wyjątkami są one agresywne niewspółmiernie do wagi tematu. To my ludzie udomowilismy psy i my za nie odpowiadamy, do nas ludzi należy takie wzajemne ułożenie relacji pomiędzy miłośnkami a tymi co psów nie lubią bądź się boją, abyśmy sobie wzajemnie nie przeszkadzali. A obrzucanie się inwektywami napewno temu nie służy. Pomimo,że jestem psiarą mam wątpliwości co do nowego pomysłu radnych, ale nie dlatego że pomysł uważam za zły, tylko obawiam się że egzekwowanie ewentualnych kar będzie problemem, a niektórzy z pseudo miłośników psów będą zupełnie bezkarni jak są dotychczas, mam na myśli tzw ABS z amstaffami i im podobnych. Jeśli chodzi o sprzatanie po psach to oczywiście nie podlega to dyskusji, ale życzyłabym sobie również nie być zmuszaną do oglądanie ludzi załatwiających bez skrępowania swoje potrzeby fizjologiczne, jak również apeluję do rodziców małych dzieci, że jeżeli ich pociecha chce kupkę to OK niech ją zrobi gdzieś na boku, ale proszę tę kupkę potem sprzątnąć. Można by tak długo, ale proponuję spójżmy na innych z życzliwością, a napewno znajdzie się sposób żeby i psy były wybiegane i ludzie zadowoleni.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Muża Sprostowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 14:59 Pragnę sprostować informację dot mojego stanowiska nie jestem Prezesem Towarzystwa a Sekretarzem Generalnym. Zapraszam na www.toz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem Re: Radni uwolnili psy ze smyczy IP: *.chello.pl 21.10.06, 15:17 nie są kretynami a jak tobie założyć kaganiec np.w lato jak pies ma słabe serce to co mam go wykończyć aby zdychał w cierpieniu myśl troche człowieku ludzie są bardziej niebezpieczni niż psy masz przepis że tych groźnych nie można wypuszczać bez smyczy i kagańca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Radni uwolnili psy ze smyczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 16:26 Najbardziej chyba przeraża mnie to, iż w naszym wspaniałym mieście ludzi ze zdrowym rozsądkiem jest jak na lekarstwo. Ludzi, którzy będą w stanie trafnie ocenić sytuację i puszczą luzem swojego pupila. Dodatkowo lista psów niebezpiecznych powinna być zweryfikowana i zmodyfikowana o jakieś dodatkowe wskaźniki. Dla mnie nie ma znaczenia czy zostanę zaatakowany przez rasowca z lsity czy przez 40kg kundla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtorun Re: Radni uwolnili psy ze smyczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 16:20 genialne posuniecie:)gdybym mogla przeprowadzilabym sie:) wreszcie ktos w tym kraju sie opamietal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <-> Re: Radni uwolnili psy ze smyczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 16:45 Mądry człowiek nie boi się psa. Psy nie atakują mądrych ludzi. Posrane ze strachu duchowe karzełki - tak. Pies wie i czuje, kto jest silniejszy psychicznie. Jeśli boicie się psów, jesteście dla nich najsłabszym wypierdkiem w stadzie. Boicie się, więc nienawidzicie, na bardzo prymitywnym poziomie, zmienia się wam zapach, pies to wywącha. Dopisujecie potem do własnego prymitywnego strachu filozofię, z której uśmiałby się każdy pies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <-> Re: Radni uwolnili psy ze smyczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 16:48 A, jeszcze jedno - darujcie sobie łzawe historie o pogryzionych dzieciach. Dzieci są najokrutniejszymi istotami na ziemi, a hodowane, a nie wychowywane, w przeświadczeniu, że wszystko im wolno, potrafią zrobić duuużo złego. Nic dziwnego, że żywe stworzenie się broni. Dziecka trzeba pilnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Radni uwolnili psy ze smyczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 11:00 zgadzam sie dzieci sa okrutnei egoistyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Radni uwolnili psy ze smyczy IP: *.px.pl 29.10.06, 12:28 No to teraz nie dość ze będą kupy na chodnikach i trawnikach, to jeszcze co jakiś czas będzie tragedia z pogryzieniem. Gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś