Dodaj do ulubionych

Tesco albo Geant

09.11.05, 10:25
Na pewno nie Real przynajmniej według Głosu Koszalińskiego
Obserwuj wątek
    • andre3b Re: Tesco albo Geant 09.11.05, 10:38
      Napisali jeszcze że oprócz hipermarketu ogólnego ma powstać sklep typu dom i
      ogród oraz RTV AGD, czyli pasuje to do M1 no ale jak Real nie startuje w
      przetargu to nie wiem jak to ma się odbyć...
      • piotr.koszalin Re: Tesco albo Geant 09.11.05, 11:47
        Andre, mam prośbę, możesz streścić co dokładnie napisali w GK... Ile jest
        kontrahentów, kto startuje, kto nie, jakieś komentarze?
        • andre3b Re: Tesco albo Geant 09.11.05, 12:32
          Napisali tylko że wedłu ich źródeł do przetargu stanie dwóch wielkich "graczy" i
          prawdopodobnie bedzie to Tesco i Geant, oraz ze na pewno nie będzie to
          Real(zacytowali wypowiedż jakiegoś rzecznika). Napisali również że powstaną na
          tym terenie w sumie trzy sklepy.
          Zastanawia mnie brak firmy Auchan, bo przeciez od dawna byli zainteresowani tym
          rejonem. Czyżby powrócił pomysł Starych Bielic?
          • piotr.koszalin Re: Tesco albo Geant 09.11.05, 12:58
            No to rzeczywiście dość dziwnie to wygląda... Zastanawia mnie tez trzeci sklep -
            wydaje się że może nim być tylko elektromarket, a jedyną taką siecią która
            inwestucje w miastach takich jak Koszalin to Media Markt...
            Jeśli chodzi o Tesco to zawsze chyba stawia tylko swoje sklepy, nigdy duze
            centra, ani kompleksy budynków...
            Co do Geanta to byłby to ich pierwszy sklep w mieście poniżej 200 tysięcy
            mieszkańców... Raczej na pewno obok powstałaby Castorama (przykład Szczecin Ku
            Słońcu, Wrocław Korona)... Co do trzeciego nie mam pojęcia...

Tak czy inaczej mam nadzieję, że padnie na Geant...
            • andre3b Re: Tesco albo Geant 09.11.05, 13:06
              Zastanawia mnie tez trzeci sklep
              > -
              > wydaje się że może nim być tylko elektromarket, a jedyną taką siecią która
              > inwestucje w miastach takich jak Koszalin to Media Markt...

No napisali że ma to byc market ogólny, budowlany i RTV AGD...
              • piotr.koszalin Re: Tesco albo Geant 09.11.05, 13:12
                Rozumiem, ale czy jest to komentarz Głosu Koszalińskiego, czy też wypowiedzi
                rzeczników prasowych Tesco i Geant którzy mówią, że jeśli wygrają przetarg to
                mają w planach budowe elektromarketu...
                To jest duża różnica... Jutro Głos Pomorza może napisać, że powstana tam nie
                trzy lecz cztery duże sklep, a tym czwartym będzie duży sklep meblowy typu
                Ikea...
                Dlatego ciekawi mnie ile to wszystko ma wspolnego z rzeczywistoscia... Mam
                nadzieje, ze kilka dni po przetagru do Koszalina przyjedzie jakas szycha i
                przedstawi dokladne plany...
                • andre3b Re: Tesco albo Geant 09.11.05, 13:15
                  Prawdopodobnie będzie tak jak mówiesz i dowiemy sie wszystkiego w przyszłym
                  tygodniu.
                  • naczelny.prezess Re: Tesco albo Geant 09.11.05, 14:50
                    Jeśli Mega Avans ma takie same ceny jak zwykły Avans i taki sam wybór produktów
                    to ja dziękuję. Zdecydowanie wolę Mediamarkt. A że plajtują - czyżby "idioci"
                    sie obrazili :)
    • sylwia_29 Re: Tesco albo Geant 09.11.05, 10:46
      Coś typu DOM i OGRÓD bardzo by się u nas przydało...
      • naczelny.prezess Re: Tesco albo Geant 09.11.05, 11:26
        Przydałby się u nas "Media Markt" - elektronika użytkowa w Koszalinie jest dosc
        droga a ceny we wszystkich sklepach bardzo zbliżone i wybór niewielki (za
        wyjątkiem ścian z telewizorami to mają po 2 - 3 modele sprzętu np. DVD)
      • piotr.koszalin Re: Tesco albo Geant 09.11.05, 11:43
        Z serii dom i ogród mamy Nomi, ja zdecydowanie wolałbym MediaMarkt...
        • plarza Re: Tesco albo Geant 09.11.05, 12:39
          Media Markt podobno plajtuje.
          • piotr.koszalin Re: Tesco albo Geant 09.11.05, 13:01
            plarza napisała:

> Media Markt podobno plajtuje.

A sekretem delikatności alpejskiego mleczka są świstaki, które szybko przynoszą
            mleko od krowy...
            • andre3b Re: Tesco albo Geant 09.11.05, 13:03
              heheheh dobre:-)
            • plarza Re: Tesco albo Geant 10.11.05, 14:38
              Nie wiem, o co Ci chodzi. Czytałam o tym jakis czas w gazecie. Porządnej, nie
              naszej.
              • naczelny.prezess Re: Tesco albo Geant 10.11.05, 18:05
                plarza napisała:

> Nie wiem, o co Ci chodzi. Czytałam o tym jakis czas w gazecie. Porządnej, nie
                > naszej.
                O nic mnie nie chodzi, nikogo też nie zamierzam obrażać. Tak mi się skojarzyło
                z ich hasłem reklamowym, że może sami wyszli na idiotów.
        • andre3b Re: Tesco albo Geant 09.11.05, 12:41
          Nomi to syf jakich mało więc można powiedziec że nie ma u nas porządnego sklepu
          typu dom i ogród. Mam nadzieje że w końcu powstanie OBI , albo Castorama, a
          jeśli chodzi o RTV AGD to podejrzewam że powstanie Mega Avans a nie Media Markt.

Mam nadzieje że to całe centrum powstanie na bazie Geanata,a nie Tesco!!!!!!!
          • piotr.koszalin Re: Tesco albo Geant 09.11.05, 13:03
            Mega Avans ma chyba trzy albo cztery sklepy w Polsce, wolałbym jakąś dużą sieć!
            • andre3b Re: Tesco albo Geant 09.11.05, 13:07
              Ten Mega Avans przy Auchan w Gdańsku jest całkiem fajny
        • art1970 Re: Tesco albo Geant 10.11.05, 18:46
          piotr.koszalin napisał:

> Z serii dom i ogród mamy Nomi, ja zdecydowanie wolałbym MediaMarkt...

Myślę, że jeśli wygra Geant to będzie to Obi. Co do marketu RTV trudno się
          wypowiadać, ale Euro AGD ma największe szanse.
          • rafal-szeroka Re: Tesco albo Geant 10.11.05, 19:15
            Przecież to taka fajna sieć, andre bez sarkazmu, hihi
    • sloggi Re: Tesco albo Geant 09.11.05, 12:57
      Cokolwiek co robije monopol Sano.
      • rafal-szeroka Re: Tesco albo Geant 10.11.05, 17:36
        Co do RTV, to tak się składa że przyznam z przykrością z Tesco i Geant-tem
        współpracuje RTV Euro AGD, więc możnaby liczyć jedynie na powtórke z emki
        • andre3b Re: Tesco albo Geant 10.11.05, 17:41
          Chciałbys co...? hehehehhehhehe
          • rainier Re: Tesco albo Geant 10.11.05, 22:52
            Jeśli nie będzie Reala to nie będzie też Media Markt - to ten sam holding. W
            skałd jesze tego holdingu wchodzi Praktiker (dom i ogród). Jeśli chodzi o RTV
            AGD to może Electro World? Ale to mało prawdopodobne. Na razie inwestują w
            wielkich miastach. Tera przymierzają się do otwarcia sklepu w Gdańsku na
            Matarni (koło Ikei).

Swoją droga Geant mógłby być, bo Tesco jest cienkie. Ale jesli Geant to będzie
            też drugie Euro RTV AGD.
            • art1970 Re: Tesco albo Geant 10.11.05, 23:45
              Najbliższe otwarcie Elektro World to Janki. Gdańsk będzie dopiero później.
              • andre3b Re: Tesco albo Geant 11.11.05, 11:44
                Byłem ostatnio w Elektro World na Targówku i jak dla mnie to żadna rewelacja, w
                Media jest o wiele większy wybór. Jeśli chodzi o Euro to nie jest żaden market
                tylko zwykły sklep typu Mars, czy Domar i drugiego w Koszalinie nam nie potrzeba !
                • rafal-szeroka Re: Tesco albo Geant 11.11.05, 14:53
                  Wszystko ładnie pięknie, tylko wiesz tak samo dobrze jak ja, że obie firmy
                  współpracują właśnie z Euro, więc skoro w całej Polsce obok tych marketów w
                  galeriach jest Euro, to dlaczego by tak miało nie być w Koszalinie, choć zgadzam
                  się że przydałby się jakiś nowy gracz w tej branży w Koszalinie, czemu nie Media.
                  • andre3b Re: Tesco albo Geant 13.11.05, 21:17
                    W Toruniu przy Geant nie ma żadnego Euro. Jeżeli teren kupi developer, który
                    stawia centra handlowe to przy Geant może sie pojawic cokolwiek z Media Market i
                    Praktikerem włącznie , ponieważ te markety funkcjonują również poza M1 !!!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka